- N€T0X|N: SSD cserék
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoflug
őstag
Tudom nem hobbi kategória, de valaki próbálta a shell-es Bluetooth kis M3-as BMW-ket? Nagyon tetszik.
-
peet137
tag
Nekem mondjuk a szervo elég gyors, de jelenleg CS-s a gép, nem RWD, de kíváncsi lennék így is, milyen lehet egy gyro, esetleg tesztre lekötni az első hajtást és meglesni úgy is. Csodát nem várok, nyilván a kormányszögem közelében sincs annak, ami egy RWD drifthez kellene...
De ez kb 12k-ért ajándék... Az egyik monster távja úgyis döglődik, pont rá lehet fogni a "cserét"A gyroját lehet "finomhangolni" is?
-
JoinR
őstag
válasz
peet137 #7494 üzenetére
Szerintem a Dumbót gyorsnak mondják ebben az árkategóriában, de nekem még nem volt jobb távirányítóm, hogy össze tudjam hasonlítani. Nekem elég gyors, vagy úgy is mondhatom, hogy a szervóm úgyis lassú.
Van még a gyrós, világítós és 10A ESC-s verzió is, annyira nem finom a modulációja, de én arra csak csörlőt kötök, így is nagyon megéri, kevesebb eszköz, szebb kábelmenedzsment, hogy minden egy helyen van. -
aujjobba
addikt
válasz
JoolsNOS #7487 üzenetére
Egy blackzon smyter-em van eddig (kefés motorral), a kutyacsontokat es onnan a kihajtast kicsereltem mar mindet femre, mert folyton beletort a kerekek csavarja, nem birta ha farolgattam vele.
Egyebkent a HBX 901a alkatreszei passzolnak bele, bar egyebkent vettem gyari kutyacsontot is, az azert vastagabb mint a kinai, de cserebe 2x annyiba kerul.Kovetkezo lepes lehetne BLDC upgrade, de ahhoz mar nem a gyari egybeepitett esc/receiver + tav kombot vennem, hanem valami univerzalisabbat.
Innen jott a taviranyito otlet, de 50ezret nekem ez egyelore nem er meg.
Egyetlen dolog amit allitani tudni szeretnek, az a kormanykozep, marmint a trim. -
JoolsNOS
veterán
válasz
aujjobba #7483 üzenetére
Ha már benne vagy a hobbiban akkor lehet a drágábbakat, ahogy írták ha van lehetőség vedd kézbe. Ha még csak ismerkedsz akkor jó a legolcsóbb. Nekem semmi bajom nincs az olcsóbb flysky vagy dumborc távokal. Illetve ha nem nagyon akarsz állítgatni sokmindent akkor felesleges a második linkes táv. Utáltam hogy 3 menüben kell ugrálni egy trim állítást is. Illetve az elemet is eszi ráadásul 6ot.
-
Surci1
tag
Sziasztok.
Ha már szóba került a távirányító, lenne egy kérdésem.
Van aki olyan távot használ aminek a bal oldalán van a kormánykerék?
Én mindenben jobb kezes voltam és vagyok is, de ha jobb kezemmel kormányzom akkor nagyon béna vagyok. Viszont a jobb kezemmel fogva a távot azt balra 90 fokba vízszintesbe megdöntve, a bal kezemmel forgatva a kormánykereket ezerszer jobban megy az irányítás. Kiváncsi vagyok a véleményetekre, főleg aki versenyzik is, hogy ez a szitu mennyire gyakori? Van olyan aki balos kormánykerekes távot használ? -
aujjobba
addikt
Autohoz taviranyito+vevo kombot milyet erdemes venni?
Ez az olcso flysky rendben van, vagy gagyi?
FLYSKY FS-GT2Inkabb ez?
[link] -
peet137
tag
Ha már ennyire durva lett az áttétel a driftgépen, gondoltam megnézem mi a kocsi vége ezzel a setuppal. Visszarakom az 50:50 hajtáshoz szükséges középső tengelyt és a nyitott hátsó diffit, meg egy szett gumikereket.
Van egy használaton kívüli telóm, azzal terveztem mérni, milyen progit érdemes használni erre? Van vagy 100 app, próbáltatok már valamit, ami be is vált? -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Rég jártam erre, de most egy kis segjtségre lenne szükségem.
Vettem pár éve egy WLtoys 144001 RC autót.
Van hozzá egy halom cuccom, mindent megcsináltam rajta szépen, ahogy RC-s körökben tanácsolták. (még ütközőt is martam CNC-n az elejére, meg tényleg minden szép és jó rajta, ventis hűtés a motoron, minden megkenve, használat után kipucolva stb)
Amikor új volt, kapott 2db 2800mAH-s akkut is.
Eltelt pár év, és ha a gyári, ha az utólagos akksikat teszem bele, alig megy... Gyök kettővel tesz pár métert, de fűből már nem bír kimászni.
Saját akksiját saját töltőjével, az utólagos akksikat pedig egy külső töltővel. (Ezek az akkuk: [link] és egy URUAV M600 a töltő)
Kerekek forognak szabadon, kardán forog szépen, mechanikailag nem látok hibát...
Mégis hol kellene kutakodnom, hol lehet a bibi?
YT videó: [link] -
ADAM1337
nagyúr
Itt is volt "némi" rc változás az elmúlt időszakban.
Megjött az új aksijaim illetve a fő drift alvázamra az új karosszériám.
Aksik terén ő lett a befutó driftre használva:
(Intellect Graphene 2024 "MC3" Low Profile Shorty-Long RT 4400mAh 7.6V 2S 120C HV LiPo (5mm, 152g))A karosszéria egy ReveD Corolla GR Cusco verzió [link]
Az Usukani NGE project kapott egy 3d nyomtatott ESC tartót. (Nem valószínű, hogy végleges mert a felváz a súlycsökkentés és a flex miatt kilesz szedve de van 2 vezető lyuk amire ugyanide lehet majd rögzíteni az esc-t.)
Alvázak együtt pózolva:
Aktuális 1:10-es alváz+kasznijaim.
"Rövid" helyzet jelentés. -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7468 üzenetére
Nincs benne boost funkció.
Az áttétel módosítása alap, körül kell néznem kisebb pinion ügyben, ha jól emlékszem 17-19 körüli van valahol itthon. Most 24 - 92 pár van, de ez nagyon sok. Ha nem találok, akkor rendelni kell, meg ahogy néztem, megint farigcsálni kell a motortartón, mert nem fognak összeérni a fogasok
Dragbrake-ből nincs 0, csak 3, de érzésre ez is bőven jó, simán hagyja kifutni az autót, ha elengedem a gázt, még keresztbe sem fordul, pedig elöl szabadonfutó van.
Brake force nincs ezen az esc-en (csak minimum brake 3 - 50%), de ha jól értelmeztem a leírást, minél sűrűbb a mintavétel a féknél, annál finomabban lehet adagolni, vagy ez nem így van? Amúgy 1 - 8 khz a skála. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7467 üzenetére
RWD-be expossal megyünk, kérdés az esc-n van boost vagy turbo beállítás ?
Ha most nagyon "kezelhetetlen" én kisebb pinion és boost és turbo offal kezdeném az ismerkedést.
Dragbrake lehet 0-is 4wd-nél a hajtás is fogja meg a motor belső ellenállása, motor függő inkább mint autó.
Brake lehet 1khz is, viszont a brake force elég ilyen 75%. -
peet137
tag
Sikerült összerakni a drift gépet, úgy tűnik, a rövidebb pinion csavar + nagyon pici loctite jó lesz egy ideig. Viszont az áttétel nagyon mellé ment
Kezelhetetlen lett a vas, kell egy sokkal kisebb pinion. (vagy egy ügyesebb user
)
A kérdés, 4WD driftnél milyen esc setup javasolt? A drag brake-t már levettem 3%-ra, ez a minimum, min brake is a lehető legkisebben, brake frequency a lehető legsűrűbb (8khz), minimum drive is a legkisebben, viszont a throttle curve beállításban nem vagyok biztos. A hardver egy 1,5-ös CS, 4 WD autó, most épp exponenciális gázgörbével. Lehet, hogy kicsit visszaveszek a CS-ből, de tegyük fel, hogy marad. Ezesetben melyik jobb a lineáris, vagy az expos throttle? Van ilyen tapasztalata valakinek? -
aujjobba
addikt
válasz
ADAM1337 #7463 üzenetére
Ez a mostani kefés jargany manualja: [link]
Csak a szokasost irja, elobb kapcsold be a tavot, majd az autot 2-3s nyomvatartassal, de kulon binding-ot nem ir.A reddit-en is feltettem a kerdest, ott valaki azt irta kellene a BLDC esc/receiver kombohoz a masikfajta tavirda, igy mar total nem eri meg az upgrade, az alkatreszek tobbe kerulnenek mint egy uj, eleve BLDC auto.
-
ADAM1337
nagyúr
-
aujjobba
addikt
Blackzon Smyter-t turbozott mar fel valaki gyari BLDC motorral es hozza valo ESC+radio komboval?
A weboldalukon az opcionalis alkatreszek kozott felhozza ezeket, de nekem nem vilagos, hogy az uj radio hogyan fog mukodni a mostani taviranyitoval.
Ossze lehet ezeket paroztatni valahogy?Az eredetileg is BLDC-s smyter-nek kicsit mas a tavirdaja, mint a kefes verzionak ami nekem van.
-
ADAM1337
nagyúr
Pedig nem nehéz, ha jó festékkel fújsz, megfelelő hőmérséklet kell hozzá 20-25 fok de én inkább 25-30 fokba szoktam festeni az a ziher, Illetve távolról 30-40cm-ről fújok előtte a spray-el a levegőbe szoktam egyet ha hosszabban akarom fújni, de 99%-ba konzisztensen lehet festeni így, meg persze nem akarok 2-3 fújásból takarást elérni inkább 3-4 réteg kell hozzá, és a végleges zárás ezüst/szürke/fehér/fekete színekkel érem el.
De ha mondjuk egy színt fehérrel akarok zárni hogy világosabb legyen, még utána lefújom ezüsttel és feketével, bentről mindig feketével zárom le.Az alábbi színek marha érzékenyek (ps50 és Ps52 tamiya) a háttérfújásra és a leghamarabb folynak meg, mégis mind a 2 hibátlan lett, pedig csak a fentebb leírtakra figyeltem.
Pink mustang
Pezsgő arany Corolla -
ADAM1337
nagyúr
Én főleg 2s lipo hv-t használok.
Ezekből amiket simán:
-Gens Ace redline
-Yokomo/reved
-sunpadow
-Intellect
-LRP Graphene
-Mibo aksijai
-MuchmoreIgazából sok van EFRA és IFMAR approved aksik.
De Triálba, pl OVONIC 3s-t használok oda nem kell 100/200c burst függ azért a felhasználástól is.Amivel szívtam már: corally aksijai, és a wellpower aksik.
#7451tvamos: Igényesebb lenne a kilógó kaszni tartó nélkül. -
tvamos
nagyúr
Szep lett ez a kocsi:
Kene egy, csak nem talalok furatlan festett body-t.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7449 üzenetére
Ertem.
Mit mernel megvenni akkor?LG 21700-bol epitettem 3S 2P cellat, de az eleg hamar tulmelegszik.
Hobbyking sajat markas aksit vettem, az is megmihalylott. Amugy lehet, hogy tulmelegedett, de nem vettem eszre. Nem is figyeltem. Amikor megallt a kocsi, hazamentem, de most 5 perc alatt fullra feltoltodik 1C-vel, a kocsi meg csak randul egyet, amikor elindulnek vele. -
Emunem
őstag
válasz
belaazallat #7444 üzenetére
Sajnos ez az a kategória, ahol már el kell engedni, ha valami nagyobb dolog nem jó benne (nincs távirányító). Max ismerősi körben tovább adni, csak simán tologatós autónak, vagy rászoruló családnak adakozni, ott biztosan jó helye lesz.
-
Levi123
senior tag
Ha esetleg valakinek aktuális az akku vásárlás, itt van most tűrhető akció:
https://chinahobbyline.com/ -
JoinR
őstag
válasz
belaazallat #7444 üzenetére
Ez kb. a lomtalanításkor ingyen elviszik kategória.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
neten megtaláltam a távirányító nélküli rc autómat: [link] Mennyiért lehetne eladni távirányító nélkül? köszi
-
aujjobba
addikt
válasz
Petya25 #7439 üzenetére
Blackzon smyter tudom ajanlani, eleg strapabiro gep.
Hibaja, hogy a kerekcsavar bele tud torni abba a bigyoba amibe bele van csavarva.
Velunk is megtortent, kb. 7ezer forint a kutyacsont stb keszlet, de abban mind a negy benne van, ket elso ket hatso.
Vagy ki lehet cserelni femre, ami jobb kialakitasu, az is gyari potalkatresz. -
Petya25
őstag
Na eljutottunk a gyerekekkel arra a szintre, hogy nem elég a szobában körözés, mennénk ki a kertbe, Dunapartra, homokbányába csapatni, de nincs mivel.
Valami nem kezdő, nagykerekű járgány kellene. Valamit tudtok ajánlani? RTR persze ami összkerekes.
-
Emunem
őstag
válasz
belaazallat #7433 üzenetére
akkor egy 3d-s ismerőssel az alkatrész utánpótlás sem nagy gond...
-
belaazallat
addikt
Kapták ingyen használtan ajándékba a gyerekek több darabot. Nem működtek, szakadt vezeték, lemerült akku, és nem hozzávaló távirányító. 2 már működik. Jó lenne a 3. is működne.
