- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Hóban vigad a ló
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet137
tag
válasz HummeRC #7383 üzenetére
Kizárt, ez egy elég kemény, edzett tengely. Tamiya gép, jó 20 éves kb, ebben még volt anyag.
No gond, minden segítséget jonèven veszek.
Elgondolkoztam amúgy, hogy lehet el kellene engedni ezt a rollert, de annyi melom van már benne, hogy nem szívesen. Minden eredeti alkatrész megvan hozzá, amit cseréltem, vagy csináltam hozzá, lehet, visszaépitem sima onroadra a fiamnak, én meg meglepően magam egy Sakura d5-tel. Már régóta nézegettem...[ Szerkesztve ]
-
peet137
tag
válasz HummeRC #7381 üzenetére
Én is úgy szoktam, most is úgy csináltam. De mivel kicsit üt a tengely, nem lett tökéletes. Még átmegy köztük a papír, de ki még nem lyukad.
Elég sokat kellett már faragni a motortartón, mert nem ilyen áttételre tervezték ezt az autót, ezért már nem olyan egyszerű beállítani rajta a hèzagot.[ Szerkesztve ]
-
peet137
tag
válasz HummeRC #7025 üzenetére
Sajnos én is erre jutottam fejben, mert még nem értem rá szétszedni. De az a fura, hogy lehúztam róla a piniont és gázt adtam, de "csapágyhangja" nem volt. Érdekes a szitu... Mindegy, ránézek, max motorcsere lesz a vége, addig meg pihen a vas. Vannak még autók, de most ez a buggy a legfrissebb játszótárs.
A forgórészcsere sztem nem játszik, annál ez olcsóbb cuccnak tűnik. Tényleg nem láttam még ilyet eddig, pedig ennél sokkal komolyabb (értsd nagyobb fordulatú) BL motorjaim is vannak, igaz, azok on-road és drift gépekben, azok nem kapnak ekkora ütéseket. -
peet137
tag
válasz HummeRC #6976 üzenetére
A "hajtás" alatt a spur/pinion párost érted? Ha oda vékonyabb zsírt teszel, akkor azt nem fogja felcsapni a házra?
A másik, hogy pl buggynál ha a diffit szorosabbra állítod, akkor ha pl asztfaltra keveredsz, ami azért megesik, én pl pont ezért vettem a buggyt, nem fogja szétkapni a diffi belsejét? A tiszta offroad nyilván más eset, egy valódi terepjárónál sem véletlenül hangsúlyozzák, hogy ne zárd a diffit aszfalton, mert össze-vissza töri a hajtást, ha nem hagyod differálni... -
chris-v
senior tag
válasz HummeRC #6976 üzenetére
Na de jó, hogy feljött ez a téma
Akkor valószínűleg ezért áll keresztbe egy erős gázadásnál a kocsim, mert nem zár össze a difi, szóval érdemes lenne cserélnem sűrűbb zsírra a difibe.
Illetve, hát akkor 2 zsír kell, 1 sűrű a difibe és 1 a hajtáshoz a fogaskerekekre?"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
chris-v
senior tag
válasz HummeRC #6974 üzenetére
Valóban nem autószerelő topik. De azért tudja mindenki, max a fékbetét hátuljára teszünk réz pasztát hogy legközelebb ne tapadjon le, máshová nem. A csúszka részre vannak a fékpaszták oda tilos rézpasztát tenni mert beáll mint a szög.
Amúgy rosszul emlékeztem, nem fehér hanem sima félig átlátszó zsír színű. A liqui moly ecsetelős a fehér.
Ilyen textar cera Tec amúgy, vagy is ez van nekem is. Állaga hígabb mint egy sima gépzsírnak.
Leírás szerint elég sok mindenre jó, talán ide is jó lenne:
-Tárcsafék- és dobfékrendszerek
-Kompresszorok
-Központi kenőrendszerek
-Tengelycsapágyak
-Láncok
-Ülések sínjei
-Napfénytetősínek
-AkkumulátorsarkokOffroad difibe amugy miért nem lenne jó a vékonyabb kerámia alapú? Nem zárna úgy a difi?
[ Szerkesztve ]
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
chris-v
senior tag
válasz HummeRC #6971 üzenetére
Nem rézpasztát használnak. Vagy is aki szerelt már féket az nem fog rézpasztát használni, az biztos.
Nem tudom mi az összetétel, de a fékpaszta fehér, és krémes állagú. A csúszkákhoz kell belőle és ahol a fém csúszik a fémen a nyeregnél. Van kis tasakos kiszerelésben és tubusban is.
Van a csomagtartómban egy, megnézem mi az összetétele, aztán megírom."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
peet137
tag
válasz HummeRC #6971 üzenetére
Köszi az infokat. Ezek szerint nekem az összes offroad verdám "rosszul" van belőve. Nekem is van otthon valódi autóba való gépzsír, de én azt eddig "vastagnak" találtam a diffikhez, mert szinte semmi elforgást nem enged. De ki fogom próbálni.
A golyós diffikkel, ahogy említetted, valóban ez a legnagyobb baj, ennek ellenére ég és föld onroadban egy jól beállított golyós és egy sima fogaskerekes diffi egymáshoz képest. Mikor nekem utoljára futott a TA03F-pro - nem tegnap volt - akkor még kb fél óra játék volt egy 3000-es, akkoriban elég nagynak számító, lipo, ebből kettő volt. Annyit kibírt a diffi, utána úgyis töltés, vagy arra a napra vége, addig pont be lehetett újra lőni a gépet.
Utána TA04 lett, abból épült a drift gép. Meg voltak tanuló /tévút/ autók kardánnal, onroadra, pl TL01. -
tvamos
nagyúr
válasz HummeRC #6857 üzenetére
"A T valóban azt jelenti, hogy hány menet van a tekercsen. Minél kevesebbszer fut körbe, annál nagyobb áramerősség kell, hogy kimozdítsa a forgórészt a nyugalmi pozíciójából."
Ez nem egeszen igy van. A kevesebb menet azt jelenit, hogy kevesebb az adott parameterek mellett az indukalt feszultseg is, meg a tekercs ellenallasa is. Ezert aztan nagyobb lesz az uzemi es az indito aram is. Igy aztan nagyobb lesz a teljesitmey is.
A vezeteket meg azert kell vastagabbra cserelni, hogy elbirja a nagyobb aramot, ettol viszont megnagyobb lesz inditaskor a tranziens aram.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
peet137
tag
válasz HummeRC #6857 üzenetére
Köszi a kimerítő összefoglalót, csomó hasznos info van benne
Én is "használtam" anno 15x2-es kefés mocit, jó pár "kicsi" lipot kivégzett, de ment, mint az állat Akkor még kezdőként az volt a cél, hogy repesszen a gép. Egy jó kis tamiya TA03F pro (talán valakinek mond valamit a név, én imádtam, összkerék, orrmotor...) gépet vitt. A poén ráadásul az, hogy úgy pusztult el, mint egy igazi autó, megállt és kijött a füst a kerekek mellett előlről Utána kezdtem a BL-eket... -
peet137
tag
válasz HummeRC #6455 üzenetére
Én ezt a típust nem ismerem, de tamiya gépeim több is volt, abban minden ilyen elem acél, króm felületkezeléssel, ez viszont a kép alapján alunak tűnik, tényleg az? Nekem anno a BL szett a kutyacsontokat "csavarta meg", szó szerint egy spirál lett a tengely közepén, de ezek az elemek még sosem görbültek...
-
motoflug
őstag
-
ANDROID???
addikt
válasz HummeRC #6179 üzenetére
Ez lenne az. Hát nem tudom jó e nekem bekockáztatni körülbelül 6000 ért (annyival többért kaphatom ugye a boltban, ha veszek két ilyen teljesítményűt)
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz HummeRC #6133 üzenetére
A gyerekkel akarok együtt játszani, a 12427/12428 is így megy mint a maverick, de nyilván elég egyikre költeni, ha törik mint a ropi. A gyereké épp ma tört el.
Azt már láttam, hogy a wltoys miben gyengébb...
Ebből a nézőpontból még nem gondolkodtam, hogy a gyerekével azonos kellene legyen a méret. -
ANDROID???
addikt
válasz HummeRC #6129 üzenetére
NA! Ez egy konkrét válasz.
Akkor kezdésnek veszek egy kefés szettes autót, esetleg majd kap egy tuningot.
Azért nem akarok ám feleslegesen sokat költeni pláne a semmire, mert ugye ha szaggat stb, akkor ott vagyok ahol a part szakad.
Eleve a gyárilag kefementes típusokat nem tudtam volna beszerezni csak külföldről.
Találtam most egy ilyet használtan, nem tudok még a használt példányról semmit:
Strada 540-es motor (ha az eladó nem enged semmit az árból)
Ugyanannyiért találtam 124019-et (két akkuval) új
és a 124018-at az is szintén új.
Érdemes a Strada-ban gondolkodni (használtsága ellenére is), mint a wltoysban, vagy a wltoyshoz bőven kapok mindent és olcsóbb is az alkatrész, így maradjak annál?
Nekem a lila strapásabbnak tűnik, a feketével szemben, de a fekete szimpibb formára... -
JoinR
őstag
válasz HummeRC #5905 üzenetére
Ez a Carson táv elsőre tényleg nem tűnt drágábbnak, aztán látom, hogy egy külön vevő hozzá 7 rugó
Flysky-hoz a GR3E vevőket 5$-ért lehet kapni - sajna július 1-től rájön a +27% +400 Ft, de még úgy is töredéke. És a Carson mivel 10 000 alatti, ezért nincs rá kötelező jótállás sem, ha jófej a bolt, lehet vállalnak rá valamennyit... -
MODERÁTOR
válasz HummeRC #5723 üzenetére
Köszönjük szépen, friss csibeként nem akartam nekiesni, meg a 2 napos autót se tudtam, hogy babrálhatom-e A boltban is azt mondták amit Te, meg lett húzva a motortartó 2 csavar, vissza a lelazult fogasok (ahogy írtad), egy vezeték helyére nyomva erősebben. Öröm, bódoccság. Ezután bátrabban csavarhúzózunk
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Necronom
senior tag
-
addikt
válasz HummeRC #5342 üzenetére
Az elektronika+rádió része lenne a tesztelés/fejlesztés tárgya, talán egyedül az akku lenne, amit később nem vinnék tovább a repcsire (bár még akár az is lehet), szóval ezeket nem is használnám fel a gyári kitből (már ha lenne benne). De köszi az infókat, megfontolandó.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz HummeRC #5339 üzenetére
(Lejárt a szerk., sorry) Szóval közben körülnéztem ugyanitt, esetleg ez, jobban tetszik, és olcsóbb is: TAMIYA - 1:10 RC MONSTER BEETLE 2015 ?
Tudom hogy azért olcsóbb, mert nem rtr, és kitben jön. De nekem (most) egyáltalán nem is kellene hogy az legyen, összerakni meg fun
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz HummeRC #5325 üzenetére
1/14 az autó mérete. Ez az első épitésem, azért rendeltem aliexpressről alkatrészeket. Csak kezdő vagyok a témában, ezért érdeklődtem.
A servo már meg van beépitettem, az esc szállitás alatt de még nem jött meg. 6 cellás Nihm Batteryt néztem 7,2 volt és 2800 mah, ezzel a ESC amit néztem meddig birná?
A motor emlékeim szerint 260/280-as a gyári ami a kocsiba van.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dyrtyho
őstag
Hol lehet ilyen rc szimulátorokat letölteni ? Addig persze,hogy veszek egy usb-s távirányítót,csak azt nem tudom,hogy hol.Amúgy olyan helit akarok ami kamerás.Most a távirányítós hajót vagy a távirányítós kocsit azt könnyebb irányítani mint egy helit ? Csak én úgy vagyok vele,hogy egy távirányítós autó az már annyira sablonos lenne nekem, kiskoromba kaptam ilyen kínai,meg tescos távirányítós kisautót,és elég hamar tönkrementek, persze nem miattam. De idén karácsonyra mindenképp valami távirányítós járműt szeretnék kérni
[ Szerkesztve ]
best regards, egy fórumozó blogger
-
RCPortal
csendes tag
ohh..igen, en is darabonkenti arra gondoltam csak a hajtomunek
mikor kint voltunk az Extrem Napokon godollon, ott beszelgettem egy kisebb testu, de turbo sugarhajtomoves repcsi gazdival, o vilagositott fel ezekrol minket is tukeppen
http://vimeo.com/11033258 - ebben a videoban lathato a hazai repcsi, 9:48-tolRCPortal.hu - Online R/C Modell Magazin
-
HaKo
aktív tag
Igazából az igényeim nem olyan nagyok, nem lenne annyira igénybe véve az a himoto sem. Kérdés, hogy nem extrém használat mellett mennyire tartós...
Sajnos a Slash-eknél csak az alapverziók férnek bele az árba, vagy 1/10 2WD-vel vagy az 1/16-os 4WD-vel.
Ahogy néztem az Ansmannokhoz mindhez kell akkupakk+ töltő, így viszont sajnos már elég drágák...
Nézelődök még, de valószínűleg ebből a háromból lesz valamelyik, vagy nézelődök a használtak között is.
Úgy látom, hogy talán a 1/10-es Slash lenne olyan szempontból jó, hogy továbblépni azzal lehetne a legjobban. -
Pubszon
veterán
Hát leginkább aszfaltos, poros, kavicsos terepen akarnám használni.
Én is buggy-t néztem, az lenne jó nekem is.
Azért kérném a tanácsodat, hogy melyik a jó márka és, hogy melyik a jó kis fürge gép ezek közül.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
Értem.
Azon is gondolkozok, hogy ezt eladjam és vennék egy komplet szettet 50K alatt.
Te mondjuk offroad célra melyiket vennéd a modellfutár.hu-ról ezek közül?
Egy olyat szeretnék, ami azért kicsit pörgős, nem pedig lomha.
Nem vagyok jártas se a márkában, se semmi másban.[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
-
Zirowe
nagyúr
Köszönöm a segítőkészséget,sajnos nem találom a linket,de keresem serényen!
Jelentkezek pü-ben,ha megvan.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
De a makett az nem kész dolog?
Én olyanra gondoltam,hogy én rakom össze meg ilyenek,nem az a modell?
Bocsásd meg tudatlanságom,de nem nagyon vagyok jártas a témában
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Gergőke88
addikt
Uhh köszi erre nem is gondoltam, pedig nagyon is logikus, vegulis a hajto tengelyek mind kotyognak benne valamennyire.
Más: Uhh érdekes, hogy megvette a kocsit és már hirdeti is... lehet hogy valami nem franko vele.
Szerintetek leragaszthatom a kocsi alját, ahol az aksi alatt lévő hűtőnyílások vannak? Telemegy a kocsi kövel, és volt hogy már beragadt egy a szervo alá is....
A motor egyébként alig melegszik, 20 perc játék után is meg tudom fogni meleg, de nem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest