Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
oravecz56
aktív tag
Sziasztok
Vettem új ssd-t gondoltam a régivel Raid-ba berekom 100/94 az új 100/100Másodszor is megcsináltam 2-db ssd-ből RAID tömböt. A teljesitmény lecsökkent mid a kettőnél 80%-ra
olvasási sebesség ugyan annyi maratt.
Asus z68 v-lx
2 db 120GB és128GB ssd
Bioszbol lett engedéjezve a raid .A trim müködik tömb alatt is.
Mit rontottam el vagy hagytam ki ,
Intel rst illesztő van rajta működik a storgate programmal.Segitséget köszönöm
-
lajthabalazs
senior tag
Sziasztok! Vettem egy alaplapot HTPC + media szerver + backup célokra, eddig mindig komolyabb lapjaim voltak, ezért nem is néztem, hogy hány SATA portot kapok. Hát csak kettőt

Szeretnék beletenni egy SATA vezérlő kártyát. Nem akarok szuper-gyors rendszert, elég ha tud streamelni 10-20mbiten, a backupolni valókat is kiváronm. Jó lenne, ha tudna RAID1-et, nem baj, ha csak szoftveresen. Ubuntu-hoz lesz.
Tudtok ajánlani valami nem túl drágát legalább két porttal, amivel nem kell majd sokat bajlódni a kompatibilitás miatt?
-
RAID0-m volt, amibe a sebesség OK , de program láthatóság miatt nem OK és ha 1 lemezzel gond van akkor minden adat veszik, RAID1 -nél nem veszik minden, bár nem tudom a felépítését...

Mi a javaslat szoftveres RAID tömb kialakításnál ?

/2db 300GB SCSI-320 10k rpm HDD -vel/L
-
Guszti
aktív tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Raid01-et írtál, biztos ezt szeretnéd 2 lemezzel, vagy csak elírás?
-
Sziasztok,
Szoftveres RAID01 -et szeretnék létrehozni Win7 alatt (lemezkezelés)
Korábban alaplapi SCSI-320 vezérlővel volt 2db 300GB -os HDD -vel RAID0 -m , de HD Sentinel nem látta így ezt a "szoftveres" megoldást javasolta a Sentinel fejlesztője.
Ebben szeretnék segítséget kapni.
Eddig eljutottam: /mivel ilyet itt még nem csináltam, így nem tudom hogyan is tovább.../

L
-
jozsef8
aktív tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Köszi a bő leírást, még nem jutottam el addig, sok volt a melóm. Hétvégén újrarakom a rendszert, úgy ahogy leírtad. Köszi!

-
rambustibi
őstag
jozsef8:
Sikerült megoldani a problémát? -
rambustibi
őstag
válasz
jozsef8
üzenetére
Az alaplapom Asus M5A99FX pro r2.0
Ugye ezen a lapon nem működik a raid, ha a 2db kék sata csatlakozóra dugod az ssd-ket. Olvasd el te is, hogy az alaplapod melyik sata porton támogatja a raid-et.
Ezt a drivert telepítettem, ez a legújabb: [link]
Az op rendszerem win7 64 bit.
Amikor az ssd-re telepítettem a raid drivert és a win7-et, nem volt rádugva semmilyen meghajtó, csak a 2db ssd! Miután felkerült a raid driver és a win7, felállt a windows, utána kikapcsoltam a gépet és rádugtam a hdd-t és a dvd írót.
Bekapcsoltam a gépet, felállt a win7, utána frissítettem a már raid0 kötetben levő ssd-k firmware-t , ugye ezt 1 meghajtónak látja, ami esetemben a C:, ezen van a win7 (ilyenkor más a firmware száma is, mint a sima 1db ssd-nél)
Nem kezeli a TRIM-et, de a samsung leírja a doksijában, hogy nem kezeli.
Szóval neked is ezeket meg kellene nézned és csinálnod, csak a saját alaplap, ssd márkádnál. esetleg újratelepíteni mindent, még a raid0 kötetet is driverestől úgy, hogy csak a 2db ssd van meghajtóként a gépben, ne keveredjen meg a raid driver!
Ennyit tudok segíteni, a pendriveról szóló telepítési kavalkádomat pedig vissza tudod olvasni (usb2.0 és usb3.0)

#9441 hozzászólástól visszafelé
-
jozsef8
aktív tag
válasz
rambustibi
üzenetére
EZ kéne nekem is. TRIM-et engedélyezi a driver? Kérlek HDsentinelben vagy SSDok-ban nézd már meg nekem! Köszi!

-
vlaci79
senior tag
válasz
rambustibi
üzenetére
Szia, milyen vezérlőn vannak az ssd-k?
-
rambustibi
őstag
2db Samsung 840EVO 120GB SSD (RAID0 ~240GB) mérés:

-
-
Hi
Ha szoftveresen van megoldva akkor ha nem akarsz eladni/venni akkor csak a RAID 1+0 az 500GBosak és a 2TB RAID1 mehet. Evvel van 2 lemeztömböd és minden adat megvan 2X...
Persze a RAID1-es tömböd lassabb lesz, mint a RAID1+0es de dupla akkora lesz a mérete...
Biztos ki lehet találni egy elosztást, hogy amit igazából csak olvasol azokat rápakolod a RAID1-re, ami meg gyakran változik marad az 1TB RAID 1+0 tömbön -
Guszti
aktív tag
Igen, csak 500-at hasznalna, ami eleg nagy pazarlas, bar a maradek 2x1.5T-bol lehetne valamit csinalni, de gyanitom nem azert van raid-ed.
A 4db 500-as arabol biztos kijon egy harmadik 2TB, es akkor mar csak plusz egyet kell venni es van egy hasonlo raid10, csak 4* akkora, es gyorsabb
Annak nem latom ertelmet, hogy a 4x500+2x2000 egy tombben akarmilyen felallasban legyenek is. -
Lenry
félisten
sziasztok!
adott egy Linuxos md-vel megvalósított RAID10-es tömb, 4x500GB HDD-vel
vennék hozzá még lemezt, de ha lehet, akkor nagyobbakat, 2x2TB-ra gondoltam, de ha jól gondolom, akkor ugyanúgy csak 500GB-t használna lemezenként.milyen kombináció lenne az, amivel a legjobban ki tudnám használni a lemezek tárkapacitását, de mellette a lehető leggyorsabb lenne az elérés és természetesen a legmagasabb az adatbiztonság?
-
lakisoft
veterán
válasz
lakisoft
üzenetére
Esetleg más raid tömb is érdekelhet. Ennek a lehetőségeivel nem nagyon vagyok tisztában. A raid vezérlő ilyeneket tud: Adaptec AIC-8210 SATA RAID-on-Chip (ROC) ASIC and Adaptec RAID Code (ARC) with standard RAID 0, 1, 5, 10, and 50, as well as optional RAID 1E, 5EE, 6, and 60.
Ami eddig szóbajött a RAID 10, Raid 5. Esetleg a Raid 6.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok,
Szükségem lenne a segítségetekre:
Raid 5 konfighoz keresek vinyókat. Wd vonalon gondolkodtam eddig egyenlőre de bármilyen más megoldás is érdekel.
Ezeket néztem eddig:
WD 1Tb Red és a WD 1Tb Black jött szóba:
(WD10EFRX) (WD1003FZEX)
3 vagy 4 vinyót javasoltok a tömb létrehozásához?Meg egy infó a raid vezérlő egy Adaptec AAR-2820SA/128+ 8 portos SATA RAID kártya lesz.
üdv,
lakisoft -
Ueda
senior tag
válasz
jozsef8
üzenetére
Úgy néz ki, tényleg akár több száz MB/s értekkel marad el az AMD vezérlője az Intelhez képest.
http://us.hardware.info/reviews/2712/six-ssds-in-raid-0-intel-vs-amd---which-chipset-scales-the-best
-
brd
nagyúr
válasz
jozsef8
üzenetére
A S-ATA kábel biztosan nem, egyrészt mert a S-ATA vezérlőn minden csatlakozónak külön kapcsolata van a vezérlő felé (tehát nem osztoznak), másrészt a 600MB/s az elméleti maximum S-ATA 3-nál, de nálad a 600 MB/s-en túllép a sebesség, ezért inkább valamilyen driveres problémát gyanítok, esetleg HW-es a hiányosság (egyszerűen ilyen a vezérlő), vagy pl. a chipset felé ennyit tud a kapcsolata a vezérlőnek.
-
-
jozsef8
aktív tag
válasz
djculture
üzenetére
0-ra nekem is 0-át ír. Nézd meg HDsentinelben hogy a TRIM engedélyezve van-e ha megkérhetlek. Vagy SSDok program is kiírja neked hogy engedélyezve van-e a TRIM. Ha megkérlek, ezt megnéznéd nekem?
vlaci79: Külön le se mértem mit tudnak, egyből raktam egybe őket és toltam rá az oprendszert. Egybe a 2-nek simán 1000 MB/s felett kéne tolnie, de 600 alig van meg. Mintha lekorlátozná a Sata 3-as kábel, de 2 van

-
válasz
vlaci79
üzenetére
Ehhez képest nekem amd van és működik fsutil behavior query disabledeletenotify-re 0-at ad. Annyi alényeg de már irtam az illetőnek hogy semmit nem kell feltenni a gyári windows raid driver-t párosítja igy a windows. Ez nem teljesen szoftveres raid ugysem mert a raid hardver biosa kezeli a köteteket.
-
vlaci79
senior tag
válasz
jozsef8
üzenetére
Szia, körbenéztem de úgy néz ki AMD lustálkodik. (intelnél legalább 7-es sorozatú chipset kell raid0 trim-hez)
ezt az idézet elmond sajna mindent
"RAID 0 tömb esetén aktiválható TRIM parancs elérhetővé tétele alapvetően a chipset gyártó feladata, avagy szükséges egy olyan vezérlőprogram, ami ezt támogatja RAID 0 esetén. Eme típus esetében az AMD-re várunk, hogy a Catalyst meghajtóprogramjukba beletegyék ezt a funkciót. Remélhetőleg hamarosan megteszik."
Úgy néz ki jobban jársz ha külön hagyod ssd-ket windows egyik ssd,
játék nagyobb programok másik ssd.Win7 soft raid amit még meg tudsz nézni. (vezérlő ahci módban win oldja meg a raid feladatokat)
Teljesítményét nem tudom, mostani procik mellet nem kellene nagyon ssd-t visszafognia.64k stip mellet szerintem is jobbnak kellene lenni ssd sebességének.
Raid tömb szétbontása nélkül te nem tudod megnézni mire képes ssd-d.
Korábban nem futtattál ATTO-t kép nincs-e meg. -
-
brd
nagyúr
Nagyon egyszerűen: a stripe size azt jelenti, hogy a tömb 1 db háttértárolóján mekkora méretű lesz a legkisebb címezhető méret (a tömb egészét tekintve). Tehát nagyjából jól képzeled el, csak azt már nem csíkméretnek hívják. A másik ötletedre: az egyik a háttértároló megvalósítása, a másik pedig egy azon elhelyezkedő filerendszer kiosztási egysége, A filerendszer nem is tud róla, hogy a tárterület milyen megoldással jön létre, egyszerűen csak egymás után következő címezhető sectorokat lát.
-
Ueda
senior tag
válasz
vlaci79
üzenetére
Csináltam 3 SSD-s RAID 0-t [link] , ebben az esetben hogyan ossza 3 felé a csíkméretet ? (Van pár ilyen apróság, ami tisztázásra szorulna.) Az egyik elképzelésem az, hogy inkább összeadódnak a "csíkdarabok" és pl. 3x32=96 KB-os lesz a végső csíkméret. A másik dolog, hogy a RAID köteten létrehozott standard NTFS fájlrendszernek továbbra is 4 kB-os a foglalási egysége. Ezt egy egyszerű txt fájl létrehozásával néztem meg. Erre meg azaz ötletem, hogy a RAID csíkméret nem más, mint lapozás technika, de a fölötte lévő NTFS fájlrendszerbe nem nyúl bele.
-
vlaci79
senior tag
válasz
jozsef8
üzenetére
Az ssd firmware frissítés raid módban úgy tudom nem megy (régen volt már rá szükségem)
Könnyen előfordulhat hogy az ssd firmware frissítés is segít, ssd-n lévő adatok elvesztése ssd lévő firmware változat függő. Előtte Adatmentés Kötelező!!!
A raid bioszban meg tudod nézni a blokk méretet első dolog ez legyen...
Érzed-e majd a sebesség növekedést az jó kérdés, nagyméretű dolgokkal foglalkozol akkor megérheti.
RAID0 kötettel pótolhatatlan dolgok ne legyenek... -
jozsef8
aktív tag
-
-
vlaci79
senior tag
válasz
jozsef8
üzenetére
Hali, raid0 (2 diszk) estén értelemszerüen fele olvasást végzi egyik diszk.
64k strip méret mellett 32k kell olvasnia egy egyik ssd-nek.
Ennek duplája lenne az elméleti sebesség amit várhatsz tőle.
Legújjabb driver nem mindig a legjobb...(okkal javasolja hdsentinel fejlesztője ezeket a driverekt)
Bios friss a lapodon? szoktak raid firmwaret is frissiteni időnként.Aida64 olvasási eredményei Samsung 830 ssd 64GB
4k ~110MB/s 8k ~180MB/s 16k ~270MB/s 32k ~350MB/s 64k ~390MB/s
innen válik érdekessé nálam...(ennek utánna kel járnom) 128k ~210MB/s 256k ~280MB/s 512k ~360MB/s 1MB ~390MB/s 2MB ~400MB/s 4MB ~440MB/s 8MB ~470MB/s -
-
vlaci79
senior tag
válasz
jozsef8
üzenetére
Szia, itt néz körbe. http://www.hdsentinel.hu/driverzone.php
1-diszkhez tartozó eredményed van ezzel a driverrel?
Strip méret felénél milyen sebességet produkál? -
djyuri
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Szia
Én egyértelműnek gondoltam,hogy a driverek is a win pendrive-on vannak..hisz elfér 600 kilóbájt....Ezért feleslegesnek tartottam leírni,hogy minden pendrive legyen 2.0-án...és ezért írtam csak ennyit: ""Ha pendrive-ról telepítesz,akkor csakis 2.0-ról tedd""
De ez minden egyéb helyzetben így a jó. USB3-ról pedig meglévő USB drivrerek esetén se sikerült még egyszer sem USB3 csatlakozón telepíteni windowst. Pedig ezen a téren már csak az adhat telepítési áttörést.
Bár még ki szeretnék próbálni egy gigabites hálózatról telepítést,mert eddig csak 10/100-sról telepítettem és nem voltam lenyűgözve :S Bár lehet a forrás volt a lassú,mert akkoriban még nem létezett sata. -
jozsef8
aktív tag
válasz
jozsef8
üzenetére
Valaki tudna segíteni RAID rendszerben? Egyszerűenm már mindent kipróbáltam. Első RAID rendszerem, de nem hozza azt amit kéne. 2x120 GB OCZ Agility 3 RAID 0-ban:
Képek:

Ennek minimum így kellene mennie ha nem gyorsabban: [link]
Majdnem 1 db Agility 3 ennyire gyors, nem hogy 2 egybe. Valaki segíthetne valami okossággal

-
-
norby91
tag
Üdv.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes -e RAID-ba rakni az ssd és a hdd-t?
Ha igen, elég annyi, hogy a bios-ban AHCI-ről RAID-ra állítom a módot?
HDD-t lehetne gyorsitani kicsit.Van ugye ez az "intel smart response technology", de ha jól tudom max 64gb-
os ssd-ig lehet használni, illetve lga1155 foglalat?Jelenleg:
sata0 dvd olvasó/író
sata1 hdd
sata2 ssdKöszi !
-
jozsef8
aktív tag
válasz
jozsef8
üzenetére
A lényeg az lenne, hogy szerintem valamiért nem adódik össze a 2 SSD sebessége. Mintha csak egy Sata 3-as kábelen menne az adat, mert 595-605 MB/s között lekorlátoz. 1000 MB/s felett kéne tudnia a 2-nek raidba kötve. Jelenleg ez a sebessége a 2 SSD-nek. Simán többet is bírna. Esetleg erre kell külön driver?
Alaplap: 890FX Deluxe 5
A részletek az első kommentemben. Valaki tudna erre valamit? Köszi!
-
rambustibi
őstag
Az eredmény:
[link] -
rambustibi
őstag
Megoldódott a probléma. Az volt a gond, hogy a win7 64bit OS az usb 3.0 helyre volt dugva (usb3 pendriva-l), a raid drivere pedig egy usb.2.0-ra (usb2 pendrive-l). A Bios látta mindkét pendrive-t, és a win7 telepítése meg is kezdődött, ám ilyenkor mindig kért egy illesztőprogramot a win telepítője, én pedig hiába választottam ki neki a raid driver illesztőprogramját az usb2.0--ás pendrive-n, mert ezek szerint ő az usb 3-as csatlakozó illesztőprogramját kérte.
A megoldás az lett, hogy az alaplap usb 2.0 csatlakozójába mindegyik pendrive-t (usb 2.0-ás raid driveres, és az usb 3.0 OS rendszeres) be kell dugni. Sajnos az USB 3.0 csatiról nem lehet telepíteni a windows-t.. -
rambustibi
őstag
Köszi a segítséget, de már ezzel a "zip"-el is próbáltam és még kb. 25 félével legyen 64 vagy 32 bites és nem jó. Sajnos a fórumokat olvasva, erre a "csipszetre" nem lehet feltelepíteni, valamit sunnyog az AMD és az Asus. 2.0 pendrive-ról próbáltam csak, szóval nem én rontom el.

-
djyuri
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Szia. Ok.
plusz!!! Ha pendrive-ról telepítesz,akkor csakis 2.0-ról tedd....és persze erre a pendrive-ra ki is csomagolhatod ezt a drivert
3db fájl lesz benne. -
djyuri
őstag
válasz
rambustibi
üzenetére
Szia
Gondolom 64 bites verziót telepítenél...nos akkor is 32 bites driver kell neki. (jah és kicsomagolva és a floppy verzió kell neki)
Alaplap típusa? -
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Ki tud segíteni Raid_0 telepítésében? Odáig megvan, hogy a Biosban beállítottam a Raid_0 kötet, és a windows 7 64bit OS kéri a Raid driver illesztőprogramját. Többször is próbáltam, de nem fogadja el egyiket sem este 9-től idáig, (agyhalott windows megoldás). Ki tud segíteni? Hol van hozzá olyan driver, amit elfogad? Esetleg valaki érdemben, szájbarágósan le tudja írni, hogyan tudom működésre bírni a dolgot?
Az SSD-k azonos márkájúak és típusuak, méretűek 2db ugyanolyan.
-
djyuri
őstag
Hát ennek ellenére mégse jött össze.
A levétel és visszarakás ki/bekapcs-al történt.Persze,hogy nem omlik összes,én rendszeresen resetelem vagy kapcsolom le főkapcsolóval a gépeket,ha túl sokáig (számomra túl sokáig) sz*rakszik a leállással. Van,hogy egy-egy játék úgy omlik össze,hogy nem akarja visszaadni az asztalfelületet,akkor gondolkodás nélkül reset...40 sec múlva meg már vissza is töltött a gép. De a hardveres raides kisgépen egy sima reset nyomás elég ahhoz,hogy ne induljon el többet az xp és újra kelljen telepítenem. De meg is fogadtam,hogy ha megint lesz egy hasonló,akár áramszünet is,akkor kikapcsolom a raidet...úgyse mérvadó...ez is csak a "miért ne?" miatt telepítettem így fel.
-
brd
nagyúr
A Windows-os software-es RAID-nek mindegy, hogy melyik porton voltak a HDD-k, mert mindegyiken van egy egyedi azonosító, és az alapján találja meg őket. Az viszont nem mindegy, hogy melyik volt utoljára a gépben, és akkor mit csináltál vele...
Az XP pedig már elég jól védett a filerendszersérülés ellen, nem is emlékszem, mikor találkoztam olyan géppel, amely nem a háttértároló hibájából borult meg annyira, hogy újra kelljen telepíteni. Ezt értsd úgy, hogy egy resettől nem fog megborulni a filerendszer. Ha úgy érzed, attól borult meg, ráadásul reprodukálhatóan, élnék a gyanúperrel, hogy a nem az NTFS a ludas, hanem a háttértároló-alrendszer.
-
djyuri
őstag
Ugyanaz a gép,ugyanaz a win és pontosan ugyanoda dugtam ugyanabban a sorrendben őket.
Eleinte nem volt semmi gond,sőt még istenítettem,hogy gyors,stabil és le-fel dughatóak,tehát nem kell mindig rádugva legyen a gépre egyik vinyó sem.
Közbe Skype beszélgetésben visszakerestem és október végén használtam őket utoljára.És igen,pár dugdosási variáció után ismét csak eredeti formációban megpróbáltam "importálni",de rögtön újrakonvertálta és lett két üres dinamikus vinyóm.
A hardveres meg szerintem az XP hibája,hogy újra kell telepítenem,ha nem szabályosan áll le a gép. Sajna elég egy reset gomb megnyomása is,így tényleg csak adat visszaállításra használom azt a kisgépet.
-
brd
nagyúr
-
jozsef8
aktív tag
Hali!
Segítséget kérnék. Most vettem 2db 120 GB-os SSD-t. (OCZ Agility 3)
Összekötöttem a két SSD-t és nem azt a sebességet kaptam, amire vártam. Lehet még állítgatni kéne a dolgokat, de BIOS-ban nem találtam semmi érdemleges dolgot. TRIM-et, sem találtam hol lehet bekapcsolni mikor raidba mennek az SSD-k.Rendes RAID 0 sebesség: [link]
Saját mérésem: [link]
Valamit még biztos állítani kell, mert egybe a kettő hozza szinte azt a sebességet, amit egynek kellene. Köszönöm!
-
Geller72
veterán
válasz
mclaren777
üzenetére
Egy RAID 0 nem lenne jó? Milyen OS van a gépen? Mert linux alatt ezt raid nélkül is lehetne ütemezni mondjuk.
-
mclaren777
senior tag
Olyan programot keresek, ami az SSD-m (Operációs rendszer is ezen van) tartalmát állandóan mentegetné, szinkronizálná egy merevlemezre anélkül, hogy ez az SSD működését lassítaná!

-
djyuri
őstag
Üdv
Azt hiszem megvan az első veszélye a szoftveres raid-nek.
Bár megjelöltem,hogy pontosan hova voltak dugva a a raid-be fűzött vinyók és eleinte akár menet közbe is rádughattam a gépre őket...egy perc alatt összeállt és már használhattam is.
Viszont nem használtam most legalább egy hónapja őket...most dugtam rá oda,ahol voltak és ismeretlen dinamikus lemezként ismerte fel őket,de egyenként....sehogy se bírtam visszahozni a tömböt.
Még jó,hogy üres volt....Úgyhogy egy negatív pont a szoftveres raid-nek.
Viszont a kisgépben hardveres raid van,ami kifogástalanul működik,ha szabályosan van leállítva a gép. Ellenkező esetben a raid0 tömbön az XP javíthatatlanul összeomlik.
Azért javíthatatlanul,mert már gépbe nem rakható át felismerhetően és a mellé másik vinyóra telepített win-ek közül egyik se látja egybe őket. Csak két külön 120-as vinyónak,amik nincsenek megformázva (szerintük).
Perpill linuxxal is ez a helyzet,de ott még nem adnám fel,mert még csak ma kezdtem újra foglalkozni a linuxxal és igencsak bénázok
üdv
-
válasz
Csokiii
üzenetére
Hi
Most hirtelen nem értem a problémát...
Ha az intel rapid storage-val csináltad a raid tömböt akkor a windows nem fogja látni az azt alkotó lemezeket.
Esetleg a windows lemezkezelésben nézz körül, ott kéne lennie a frissen kreált tömbnek. Akkor inicializálás, particionálás és betűjel hozzárendelés után fogja látni -
Csokiii
aktív tag
Sikerült felrakni a legújabb intel rapid storage-ot, a progi láttja a raid tömböt, meg az aida is de a windows nem

-
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Van egy Asus Maximus V Formula lapom és 2db 320as merevlemezem(az egyik Samung a másik WD). Biosban engedélyeztem a Intel Rapid Start Technology-t és az Intel Smart Connect Technology-t és a satamódot AHCI-re állítottam. Beállítottam a két merevlemezt raid0-ba aztán inulás után megpróbáltam felrakni az Intel Rapid Start Technology 3.0-át de ezt írja: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek ezért a telepítő most kilép."
Valkinek valmi ötlete
-
Sanyi19
őstag
válasz
Geller72
üzenetére
Kipróbáltam, nem az egér, nem a billentyűzet, nem a raid, hanem az a baj, ha rá van dugva a TV is a gépre. Akkor csinálja. Tehát ha két megjelenítő van. Ha csak a monitor van rádugva nincs lagzás. De nem a kártya a hibás, mert van nálam egy HD7850 meg R7 260X, utóbbit pár nap mulva viszik, de mindkettővel ezt csinálta.
-
-
Geller72
veterán
válasz
m0h0senator
üzenetére
Pont erről beszélünk fent. Olvass vissza egy kicsit.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok,
Segitseget szeretnek kerni. Az adatlapomon levo konfigban a raid neha mukodik neha nem. Win 8.1 van 64bit ami neha bebootol neha nem. Ilyenkor winload.exe hibaval kek keprnyo van. Biosrol este teszek fel kepeket hogy van beallitva. A lapon az utolso bios van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
storgate)

. Ez is valami.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)