- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
sajtospalesz #7748 üzenetére
Minden triálos ezzel küzd.
Hogy javíts van pár opciód.
Beadlock felni ez jó ha van. (súlyokat kört ne rakj bele, csak kihajtást terheled)
Portál vagy a fixhidra injora súlyokat érdemes venni, így a tengelyen lesz a súly, illetve van súlyozott skidplate is.
Jó szivacsot vegyél a kerékbe, ami a súlyhoz való.
Hirtelen ennyi. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
napoleon2323 #7745 üzenetére
Én sok lexan kasznit látok nyitható géptetővel, alatta lexan motor térrel vagy kidolgozottal
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
sajtospalesz #7743 üzenetére
Tengelytáv passzoljon, vagy tudd annyira állítani.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
mardal84 #7738 üzenetére
Nekem sima volt anno a trx4-ből, de ha az ember nem használja ki a difi nyítást zárást akkor a sima sport is teljesen jó.
Én speciel kihasználtam mert azzal offroadoztam is 2300kv fusion szettel szedte a lábát 3cellával még basherkedni is lehetett vele. igaz megfordítottam a servokat, nálam alapból úgy volt a 3 állás hogy 1. zárt, 2. elől nyit hátul zárt és 3. mindenhol nyitott.
-
ADAM1337
nagyúr
Köszi
Durva mi munka óra pedig ez is csak egy lexan bodé.Mondjuk nagyon komoly kidolgozottsága van ipari hővákumozva van, nem úgy mint egy tamiya ami kb ilyen agyagra van ráhúzva és érződik az elválasztás a negatív mintán, itt ilyen nincs minden külön van, és cnc az alap formája. gyártó videója róla
-
ADAM1337
nagyúr
Hogy kis on is legyen, haladgattam az AUDI RS7 Liberty Walk karosszéria project-el, ez sajátmagamnak lesz most és külföldi versenyre (Rc drift rwd -> Rc drift mastert 2025 v2)
A lego résztvevői:
Kis self promo majd:Még ezek vannak hátra:
Szárny fent:
Plusz egy kép előlről:
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Teasüti #7693 üzenetére
Ez a táv márka nem ilyen alis valamit ?
Sanwa futaba illetve amit írtál nooble 4-ek elvileg jók lehetnek. (Régen a skyrc-s távokat sok helyről tiltották, mert annyira zavart minden más távot, azóta nagyot fejlődtek)Sok re-brandelés van az rc világába, az hogy másolnának nem hiszem, inkább megveszik és kiadják saját néven. Futaba ESC -> Acuvance ESC, hobbywing esc -> OMG Polaris esc-k, KAVAN -> Mibo (servok), Powerhd -> yoko talán.
Az az igazság a Triálhoz nem kell annyira okos esc, de a fusion pro is inkább árértékbe jó, meg hogy a szenzoros rész el van rejtve, sok kábelt sporolva, az axe r3 pl állítható noble plus-ról tudtommal.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
ferrari0819 #7690 üzenetére
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
ferrari0819 #7683 üzenetére
Milyen árba gondolkodol ?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Teasüti #7679 üzenetére
Valahogy máshogy oldanám meg, a beépített rész túl bonyolítja a dolgot, így, mivel 2 esc 2 motort megoldani, hogy 1 távról jól állítható legyen, kell hozzá egy normális táv is, ahol lehet mixelni a csatornákat vagy tud 2 esc-t is kezelni. (Szerintem amúgy a fusion pro egy buta esc beállítás terén)
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Teasüti #7677 üzenetére
Miért 2 fusion-ból akarsz dual motoros setupot építeni ?
Mi lenne a cél ? Ha az hogy szinkronba menjenek az megoldható simán, 1 esc 2 motorral.
A 2 Foc ami teljesen meghiúsítja ezt az építést, vagyis nem lehetetlen, de szerintem értelmetlen, sok Y-ozással megoldható így, 1 vevő, Y-ba a ch2, oda berakni a motort, a Motorok bemenő kábeleit valami xt60 toldóval összerakni 1-nek, és úgy mehet 1 aksiról, 3cella bőségesen elég a projekthez, a fusion-ök takarékosak.
Egyébként mi lenne a cél ? Overdrive vagy hasonló ? -
ADAM1337
nagyúr
válasz
headhunter86 #7656 üzenetére
Fém hajtásra grafitot szoktak, de teflon spray-t is szoktak hajtásba fújni.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
headhunter86 #7607 üzenetére
Én ezt használom: [link]
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
headhunter86 #7605 üzenetére
Nem, pontos a matekod, én is azért írtam a t100at.
Szerk: annyi, hogy az 8,4v ami 50,4watt. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
headhunter86 #7602 üzenetére
skyrc t100 esetleg ?
-
ADAM1337
nagyúr
Amúgy kijön a matek is:
Fusion pro: 60A/200A (continous/Peak) [link]
Maniak lifepo4 3s 3800mah 25c 95A, Peak 50c 190A. [link]
A hideg mint tényező itt is képbe jön, mi driftnél kondit használunk mindenféle hülye csicsás neve van, de az pont segít az ilyen feszültség beesést kiküszöbölni, és az aksik élettartalmát is erősen megnöveli.
Én pl ezt használom: Yeah Racing Hyper Booster Capacitor 9V -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
Hétvégén voltunk kint a yeda-shop.eu helyi pályáján csehországba 10ed magammal, meglesni milyen Ptile-on menni csúszony szönyeg után.
Katt a képre kis páros videó, a fehér kasznis autó az enyém egy teljesen egyedi mód van alatta, illetve itt csak kamera men voltam más próbálgatta.
A kaszni:
Az alvázam. (beastmoderc mst rmx 2.5, kb full hopup)
A pálya egyébként egy raktár területen van, és van egy hatalmas shop ami drift érában kb hiánytermék europában:
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Teasüti #7557 üzenetére
Caster amire te gondolsz, 4wd-nél szinte 0-s casterrel szoktak menni, míg rwd-nél 6-8fok az alap és az segít az íven tartásban.
Illetve az se segít hogy a servok középállásra visszaállnak, ugye rwd driftnél van gyroszkop ami effektíve az úthatást szimulálja és segít stabilizálni az autót. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Teasüti #7536 üzenetére
A trx-4 be gyárilag minden csapágyazott és zsírozott.
Azért nem említi mert gyárilag megszokták ezeket kenni ha RTR szettet vettél, ha nem neked kell nyilván összeszerelésnél de a manual mutatni szokta, használat függő, ha vizezed kb kimosod a csapágyakat és a fekete grase-t is, meg a lithiumos grase valamennyire vizálló de azt is kimosod vele. (ez a fehér jelölésű)
Sárban a legrosszabb használni a csapágyak miatt ugye ott kb belemosod a homokot.
Kihajtásoknál cvd stb, fekete grase-t szoktak tenni a difihez én lítiumos csapágyzsírt rakok általában, illetve a középső osztoműnél is fehér lithiumos csapágyzsírt raktam bele, ahol a váltó is van.Ha nem váltós én beleraknék egy Hobbywing Fusion szettet azok a legjobbak szerintem.
Nekem van egy porosodó 2300kv fusion pro szettem, ez 2in1-be van brushless szenzoros esc és motor egybe, vagy a kistesója is tökéletes az 1800kv-s. -
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7530 üzenetére
Simán lepattintható ez a festék amúgy ha van leszedőd vagy magától dobja már le ?
Én mondjuk újra festeni fixen nem tenném inkább vennék egy másikat. (Anno mi is mentünk 4wd-be kpe cső gumival)A killerbody r34 valami 11k volt anno szerintem most is annyi és nagyon sok minden járt hozzá gyárilag, foncsorok mindegyik, köd is, ablaktörlők, visszapillantók stb..
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7525 üzenetére
Asiatees-en áfa és vám is rájön, úgy már annyira nem megérős, plusz ugye a szállítás, jobban kijössz ha kayhobbies-ról veszed.
Az a durva, hogy a Tamiya nem is egy nagy minőség rc kasznikba csak a legelterjedtebb.
Egy Arlos rc kasznit néz meg élőbe, ott nem agyagra van ráhúzva a forma, hanem cnc-zve van, de egy MST is ég és föld a tamiyahoz képest anyag és élet terén.Volt nekem is R34-em igaz killerbody, de ehhez minden is volt nagyon szerettem.
Csináltam róla videót is a korai évekbe a készítéséről: [link]Minőség terén nálam kb ez a sorrend most:
Arlos rc -> Addiction rc -> MST -> Yokomo -> Overdose -> Killerbody -> Bittydesign(ez a fabia nagyon korrekt) -> Tamiya - Aplastics-rc - hpi - sg fosok és társaik.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7523 üzenetére
Én mindig meglesem mi az ami jó, a tamiya driftre alkalmatlanul keskenyek sajnos. 185-190 max szélesség, nekünk nem fordul el 90 fokba ennyire behúzva az elejét, max nehezen és instabil nagy íven, általában meglesem kitől kapható az adott kaszni ami tetszik vagy készítésre rendelek.
E30-ból jelenleg nincs jó sajnos, a hpi nagyon tejfölös doboz, a tamiya túl keskeny és már nem kapható rég.
Most ami beszerezhető és van minden hozzá talán az mst de az meg rocket bunnys, viszont minőségre a legjobb az összes közül.
Talán még formára ami jó az aplastics ez minőségbe jobb a hpi-nél de nem egy tamiya kidolgozás vagy mst közel se.(a termék fotók kegyetlen szarok, sokkal jobbak élőben):
E30 coupe
E30 sedan
E30 Touring -
ADAM1337
nagyúr
Újabb projektem megrendelésre festettem, bittydesign márkájú skoda fabira r5 rally (1,2mm keménységű az anyaga beton)
Foncsorok matt feketék lesznek.
-
ADAM1337
nagyúr
Ezeknél még más vágta a maszkolókat, de azóta vettem magamnak egy plottervágó gépet. (Silhouette portrait 4-et)
Itt a következő projektekből kis izelítő:
-Bittydesign Skoda Fabia R5 rally (drift karosszéria lesz, ez rendelésre készítem)
-Reved Corolla GR Akatsuki design, ez saját részre készülget:
-Proline Toyota Tacoma (Trd design, ez is rendelésre készül)
-
ADAM1337
nagyúr
Szereztem egy airbrush-t, elsőnek egy Red Bull-os corvette lett a kitűzött project, 1:10 rc drift témához, lassan de biztosan haladgatok vele.
Majd lesz még nyomtatva küszöb első splitter hozzá és tükrök stb minden lesz.
-
ADAM1337
nagyúr
Itt is volt "némi" rc változás az elmúlt időszakban.
Megjött az új aksijaim illetve a fő drift alvázamra az új karosszériám.
Aksik terén ő lett a befutó driftre használva:
(Intellect Graphene 2024 "MC3" Low Profile Shorty-Long RT 4400mAh 7.6V 2S 120C HV LiPo (5mm, 152g))A karosszéria egy ReveD Corolla GR Cusco verzió [link]
Az Usukani NGE project kapott egy 3d nyomtatott ESC tartót. (Nem valószínű, hogy végleges mert a felváz a súlycsökkentés és a flex miatt kilesz szedve de van 2 vezető lyuk amire ugyanide lehet majd rögzíteni az esc-t.)
Alvázak együtt pózolva:
Aktuális 1:10-es alváz+kasznijaim.
"Rövid" helyzet jelentés. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7467 üzenetére
RWD-be expossal megyünk, kérdés az esc-n van boost vagy turbo beállítás ?
Ha most nagyon "kezelhetetlen" én kisebb pinion és boost és turbo offal kezdeném az ismerkedést.
Dragbrake lehet 0-is 4wd-nél a hajtás is fogja meg a motor belső ellenállása, motor függő inkább mint autó.
Brake lehet 1khz is, viszont a brake force elég ilyen 75%. -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
Pedig nem nehéz, ha jó festékkel fújsz, megfelelő hőmérséklet kell hozzá 20-25 fok de én inkább 25-30 fokba szoktam festeni az a ziher, Illetve távolról 30-40cm-ről fújok előtte a spray-el a levegőbe szoktam egyet ha hosszabban akarom fújni, de 99%-ba konzisztensen lehet festeni így, meg persze nem akarok 2-3 fújásból takarást elérni inkább 3-4 réteg kell hozzá, és a végleges zárás ezüst/szürke/fehér/fekete színekkel érem el.
De ha mondjuk egy színt fehérrel akarok zárni hogy világosabb legyen, még utána lefújom ezüsttel és feketével, bentről mindig feketével zárom le.Az alábbi színek marha érzékenyek (ps50 és Ps52 tamiya) a háttérfújásra és a leghamarabb folynak meg, mégis mind a 2 hibátlan lett, pedig csak a fentebb leírtakra figyeltem.
Pink mustang
Pezsgő arany Corolla -
ADAM1337
nagyúr
Én főleg 2s lipo hv-t használok.
Ezekből amiket simán:
-Gens Ace redline
-Yokomo/reved
-sunpadow
-Intellect
-LRP Graphene
-Mibo aksijai
-MuchmoreIgazából sok van EFRA és IFMAR approved aksik.
De Triálba, pl OVONIC 3s-t használok oda nem kell 100/200c burst függ azért a felhasználástól is.Amivel szívtam már: corally aksijai, és a wellpower aksik.
#7451tvamos: Igényesebb lenne a kilógó kaszni tartó nélkül. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7423 üzenetére
Hát valahogy 2015-ben kezdtem akkor még sakura d4-el egy agyon módosított TT01e után.
Szerintem viszonylag hamar el lehet jutni egy jó szintre, kb 1-2 év alatt.Azóta rengeteg alváz fordult meg nálam:
MST RMX-D VIP, Usukani PDS, MST FXX (a régi), Overdose Galm, MST FXX 2.0s, Xpress GripXero D1, de tuti van ami kimaradt
Most egy heavy modded Kezdetben egy műanyag mst rmx 2.0 lett átalakítva rmx 2.5 rs beastmode-ra, meg az usukani nge ami titán csavarokat kapott titán turnbuckle-t meg önzárós aktív difit.Sajnos az anyagiakat most az usukani nge váznál írtam excellbe
Mostani állapotában a Roller, elektronikával és a corolla karosszériával menetkészen 860 euro körül van aksi és táv nélkül, mivel a másikhoz már volt, az többe van jócskán. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7418 üzenetére
Bepótoltam egy kis rövid videót, sajnos a pályáját még nem szereztem be, ezek a kerekek ott müködnek igazán.
Néztem pár tanácsot, mivel kefés motor nagyon hamar megáll tehát gáztartósan kéne driftelni, ami a kis finom gyakorlást kb ellehetetleníti, így most csak probálgattam, de az 1/10-hez képest teljesen más.
Videó a bénázásomról.Illetve itt meg egy 1:10-es, fehér bmw m4:
[link]De jópofa, most elkezdtem nézegetni a DMRACING NEZ 64 1/64 alvázat, de hát 100k körül van maga a váz, viszont arra rámegy bármelyik hotwheels, és a nagyobb méret jobb kormányszög. (így szokott indulni, és hopp 300k elmegy egy alvázra)
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7420 üzenetére
Ehhez feltétlen kell a pálya, nagyon érzékeny a beállításokra a távon.
Ha nem volt rwd múltad gyros drifttel szerintem élvezhetetlen, akinek van az tudja belőni rendesen.
Most én is elkezdtem nézni komolyabban beállítható verziót: DMRACING NEZ v1.0, de ez meg horribilis, viszont bármilyen kb hotwheels rámegy. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7418 üzenetére
Facebook csoportjába sok videó van, de itt egy youtube-os: [link]
Van 2 csavar amivel az elejét lehet finomhangolni, illetve a távon az SVC = gyro gain-t lehet meg az átlagos dolgokat, trim-elni a kormányt, van limiter, meg a világítást lehet szabályozni, de meglehetősen poén, és egész jó tempoja van méretéhez képest. (én 100-on és 0,7 dual rate-el használom, a gázra nagyon érzékeny így, hogy hátul nincs rugozás csak elől) -
ADAM1337
nagyúr
Pénteken ezzel gyarapodott a flottám:
Turbo racing C64 1/76 rwd drift (még finomhangolgatom, mert bár 9 éve rwd driftelek ennek a gyroja inkább túra autósan viselkedik)De megkell hagyni nagyon poén, a kocsi type c-vel tölthető 55mah aksival majd félórát bír, nagyon figyelni kell a felületre is, nekem egyelőre a rainbow fóliás esport tiger padon müködik a legjobban.
-
ADAM1337
nagyúr
Közben nekem is elkészült egy újabb karosszériám, egy érdekes projekthez, 1kg alatti rc drift.
Az alany egy Usukani NGE alváz, csavarok titán csavarra cserélve, valamint a turnbuckle-k.
Motor: Hobbywing xerun 10.5t 4500kv, 133gr
ESC: Hobbywing XD10PRO drift esc 95gr kábelekkel (De valójában 97gr venti nélkül)
Servo: átmenetileg JX Servo PDI-4409MG 44gr
Gyro: Mibo drift king 10-11gr
Aksi: Performa racing 4000mah (125gr) Őt még várom, hogy újra legyen készleten.
Felnik: Ds racing 7 grammos felnijei. (valójában 7.3gr)
Gumik: Ds racing LF4 szönyeg drift gumik.Jelenleg 1135gr-en állok, de 180grammos aksival (+55gr), valamint még lehet mechanikailag modosítani az autón, hogy elől monoshock legyen.
Az alany egy zooracing gorilla max 0,5mm-es kaszni, festve 62gr lett szárnnyal, visszapillantóval bematricázva.
-
ADAM1337
nagyúr
Van természetesen: [link]
Viszont hard body-hoz én építenék alá egyedi vázat, nem nagyon fog elférni alatta semmi.
MST-nek van a tcr váza azt össze vissza lehet vágdosni modosítani, az egy olcsó alternatíva, és lapvázra épül, én őt választanám a helyedbe erre a projektre, ott simán arráb fúrod a tengelytávot ahová akarod. -
ADAM1337
nagyúr
Hol írják, hogy törékeny?
Milyen bmw z4 kaszni ? Sima tengely távos, nyomtáv ?
Ilyen árba viszont csak az mst fxx 2.0 marad nekem volt és nem rossz konstrukció ha betudod állítani a pinion távolságot jól, az az egy gyenge pontja van. De év végén lesz új mst front motoros alváz. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7350 üzenetére
Így már mindent értek.
Jelenleg én is egy usukani nge rwd vázat alakítgatok át, gyári csavar szettet titánra cseréltem, gyári golyós difi helyett önzáró difi van benne, mst tr56 gátló szett.
Most jön az elektronika bele, hobbywing xerun v10 g3 10.5t 4500kv motor, egy yokomo r100 drift esc, meg valószínű egy 2in1 servo gyro kombo Razor-D1, kaszni egy hothatch corolla lesz rajta.
És szönyegre épül ez is. -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
jerry311 #7323 üzenetére
Nem off egyáltalán.
Kefés szervó abból se a legkorszerűbb, más távval, EPA-t (end point adjustment) vagyis végállást kitolod 120-ra mit csinál ? terhelés nélkül bekötö karok nélkül nézted csak önállóan a szervót ?
Rákerestem 10usd-s szervó én jako-ban vennék egy hasonlót, nem kiemelkedő a tudása. -
ADAM1337
nagyúr
Igen pár dolláros cucc az usb fejlesztés stb-vel együtt gondoltam, de filléres tétel lenne bele integrálni.
[link]
De az biztos, hogy ez is túlárazott.
A sanwa megoldása sanwa ssr/code10-es cuccot vegyél mindenből, hogy távról mindent is paraméterezel meg overpriced egyenként brutálisan. -
ADAM1337
nagyúr
Ma ismét új bodét fejeztem be, ez is driftre készül, bár tcr/wtcr forma a kaszni.
Az alany Zooracing Gorilla Max 0,7mm-es standard:
Rendeltem 2db-ot belőle, ez rendelésre készült, a második viszont az ultralight verziója, egy másik projecthez kell. (1kg alatti menetkész drift alváz)
Az alváz egy Usukani NGE: -
ADAM1337
nagyúr
válasz
JoolsNOS #7280 üzenetére
Azok rendesen be vannak szigetelve, úgy hogy nem igazán lesz bajuk.
Más: közbe nekem is lett új bestia itthon:
Apróról vettem: végül a hobbywing fusion pro szettel a 2300kv-ssal, teljes táv mindennel.
Így maradt egy elektronikám feles.Meg befutott egy új karosszéria project is MST liberty walkos mustangja:
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
peet137 #7266 üzenetére
Igen offroadozásnak az az előnye, hogy minden pálya.
Mi kifejezetten verseny drift gumikkal megyünk ezek is hdpe komponens (teflon) drift kerekek ds racing márkájúak, de csak szönyegen.
AMTS-en kint leszünk vagy 30-an verseny is lesz vasárnap.
Ha elkészül a lexus bodé az lesz fent ha nem akkor a bmw m4, bár a setup az m4-re van beállítva, súlyra kb ugyanannyi lesz a 2 kaszni, azt számolgattam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Everest / AIDA64 topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest