- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Carvus #30890 üzenetére
Linux alatt futtass le egy fájlrendszer ellenőrzést, ill. mentsd le a konfigurációs fájlokat (nem tudom hol vannak az osmc specifikus dolgok, ezt majd más megírja, vagy neked kell rákeresned). Elképzelhető, hogy csak a fájlrendszer sérült, és ha kijavítod a problémát, már beröffen, ill. ha mást nem is a beállításaidat megmentheted, és visszatöltheted egy új osmc-re.
Ha nagyon bele akarsz mélyedni, az eredeti telepítőből kimazsolázod a hibaüzenetben szereplő fájlt, és átmásolod a hibás rendszer megfelelő könyvtárába.
-
-
válasz
Carvus #27843 üzenetére
testparm nem talál semmi hibát a konfigfájlban?
pl. ez a -valid = no se tűnik jónak -valid paraméter?Arra gondoltam, hogy a samba ne kérjen azonosítást, egy teljesen ismeretlen "vendég" is tudja írni/olvasni.
[publikus]
path = /temp
browsable = yes
writable = yes
read only = no
guest ok = yesHa ekkor sem megy, akkor magának a mappának a jogosultságain kell állítani. Ha így már megy, akkor jöhet az a rész, hogy samba jelszót kér.
-
azbest
félisten
válasz
Carvus #27796 üzenetére
A win10 bugja miatt a 10ben a samba1 tiltva lett. A 17.4 kodi hozta be az újabb samba verzió kezelését. Nálad, ha jól értem a pi megosztását akarod elérni, csakhogy az is lehet változott, ha a kodi kezeli a megosztást. Viszont állítólag bekerült valami részletesebb beállító felület is ezért.
-
-
cinemazealot
addikt
válasz
Carvus #27792 üzenetére
User/pass hibáról jut eszembe: amikor először telepítettem a SMB szolgáltatást az Ubuntu-ra, akkor még ugyanazt a jelszót adtam meg, mint amit az Ubuntu felhasználó használt. Aztán utóbbit megváltoztattam, de a SMB csatlakozáshoz a jelszó ugyanúgy a korábbi maradt. Nem lehet, hogy Nálad is eltér a két jelszó?
Bár lehet, hogy ez butaság, hiszen azt írod, PC-ről fel tudsz lépni. Akkor nem tudom...
-
cinemazealot
addikt
válasz
Carvus #27790 üzenetére
Android alatt a TC LAN plugin-jában nálam nemcsak IP cím, de a megosztott könyvtár neve is szerepel 192.168.1.39/konyvtár_megosztás_neve formában. Gond nélkül működik több gépről is, bár a host gép nem egy RPi, hanem egy Ubuntu netbook.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Carvus #27692 üzenetére
Egy ilyened van?
Premium Aluminum Alloy Metal RPi Case Box for Raspberry Pi 3 Pi 2 Model B
Melegben az alumínium ház nem melegedett fel vagy állt meg benne a hő?
Mert ha nem akkor valóban jó lehet, már csak azért is mert műanyag tokoktól még talán jobban is védi a Raspberry-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest