- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Aliexpress-es motorom még nem volt, de ha hasonló beállításai vannak akkor a hátramenetet le lehet szabályozni külön talán. Nálam Hobbywing motorral 50%-os szorzó van a hátrameneten. Nálam ezt szabadon lehet konfigurálni. Fel lehet tenni 100%-ra is, ekkor szimmetrikus jel moduláció lesz mindkét irányban. De a szépsége a Surpass Hobby-nak ahogy elnézegettem, hogy olcsón adják a motorokat. Miből áll tenni bele egy 1200-1800 KV-t? Kicsivel előbb megjön a nyomaték alul mivel nem forog annyit, bár összességében nem lesz annyira erős, mint a nagyobb KV.
Áttételezés is egy alternatíva, ha kapni hozzá másik fogaskerékszettet. Ha nagyobb kerékre váltasz, akkor amúgy is illik leáttételezni, hogy ne legyen nagyobb terhelés a motoron. Meg ugye a végsebességet is megnöveled a nagyobb kerékkel és alul is veszít a nyomatékból.
Meg én 3S akkukat használnék. 2S nem való 600+ Wattos motorok mellé. Akkunak se tesz jót, ESC-nek se tesz jót a nagy áramfelvétel. Meg még le is olvad, ha túlhajtod. I=P/U. Bele kell tenni a legtöbb cellát amit még elbír az ESC. Az meg hogy nem bírsz magaddal, az nem a motor hibája.Hány éves vagy?
-
Teasüti
nagyúr
Ahogy a Hobby Holmes-os faszi szokta mondani "volt up, gear down."
Itt vmi nem kerek a történetben. A leégett vezeték egy kefés szetten látható.Mi volt a probléma az 50%-os gázzal? Hol van az kőbe vésve, hogy egy motort ki kell hajtani 100%-ra? Nálam a végállás 55% egy 2300 KV motorral és ezt Double Ratio-val még lejjebb szoktam venni olyan 20-30% körülire helyzettől függően.
Brushless kicsit takarékosabb amúgy.
E helyett beletettél egy kefés motort, ami alapból nem annyira hatékony és jobban melegszik és nagyobb áramot vesz fel. Majd jól megnövelted az áttételt a nagyobb kerékkel, hogy még jobban dolgozzon. A hab a tortán már csak az lenne, ha ezt kettő cellás akkuval követted el, hogy még áramból is másfélszer többet vegyen fel, mint három cellás akku esetén. De ez már tényleg csak a legrosszabb esetre való gyanakvás. -
-
peet137
tag
Igen, olyan ESC kell hozzá, ami szintén szenzoros.
Vagy esetleg teszt jelleggel kipróbálhatsz egy hosszabb áttételt is, azzal is kb ugyanazt a hatást éred el, persze ha van lehetőség még kisebb motorfogasra. Nekem pl a driftgépen kicsit faragni kellett a csavarok nutján, mert a megfelelő áttétellel nem értek össze a fogasokDe megérte, azóta is pöpec a cucc.
-
JoinR
őstag
A szenzor nélküli brushless motorok ilyenek. Vehetsz drágább (szenzoros) motort, de ha eleve csak 50%-on használod, akkor jobb lenne megfelelő KV-értékű motort venned. Tökéletes nem lesz, de kevésbé lesz zavaró. Nem írtad a motor méretét, de 2000KV körülit kéne nézned, ha van a méretben, biztos sokat javítana az induláson.
-
peet137
tag
A ventikből már nekem is kinyúlt több is, de eddig mindig rászerkesztettem egy mobile rack ventit, ami kicsivel nagyobb, de gyorsabban is pörög. Az volt kéznél
Ezeken a nyomorult méretű ventiket csak rendelni lehet, legalábbis én így tudom, de javítsatok ki, ha tévedek!
Amúgy jól fest a gép, látom, kapott bőven tuningotAlis kiegészítők vannak rajta, ha nem titok...?
-
chris-v
senior tag
Úgy gondoltam mindre tennék menetrögzítőt. Volt egy ilyen sejtésem, hogy kilazulna. Van is itthon jó kis loctite.
Amúgy nem sokkal olcsóbb a műanyag, azért gondoltam inkább a fémet. És azért jött a kérdés, mert amiket látok módosítva, azokon majdnem mindegyiken a műanyag alkatrészek vannak.
Igazából a lengőkarok vannak oda, meg a kutyacsontok. Ezeket kellene leginkább újítani. -
peet137
tag
Így van, ne legyenek illúzióid, ezek nem C60-ból (hú, de öreg vagyok, én még ilyen néven ismerem a tanulmányaimból
most már teljesen mások a jelölések) vannak, hanem ahogy régen hívták: "biliacélból". Attól is lehet rideg utána valóban, ha az alapanyagod volt rossz, nem csak a technológiától. Plusz gondolom, nem többlépcsős hevítést - megeresztést - hevítést - gyors hűtést csinált a kolléga
-
Levi123
senior tag
Nekem egy jó darabig a hozzáadott USB csatlakozós töltő volt, amit normál telefontöltőre kell csatlakoztatni. Ezzel töltöttem kb 30 ciklust. Majd kellett beszereznem jobb töltőt ami már a 4 cellás akkut tudja tölteni (skyrc imaxb6), azzal is töltöttem a 2 cellás akkut, megnéztem mennyi különbség van a két cella feszültsége és meglepődtem, hogy ugyanannyi volt, pedig azt nem a balance töltővel töltöttem előtte csak hozzá kapott változattal...
#6647chris-v: igen sokat káromkodik, de elég jó videók szerintem.
-
Levi123
senior tag
2 éve én is így kezdtem vettem a gyerekeknek egy a979-et a banggood-on
Eddig annyit fejlesztettem rajta, hogy vettem hozzá fém fogaskerekes difiket, meg tengelyt, meg kihajtásokat. Múltkor azt hittem elromlott a kefés 390-es motor, de kimértem a szabályzó adta a 7,4V-ot, mondom nincs mit veszíteni megnézem a motort és a szénkefénél valami beakadt - nem tudtam beazonosítani, valami kis huzaldarab vagy fémforgács ami rövidre zárta és ezért nem működött. Kiműtöttem és jó lett.. Aszfaltos úton úgy pörög mint a chemotoxos légy. Persze kategóriájában nem összehasonlítható a traxxas maxx-al, közben egy ilyet is beszereztem - a gyerekekeknek, na jó nem, ezt magamnak.
Szóval ha van rá keret és úgy érzed vedd meg, megéri az élmény. A banggood gyorsan szállít főleg ha EUból jön.
ZozzMH YouTube csatornáján van BL upgrade, bár nem pontosan az érintett wltoys-ra. [link] -
JoolsNOS
veterán
Érdemes cserélni, de ha meg vagy elégedve vele akkor elég amikor baja lesz, vagy lassúnak érzed.
Hátránya egy van: meg kell venni. Nem csak a motort, esc-et is.
Előny: Általában gyorsabb (ez persze függ milyen kv-t veszel)
Kevesebbet eszik adott teljesítményen, kevésbé melegszik. Kevesebb a hibalehetősége. -
chris-v
senior tag
Nem gondolom hogy annyira nagy probléma hogy kefés a motor. Nemrég vettem én is egy bonzai jubatus-t amiben kefés a motor, de nem érzem lassúnak vagy gyengének. Nem érzem azt, hogy bármi miatt is kellene bele egy kefe nélküli motor. Bőven elég játszani és szórakozni. Van egy régebbi wltoys a959 is, ott is kefés motor, amivel szinten elégedett vagyok.
Biztos van olyan helyzet, vagy igény, amikor kell egy kefe nélküli motor szett, de szerintem csak a játékhoz bőven elég amit ezek tudnak.
Szóval ez miatt én nem aggódnék, de ahogy JoinR is írta, van komplett kitt ha még is cserélni akarod, csak kérdés megéri-e. -
Peaceliker
addikt
szerintem az ilyen gépek arra valóak, hogy elvegye az ember kedvét az rc autóktól...mmint a modell autóktól.
Biztos könnyebben törik, mint idokolt, az all in one hajtás rendszer mindig kehes és drága amikor cserélni kell...
inkább vennék vmi használt belépő szintű modell(!) autót. Értem ftx/vrx, himoto/amax/maverick/hsp. Azt is kapni használtan rtr 25 körül csak az jobb, attól tán kap majd kedvet az ember és nem elveszti
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- VoLTE/VoWiFi
- Elektromos cigaretta 🔞
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest