- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- weiss: Pant* rant
- N€T0X|N: SSD cserék
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peet137
tag
Kb 1000 mah-t vett ki a 4000es akksibol a kefés szett. 30-40C-s a cucc, lehet, h már kevés neki?
-
peet137
tag
válasz
Skillet #6393 üzenetére
Előre kb 4 volt, hátra kb 6-7 terhelve. Motor nélkül egyforma 7V. Polaritás cserével elég jól megy. De kb 4 voltot benne hagyott a lipoban cellánként. Még bőven mehetett volna, de meg állt. Pedig lipo módban van, elvileg. Nem voltak fullra feltöltve az akksi, de ez akkoris gáz... Kb 10 percet ment vele. A bl szettjeim egy óra alatt merítik le.
-
JoinR
őstag
válasz
Necronom #6389 üzenetére
az egyik iranyba mindenkepp jobban szeret forogni, mint a masikban
Nem, mivel ha 90°-ban áll, akkor pont mindegy az irány, ezért is írtam, hogy általában, hiszen azoknak az RC-motoroknak - legalábbis azok az olcsó, nem állítható időzítésűek, amik nálam vannak - nincs jelentős orientációjuk. Viszont egy csomó ESC-m van, ami felezi a sebességet hátrafele. -
peet137
tag
válasz
Necronom #6389 üzenetére
De itt nagyjából 2x olyan gyors, mint az előre, gondolom, ez azért nem - csak - a kefepozíció miatt van. Ez egy alapmotor amúgy, de van itthon egy szerelhető kefés 17T-s is, nagy a kísértés egy tesztre
Nem szeretném megsütni az ESC-et, mert ez vízálló, a százéves kefés szabijaim pedig - amennyire tudom - nem.
-
JoinR
őstag
válasz
peet137 #6386 üzenetére
Normális, sok ESC ilyen, a polaritásváltás + csatorna irányváltással lehet beállítani.
Persze előfordulhat, hogy a csatorna nincs kalibrálva, de egyébként a motornak általában mindegy, melyik irányba forog.#6387 Gomez1984: ahha, ugyanaz, elvileg az Eachine-hez is jár a slick. De a 21 ezer is nagyon jó ár, ha nem egyedi kupon, akkor beírhatod, hogy lehet annyira levinni.
-
peet137
tag
Az normális, hogy egy kefés szett hátrafelé lényegesen gyorsabb, mint előre? A távon a csatorna reverse-n van. Ha megfordítom a polaritást a motoron és visszaállítom a távon normalra, akkor előre lesz "gyorsabb", vagy a motor forgási irányától függ a sebesség? Egy monsterről van szó amúgy, ha előrementből hátramenetbe nyomom, szabályosan két kerékre áll...
-
Necronom
senior tag
Ne feledjetek el, holnap nyilt nap Tatabanyan egy jo kis RC-s talalkozora
Raadasul sok sok kerdesre a gyakorlatban kaphattok valaszt...
Kapunyitas kb 10 oratol!
Megkozelites: https://goo.gl/maps/JRG2t4y57X9creAs8
Ha tolteni is szeretnetek akksit, akkor halozati hosszabbito es eloszto jo ha van nalatok es persze szek + asztal (esetleg pavilon) -
JoinR
őstag
Ma egy kicsit olcsóbb dollár mellé az eddigi egyik legolcsóbb áron elérhető az Eachine EAT15 Banggoodon. Ha valaki akar valami olcsó csapatós autót, akkor ajánlom
Van hozzá alkatrész, sok márkanév alatt fut, UDIRC, SG 1603 (meg mindenféle számok a különböző kasznikhoz).
Brushed EAT15
Brushless EAT15
Ez annyira nem akciós, de amúgy se vészes:
Olajos lengéscsillapítóYoutube Shorts eldönteni, hogy kell-e a brushless
Ha valaki nem szereti a Lancia Deltát, akkor fantasy kasznival pár dollárral olcsóbban lehet venni ugyanazt a technikát.
-
Gomez1984
aktív tag
Srácok
Kefés RC motort mivel érdemes tisztítani?
Kompresszor + WD40?
Vagy van valami speciális hozzá? -
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Gomez1984 #6363 üzenetére
Ha lipoban akarsz gondolkodni: 2 cellás akksi lesz szzel egyenértékű. A csatlakozót úgyis át kell forrasztanod. Pl válassz xt60 vagy t-deans csatit. És inkább a gép odalán forraszt át. A lényeg, hogy kelleni fog hozzá egy balansz töltő, mert mással nem szabad lipo-t tölteni. És egy lipo őr is klleni fog, mert gyanítom a gépeden nincs biztonsági lekapcs a túlmerülés ellen.
Onnantól ezt írod a keresőbe: lipo 2s xt60, és jönnek is a találatok. Ha van 10 centi helyed akkor kb 3000 mah-ig jó vagy. -
Skillet
addikt
A 12428-hoz összerakott akku nagyon jó lett. Sokat bír, tényleg masszív.
Az egyik rokon gyerek nálunk volt és brutál amit kapott szegény autó, de kibírtaszóval tudom, hogy sokan lenézik, de szerintem nagyon jó kis gép. Már kintről sem olcsó, 40e Ft körül van. Anno kb 24e-ért vettem.
Alternatíva meg nem nagyon van, úgy látom.
Nem tudom más már mokolt-e vele ilyesmit, de hátha:
Ha ESC-t cserélnék (nem gyárira!), milyen távirányítót, ESC-t és servo-t ajánlanátok? -
JoolsNOS
veterán
válasz
Gubu0101 #6355 üzenetére
Az tény. Ennyi pénzért már egy xmaxx. Itt esetleg a lényeg az, hogy van akit "megfog" a "részletfizetés".
Amúgy ha magyarországra elér az újságos terminátor annak viszont nem biztos, hogy ellen tudok állni... -
Gubu0101
veterán
-
JoinR
őstag
Időről időre feltűnnek ezek az előfizetéses ajánlatok, legyen az könyv, makett, akármi. Szerintem átverés és vásárlói szemmel nézve értelme sincs. Miért ne vennéd meg egyben? Azért, mert annyiért látnád, hogy mennyire drága. Ha meg bárki csak úgy tudna megengedni magának egy ilyet, hogy részletekben fizeti ki, annak meg amúgy sem egy felelős döntés egy ilyenbe belekezdenie.
Ennyi pénzből szerintem még ugyanebben a hobbikategóriában is sokkal több "örömöt" lehet venni. -
looser
addikt
válasz
JoolsNOS #6351 üzenetére
Őszintén szólva a hossza jobban aggaszt :-)
Fentebb említve lett a 158 számra való elnyújtás, az ~13 év. Nem tudom, annyit élek-e még :-))
De 1:8 az szép nagydarab lenne és egyébként hosszabb keresés után sem láttam a minőségre panaszokat, inkább, szállítás, vevőkezelés. Ez a ködösítés aggaszt kicsit és az is, ha most 3500 a premium, akkor az mennyi lesz 3 év múlva; mivel senki sem fog kiszállni, ha már csak egy visszapillantó tükör vagy egy fél küszöb hiányzik :-) -
JoolsNOS
veterán
Brutál jó a végeredmény általában. Én az első számot veszem meg mindig dísznek. Általéban komplett front. Anno a daciat akartam megérdeklődni. MOndom egy 30ezret rászánok. A hivatalos oldal ködösített, aztán ki lett számolva hogy majd 300e a vége. Amúgy a minőség és a végeredmény tükrözi az árat, meg ha úgy veszed, hogy cigi helyett akkor ok.De bazi drága amúgy.
-
és #6348: "Lehet belekerul vagy 60-70ezerbe"
Megbízható cég, de eszméletlen drága lesz. A modellek minősége általában jó, de megkérik az árát.
A Delorean tervezetten 158 lapszámból állTehát évekig fogod gyűjteni, mert egyben nem rendelhető. Ha előfizetsz is ugyanannyi idő alatt kapod majd meg a számokat.
Első szám 190Ft
Második szám 1490 Ft
Harmadik és további számok 3990Ft.
Standard előfizetéssel 2990Ft számonként
Prémium előfizetéssel 3490Ft számonként.Tehát előfizu nélküli esetben: 1*190 + 1*1490 + 156*3990 = 624'120Ft lesz a vége.
Lap alján írják apróbetűvel a GYIK-ben. Szeretik keverni a leírásban a "lapszám és az előfizetői csomag" kifejezéseket, ami csak annyit takar, hogy nem számonként postázzák, hanem 4 hetente összevárva a csomagokat, de az árak lapszámonként vannak megadva, nem csomagonként. Ezt nézik be sokan.
Gyárilag nincs RC-zve és alapból nem is lehet, mert nem úgy alakították ki. Jelentős átalakítással biztosan megoldható lenne, de erre a célra én tuti nem egy 600+ezres modellt faragnék szét.
Amíg ki nem számoltam én is meg akartam építeni, de ennyiért esélytelen.
MHVlog Tomi építi a youtube csatornáján, több számot összevárva. -
looser
addikt
válasz
Gubu0101 #6348 üzenetére
Standard 3000, a Premium 3500, és ezek alapján szerintem a 30-ba is belekóstol, szóval esélyes a 6 számjegyű összeg a végére, bár itt egy 1:8-as modellről van szó:
"A prémium előfizetői ajándékok a következő előfizetői csomagokban érkeznek:
– AZ OUTATIME RENDSZÁMTÁBLA MÁSOLATA – a 15. előfizetői csomagban
– VITRIN – alkatrészek a 18., a 22., a 26. és az utolsó előfizetői csomagban."Azért kíváncsi lennék, valaki benne van-e éppen egy rendelésben :-)
-
looser
addikt
Sziasztok!
Elnézést kérek az offért, amit kérdezek, az nem rc, csak modell. A Deagostino céget megbízhatónak tartjátok? A DeLorean-re szeretnék előfizetni.
Üdv
-
Gubu0101
veterán
1:10 alatt nem is nezelodtem.HPI venture lenne amit kineztem nem reg,pont arra kaptam ajanlatot,persze hasznalt.Most ez a befuto.Mar irtam,hogy ujat elengedem,egyelore,hogy miert is.Ha bejon a jatek,hobbi akkor majd egy ujat veszek ez meg megy unoka ocsemnek
Nezegetem itt a varosban is ahol vagyok az ebay kleinanzeigen milyen autok vannak de vagy semmit nem ero vagy 1000€ annyit meg nem addnek ki,foleg hasznaltert. -
Gubu0101
veterán
1 hetig vagyok otthon aztan irany vissza,sok idom nem lesz jatszogatni,igy a fejlesztgetes is tolodik.Igen,gondolom erosebb szervo stb amit nem art cserelni.Mondjuk 0 tapasztalatom van,igy meg olvasgatok,videokat nezek mar regota,gyujtogetem szep lassan az infokat
Egyenlore nezek valami olcsobb hasznaltat,lehet nem kellene egybol draga gepbe fektetni nem tudom,hogy mennyire is fog fekudni ez a hobbi,meg idom majd mennyi lesz ra.
Annyi mazlim van,hogy van 3d nyomtatom,azzal tudok par alkatreszt potolni meg esetleg mas alkatreszt gyartani(bar meg abban is kezdo vagyok)
-
Gubu0101
veterán
válasz
motoflug #6339 üzenetére
Max 180-ig nezelodtem kb ennyi lenne a keret.Nem gond a kulfold sem,nemeteknel dolgozok,igy akar lehet ebay vagy ali is.Nezegettem most Tamiyakat is,az mar erdekesebb osszerakas szempontjabol.Kozbe kaptam ajanlatot is
Van egy Tamiya big foot szerum,fejbol most meg nem mondom melyik tipus vagy szamu,az kicsit beteg,mert kitort a bal elso kerekMondjuk ahoz csak ugy hozza jutottam ingyen
-
motoflug
őstag
válasz
Gubu0101 #6337 üzenetére
Szia!
Szerintem Traxxas TRX-4, Element Enduro/Trailwalker/bármi. Ezek bírják a strapát, és akár sziklára is fel lehet vinni a jövőben, ha úgy alakul.Az alacsonyabb kategóriákban az RGT/FTX játszhat, azokhoz is szokott lenni cucc bőven.
A Sherpa jó cucc, csak egy tank és nehézebb, annyiért meg már jobban bejáratott típust vennék.
Ha írsz egy keretet, és hogy játszik-e kinti rendelés, akkor le tudjuk szűkíteni a kört.
-
Gubu0101
veterán
Üdv!
Nézegetm már egy ideje a Crawler járgányokat,de még nem tudtam dönteni.
Egyenlőre az árakkal vagyok meglőve,hogy mennyitől érdemes már venni.
Láttam 60k körül is,de az gondolom nagyon az alja lenne.
Első kiszemeltem most az Absima Sherpa CR 3.4 1:10-es modell ~185k
Semmi verseny nincs tervben,otthon esetleg építek egy kis pályát a magam örömére,néha tiszapart stb
Esetleg Budapesten rc model bolt,ahova szoktatok járni? -
Skillet
addikt
Összeraktam az LG H40, 21700, 4000mAh-ás pakkot.
KATT
KATT
Mivel jobb ötletem nem volt, így szigetelőszalaggal tekertem be. Nagyon koppra fér a helyére (12428).
És most jön a nagyon barkács. Gondolom ez sokaknak nem fog tetszeniPonthegesztő hiányában 800-as papírral megcsiszoltam az akkuk érintkezőit, majd kaptak egy nagyon pici forrasztó krémet. Mini ventilátor alatt forrasztottam (hogy a művelet végén azonnal kapjanak hűtést az akkuk), pár másodperc alatt sikerült, nem volt semmi gond. 20-on éve forrasztottam AA akkukat, emlékeztem, hogy nem egy sétagalopp, de ez most nagyon flottul ment.
Hogyan szokás a pakkokat lezsugorozni, van rá valami spéci cucc?
Illetve akku lefogatásra valami ajánlott tépőzáras megoldás? Alis rendelés előnyben... Köszönöm! -
Skillet
addikt
Valóban N20
KATT
Csak iszonyat halványan van rajta, bizonyos szögből látszik csak. Szóval igen, N20, de pont ilyet nem találtam.
Elvileg sacc 3mm magas kellene legyen a tengely a motortól. 5mm körüliek vannak. Barkácsolás nem tudom mennyire lenne szerencsés. Megnézem majd azt a plusz két mm-t, hátha nem is lenne útban -
peet137
tag
Ezzel tisztában vagyok, hogy jobban kell "vigyázni" az erősebb géppel, sokféle autóm volt már, igaz eddig csak on-road, de így meg uncsi.
Mindenképp keresnem kell egy új piniont, ami kisebb, mert a próba az erős BL-el eléggé elrendezte. Hiába alu, 0,6-os modullal olyan sok nyomatékot nem tudott átvinni -
tvamos
nagyúr
válasz
peet137 #6331 üzenetére
De azt tudjad, hogy ha nagyobb az ero, akkor azeret jobban fogynak az alkatreszek! A nagyobb vegsebesseget jobban birjak az alkatreszeket, de a nagyobb nyomatekkal vigyazni kell! Foleg, hogy a BLDC ha rangat indulaskor, akkor mindent szetraz a kocsiban. Hullanak ki a hajtasbol a csavarok is, amik addig jol voltak, be kell ragasztani. Akkor meg a szar kinai csavarokat nehez lesz kiszedni. Megvannak ennek a "szepsegei".
Na ja, mint elottem irjak, csak olyat vegyel, amihez van program kartya, az kelleni fog!
-
peet137
tag
válasz
motoflug #6330 üzenetére
Itthon is kapni 18 + posta körül és az legalább hamar itt van.
Nah, ez jó hír, nekem az elég ha részlegesen vízálló.
Mindenképp olyat néztem, amihez kártya van. Amiket használok, azokon elég sokmindent lehet állítani programozó gombbal, évekkel ezelőtt beállítottam tutira, azóta talán 2x állítottam valamit. De mire megvolt a tökéletes beállítás, elég sok időbe telt. -
motoflug
őstag
válasz
peet137 #6326 üzenetére
Ezekkel az árfolyamokkal már azok sem olcsók sajnos.
Amúgy nekem volt már több ilyen, az egyiket megáztattuk hóban, vízben, sárban, homok- és kavicstengerben, és 3 év után már kicsit hangos volt a ventije, de ment ugyanúgy.
Ha olyat veszel, amihez van programkártya, akkor be tudod állítani, hogy indulásnál ne 100%-ot adjon le, olyankor annyira nem rángathat talán. -
tvamos
nagyúr
válasz
peet137 #6326 üzenetére
De most van a kocsidban brushed, nem? Minek akarod kicserelni? Marmint, hogy mit varsz a BLDC-tol?
(#6327) JoinR
Oke, csak nem biztos, hogy megeri lecserelni a kefes motort ra. Ha csak egy alvaza van az embernek, lehet, hogy meger kicsit tobb penzt, egy ilyen, az tagadhatatlan. -
peet137
tag
Én igazából Surpass Hobby-t néztem, ez volt relative olcsón... Nem vagyok biztos benne, hogy megéri ennél többet áldozni rá, mert a monsterembe lenne, csak a rendes autómból tesztre átrakott 4370KV-s motor sok lett neki, nagyon melegszik a motor és az esc is, nem annyira frankó az áttétel hozzá. Sokkal kisebb pinion-t meg már nem lehet tenni bele. Ezért gondoltam a 3000KV-t. A kefés szettel nekem nagyon gyengus, bár a gyerek így is csípi
Plusz a kefésen nincs lipo cutoff, ezért a nyomorult csipogót kell használnom hozzá, amit nem nagyon szeretek, meg néha be is csipog játék közben, pedig van még kraft az akksiban.
A driftgépemben szenzoros szett van, az tényleg sokkal jobb, de igazából elvagyok a szenzor nélkülivel is a sima on-road autón, ott nem kell annyira finoman kezelni a gázt. -
tvamos
nagyúr
válasz
peet137 #6324 üzenetére
En vettem vagy 3 olcso, aliexpresses ESC-et, eleg szarok tudnak lenni. Elindulaskor rangat, nem lehet a minimum fordulatot eleg alacsonyra allitani, volt egy, ami nagyon hamar leegett, szerintem nem tetszett neki a motor. Zsakbamacskak ezek. Ha amugy altalaban szerencses vagy, es magas a fajdalomkuszobod, akkor vegyed csak. Es szerintem akkor is csak szenzorosat.
-
peet137
tag
Van valakinek tapasztalata olcsó bl szettekkel monster gépekhez? 3000kv körüli cuccot néztem 18k körül. 60A ESC + 3000 kv motor + kártya. Állítólag vízálló
-
peet137
tag
válasz
motoflug #6320 üzenetére
Milyen pákát rendeltél, ha szabad tudni? Én mondjuk nem deans csatit használok, hanem 4 mm-es banán dugókat, de nekem is kezdi feladni a pákám (sima, egyszerű, 30W-os) hegye és mivel annyiba lenne hozzá egy hegy, mint a páka volt, ezért csere lesz. Bár agyalok nagyon egy állomáson, most pl 5-6 rugóért volt kicsi Fahrenheit...
-
-
JoinR
őstag
válasz
motoflug #6318 üzenetére
Én csak az RC-k miatt forrasztok, de bármilyen megteszi. Sn60 van most épp, de nézhetsz ólommentest is. Kis csiszolópapír és/vagy forrasztópaszta segíthet még, nem gondolnám, hogy a T-dean csatlakozót felületkezelik, hiszen mindenki forrasztani akar rá.
Illetve a forraszanyag ne mindenhonnan összeszedett szennyezett maradék legyen, mert ha a pákán van régóta, az már nem nagyon tapad meg később. Néha én is szívok, hogy 1-1 anyagra nem akar ráfolyni, inkább megkerüli, és ott se a hővel van a gond, sokszor csak a frissen olvasztott ón kell neki. -
motoflug
őstag
-
válasz
motoflug #6315 üzenetére
Ha semmi más nem használ és egyébként elég hőt viszel át, akkor én meg szoktam reszelni tűreszelővel kicsit a forrasztandó felületet a csatlakozón. Láttam már olyan kis kínai csatlakozót, amit nem tudom mivel felületkezeltek, de alapból az istennek nem akart megtapadni rajta az ón.
-
JoinR
őstag
válasz
motoflug #6315 üzenetére
Ahhoz, hogy rátapadjon az ón, magának a csatlakozónak is át kell melegednie (de még nem annyira, hogy leolvadjon róla a műanyag). Amikor XT60-at forrasztok, felveszem maxra és minél nagyobb felülettel gyorsan átmelegítem az egészet, utána fog rajta szétterülni az ón rendesen.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
A forrasztós topic nem annyira pörög, így ide dobom be, hátha tud valaki segíteni.
Vettem egy forrasztót rengeteg pozitív visszajelzéssel aliról, csatlakozók forrasztására. Sajnos a T-s (deans) csatlakozóra egyszerűen nem akart rátapadni a forrasztóón. Megtakarítottam a tűt, próbálkoztam többféle hőfokkal, sehogy semmi. Mi lehet a gond? Gagyi a forrasztóón? Ilyen alap felhasználásra lenne, szóval emiatt nem ruháznék be nagy forrasztóállomásra, csak RC csatlakozókra használnám. -
peet137
tag
válasz
JoolsNOS #6310 üzenetére
Így is van, de én csak kíváncsiságból vettem anno a verdába a szettet, mert ugyanannyiba lett volna a 3000kv, mint a 4370kv (ez van most). Kipróbáltam, jó móka vele a száguldás, de nagyon észnél kell lenni, pár felnim, lengőkarom, kutyacsontom bánta a szabadtéri tesztelgetést. Ezért visszavettem az áttételt kisebb pinion-nal (asszem 18-as). A tempó így is frankó, de azóta nem sérült/törött semmi rajta, plusz a szíjat/szíjkereket sem eszi annyira, a gumikról nem is beszélve. Ill így oda merem adni a gyereknek is kicsit játszani, mert ha lelassítom 20-25%-ra, kényelmesen tudja terelgetni a 7 éves lányom is.
-
válasz
JoolsNOS #6310 üzenetére
Jól tudtad.
Minél jobban közelít a nullához a T-szám (tekercselési menetszám, de szokták jelölni úgy is, hogy "hány körös" a motor), annál nagyobb a fordulatszám és annál kisebb a nyomaték. Ezt szokták megbolondítani azzal, hogy több vezetékszálat tekernek körbe egyszerre, hogy a kialakuló mágneses teret és ezzel a nyomatékot növeljék. Hagyományos kefés motoroknál ezért látni ilyen jelöléseket néha, hogy pl: 19*2 (19 menetszám, 2 szál vezetékkel), vagy 16*4, stb.
Brushless motoroknál ez csak egy körülbelüli viszonyszámot jelöl, hogy kb milyen kefés motornak felel meg a teljesítménye. Sokkal többet mond a brushless motorról a felvett teljesítménye és a Kv értéke, ami a ráadott feszültség Voltonkénti fordulatszámát jelöli, üresjáratban.Tipikus példa:
Ezrun 9T brushless motor 4300Kv értékkel 7,4V névleges akkufeszültséggel = 31'820 rpm
Traxxas Velineon 10T brushless 3500Kv értékkel 7,4V névleges akkufeszültséggel = 25'900rpm (persze ez csalóka mert képes magasabb feszülséggel is menni, max rpm 50'000 !! és igen komoly nyomatéka van)
Tamiya 11T Super modified hagyományos kefés motor (11*2) 7,2V névleges feszültséggel = 38'000rpm
Vagy amit mostanában adnak alap motornak Tamiyáék:
Tamiya RS-540 Torque Tuned 25T motor 7,2V névleges feszültséggel = 16'000rpmPersze ezek mind üresjáratban, tényleges terhelés nélkül. A valódi sebesség nagyban függ az akkuk állapotától, a modell tömegétől / légellenállásától, az áttétel mértékétől és mennyiségétől, a csapágyazottságtól, a kerekek tapadásától, de még a szabályzók tudásától is. Ezek ugye mind számolhatóak (ha nagyon akarjuk), de a valóságban többnyire csak megtippeljük az értékeket, a másik alkatrészekkel tapasztaltakhoz képest.
-
peet137
tag
válasz
Necronom #6308 üzenetére
Ez jól hangzik, nálam csak 1:10 van mindhárom kategóriában. Néztem a honlapotokat, azért kérdeztem a motorlimitet, 21, 5 volt, ahogy láttam versenyen. A tapadó alatt az on-roadot értettem, de ezt meg is válaszoltad a következő sorban
A 9T-ről annyit, h egy 5200as 35C lipoval kb 40-50 percet megy, a hosszú jatékidő fontosabb, mint a sebesség. Nem mellesleg néhány alkatrész anno "áldozatul esett" a sebesség teszteknek
Még egyáltalán nem biztos, hogy odaérünk, remélem, sikerül. -
Necronom
senior tag
válasz
peet137 #6307 üzenetére
Ez nyilt nap, igy ez nem versenynap, nincsenek szabalyok, igazbol barmit ki lehet hozni, barmivel ki lehet probalni a palyat...
A meretarany az egyetlen ami kicsit szamit(hat) ilyenkor, de mivel tobb kicsi gyermekes apuka is ki szokott nezni 1/14-es pici autokkal igy oket sem korlatozzuk, de ugyanigy az 1/8-at sem....mivel magunk is megyunk SCT autoval, az meg tukepp fizikailag akkora....Ill csak tapadó van? - ezt en nem ertem mire gondolsz
Lehet jonni driftelgetni is persze...
A menetrend meg annyi, hogy nyitunk kb 10 orakor, maradunk ameddig barki is jatszani szeretne ill. sotetedesig
Minden mas kialakul napkozbenAmit erdemes hozni magaddal:
- asztal, szek esetleg allo pavilon v sator
- 230V-os hosszabbito, eloszoto (ha akarsz akksit tolteni)
- ebed rendeles a helyszinen igeny szerint
(*alapbol most nem lesz fozes, nem szamituk nagyon sok latogatora !!!)Egyebkent ebben a videoban elhangzik nehany kategoria es szabalyzata a versenyeikbol: https://youtu.be/QWfTDUImhZY
(csak mellesleg irom, hogy mi nagyon nem hasznalunk 9T-s motorokat
)
-
peet137
tag
válasz
Necronom #6306 üzenetére
Ezt h kell elképzelni, mi itt a menetrend? Szabályokkal lehet versenyezni? Motorlimit, stb... Ill csak tapadó van? Vagy be lehet szállni szabadon bármivel? Egy 9t-s tapadós verdám lenne, az lehet, vagy erős ide? NAGYON hosszú áttétele van, nem villámgyors, hanem sokáig megy
Meg van egy drift gép is, azzal is lehet ilyenkor tolni, vannak ahhoz is partnerek? Azt még tanulom, de a pálya vonala nem tűnik rossznak arra sem...
-
Necronom
senior tag
Sziasztok,
Ha van kedvetek nezztek ki, nyitas kb 10 oratol, a nyilt nap INGYENES!
Megkozelites: https://goo.gl/maps/nsmSzNnWQvV6EdE16 -
tvamos
nagyúr
válasz
madmike #6289 üzenetére
Szerintem akkor érdemes fémet venni, ha mondjuk kárpiton driftelsz, és azzal megy a villogás, hogy szép, festett, vagy eloxált alu a felfüggesztés. Amúgy nem hiszem, hogy lenne értelme. Nekem a Traxxas Rally-n jobban tört az alu, mint a gyári műanyag.
Driftre viszont mostanában tervezek autót venni, az tuti alu lesz, + 100 LED. -
peet137
tag
Na, ez egy érdekes info, ami a második linken van... A rohadtak, azt sehol sem írták, hogy a "PS" festék a tuti erre, én TS-19-cel festettem 2x is PC bódét, mert abból találtam pont olyan színt, amilyet kerestem. Ezek alapján azt modell/makett cuccokhoz javasolják, a PS a nekem való család. Ki fogom próbálni, köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Drón topik
- Hardcore café
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Sorozatok
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest