- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnorci71
addikt
válasz
JoolsNOS #7199 üzenetére
köszi
de ahogy nézegetem meg gondolom a szélessége nincs 20cm a modelleknek az alaplap meg 24x24cm
közbe beleástam magam tegnap a poszt után látom létezik 1:5 1:7 1:8 de az árak elég borsosak. Marketplacen találtam egy 1:5 Focus karosszériát nem nagy pénz.
A nyers kasztnit fényezik majd matricázzák? -
bnorci71
addikt
Sziasztok!
teljesen láma vagyok a témába ezért kellene segítség.
Pc házat akarok csinálni a sim rig mellég és ha már autós sim akkor legyen valami témába vágó.
RC autókon látom van amin a kasztni/burkolat cserélhető, ezeket hol lehet beszerezni? Mekkora méretarányba készülnek? 1:10 láttam van de az még nem lenne elég széles az alaplapnak.
Egyenlőre csak ötlet a projekt a fejembe és próbálok tájékozódni -
joocek
aktív tag
nem sajnos a 4 Wltoly autó mind 5 szálas. A wltols motor csónak ( nyáklap volt a vezérlő leéget) 3 szálas. A Reely távos csónak 3 szálas a vezérlőt ( Mini rx & esc) van de ilyen vezérlőt nem találok. pontosabban ilyen van [De ez nem tudom hogy jó e?] De meg is van a linkedben a megoldás!!!
Én kerestem 3 napja
Hálás köszönet -
JoinR
őstag
-
joocek
aktív tag
-
joocek
aktív tag
bocsi hogyha hülyeséget kérdezek de már kezdek meg zavarodni.
Van több WLtolys autó táv igy van bőven. ezeknek a servoi 5 vezetékesek. van 2 kis hajó aminek a servoja 3 vezetékes. van plusz WLT vezérlőm de az 5 vezetékes. igy nem jó hozzá már tudom. De olyan vezérlő ami 3 vezetékes és a Wl tolys távval vagy REeLY működik esetleg? (2,4ghz esk 979, 959, 12427 es . ) vagy a vagy 5 vezetékes mini servo -
joocek
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne.
5 vezetékes vevő egységhez wltolys lehet csatlakoztatni 3 vezetékes servot?
ha igen egy kötési rajz esetleg... -
ADAM1337
nagyúr
Mai szerelgetés tárgya:
Drift autóba a sürü olajos difi helyett a rhino racing-es önzáró difijének a beszerelése, az adapterrel.Az első probléma, úgy fest a rhino racing-nél nem gondoltak arra akinek aluházas a hajtása:
Így jött egy kis csiszolgatás az adapteren, mind a 2 oldalfalba van persze:
Nagyon szépen látszodik, és érzödik a gázon mikor zár össze:
Egy szemléltető video: [link]Magas rpm-re zárodik össze, belsejébe különböző felállásokba lehetnek a fogaskerekek és a feszítő V rugók.
info: [link]
Előnye on-roadoknál gázelvételnél szépen befordul az autó majd egyenesnél lehet padlozni és megint zárt difivel megy tovább az ember.
Driftnél a teljes tartomány kezelése a lényeg inkább, a váltások nyitott difivel finomabbak, viszont nagy ívről lejövetel gyorsabb zárt difivel. -
DEV_NULL
őstag
Sziasztok! Megosztanám veletek legújabb autóm, kb. 10 perce lett kész.
Tekno SCT 410 2.0
-
ADAM1337
nagyúr
Méret alapján összeválogattam aliról [link]
Alap 1:10 rc drift modellekbe nem nagyon szokott acél csavar lenni, csak az ilyen 500-1000 euros alvázakba kb.Ez egy müanyag mst rmx 2.0 alváz volt hajdanán 4-5 éve.
Azóta kapott:
MST TR60 gátló szettet (tamiya trf x-ring-el újra építve, silicone olajjal használva)
MST Rugo szettből van vagy 10db különböző keménységű.
MST teljesen alu kormány szettett.
MST hajtás helyett (spur gearbox), az mst rmx 2.5 egyenes fogaskereű hajtásából az alu házasat.
MST olajos differenciál müvet. (gyári 1000 olaj helyett perpillanat 200k silicone olajjal), de van alu kihajtásos golyós difim is hozzá.
Yeah racing első futóművet. (alsó felső lengőkar, kerékagy fém stopperrel)
MST hátsó aktív futóművet. (lengőkar, lenyomásra beforgó kerékagy stb.)
MST első felső gömbfej befogót ami teflonbetétes.
Team jordan beast mode carbon szettet (alváz, oldalsó felváz, aksi tartó, hátsó esc tartóval, első torony)
Acél overdose rc kihajtásokat.
Titán összekötő szett mindenhol kormány lengőkarok stb.De biztos van ami nem jutott eszembe ezeken kivül.
Perpillanat meg a rhino racing c-lsd aktív difijéhez várom az adaptert, hogy a gearbox-al kompatibilis legyen.
-
joocek
aktív tag
Van egy ilyen szörnyen ha esetleg valakinek kell a műanyag alkatrészek miatt nagyon szívesen odaadom. Csavarok hiányoznak elektronika meghalt fogaskerekek ledarálva némelyik. Távirányító megvan [kép]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7169 üzenetére
Igen a mi pályánk van, mi ds racing competition 3 LF-4 gumit használunk az a bajnokságon az elfogadott meg külföldön is, bizonyos kemény drift gumik között is akkora a difi, hogy az ember nem gondolná.
(#7168) motoflug: kilehet jönni nyugodtan nézelődni is ismerkedni, de itt mindenki rwd-zik alapból arra épült a pálya is.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7167 üzenetére
Szép. A videóban is a ti pályátok van? Mert oda az én autóm tényleg nem az igazi, bár a saját gyártású szabadonfutó kicsit segít a terhelésváltásokban, de nekem egyelőre "lassabb" pálya a tuti, még szokni kell a kézifék-gyors keresztbe-gáz játék kombót.
Én amúgy Tamiya gumikat használok asztfalton kint (nyilván nem télen), de van kemény drift kerék is, azzal egyelőre nem vagyunk barátok. Már rég megvan a verda, de valahogy nem sikerül annyi időt tölteni a gyakorlással, amennyit kéne.
-
motoflug
őstag
@ ADAM1337: Újakat is fogadnak ott nézőként, vagy ez egy zártabb közösség?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7166 üzenetére
1 srác járt fel onnan, youtube-on videókat is csinált anno Bazel, de ő is el van tűnve, idén mondjuk 1x volt kint. [link]
De a pályánk nagyon rwd-re van setupolva, terhelést váltani ilyen 200-300%-os cs-vel lehet szerintem.
Illetve csak szönyegen használt drift gumikkal megyünk a pálya maitt. -
ADAM1337
nagyúr
Igen mindegyik body-t úgy szoktam. belülről kap a géptető meg a hátsó rögzítési pont egy réteg Gorilla tape-t szépen beleragasztva, és arra ragasztom további gorillával a mágnest, meg egy tépőzárat, és mágnes plusz tépőzár tartja a helyén.
Így driftnél a kocolgatások se lökik le, vagy kisebb ütközések. -
ADAM1337
nagyúr
-
joocek
aktív tag
Esetleg van ötlet WLtoys 979 világítás tuning?
-
tvamos
nagyúr
válasz
envagyok #7145 üzenetére
Conrad-ban nem adnak?
Pl. ennel az autonal is, ha legorgetsz, ott vannak a potalkatreszek.
(#7148) ADAM1337
Igen, forgalmazzak oket. Es szerintem potalkatreszeket is forgalmaznak. -
envagyok
veterán
Sziasztok
Ilyen rc car-t vettem a Conrad-ba:
Az első futóműbe kellene 2 csavar, de a környéken nincs modellbolt.
Esetleg adnátok tippet, hogy ezeket, vagy komplett szetteket honnan lehet beszerezni? -
SunRise
csendes tag
Sziasztok!
2019-ben vettem egy Turnigy-7.4V 5000mAh 20C LiPo akkumulátor (kemény tokozású) akkumlátort. Töltő csatlakozó: JST-XH.
Igazából sose használtam, csak állt a polcon, közben otthon sem laktam, most valahogy a kezembe került. Kb 2 miliméternyire fel van puposodva a teteje meg az alja. Most balancer töltővel feltöltöttem, aztán visszaállitottam storage-ra. Szerintem semmi baja.
Viszont annyira tárolni otthon nem akarom, kidobni sincs nagyon szívem. Esetleg nem kell valakinek ingyen? Gyakorlatilag zsír új. Vagy gondolkodjak a megsemmisítésén? 11. kerületben átvehető ha valakinek esetleg kellene. -
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a választ.
Nem festettem ott ahonnan lejön.
A festettről nem kezdtem el leszedni, azok nagyon apró matricák.
De szerintem arról is lejön.Azt olvastam forró vízbe kellett volna áztatni azért jön le.
Nem puhult fel rendesen mert nem forró volt a víz.
Én csak melegbe raktam nem forróba.
Videón nem mutatták hogy főni kell a víznek.Nagyon elvette a kedvem a modellezéstől.
Revell pocsék minőség.
A matricák nem pontos méretűek.
Rettenet rossz a leírás, pl valamilyen sötét szürke, már majdnem fekete olaj sárgának van jelölve a festék kellékeknél.
Jöjjek rá mi is az. 4 felé szurke van a modellen, így jó lett volna tudni.
A teljes szett negyedét se tartalmazta mint ami kell hozzá.
Matricázás lehetetlen /neten profik se tudták felrakni/.Vettem a 4 revell -el még 3 3d metal modelt is, no az a másik.
Csak egy fogó kell hozzá azt írták. Uhummm, meg még egy szerszámos láda. Azt se tudom megcsinálni.
7 modellből 6 megy a kukába.Pedig olyan örömmel vettem hogy ünnepek alatt és között de jó lesz...
-
-
lanszelot
addikt
válasz
Gubu0101 #7133 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Én nem értek hozzá.
Hogyan kell használni?
Mert a leírtak szerint rá kell kenni és utána vízzel lemosni.
Miért mossam le?
Illetve mennyire sűrű?
Mert nagyon könnyen lejönnek a matricák.
Az ecset le fogja tépkedni ha ragacsos, vagy sűrű.
Vízzel is ovatosan kentem át és feljön.Van ilyen is, ez elvileg ráolvasztja.[link]
De hogy használjam a megszáradt matricával (decal)?
Le kell szednem és újra felrakni?
Mert darabokba jön le. -
lanszelot
addikt
Hello,
Még sose modelleztem.
Ünnepekre megleptem magam 4 Revell model szettel.
3as nehézség, gondoltam azt meg tudom csinálni.
Tévedtem.
Csak 3 festéket adtak hozzá, a 8 helyett.
Ezt még meg is oldottam akril festékkelDe a "decal" -ek sem pontosak, így van amit nem lehet felrakni.
Amit meg felraktam ha megérintem lejön.
Netről néztem mit hogy kell.
Meleg vízbe áztattam, ecsettel áttoltam, és megvártam míg megszárad.
No, de lejön.
Ragasztani kellett volna? Sehol se mutatták. Csak azt amit csináltam.
Mit tudok vele kezdeni, hogy ne jöjjön le? -
-
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
Utolsó alkotásaim:
Vettem egy hpi onroad body-t márvány festés tesztelésére:
[kép1]
[kép2]
[kép3]Illetve amit már majdnem befejeztem egy lexus rc-f killerbody az előző bmw m4 body-mat fogja váltani, ha végre a lámpa test belsejét is befestem aranyra, az eredeti felső foncsor marad benne króm:
Nem tudom mennyi drift fan van itt:
Insta video: [link]
-
peet137
tag
A driftes verdában használok MG995 szervot, ami brutál gyors és most volt alin MG996r nagyon jó áron, rendeltem belőle 3-at, kipróbáltam egyelőre beszerelés nélkül, csak rákötve egy szabira, de nem vagyok hasra esve a sebességétől. Okés, a fogaskerekek fémek, az is valami
Van valakinek tapasztalata ezekkel? Szokás "hamisítani" kínában ezt is?Az adatlap szerint ezt tudja:
0,17 sec/60° (4,8V)
0,14 sec/60° (6V)És ez a 995
0,2 sec
0,16 secDe szemre az utóbbi fényévekkel gyorsabb... 2 cella LIPO amúgy, nem tudom, számít-e.
-
hatala
tag
Sziasztok!
Ilyen Wltoys 12427-t 2 egyforma zöldet vettem a gyerekeknek, de szeretnék hozzá rendelni még plusz akkut, pl. LI-Po-t.
Tudnátok adni hozzá Allis linket?
Valamint mivel 2 autó van, szeretnék két féle színű villogót a tetejére vagy valahová ragasztani az autókra, hogy ha egyszerre játszik a két gyerek, tudják melyik kié.
ha lenne ilyenre is link azt nagyon szépen megköszönném.
Ja, és nem tudom mi az a lipo őr...ha valaki ezt írná. -
Gubu0101
veterán
-
tvamos
nagyúr
Tudtok olyan boltot, ami EU raktarbol szallit Magyarorszagra FMS FCX24 Unimogot? Ha jol latom ez rendes portaltengelyes.
-
Levi123
senior tag
válasz
peet137 #7098 üzenetére
Igen rendeltem már 2x 4S 6200 mAh akkut külön-külön rendeléssel. Nem kell tartani a vámtól, szállítástól, mert ha EU raktárat választod ki akkor cseh, lengyel raktárból küldik nincs vám, meg áfa se - mert elméletileg már "megfizették" azaz benne van az árban.
Kemény dobozban küldik ami még be is volt tekerve bubifóliával, + zacskóban. Futár hozta ki ha jól emlékszem express one. -
joocek
aktív tag
Bocsi ha nagyon gáz kérdés!
[link12427] Ezt 7.4 lI-ION Jön de használhaton LI-PO val ugye?
esetleg valaki tud valami olcso szirénát ( Kék Villogót ) Rá?
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Nyaralás topik
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest