Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Ittvagyunk, jövünk, segítünk, amiben tudunk

Beletrafáltam FB-on, hogy lehet van közöd a PH-hoz.
Sajnos, sok téren/termékkategóriánál akkora kínálat van, hogy mire kimalmozod, mit szeretnél, megborul az elméd
De jó a cucc, amit néztél, a gyerek nem győz majd vele eleget veretni
-
Sinu
senior tag
válasz
headhunter86
üzenetére
-
headhunter86
senior tag
Nekem az egyel régebbi verzió van, abban még nem full size a szervó. Szerintem jó kis gép, bár méretéből adódóan elég ügyetlen. Én raktam bele gyrot, sokkal jobb azóta és stabilabban lehet irányítani. Na meg elég sokat tunningolgattam és cserélgettem rajta, ezt azt. Ami az enyémnek a gyengepontja, hogy gyakran törik bele a csavar az első keréknél. Nem bírja ha oldalra esik és elgyengül.
Szerencsére van hozzá és olcsó is az alaktrész.
Én amúgy 2S-sel használom, mert brutál erős így is, 3S-sel azt mondják irányíthatatlan és tök fölösleges, hát el tudom képzeni, mert 2S is néha sok. -
Sinu
senior tag
2 hete ezeket nézem és igazából nem lettem semennyivel sem okosabb. De legalább már fájt a fejem a sok infótól....
Mostanra sokaltam be annyira, hogy idegből megrendeltem ezt: MJX HYPER GO 14207 1/14
Kereten belül van, alkatrészt úgy látom tudok után rendelni, brushless, kupont is szereztem rá, dupla akksi, jó lesz ez már nem érdekel
-
Coyot
őstag
Ennek az elődje itthon, lengőkarokkal óvatosan! ha meg van aktiv hűtésen érdemes rádobni mert meleg mint az állat a motor - gyárilag passziv.
3S lipo-t ajánlom hozzá, 5000es akksival letekerve 1,5 órát is eljátszik vele az 5 éves nálunk
Alin is megvan amugy csak meg kell taláni a gyártási számát és lesz hozzá alkatrész.
Én egyébként WLToys néznék ha még nem rendelted meg. -
Sinu
senior tag
Azt nem írtam, de egy 8 évesnek lesz. A mostani autója 15k volt, nem szereti mert lassú és az akksik sem valami acélosak. Ahhoz képest szerintem amiket most nézegetünk mind előrelépés lesz.
Megnéztük ezt a Hosin márkát is, tetszik, hogy van saját weboldal. Ezt nézte ki magának, úgyhogy ezt most meg is rendelem.
Szerk: Atya gatya 10k a szállítás
-
Coyot
őstag
Ennyiből csak kinai lesz a barátod. Több ilyesmi jött most szembe velem - fertőző dolog ez az rc. Szerintem a legtöbb nagyon lájtos használatot bir, Hosim hasonló cucca van nálam, megy 60 al is egyébként, de az a minőség amiből össsze van rakva az kiakaszt.
Arrma után a csavart ne akard meghúzni, mert egyszerűen elnyalod a fejét - és a biztonság kedvéért tele vannak M2.3x4 es meg M2.5x4 es csavarokkal, a helyi csavarboltokban meg néznek buci szemekkel ilyen méretekre. Ők persze adnak 8 darab csavart 10$ ért + szállitás vagy marad az alis ugyan olyanra csere. Lengőkarok folyamat törnek, a gömbfej a lengőkarba "kivájja" a helyét és kiesik -> de a lengőkar legalább olcsó volt hozzá. azt megadom.
Picik kértek ilyeneket hogy családi rc-zés legyen. Nekem most 150eur ért sikerült meglőni egy brushed Arrma Quake grom ot, az lesz a gyerkőcé majd.
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Mentsetek meg kérlek, elvesztem a tengernyi lehetőség között...
Karácsonyra kellene a gyereknek venni valamit.
Kertben, terepen használná.
Sebesség minimum 40 km/h.
Brushless motor.
Megbízható márka, alkatrész utánpótlással.
2 akksi.
30-60k közötti ár.
Ilyesmi formák tetszenek neki.
Tudnátok valamit ajánlani? -
Emunem
őstag
válasz
bmxbandita
üzenetére
jako, vagy sgmodell, esetleg google segít még.
-
bmxbandita
tag
Sziasztok,
Aliexpressről vettem egy ilyet kuponozva 20 ezerért:
[link]Nagyon tetszik ,viszont 1 akksit adtak hozzá, (7.4v 2S 1300mAh Li-ion) és ez az USB-s csodatöltő hát... finoman szólva nem kapkodja el a töltést

2 kérdésem lenne:
1, Li-ion-t is tölteni képes töltőt nézegetek, ami tudná gyorsabban is tölteni, ez teljesen jó ehhez az akksihoz is, igaz?
[link]1, Honnan tudnék ITTON beszerezni ilyen 7.4v-os 2S-es 1300 mAh-s li-ion akksit? Aliexpressen van dögivel, de így karácsony előtt már nem érne ide csak nagyon sokára.
Vagy vehetek li-po-t is ha ugyanúgy 7.4v-os, és a kapacitása ~kb. ugyanannyi és a fizikai mérete megegyező, és ugyanúgy T csatis? Sajnos erre nincs ráírva, hogy hány C-s... de talán 10, vagy 15...Köszönöm a válaszokat

-
napoleon2323
tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Szia!
Jó játékot vele!
1. Valamilyen szinten normális, ha jól látom szenzor nélküli brushless motor van benne. Ezek hajlamosak a "cogging"-ra kis sebességű indításánál (szaggatva indulás+kerregés szerű hang.). A kerregés is lehet akár normális, de ezt így a hang nélkül picit nehéz megállapítani. Esetleg egy rövid videót fel tudsz tölteni valahova?
2. Szerintem nem, ha csak nagyon nem surlódik valaminek, erre figyelj. De vannak ilyen utólagos kábelvédők, azt rátehetsz akár biztos, ami biztos.
Ezenkívül az akksiknál próbálj törekedni arra, hogy jól legyen rögzítva (tépőzár jó ötlet). -
BullZeye
veterán
Megjött az MJX 14207 2 akksis változat.
Gyári 2S akksival nagyon szépen letudtam fojtani a sebességét, így 4 éves fiam is szuperül tudja irányítani balesetek nélkül, bár azért picit nagy a kezébe a controller így sokszor azt veszem észre, hogy bal kézből jobb kézbe kerül.
Füvet így nem bántja, kertbe tudtunk vele menni minden probléma nélkül.
Mivel ez az első ilyen szerkezetünk 2 dolog amit nem tudok, hogy normális e.
1) Mikor elindul és lassan indítjuk, vagy akár ha tolom egy 5cm-et előre, akkor kerreg, ha elér egy sebességet akkor normális villanyautó hangja van, addig viszont eléggé fura.
2) Akksi kábelének nincs hely, tehát teljesen betenni a helyére nem tudom, mert a kábel a sarokrészen nem engedi, ugratások nem fogják szétnyűni ezt a kábelt az akksin? Mert jelenleg le van tépőzárazva, de a kábel a műanyagon van és alatta van az egyik oldalon jó fél centi. -
Coyot
őstag
Érdekelhet valakit egy Mojave 4s, hibátlan természetesen az alap gyári héj már üvegszál erősitett, de azért kapott párat már. Rengeteg eladó alkatrésszel komplett rugókészlettel és kb mindenből van hozzá extra tartalék darab - minden gyári! Pluszba van két még festhető héjam is, elég szép pakk. Valakit érdekel esetleg ilyesmi? Nem vagyok benne teljesen biztos még csak agyalok

Eladás oka: mennék egy verseny szettre mert eldobtam az agyam

-
Emunem
őstag
válasz
napoleon2323
üzenetére
Alvázat ne is… rendes acél, vagy alu profil maradjon.
-
csaabz
őstag
Jönnek az egészen kicsi mászó autók
-
JoinR
őstag
válasz
napoleon2323
üzenetére
3D-nyomtatnék

-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
8x8-as modellautót szeretnék építeni (nem lesz teljesen scale de az alap egy Tatra813 lenne). Egyelőre még az alkatrészgyűjtés fázisa van folyamatban.
Aki már épített hasonló custom teherautót (1/10 - 1/14-es méretben) milyen anyagot használt az alváz építésére?
Alu U profilt vásároltam (1,5mm vastag), de hátha van más opció is. Ha esetleg nem U profilt használnék végül, milyen anyagvastagságú aluminium kellene ami megtartja a súly?
Köszönöm előre is a tanácsokat!
-
headhunter86
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
2 db akksival vettem. Van hozzá egy SkyRC T100-as töltőm. 4.5A-val kb. 15-20 perc tárolásiról mindkét akksi fel van töltve.
De ha egyesével tölteném akkor sem kell semmit se várnom, mert mire egy akksi lemerülne a másik fel is van töltve. De általában két akksinál többet nem szoktam menni vele.
A gyári töltő nem sokmindenre jó, talán egyszer ha használtam.
-
BullZeye
veterán
válasz
headhunter86
üzenetére
És honnan szerzed be az akksit akkor hozzá? vagy a gyári 1db akksival használod 3 óránként 20 percre?

-
Emunem
őstag
válasz
headhunter86
üzenetére
ha elkapta volna, lehetett volna megint aliról rendelni...

-
headhunter86
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
Aliexpressről. Minden van és gyorsan jön. Bár akksit én nem vettem még hozzá. Csak tunning cuccokat (servo, gyro vevő, nyomtáv szélesítő, alu kasznitartó, jobb lengéscsillapítók, difi olaj, stb) . 2S 3000el is atomgyors. 3s-el irányíthatatlan. Én raktam bele gyro-s vevőt, mert sokkal stabilabb. 2S-el is brutális sebessége van. Álló helyből kétkerékre áll.
Ma megjárattam az 14210et. Kutya futtatás volt. 10 perc alatt kidőlt faterék németjuhásza. 🤣
-
BullZeye
veterán
válasz
headhunter86
üzenetére
MJX 14207 lesz végül. alkatrészeket honnan szoktad venni? MJX oldalán látom, hogy 2s 3000mah lipo akksi van benne, de nem tudom honnan érdemes beszerezni, ahol nem drágább a szállítás mint az akksi.

-
BullZeye
veterán
válasz
headhunter86
üzenetére
Hyper Go MJX 14207-et néztem én is, csak az 90 euró vs 160, és egy lightosabb teszten törött a kereke is.

Alaktrészt külön vadászni nem szeretnék, ha küldik hozzá gyárilag simán kicserélem, csak ne kelljen külön keresgélni üzletet ahol elérhető.

A nem crawlereket is le lehet fojtani, hogy ne 40el száguldjon gyerek kezében?
-
Emunem
őstag
válasz
headhunter86
üzenetére
azért triál is tud drága lenni...
-
headhunter86
senior tag
válasz
BullZeye
üzenetére
MJX szerintem sokkal népszerűbb és könyebben találni alkatrészt. Manapság csak úgy nyomatják az új modelleket (ráadásul elég jókat is). Nekem 14210 van, anno írtam róla itt. Bár mostanában pihenőpályán van a gép.
Mondjuk egy 16200-as szériából néznék valamit. Egyedül diffit kell cserélni tunning fémre, az a gyengepontjuk. Amúgy facebookon MJX-nek saját csoportja is van, elég sok taggal és aktív. Aliról 1-2 hét alatt megjönnek a cuccok hozzá.
Pár napja az MJX H8H-t nézegettem és nagyon bejön, pedig szerintem egy hét alatt megunnám ezt a crawlerkedést, de egyszerűen rohadt jól néz ki és nagyon jó tudásban is.
Főleg, mert ha az ember ezekkel a basherekkel nyomul, akkor folyamat kell rendelni valami alkatrészt hozzájuk, mert törni fog előbb utóbb. Viszont egy ilyen crawlert mégse nyüstöli úgy az ember és sokáig szép és jó marad. 3D helizést is azért hagytam abba anno, mert nem bírtam azt a nyomást, ami reptetés közben volt, hogyha hibázok akkor százezrek folynak el... -
BullZeye
veterán
ZLL SG116 MAX (brusshless, ~30k)
Tegnap néztem róla videót ahol igen durván tesztelik és 10 méter magasan ugratnak vele és nem törik össze, ez mennyire reális? Mutatja a srác, hogy szinte "gumis" a műanyag és abszolút nem rideg a felfüggesztéseknél.Ahogy itt olvastam WLTOYS felé kéne menni, de egyszerűen nem találok olyat ami árban, kinézetbe és műszakilag is megfelelne.
-
BullZeye
veterán
2-3 hasonló árkategóriájú RC után azt kell mondjam ezekkel az a baj, hogy vagy egy helyben áll, vagy 20km/h-al mennek. Tehát nincs az, hogy a gyerek szépen óvatosan elindul és megtanul kanyarodni, hanem azonnal neki az első fának, falnak.
Én is évek óta eszembe jut időről időre venni valamit, aztán pár óra kutakodás után elteszem fél évre, pedig lassan már a "gyereknek szánt" RC autót valóban a gyerek tudná használni....
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
4 éves gyerkőcnek ez mennyire vállalható? [link]
(Max 10k a keret.)
Csak most ismerkedne az RC járgányok világával. -
Pro!Petya
addikt
Van ott egy iszonyat meredek rámpa ahol simán fel lehet küldeni hát nem tudom iszonyat magasra talán ~6-8 méter is megvan csúcson .... és emiatt ott a landzone az darált fakéreg. Kb mintha szivacsra érkezne annyira laza a szerkezete.

Itt egy backflip, emiatt nem is ment annyira magasra de ökörködésből ha csak meg van küldve ennél jóval magasabbra is megy (csak hát akkor kiesik a landzone-ból) : [link]
-
Pro!Petya
addikt
"Mi az ott az égen? Egy madár? Egy repülő? Nem! Ez
Superman!" Typhon!
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Chris1983107
üzenetére
De ha már a kerekeknél tartunk..., szeretnek lejárni gyárilag! 2 perc visszatenni de nahh
Ehhez szerezz be Loctite 243-at ,csakis a kéket! , fém barázdákra kend rá mivel azok idővel kicsúsznak a műanyag szorításából.
Vagy 3x én is elhagytam a gyári kereket mire kiokosítottak
Majdnem 5 hónapja vannak fent és gyakorlatilag semmit nem koptak... Ezt linkeltem feljebb. -
Pro!Petya
addikt
válasz
Chris1983107
üzenetére
Ha bírta 100%-os teljesítményen akár 5 percnél tovább a Zeee Lipo-val akkor már frissített esc lehet benne, mivel ilyen ~3,74V asszem ahol az első batch kioffol. A 36 fok az mondhatni még ideális az Lipo-nak, többnyire 10-15 vagy ennnél kevesebb foknál jön elő hogy mennyire bírja a strapát.
A kerék meg Duratrax c2 lockup copy de nagyon bírja és füvön/murván/földön sokkal jobb is a tapadása mint a gyárinak : [4Pcs Paste 1/8 RC Racing Buggy Reifen Bar Kruste Kleine Pin 17mm Mutter Medium Weiche Lange Tragen stärken hub high-grip reifen Für HSP RC]
Megtalálható több eladónál is csak arra figyelj hogy előre ragasztott legyen hogy neked már azzal se kelljen foglalkozni.
-
Chris1983107
tag
válasz
Pro!Petya
üzenetére
Kicsit kísérteties, de minden a fejemben megfogalmazódott kérdésre magadtól válaszolsz előre.
A Jenny's Rc-t pont akartam kérdezni, de a ha németeknél vámolnak, akkor tuti itt is. A gátló ajánlásod után akartam kérdezni, hogy érdemes-e mást is akkor fémre cserélni, (torony, lengőkar), de akkor ezt is előre megválaszoltad.
Az ESC-ről tudtam, belutriztam, mert rohadtul tetszett az ARRMA. Igazából 3 hete jött meg a cucc, szóval reméltem, hogy új széria. Elsőre 2 db 7200mah Zee 3s lipo-t vettem 80C, megy velük kb. 30+ percet/darabja még a 36 fokban is. Remélem, ez akkor most nem érint már engem. Vettem egy temu-s battery checkert., 5%-on volt mindkettő mikor LVC lett, és a Voltage is 3.4, ha jól emlékszem. Természetesen érdekelne a "kerék" gumi alternatíva. 
-
Emunem
őstag
válasz
sketchifun
üzenetére
annyira nem, de nem is rugalmasak, ami nem mindig elöny. a sok ütést nem elnyelni fogja, hanem továbbítani a többi gyengébb alkatrészek felé, amik vagy eltörnek, vagy idö elött elhasználódnak...
-
Pro!Petya
addikt
Én sem nagyon értem amúgy, mert itt ha jön csomag USA-ból 150EUR érték alatt akkor az vám és import forgalmi adó mentes kéne hogy legyen. 4x rendeltem eddig és figyeltem is hogy mindig beleférjek a keretbe és nem is volt eddig probléma de az utolsó rendelésnél szólt a postás hogy még be kell fizetni ezt a pár eurós összeget és csak azután kapom meg.. A legszebb hogy a legkisebb rendelésnél
Új hozzászólás Aktív témák
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mostanra sokaltam be annyira, hogy idegből megrendeltem ezt:

Majdnem 5 hónapja vannak fent és gyakorlatilag semmit nem koptak... Ezt linkeltem feljebb.