Nem cél a szerelgetés, csak azért foglalkozok vele, mert minimális befektetéssel működőképessé lehetett tenni ezt a kettőt.
Mellesleg a távirányító nélkülinek állítható a futóműve, kerékdőléstől kezdve cserélhető a gólyaláb, Csavarral szétszedhető a futómű alkatrészekre. -
Emunem
őstag
válasz
belaazallat #7431 üzenetére
nem nagy ügy, csak ne méretezzétek túl erősre a rendszert, mert a kis műanyag alkatrészek hamar törni, kopni fognak... Biztosan nagy a csábítás arra, hogy kicsit erősebb legyen, inkább ne. Vagy eladni így, ahogy van, esetleg ismerősnek "elajándékozni", aztán venni egy olyat, amit lehet szerelgetni, mert van alkatrész hozzá.. (Lengőkarok, kihajtás, etc...)
-
peet137
tag
válasz
belaazallat #7428 üzenetére
Ahogy JoolsNOS is írta, a töltő nem téma, bármelyik usb-s liion töltő jó hozzá, aminek ilyen a csatija. Nekem a gyerekek összes "olcsó" távirányítós autója ezzel jött.
A távval viszont tényleg bajban leszel, ha van affinitásod hozzá, én a helyedben átalakítanám a belét, hogy fogadjon standard ESC + szervo kombót és akkor mehet bármilyen távval. Bár ez anyagilag biztos nem éri meg, ellenben jó móka -
JoolsNOS
veterán
válasz
belaazallat #7428 üzenetére
Sajnos ezekhez nincs külön alkatrész, ha nincs meg a gyári távja akkor bukta, illetve nagyon nehezen beszerezhető nem igazán érdemes vele foglalkozni. A töltő sajnos hasonló, de azt találhatsz más gépekhez is tuti van hasonló töltő.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni, gyermekeim kaptak használt "nem működő" távirányítós autókat, 2-t sikerült életre lehelni.
Egyikbe ilyen akkupakk van: [kép] ilyen a csatlakozója: [kép] [kép]Hogy és mivel tudom tölteni?
A 3. autóhoz nincs távirányító: [kép] [kép] [kép]
Melyen távirányítót és honnan érdemes beszerezni?
Köszi!
-
Emunem
őstag
válasz
boyka003 #7425 üzenetére
Ha garis, küldd vissza, ha nem, akkor valamitől lefőtt vagy a szervód, vagy az vevő, vagy a szabályzó. Látatlanban ennyi lenne a diagnózis. (Fekete valami forró: gondolom szervó megfőtt, ami viheti az vevőt és az ESC-t is…
)
nincs valami rc bolt a környéken, vagy elektronikás ismerős, aki ránézne? Régi fórumban régió szerint tudtál volna segítséget kérni. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7423 üzenetére
Hát valahogy 2015-ben kezdtem akkor még sakura d4-el egy agyon módosított TT01e után.
Szerintem viszonylag hamar el lehet jutni egy jó szintre, kb 1-2 év alatt.Azóta rengeteg alváz fordult meg nálam:
MST RMX-D VIP, Usukani PDS, MST FXX (a régi), Overdose Galm, MST FXX 2.0s, Xpress GripXero D1, de tuti van ami kimaradt
Most egy heavy modded Kezdetben egy műanyag mst rmx 2.0 lett átalakítva rmx 2.5 rs beastmode-ra, meg az usukani nge ami titán csavarokat kapott titán turnbuckle-t meg önzárós aktív difit.Sajnos az anyagiakat most az usukani nge váznál írtam excellbe
Mostani állapotában a Roller, elektronikával és a corolla karosszériával menetkészen 860 euro körül van aksi és táv nélkül, mivel a másikhoz már volt, az többe van jócskán. -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7422 üzenetére
Ez azért elég vagány. Nézegettem én is közben, kezdésnek egy 1:43 (bburago méret) 4wd is jónak tűnik és azok elég jó áron vannak (30 - 40 EUR). Ebből tutira kettő kellene, mert a kölyök lenyúlja
A bömbi szép lett. Mióta nyomod az rwd-t? Mennyi gyakorlás lehet kb, mire ide eljutsz?
A piszkos anyagiakat hagyjuk is... Igen, nálam is így szokott kezdődni, "keresek valami olcsó gépet kipróbálni"...
Mondjuk ez nem csak az RC-re igaz, úgy általában a barkácsolós dolgaim is így szoktak végződni
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7418 üzenetére
Bepótoltam egy kis rövid videót, sajnos a pályáját még nem szereztem be, ezek a kerekek ott müködnek igazán.
Néztem pár tanácsot, mivel kefés motor nagyon hamar megáll tehát gáztartósan kéne driftelni, ami a kis finom gyakorlást kb ellehetetleníti, így most csak probálgattam, de az 1/10-hez képest teljesen más.
Videó a bénázásomról.Illetve itt meg egy 1:10-es, fehér bmw m4:
[link]De jópofa, most elkezdtem nézegetni a DMRACING NEZ 64 1/64 alvázat, de hát 100k körül van maga a váz, viszont arra rámegy bármelyik hotwheels, és a nagyobb méret jobb kormányszög. (így szokott indulni, és hopp 300k elmegy egy alvázra)
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7420 üzenetére
Ehhez feltétlen kell a pálya, nagyon érzékeny a beállításokra a távon.
Ha nem volt rwd múltad gyros drifttel szerintem élvezhetetlen, akinek van az tudja belőni rendesen.
Most én is elkezdtem nézni komolyabban beállítható verziót: DMRACING NEZ v1.0, de ez meg horribilis, viszont bármilyen kb hotwheels rámegy. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7418 üzenetére
Facebook csoportjába sok videó van, de itt egy youtube-os: [link]
Van 2 csavar amivel az elejét lehet finomhangolni, illetve a távon az SVC = gyro gain-t lehet meg az átlagos dolgokat, trim-elni a kormányt, van limiter, meg a világítást lehet szabályozni, de meglehetősen poén, és egész jó tempoja van méretéhez képest. (én 100-on és 0,7 dual rate-el használom, a gázra nagyon érzékeny így, hogy hátul nincs rugozás csak elől) -
ADAM1337
nagyúr
Pénteken ezzel gyarapodott a flottám:
Turbo racing C64 1/76 rwd drift (még finomhangolgatom, mert bár 9 éve rwd driftelek ennek a gyroja inkább túra autósan viselkedik)De megkell hagyni nagyon poén, a kocsi type c-vel tölthető 55mah aksival majd félórát bír, nagyon figyelni kell a felületre is, nekem egyelőre a rainbow fóliás esport tiger padon müködik a legjobban.
-
Emunem
őstag
válasz
aujjobba #7375 üzenetére
VRX Sword, vagy társai... nekem is ez van 10 éve, jobb elsö féltengely csere (Oszlop) meg kaszni tartón kívül (kb 4m magasból esett egy gördeszka pályás ugratásnál) csak a spúr fogyott el (kavicsos homok eszi) 1x. Az árához képest jól bírja...
szerk: + elég jó az alkatrész ellátás, amúgy kyosho klón...
-
peet137
tag
Gondoltam, kicsit autozunk a kölykökkel, de úgy fest, az egyik akksim feladta a küzdelmet. Monsterben volt, kb 10 percet ment, aztán az autó megállt... Gondoltam, töltők egyet, de beszólt a töltő, H alacsony fesz. Rámértem csipogoval, egyik cell 2.8 másik 4.4 volt. Ha jól sejtem, ennek annyi. Zárlat lehet?
-
peet137
tag
válasz
Skillet #7402 üzenetére
Én egy egyszerűbb traxxas-t javasolnék, akár használtan is, bár szerintem rettenetesen túlárazottak.
Viszont minden van hozzá jó minőségűek az alkatrészeik és elég durva bántásokat is kibírnak
Én épp most keresek lengőkar tartó "izét" a jamara gépre, egyelőre nem sok sikerrel, de rajzolni tudok, meg van NC-s ismerős is, úgyhogy ha más megoldás nincs, akkor gyártatok egyet. -
peet137
tag
válasz
Skillet #7399 üzenetére
Én olcsóval akartam kezdeni, mert nem voltam benne biztos, hogy ez a vonal is bejön. Amikor elkezdtem, volt több hbx és himoto gép is, azok jók voltak, innen jött az ötlet az offroadra is. Gondoltam, megnézem és ha bejön, akkor keresek vmi komolyabban, traxxas-t, vagy hpi-t. De ahogy most látom, erre a hobby játékra nekem felesleges a drága gép, talán később. Havernak van egy Traxxas maxx, az amúgy elég jó cucc, de nagyon nem olcsó. Nekem van egy jamara monsterem is, de azt nem ajánlom, nehéz hozzá alkatrészt találni... Viszont masszív cucc, de a gyári kefès elektronika egy kalap...
Én amúgy autógépészmèrnök vagyok, úgy gondolkozom, mint te, ez ugyanaz, csak kicsiben.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest