- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
Köszi a tippet.
Bevallom az alváz nyomtatásában nem gondolkodtam, maga a fülke 3D nyomtatott lesz.
Alvázat ne is… rendes acél, vagy alu profil maradjon.
-
JoinR
őstag
Sziasztok!
8x8-as modellautót szeretnék építeni (nem lesz teljesen scale de az alap egy Tatra813 lenne). Egyelőre még az alkatrészgyűjtés fázisa van folyamatban.
Aki már épített hasonló custom teherautót (1/10 - 1/14-es méretben) milyen anyagot használt az alváz építésére?
Alu U profilt vásároltam (1,5mm vastag), de hátha van más opció is. Ha esetleg nem U profilt használnék végül, milyen anyagvastagságú aluminium kellene ami megtartja a súly?
Köszönöm előre is a tanácsokat!
3D-nyomtatnék

-
Necronom
senior tag
Vajon miért kell beleszólni, hogy a másik ember mire költi a pénzét, ameddig nem árt ezzel másnak?
Ezt sohasem értettem.

Ha valaki ebbe a típusba "öli bele" a pénzét, szíve joga, lehet csak polcdísznek szeretné (de nyilván ez is az ő magán döntése...).
Bevallom sohasem értettem ezen "megmondó" posztokat, amelyek rengetegen fórumon, rengeteg témában felbukkannak néhány havonta.
Azt hiszed ezzel az "érdekesen" megfogalmazott néhány mondattal megváltod a "magyar modellezést", mert zavar hogy a másik más típusú autóval érzi jól magát?
Emiatt kellene "megmenteni"? 
Semmilyen támadás nélkül, mi volt a célod ezen poszttal, mert tényleg érdekel.
Lehet az én szegénységi bizonyítványom, de valóban nem látom az ilyesfajta, rendkívül "hasznos" írásoknak a lényegét. 
(mielőtt azzal jönnél, nekem nem volt és valószínűleg nem is lesz egyhamar wltoys autóm
)Szerintem teljesen felreertetted..bar nem tudom
Egytalan nem megmondo a poszt, nem is annak szantam
Ez egy tanmese, ha ez szamodra megmondo, akkor nem kellenek a gyerekeknek a mesek, nem kell senkinek sem semmilyen tortenet, ami tanulsagos....
Ez meg ennyi, aki akarja leveszi maganak a tanulsagot belole, aki meg nem az nem
Ha szerinted ez artalmas volt barkinek, akkor jo...
Egyebirant meg ez egy szabad forum, temba vagot irtam (akik ismernek tudjak, hogy nem szoktam a levegobe beszelni es oka van)
Reszemrol ennyi...Sajnalom, hogy szamodra nem jott le....Udv: Necro
-
SoulReaver
veterán
Pont egy gyereknek szeretne vásárolni a kérdező.
Pont írtam is, hogy a gyerek elvan vele..
-
DJGABI
addikt
A legvállalhatóbb kompromisszummentes megoldás terepre az 1/5 kraton csaknem 300.000 Ft-ért?
Korrekt.pff és ennyiért még villanyos? tiszta gagyi

-
Szilágyi84
senior tag
Jó szórakozást hozzá Nektek.

Igen, valószínűleg nem lesz túl hosszú a játékidő, ha valóban 1800-as akksi van benne, amit általában szoktak adni hozzájuk (10 - 15 perc környékére saccolok).

Köszi amúgy igen 1800-as jól emlékezett a boltos valószínűleg nekem rémlett rosszul a kisebbe az 1200-es bár lehet hogy mégis az de a lényeg hogy 8 óra töltés 15 percért. Na mindegy fog kelleni a nagyobb és gyorstöltő mellé ki van ez találva fene egye meg.
-
Szilágyi84
senior tag
Szia!
A típustól is függ, de nagy valószínűséggel cserélhető brushless szettre az elektronika.

Szerintem nem vészes, minimális tudással, újraolvasással ki lehet cserélni az elektronikát (forrasztani valószínűleg kelleni fog, ha mindent újonnan vásárolsz, de ez is függ a típustól (az autó és az elektronika típusától).Ha a szabályzódba alapból bele lesz építve a túlmerülésvédelem, akkor nem szükséges LiPo őr.

Szia ez lenne egész pontosan
https://shop.modell.hu/maverick-strada-xt-1-10-rtr-elektro-truggy -
JoolsNOS
veterán
Szia!
Szerintem elég ha cseréld fel a kábeleket ami a motor és az ESC között van (valószínűleg rosszul lett felforrasztva, de ha Téged nem zavar hogy a piros + fekete, fekete - piros lesz a kábel, akkor nem kell újraforrasztani).
De biztos érkezik mindjárt valaki, aki biztosra tudja.

Erre is gondoltam, de gondoltam nem véletlen van két forrasztási felület.
-
Simonarancs
csendes tag
Szia!

Nagyon köszönöm a segítséged!

Mágnest szeretnék rögzíteni vele, de akkor beszerzek erre is cipő ragasztót.

Oh hogy nem törött kaszni javítasz! Bocsi
habár jó lesz, a cipő ragacs rugalmas, Lexan kasznira tökéletes, mert az is rugalmas 
Tipp, jó ha az új kaszni még most megerősíted ezzel és akkor nem fog repedni, vagy ha reped is nem terjed gyorsan tovább

-
Simonarancs
csendes tag
Sziasztok!
Lexan body ragasztásához milyen ragasztót ajánlotok. Sima pillanatragasztó nem rongálja meg magát az anyagot vagy a festést?
Mágnest szeretnék felragasztani (kasznitartóhoz).
Ezenkívül még egy kérdésem lenne a festéssel kapcsolatban:
PS57 White pearl (fehér színű) festékkel fogom lefújni a kaszni nagy részét. Ellenben PS31 Smoke (átlátszó) festékkel szeretném az ablakokat kicsit sötétíteni.
Szükséges a már lefestett fehér részt lemaszkolnom, amikor létrehozom a sötétítést vagy nem szükséges?
Köszönöm a segítségeteket!
Szia!
Lexan kaszni javítás cipő ragasztóval és gipszkarton falaknál használható hálóval lehet, felkensz a sérült helyre egy jó adagot, rá a hálót bele nyomod alaposan, folpakkal letakarod és az jól össze fogja tartani neked
Utána tetszés szerint festheted 
Pillanat ragasztóval NE CSINÁLD MERT NEM LESZ JÓ, tapasztalat

-
JoolsNOS
veterán
Az ESC-nél (szabályzónál) kell megnézni mit bír el.

Youtoubon láttam 4s akksival is. Bár gondolom azt max ideig óráig bírja. De ha pl 2s akksit rakok bele akkor csökken a teljesítmény?
-
ADAM1337
nagyúr
10 max 15, nem.
(#4652) Ferike81: Ezekkel a probléma az alkatrész utánpótlás, a topikba sok kínai modelt vásárló jött rá a saját kárán, nincs semmi hozzájuk, és mire az ember rájön súlyos ezreket éget el.
Érdemesebb egy bejáratott márkából választani. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok!

Ismét én.
Segítsetek kérnék (micsoda meglepetés.
) Kis túlzással mit vettem (a nagyobb gép a kérdéses)?Alvázára RIKO van írva, illetve elég sok plusz alkatrészt is adott az Úriember. Nagyjából 15 éve vette, már használtan.
Két motoros, ESC [link] . Vevő, akkumulátor hiányzik, ám Acoms AW-40 távot kaptam hozzá.
Igencsak szeretném életre kelteni, szerintetek nehéz lesz? Milyen akkumulátor kellene bele?

Köszönöm.
Hát elég halott kivitelezés maga a felépítés.
Gondolom 1 motor elfőne a terhelés alatt, esc-re rá van valahol írva hogy milyen aksit kezel ?
Az rcmartoson csak a feszültség van ráírva, egy 6cellás 7,2V-os nimh aksi pakkot dobnék hozzá hogy egyáltalán megy-e, valami 4000mah körülit, kelleni fog, de így is max 20-30perc menet időt húz vele. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok!

Képek alapján mit tudtok róla elmondani? Felismeritek a típust?
Köszönöm a választ.
Mennyit érhet szerintetek?
Alap túra autó, tuning nélkül. tt01 copy, vagy reely.
Roller üresen kb 15k, így 25k. -
üszök
őstag
Kissé késő válasz, de ez valóban Strada XT?
Csak 27 Mhz vevő, vezérlő van hozzá, illetve nem is biztos, hogy 1:10-es méretarányú.Vagy szerintetek az lehet?
Ha meglesz, Ti mit fejesztenétek rajta? Illetve honnan vennétek.
Nagyon köszönöm ismét a.segítséget, de picit el vagyok bizonytalanodva itt a laikusságommal együtt.

Az hát. Minden eredeti benne. Motor,szabályzó,aksi,táv. 1/10 a méretarány is. Nemrég amúgy láttam ilyet valamelyik webshopban újat 55-60 körüli áron.
Kell bele Brushless, valami jobb szervó,meg lipo akku. Meg gondolom olaj a telókba mert mind ereszt mindegyiken.
(#4613) Mintha a tavasszal erről lett volna szó itt a Wltoys szemetekkel kapcsolatban.
De nem,jó lesz az. 
-
SoulReaver
veterán
Mondjuk jogos ez is tényleg. :/
Akár ennél vagy egy másik modell alkatrészei beszerzéséhez ellenben tudtok helyet ajánlani?
Ha üzletről van szó akkor a fővárosban lenne a legmegfelelőbb. Vagy érdemes mindent aliexpress/ebay és hasonló oldalakról beszerezni, vagy specifikált rc tematikájú honlapokat kell használni?
Van sok magyar webshop, általában nem végtelen az alkatrész kínálat, de ebayen, vagy alin, banggod, stb. tudsz venni.
-
SoulReaver
veterán
Azután meg akku, alkatrészek pótlása az esetleges törések, fogaskerék lenyalódása, stb...
-
SoulReaver
veterán
Szeretnék egy olcsóbb modellt, ami nagyjából képes már megmutatni ennek a hobbynak a lényegét (eddig mindössze egy EZTEC márkájú játék autóval töltöttem az időt mostanában), mielőtt ha úgy alakul egy komolyabbra is gyűjtsek.
Emiatt néztem ki ezt a fajtát. Picit bütykölném is, ezért fontos az alkatrész utánpótlás.
Sok pénzt elvisz majd. Ezért kellene inkább egy komolyabbat, hogy arra nem sokat kell költeni.
-
SoulReaver
veterán
Kissé késő válasz, de ez valóban Strada XT?
Csak 27 Mhz vevő, vezérlő van hozzá, illetve nem is biztos, hogy 1:10-es méretarányú.Vagy szerintetek az lehet?
Ha meglesz, Ti mit fejesztenétek rajta? Illetve honnan vennétek.
Nagyon köszönöm ismét a.segítséget, de picit el vagyok bizonytalanodva itt a laikusságommal együtt.

Miért nem gyűjtesz egy komolyabbra?
-
üszök
őstag
Nagyon köszönöm a gyors válaszod!

Még picit nézelődök és gondolkodok, de hajlok felé. Megtetszett igencsak.

Szólj ha nem kell én megveszem.

Ezzel lehet árkon bokron át csapatni, 5-10 centi fűben még elmegy. Kell bele egy jó elektronika meg lipo akku és akkor még menni is fog.
-
üszök
őstag
Sziasztok újra!

Kis keresgélés és hirdetés átnézés/feladás után ezen gondolkodok (bár ugye nincs túl sok köze a drifthez, de igencsak megtetszett
):15.000 Ft-ért adná oda az Úr.
Tudom hogy a videó alapján nehéz belőni (legalábbis nekem), de mit szóltok hozzá?
Megér ennyit? Illetve ismertebb típus/márka?
Köszönöm újra a segítséget!
Ez egy Maverick Strada XT azaz truggy első generációs. Ugyan az mit a Himoto, HSP, Amax, meg kitudja még hány néven árulták. Fillérekért van hozzá alkatrész ebayon,és itthon is megfizethető. Két drága része van, a kaszni és a kerék. A teleszkópok nem túl jók,hamar ki fossák az olajat magukból,utána meg pattog össze vissza. Így gyári kefés szettel nem sokra kell számítani,elég gyengécske. Lehet kapni hozzá a hajtásra burkolatot,és akkor nem megy tele apró kaviccsal meg porral állandóan. Szerintem 15 jó ár érte, az itteni viszonyokat nézve. A 2db NIMH aksi kérdés bírja e még.
-
ADAM1337
nagyúr
Köszönöm nagyon a válaszaitokat. Elég komolytalanra sikerült a "helyzetleírásom" mégis vettétek a fáradtságot válaszolni rá.

ADAM1337:
Az egész projektre, max 30.000 Ft-ot (sőt inkább lejjebb, tudom igen kevés erre) így kb. a nagyon használt dolgok működhetnek. Azért is írtam ezt a lestrapált felújításra szoruló készletet.
AWD/RWD kérdésre válaszolva, pedig inkább talán az AWD felé hajlok, bár itt is inkább az összköltség a lényeges.
Tudom érdekesnek tűnhet, hogy ennyire az pénzügyek befolyásolnak és ennyiszer kielemzem, de először valóban a kipróbáláson van a hangsúly (valamivel magasabb szinten mint egy játék távirányítós autó - mert az valóban tetszik).
Ezenkívül azon is gondolkodtam, hogy ha félre tudok rakni, akkor havi szinten vennék valamit az autóhoz, mindig, ha úgy alakulnak a dolgok. Ha ennyiből lehetetlen kihozni egyszerre.
nLali:
Rákerestem a modellre és nagyon megtetszett és még talán a budget-be is beleférhet. Filózok ezen is és ha nincs alternatíva drift téren, lehet belevágok ebbe, ha minden úgy alakul.

Hát ha találsz ennyiért hajrá, de az awd nem drift, ezt tudjuk.
Esetleg üres vázat sakura d4-et tudsz venni ennyiért. -
nLali
őstag
Sziasztok!
Szeretnék picit jobban belemerülni az RC driftelés szépségeibe.
Leginkább kinti (aszfaltos) használat lenne a cél.
Tudom, hogy rengetegen írják, de melyik az a modell, nagyon olcsón, ami jó alternatívát jelent egy kezdőnek. Gondolok itt arra, hogy már cserélhető alkatrészek vannak hozzá (picit a bütykölgetéssel is megismerkednék), illetve valóban olcsó igencsak.
Természetesen a fentiek miatt is, nem ragaszkodok az új dologhoz (tudom így még jobban megkavarom a dolgokat).
Szóval milyen modell vagy márkát kéne keresnem, illetve mire kell figyelnem egy használt modell megvételénél (ha esetleg valamelyikőtöknek van extra akciós, kissé lestrapált eladó autója, szóljon bátran
)?Köszönöm előre is a válaszokat, remélem "nem túl tág kérdést" tettem fel.
Szervusz. Szintén kezdő vagyok. Én úgy gondolkodtam, hogy a 4 éves fiammal együtt szeretnék játszani. A választásom egy Wltoys 959-B lett. Eléggé érzékeny az ütközésekre. Baromi erős egy kezdő embernek. Bőven van alkatrész választék, sőt tele a net műanyag helyett fém "upgrade" alkatrészekkel. Ha nem vered falnak/ padkának/oszlopnak/nagymamának/babakocsinak kövér gázzal, akkor sokat kibír. Annyit mindenképp, hogy eldöntsed, szeretnél e a ~20000 Ft körüli vételáron felül további pénzt önteni.
A fiammal jól szórakozunk, 3-4 akkumerítés után már élvezzük a panel körüli csapatást.
Saját tapasztalat, de talán egy szintén kezdőnek fontos lehet : vásárlástól számított 20 órán belül kettétörtem az alvázat, elgörbült a lengőkart tartó tengely, elrepült egy féltengely elöl. Eddig 2 alváz törésen vagyok túl, de sikerült megjavítani. Már készül az upgrade, a difi alkatrészek már fémből vannak. Sasszegek valahogy elszálltak, a gumik 8 akkumeritás után látványosan kopnak. A gyors elhasználódás ellenére úgy érzem, hogy kipróbálásra jó vétel volt.
SZERK: Most nézem, hogy Drift gépet keresel. Így tárgytalan amit írtam. Nem törlöm, hátha valakinek hasznos. -
ADAM1337
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék picit jobban belemerülni az RC driftelés szépségeibe.
Leginkább kinti (aszfaltos) használat lenne a cél.
Tudom, hogy rengetegen írják, de melyik az a modell, nagyon olcsón, ami jó alternatívát jelent egy kezdőnek. Gondolok itt arra, hogy már cserélhető alkatrészek vannak hozzá (picit a bütykölgetéssel is megismerkednék), illetve valóban olcsó igencsak.
Természetesen a fentiek miatt is, nem ragaszkodok az új dologhoz (tudom így még jobban megkavarom a dolgokat).
Szóval milyen modell vagy márkát kéne keresnem, illetve mire kell figyelnem egy használt modell megvételénél (ha esetleg valamelyikőtöknek van extra akciós, kissé lestrapált eladó autója, szóljon bátran
)?Köszönöm előre is a válaszokat, remélem "nem túl tág kérdést" tettem fel.
Betonon csak csiszolton van értelme driftelni.
Pár kérdés:
1. mennyit szánsz az egész projectre ?
1. awd/rwd ?Ezek után tudok ajánlani bármit is.
Amúgy Yokomo/MST vázak a jobbak, olcsón van sakura is nekem is volt de túl sokat kell rákölteni, hogy jó legyen a mozgása.
MST váz van akciósan RCBOSS.com-om sok fajta, farmotoros az ajánlott ahol hátul van a súlypont rwd-nél, awd-nél meg central súly de inkább hátrább legyen a súlypontja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- 27% - Dell Alienware AW2524HF 500Hz GAMING IPS Monitor! 25" 1920x1080 / 0.5ms / FreeSync
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- Space Gray MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 512 GB 27%-os áfás számla (0442AB)
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bevallom az alváz nyomtatásában nem gondolkodtam, maga a fülke 3D nyomtatott lesz.
)

Utána tetszés szerint festheted