Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
Hello!
Tapasztaltabb repülős modellezőktől szeretnék segítséget kérni. Újrakezdő lennék, régen egy egyszerű EasyStar-ral repkedtem sok-sok órát, aztán egyszer fater leszállt vele
Megjött a kedvem hozzá megint, és bár napok óta olvasom a fórumokat, nem nagyon tudom milyen irányba kellene elinduljak. Jó lenne egy 4 csatornás, nem nagyon ronda, és kb. 50 ezret szánnék rá. Érdemes RTF repülőt venni, vagy az abban találhatók motor/szervó/akku gyenge minőségű?
Alapvetően a Cessna 182 vagy 480-at néztem ki, nem találtam leírást, hogy van-e lényegi különbség a kettő között. Ezeknek a távirányítója minden csatornán proporcionális? Kb. 40 ezer körül mennek, még vennék hozzá akksit, aztán hosszú távon persze brushless motort. Igaz láttam már videót ahogy ezek széthullanak repülés közben, ha nagyon mutatványozik vele az ember. Jó lenne ha az alapvető trükköket meg lehetne csinálni vele. Meg van 1-2 DV80 mini kamerám, 20 gr körüliek, ezeket is elbírhatná. Távirányító ha PC-re lenne köthető, az se lenne hátrány, bár Androidon sokat nyomom a Leo RC Simulatort
Össze lehet ennyiből rakni egy gépet, vagy mélyebben zsebbe kell nyúlni hozzá?
Esetleg ha valaki tud segíteni, van jobb ötlete, stb. megköszönném...próbáltam regelni rcmodell fórumra, de nem nagyon hagyják jóvá az acc-omat egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Megtetszett ez a v911 most hogy így szóba került Lehet ebből táv nélküli verziót kapni? Youtube-on össze tudják bindolni a Turnigy9X-szel úgy látom.
-
JoinR
őstag
válasz Kis Bokrász #4950 üzenetére
Így látatlanban hagyd ezt az üzletet. Ha most vágsz bele, gondolom nem akarsz egyből vevőcserével kezdeni, pláne nem belsőégésű motorral...önmagában az hogy 40MHz-es távot szerzel, nem biztos, hogy működni fog vele.
Vegyél egy RTR elektromosat először. -
JoinR
őstag
válasz Kis Bokrász #4952 üzenetére
Ha komolyabban akarsz vele foglalkozni, előbb-utóbb úgyis váltasz 2.4GHz-re, szóval szerintem hagyd a távirányító keresést ehhez. Nekem egy Flysky FS-GT3C van, teljesen belépőszint, de nekem mindent tud, amit kell (lehet firmware-ezni is több csatornáért, stb.).
És ezekhez a vevők már $ körül vannak. Persze vehetsz sokkal komolyabbat is. -
JoinR
őstag
válasz Predator2 #5058 üzenetére
Itt sok jót nem fogsz ezekről hallani, mivel ezek inkább RC játékok, nem ütik meg a hobbi kategóriát. Ettől függetlenül úgy látom árulnak hozzá alkatrészt, szóval nem esélytelen, hogy tovább bírja 1-2 töltésnél
A visszajelzések jók róla, olyan szempontból meg nagyon mellé biztos nem fogsz vele, hogy ennyiért nincs jobb ilyenből.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Egyébként egy pár komolyabb menet után a WLtoys 12428 nagyon kellemes csalódás. Olyan bukásokat kibírt, hogy azt hittem darabokban kell összeszednem, és sehol egy maradandó károsodás.
A legnagyobb baja eddig, hogy a 2 első led egyik vezetéke elszakadt
3 cellával használom már régóta, nem főtt meg sem az elektronika sem a motor (igaz igyekszem azért nem mindig nyélen menni a 3 cellával).
Rendeltem hozzá anno fém fogaskerekes diffit, ha elkopik a műanyag, kicserélem...de csak nem akart soha szétmenni, mondom belenézek legalább megkenni (elég száraz volt), erre fém volt benne már gyárilag (régieket még műanyaggal adták, és az azokról készült vidikből származott az infó).
3 cellával már tényleg megy 60 körül gond nélkül, itt már bőven a futómű a bottleneck. Azért beleraktam most egy nagyobb vezérlőt, hogy tudjam használni a saját távirányítómmal, meg egy másik szervót szintén emiatt (a gyári 5 szálas szervó), de több erőre már nincs szükségem...mások raknak bele brushless motort, az masszív overkill. -
JoinR
őstag
Nekem jobban megéri EU Priority Line-nal nincs VÁM, szóval annyi amennyit látsz: 80$
A hobbi meg nekem olyan dolog, hogy nem fizetek felárat arra, hogy hamarabb csináljam (van bőven más hobbim).
De veheted ebay-ről német raktárból is, úgy még olcsóbb, alig több 20 ezernél.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz motoflug #5103 üzenetére
Jah nekem is van egy, árulom is jófogáson Ha átjön a vámon ingyen, akkor jó ár a Banggood, igen.
Bár nekem a C34 nem jön be különösebben, túl játékszerű. A C14/24 viszont nagy kedvenc, jó sok órát eltöltöttem a szerelésükkel, metal kit, működő lámpák (index, fék-, tolatólámpa, stb.).
Nálam Flysky GT3C és FS-i6 van, plusz érkezik egy B36 elektronika távval, bár így is volt, mikor tudtunk menni 3-an egyszerre (Wltoys 12428 elektronikával
A C34 amúgy minőségi cucc, egyedül az osztómű fogaskeréktávolságok nem túl pontosak, illetve én a Panhard-rúddal is megszenvedtem, hogy jól működjön
Szerk: jah meg a diffinél kellett hézagolni, mert ha meghúztam a csavarokat, nem lehetett elforgatni a tengelyt, úgy szorultak a fogaskerekek..[ Szerkesztve ]
-
-
JoinR
őstag
Be kell zsírozni a fogaskereket, mert gyárilag kb. száraz.
Fém kardánokat kell rendelni, mert a gyári hamar törik a szöghibák miatt is, meg amúgy is gyenge. Ezen kívül nem érdemes rá érdemben költeni, de ha mégis úgy tennél, akkor az egy nagy lépés (motor, váltó, ESC, vevő+saját távirányító).#5161: Van egy Ender 3-am, talán meg tudjuk oldani.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Kb. mindegy milyen zsír, többnyire azt használom amit a KIT-ekhez adnak, de jó sima kerékpár lánc zsír is pl.
Igen műanyagok a gyári kardánok. Kb. azonnal átfordulnak a tengelyeken (pillanatragasztó segít), de egy idő után a csuklóknál kiugrik, eltörik a kopás miatt.
Konkrétumok nélkül nehéz beszélni a fém alkatrészekről, de alapvetően gyorsabb nem lesz tőlük, viszont nehezebb igen.
Sok fém alkatrésznek tényleg semmi értelme nincs azon kívül, hogy elmondhatod, hogy az is ki lett cserélve. de van olyan, ami jó ötlet, viszont van gagyi meg rendes megoldás is rá; másik példa: rossz megoldás vs örök élet
Persze nekem is van fém futómű kitem, mert a perselyek, csapágyak azért hosszú távon hasznosak. Egyébként nem kell extrém sokat menni vele az észrevehető kopáshoz, akkor ráérsz cserélni azt, ami tényleg kell. Ilyen pl. az első futómű, mely a perselyek kikopása után kb 5-10°-os holtjátékra is képes, ami a kerékdőlést illeti -
JoinR
őstag
válasz ADAM1337 #5176 üzenetére
Mert jó móka Nem kötelező folyamatosan kihasználni.
Amúgy fém a diffi már régóta a 12428-ban. Ha a diffiház olvadna meg, abból is van fém. -
JoinR
őstag
Én simán vennék bele egy 2S-es Li-Po-t, feléből megvan.
Ha nagyon óvatos akarnál lenni, töltsd csak 80%-ig, de szerintem semmi baja nem lesz tőle egyébként sem. -
-
JoinR
őstag
válasz mikrofon #5210 üzenetére
Szerintem ilyet már sehol. Ha mégis, akkor se ajánlanám, mert valszeg olyan régi, hogy a kapacitás felét se tudja...de bármelyik 6V (5 cellás) Ni-Cd vagy Ni-Mh akksi megteszi, csak a csatlakozót át kell alakítani.
-
JoinR
őstag
Az A959 se lesz nagy eresztés terepen, egyszerűen méretéből adódóan. Ezek közül a 12428 a legjobb természetes terepen, de csodát attól se kell várni.
Szerk: Akku: Hobbyking[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
Erdőbe belsőégésűt már csak nem ajánlok..
(#5267) SoulReaver : ez van ha egy játékkal hobbi szinten játszol én tucatnyni 3S akksis kört mentem probléma nélkül, még a megrendelt pótalkatrészek sem kellettek. Nyilván tisztában vagyok a korlátaival. Tuningolni meg mindig drágább, mint egy eleve jót venni. Ettől függetlenül átlagos felhasználásra szerintem teljesen megbízható a 12428, és ennyiért nincs is nagyobb, ami érdemben jobb lehetne terepen.
A truggyk nyilván kevésbé borulnak a széles tengelytáv miatt, mondjuk én sosem tudtam megbarátkozni velük a valóságtól elrugaszkodott arányaik miatt.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz SoulReaver #5272 üzenetére
Ha ilyen túlerőben van a véleményed, akkor meg sem próbálnék érvelni, köszi, hogy megosztottad a tapasztalatod
-
JoinR
őstag
(Valódi) 5000-es akksi nem biztos, hogy befér, sőt. 100x33x15 a "gyári" 3 cellás akksi mérete. Sajnos nekem a 2200-as 3S-es akksi nem fér bele, túl magas. Vagy át kell rakni a vezérlőt, de az macera.
Az eredeti iMax B6 Mini V2 most előrendelhető Banggoodon, ennyiért nem rossz. Amúgy egy Hobbyking-es DC-4S is megtenné, de most sehol nincs raktáron, úgy látom. -
JoinR
őstag
Hát ezeket a bóvlikat ajánlani...én mindig megnézem a kínálatot, és siralmas ahhoz képest, amit kintről lehet venni (ami természetes is, el kellett már hozni az árut, fizikai bolt költségei, ÁFA, stb.).
Nyilván kintről is játékokat vesz az ember ennyiért, de legalább van hozzájuk alkatrész, több szabványos elem van benne, proporcionális vezérlés, stb.(#5387) Emu :
Esetleg még ránézhetsz a Wltoys 12428 -ra, amin lehet állítani a maximális sebességet. Manapság már kicsit drágább, mint a keret, de gyerekeknek szerintem az is ideális, rendkívül strapabíró.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
És megint oda lyukadunk ki, mint minden PH-s szaktopikban, hogy ajánlunk egy "jót" 3x annyiért. Lehet csinálni kellene egy RC játék topikot
Nyilván Emu sem csodát vár ennyiért...ami azt illeti, én biztos nem vennék 60 ezerért RC-autót egy 6 éves gyereknek, legyen akármennyire bestbuy. Főleg 1. autónak, lehet használja 2-3 alkalommal és megunja, akár még a gyorsat is.
Személy szerint én a legtöbb népszerű proporcionális RC-autót az olcsó/játék árkategóriában már mindet kipróbáltam (összes WPL, MN, a legtöbb Wltoys), ezért ajánlom azok közül azokat, amiket.Nyilván felhasználásfüggő, nálam a 12428 vagy 50 ciklust ment hibátlanul, 3 cellával. Igaz úgy kezdtem, hogy szétszed, átzsíroz...persze volt aki itt szidta, hogy milyen szar, mert hogy mindig felborul...
Jelenleg Wltoys-ból egy 144001 -em van, ami szerintem abszolút bestbuy 25k-ig, eddig annyi baja volt, hogy lelazult az önzáró anya, és elhagytam 1-1 kereket. -
JoinR
őstag
Nah de most mit is vettél? A C24 az polgári, nem katonai. Neten többféle világítás modul is van tök olcsón, az én C24-em is fel van szerelve, teljesen street-legal épp most készül az utánfutóhoz is a világítás, indexekkel.
A B36-ot (RTR-ben) annyira nem jó konstrukció szerintem, polcon szép, de a 6x6 hajtás nem túl megbízható, a műanyag kardánokat töri, mint a ropit, de a fém is könnyen szétugrik. A 180-as motor kevés a nagy tömeghez...a KM-verzió valszeg jobb, de az már annyira nem is olcsó, szerintem annyit nem ér (bár scale kategóriában nem nagyon van más).
-
JoinR
őstag
Jól felment az ára, így necces, de igazából nincs alternatívája (72$ volt a legolcsóbb ára eddig, + rá lehet(ett) rakni a szokásos 10-20%-os kuponokat).
Én nem tudok belekötni ennyiért, a váltó fogaskerekeit kivéve full fém hajtás (azok pedig elég masszív műanyagok), részletgazdag kidolgozás, valódi fa flatbed tök menő.
A gumi gyenge kicsit, azt ragasztani kell a felnire, és több keménységben is adják, random milyet kapsz (én egyszerre rendeltem többet, egyik keményebb másik puhább volt). Simán bírja a kertet, a nagy esést/ütést azért nem szereti a felfüggesztés, nem arra való.
Ugye ehhez még kell ESC, TX+RX, akksi; amiknek egyébként nincs túl sok hely, de egy 1000mAh 2S akksi meg 20A kis piros 3$-os ESC megteszi. -
JoinR
őstag
Ha minden műanyag elemet megtartasz, akkor nehezen. Valszeg érdemes rakománynak álcázni De ha elől a műanyag burkolatot nem építed be, akkor azért oda fér pár dolog, de nem tágas.
A C44-et pont nem lámpáztam fel (igazából eladó), csak ami jár hozzá első lámpa, azt építettem be. Hátra amúgy pont passzolnának a 2x3x4 mm-es színes LED-ek.
Most tényleg minden megdrágult, pár hónapja ezt 8$ körül lehetett venni, nekem ilyen van a C24-ben. Ennél kisebb a Hobbyking-es 7 EUR mikor vettem ősszel és már rég nincs készleten. -
JoinR
őstag
A C44KM nincs összerakva, és eleve a 2 sebességes váltóval jön, jó az (és nem is 40EUR :D) . Én a C14-be vettem fém fogaskerekeket is ehhez a 2 sebességes váltóhoz, 3600kV 2445 brushless-t is bírja (még )
Igen kicsit kisebb a hasmagasság, de ez scale rc, nem fantasy crawler.
Amúgy láttam már ilyen átépítést, hogy 2x18650 oldalt, én is szeretnék, súlypont szempontjából a legjobb elhelyezés. Thingiverse-en láttam is már hozzá tokot, amit lehet nyomtatni. C44-hez nem tudom passzol-e, de ott meg a flatbed alatt van annyi hely.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
A műanyagot nem szabad túlhúzni, bár a sok szereléstől nekem is van pár hely, ahol már csak helyben forog a csavar. Egyébként a KM-nél is érdenes átgondolni a menetrögzítőzést, mert ha túl sokat használsz ezek a kis csavarok könnyen oldhatatlanok lesznek roncsolás nélkül.
Nem tudom hova gondoltál extra csapágyat, nem nagyon fér több sehova én vettem párat, mert szeretnék egy csapágyazott váltót, de ahhoz még meg kell tervezni a házat. -
JoinR
őstag
Ha másnak se töltené be, erről van szó.
Ha a C44KM-hez kellene, akkor ezek nagyok lesznek, az elmozdulásuk viszont túl kicsi a rövidebb változatoknál. A gyári WPL felfüggesztés 15 mm-t mozog (és 45 mm a távolság a 2 bekötőpont között). Szerintem amúgy ez nem az a szint, hogy kelljen olajos gátló, annyira nem nehéz a bódé sem, meg a tempó sem nagy.[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz SoulReaver #5433 üzenetére
Jó autó, jó terep. Én is hasonlóra készülök...még mielőtt elszálltak az árak, vettem egy HG P407 -et (Tamiya Bruiser klón). Nekem a gyári külseje nagyon túlzó, úgyhogy a kasztni már a "gyári" magasságban van, új gumik megérkeztek, prototípus felnik kinyomtatva, így már valósághűbb...de még messze a vége.
[ Szerkesztve ]
-
JoinR
őstag
válasz SoulReaver #5435 üzenetére
Nem, műanyag. Csavarra megegyezik a Tamiya Bruiserrel, csak negyedannyiba kerül igen ugyanaz a generáció, csak ez még a facelift előtti, kereklámpás.
-
JoinR
őstag
válasz motoflug #5442 üzenetére
RTR-ben vettem, ezt lenne vagy fél nap összerakni.. Meg így olcsóbb is volt (kuponnal 160$, annyiért nagyon jó szerintem). A váltót széthúztam mert az kb száraz gyárilag. Kemény terepen nem próbáltam még, de nem tűnik túl csapatósnak. Scale trailing/crawlingra elegendő. Elvileg olajos a lengéscsillapító, de a gyakorlatban nem érződik, lehet fel kéne tölteni (youtube alapján nem nagyon tartja mondjuk).
4xAA Ni-Mh nem tudom mennyire elegendő 1/10-re, szerintem nem ekkora áram leadására valók. Ha nem akarsz rendes (Li-Po) akksit venni nézzél 25+ A-es 18650 Li-ionokat, azokból olcsón lehet csinálni (ha nem kell a nagy áram).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Politika
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Robotporszívók
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- Bluetooth hangszórók