- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe_
őstag
Sziasztok
Befutott hozzám egy elfeledett, még tavaly őszi rendelés, amiben sajnos valami más cuccokat kaptam: [kép]
Nem tudjátok esetleg beazonosítani, hogy ezek mihez valók lehetnek?
Én valami crawler futómű alkatrészeinek tippelem... -
Emunem
őstag
válasz
headhunter86 #7594 üzenetére
ugye, én is pont erre a részre vagyok a leginkább nem kíváncsi, hanem inkább ara, hogy hogy megy? Mozgás közbeni lassú snittekböl sok minden derül ki, hogy kell-e, vagy sem egy gép. (Számomra) Nomeg hogy mennyire szerelhető, meg a többi sallang, ami itt is elhangzott gondolom 100. (Alkatrészellátás meg ilyenek)
-
headhunter86
senior tag
válasz
Teasüti #7595 üzenetére
Na igen, csak 2S-ből 3000mah fér bele, addig 3s-ből csak 2200mah. Nyilván még így is jobban járok a 3S-sel. Viszont a távirányítója csak 70%, 100% kimenő gázt tud. Majd idővel szerintem szerzek be egy jobbat.
Addig nem variálok míg meg nem jön, aztán majd kiderül min kell tunningolni. -
Teasüti
nagyúr
válasz
headhunter86 #7594 üzenetére
Ha a játékidő a kérdés, akkor a három cellás akkuval 50%-al tovább tart a játék ugyanakkora kapacitás és ugyanakkora teljesítmény esetén (P=I*V). Valamint az akkut is 33%-al kíméled a két celláshoz képest ugyanakkor teljesítmény mellett - a C értéket is ennyivel később ütöd meg, ami kisméretű akkunál jelentős különbség. A kettő cellásnál láttam már leolvadni a forrasztást kefés motorról a nagyobb áram miatt. 3 cellás akkuval kisebb áramokat igényel a gép, ami jobb mindennek.
A végsebességet meg mindig le lehet korlátozni.
Én crawler-t hajtok 3 cellás akkuval és 30%-ra van limitálva a gáz. 50% felett irányíthatatlan brushless motorral. -
headhunter86
senior tag
Kész vagyok, hogy az összes Youtubernél ez a második dolog amit megnéznek, hogy mennyivel megy. Ez egy offroad truck... na mindegy.
Amúgy 2S-sel durván 50-55 km/h 3S-sel 70 km/h körül.
Én csak a 2S verziót rendeltem, mert inkább menjen el többet (kb. 20 perc) és ne gyilkoljam szét. Feleslegesen sok benne a kraft 3S-sel. -
Emunem
őstag
válasz
headhunter86 #7592 üzenetére
Mennyivel megy? (Toretto kérdés
)
-
headhunter86
senior tag
Van itt valakinek MJX Hyper Go gépe?
Most rendeltem egy 1:14-es 14210-es gépet. Anno RC heliztem volt egy 500L-es Trex-em és egy 570-es Goblinom. Azóta eladtam mindent, de most kacsingatok az RC autók felé. A helizés túl drága volt, 3D repültem, és egy apró hiba súlyos összegek voltak, illetve kicsit ráuntam, kiégtem benne, túl nagy pénzek álltak benne.
Volt nagyon komoly töltő kofferem, sajnos eladtam azt is, pedig most jól jönne.
Amúgy ez a kis RTR gép lesz, nagyon sokat olvastam róla, elég jókat írnak, nagyon sok extra cuccal jön: https://www.seriousrc.co.uk/pages/mjx-hyper-go-14210-rc-truck-review
Kapható Alin is, de UK-ban V3-mat árulnak már és jobban bízom benne, nem volt sokkal drágább. Valamint Alin box nélkül jön.
Majd írok tapasztalatokat, a gyenge pontja a steering rod, nagy ugratásoknál az törik, illetve írnak páran minimális gáz delay-ról. Cserébe bitang gyors és strapabíró ahogy néztem. Marhulni ennyiért remélem jó lesz. -
Teasüti
nagyúr
Gondoltam bedobom ide is a kérdést:
Ali-ról mik a legjobb vételek szervókat illetően az alábbi kategóriák szerint? Kormányszervó, sztenderd méret főleg 1:10-es autókhoz.
1. Közönséges 6V-os. Erősebb, mint a stock RTR szervók, olcsóbb, vízálló, full fém ház, stb.
2. HV szervó (7.4-8.4V).
3. Közvetlen betáplálású szervó (8.4-16.8V).
4. Programozható HV szervó & emberi nyelven működő szoftver vagy interfész.
Köszi! -
Pro!Petya
addikt
-
Petya25
őstag
A karácsonyi kotorászás közben előbukkantak a régi gépek. Meg csak hobbi kategóriában sem játszanak, de mind üzemképes.
-
Pro!Petya
addikt
Na hello mindenki!
2 év után megadta magát a Truggy Core Z , volt már benne 2-3x servo cserélve most a vezérlő is offos a többi műanyag alkatrészéről már nem is beszélve... szval ezt inkább elengedném.
Így hát úgy gondoltam szintet lépünk és a kicsi kapott egy Arrma Gorgon-t, én meg beleugrok egy Arrma Typhon 223S BLX-be.Így első körben a töltőn és akksikon kívűl mit szokás még hozzárendelni pluszban??
Csak hogy kibírjanak jó néhány csapatást.
A Typhonhoz jön a tartalék shock tower és a keréktengelyek mert az eddigi videok alapján úgy jött le hogy azokra előbb utóbb szükség lesz.Ja, rámpázás nem nagyon van tervben az elején...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7582 üzenetére
200A a csúcs??
Ezen átsiklottam. 60 Amperben gondolkodtam csak.
Akkor ez megmagyarázza a dolgot. Máshol is azt olvastam, hogy a Life nem annyira stabil mint a Lipo. Akkor basszus az 50C 4000 mAh Overlander akkupakk is épp csak ki tudja szolgálni a motort.Ami meglepő, hogy 25-50% throttle trim-en járatom csak és le van véve a gyorsulás is minimumra, valamint a FOC is ki volt kapcsolva mikor belefutottam ebbe. Nagyon meglep, hogy még így is meg tudja rángatni az akkut ennyire.
Akkor tényleg el kell gondolkodnom egy bitang kondenzátoron, főleg ha a 100 grammos pici akkuval megyek sziklát mászni. Az még 60A-t se tud leadni.
A 9V-os kondenzátort 3 cellás akku mellé?? Az úgy nem lesz jó.#7583csaabz
Erre nem tudom hogy válaszoljak. Kint az erdőben? -
ADAM1337
nagyúr
Amúgy kijön a matek is:
Fusion pro: 60A/200A (continous/Peak) [link]
Maniak lifepo4 3s 3800mah 25c 95A, Peak 50c 190A. [link]
A hideg mint tényező itt is képbe jön, mi driftnél kondit használunk mindenféle hülye csicsás neve van, de az pont segít az ilyen feszültség beesést kiküszöbölni, és az aksik élettartalmát is erősen megnöveli.
Én pl ezt használom: Yeah Racing Hyper Booster Capacitor 9V -
ADAM1337
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Van egy Absima CR3.4-es masinám. Benne egy LifePo4, ManiaX, három cellás, 3800 mAh és 25C akkupakk. Nominális fesz 9,9V. A kocsiban van egy 60 Amperes Fusion Pro. Többnyire félgázra van korlátozva, szóval nem tudom mennyire rángatja az akkut a motorvezérlő, de a probléma, hogy túl hamar lekapcsol. A Voltage Cutoff 3 Voltra van állítva. 3,3V lenne a nominális érték ahol ideje nagy részét tölti elvileg az akku. Elméletileg 95 Amperre volna hitelesítve az akku.
Normális az, hogy egy LifePo4 feszültsége ennyire bezuhanjon terhelés alatt, hogy lekapcsol a vezérlő? Ha kiiktatom a védelmet, akkor természetesen elketyeg még sokáig.
Csak feszültség védelem nélkül meg necces használni.Lipo-val nincs ilyen panaszom érdekes módon. Annál 3,3 Voltra van állítva a védelem.
Life aksi elvileg 2,6V-ig tud lemenni biztonságosan, de a vezérlőn 3 V a legalacsonyabb beállítás. -
joocek
aktív tag
Köszi, van komolyabb autó, 3 db. De itt a traki lett volna a lényeg meg a locsolás.
-
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
Hétvégén voltunk kint a yeda-shop.eu helyi pályáján csehországba 10ed magammal, meglesni milyen Ptile-on menni csúszony szönyeg után.
Katt a képre kis páros videó, a fehér kasznis autó az enyém egy teljesen egyedi mód van alatta, illetve itt csak kamera men voltam más próbálgatta.
A kaszni:
Az alvázam. (beastmoderc mst rmx 2.5, kb full hopup)
A pálya egyébként egy raktár területen van, és van egy hatalmas shop ami drift érában kb hiánytermék europában:
-
joocek
aktív tag
[link]
Szerintetek mennyire lehet ez tartósan használható? -
Sziasztok!
Még kb 20 éves koromban báttyám bevonzott az RC autózásba egy HPI Sprint 2 brushless cuccal. Most 16 évvel később gondoltam megint belevágok.
Szóval vettem az emlékek hatása miatt egy Sprint2 Flux-ot. De annyi jót olvastam a TT01/02-ről is hogy végül egy brushed TT01E-t is beszereztem.
Valamiért sokkal élvezetesebbnek találom a TT01-et. A Sprint 2 nagyon halk, szeretem a TT01 hangját. A Sprint olyan nyúlós érzés, habár sokkal erősebb. Pesten szoktatok valahova kijárni közösségi alapon? Van valami Discord szerver ahol ezekről lehet diskurálni? Csomó kérdésem akadna.
Pesten pl vannak versenyek?
-
AirBundy1
tag
Sziasztok,
Használ valaki Carson Eagle 280 Crash Stop helikoptert. Teljesen új és nem tudom működésre bíni. Sajnos bármilyen fali adapterrel töltöm, jelzi egy idő után a piros led kialvásával, hogy elvben teljesen feltöltve. Bekapcsolva nem világít a led és a kontroller gombjaira (pl fel-le kapcsolódás vagy automata felszállás) nem reagál semmit. Azt gyanítom, nem veszi fel a töltést. Tapasztalt más is ilyet? Köszönöm. -
Teasüti
nagyúr
Úgy képzelem el mint mondjuk a TCP/IP adatátvitelt. Van két NIC gyártó, de mindkettő terméke ugyanazt a protokollt használja és ugyanazokat az egyeseket és nullákat küldi ki ugyanolyan jelszinten az átviteli közegbe. Ha a jel/zaj viszony extrém kicsi az interferencia miatt, akkor teljesen mindegy mi van a termékre gravírozva szerintem. -
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #7556 üzenetére
Azert ugyan azt a fizikat lehet sokfele keppen hasznalni, es attol meg, hogy a zome FHSS, meg nem egyformak, hanem nagyon-nagyon masok.
Pl. van egy kollegam, ugyan az a genkeszlete, mint nekem, (talan olyan 99.9999%-ban,) ugyan azt a fizikat hasznalja, mint en, de en felek a kiskereku robogon, o meg tud krosszmotorral hatraszaltot csinalni, meg ugratas kozben elegedi a kormanyt, meg ilyenek. En meg tudom, hogy mukodik a MOSFET. Eleg nagy a kulonbseg abban, hogyan hasznaljuk ugyan azt a fizikat. -
JoinR
őstag
válasz
Teasüti #7562 üzenetére
Az első futómű - mint a legtöbb crawler esetén -, köszönőviszonyban sincs az Ackermann-geometriával. Mivel előlről van a kormányösszekötő rúd, de a nyúlványok trapézalakja csak így fér el, épp ellentétes hatása van a kinematikának, ez a videón látszik is. A fordulókör ettől még rendben van.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7561 üzenetére
Amire én gondolok az a "slip angle" és túlzóan nagynak találom.
Nem értem miért van bármilyen slip angle gyök kettőnél.
Nagy kanyarsebességen mindenféle terhelés és erőhatás van, meg tapadás, meg kerék torzulás, az rendben van. De közel álló helyzetben se arra megy amerre mutat a kerék, azt nem értem. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Teasüti #7557 üzenetére
Caster amire te gondolsz, 4wd-nél szinte 0-s casterrel szoktak menni, míg rwd-nél 6-8fok az alap és az segít az íven tartásban.
Illetve az se segít hogy a servok középállásra visszaállnak, ugye rwd driftnél van gyroszkop ami effektíve az úthatást szimulálja és segít stabilizálni az autót. -
Emunem
őstag
válasz
Teasüti #7557 üzenetére
nagyban függ a fütómü karakterétöl, amit esetleg a furatok helyének változtatásával, kormányrudak méretének módosításával módosítható, (összetartás) Mászó autóknál fontosabb, hogy irányban maradj, ha csak a két ellentétes kerék tapad, mint az, hogy sík terepen mekkora a fordulókör. Erre van az oldható difizár. RC berkekben ez drága mulatság, de létezik ilyen technika is.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7553 üzenetére
Ha jól értem amit írtál, akkor ez normális.
De a nyitott diffivel biztosan kisebb a fordulókör, mint zárt diffivel. Ezt a megállapítást axiómaként kezelem. Ami nekem szokatlan, hogy miért nem tartja az irányt az első kerék?
Mi az oka annak? A toe szög lenne ennyire kaki?
Személyautókon is torzulnak a kifordított kerekeken a gumik egy picit, de ott azért nincs ~5-10°-os kúszás lefelé az ívről lassú forduláskor.
Van a négykerék hajtásnak ehhez vmi köze? Ha lehúzom az első vagy hátsó kihajtást, akkor az javítana a helyzeten elméletben? -
Teasüti
nagyúr
Az normális 4x4 RC autóknál, hogy még nyitott difi mellett is tolja az elejét lefelé a kanyarívről? Hogy a kicsi 1:18-as zárt difis masinának nagy fordulóköre van és majd lefordul a gumi a felniről a szőnyegen, azt értem. De, hogy a nagy 1:10-es gép nyitott difi mellett is látható gumi torzulást eredményez kifordított kerék mellett, azt nem értem.
Teszem azt ki van fordítva specifikáció szerint 45°-ra és szemmel láthatóan nem tartja azt az ívet, amerre a kormányzott kerék mutat. Pár fokkal kisebb szögben kúszik a kormányzott kerék. Ennek mi az oka? -
Teasüti
nagyúr
Rendeltem egy 45T-s motort meg 14 fogas kereket hozzá. 16 fog van gyárilag és eléggé oda van tolva a zseb szélére a felfogató csavar. Remélem még kiadja a megfelelő hézagot a kisebb kerékkel. Váltóhoz sajnos nincs csere kerék.
550-es motor helyére befér az 540-es? Abból valamiért nagyobb a választék.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #7542 üzenetére
"Még gyerekkoromban hallottam - 20 éve -, hogy cserélhető kristályokat használtak régen."
Valamelyik ISM tartomanyban, (amugy 2.4GHz,) frequency hoppingal (FHSS, csak ez igy megteveszto, mert a roviditest a Futaba kisajatitotta, de amugy szerintem a tobbi is frequency hopping spread spectrum) csinalja magatol a radio azt, amit regen a quartz cserelgetesevel a felhasznalok csinaltak. Semmi dolgod vele. Nem gerjednek se egymassal, se a wifi-vel, de a bluetooth-szal. (Legalabbis en nem tapasztaltam ilyesmit.)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #7542 üzenetére
Vettem egy TRX-4m 1/18-as masinát is. Ezek ketten nem interferálnak egymással. De hogyan van ez megoldva? Mennyi csatorna van összesen engedélyezve erre a célra és hogy nem akad össze a ház többi 2.4 Ghz-en működő eszközeivel?
Vagy ez már mind digitális, kétirányú és szoftverből megy a kézfogás? -
Teasüti
nagyúr
Robbantott ábrákkal még eligazodok, bár azért nem egy szakrajz... Olyan Ikea szinten van, szóval a fénykép az jó ötlet.
Viszont ez egy jó délutános projekt szétkapni és összerakni.
Nem is gondoltam volna, hogy ennyi alkatrész lesz és mindenhez hozzá lehet férni. Meg arra se, hogy ennyi különböző gépzsír legyen a polcon.
Nincs műhelyem, szóval kompresszor az nem lesz. Háztáji módszerrel tudom csak tisztán tartani. Szóval hogy a legjobb lemosni, ha összeganézza az ember? Vagy ez olyan hobbi lesz, mint a rally? Többet szerelsz, mint autózol? -
Teasüti
nagyúr
Szia!
Áhhá! Azt hittem az a fogaskerék fogszámára utal. Elektromos motor ismereteim hiányosak, szóval a nagyobb menetszám lassúbb forgást eredményez?Lehet állítani a max sebességet, viszont nekem a minimum sebesség lenne fontos. 25%-ra le van véve a gáz, de ezzel csak a holt zóna lett bazi nagy, viszont a minimum kerék fordulat nem csökkent vele. Szeretnék ilyen 1 cm/s sebességet elérni, amitől azért elég messze van felülről. Illetve a motor is elég darabosan mozog minimum sebességgel, szóval jót tenne a nagyobb áttétel. A végsebesség nem érdekes. Olyan 16 km/h-ra képes kb egyesben. Ebből szívesen engednék akár 75%-ot is, ha cserébe kiváló gáz reakciót kapnék mászás közben.
Illetve ha már elektromos kolléga is van itt, akkor lenne egy kérdésem hozzád is.
A jeladó csatorna választása hogy működik ezeknél? Még gyerekkoromban hallottam - 20 éve -, hogy cserélhető kristályokat használtak régen. Ez most is így szokás? Számítsak interferenciára más autók mellett, vagy van erre vmi okosság újabban? -
tvamos
nagyúr
válasz
Teasüti #7538 üzenetére
Szep auto, gratulalok hozza!
T = turns, a motor forogreszen a tekercs menetszamara utal.
A tavon nem lehet allitani a maxi gazt? Vagy az neked nem felel meg?
Amugy szerintem lehet hozza kapni spur-pinion kombot, amivel lelassithatod, de akkor meg mocsok nagy lesz a nyomatek.En ugy latom, hogy lehet venni 35T-s motort, azzal lassabban menne, mint a 21T-vel.
Ez az attetelezes eleg jonak tunik:
"The CR3.4 SHERPA features a 2-speed transmission to conquer tough terrain and bring you also fast to the next obstacle. Just push a button on the radio and change from transmission ratio 1/37.1 (low speed) to 1/15.1 (high speed)" -
Emunem
őstag
válasz
Teasüti #7538 üzenetére
Hali, ha mászós autó lesz, attól még bemegy a kosz (por formájában mondjuk).
Ajánlott minden játék után legalább kompresszorral lefújni. (De nem mindegy, hogy hol) Ha van idöd, minden évben érdemes átnézni okával, mi az ami elkopott, javításra szorul, difiket kinyitni, és megnézni hogy kell-e valamit még megkenni. Jó támpont lenne neked a későbbeikben az, ha most újonnan belekukkantanál, mi hol mennyi, hogyan néz ki az el nem kopott alkatrész, stb.., aztán az alapján szervizeled az autót. Kérdés mennyire vagy szerelös típus, ha félsz, hogy nem fogod tudni össze szerelni, akkor inkább csak játssz vele, aztán ha valami nem OK lenne, elviszed a boltba ahol vetted, biztosan segítenek. Vagy szétnézel neten, mit hogyan kell az autón megcsinálni, aztán hajrá! Fontos, fotózz mindent, mielőtt szét szeded, hogy tudd mi hova kell visszakerüljön. Nem egy nagy ördöngösség, csak kicsi barkács készség nem árt ha van. -
Teasüti
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7537 üzenetére
Szóval ha nem ér vizet a hajtás, akkor kb soha nem kell szervizelni? Az mennyire jellemző, hogy elvileg RTR, de alig látott kenőanyagot olyan zsidó módon? Váltós, és robbantott ábra szerint a motor kihajtásra van négy különböző fogaskerék. De a boltban kapni váltó kerekeket is, de a kézikönyv nem szól azokról a csere alkatrészek között.
Illetve mit jelent egy 550-es motornál, h 21T vagy 12T? Van a motoron belül különbség ezek között, vagy csak másik pinion kereket csomagolnak mellé? Mert kapni külön pinion-t is, szóval nem értem miért van 3-4 opció a webshop-ban az 550-es motorra.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Teasüti #7536 üzenetére
A trx-4 be gyárilag minden csapágyazott és zsírozott.
Azért nem említi mert gyárilag megszokták ezeket kenni ha RTR szettet vettél, ha nem neked kell nyilván összeszerelésnél de a manual mutatni szokta, használat függő, ha vizezed kb kimosod a csapágyakat és a fekete grase-t is, meg a lithiumos grase valamennyire vizálló de azt is kimosod vele. (ez a fehér jelölésű)
Sárban a legrosszabb használni a csapágyak miatt ugye ott kb belemosod a homokot.
Kihajtásoknál cvd stb, fekete grase-t szoktak tenni a difihez én lítiumos csapágyzsírt rakok általában, illetve a középső osztoműnél is fehér lithiumos csapágyzsírt raktam bele, ahol a váltó is van.Ha nem váltós én beleraknék egy Hobbywing Fusion szettet azok a legjobbak szerintem.
Nekem van egy porosodó 2300kv fusion pro szettem, ez 2in1-be van brushless szenzoros esc és motor egybe, vagy a kistesója is tökéletes az 1800kv-s. -
Teasüti
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7535 üzenetére
Hali!
Első használat előtt a kézikönyv csak a motor pinion hézagot említette, meg hogy a LiPo-t és a motort fél gázzal kell bejáratni. Viszont a robbantott ábrák a könyv végében egy csomó olajzási pontot mutatnak, de nem beszél arról, hogy gyárilag meg van-e kenve minden vagy nekem kéne megcsinálni. Illetve ha használatra kész is, kb mennyi üzemóra után szokás szétszedni ezeket? Illetve milyen kenőanyagra lesz szükségem?
Elvileg a Trx4-gyel megegyező a felépítés, csak itt már csapágyazva van minden tengely és full fém a hajtáslánc állítólag.
Köszi!Szerk:
Valamint szeretném lelassítani a kocsit amennyire lehet, és nem igazán látom át milyen áttételezés lehet benne jelenleg és mit kéne rendelnem. Ezt a support-tól talán ki tudom deríteni. Viszont vannak generic 550 motorok, amiknél fogszámot említenek (pl. "Holmes Hobbies TrailMaster Sport 550 - 21T"). Az a motornak egy belső áttétje, vagy adnak mellé fogaskereket? -
Teasüti
nagyúr
Hali!
Rock crawler-rel foglalkozik itt vki?
Teljesen kezdő vagyok és vettem elsőnek egy Absima CR3.4-et.
Volnának kérdéseim ha van vkinek típus ismerete.
Köszi! -
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7531 üzenetére
Ehhez a festékhez semmi nem kell, ha kicsit jobban meghajlik a kaszni, lejön magától is, mert ez elég merev cucc, a body meg rugalmasabb.
(ez is jópár éves kép amúgy, már nagyrészt átlátszó a verda...) Most én is Tamiya semi-hard kerekekkel nyomom, a hard már nem jó, mert semmit nem tapad betonon. Teremben nyilván jó lenne az is, de ott nincs partner driftelni.
Ez is valami 15k volt asszem 7-8 éve és van hozzá minden földi jó, matricaszett, maszkoló, foncsorok, spoiler, tükör, ablaktörlő, kipufogó, bár utóbbiak sosem voltak fent a kocsin, csak a lámpatesteket használom.
Lehet, én is rámegyek egy killerbody cuccra. Ezt már többször is néztem, hogy sokan - ahogy te is a videó alapján - levágják a lökkösöket festés előtt, aztán meg visszateszik, ennek mi értelme van?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7530 üzenetére
Simán lepattintható ez a festék amúgy ha van leszedőd vagy magától dobja már le ?
Én mondjuk újra festeni fixen nem tenném inkább vennék egy másikat. (Anno mi is mentünk 4wd-be kpe cső gumival)A killerbody r34 valami 11k volt anno szerintem most is annyi és nagyon sok minden járt hozzá gyárilag, foncsorok mindegyik, köd is, ablaktörlők, visszapillantók stb..
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7525 üzenetére
Asiatees-en áfa és vám is rájön, úgy már annyira nem megérős, plusz ugye a szállítás, jobban kijössz ha kayhobbies-ról veszed.
Az a durva, hogy a Tamiya nem is egy nagy minőség rc kasznikba csak a legelterjedtebb.
Egy Arlos rc kasznit néz meg élőbe, ott nem agyagra van ráhúzva a forma, hanem cnc-zve van, de egy MST is ég és föld a tamiyahoz képest anyag és élet terén.Volt nekem is R34-em igaz killerbody, de ehhez minden is volt nagyon szerettem.
Csináltam róla videót is a korai évekbe a készítéséről: [link]Minőség terén nálam kb ez a sorrend most:
Arlos rc -> Addiction rc -> MST -> Yokomo -> Overdose -> Killerbody -> Bittydesign(ez a fabia nagyon korrekt) -> Tamiya - Aplastics-rc - hpi - sg fosok és társaik.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7524 üzenetére
Az aplastics-et néztem én is, de nekem sajnos az M3 forma csípődött be.
Élőben tud szép lenni egy csilli villi állapotú sedan vagy coupe is, de RC-ben ezek annyira nem győztek meg.
A rocket bunny-t én is néztem, az még nem is tűnik annyira rossznak, csak az a szárny ne lenne rajta gyárilag... De most asiatees-en ráadásul 24 EUR, az ajándék
Nekem on road-ra kell, arra jó a 190-es is, de nem baj, ha szélesebb.
Van egy R34 Skyline Tamiya kasznim, az ég és föld a HPI-hez képest. Igaz, nem is annyiba került -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7523 üzenetére
Én mindig meglesem mi az ami jó, a tamiya driftre alkalmatlanul keskenyek sajnos. 185-190 max szélesség, nekünk nem fordul el 90 fokba ennyire behúzva az elejét, max nehezen és instabil nagy íven, általában meglesem kitől kapható az adott kaszni ami tetszik vagy készítésre rendelek.
E30-ból jelenleg nincs jó sajnos, a hpi nagyon tejfölös doboz, a tamiya túl keskeny és már nem kapható rég.
Most ami beszerezhető és van minden hozzá talán az mst de az meg rocket bunnys, viszont minőségre a legjobb az összes közül.
Talán még formára ami jó az aplastics ez minőségbe jobb a hpi-nél de nem egy tamiya kidolgozás vagy mst közel se.(a termék fotók kegyetlen szarok, sokkal jobbak élőben):
E30 coupe
E30 sedan
E30 Touring -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7522 üzenetére
Elég vagány lett.
Én is filózom egy E30 M3-n, de nekem olyan kellene, amit be lehet foncsorozni teljesen. Van egy HPI, ami már eléggé odavan és csak első lámpája van amúgy is...
Ha jól emlékszem, te nem Tamiya kasznikkal operálsz, hanem valami más márkával. Van abban ilyen? -
ADAM1337
nagyúr
Újabb projektem megrendelésre festettem, bittydesign márkájú skoda fabira r5 rally (1,2mm keménységű az anyaga beton)
Foncsorok matt feketék lesznek.
-
keembo
tag
Sziasztok. Miközben a netet bújom lehetőségekért, ajánlást kérnék terep RC autóra, lehetőleg felborulásbiztos, "törésbiztos" kisgyerek számára, jó mAh mutatóval, 40e Ft alatt. Első közelítésben Blackzon Slyder-t találtam, illetve 10-12e Ft értékben ezeket az átbillenős vackokat. Nem szeretnék anyagi túlzásokba esni, pl. a Typhon 6S kapcsán. Hajlandó vagyok párhuzamosan forrasztani elemet, ha elfér a testben, szóval ezen nem múlik a dolog. Szeretném, ha tartós és minőségi lenne ennyi pénzért, tehát ~$100 a limit. Közben bújom továbbra is a netet és kezdem visszaolvasni a fórumot, de figyelek a friss ajánlatokra.
-
Emunem
őstag
Google 1. találat. Tamiya füstös szín
-
JoinR
őstag
Közel jártál, mert van olyan Tamiya Beetle, de ez az "eredeti" 1979-es változat újrakiadása.
-
tvamos
nagyúr
Eddig ket szint talaltam, ez a ZEROPAINTS (sosem hallottam meg errol a brand-rol, nem is tudom, hol lehet kapni az EU-ban) ZP-1172 Hemi Orange, ami logikusnak hangzik, de mashol azt olvasom, hogy nekem inkabb a TNT orange ZP-1607 kell, mert a filmben valojaban ilyenre volt festve a kocsi.
Es akkor meg a lampara is ki kene talalni valamit.
-
JoinR
őstag
Mai szerzemény a sötét őszi estékre. 4 kiló a pakk, "ebben még volt anyag".
-
tvamos
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7507 üzenetére
Most en is rendeltem egy General Lee decal set-et, meg keresem a megfelelo narancs festeket. Remelem, meg az iden sikerul osszehoznom egy megfeleloen festett kasztnit... Mondjuk az alvazat meg modositanom kell kicsit, es vennem kell offszetes kereket is. A legjobb nyomtatni lenne, mert akkor talan tudnek a kocsira illo kicsi felni + ballonos gumi kombot rittyenteni. Egy ilyen kit lenne az alap:
-
ADAM1337
nagyúr
Ezeknél még más vágta a maszkolókat, de azóta vettem magamnak egy plottervágó gépet. (Silhouette portrait 4-et)
Itt a következő projektekből kis izelítő:
-Bittydesign Skoda Fabia R5 rally (drift karosszéria lesz, ez rendelésre készítem)
-Reved Corolla GR Akatsuki design, ez saját részre készülget:
-Proline Toyota Tacoma (Trd design, ez is rendelésre készül)
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Lene par kinai rc autom es munkagepem elado jatek es kozepes kategoria. Hol erdemes ezeket hirdetn? mert néztem pár fb csoportot, de ott csak hirdetnek nulla csoport élettel
-
ADAM1337
nagyúr
Szereztem egy airbrush-t, elsőnek egy Red Bull-os corvette lett a kitűzött project, 1:10 rc drift témához, lassan de biztosan haladgatok vele.
Majd lesz még nyomtatva küszöb első splitter hozzá és tükrök stb minden lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest