- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- sziku69: Szólánc.
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emunem
őstag
like!
-
Kolondrum
félisten
Hát ha elmondom úgy sem tudod, de hátha: Suzuki Scross kormány alatt van egy levehető műanyag takaró, azon lenne egy ilyen.
elég nagy a fesztávja és ha nagyon nyomom akkor berugózik. -
Teasüti
nagyúr
Ez a táv márka nem ilyen alis valamit ?
Sanwa futaba illetve amit írtál nooble 4-ek elvileg jók lehetnek. (Régen a skyrc-s távokat sok helyről tiltották, mert annyira zavart minden más távot, azóta nagyot fejlődtek)Sok re-brandelés van az rc világába, az hogy másolnának nem hiszem, inkább megveszik és kiadják saját néven. Futaba ESC -> Acuvance ESC, hobbywing esc -> OMG Polaris esc-k, KAVAN -> Mibo (servok), Powerhd -> yoko talán.
Az az igazság a Triálhoz nem kell annyira okos esc, de a fusion pro is inkább árértékbe jó, meg hogy a szenzoros rész el van rejtve, sok kábelt sporolva, az axe r3 pl állítható noble plus-ról tudtommal.
Igen. 50 font volt egy 10 csatornás vevővel együtt.
Ár/értékben tudtommal mindenki csak távolról ugatja.
Ez a csatorna keverés benne.
Előre be lehet állítani neki egy 0-1 közti szorzót mindkét irányban külön, illetve gombra ki lehet tenni a funkció aktiválását. Ezzel egy fixre állított overdrive és a dig megvalósítható. Ha ki szeretném tenni gombra a szorzó állítását, na az 300-400 dollárba kerülne egy Flysky vagy Radiolink személyében. Sanwa/Futaba-t én crawler körökben nem láttam senkinél.
Van egy Noble 4 a társaságban, de az is erős overkill.
Hobbywing Axe szabályozható róla, de sajnos nem tehető ki gombra. Szoftveres akadálya nem lenne a távról, de az Esc ROM-ba írja a beállításokat, ezért reboot-ol minden alkalommal, mikor kilépsz abból a menüből. Szóval én ezt Arduino-s tapasztalatokból kiindulva nem nevezném okos megoldásnak.
Szerintem a csatornára kivezérelt beállítások nem a legjobb irány, ha már elérhető az adatbusz mellette.
-
Teasüti
nagyúr
Valahogy máshogy oldanám meg, a beépített rész túl bonyolítja a dolgot, így, mivel 2 esc 2 motort megoldani, hogy 1 távról jól állítható legyen, kell hozzá egy normális táv is, ahol lehet mixelni a csatornákat vagy tud 2 esc-t is kezelni. (Szerintem amúgy a fusion pro egy buta esc beállítás terén)
Dumbo DDF-350 tudja mixelni a csatornákat. Sajnos az arányt nem lehet állítani, csak menüből. De kezdésnek megteszi. A következő lépcső sajnos az már a 300-400 dolláros kategória vagy egy Noble NB4+ személyében, vagy egy Radiolink RC8X ami gombról szabályozható mixelést tud.
Nem tudom mennyire buta a Fusion Pro mással összevetve. Állítólag a Hobbywing a fáklyahordó, mindenki más csak másolja őket. Ez mennyire igaz?
Ha körülnézek a Hobbywing termékpalettáján és megnézek mondjuk egy Axe R3-at, testreszabhatóság terén az sem nyújt sokkal többet egy Fusion Pro-nál. Oké, kapunk csatornáról szabályozható beállítást, kettőt is. De maguk a beállítások azok kb átfedésben vannak. Olyan nagyon nagy innovációt nem látok egy "buta" Fusion Pro és egy Axe R3 között. Mit tud a többi gyártó crawler vonalon amire azt mondanád, hogy "okos"? -
ferrari0819
tag
-
ferrari0819
tag
-
ferrari0819
tag
-
Teasüti
nagyúr
Miért 2 fusion-ból akarsz dual motoros setupot építeni ?
Mi lenne a cél ? Ha az hogy szinkronba menjenek az megoldható simán, 1 esc 2 motorral.
A 2 Foc ami teljesen meghiúsítja ezt az építést, vagyis nem lehetetlen, de szerintem értelmetlen, sok Y-ozással megoldható így, 1 vevő, Y-ba a ch2, oda berakni a motort, a Motorok bemenő kábeleit valami xt60 toldóval összerakni 1-nek, és úgy mehet 1 aksiról, 3cella bőségesen elég a projekthez, a fusion-ök takarékosak.
Egyébként mi lenne a cél ? Overdrive vagy hasonló ?Elektronikus overdrive, dig, stb. Rádióról szabályozva.
Azon én is filóztam, hogy a két FOC valószínűleg durván egymás ellen fog menni, de csak a húzó felén számítok kiugró áramfelvételre. A húzott félen felteszem a FOC vissza fog venni a nyomatékból, talán akár pici negatív irányban is (drag brake módban). Viszont így megoldható az RPM különbség tartása. Ha kikapcsolom a FOC-ot, akkor tisztán nyomatékelosztás lesz akármilyen RPM mellett, ami bár nem életszerűtlen, de nem feltétlen eredményez overdrive-ot se.
Arra is gondoltam, hogy egyik végében lenne csak FOC, a másik normál módban üzemelne, így nem dolgozna aktívan ellen a húzó oldalnak, max csak elkönnyülne - ami jót tesz az áramfelvétel szempontjából.
Azért Fusion, mert jobb alternatívát nem ismerek és már van egy ilyen motorom. Elég venni még egyet. Valamint programozható, szóval lehet kísérletezni többféle konfigurációval: pl elől nulla drag brake, hátul max drag brake és így kapok egy kézifékes fordulást a Sherpa-n.
-
vendingo
veterán
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
4 éves gyereknek ami megy füvön, murván, járdán, pici sárban "katonai terepjárót" szeretne.
Ami komolyabb az már quad amit találok, így olyan 150-200k körül nézelődök, ha 6 éves nővére is tudja vezetni az se lenne baj. -
headhunter86
senior tag
-
headhunter86
senior tag
Annyi, hogy a T100-ra az van írva, hogy 5A-es, az azt jelenti, hogy 6A helyett, csak 5A-val tudom tölteni. Mondjuk bőven belefér. Csatikat honnét szoktatok venni? Mert úgy látom ez XT60-as és nekem T csati kell majd, így kell egy átalakító, vagy forrasztanom kell. T-t régen nem használtam, helizésnél nem volt divat.
Szerk: 8,4 már a teteje, olyankor már balanszol amúgy se megy maxon a töltés, ha jól rémlik. Mondjuk lényegtelen, nagyjából ekkora teljesítményű töltő elég nekem. -
Teasüti
nagyúr
Amúgy kijön a matek is:
Fusion pro: 60A/200A (continous/Peak) [link]
Maniak lifepo4 3s 3800mah 25c 95A, Peak 50c 190A. [link]
A hideg mint tényező itt is képbe jön, mi driftnél kondit használunk mindenféle hülye csicsás neve van, de az pont segít az ilyen feszültség beesést kiküszöbölni, és az aksik élettartalmát is erősen megnöveli.
Én pl ezt használom: Yeah Racing Hyper Booster Capacitor 9V200A a csúcs??

Ezen átsiklottam. 60 Amperben gondolkodtam csak.
Akkor ez megmagyarázza a dolgot. Máshol is azt olvastam, hogy a Life nem annyira stabil mint a Lipo. Akkor basszus az 50C 4000 mAh Overlander akkupakk is épp csak ki tudja szolgálni a motort.Ami meglepő, hogy 25-50% throttle trim-en járatom csak és le van véve a gyorsulás is minimumra, valamint a FOC is ki volt kapcsolva mikor belefutottam ebbe. Nagyon meglep, hogy még így is meg tudja rángatni az akkut ennyire.
Akkor tényleg el kell gondolkodnom egy bitang kondenzátoron, főleg ha a 100 grammos pici akkuval megyek sziklát mászni. Az még 60A-t se tud leadni.

A 9V-os kondenzátort 3 cellás akku mellé?? Az úgy nem lesz jó.#7583csaabz
Erre nem tudom hogy válaszoljak. Kint az erdőben?
-
joocek
aktív tag
-
Teasüti
nagyúr
Caster amire te gondolsz, 4wd-nél szinte 0-s casterrel szoktak menni, míg rwd-nél 6-8fok az alap és az segít az íven tartásban.
Illetve az se segít hogy a servok középállásra visszaállnak, ugye rwd driftnél van gyroszkop ami effektíve az úthatást szimulálja és segít stabilizálni az autót.Amire én gondolok az a "slip angle" és túlzóan nagynak találom.

Nem értem miért van bármilyen slip angle gyök kettőnél.
Nagy kanyarsebességen mindenféle terhelés és erőhatás van, meg tapadás, meg kerék torzulás, az rendben van. De közel álló helyzetben se arra megy amerre mutat a kerék, azt nem értem.
-
Emunem
őstag
-
Teasüti
nagyúr
Ha jól értem amit írtál, akkor ez normális.
De a nyitott diffivel biztosan kisebb a fordulókör, mint zárt diffivel. Ezt a megállapítást axiómaként kezelem. Ami nekem szokatlan, hogy miért nem tartja az irányt az első kerék?
Mi az oka annak? A toe szög lenne ennyire kaki?
Személyautókon is torzulnak a kifordított kerekeken a gumik egy picit, de ott azért nincs ~5-10°-os kúszás lefelé az ívről lassú forduláskor.
Van a négykerék hajtásnak ehhez vmi köze? Ha lehúzom az első vagy hátsó kihajtást, akkor az javítana a helyzeten elméletben? -
Emunem
őstag
-
Teasüti
nagyúr
A trx-4 be gyárilag minden csapágyazott és zsírozott.
Azért nem említi mert gyárilag megszokták ezeket kenni ha RTR szettet vettél, ha nem neked kell nyilván összeszerelésnél de a manual mutatni szokta, használat függő, ha vizezed kb kimosod a csapágyakat és a fekete grase-t is, meg a lithiumos grase valamennyire vizálló de azt is kimosod vele. (ez a fehér jelölésű)
Sárban a legrosszabb használni a csapágyak miatt ugye ott kb belemosod a homokot.
Kihajtásoknál cvd stb, fekete grase-t szoktak tenni a difihez én lítiumos csapágyzsírt rakok általában, illetve a középső osztoműnél is fehér lithiumos csapágyzsírt raktam bele, ahol a váltó is van.Ha nem váltós én beleraknék egy Hobbywing Fusion szettet azok a legjobbak szerintem.
Nekem van egy porosodó 2300kv fusion pro szettem, ez 2in1-be van brushless szenzoros esc és motor egybe, vagy a kistesója is tökéletes az 1800kv-s.Szóval ha nem ér vizet a hajtás, akkor kb soha nem kell szervizelni? Az mennyire jellemző, hogy elvileg RTR, de alig látott kenőanyagot olyan zsidó módon? Váltós, és robbantott ábra szerint a motor kihajtásra van négy különböző fogaskerék. De a boltban kapni váltó kerekeket is, de a kézikönyv nem szól azokról a csere alkatrészek között.
Illetve mit jelent egy 550-es motornál, h 21T vagy 12T? Van a motoron belül különbség ezek között, vagy csak másik pinion kereket csomagolnak mellé? Mert kapni külön pinion-t is, szóval nem értem miért van 3-4 opció a webshop-ban az 550-es motorra.
-
Teasüti
nagyúr
Hali!
Első használat előtt a kézikönyv csak a motor pinion hézagot említette, meg hogy a LiPo-t és a motort fél gázzal kell bejáratni. Viszont a robbantott ábrák a könyv végében egy csomó olajzási pontot mutatnak, de nem beszél arról, hogy gyárilag meg van-e kenve minden vagy nekem kéne megcsinálni. Illetve ha használatra kész is, kb mennyi üzemóra után szokás szétszedni ezeket? Illetve milyen kenőanyagra lesz szükségem?
Elvileg a Trx4-gyel megegyező a felépítés, csak itt már csapágyazva van minden tengely és full fém a hajtáslánc állítólag.
Köszi!Szerk:
Valamint szeretném lelassítani a kocsit amennyire lehet, és nem igazán látom át milyen áttételezés lehet benne jelenleg és mit kéne rendelnem. Ezt a support-tól talán ki tudom deríteni. Viszont vannak generic 550 motorok, amiknél fogszámot említenek (pl. "Holmes Hobbies TrailMaster Sport 550 - 21T"). Az a motornak egy belső áttétje, vagy adnak mellé fogaskereket? -
peet137
tag
Simán lepattintható ez a festék amúgy ha van leszedőd vagy magától dobja már le ?
Én mondjuk újra festeni fixen nem tenném inkább vennék egy másikat. (Anno mi is mentünk 4wd-be kpe cső gumival)A killerbody r34 valami 11k volt anno szerintem most is annyi és nagyon sok minden járt hozzá gyárilag, foncsorok mindegyik, köd is, ablaktörlők, visszapillantók stb..
Ehhez a festékhez semmi nem kell, ha kicsit jobban meghajlik a kaszni, lejön magától is, mert ez elég merev cucc, a body meg rugalmasabb.
(ez is jópár éves kép amúgy, már nagyrészt átlátszó a verda...) Most én is Tamiya semi-hard kerekekkel nyomom, a hard már nem jó, mert semmit nem tapad betonon. Teremben nyilván jó lenne az is, de ott nincs partner driftelni.Ez is valami 15k volt asszem 7-8 éve és van hozzá minden földi jó, matricaszett, maszkoló, foncsorok, spoiler, tükör, ablaktörlő, kipufogó, bár utóbbiak sosem voltak fent a kocsin, csak a lámpatesteket használom.
Lehet, én is rámegyek egy killerbody cuccra. Ezt már többször is néztem, hogy sokan - ahogy te is a videó alapján - levágják a lökkösöket festés előtt, aztán meg visszateszik, ennek mi értelme van?

-
peet137
tag
Asiatees-en áfa és vám is rájön, úgy már annyira nem megérős, plusz ugye a szállítás, jobban kijössz ha kayhobbies-ról veszed.
Az a durva, hogy a Tamiya nem is egy nagy minőség rc kasznikba csak a legelterjedtebb.
Egy Arlos rc kasznit néz meg élőbe, ott nem agyagra van ráhúzva a forma, hanem cnc-zve van, de egy MST is ég és föld a tamiyahoz képest anyag és élet terén.Volt nekem is R34-em igaz killerbody, de ehhez minden is volt nagyon szerettem.
Csináltam róla videót is a korai évekbe a készítéséről: [link]Minőség terén nálam kb ez a sorrend most:
Arlos rc -> Addiction rc -> MST -> Yokomo -> Overdose -> Killerbody -> Bittydesign(ez a fabia nagyon korrekt) -> Tamiya - Aplastics-rc - hpi - sg fosok és társaik.
Az azért csini lett, amit festettél.

Nekem a Tamiya így nézett ki újkorában:
Akkor még KPE kerekekkel toltam, itt már jól meg voltak kopva, meg egyedi CNC-s alufelnivel.
-
peet137
tag
-
peet137
tag
Én mindig meglesem mi az ami jó, a tamiya driftre alkalmatlanul keskenyek sajnos. 185-190 max szélesség, nekünk nem fordul el 90 fokba ennyire behúzva az elejét, max nehezen és instabil nagy íven, általában meglesem kitől kapható az adott kaszni ami tetszik vagy készítésre rendelek.
E30-ból jelenleg nincs jó sajnos, a hpi nagyon tejfölös doboz, a tamiya túl keskeny és már nem kapható rég.
Most ami beszerezhető és van minden hozzá talán az mst de az meg rocket bunnys, viszont minőségre a legjobb az összes közül.
Talán még formára ami jó az aplastics ez minőségbe jobb a hpi-nél de nem egy tamiya kidolgozás vagy mst közel se.(a termék fotók kegyetlen szarok, sokkal jobbak élőben):
E30 coupe
E30 sedan
E30 TouringAz aplastics-et néztem én is, de nekem sajnos az M3 forma csípődött be.
Élőben tud szép lenni egy csilli villi állapotú sedan vagy coupe is, de RC-ben ezek annyira nem győztek meg. 
A rocket bunny-t én is néztem, az még nem is tűnik annyira rossznak, csak az a szárny ne lenne rajta gyárilag... De most asiatees-en ráadásul 24 EUR, az ajándék
Nekem on road-ra kell, arra jó a 190-es is, de nem baj, ha szélesebb.
Van egy R34 Skyline Tamiya kasznim, az ég és föld a HPI-hez képest. Igaz, nem is annyiba került
-
peet137
tag
Elég vagány lett.

Én is filózom egy E30 M3-n, de nekem olyan kellene, amit be lehet foncsorozni teljesen. Van egy HPI, ami már eléggé odavan és csak első lámpája van amúgy is...
Ha jól emlékszem, te nem Tamiya kasznikkal operálsz, hanem valami más márkával. Van abban ilyen? -
tvamos
nagyúr
Ezeknél még más vágta a maszkolókat, de azóta vettem magamnak egy plottervágó gépet. (Silhouette portrait 4-et)
Itt a következő projektekből kis izelítő:
-Bittydesign Skoda Fabia R5 rally (drift karosszéria lesz, ez rendelésre készítem)

-Reved Corolla GR Akatsuki design, ez saját részre készülget:

-Proline Toyota Tacoma (Trd design, ez is rendelésre készül)

Hogy csialod ezt a szurke attetszo sotetitest?
-
tvamos
nagyúr
Ezeknél még más vágta a maszkolókat, de azóta vettem magamnak egy plottervágó gépet. (Silhouette portrait 4-et)
Itt a következő projektekből kis izelítő:
-Bittydesign Skoda Fabia R5 rally (drift karosszéria lesz, ez rendelésre készítem)

-Reved Corolla GR Akatsuki design, ez saját részre készülget:

-Proline Toyota Tacoma (Trd design, ez is rendelésre készül)

Most en is rendeltem egy General Lee decal set-et, meg keresem a megfelelo narancs festeket. Remelem, meg az iden sikerul osszehoznom egy megfeleloen festett kasztnit... Mondjuk az alvazat meg modositanom kell kicsit, es vennem kell offszetes kereket is. A legjobb nyomtatni lenne, mert akkor talan tudnek a kocsira illo kicsi felni + ballonos gumi kombot rittyenteni. Egy ilyen kit lenne az alap:

-
Emunem
őstag
-
ADAM1337
nagyúr
Már 1 hete sikerült befejezni ezt a bodét:
Polcon:

Pályán:

-
peet137
tag
RWD-be expossal megyünk, kérdés az esc-n van boost vagy turbo beállítás ?
Ha most nagyon "kezelhetetlen" én kisebb pinion és boost és turbo offal kezdeném az ismerkedést.
Dragbrake lehet 0-is 4wd-nél a hajtás is fogja meg a motor belső ellenállása, motor függő inkább mint autó.
Brake lehet 1khz is, viszont a brake force elég ilyen 75%.Nincs benne boost funkció.
Az áttétel módosítása alap, körül kell néznem kisebb pinion ügyben, ha jól emlékszem 17-19 körüli van valahol itthon. Most 24 - 92 pár van, de ez nagyon sok. Ha nem találok, akkor rendelni kell, meg ahogy néztem, megint farigcsálni kell a motortartón, mert nem fognak összeérni a fogasok
Dragbrake-ből nincs 0, csak 3, de érzésre ez is bőven jó, simán hagyja kifutni az autót, ha elengedem a gázt, még keresztbe sem fordul, pedig elöl szabadonfutó van.
Brake force nincs ezen az esc-en (csak minimum brake 3 - 50%), de ha jól értelmeztem a leírást, minél sűrűbb a mintavétel a féknél, annál finomabban lehet adagolni, vagy ez nem így van? Amúgy 1 - 8 khz a skála. -
peet137
tag
Ez szinte minden "egyszerűbb" távszettel így van... Nekem is vannak ilyen maradék távok, amik semmi mással nem mennek, csak az egybeépített vevő+esc kombóval.
Elég szépen összefoglaltad a célját
-
aujjobba
addikt
Ez a mostani kefés jargany manualja: [link]
Csak a szokasost irja, elobb kapcsold be a tavot, majd az autot 2-3s nyomvatartassal, de kulon binding-ot nem ir.A reddit-en is feltettem a kerdest, ott valaki azt irta kellene a BLDC esc/receiver kombohoz a masikfajta tavirda, igy mar total nem eri meg az upgrade, az alkatreszek tobbe kerulnenek mint egy uj, eleve BLDC auto.
-
tvamos
nagyúr
Pedig nem nehéz, ha jó festékkel fújsz, megfelelő hőmérséklet kell hozzá 20-25 fok de én inkább 25-30 fokba szoktam festeni az a ziher, Illetve távolról 30-40cm-ről fújok előtte a spray-el a levegőbe szoktam egyet ha hosszabban akarom fújni, de 99%-ba konzisztensen lehet festeni így, meg persze nem akarok 2-3 fújásból takarást elérni inkább 3-4 réteg kell hozzá, és a végleges zárás ezüst/szürke/fehér/fekete színekkel érem el.
De ha mondjuk egy színt fehérrel akarok zárni hogy világosabb legyen, még utána lefújom ezüsttel és feketével, bentről mindig feketével zárom le.Az alábbi színek marha érzékenyek (ps50 és Ps52 tamiya) a háttérfújásra és a leghamarabb folynak meg, mégis mind a 2 hibátlan lett, pedig csak a fentebb leírtakra figyeltem.
Pink mustang
Pezsgő arany CorollaLehet, egy ilyen narancs szin ruha jobban allna neki akkor mar.

-
tvamos
nagyúr
Sajnos pont az nekem a legnehezebb, hogy egysegesen szepek legyenek a nagyobb feluletek. Vagy foltosak lesznek, vagy megfolyik. (De leginkabb mind a ketto.)
-
tvamos
nagyúr
Én főleg 2s lipo hv-t használok.
Ezekből amiket simán:
-Gens Ace redline
-Yokomo/reved
-sunpadow
-Intellect
-LRP Graphene
-Mibo aksijai
-MuchmoreIgazából sok van EFRA és IFMAR approved aksik.
De Triálba, pl OVONIC 3s-t használok oda nem kell 100/200c burst függ azért a felhasználástól is.Amivel szívtam már: corally aksijai, és a wellpower aksik.
#7451tvamos: Igényesebb lenne a kilógó kaszni tartó nélkül.Koszi a listat. Ezek kozul csak az LRP-rol hallottam eddig.
Volt par Orion hobby aksim, de azok mar mind felpuffadtak sajnos. -
tvamos
nagyúr
Én főleg 2s lipo hv-t használok.
Ezekből amiket simán:
-Gens Ace redline
-Yokomo/reved
-sunpadow
-Intellect
-LRP Graphene
-Mibo aksijai
-MuchmoreIgazából sok van EFRA és IFMAR approved aksik.
De Triálba, pl OVONIC 3s-t használok oda nem kell 100/200c burst függ azért a felhasználástól is.Amivel szívtam már: corally aksijai, és a wellpower aksik.
#7451tvamos: Igényesebb lenne a kilógó kaszni tartó nélkül. -
tvamos
nagyúr
Ertem.
Mit mernel megvenni akkor?LG 21700-bol epitettem 3S 2P cellat, de az eleg hamar tulmelegszik.
Hobbyking sajat markas aksit vettem, az is megmihalylott. Amugy lehet, hogy tulmelegedett, de nem vettem eszre. Nem is figyeltem. Amikor megallt a kocsi, hazamentem, de most 5 perc alatt fullra feltoltodik 1C-vel, a kocsi meg csak randul egyet, amikor elindulnek vele. -
tvamos
nagyúr
Pénteken ezzel gyarapodott a flottám:
Turbo racing C64 1/76 rwd drift (még finomhangolgatom, mert bár 9 éve rwd driftelek ennek a gyroja inkább túra autósan viselkedik)De megkell hagyni nagyon poén, a kocsi type c-vel tölthető 55mah aksival majd félórát bír, nagyon figyelni kell a felületre is, nekem egyelőre a rainbow fóliás esport tiger padon müködik a legjobban.
Nagyon pöpec!
-
peet137
tag
Bepótoltam egy kis rövid videót, sajnos a pályáját még nem szereztem be, ezek a kerekek ott müködnek igazán.
Néztem pár tanácsot, mivel kefés motor nagyon hamar megáll tehát gáztartósan kéne driftelni, ami a kis finom gyakorlást kb ellehetetleníti, így most csak probálgattam, de az 1/10-hez képest teljesen más.
Videó a bénázásomról.Illetve itt meg egy 1:10-es, fehér bmw m4:
[link]De jópofa, most elkezdtem nézegetni a DMRACING NEZ 64 1/64 alvázat, de hát 100k körül van maga a váz, viszont arra rámegy bármelyik hotwheels, és a nagyobb méret jobb kormányszög. (így szokott indulni, és hopp 300k elmegy egy alvázra)
Ez azért elég vagány. Nézegettem én is közben, kezdésnek egy 1:43 (bburago méret) 4wd is jónak tűnik és azok elég jó áron vannak (30 - 40 EUR). Ebből tutira kettő kellene, mert a kölyök lenyúlja

A bömbi szép lett. Mióta nyomod az rwd-t? Mennyi gyakorlás lehet kb, mire ide eljutsz?
A piszkos anyagiakat hagyjuk is... Igen, nálam is így szokott kezdődni, "keresek valami olcsó gépet kipróbálni"...
Mondjuk ez nem csak az RC-re igaz, úgy általában a barkácsolós dolgaim is így szoktak végződni
-
peet137
tag
Facebook csoportjába sok videó van, de itt egy youtube-os: [link]
Van 2 csavar amivel az elejét lehet finomhangolni, illetve a távon az SVC = gyro gain-t lehet meg az átlagos dolgokat, trim-elni a kormányt, van limiter, meg a világítást lehet szabályozni, de meglehetősen poén, és egész jó tempoja van méretéhez képest. (én 100-on és 0,7 dual rate-el használom, a gázra nagyon érzékeny így, hogy hátul nincs rugozás csak elől)Hát ebből be kell szerezni egyet - vagy inkább kettőt, mert a fiam is tuti csípné
Bár van belőle 1:43-as, összkerekes is, az sem lehet rossz... -
peet137
tag
Pénteken ezzel gyarapodott a flottám:
Turbo racing C64 1/76 rwd drift (még finomhangolgatom, mert bár 9 éve rwd driftelek ennek a gyroja inkább túra autósan viselkedik)De megkell hagyni nagyon poén, a kocsi type c-vel tölthető 55mah aksival majd félórát bír, nagyon figyelni kell a felületre is, nekem egyelőre a rainbow fóliás esport tiger padon müködik a legjobban.
Ez elég menő cucc
3 kasztni van hozzá? Csinálsz egy videót esetleg, H mozog a cucc? -
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
komoly lett, az a felni a bömbi alatt az honnan?
-
gabe_
őstag
Ez konkrétan Kecskeméten van, de egyre több városban látok hasonló, biciklis pumpa-pályákat.
Reggeli időszakokban, amikor általában nincsenek rajta bringások, tök jól el lehet rajta szórakozni. Akár összeállni 3-4 fő, és kis minifutamokat is lehetne csapatni rajtuk
-
aujjobba
addikt
Nem tudom pontosan milyen tipusok vannak.
Nagyobb kereku/meretu, ami elmegy egyszerubb terepen, de rallyzni nem fogunk vele.
Kozepes sebesseg, nem kell villamgyorsnak lennie.
Specialis kepessegek sem kellenek, mint pl sziklamaszas vagy ilyesmi, vizallo sem kell legyen.Minel strapabirobb annal jobb, veletlen felborul vagy nekimegy valaminek ne essen atomjaira.
-
Emunem
őstag
Van természetesen: [link]
Viszont hard body-hoz én építenék alá egyedi vázat, nem nagyon fog elférni alatta semmi.
MST-nek van a tcr váza azt össze vissza lehet vágdosni modosítani, az egy olcsó alternatíva, és lapvázra épül, én őt választanám a helyedbe erre a projektre, ott simán arráb fúrod a tengelytávot ahová akarod.Hali, köszönöm. A TCR-t ismerem, még várok év végéig. Fontos lenne a front motor, hátsó hajtás megléte.
-
peet137
tag
Ez több, mint 10 éve megvan, ha jól emlékszem
A verda meg még annál is idősebb, csak sokat pihent a polcon kihasználatlanság miatt. Szeretek egyedi dolgokat tervezni - nem csak RC-ben - úgyhogy pár éve elővettem újra, mert eredetileg sima 50:50 drift volt. Kapott egyedi fém szíjkerekeket, előre saját tervezésű szabadonfutót, meg 50% CS-t.
Idő hiányában minden nagyon lassan történik a változtatásokkal, de jó móka
Eddig csak épülgetett, mert a drifthez nem sok partner van, inkább tapadóztunk, vagy buggyztunk, de most már a gyerekek is kezdenek érdeklődni iránta. (egyre több a javítanivaló minden autón
)
Gondoltam rá, hogy lecserélem a szettet, de igazából minek? Tökéletesen elégedett vagyok vele. Egy gyári HPI távszettel használom (Futaba cucc, HPI felirattal
), teljesen jól megvagyunk. Ereje bőven van ezzel az áttétellel. -
peet137
tag
Most épp aszfalt a leggyakoribb, de van műanyag is. A kerék tamiya félkemény drift. Alapból ez is 0.6ossal jött, de akkor még gumi kerék volt rajta és tapadóztam egy 9t-s szenzor nélküli szettel. Most Novak Slydr Drift spec szett van benne, 6.5t szenzoros. A régi BL átment a Sakura zero-ba tapadózni.
De már minden autóban 48p-t használok, a buggy is azt kapott, meg a monsterek is. -
peet137
tag
A többi gépen mindenhol műanyag a spur, csak itt használok fémet, mert ez a legerősebb setup és a műanyagokat mindig megette hamar.
Sajna az említett típusokból nem találtam jó fogszámot, mind kevés. Nem csak az áttétel miatt, hanem mert így is már faragtam a motortartón, hogy egyáltalán felmenjen a mostani, mert gyárilag ezen 0,6-os modul volt, az meg kb percekig bírta a terhelést
Valami más típus esetleg? -
peet137
tag
Nem szeretem a menetrögzítőt se különösebben. Kicsiben sztem semmit sem èr.
Ez már a sokadik hernyó benne, most épp ilyen hosszú volt kéznél.
A motor tengelynek nulla lógása van, szépen fut, csapágy ok. A spuri tengelye szemre picit üt, de sztem az is ok. -
Emunem
őstag
-
jerry311
nagyúr
Nem, mert akkor a mechanika nem engedi kivenni/betenni a palackot. A felso vegallasban lehet betenni/kivenni a palackot, az also vegallasban nyit a CO2 szelep. Kb. kozepallasban zarja/nyitja a leereszto szelepet.
Tehat jelenleg azt tudja, hogy beteszem a palackot, megnyomom a gombot, behuz a szervo annyira, hogy a leereszto szelepet elzarja, de annyira mar nem, hogy ranyissa a CO2-t is. -
jerry311
nagyúr
Beszereztem egy szep uj 20 kg-os szervot, kb. mert ez volt a boltban, a tobbi csak erosebb.
Mozog.
Sajnos pont annyit mozog, mint a regi, ami szopo mert ez azt jelenti, hogy a vezerlessel van gond.
Ha nem talalok rajta trivialis hibat, amit meg is tudok javitani, akkor marad a programozas meg egy arduino. -
jerry311
nagyúr
Nem off egyáltalán.
Kefés szervó abból se a legkorszerűbb, más távval, EPA-t (end point adjustment) vagyis végállást kitolod 120-ra mit csinál ? terhelés nélkül bekötö karok nélkül nézted csak önállóan a szervót ?
Rákerestem 10usd-s szervó én jako-ban vennék egy hasonlót, nem kiemelkedő a tudása.Thx!
Azert gondoltam hogy off egy kicsit, mert csak a szervo tartozik a topikba.
Egy automata Sodastream gepben van. Semmilyen rahatasom nincs a vezerles beallitasaira. Van 3 gomb, ami csak azon valtoztat, hogy hanyszor aktivalja a vezerles az egesz mechanikat. (ami egyebkent hibatlan, konnyen jar)
Ranezesre kb. feleannyit mozog mint kellene.
A valaszodbol azt veszem ki, hogy elhasznalodhat ugy, hogy ugyanarra a kivezerlesre nem mozog annyit, mint amikor uj volt..
Mi tudna helyettesiteni? -
tvamos
nagyúr
Okes. Mondjuk pont jo lett volna, mert van egy csomo AA meretu LFP aksim, mehetett volna bele ketto, +1 rovidzar aksi.
Mindegy, rendeltem 2 valami 2.3 Ah akut bele. -
tvamos
nagyúr
"Ugye a 4db elem szokott bele lenni" En nem kaptam ilyen tartot hozza.
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Igen pár dolláros cucc az usb fejlesztés stb-vel együtt gondoltam, de filléres tétel lenne bele integrálni.
[link]
De az biztos, hogy ez is túlárazott.
A sanwa megoldása sanwa ssr/code10-es cuccot vegyél mindenből, hogy távról mindent is paraméterezel meg overpriced egyenként brutálisan.Most kiprobaltam egy Sanwa tavot, ez nekem sokkal kenyelmesebb, mint a Futaba. Lehet, hogy lecserelem ra, mert annyival jobban elerem a gombokat.
-
tvamos
nagyúr
1-200 Ft-nak jobb lesz az! 1-2 ezer Ft-ert mar wifi is kijon, webszerverrel.
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Hat ezek "Ha az esc-be van rpm limit az is megoldás, vagy ugye a gearing spur/pinion csere." azert nem olyanok, amit meg szeretnel azert csinalni, hogy odaadd valakinek 5-10-20 percre az autot.
Az EPA-t meg nem tudom, hogy mit jelent, annak utana nezek.
Ja jo, ugyan arrol beszeleunk akkor. End Point Adjustment.
Mondjuk, ha lesz bluetoothos programozom az ESC-hez, az lehet egy jo megoldas, hogy telorol atallitom... es akkor lehet allitani az RPM limitet.
-
tvamos
nagyúr
Ahogy en latom, ez a dual rate (D/R) csak a steeringre vonatkozik. Az ATL, ami a throttle-re van, az nem throttle dual rate, hanem csak a brake-re vonatkozik. Ha lejjebb akarom venni a kraftot, akkor az END POINTOT tudom allitan.
Amugy a manualban a 15, meg a 70. oldalon is tokre mas van.
Az meg lehet egy megoldas, ha ket modellnek is be tudom allitani ugyan azt a vevot. Akkor esetleg a kormanyt is lassabbra tudom venni, nem csak a motort. De ezt most meg nem tudtam kitalalni.
-
tvamos
nagyúr
Throttle dual rate-et kerestem volna, de mintha nem lenne ilyen rajta...

Eloszor azt gondoltam, vegignyomkodom a menut, de nem talaltam meg, most a manual alapjan sem talalom.Ez a jog gomb mar lekoptatta az ujamrol a bort. Piszok sz@rul sikerult ezt megoldaniuk.
-
JoinR
őstag
-
tvamos
nagyúr
-
csaabz
őstag
-
JoolsNOS
veterán
-
peet137
tag
Igen offroadozásnak az az előnye, hogy minden pálya.
Mi kifejezetten verseny drift gumikkal megyünk ezek is hdpe komponens (teflon) drift kerekek ds racing márkájúak, de csak szönyegen.
AMTS-en kint leszünk vagy 30-an verseny is lesz vasárnap.
Ha elkészül a lexus bodé az lesz fent ha nem akkor a bmw m4, bár a setup az m4-re van beállítva, súlyra kb ugyanannyi lesz a 2 kaszni, azt számolgattam.Nekem sajna ez messze van, így ezt most kihagyom, de azért majd dobhatsz be ide is videokat az AMTS driftről

-
peet137
tag
Igen offroadozásnak az az előnye, hogy minden pálya.
Mi kifejezetten verseny drift gumikkal megyünk ezek is hdpe komponens (teflon) drift kerekek ds racing márkájúak, de csak szönyegen.
AMTS-en kint leszünk vagy 30-an verseny is lesz vasárnap.
Ha elkészül a lexus bodé az lesz fent ha nem akkor a bmw m4, bár a setup az m4-re van beállítva, súlyra kb ugyanannyi lesz a 2 kaszni, azt számolgattam. -
peet137
tag
Ez a bodé lesz majd a drift vázon, de szerintem a bmw marad állandóra. (úgyis mágneses kaszni tartóm van pikk pakk átcserélem őket.)
Drift vázból csak 1 van egyelőre, feljebb van róla kép.
Egy mst rmx 2.5 aktiv futóműves full carbon alu kit-es alváz.A második tervbe van egy ultralight verzió 1-1,1kg körüli súllyal:
Alváz: Usukani NGE-BV
Motor: Xerun V10 G3
ESC: Reved Breve ESC
Servo (2in1 gyroval): Razor-D1 built in gyro NFC
Aksi: redline 2s lipo 4000mah shorty
Kaszni: zooracing Gorilla max 1:10 fwd 0,5mm lightweight 53grPlusz festék, kaszni tartóval, vevővel, szett felni és gumival 1083gr körül áll meg a terv szerint.
Szenzor mentes szettel tolod ? Akkor ez még 4wd drift lesz ha jól gondolom.
10.5t-vel jobban menne amúgy az is.Nem, ez is szenzoros. Bocs, lemaradt, hogy Drift Spec a szabi.

De amúgy igen, 4WD, 1,5 CS-vel. Kicsit "sok" a 6T amúgy, én is érzem, bár ez nekem még mindig tanulós, nincs annyi idő, amennyi kellene rá, a gyerekekkel inkább offoradozunk
Tamiya "félkemény" kerekekkel megy most épp amúgy, de vannak rendes kemény kerekek is, azzal még nem tudok egyelőre menni 
Próbáltam tapadós kerekekkel is pusztán kíváncsiságból, de mivel a diffi zárva, nem igen tudott mit kezdeni a nyomatékkal, mindkét szíjat letépte
-
peet137
tag
Az szép kombó... Ebbe is lesz elektronika, vagy marad dísz?
Nekem a driftgépben egy Novak SlydR ESC van, 6T-s motorral, meg egy Bluebird high speed servo. Nem mai gyerek az elektronika, de ez mióta megvan, hozzá se kellett nyúlni.
-
peet137
tag
Haladtam ma én is a killerbody lexus rc-f karosszériámmal:
Bekerült a foncsor is, lefestettem a belső részét ps52 pezsgő arannyal a foncsoron kivüli részt, tök jó hogy szétcsavarozható és 3 részből álló müanyag foncsort adnak hozzá, ellenben sok kaszni gyártótól akik már a lexan foncsorból is csak gagyit adnak.
Folyt következik a héten a hátsó lámpa és utána már csak fitment próba, amts-en meg kint lesz élőben is.
Csini lett. Én a króm foncsorokat jobban szeretem, mint a festősöket, könnyebb kezelni.
Ebben milyen elektronika van? -
peet137
tag
Nem tudom, miért van ez amúgy, én nagyon elégedett vagyok az enyémmel. ok, ez nem fut sokat, meg nem is nagyon van "megfeszítve", olyan áttétel van, hogy kezelhető legyen, sztem 60-nál nem megy többet így, viszont kb 1 óra egy akksi. Nem mellesleg van hozzá kb egy másik autónyi alkatrész

-
peet137
tag
Most már igen, én kb 2010-12 körül kezdtem ezzel foglalkozni, akkor ez még nem volt ennyire alapvető. Plusz nyilván sikerült kiválasztani a legritkább modelleket, a Tamiya-k közül mindenki TT-kkel nyomta, én meg nem akartam kardánost, a szíjas szimpatikusabb volt. Nem mellesleg jóval csendesebb is.

-
peet137
tag
Az a baj a tamiyákkal, hogy - legalábbis akkoriban, mikor még kellettek - sokáig tartott hozzá minden alkatrészt beszerezni, pedig azért az elején törtek a dolgok. Meg nem is volt olcsó...
A Sakurát én amúgy drifre terveztem, de annyira kezes volt on-roadnak, hogy úgy maradt és a TA04 "alakult át"
Egy Zero S volt amúgy, de már eléggé sokmindenben upgradelt, gyakorlatilag majdnem sima Zero. -
peet137
tag
Én pl Tamiya gépekkel kezdtem és nagyon elégedett voltam velük. Anno TA03F volt az első gép, az pl orrmotoros volt, akkoriban haverok többsége HPI sprint 1-2-vel tolta. Utána lett a TA04 (ez azóta is megvan, csak már nem hasonlít önmagára a sok saját ötlet + CNCs alkatrész miatt
), de volt TA05 is, most meg az Onroad pl egy Sakura, ez is kellemes csalódás volt.
Én pl azért néztem a gyerekeknek is inkább használt gépet, mert van egy rakat akksim 1:10-hez és a "kezdő szettek" általában ennél kisebbek, én meg nem akarok több méretű akksival operálni... -
JoinR
őstag
Ennyiért nincs jobb, az tuti. Pár éves gyereknek meg még ez is bőven sok lesz.
Persze vannak gagyi típusok, de amiket linkeltünk, azok ár/érték arányban nagyon jók (ráadásul a brushless változatok 3 szálas szervóval jönnek, úgyhogy olyat teszel a helyére, amilyet szeretnél, ha nem bízol a gyáriban. A gátlókkal nekem nem volt bajom, 1x folyt el eddig egy, az is csak azért, mert nem volt meghúzva rendesen).
Én nemrég raktam össze a karácsonyi ajándékokat, TT02, M06, na ott a kit került ennyibe (akciósan!), és még kell hozzá minden más (szervó, TX/RX, akksi). Persze a Tamiya műanyag szívósabb, de attól még hogy hasonló legyen a minőség (holtjátékok, futómű, stb.), még kell rendelni csapágyakat, olajos gátlót, azokkal még aliról tuningolva is a végén 2x annyi lesz a vége, mint egy Wltoys-nak.
Persze fogok még Tamiyát venni (legközelebb ezt), de kifestve, matricázva, mindig jobban fogom sajnálni, mint egy csapatós Wltoys-t.
-
joocek
aktív tag
Nem egy Tamya ,HPI,Maverick De a töredéke!
Az ipari hulladék is meg maradt Mint kategória . Nekem a 979 jol bírja, igen mikor teljes gázzal egy 50X50 méteres területen a gyerek neki ment az egyetlen ott állo autóm kerekének. a bal első kerekével max gázon. Ősze tőrt 3500ft egy új alumínium alváz. (ALI). kipróbáltam nagyobb kasival. 30 perc játék után majdnem égettet még a alu alváz. A motor meghalt. 3500ft az uj de már 550 es. ami ezt is birja. A 12427 meg sokkal jobb nála. Azt még dugdosom a gyerek elöl. a másik meg donor lett egy csónakba.PERSZE HANGSUJOZOM gyereknek törni zúzni élvezni hogy pörög repül, ugy hogy apu nem kap szívrohamot. a 40 ezres kaszni lerepül
-
peet137
tag
Az mst e30 amúgy baromi jó kaszni, ha tetszene annyira az e30 tuti azt venném ezekből.
Anyagra házilag nehéz jót csinálni és tisztát, plusz teli van kiegészítővel és konzisztenst a lexan.(#7227) tvamos: Mi a baj a tamiya e30-al ? Elvileg az méretarányos, plusz ahhoz is vannak kiegészítők.
Petg nem a legjobb anyag erre sajna, az sgmodel-es hulladék retro karosszériák abból vannak, törnek mint a ropi sajnos, túl rideg anyag és dobja le a festéket hamarabb mint a lexan sajna, nekem a tamiya ps-eket dobta le pedig abba van a legerősebben maró hajtógáz.Ez a része nem para, műanyag iparban dolgozom, terveztem is jó pár ilyen szerszámot korábban. A lexannál vannak jobb anyagok is, pl a PP, ami sokkal rugalmasabb, könnyen is lehet formázni, csak nem olyan szép átlátszó... Ez már megfordult párszor a fejemben, h ki kellene próbálni...
-
tvamos
nagyúr
Az mst e30 amúgy baromi jó kaszni, ha tetszene annyira az e30 tuti azt venném ezekből.
Anyagra házilag nehéz jót csinálni és tisztát, plusz teli van kiegészítővel és konzisztenst a lexan.(#7227) tvamos: Mi a baj a tamiya e30-al ? Elvileg az méretarányos, plusz ahhoz is vannak kiegészítők.
Petg nem a legjobb anyag erre sajna, az sgmodel-es hulladék retro karosszériák abból vannak, törnek mint a ropi sajnos, túl rideg anyag és dobja le a festéket hamarabb mint a lexan sajna, nekem a tamiya ps-eket dobta le pedig abba van a legerősebben maró hajtógáz.Ha nem petg akkor lehet abs. Lehet kivulrol festeni, mint a rendes autokat, vagy a mini-z-t. Lehet, kicsit nehezebb lenne, mint a lexan body.
Ja, hogy miert nem jo a Tami. Hat jo az, csak szebb hatso lampat lehetne csinalni, meg texturakat csinalni.
-
tvamos
nagyúr
Gondoltam, ha egy E30 M3-at be tudnek szkennelni, akkor annak az aranyait kicsit modositva lehetne body-t csinalni. Vegulis ez a lexan (polikarbonat) vakuumformazhato. Esetleg kinyomtatni petg-bol...
-
peet137
tag
Vákuum szerszámot.
Én is gondoltam rá amúgy... Lemodellezni egy kasznit kiönteni mondjuk zselével aztán kiégetni egy szerszámformát, esetleg 3D scannelni. A vákuumszerszám nem egy bonyolult cucc, csak sok meló kivitelezni 
-
tvamos
nagyúr
Nincs mas hatra, sajatot kell csinalni.
-
peet137
tag
Ez tényleg menő, bár ez nem az M3 EVO alapján van, hanem egy sima E30 bodykittel, ha jól nézem. Ettől függetlenül jónak néz ki, bár határozottan nem olcsó

-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
-
peet137
tag
-
peet137
tag
A balos HPI, a jobbos MST, de az MST-nek a kabin része szerintem aránytalanul magas, de az foncsoros és anyagra messze jobb nála.
(#7210) peet137: Perpillanat golyós difivel megyek (de olajos ha nem enged félévente elég ránézni) ott csak lithium zsír van azt kb félévente, gátlókban változó, van hogy havonta.
THX!
Hmm... Nyárra lehet ez lesz a project, egy jó kis E30 kasztni. A HPI-nek is jó anyaga van, csak nekem hiányzik belőle egy jó világítás
A driftes Skyline be van ledezve, állatul is néz ki.
A diffik nekem - szemre - nem eresztenek, a telókról nem tudok nyilatkozni, azokat akkor meglesem majd. Van driftgép, tapadós (on road), monster és buggy is, egyelőre úgy fest az irányítást befolyásoló gondok nincsenek a futóműben, de úgyis régen szereltem autókat, itt az ideje

-
peet137
tag
-
bnorci71
addikt
elengedtem a dolgot az 1:5 már rohadt hosszú
igen a hűtésen is gondolkodtam, hogy az egészet szét kellene furkálni vagy az összes ablakot kivágni
A Focus 1:5 10e kínálják, de elég leharcolt mondjuk ez nem számított volna üvegszálas az gondolom "egyszerűen" javítható.
De csak kósza gondolat volt marad a rendes Pc házikó -
tvamos
nagyúr
-
peet137
tag
-
peet137
tag
Mai szerelgetés tárgya:
Drift autóba a sürü olajos difi helyett a rhino racing-es önzáró difijének a beszerelése, az adapterrel.Az első probléma, úgy fest a rhino racing-nél nem gondoltak arra akinek aluházas a hajtása:

Így jött egy kis csiszolgatás az adapteren, mind a 2 oldalfalba van persze:

Nagyon szépen látszodik, és érzödik a gázon mikor zár össze:
Egy szemléltető video: [link]Magas rpm-re zárodik össze, belsejébe különböző felállásokba lehetnek a fogaskerekek és a feszítő V rugók.
info: [link]
Előnye on-roadoknál gázelvételnél szépen befordul az autó majd egyenesnél lehet padlozni és megint zárt difivel megy tovább az ember.
Driftnél a teljes tartomány kezelése a lényeg inkább, a váltások nyitott difivel finomabbak, viszont nagy ívről lejövetel gyorsabb zárt difivel.De durva, ilyen is van RC-hez?
Nem nézted meg a belsejét?
Azonnal ki kell deríteni, hogy néz ki belülről...
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
-
peet137
tag
1 srác járt fel onnan, youtube-on videókat is csinált anno Bazel, de ő is el van tűnve, idén mondjuk 1x volt kint. [link]
De a pályánk nagyon rwd-re van setupolva, terhelést váltani ilyen 200-300%-os cs-vel lehet szerintem.
Illetve csak szönyegen használt drift gumikkal megyünk a pálya maitt.Szép. A videóban is a ti pályátok van? Mert oda az én autóm tényleg nem az igazi, bár a saját gyártású szabadonfutó kicsit segít a terhelésváltásokban, de nekem egyelőre "lassabb" pálya a tuti, még szokni kell a kézifék-gyors keresztbe-gáz játék kombót.
Én amúgy Tamiya gumikat használok asztfalton kint (nyilván nem télen
), de van kemény drift kerék is, azzal egyelőre nem vagyunk barátok. Már rég megvan a verda, de valahogy nem sikerül annyi időt tölteni a gyakorlással, amennyit kéne. -
peet137
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Milyen processzort vegyek?
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Ingatlanos topic!
- Samsung kuponkunyeráló
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Neo A3404 A18 Pro 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működés
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 5 Intel Ultra 5 135u,16 gb DDR5 6400,garancia 2028.03.
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Phantom Black - Karcmentes állapot
- AKCIÓ! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

elég nagy a fesztávja és ha nagyon nyomom akkor berugózik.

repülőst megértem, kamionosnak meg nem nagyon van más választása szinte. (vagy ha igen, akkor meg kinézik 

)