Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-02 12:58:01

LOGOUT.hu

Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26401) cinemazealot válasza dew28 (#26399) üzenetére


cinemazealot
addikt

40k csak a multitáccsért?!? :Y Muszáj lennie valami egyszerűbb megoldásnak. :D

(#26402) dew28 válasza toth_janika (#26400) üzenetére


dew28
aktív tag

gazabol meglepoen egyszeru, a projekt honlapjan igazabol szepen vegigvezet mindenen. nyilvan, ha mar neki akarsz allni sajat modult fejleszteni, ott nem art egy kis programozasi ismeret, de jozan logikaval a 3rd party modulokat atnezve is ossze lehet rakni egy sajatot.
viszont en nem irnek rola cikket, mert egyreszt sosincs kesz, mindig van egy kis idom, akkor toldozgatom javitgatom bovitgetem, cikket irni meg csak kesz termekkel erdemes:)

az elso es egyetlen buktato amibe szemely szerint belefutottam, az arcfelismero modul, meghozza hogy nalam a tv pont szemben van az ablakkal = hatulrol jovo fenyt annyira nem szereti a pi kameraja, tehat a tv felol valami erosebb fennyel meg kell tamogatni ha hasznalni akarsz ilyen finomsagokat, es akkor onnantol tanithatoan mas modulok jelennek meg a csalad kulonbozo tagjaira. (pl szemelyre szabott naptar, stbstb)

#26401 van megoldas, asszem ultrahang szenzorral, 3rd party modul. nyilvan annyira nem elegans :D

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#26403) krisztianAMG válasza krisztianAMG (#26398) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Délután azon gondolkodtam, hogy milyen mozgásérzékelőt lehetne használni, amit a tükör mögé lehetne rejteni. Találtam egy nagyon részletes cikket, ahol a srác szintén ezen törte a fejét, és olcsó PIR szenzorral sikerült neki megoldani.
Így azt hiszem összeállt a kép: Pi Zero W lesz az egész agya, ami a monitorról lesz táplálva. Bepakolok mellé egy segédtápot, ami egy Arduino Nanot fog táplálni. Ő fogja a szenzorokat figyelni + kapcsolni a monitor fő reléjét. Egy kicsit nyakatekert, mert a segédtáp hajthatná az Rpit is, de a Linux nekem még nagyon új... Talán a 2.0-s verzió már tisztán Rpi alapú lesz...

A Zero a célnak meg fog felelni, ugye?

(#26404) Aryes válasza krisztianAMG (#26403) üzenetére


Aryes
nagyúr

Miért kell ehhez még egy nano is, már csak azt nem értem. A pi tele van gpio portokkal.

(#26405) dew28 válasza krisztianAMG (#26403) üzenetére


dew28
aktív tag

rpi3, ha jot akarsz magadnak.

[ Szerkesztve ]

(#26406) toth_janika válasza dew28 (#26402) üzenetére


toth_janika
őstag

Én is ilyenen töröm a fejem, csak ezért kérdeztem, hogy van-e esély rá :) De köszönöm az infókat, meg a linket, jól átnézem.

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#26407) krisztianAMG válasza Aryes (#26404) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Igen van, de még nem tudom használni. C-vel és az Arduinoval már viszonylag könnyen elboldogulok, de a Pi architektúrája még teljesen ismeretlen. Nyilván szeretném majd megtanulni, de sokkal tovább tartana, mint Arduinoval megoldani.

(#26405) dew28: Pi3? Percenkénti egy frissítésre? Nem ovrekill az erre a feladatra? Vagy a Zeronál ekkora kompatibilitásbéli problémák vannak? Sajnálnék egy Pi3-at a "szekrényben" tartani.

[ Szerkesztve ]

(#26408) icemad válasza krisztianAMG (#26398) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Visszakerestem a könyvjelzőim között. Nem is videó volt, hanem komplett leírás. Remélem hasznos lesz: [link]

Más: látom, hogy több embert is érdekelne egy olcsó multitouch vezérlő. Én kb. 600 forintból hoztam össze, kb. 7 évvel ezelőtt, mert volt itthon minden hozzávaló. (Értsd jól, szemétből raktam össze.)
Ami kell hozzá:

-pelenkás doboz (Bármi más is jó, aminek az egyik oldala üres, és legalább A4-es lap méretű)
-rossz vagy felesleges scanner
-asztali lámpa foglalat+izzó
-usb webcam
-fehér nyomtatópapír

Ehhez itt egy leírás: [link]
Ezzel csak az a baj, hogy a szoftveres rész windowshoz van, azon viszont szépen működik. Nálam okosabbak talán át tudják ültetni rpi compatibilissé...

Kicsit off, de gondoltam megemlítem, hogy amatőr ezermestereknek remek honlapok állnak rendelkezésre. Az én kedvenceim a wonderhowto.com, és az instructables.com. Mindkettőnek van raspberry részlege, de ezer más agyament ötletet is megosztanak ott a felhasználók.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26409) azbest válasza krisztianAMG (#26407) üzenetére


azbest
félisten

szerintem bőven elég erős, ha csak annyi a feladata.

A raspbian armv6 userspace-t használ, ugyanazt futtatja, a zero mint a pi3. A kernel persze adott pi generációhoz passzoló (ugyanaz a verzió csak armv6 vagy armv7-re fordítva).
Ha olyan oprendszert futtatnál, mi megköveteli a 64bites procit (némelyik linux vagy kezdetleges android), akkor kell pi3. Vagy persze ha valami nagy számításigényű vagy multitaszk dolog kell.

okosítsd majd bele, hogy inaktivitás esetén kapcsolja is le a monitort, hogy éjjel ne derengjen át a háttérvilágítás a tükörből :D Ezt lehet maga az oprendszer is tudja kezelni, max a mozgásérzékelővel felébresztés lehet érdekes.

[ Szerkesztve ]

(#26410) Crvsh3R


Crvsh3R
senior tag

Sziasztok!
Adott egy raspian/osmc/retropie multiboot-os (PINN-el telepített) microsd kártya. Van arra mód, hogy a kártyán lévő retropie-t lecseréljem egy különálló .img fájlba mentett és bekonfigurált retropie-ra? Találtam nagyon jó retropie img fileokat, de a multiboothoz ragaszkodnék, csak nem tudom hogyan megoldható a dolog.

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

(#26411) Patice válasza Crvsh3R (#26410) üzenetére


Patice
nagyúr

Win32DiskImager?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#26412) Crvsh3R válasza Patice (#26411) üzenetére


Crvsh3R
senior tag

Az felülírja szerintem az egész kártyát egy az egyben (mivelhogy az img file csak azt az 1 rendszert tartalmazza). Csak azt az 1 rendszert szeretném felülírni.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html

(#26413) Aryes válasza Crvsh3R (#26412) üzenetére


Aryes
nagyúr

Csatolnod kell az img fájlt, és a tartalmát kinyerni. De hogy abból hogy lesz működő rendszer... :)
Egyszerűbb egy külön sd kártyát tartani, és azon próbálgatni az img-eket. Végülis baromi egyszerű cserélgetni a kártyákat, feltéve, hogy van kettő. :DDD

(#26414) wassermann válasza Crvsh3R (#26410) üzenetére


wassermann
Topikgazda

Én multiboot-os, NOOBS-os kártyát szerkesztgettem utólag PC-n GPARTED-el. Átméreteztem particiókat, mert nem tetszett, hogy a NOOBS kb. egyenlő méretű particiókat oszt ki mindenkinek. Egy próbát megér!

(#26415) krisztianAMG válasza azbest (#26409) üzenetére


krisztianAMG
senior tag

Raspbian Jessie-t tervezek rajta futtatni, ahogy látom sokan használják így, szóval nem hiszem, hogy gond lenne.

Persze, lesz benne mozgásérzékelő, ami csak a háttérvilágítást fogja kapcsolgatni, éjszakára pedig teljesen leválasztja majd a hállózatról (időhöz lesz majd kötve, például éjfélkor kikapcs, reggel 7-kor vissza).

(#26416) dew28 válasza dew28 (#26396) üzenetére


dew28
aktív tag

az igert par kep. igazabol nalam fobb szempont volt az erinteses vezerles, nameg lusta voltam szetkapni a tv-t es felfogatast csinalni ele az uvegnek, de nyilvan sokkal vaganyabban nezne ki ha csak a tukorlap lenne / latszodna

[kép]
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#26417) cinemazealot válasza dew28 (#26416) üzenetére


cinemazealot
addikt

Nagyon jól néz ki! Az érintéses vezérlésnek csak egy gondja van ezen a felületen: gyűjti az ujjlenyomatokat. :D

(#26418) Flowtation válasza dew28 (#26416) üzenetére


Flowtation
őstag

Gratulálok! Ez k...a jó! Nekem is kell egy ilyen. :) Tényleg jó lenne egy leírás, legalább annyi, ameddig ide eljutottál. :R

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#26419) dew28 válasza cinemazealot (#26417) üzenetére


dew28
aktív tag

amugy annyira nem, plusz hivatalosan nem kell hozzaerned az uveghez, mert ugye elotte a keret vegzi az ujjak / toll / hurkapalca / darazs felismereset.

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#26420) cinemazealot válasza dew28 (#26419) üzenetére


cinemazealot
addikt

Ja, igaz, valamiért még a kapacitív megoldás járt még a fejemben, nem az infra. :R

(#26421) s3toraph


s3toraph
senior tag

Sziasztok!

Van egy Raspberry Pi 2 Model B 1GB-om, rajta raspbian, erre szeretnék rákötni DS18B20 digitális 1-wire hőszenzorokat. Elsőnek egyet, hogy lássam hogy is működik a kiolvasás. Kezdetben próbapanelen keresztül, amíg gyakorlok (ennek típusa: BB-005 a csomagoláson, a panelen meg SYB-46 szerepel). Vettem 4K7 ellenállásokat.

A kérdésem, hogy mit hogyan kössek össze? Valaki leírná szájbarágósan? Ezt a cikket megtaláltam de ez Raspberry Pi B + verzióról szól.

A BB-005 próbapanelnek ugye ilyen a belső vezetékezése?

[ Szerkesztve ]

Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

(#26422) Pulsar válasza s3toraph (#26421) üzenetére


Pulsar
veterán

Szia,

Rengeteg kép, videó, leírás van a neten a 18b20 szenzorokról raspberry-hez. például itt egy nyilván a táp neked másképp van. ez például eléggé hasonlit a tiedre, csak dupla soros a táp. Szoval nem ördöngőség :)

(#26423) DonCosta válasza DonCosta (#26344) üzenetére


DonCosta
tag

Úgy tűnik a Libreeleccel van gond a slideshow esetében. Kipróbáltam egy RPi1 B+ -al is és ugyanaz. Visszatettem egy Openelec-et és simán működik. Sőt a menüben lépkedés is gördülékenyebb.

Itt viszont egy másik dilemmába botlottam: 3 funkcióra van szükségem (többek közt, de most ezekre fókuszálok)
- képek és videók vegyesen slideshow-val működjenek
- Cirrus Logic audio kártyám kiválasztható legyen audio kimenetnél
- Egy időben tudjam kiküldeni a hangot a Cirrus Logic analóg kimenetén és a HDMI-n (pl Dual Audio Build)

Ezek közül mindegyiket sikerült valamelyik disztróval megoldanom, de maximum 2 sikerült egyidőben. :(((

Ha valaki tud rá módot, hogy egy működő Openelec verzióba hogy tudom utólag beleszerkeszteni a hangkártyám driverét, hogy felismerje és kiválasztható legyen hangkimenetként, kérem ossza meg. (Jelenleg egy Openelec Dual Audio verzio van fent ahol két különböző kimenetet tudnék beállítani de a hangkártya nem látszik)

[ Szerkesztve ]

(#26424) stopperos válasza s3toraph (#26421) üzenetére


stopperos
senior tag

Raspberry Pi B-ről szól, akkor még nem volt B+. De ugyanúgy kell rákötni, mert azok a GPIO portok nem változtak. A cikk akkori állapotához képest annyit változtak a dolgok, hogy most a /boot/config.txt fájlban kell a megfelelő device-tree betöltést megadni (Frissítés #6 a végén). De a raspi-config használatával is engedélyezhető az Interfacing Options menüben a 1-Wire segítségével.

A panelnek jó vezetékezést adtál meg.

Szerintem nagyon egyszerű megcsinálni, és az egyszerűséghez képest nagyon hasznos is. Ha valami kérdésed lenne, nyugodtan írj.

[ Szerkesztve ]

"What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy

(#26425) s3toraph válasza Pulsar (#26422) üzenetére


s3toraph
senior tag

Köszi. Találtam sokat, de nekem az vagy nem elég részletes, vagy nem értem mert angol.

(#26424) stopperos:

Köszi. Már is sokat segítettél. :R

Ezek szerint, a Pi 1 model B és a Pi 2 model B 40 pin GPIO kiosztása egy és ugyanaz. Elég sok ábrát találtam neten a GPIO-król és nem volt egyértelmű számomra.

Akkor ezt veszem alapul innen:

Találtam egy példát bekötésre. Így néz ki:

Elvileg ez jó.

Mindjárt le is rajzolom mit hova kötnék.
Muszáj vagyok alap dolgokat is megkérdezni, mert még soha nem csináltam ilyet és tartok tőle hogy valamit elszúrok, elfüstölni valamit meg drága mulatság lenne.

Azt már a cikkedböl kiszűrtem, hogy a DS18B20 szenzor 2-es és 3-as lábához azért kell az a 4K7 ellenállás, hogy magas értéken tartsa (3.3V).
E nélkül egyébként nem is működne a kommunikáció? Tehát ha éppen kommunikál a szenzor, akkor azt mindig alacsony értéken teszi és azért kell ez a felhúzó ellenállás?

[ Szerkesztve ]

Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

(#26426) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Melyiket érdemesebb telepíteni? Openelec, vagy LibreELEC? Azon belül 7-es,vagy 8-as?

Köszönöm :R

(#26427) icemad válasza Jim74 (#26426) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Mire kell? Milyen funkciók fontosak.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26428) Jim74 válasza icemad (#26427) üzenetére


Jim74
nagyúr

Csak Kodit használnék filmnézésre, online rádió hallgatásra.

(#26429) s3toraph válasza s3toraph (#26425) üzenetére


s3toraph
senior tag

Lerajzoltam ahogy én gondolom. Így kell bekötni?

Tehát:
Pin1-re (3.3V) kell bekötni egyazon sorra előbb az ellenállás egyik lábát, majd a szenzor 3.-ik lábát (3.3V).
Pin7-re (GPIO4)-re kell bekötni egyazon sorra előbb az ellenállás másik lábát, majd ezután a szenzor középső lábát (GPIO4).
Pin9-re (GND) kell bekötni a szenzor 1. lábát (GND).

Kérdések:
Az mindegy, hogy az ellenállás melyik lábára kerül a 3.3V? Tehát mindegy hogy rakom?
Az ellenállás úgymond most a szenzor előtt van bekötve. Mögé is be lehetne kötni?

[ Szerkesztve ]

Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

(#26430) icemad válasza Jim74 (#26428) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Arra szerintem jobb az osmc. Letöltöd a raspberry pi honlapjáról a noobs csomagot. Telepítésnél rákötöd hálóra, akkor felajánlja az osmc telepítést is. Privátban adok tippeket is, hogy mire jó még.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26431) Jim74 válasza icemad (#26430) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszi, de a KODI-t már annyira megszokta a család, hogy szerintem máglyán égetnének el, ha lecserélném :DDD

(#26432) icemad válasza Jim74 (#26431) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Dögöljek meg, ha értem...
Az osmc alapból kodiba bootol. Akkor mi a gond? Ráadásul full hd tv-kre van optimalizálva. Én asszondom tegyél vele egy próbát. Nekem a fiaim is gond nélkül kezelik. (6 és 8 évesek)

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26433) Celtis válasza Jim74 (#26431) üzenetére


Celtis
veterán

Tedd fel az utolsó libreelec-et. Nem is értem ez miért kérdés.

(#26434) icemad válasza Celtis (#26433) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Az mivel jobb az osmc-nél? Én még sosem használtam, tud valami extrát?

No offense, de tényleg nem ismerem azt a rendszert...

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#26435) kzoli89


kzoli89
tag

Sziasztok,

Jelenleg egy Synology NAS-on fut egy Plex szerverem, viszont ennek a támogatása már megszűnt, így nem nagyon tudom frissíteni a NAS szoftverét, ami kezd aggasztani.

Két board között vacilálódok: ASUS Tinker Board vagy Pi 3

Az utóbbi esetében van valakinek tapasztalata abban, hogy kizárólag szerverként futtatva, minden transcode-olás nélkül elviszi a Pi a Plex-et? Láttam, hogy van rá külön Plex-es OS, csak nem tudom, hogy a hálózati kártya nem lenne-e szűkös az alábbi setup-hoz:

NAS -> PI -> TV 1 (1080p)
NAS -> PI -> TV 2 (720p)
NAS -> PI -> TV 2 (720p)

Igazából itt "csak" stream-ről van szó. A hálózat jelenleg biztos, hogy bírja. A különbség, hogy a szerver program nem a NAS-os lenne "local"-ba, hanem a Pi.

Előre is köszönöm a választ!

A NAS egy DS215j, szóval nem egy erőgép :)

Üdv,
Zoli

[ Szerkesztve ]

(#26436) MaCS_70 válasza icemad (#26434) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ha a Kodit akarja az ember használni, akkor tökmindegy, hogy OSMC vagy LibreELEC.
Az OSMC nincs úgy kifilézve, mint a LE, tehát a Kodi mögött ott egy használható Linux. (A kikapcsolós menü elég árulkodó.) Az LE Just enough for Kodi (vagymiaszösz), tehát a Kodi futtatásán tóli elemeket nem tartalmazza.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#26437) Celtis válasza icemad (#26434) üzenetére


Celtis
veterán

Hasonló mint az OSMC, csak még jobban ki van csontozva. Ha nincs másra szükség csak Kodira, akkor tökéletes. Szinte vegytiszta Kodi.

Inkább hitkérdés hogy OSMC vagy LE (anyja neve Openelec). Én LE párti vagyok. Egyszer ki akartam próbálni az OSMC-t, de el sem indult. LE-n meg eddig mindent meg tudtam csinálni amira szükségem volt. Továbbá az LE-n sokkal jobb szerintem a közösségi támogatás. Egyszer nagyon kellett volna valami, és ha ment volna OSMC-n váltok, de választ sem kaptam a kérdésemre. Az LE fórumán viszont több ember is beszállt a beszélgetésbe.

[ Szerkesztve ]

(#26438) Patice válasza kzoli89 (#26435) üzenetére


Patice
nagyúr

Ha nem kell transzkódolás - mert a Pi úgysem bírná, akkor nem lenne elég egy OMV és abban egy MiniDLNA, hogy a TV-kre eljusson a tartalom?

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#26439) kzoli89 válasza Patice (#26438) üzenetére


kzoli89
tag

Az a baj, hogy a két 720p-s TV az ország másik részében van, ezért is használok PlexTV-t.
Ha lokál lenne, akkor elég lenne persze.

(#26440) Jim74 válasza Celtis (#26433) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszönöm :R (Többieknek is) :R
Elég a sima update a jelenlegiről, ugye?

(#26441) vadkörte válasza Patice (#26438) üzenetére


vadkörte
addikt

Az OMV előnye, hogy még egy esernyőn is elfutna, ha lenne benne SoC, RAM, LAN, meg némi ROM...
Feltettem a miniDLNA-t, de nen "szaroztam" vele. Simán csak az SMB-t becsatoltam Kodi-ba.
Így is lejátsza a Pi a filmeket, bár lehet, hogy belövöm a DLNA-t.

(#26439) kzoli89:
Erről nem volt szó... :)) Egyébként és is az OMV + miniDLNA-t ajánlottam. Bár így is kipróbálhatod. Igaz az a NAS nem egy aromreaktor.
Kérdés, van-e rá OMV.

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

(#26442) denko


denko
senior tag

sziasztok

van rp3 am amin van kodi és eddig tökéletesen szolgált, azonban tegnap áramtalanitottam mivel lefagyott valamiért. és azután nem látja a tv. De megtudom pingeltetni de ennyit tudok.

mivel probálkozzak?
SD kártyával megy, sárga villig 4et folyomatosan. piros ég,

(#26443) Gyula84 válasza s3toraph (#26429) üzenetére


Gyula84
veterán

2es lábat rakd át E7be a középső részen nincs átvezetés

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#26444) kzoli89 válasza vadkörte (#26441) üzenetére


kzoli89
tag

Csak egy apró kis részlet :D
Minden esetre most elég lesz egy Pi3. Aztán majd meglátjuk. Ha a NAS kiszolgálta ezeket, akkor ennek is kell :)

Köszönöm a segítséget mindenkinek.

Üdv,
Zoli

(#26445) Whaazzup


Whaazzup
senior tag

Esetleg tudna vaki ajánlani, milyen pi -táblát vegyek max 6000ft van rá.ÜDV.

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

(#26446) s3toraph válasza Gyula84 (#26443) üzenetére


s3toraph
senior tag

Na ezt jól benéztem. :W Pedig ott van a BB-005 panel vezetékezési rajzán is amit beraktam kép, hogy nem az egész sor van összekötve, hanem sorokként ABCDE és külön az FGHIJ van összekötve. Köszi! :R

Így már akkor jónak kell lennie.

Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -

(#26447) Celtis válasza Whaazzup (#26445) üzenetére


Celtis
veterán

Ha csak az a cél, hogy maximum 6000 forintot költsél rá, akkor bármilyet amit ennyiért megkapsz.
Ha viszont leírnád, hogy mire kellene, talán segíteni is tudnánk.

(#26448) vadkörte válasza kzoli89 (#26444) üzenetére


vadkörte
addikt

Tehát akkor, ha jól értelmeztem, annyi a feladat, hogy a Pi(k) a NAS és a TV-k között legyen(ek), mint médiakliens(ek)? Az első hsz-od alapján a legnagyobb felbontás fHD lenne, ezt ha a Pi2-m tudja, márpedig tudja, akkor a Pi3-nak is röhögve ki kell tudnia szolgálni. A NAS maradna a régi Syno?
Operációs rendszernek, a Pi-re ha másra nem akarod használni elég egy 4(8)GB-os kártyára telepített LE.
Első felületes olvasatban úgy értelmeztem, hogy a Pi3-ból szeretnél NAS-t építeni. Itt már lennének gondok, de ez sem kivitelezhetetlen, csak erős(ebb) kompromisszumok lennének.
Sok sikert, ha elakadsz valahol kérdezz!

Üdv. V. Körte

(#26449) Gyula84 válasza s3toraph (#26446) üzenetére


Gyula84
veterán

megesik hogy benézi az ember :)

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#26450) Whaazzup válasza Celtis (#26447) üzenetére


Whaazzup
senior tag

Szia.Semmi másra csak program írásra, Bios és egyéb memória írásra.ÜDV.

Boxer, imádom. Intelligencia minta képe.//////------ezzel gyorsabb--06204489764

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.