- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
Ma ismét új bodét fejeztem be, ez is driftre készül, bár tcr/wtcr forma a kaszni.
Az alany Zooracing Gorilla Max 0,7mm-es standard:
Rendeltem 2db-ot belőle, ez rendelésre készült, a második viszont az ultralight verziója, egy másik projecthez kell. (1kg alatti menetkész drift alváz)
Az alváz egy Usukani NGE: -
A héten ráleltem egy új bódéra/modellre. A Focus rs 2003 WRC személyében, tárgyában...
Hát meg is vettem a bódét, mert az alap adott.
TT-02-re lehet rádobni.
Íme a képek.
A ragasztások nem tökéletesek, mert a láncfűrész lánca kikapott egy darabot az újjamból, így hát küzdöttem mint disznó a jégen ragasztás alatt...
De szerintem állat lett ennek ellenére... -
peet137
tag
Van egy monsterem, egy monstertronic kütyü, aminek a vevője valamiért nem hajlandó működni. 2,4-es, viszont nem lehet a távot máshoz bindelni, javított már valaki vevőt? Mit érdemes benne nézni? Áram megy bele, mert villan egyet, de valamiért nem vesz jelet és a szabályzó is safe módba vált azonnal. Másik táv+vevő kombóval megy, úgyhogy tuti ott a bibi. A madzag jónak tűnik, bár szét még nem szedtem.
-
csaabz
őstag
Mai micro crawler rc találkozó a budaörsi Kő-hegyen - gyertek az fb csoportba: Micro Crawler Club Hungary.
Az enyém volt a Traxxas TRX-4M Defender. Még csak 2 napos, de egész szépen helyt állt (jó sok injora tuning alkatrésszel).
A kisebb Axial SCX24 autók sokkal jobban másztak, de azok eleve abba az irányba lettek tuningolva. -
jilian
addikt
És ezzel lehet még valamit kezdeni?
A 2972x fel sem ismeri -
jilian
addikt
Hello,
azt tudom, hogy nem jó ha egy lipo aksi pufi.
Na de mi a határ?
Ez még használható?
-
joocek
aktív tag
most cserélek egy motort 390-est 390-esre ezt a fekete valamit és át tegyem az auto wltoys 979
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
JoolsNOS #7280 üzenetére
Azok rendesen be vannak szigetelve, úgy hogy nem igazán lesz bajuk.
Más: közbe nekem is lett új bestia itthon:
Apróról vettem: végül a hobbywing fusion pro szettel a 2300kv-ssal, teljes táv mindennel.
Így maradt egy elektronikám feles.Meg befutott egy új karosszéria project is MST liberty walkos mustangja:
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Nemrég felállítottam a kertben egy kis faházat és kb kicuccoltam minden rc holmimat. Azért most még elég nagy a hőingadozás. Reggel 6-8 fokig is lehül, délután meg akár 30 is van benn. Menniyre gáz az elektronikának ez a hőingás? Akksikat nem ott tartom.
-
-
gabe_
őstag
A legutóbbi csapatáskor észrevettem, hogy a 3 akksimból (2S) az egyik kicsit felpuffadt. Használható még tovább, vagy tűzveszélyes, és inkább hanyagoljam? A töltést vette ugyanúgy, mint a másik kettő.
-
tvamos
nagyúr
Engem nem zavar, ha a gyerek borigatja a Kyoshot, akarhanyszor kibirja. (Mondjuk nem adom neki oda teljesitmeny korlat nelkul, meg megol vele valakit.) De amugy raun a borigatasra, ha neki kell menni visszaboritani. Akkor mondjuk nyeltem egyet, amikor raaltak a kolykok az autora, es ugy nyektettek.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7266 üzenetére
Igen offroadozásnak az az előnye, hogy minden pálya.
Mi kifejezetten verseny drift gumikkal megyünk ezek is hdpe komponens (teflon) drift kerekek ds racing márkájúak, de csak szönyegen.
AMTS-en kint leszünk vagy 30-an verseny is lesz vasárnap.
Ha elkészül a lexus bodé az lesz fent ha nem akkor a bmw m4, bár a setup az m4-re van beállítva, súlyra kb ugyanannyi lesz a 2 kaszni, azt számolgattam. -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7265 üzenetére
Nem, ez is szenzoros. Bocs, lemaradt, hogy Drift Spec a szabi.
De amúgy igen, 4WD, 1,5 CS-vel. Kicsit "sok" a 6T amúgy, én is érzem, bár ez nekem még mindig tanulós, nincs annyi idő, amennyi kellene rá, a gyerekekkel inkább offoradozunkTamiya "félkemény" kerekekkel megy most épp amúgy, de vannak rendes kemény kerekek is, azzal még nem tudok egyelőre menni
Próbáltam tapadós kerekekkel is pusztán kíváncsiságból, de mivel a diffi zárva, nem igen tudott mit kezdeni a nyomatékkal, mindkét szíjat letépte -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7264 üzenetére
Ez a bodé lesz majd a drift vázon, de szerintem a bmw marad állandóra. (úgyis mágneses kaszni tartóm van pikk pakk átcserélem őket.)
Drift vázból csak 1 van egyelőre, feljebb van róla kép.
Egy mst rmx 2.5 aktiv futóműves full carbon alu kit-es alváz.A második tervbe van egy ultralight verzió 1-1,1kg körüli súllyal:
Alváz: Usukani NGE-BV
Motor: Xerun V10 G3
ESC: Reved Breve ESC
Servo (2in1 gyroval): Razor-D1 built in gyro NFC
Aksi: redline 2s lipo 4000mah shorty
Kaszni: zooracing Gorilla max 1:10 fwd 0,5mm lightweight 53grPlusz festék, kaszni tartóval, vevővel, szett felni és gumival 1083gr körül áll meg a terv szerint.
Szenzor mentes szettel tolod ? Akkor ez még 4wd drift lesz ha jól gondolom.
10.5t-vel jobban menne amúgy az is. -
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7257 üzenetére
Nem tudom, miért van ez amúgy, én nagyon elégedett vagyok az enyémmel. ok, ez nem fut sokat, meg nem is nagyon van "megfeszítve", olyan áttétel van, hogy kezelhető legyen, sztem 60-nál nem megy többet így, viszont kb 1 óra egy akksi. Nem mellesleg van hozzá kb egy másik autónyi alkatrész
-
peet137
tag
Olyan nagyon sokkal nem volt több
Viszont az alkatrész necces hozzá, ezt aláírom, bár szerintem ritkábban is kell... Legalábbis remélem, eddig csak a spur+piniont kellett cserélni a BL teszt után, mert kicsit erős lett a gyári áttételhezViszont nagyon könnyű szerelni, ellenben pl a másik himoto monsterrel, ahol egy sima motortávolság állításhoz le kell bontani a fél hátsó futóművet, mert minden is útban van a csavarnak.
-
ADAM1337
nagyúr
Haladtam ma én is a killerbody lexus rc-f karosszériámmal:
Bekerült a foncsor is, lefestettem a belső részét ps52 pezsgő arannyal a foncsoron kivüli részt, tök jó hogy szétcsavarozható és 3 részből álló müanyag foncsort adnak hozzá, ellenben sok kaszni gyártótól akik már a lexan foncsorból is csak gagyit adnak.
Folyt következik a héten a hátsó lámpa és utána már csak fitment próba, amts-en meg kint lesz élőben is. -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7255 üzenetére
Most már igen, én kb 2010-12 körül kezdtem ezzel foglalkozni, akkor ez még nem volt ennyire alapvető. Plusz nyilván sikerült kiválasztani a legritkább modelleket, a Tamiya-k közül mindenki TT-kkel nyomta, én meg nem akartam kardánost, a szíjas szimpatikusabb volt. Nem mellesleg jóval csendesebb is.
-
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7253 üzenetére
Az a baj a tamiyákkal, hogy - legalábbis akkoriban, mikor még kellettek - sokáig tartott hozzá minden alkatrészt beszerezni, pedig azért az elején törtek a dolgok. Meg nem is volt olcsó...
A Sakurát én amúgy drifre terveztem, de annyira kezes volt on-roadnak, hogy úgy maradt és a TA04 "alakult át"Egy Zero S volt amúgy, de már eléggé sokmindenben upgradelt, gyakorlatilag majdnem sima Zero.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7252 üzenetére
Alapvetően amúgy az a mainstream a tamiya idehaza.
Bár a tuning alkatrészei eléggé overpricedek.
A sakura egy jó lowbudget kategória, sokan használják és viszonylag olcsó hozzá minden, minőségbe a tamiya alatt van, de ezek a kinaiak közül egész jó, még rendes drift vázuk is van. -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7249 üzenetére
Én pl Tamiya gépekkel kezdtem és nagyon elégedett voltam velük. Anno TA03F volt az első gép, az pl orrmotoros volt, akkoriban haverok többsége HPI sprint 1-2-vel tolta. Utána lett a TA04 (ez azóta is megvan, csak már nem hasonlít önmagára a sok saját ötlet + CNCs alkatrész miatt
), de volt TA05 is, most meg az Onroad pl egy Sakura, ez is kellemes csalódás volt.
Én pl azért néztem a gyerekeknek is inkább használt gépet, mert van egy rakat akksim 1:10-hez és a "kezdő szettek" általában ennél kisebbek, én meg nem akarok több méretű akksival operálni... -
peet137
tag
Én a nemsokára 5 éves fiamnak pl tavaly vettem egy használt Jamara Ice Tiger Monstert. Fém alváz, viszonylag masszív felépítés, pivot-s első felfüggesztés, igen jó bolt volt. Masszív, pont annyira gyors, amennyire kell egy 5 évesnek, később meg lehet hozzá mindenféléket bővíteni. Próbáltam pl egy brushless settel, nagyon megy
A lányom most 9, de már 6 évesen terelgette az onroad verdát a focipályán.Nyilván 20-25%-ra lelassítva.
Persze, ehhez az kell, hogy apának is legyen egy kis affinitása a "játékhoz". -
joocek
aktív tag
Na most gondold el a szitut!!!!!
Az öt éves fiam. "kérlek ne vidd az apró köves Részre van bőven helyed "
"DE APA" és már bent is va a kis autó!!!!mire észbe kapsz már tettön van mert ugye a felboritás az első amit meg tanul hogy csinálja. egy röpke hatos bukfenc
. A gyerek boldog örül ! te meg a gépet látod szépen lessen elhalni....
100ezerért -
ADAM1337
nagyúr
Igen ár érzékeny opcióként elismerem a létezésüket.
De ha az a cél hogy megismerje és akár tovább menjen arra meg nem alkalmas, csak basher kategóriának jók ezek igen.
Az említett Tamiya hpi és maverick-et se tartom én igazán márkának.
De ez nyilván egyéni izlések és pofonok. -
JoinR
őstag
válasz
ADAM1337 #7246 üzenetére
Ennyiért nincs jobb, az tuti. Pár éves gyereknek meg még ez is bőven sok lesz.
Persze vannak gagyi típusok, de amiket linkeltünk, azok ár/érték arányban nagyon jók (ráadásul a brushless változatok 3 szálas szervóval jönnek, úgyhogy olyat teszel a helyére, amilyet szeretnél, ha nem bízol a gyáriban. A gátlókkal nekem nem volt bajom, 1x folyt el eddig egy, az is csak azért, mert nem volt meghúzva rendesen).
Én nemrég raktam össze a karácsonyi ajándékokat, TT02, M06, na ott a kit került ennyibe (akciósan!), és még kell hozzá minden más (szervó, TX/RX, akksi). Persze a Tamiya műanyag szívósabb, de attól még hogy hasonló legyen a minőség (holtjátékok, futómű, stb.), még kell rendelni csapágyakat, olajos gátlót, azokkal még aliról tuningolva is a végén 2x annyi lesz a vége, mint egy Wltoys-nak.
Persze fogok még Tamiyát venni (legközelebb ezt), de kifestve, matricázva, mindig jobban fogom sajnálni, mint egy csapatós Wltoys-t. -
joocek
aktív tag
válasz
ADAM1337 #7246 üzenetére
Nem egy Tamya ,HPI,Maverick De a töredéke!
Az ipari hulladék is meg maradt Mint kategória . Nekem a 979 jol bírja, igen mikor teljes gázzal egy 50X50 méteres területen a gyerek neki ment az egyetlen ott állo autóm kerekének. a bal első kerekével max gázon. Ősze tőrt 3500ft egy új alumínium alváz. (ALI). kipróbáltam nagyobb kasival. 30 perc játék után majdnem égettet még a alu alváz. A motor meghalt. 3500ft az uj de már 550 es. ami ezt is birja. A 12427 meg sokkal jobb nála. Azt még dugdosom a gyerek elöl. a másik meg donor lett egy csónakba.PERSZE HANGSUJOZOM gyereknek törni zúzni élvezni hogy pörög repül, ugy hogy apu nem kap szívrohamot. a 40 ezres kaszni lerepül
-
joocek
aktív tag
Én nem ajánlanék mást csak [WL toys] alkatrész van bőven és megfizethető. ha teljesen meg hal akkor sem nagy a kár. Az ár is simán megfizethető. majdnem kettőt tudsz belőle venni. Én múltkor úgy is tettem donornak vettem egy ujat mert olcsóbb lett igy felújítani az egyik régit autót meg csónakot.. sok alkatrész csereszavatos! [Ebböl vettenem 2db
] Német országból 60 euro -
q13579
senior tag
Szia,
Jó lenne, ha beleférne 50.000 Ft-ba az első szett, aztán ha ezt kimaxolta, jöhet a következő.
A terep alapvetően a tipikus játszótér, kis homok, kis gaz, kis térkő stb. Nem a sebesség a lényeg, hanem, hogy jól bírja a gazos, dimbes dombos területet, illetve ne zabálja le pár perc alatt az akksit. (Ebből kezdésnek min. 2-t szeretnék, hogy ne legyen az első menet után azonnal ajvékolás, hogy nincs következő kör
.
Első körben ezt néztem volna:
[link] -
ADAM1337
nagyúr
Haveri körömbe sok rendes rc-ző simán odaadta már a 3,5-4 éves kis gyereknek az autóját.
Mászó autókat stb. és teljesen jó kontrolt toltak a gyerekek teljesen jó késség fejlesztő nekik.Kezdő szettből amihez minden is van a modellzónából pl egy tt01/02 kit ott betérve teljesen segítenek.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
7 éves kisgyermeknek szeretnénk egy kezdő szettet vásárolni, sajnos az RC világban mi sem vagyunk jártasak szülőként.
A kérdésem az lenne, hogy egyáltalán szabad-e érdemes-e ilyen kisgyereknek ilyen eszközt vásárolni, vagy várjunk még vele?
A másik kérdés, hogy ha igen, mit ajánlanátok abszolút kezdőnek? (legyen strapabíró darab
.
Köszi előre is!
-
joocek
aktív tag
Egy ilyen gép mitt érhet?
Walkera Scout X4 V2 Glonass 12ch GPS Quadcopter + Földi állomás - Devo F12E - 3D gimbal - iLook+ kamera - FPV2 karbon -
ADAM1337
nagyúr
A triál projekt elektronikája lassan meg is van:
Már csak az alábbiak kellenek:
Traxxas trx-4 sport alváz (kit) high trail kasznival.
Beadlock Fém felniszett + felni súlyok 1 v 2 kör.
Gumihoz memória habos szivacsok.Egyelőre így lesz összerakva utána jönnek az upgradek.
Kaszni: MST JP1 kaszni lesz egyedi festéssel
Portál súlyozások.
Csőrlő beszerelése. -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7228 üzenetére
Ez a része nem para, műanyag iparban dolgozom, terveztem is jó pár ilyen szerszámot korábban. A lexannál vannak jobb anyagok is, pl a PP, ami sokkal rugalmasabb, könnyen is lehet formázni, csak nem olyan szép átlátszó... Ez már megfordult párszor a fejemben, h ki kellene próbálni...
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7226 üzenetére
Az mst e30 amúgy baromi jó kaszni, ha tetszene annyira az e30 tuti azt venném ezekből.
Anyagra házilag nehéz jót csinálni és tisztát, plusz teli van kiegészítővel és konzisztenst a lexan.(#7227) tvamos: Mi a baj a tamiya e30-al ? Elvileg az méretarányos, plusz ahhoz is vannak kiegészítők.
Petg nem a legjobb anyag erre sajna, az sgmodel-es hulladék retro karosszériák abból vannak, törnek mint a ropi sajnos, túl rideg anyag és dobja le a festéket hamarabb mint a lexan sajna, nekem a tamiya ps-eket dobta le pedig abba van a legerősebben maró hajtógáz. -
tvamos
nagyúr
válasz
peet137 #7212 üzenetére
Nekem 3 Tamiya E30 van. Egyszer, ha lesz merszem, be is festem oket. Sajnos hatul nem annyira jo, mert ott nincs betet a lampanak, de gondoltam, festeskor a lampa helyet kimaszkolom, es belulrol rakok valami 3D nyomtatott dolgot, meg kis PCB-t jo sok SMD LED-del. Ezek kozul csak az SMD LED adott egyelore sajnos.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7214 üzenetére
Killerbody meg mst egész jó áron van ahhoz képest amit kapsz, a top of the top a 24krc avagy Arlos rc azok messze a legjobbak, cnc moldra van ráhúzva elég brutálisan pontos és arányosak. Igaz ott mindent külön vehetsz meg foncsor stb.
Nálam most ezek vannak:
Tamiya mustang gt3 verzió - killerbody gt86 szélesítéssel
Killerbody RC-F a killerbody rc-f widebody kit-el.
Aplastics RC BMW M4
Aplastics RC BMW M3 Touring (ez épp készül) -
peet137
tag
válasz
ADAM1337 #7211 üzenetére
THX!
Hmm... Nyárra lehet ez lesz a project, egy jó kis E30 kasztni. A HPI-nek is jó anyaga van, csak nekem hiányzik belőle egy jó világítás
A driftes Skyline be van ledezve, állatul is néz ki.
A diffik nekem - szemre - nem eresztenek, a telókról nem tudok nyilatkozni, azokat akkor meglesem majd. Van driftgép, tapadós (on road), monster és buggy is, egyelőre úgy fest az irányítást befolyásoló gondok nincsenek a futóműben, de úgyis régen szereltem autókat, itt az ideje -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7209 üzenetére
A balos HPI, a jobbos MST, de az MST-nek a kabin része szerintem aránytalanul magas, de az foncsoros és anyagra messze jobb nála.
(#7210) peet137: Perpillanat golyós difivel megyek (de olajos ha nem enged félévente elég ránézni) ott csak lithium zsír van azt kb félévente, gátlókban változó, van hogy havonta.
-
peet137
tag
Lassan nekem is elő kel szedni a gépeket, kicsit átnézni, felkészíteni őket. Milyen gyakran szoktatok telóban, diffiben olajat cserélni? Van erre valami szokás? Annyira nem vagyok pro, nem érzem, hogy szükséges lenne, bár a tapadós első diffije határozottan keményedik, abban eleve vastagabb olaj van.
A telók meg sztem évek óta nem voltak szétszedve egyik autóban sem. A driftesé konkrétan szerintem sosem volt -
ADAM1337
nagyúr
Kis hétvégi csúszkálás utáni csoport képhez felállás: [link]
-
bnorci71
addikt
válasz
ADAM1337 #7205 üzenetére
elengedtem a dolgot az 1:5 már rohadt hosszú
igen a hűtésen is gondolkodtam, hogy az egészet szét kellene furkálni vagy az összes ablakot kivágni
A Focus 1:5 10e kínálják, de elég leharcolt mondjuk ez nem számított volna üvegszálas az gondolom "egyszerűen" javítható.
De csak kósza gondolat volt marad a rendes Pc házikó
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Apple MacBook
- iPhone topik
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NOTEBOOK / MacBook beárazás
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest