- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- body007: # Raspberry Pi Zero W + Alpine Linux Wi-Fi Telepítési és Konfigurációs Útmutató
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ldave: New Game Blitz - 2025
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyson5
tag
OpenVPN van telepítve egy raspberry pi 4-re. Évek óta működik, látok a belső hálón minden gépet, valamitn internetem is van közben.
[link] Ezen link alapján feldobtam mellé egy másik VPN szerert (L2TP), majd ezek után nyitni akartam egy portot a routeren, de már nem értem el semmit sem azon a hálózaton. Illetve internetem sincs, ha az open vpn-re csatlakozok. Szerencsére legalább még működik a vpn, tehát a szervert elérem, de semmi mást nem tudok csinálni. Mi lehet a baj?Tehát:
- Szeretnék látni azon a hálón mindent (pl routert állítani)
- Szeretnék internetet is, amíg azon a vpn-en vagyokpi@malna:~ $ cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
1 -
cigam
titán
válasz
MasterDeeJay #47397 üzenetére
Köszi a visszajelzés!
-
-
válasz
Tyson5 #47394 üzenetére
Bocsi, ha hülyeséget írnék, csak úgy fél szemmel olvasom a thread-et, nem biztos, hogy értem a problémát, de nemrég telepítettem újra a pivpn szervert és utána nem láttam a helyi hálózatot. Legutóbb 3 éve csináltam, úgyhogy elfelejtettem, hogy mi okozza, de szerencsére a pivpn magától megadta a választ:
Iptables FORWARD rule is not set, attempt fix now? [Y/n] y
Hátha ez segít megoldani a problémát.
-
cigam
titán
válasz
Tyson5 #47390 üzenetére
Ha a NAS-ról nem tudod pingelni, semmi más sem fog menni. Alapból nincs olyan hogy csak x vagy y gépről lehet pingelni.
- Magán a Pi-n add ki a parancsot, helyben is letesztelheted a szerver működését.
- Ugye a Pi-n nincs bekapcsolva a tűzfal, és a Synology-n is ki van kapcsolva, vagy legalább engedélyezve van a helyi hálózatozod IP tartományát is elérhesse? Legalább egy teszt erejéig kapcsold ki, hogy lásd nem-e ott akadnak el a csomagok. -
-
cigam
titán
válasz
Tyson5 #47383 üzenetére
Semmi szívás nincs benne, csak kicsivel többet kell tanulni, gondolkodni
Az írásom végén van egy teszt is, hogy magán a pi-n ill. a helyi háló egy másik gépén hogyan tudod tesztelni a szerver működőképességét.MasterDeeJay
Miért 60Hz? A TV-k általában az 50Hz-et szeretik. A HDMI az szabvány, de n+1 formátumot lehet átvinni rajt, amit vagy megért a készülék vagy nem. A cec beállításod is fura. Eddig úgy tudtam, hogy csak a tv és a Pi közti kommunikációt, vezérlést tiltja/engedélyezni. [link] -
RPi 4 8gb XBMC Kodi HDMI kérdés
TV-t cseréltem egy régi JVC-ről egy másik régi Samsung-ra. (Samsung LE32A656)
Korábban a régi tv-n nem volt kép így valami cec beálíítást kellett beleírnom a config.txt-be (hdmi_ignore_cec_init=1). Az új tv-vel szintén nem volt kép de azt a cec beállítást kivéve azaz 0-ra rakva már van. Tehát az új tv-nél nem kellett ez a cec a réginél meg igen.
Viszont azt tapasztalom hogy minden videó kivétel nélkül néha belassul, azaz a hang nem de kihagy képkockákat mintha akadna de nem folyamatosan csak indőnként.
1080P 60hz-re van állítva a kodi. Annyit tapasztaltam hogy aktivításra bekapcsolja magától a TV-t, ami végülis nem baj.
HDMI kábelt már cseréltem.
Csak a TV válltozott.
Mit kell átállítanom hogy ne legyen ez az akadás?
Nincs valami HDMI kompatiblitítási mód?
Persze szeretném magam megoldani de őszinte leszek eddig abban a hitben éltem hogy a HDMI az valami szabvány oda vissza. PC-knél nem nagyon találkoztam ilyen hibákkal bár ott mindenem DP portos és csak az rpi meg a tv hdmi. -
Tyson5
tag
Fájlszerver/rsync
Majd nem synology nas rsync kapcsolat létrehozása vagy valami ilyesmi. Sajnos nem volt sok időm foglalkozni vele, így azt sem próbáltam ki, hogy a laptopommal működik-e. Gyanítom működik. Elvileg a rpi-n fut a szerver, azt írja.
Igazából ha nem synology termékkel akarom használni a synologyt, szívás -
Tyson5
tag
végülis sikerült nekem is kapcsolódnom, ki kellett kapcsolni a vpn szervet hozzá. Most meg a hyper backup nem tud kapcsolatot teremteni. Próbáltam a file station-ba is felportolni, de nem ment
Igazából havi 1 backupot tolnék manuálisan.Holnap/holnapután nekiállnék megcsinálni, de megint elakadtam, nem tudom hogyan tovább. Mármint a két szerver közti fájlcsatlakozással.
-
cigam
titán
Oké, én talán, te meg biztosan tudjuk, értjük, hogy mit, miért. Ezt inkább csak egy működő alternatívának szántam, nem feltétlen követendő példának.
Tyson5
Most kipróbáltam, és elég volt az .ovpn fájlt megadni, de user/pass nélkül nem engedett tovább. Beírtam két kamu adatot, így már létrejött a beállítás, és egyből csatlakozott is:Viszont a Hyperbackup képes automatikusan elindítani/leállítani ezt a kapcsolatot?
-
cigam
titán
válasz
Tyson5 #47375 üzenetére
Nem olvastad el vagy nem értetted meg amit írtam/linkeltem.
A Hyper Backup-ban bekapcsolod a titkosítást, vagyis ha meg is szerzik a fájlokat, valahogy a kulcsot is meg kell szerezni hozzá.
Ha le van korlátozva milyen IP címről jelentkezhetnek be, de akkor is user/pass szükséges, mekkora az esélye annak hogy valaki bejut?A VPN sem csodaszer, pl. az openVPN is belefut szinte minden évben egy nagyobb biztonsági pofonba. [link]
-
cigam
titán
válasz
Tyson5 #47371 üzenetére
Erre felesleges a VPN.
Pi-beállítasz egy rsync szervert ( [link] ), routeren kinyitod a megfelelő pontot, és készen vagy. A Synonology HyperBackup programjában célnak kiválasztod az rsync szervert, és készen vagy.Értem én hogy mindenki a VPN felé terel, de ezért felesleges plusz köröket futni. Évek óta fut nálam ilyen megoldás. Egy távoli Synology NAS ment az otthoni Pi-re. Csendben teszi a dolgát. Néha új IP címet kap a távoli szerver, de ha beregisztrálsz neki egy ddnd címet, akkor azt is beírhatod az allow sorba, és a szolgáltatók IP cím csereberéje sem okoz gondot.
Azt hiszem úgy kell beállítani, hogy minden adatforgalmat a VPN kapcsolatra küldjön, és akkor már működni fog. Már nem emlékszem, régen játszottam vele.
-
Tyson5
tag
Alapvetően egy nasról csinálnék backupot az rpi-re, azért kell a nasra a vpn. Ez a szerver már régóta megvan, sok egyéb célra szoktam használni. Igazából a router vpn is jó ötlet, még nem próbáltam.
Halkan jegyzem meg, nem is ide tartozik, hogy a synology vpn szerverével készült openvpn csatlakozik, de látok a hálozaton semmit sem. Ip címem vam, böngészni is tudok, de valami nem okés.
-
Peter.70
addikt
Bocsánat, még annyit, hogy [ez a ház elég lehet neki] ?
-
cigam
titán
válasz
Tyson5 #47362 üzenetére
Hát azt írtad, hogy a laptop, és a telefon is működik az új jelszó nélküli VPN beállítással. Vagyis a probléma a Synology-ban van valahol.
Milyen jogok/felhasználók vannak az openVPN hálózatban? Miköze annak az adott gép erőforrásaihoz, pl. hogy milyen felhasználói vannak, és milyen erőforrásokat biztosít? -
duffbeer
őstag
Saját kútfőből állítottam be, de semmi extra dolog nincs benne. Transmissionnél nem tudtam 200-250Mbit fölé vinni. Bármit masszíroztam rajta. Talán még beszéltünk is róla itt pár éve.
qB. alapbeállításokkal is tudta. Torrentre szigorúan SSD-t használok, HDD letérdel a sok fejmozgás miatt és nyilván port nyitva.
Ha gondolod felrakom ide a beállításaimat este. -
kutga
félisten
válasz
duffbeer #47355 üzenetére
A beállításokat érdemes átnézni, én a bittorrent topikban az összefoglaló alapján csináltam. Mondjuk nálam messze nem tölt teljes sávszélességgel.
-
duffbeer
őstag
Qbittorrentet használok én is a pi-vel. Régen voltak olyan gondjaim, ha teljes sávszélességgel töltött le (1Gbit), néha sérült lett az állomány a végére, force recheck után letöltötte a sérült szeletet. Szerintem érdemes beállítani, hogy a torrent végeztével végezzen automatikusan egy állomány checket, seed előtt.
-
kutga
félisten
válasz
Peter.70 #47352 üzenetére
A cigam által linkelt leírás szerintem is jó kezdésnek, annyi, hogy én torrent kliensnek inkább qbittorrentet tettem fel, és rss-en keresztül, weben adom hozzá a torrent fájlokat.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
A következőt szeretném megvalósítani.
Raspberry pi 5 + külső HDD ( usb -n ). 0-24 letöltés ( torrent ) menjen plex vagy valami más programba a letöltött anyag, amit okos tv-n szeretnék meg nézni.
Ennek a megvalósításához kérnék tanácsot / segítséget. Ha lehet lépésről - lépésre -
Tyson5
tag
Igen, a meglévő kulcsot már legalább 2 éve használom gond nélkül. Az újonnan generált kulcs is működik, annyi, hogy jelszót nem kell megadnom. A NAS viszont mindenképpen kér felhasználót és jelszót. Gyanítom valamilyen felhasználóként akarna csatlakozni, pl: pi, root. Ezeket az adatokat beírtam, de nem csatlakozott. Szerintem jelszó nélküli vpn profilt kellene létrehozni, amivel helyi felhasználóként tudok csatlakozni.
Azt nem tudom hogy tudom létrehozni.
-
cigam
titán
válasz
poli27 #47343 üzenetére
Nem ismerem a Banana felhozatalát, de olyat válassz amin legalább 4GB RAM van, vagy maradj a Raspberry vonalon, és ott 4-est. Nézz szét az aprón, mert ott mégolcsóbban megkapod.
Longeye, gorcsew Köszi a visszajelzést!
Tyson5
Pedig elég egyértelműen leírja, hogy OpenVPN esetén nem támogatja a kulcs és a jelszó együttes használatát. Amikor a kulcsot generálod, ne adj meg neki "jelmondatot"(passpharse). Mivel genráltál kulcsot? -
Tyson5
tag
Próbált valaki synology nassal raspberry pi openvpn-re (pivpn) felcsatlakozni? Nem igazán értem a problémát, a google se volt a barátom. Magyarázatot nem találtam. EGyébként a vpn működik, telefon, laptop rajta van most is
Mármint értem, hogy passkey nem lehet privát kulcsnál beállítva. Ez mit jelent pontosan és hogyan tudom orvosolni?
-
cigam
titán
válasz
poli27 #47341 üzenetére
Nem fordítva kellett volna? Beírod ide mit akarsz készíteni, és egy hozzá íllő HW-t keresni?
Jópofa az alaplapi 8GB flash, de az 512MB RAM elég szűkös lesz. A gyári cuccban is 4GB RAM van. Plusz
Raspberry Pi 3 Model B is ok too, but the Model A does not have enough RAM
Márpedig az A-ban 512MB RAM van. Szóval HA-ra alkalmatlannak tűnik.
A 4 kamerás monitorozáshoz meg a CPU lesz kevés (egyszerre 4 h.264 stream kicsomagolása valósidőben!)
Mindenesetre itt egy részletes leírás IP kamera monitorozáshoz.
Én visszaküldeném, és kérném vissza a pénzt. -
poli27
veterán
Hali
BANANA Pi M2 ZERO 7 190 Ft-ért - Mini PC | Alza.hu
Szereztem egy ilyet, és még kezdő vagyok a dologba, a tervem home assistant ot szeretnék rajta futtatni, plusz egy monitor mögé lenne feltéve, 4db ip kamera képét kéne a monitorra kiraknia, ezeket meg tudom vele csinálni?Sry csak a saját topicja kihalt
-
Longeye
tag
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Laggoló egérprobléma megoldása
Most megint volt egy szabad órám és ismét próbálkoztam vele.
Raspberry P OS-hez ez a megoldás tökéletesen működött:https://thepihut.com/blogs/raspberry-pi-tutorials/fix-that-laggy-wifi-mouse
Ez számtalan helyen fellelhető.
Debian 12 és Kali esetében nem hozott megoldást. Arra itt találtam gyógyírt:https://forum.manjaro.org/t/rasppi-4b-after-5-15-43-1-update-mouse-is-glitching-badly/112651
Nekem elég volt az fkms-t lecserélni, az utána lévő lépésekre már nem volt szükség.
Remélem segít másnak is, ha belefut ilyenbe. -
gorcsew
csendes tag
Végül is most felraktam egy új SD kártyára ezt a [link] korábbi verziót. (tudom nem siettem el dolgokat) és lőn világosság, ja nem, de a VLC fut rendesen nem szaggat. Hogyan tudom átrángatni a másik SD-ről a futó torrenteket, hogy ne kelljen egyesével hozzáadogatni?
Egyébként lehet próbát teszek még egy frissebb verzióval is. -
norbszt
tag
Ma elkészült sufni tuning felül a cput alul az ssd hűtjük.
-
Undoroid
őstag
válasz
duffbeer #47329 üzenetére
Nem ismerem egyik említett rendszert sem! Egyedül cigam kollégánál láttam, alapos és kezdőknek szóló (mint Nekem), lépésről - lépesre leírást! Ezért próbálok ezek nyomán haladni! Kissé régen íródtak azok a remek leírások, ezért néhány dolog már másképpen is működne...ezért inkább kérdezek!
-
duffbeer
őstag
válasz
Undoroid #47328 üzenetére
Nem akarom a dietpi-t hypeolni, nekem bevált. Van más rendszerem, ahol sajnos nem tudtam kikerülni a raspbiant, az is jó és nyilván teljesen stabil. De ezek pl a jelenleg futó processek egy Pi4-en:
Töredéke a raspbiannak.Én is ilyesmire használom, frekventált biztonsági mentés telefonokról androidon Foldersync-el, vagy X-plore-al.
Te esetedben egy szög egyszerű rendszer kell, egy db HDD/SSD-vel. Biztonsági kérdések és paranoiád a következő faktor. Ha csak Te használnád, különösképp nem kell titkosítanod, akár bárki hozzáférhet a saját belső hálózatodon. Ha ezt nem akarod, akkor kicsit bele kell matatni a jogokba és samba userekbe. Ha még paranoiásabb vagy, raksz fel egy fail2ban-t is, ami X rossz jelszó beírás után tiltja Y percre az adott IP-t. brute-force és próbálkozók ellen teljesen jó. Ha fizikailag is hozzáférhet valaki a géphez, félő, hogy lekapja a HDD-t és nem akarod, hogy a macskádról készült képek illetéktelen kezekbe kerüljenek, akkor érdemes egy LUKS meghajtót létrehozni. Annyi, hogy azt minden újraindításnál nyitni és csatolni kell. De áramtalanítás után senki nem fér az adataidhoz. -
Undoroid
őstag
válasz
duffbeer #47304 üzenetére
Szia!
Amit erről a masináról tudni kell az annyi, hogy a saját itthoni, belső hálózaton "keletkező" adataim* tárolására szeretném használni. Kívülről nem is akarom elérni, kifelé sem kommunikálna, mert nincs Torrent accountom, vagy más filecserélő oldalra (sohasem volt) sem! Sőt! Az lenne a cél, hogy kívülről nem is legyen látható/elérhető!
* Mobilomon lévő képek-videók tárolása. Az Arduino-s próbálkozásaim/kísérleteim dokumentumaira, eredményeire lenne hivatott egy külön, kicsi tárhelye, ami nem lenne gépfüggő, mert gépfejlesztés várható! Stb...
-
Longeye
tag
válasz
Longeye #47261 üzenetére
Csak gondoltam referálok az eredeti felvetésemre...hátha más is belefut ilyenbe!?
A pendrive-ról azért nem boot-olt a rendszer, mert valamiért nem kompatibilis a Raspberry-vel.
Egy öreg 16GB-os, USB 2.0-ás pendrive-val próbáltam, s azzal nem működik.
PC-n mindent is tudok boot-olni róla, de a Pi-ben meghal.Most beszereztem egy újat, ami már 3.0-ás. Ezzel pöccre megy.
Na! Erre nem gondoltam volna!
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzáállást!
-
Tyson5
tag
Synology raid1-elt nasról heti rendszerességgel backupolnék egy jó messze lévő (200km) raspberry pi 4-esre.
Valószínűleg a nassal felmegyek a rpi vpn-re, majd mentek a fontos adatokból.
Kérdés: a rpi hogy kezeli az esetlegesen meghibásodott részeket a lemezen? Azokra a területekre gondolom én, h nem tudok írni. De szól érte, hogy hibás a terület, cseréljek lemezt? Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? -
Aksomatic
senior tag
-
Nortonor
tag
Köszönöm, jó lett. A feliratot is aktualizáltam.
Viszont valamit nem értek, bár még csak most ismerkedem jóformán az egész rendszerrel. Ugye itt a kijelzőn is 44/880 GB-ot mutat, de egy darab fájlt még nem másoltam az SSD-re. A fájlkezelőben is hasonló a helyzet, a 879,1-ből 834,4 Gb szabad, szóval itt is kijön kb. a 44
Viszont a GParted-ben 15,13 Gb-ot jelez foglalt tárhelyként, ami még mindig fura, tekintettel arra, hogy tényleg semmit nem másoltam még a meghajtóra.
A partícionálásnál szúrtam el valamit? -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
RPI4-et állítanánk be nas feladatokra, erre a célra van otthon egy WD Red 2,5" terabájtos hdd otthon, külső 2,5" usb3 házban.
Ahogy olvastam, már nem nehéz beállítani a pi-t úgy, hogy usb-ről bootoljon, a kérdésem, hogy teljesítményben egy ilyen hdd hogyan viszonyul mondjuk egy cl10 sd kártyához, illetve, mivel a háznak nincs külön áramellátása, a pi hivatalos tápegységgel meg tudja-e hajtani?
-
sonar
addikt
válasz
Nortonor #47307 üzenetére
Most nincs a közelemben linux-os gép, de egy grep-es előfilterrel szerintem jó lehet.
cmd = "df -h | grep sda1 | awk '$NF==\"/\"{printf \"%d / %dGB \", $3,$2}'"
sda1 helyére írd a kívánt partíciót ha mást szeretnél.
Illetve ez nem disk hanem partició foglaltság. Apróságnak tűnhet, de azért lényeges -
cog777
őstag
válasz
Voltam #47306 üzenetére
rclone a google drive-ot csatolja fel. IPhone-nak van ios google photos kliense, az intezi a felszinkronizalast. Tehat nem kozvetlenul kotod ossze a telefont es a pi-t.
Valahogy igy:
telefon -> google felho -> (rclone) pi
Nekem pCloud-al mukodik. A tobbit nem ismerem amiket irtal. -
Nortonor
tag
Sziasztok!
A múlt héten összeraktam egy Rpi 4 NAS szervert, amihez vettem egy kis 1.3"-as OLED kijelzőt is status monitornak. Összeraktam, konfigoltam, a githubon pedig találtam egy jó kis kódot hozzá ami majdhogynem tökéletes.
A problémám ezzel viszont csupán annyi, hogy nekem nincs szükségem az SD kártya tárhely státuszára, sokkal inkább a Pi-re csatolt és mount-olt SSD-jére, ami a NAS szerverem tárhelye.A kódban megtaláltam az ide vonatkozó sort, ami így néz ki:
# Getting Disk Utilization Data
cmd = "df -h | awk '$NF==\"/\"{printf \"%d / %dGB \", $3,$2}'"
Disk = subprocess.check_output( cmd , shell = True )Hogyan módosítsam a középső sort, ahhoz, hogy a disk info csak az SSD felhasznált/teljes tárhelyét jelenítse meg?
A partícióim:
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
udev 658M 0 658M 0% /dev
tmpfs 185M 3.2M 182M 2% /run
/dev/mmcblk0p2 29G 6.5G 21G 24% /
tmpfs 925M 240K 924M 1% /dev/shm
tmpfs 5.0M 16K 5.0M 1% /run/lock
/dev/mmcblk0p1 510M 73M 438M 15% /boot/firmware
tmpfs 185M 36K 185M 1% /run/user/1000
/dev/sda1 880G 40K 835G 1% /mnt/nas -
duffbeer
őstag
válasz
Undoroid #47302 üzenetére
Szia, nem akarok beletrollkodni, nem tudom mik az előzmények, de szervernek csak dietpi-t használok. Sokkal kevesebb erőforrást használ, kevesebb háttértár írás, nem fut párhuzamosan annyi szemét a háttérben, mint a raspbian-alatt. Már kb 200 nap uptime-al fut egy pi4 NAS-om atomstabilan. Rajta VPN, SAMBA, torrent, egyik komplett titkosított LUKS lemezzel, adott esetben még videót is konvertál H264-ről mp4-re.
A HDD tartós csatolás is egy parancssoros ncurses ui-al megvalósítható, ha nem akarsz gépelni.
-
cigam
titán
válasz
Undoroid #47302 üzenetére
Ha GUI-s automountos, akkor csak a samba-t kell beállítanod, ha nem, akkor a fix felsatolással is meg kell elötte küzdeni. Itt mindent leírtam amit tudtam. Mivel beépített háttértár lesz, nyugodtan formázhatod ext4-re, és az NTFS-ről szóló - kicsit avittas - részeket nyugodtan ugord át.
-
Undoroid
őstag
Szia cigam!
Ismét nekiugrottam a szerkezet élesztésének és szeretnék kérdezni arról, hogy merre tovább, mert változott sw-oldalon néhány dolog!
Raspberry 3b+, SSD-háttértár, BT billentyű és egér, microSD-kártyán az OP-rendszer és az SSD-n lenne a lapozófile, ha van ilyen. A végeredmény pedig egy egyszerű, itthoni NAS kellene, hogy legyen, legalább minimális védelemmel.
Két héttel ezelőtt megkezdtem egy OP-rendszer feltelepítését, majd az USER - PASS - KEY-nél valamit elrontottam. Most teljesen legyalultam a microSD-kártyán az eddigieket és most a Raspberry Pi OS (64-bit) -et választottam kiindulásnak. Az lenne a kérdésem, hogy merre tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest