Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Rövid (30cm) HDMI lapos kábelt CEC nélkül tudok adni, ha érdekel valakit.
-
nagyúr
válasz bally4 #27439 üzenetére
Ha pi-re lesz kötve, akkor ext4, mert ugyan ntfs-el is működni fog, de túl nagy processzor terheléssel jár.
ExFat-ot meg hogyne tudná olvasni a Windows? Esetleg ha közvetlen tv-re lenne dugva, azzal lehetne esetleg gond.
Mellesleg ha csak olvasni kéne Windows alatt, akkor sem okozna gondot az ext4, mert van hozzá ingyenes program, amivel lehet olvasni. De én ezt a problémát úgy hidalnám át, hogy ext4-re formáznám a vinyót, majd tennék rá vmi minimál linuxot, 2-300MB simán elfér az 1T vinyón. -
-
nagyúr
válasz bally4 #27454 üzenetére
Nekem minden esetre van egy puppy linux live cd-m (imádom, sok adatot mentettem már meg vele az évek során), azt használom minden olyanra, amit csak linux alól lehet megoldani, pl. nemrég új kártyára költöztettem a libreelec-et, és a régi kártyáról a .kodi könyvtárat is egy az egyben átmásoltam az újra az említett disztrót futtatva. (Azért nem backupoltam, mert egyrészt 2gigás kártyán volt a rendszer, és nem volt rajta hely, másrészt, mert elromlott, és nem bootolt róla a pi. Érdekes, mert amúgy olvasható volt a kártya, adat sem veszett el róla.)
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, kaptam egy olyan információt, hogy az
audio_pwm_mode=2
a boot/config.txt ben, sokat javít az angalóg hang jelen. Viszont nekem libreelec-ben, totál semmi ilyen fájl nincs. nano /boot/config.txt és azt írja, hogy 'boot' does not exist. -
-
bala6120
senior tag
-
kmisi99
addikt
Köszi, átírtam a configot. Mivel minden sorban volt # jel ezért ezt is # audio_pwm_mode=2 írtam be.
Tesztelni még később tudom.
-
-
drbubo0017
kezdő
válasz vadkörte #27402 üzenetére
Sziasztok!
Jó ötlet a régi rádióból internetes rádiót fabrikálni mp3 támogatottsággal.
A volumiot ahogy látom folyamatosan frissítik, de az a probléma, hogy nem tudsz - legalábbis a mostani verzióval - a rádió állomások között lépkedni (webes felület kivételével, de ez nekem kényelmetlen) akkor van igazi rádió hatása a dolognak ha gombokkal is működik.
A RuneAudiot pedig ahogy látom már nem fejlesztik.
Most ott tartok, hogy sem volumio, sem runeaudio hanem saját szoftver.
A rádiós rész már működik teljesen jól LCD kijelzővel és mivel az lcdproc servert is sikerült működésre bírni, így egyszerűen megjeleníthető a rádió állomás neve és az éppen lejátszott műsorszám.
Most az opcionális bluetooth speakert próbálom rávenni, hogy megszólaljon. Ez még nem sikerült. Illetve volt itthon egy használaton kívüli infra távirányító amit újrahasznosítottam, így távolról azzal vezérelhető.
Az MP3-as részt még most szándékozom csinálni.
Ha megvan minden akkor viszont már dobozolni kell és tényleg nagyon jó ötlet ez a retrós rádió dolog. Egyenlőre egy vásárolt aluminium műszerdobozban van minden benne, de ez sokkal jobb lenne. -
azbest
félisten
válasz kmisi99 #27469 üzenetére
a sistergés nem mindig jelentkezett. Amikor valami tartotta a hang kimenetet, de nem küldött ki hangot, akkor automatikusan visszavette a mintavételezést baromi kicsire, az pedig a zajküszöböt levitte. Például kodi alatt volt nagyon durva ez a jelenség. Amikor épp szól valami, vagy semmi sem tartja nyitva a hangkimenetet, akkor nem hallatszik. Csupán maga a hang minősége gyengébb a 12 bitesnek megfelelő minőség miatt. Kodi alatt alapértelmezetten egy percig tartja a kimenetet akkor is ha nem szól semmi.
A pwm mode 2 viszont egy egészen más, cd minőség közeli mintavételezést használ. Így nincs a nyitvatartott kimenetnél sem zaj, plusz tényleg jól szól (főleg a B+, 2 és 3 boardokon, mert ott hardveresen is finomítottak a kimeneten).
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Ez firmware képesség, a config txt tartalmát a zárt broadcomos blob dolgozza fel.
Már majd másfél éve, hogy kifejlesztették [link], és utána már kezdték manuálisan is átcserélgetni a kártyán a fw fájlokat, hogy az akkori libre alatt is menjen [link]. 7.0.2 kiadásban már alapból működött, az már olyan fw-t tartalazott a boot partición, ami képes erre.
-
Csicsóka
őstag
válasz drbubo0017 #27470 üzenetére
Én rááldoztam 10 dodit a moOde audiora (sajna nem rég óta fizetős), ez nekem mindenben megfelel. Zero W + justboom dac kombóval használom. Szépen működik az mpdlcd, lcdproc a hd44780 alapú i2c kijelzővel. Lirc-en keresztül távirányítom, de mellette mobilról az MPD Controll app, vagy a böngészős felület is használható. Szerencsére a moode nem használ közbenső vezérlő réteget az mpd, és webui közt, mint a Volumio, ezért minden hagyományos mpc vezérlő utasítást végre hajt. Egy régi Thomson műholdvevő dobozába után épített Gain Card erősítő mellé fogom majd beépíteni.
[ Szerkesztve ]
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy van vmi hasonló program Raspberry Pi -re, mint a Hard Disk Sentinel?
Vagy vmi program amivel lehet monitorozni a háttértároló (esetleg SD kártya) élettartamát?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Sziasztok. Smart mirrornál szeretnék rss-t megjeleníteni. Az a gondom, hogy ékezetes betűknél krikszkraszok jelennek meg. A másik dolog, hogy egy alap net rádiót is szeretnék integrálni a rendszerbe. Erre van valami bevált addon? Magyar nyelvű adások érdekelnének. Köszönöm.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
pvt.peter
őstag
Még egy kérdésem lenne
Szeretném interneten keresztül is a teljes funkcionalitását elérni a Raspberry -mnek.
Szerintetek mi lenne a legjobb ingyenes megoldás?
Gondoltam TeamViewerre is, de ez picit macerás, ugyanis csak telepített klienssel tudok belépni a kütyüre.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
válasz pvt.peter #27480 üzenetére
a dataplicity egész jónak tűnik
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
etrop01
tag
Ezt olvastátok: [link]
Valaki benevezett rá, készül róla majd valami iras?
[ Szerkesztve ]
Az egyszerűség a kifinomultság csúcsa.
-
-
Bári
tag
Sziasztok!
Raspberry-re szeretnék kötni I2C-n egy gyro szenzort, egyensúlyozó robot építése gyanánt. Tudna valaki egy angol / német / magyar útmutatót linkelni? Az ultrahangos távmérőmhöz találtam, de ehhez nem nagyon.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
pvt.peter
őstag
válasz pvt.peter #27483 üzenetére
Egy kis helyzetjelentés Dataplicity ügyben:
Sikerült a telepítés, a távoli terminál működik, akár újraindítható is indítható a készülék neten keresztül.
Ami nem megy még az a VNC kliens (noVNC) elérése böngészőből.
Ha ezt is sikerülne belőni, akkor kész is lenne a konfig.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Tressy
senior tag
Tud valaki egyszerü megoldást Raspberry Pi3 mifiként való használatára, usb-s 3g modemmel plug and play módon, powerbankról üzemeltetve?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cinemazealot #27491 üzenetére
Mellesleg van lehetőség Bluetooth-on keresztül is netet osztani két telefon közt, ami a wifi hotspot üzemmódhoz képest úgy kb dupla üzemidőt eredményez (és tizedakkora sebességet, persze).
-
Fecogame
veterán
+1 ennek a megoldásnak
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Tressy
senior tag
Végülis igaz
-
lacko6
senior tag
Hi.
Valaki tuna linkelni pi3 hoz egy libreelec 8.0.2 re transmissiont?
-
pvt.peter
őstag
válasz pvt.peter #27489 üzenetére
Mivel túl macerás volt ez a dataplicity.
Félig működött, félig nem.
Így interneten keresztüli távoli asztal elérés megvalósítására maradt a TeamViewer Host.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
A helyzet az, hogy megpróbáltam csomagokat frissíteni utána pedig restartoltam.
Azóta nem bootol a gépezet, a zöld LED sorozatban villog nyolcat és ezt csinálja végig.
Elméletileg ez a problémája:
"SDRAM not recognised. You need newer bootcode.bin/start.elf firmware."
SDRAM -mal semmi probléma, próbáltam manuálisan frissíteni a bootcode.bin -t és start.elf -et innen, de a helyzet ua.
Próbáltam már az összes fájl felülírását is, de ekkor meg kernel panicot kap boot során.
Járt már vki hasonló cipőben?
Vmi ötlet?
Jó lenne nem újrahúzni az egész rendszert mert már eléggé belaktam.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
drbubo0017
kezdő
válasz Csicsóka #27496 üzenetére
Sziasztok,
Én egy H96 PRO PLUS TV BOX al szemezgetek. Most hogy az rpi veglegesen musix box szerepet tolt be KODIra kellene valami. Ez is AMLOGIC 912vel szerelt 3GB DDR3 es 16/32/64GB EMMC flash. Android 7.1el szallitjak. Itt is vannak a KODIval megkotesek? Androidon még sosem hasznaltam a KODIt. Mi a velemenyetek ezt erdemes vagy az azonos csippel szerelt KHADAS VIM2 Open TV BOX-ot. Erdekes modon ez utobbi dragabb is nem bizos hogy meger 100$t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- HP Compaq DC5800, Intel 2,66GHz, SFF, 2GB, eladó
- Lenovo Thinkcentre 7373-CTO Dual Core 2,5GHz, 4GB eladó
- KERESEK HP 2.5 HDD to 3.5 HDD Carrier HP 668261-001 HDD LFF/SFF Átalakító adapter SSD Keret
- HP ProDesk SFF 600 G1, G2 és G3 HP EliteDesk 705 G1 SFF Lenovo M82 SFF Lenovo M93p SFF
- Használt számítógép fél konfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest