Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez a kijelentés még mindig érvényes? Win10 alatt ez, hogy mint működik?
Tényleg ennyi az egész, és innentől a windows intéz mindent?
Lehet, hogy 2 darab 3TB-s HDD-t betennék Raid 1-be. Úgymond mindent csinálok, vagyis, játék, adattárolás, stb.. Lenne ennek létjogosultsága?
Ebben az esetben, az olvasás érezhetően gyorsabb, vagy minden marad úgy mint eddig, csak lesz biztonsági másolat?
Ha mondjuk az elsődleges vinyó esik ki, akkor, hogy mint tudom elérni azon a vinyón az adatokat, amire tükrözik a windows?
-
Freddy TNT
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hello !
Kössz a választ.
A HW & SW kártyák közötti különbséget ismerem, csak jó volna látni hol kezdődik a komolyabb kártya.Úgy értem a hardveresek között is bizonyára van olyan ami erősebb vagy gyengébb, esetleg több-kevesebb rammal szerelt, stb stb.
Kár, hogy senki nem csinál ilyen tesztet...
-
raczger
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, itt találtam néhány ilyen külső házat. Nem értek sajnos a témához, ezért is kérdeztem, lehet, hogy olyat akarok, amit nem lehet, de havernak most is egy hasonló külső házban van 2db hdd-je raidben, de azt már rég kinőtte, így kellene neki még egy mellé.
Igazából neki egy ilyen is jó lenne, de ehhez képest szeretné tudni lenne-e olcsóbban rá valami megoldás.
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Szia, Igen a RaidReconstructor - nem olyan egyszerűen, sok kínlódás után - de visszahozott mindent az egyik, a kisebbik, SSD RAID0-ról, el is kezdtem írni egy leírást, hogy lépésről-lépésre hogyan sikerült. De amikor elkezdtem ugyanúgy megcsinálni a másik RAID0-t, ez már 3x1Tb HDD-ből áll, ezen viszont egyáltalán nem működik, az elsőnél kijárt út :-(. Tippem is van, hogy miért nem talál semmit: az elején csinál egy tesztet, az eső valahány ezer sectorokkal végigpróbálja a lehetséges RAID variációkat, és amelyik értelmes eredményt hoz, azzal a beállítással végzi a visszaállítást. Mivel ezen a 3Tb-os RAID0-n a vágatlan, nyers, 4K-s videók vannak, így szerintem csak olyan óriási fileok vannak a lemez elején, hogy a tesztelt méreten nem talál semmit értelmes filet sem, így el sem kezdni a helyreállítást :-(. Ezen viszont a TestDisk talál (úgy tűnik) törölt partíciót, csak a 3Tb miatt minden próbálkozás 1 napig tart. Még kínlódok vele, de fotózok mindent, biztos, hogy fogok csinálni egy step-by-step leírást végén, hogy mások könnyebben boldoguljanak. Eddig idáig jutottam...
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
No, kifaggattam az exemet, valószínűleg amikor meghalt a régi c:\ és a BIOS jött elő neki, ő rányomott "próbaképpen" a Default settings-re így tűnhetett el a RAID. Kérdés, hogy akkor mi lenne a megoldás? Más fórumokon olvasgatva találtam olyan infot, hogy a SATA vezérlőt AHCI-ról RAID-re kell állítani, ugyanazzal a névvel és stripe sizzal beállítni, és a TestDisk-programmal visszaíratni a partíciót. A Név az ahogy a Windowsban ki volt írva az Array? A Stripe size? Biztos, hogy nem emlékszem, hogy anno mit állítottam be.... Az megtudható esetleg valahogyan?
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Szia
Tettem fel új Win10-et, új Intel Rapid St.T.-st stb, de nem oldódott meg a helyzet. Továbbra is egyben látja a Windows az arrayeket, nem külön külön driveként, de formatálni akarja mindenképp, a lemezkezelőbe belépve meg inicializálni szeretné. Egyébként a Lemezkezelő soraiban mindkét RAID arrayt egyben látja, de kétszer is szerepel mindkettő: egyszer úgy, hogy nincs inicializálva, alatta meg úgy, hogy "RAW" és egészséges partíció D: és E:
Biosban ha az EZ Tuning Wizarba megyek aho a RAID beállítások vannak ez fogad:
Change AHCI to RAID
Do you want to enable RAID?
Note:
1. The SATA mode will change to RAID and will restrat your PC instantly to take effect
2. Changing SATA mode may cause the existiing operating system boot failure and cannot be recoverably
3. EZ Tuning Wizard supports RAID configuration in UEFI mode onlyErre nem mertem eddig Igent mondani
Ha bemegyek a BIOSban az "Advanced/PCH Storage Configuration" menübe, ott látom hogy a RAIDben részt vevő lemezek "SATA Controller 1 Mode Selection" sora "AHCI"-ra vn állítva (bár biztos, hogy én nem nyúltam hozzá). Ezt átállítsam RAID-re? Azzal nem fog törlődni minden?
Ha egy lemezként látja a Windows a lemezeket, nem külön külön, akkor az azt jelenti, hogy a RAID Biosban lett létrehozva, vagy rosszul gondolom?
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Tőlük a GetData back-et ismerem, az már sokszor mentett életet. Viszont ez itt nem jó, nálam a Windows már egyben látja a 3 hdd-t itt meg külön-külön kellene megadni a hármat, amit nem is tudok, mert nincs csak egy alistában. Megpróbálok egy rendes Win-t feltenni, uefi (ez vmi lite verzió, nem ehhez a géphez írtam ki, de mivel a rendes nem ment, az expárom feltette ezt). Megnézem arra mit mond majd a BIOS, vagy mit fog látni egyáltalán. Most már jönnek elő az emlékek, akkor sem tetszett, hogy nem találok "rendes" beállítási lehetőséget, csak ezt a "Wizardot", csak akkor, mivel minden üres volt, könnyen próbálkoztam, most meg sehova sem merek kattintani, mert bár általában értek jól a gépekhez, csak RAID ben nincs semmi tapasztalatom se, plusz ez az uefi új nekem.... Biztonsági mentések meg addig vannak, amíg együtt voltunk, azóta, meg hiába tépem a számat...
Én sem tudom mi köze az uefinek hozzá, a BIOS írta most ki, hogy csak akkor tud működni (próbáltam fotót feltölteni, de nem látom.) -
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hm pedig kifejezeten úgy rémlett, hogy BIOSból csináltam, most így látva be is ugrott ez a felület (rég volt már). És mitől látja akkor most is egyben a HDD-ket a Windows? Ezért gondoltam, hogy tuti a BIOSban lett beállítva) Nem lehet, hogy a Wint kellene újratelepítenem egy uefi-s usbről? Egyébként van esetleg javaslatod, ilyen programra? Az csak "ránéz", nem végzi ki, ha nem sikerül megoldania? És utolsó kérdésként: hová küldhetem a sört a segítségért :-) ?
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Ó, nem néztem bele eddig, gondoltam jobb ha a BIOShoz nem nyúlok, meghát a Win egyben látta... Ezen az EZ Tuning Wizard-ban van a RAID és ezt mutaja most, de nem tudom, mire merjek kattintani:
Change AHCI to RAID
Do you want to enable RAID?
Note:
1. The SATA mode will change to RAID and will restrat your PC instantly to take effect
2. Chnaging SATA mode may cause the existiing operating system boot failura and cannot be recoverably
3. EZ Tuning Wizard supports RAID configuration in UEFI mode onlymost ezt olvasva - mondja a párom hogy nem az USBről telepítette végül, amit adtam neki, hanem lemezről, mert volt neki egy korábbi, de az nem UEFI telepítő, tudom. Akkor az a gond, hogy nem UEFI módban lett telepítve? Ha UEFIben telepítem menni fog elvileg?
(Modjuk a BIOS Boot/Secure Boot alatt az OS typera Windows UEFI mode-ot ír...)
-
kocsislevi
csendes tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Hú nagyon köszönöm....Igen előtte Win8.1 volt frissen telepítve, akkor volt új a gép, BIOS ból csináltam, ASUS X99-Pro az alaplap egyébként, és RAID0, mert ezek video vágásra lettek létrehozva cache-elésre, és elvileg a sebességre kellett igazán. (Abba ne menjünk bele, hogy végül miért vannak rajta fontos adatok... a párom használja). Egy Kingston M2 drive volt a C, ami megadta magát (fél év után) most egy kis sata ssd-re került az új oprendszer, de az utolsó SATA portra tettem, hogy ne változzon semmi sorrend a raidben - oda más máskor is dugtam be hozott HDD-t gond nélkül. Most a Windows szépen egyben látja, egy "HDD"-ként, csak épp nem látszik rajta semmi, formázni akarja - amit eddig nyilván nem engedtem.
-
rgeorge
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszönöm.
Aggódásom oka, hogy a BIOS semmit sem írt a kötet állapotáról azon kívül, hogy Rebuild, a management fel sem volt telepítve, és egy órája értem el odáig, hogy feltegyem, addig ha be is bootolt a Windows, telepítés előtt lefagyott vagy újraindult. Most a rebuild-ot megvárom, szerencsére eszembe jutott, hogy a vírusirtót állítsam le, mert azzal kb. fél nap, így most 2-3 óra lesz a rebuild (250GB). Szóval fogalmam sincs, melyik HDD hibázott, az, amelyik néha meg sem jelent, vagy a másik. Most azt írja a management, hogy mindkét HDD rendben van, csak az a rebuild, az hiányzik neki. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Igen, emlékeztem, hogy anno sikerült megoldani valamivel ezt a problémát és időközben meg is találtam ezt a programot az install könyvtáramban, ebből rájöttem, hogy ezzel oldottam meg anno a raid újraszervezését, majd a szokásos módon tudtam menteni róla az adatokat.
A baj most az, hogy időközben sikerült helyrehozni a raid tömböt, üzemel rendesen, csak épp meghajtóként nem látja a Win sem, meg a HDD repair sem. Ahhoz inicializálni kéne, hogy látszódjon meghajtóként. Csakhogy ha inicializálom, akkor nagy eséllyel haza is vágom az adatok visszaállításának lehetőségét, attól tartok. Ez a dilemmám, pedig nem nagyon fog más lehetőség maradni.
Minden esetre köszönöm a helpet, meglátom, mi lesz.

-
válasz
radi8tor
üzenetére
Kössz!
Itt elsősorban a meghibásodási esély az, ami visszatart a rendeléstől, mert még sosem vásároltam ebay-ről hardvert. Nem esne jól, ha magával vinne más alkatrészeket az örök bitmezőkre.
Persze, nem akarok egyből ilyet feltételezni, ezért majd valahol körbeszimatolok az általános tapasztalatokkal kapcsolatban.Egyébként 2db extra sata portra van szükségem, de gondolom a raid vezérlők tudnak működni ilyen üzemmódban is...

-
-
Grafiqs
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Tudom, hogy a RAID1 a tükrözés. A minél nagyobb adatbiztonság miatt akarok RAIDet használni. Attól tartok, hogyha szoftveres RAIDet használok és valami oknál fogva az a meghajtó amin szoftver (egy külön USB-s vinyón lesz majd az oprendszer) van megdöglik akkor bukom az adatokat. Nem a sebesség az elsődleges szempont. Egy SATA I is tud annyit amennyi bőven elég a DLNA kiszolgálásához.
Ezért gondoltam, hogy egy RAID kártya nagyobb biztonságot ad.G
-
Kiskokó
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
nem értek ilyen szinten sajnos hozzá.
nem hiszem el hogy egy másfél éves WD igy megpusztul.
Milyen lehetőség marad még amivel esetleg működésre tudom birni bármilyen alaphangon is akár ?
Ha a Biosba nincs már ? :SA pöckök a hátulján.. az SSC Mode az tulajdonképpen mi?
Vagy valami
DOS alatt kezelő program ahol talán még fel fel ismeri ? -
törölt tag
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
HBA - host bus adapter, nem tartalmaz saját CPU-t (XOR egység) hanem "csak" egy egyszerűbb vagy komolyabb vezérlő chip van rajta... lényegében extra SATA portokat kapsz a géphez vele, csak nem az alaplapra integráltan, hanem bővítő kártya gyanánt (a NAS OS-ek, ill. a ZFS filerendszer nem szereti a hardware RAID-et)
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Hát elvileg CPU és GPU lenne de a valóság mást mutat...
Ugye, hogy mondjuk csinálsz egy videóval bármit akkor a programnak elég sok adatot kell kiköpülnie magából, hiszen a user elvárja, hogy egyetlen kis "<-" gombbal vissza tudja csinálni.
Ismerek jó-pár PS-ből elő emberkét nekik is mindig adateléréssel kapcsolatban kértek tőlem segítséget...
PS-ben is egy egy projekt fájl nem ritkán 4-5-6-7-8GB de láttam már 10 GB felettit is. Rengeteg nyersanyag melyet mind eredeti állapotában tárolsz és csak a exportáláskor végi el rajta a gép a transzformációkat. Valami hasonló lesz videóvágásnál is....
Azt meg ne felejtsük el, hogy egy mobil I7 aminél a fogyasztás a legfontosabb egy I3-as asztalival van egy szinten. És ha az I3at megtekerem a mobil I7-nek a fal adja a másikat....
A GPU-nál meg max egy közepes VGA-t szintét lehet elérni a legerősebb laptop VGA-val. -
-
Brekkk
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszi a választ.
Utánaolvasgattam a dolognak. A Fenti link alapján a WIN7 dinamikus lemezkezelésnél lehet ugyanazon a Drive-on többféle RAID is. A Példában RAID 0 és Spanning. De ha jól láttam lehetett volna RAID0 és RAID 1 is egyszerre azonos HDD-n. Normál NON RAID partíció is létrehozható, ami nekem is kell.
RAID 0 tartom majd a nagyon nem fontos adataimat, míg a maradék helyere ami nem RAID mennek a fontosabbak. Mivel nem lesz RAID-ben a maradék, így ha elhalálozik az egyik HDD akkor nem egyből 4 Tb adatot veszetk, csak legrosszabb esetben is max 2 TB-otMost épp adatot mentek a 2 HDD-ről. Ha megvan elkezdek egy kicsit játszani a beállítássokkal.
Remélem sikerül megcsinálnom amit tervezek.
500 GB RAID 0 és 2*1,5 TB adattár NON RAID -
Nordbright
csendes tag
-
janos666
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Megnézem, bár ez itt most csak az elméleti kérdés.
A gyakorlati, hogy miért nem találom most azt az opciót az IRST vezérlőpultban, hogy RAID-0-ra konvertálom a degradált RAID-5 kötetet.
Szinte abszolút biztos vagyok benne, hogy lehetett ilyet régebben, mert úgy rémlik egyszer véletlenül csináltam ilyet: Elfelejtettem visszadugni a SATA adat vagy tápkábelt az egyik winyóra, és mikor ezt pótoltam, akkor azt hittem, hogy amire kattintok (talán "reset to normal" vagy hasonló opció) az újraépíti majd a tömböt, de helyette 0-t konvertált az 5-ből, a harmadik lemez pedig ott maradt szólóban, és aztán kézileg konvertáltam át 0-ból 5-be, miután végzet a degradált5->0 konverzióval. De lehet, hogy rosszul emlékszem, vagy hogy okkal vették ki azóta ezt az opciót az IRST-ből. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Komplett filmeket szoktam kitömöríteni (1-2GB) editálás után, mert így tudok variálni a tömörítés minőségével.
Ha elcseszem, akkor csak a tömörítés idejét bukom, ami pár óra, de a render idejét megspórolom, ami sokkal több lenne.
Az SSD kicsit borsos árú lenne.
2db 1 terrás winyóval meg pont jó vagyok, mert azok vannak olyan gyorsan együtt, mint ahogy a procim tudja tolni az anyagot. -
-
Foxmulder89
senior tag
-
bencsikgab
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Az alaplap (szinte biztosan) kizárható, az csak a raidkártyát hajtja. A táp egy ágon adja le az összes teljesítményt, ezért nem segíthetett a tápkábel csere (ez így logikusan hangzik,nem?
)Raidkártya kizárható, alaplapi csatlakozóra dugva is ue. volt a jelenség. Kábel és disk szintén kizárható, cserélve lett mindkettő.
-
bencsikgab
tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Amikor a WD5003EZEX tesztelve lett (ddvel), akkor a többi disken nem volt terhelés, csak azon az egyen.
550W-os táp hajt 8db vinyót +1db ssd-t, egy 125w-s processzor mellett. Szerintem a táp teljesítménye elég.
Ezért kizárnám azt a lehetőséget,hogy nem kap elég 'kakaót', a hármas sata csoport alján helyezkedik el. -
BlackSoft
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Ezt nem igazán értem ahogyan megfogalmaztad... Ezt úgy értetted, hogy ha egy SSD meghibásodik, akkor a másik 3 adatai semmit nem érnek a 4. nékül igaz?

Mert ha erre gondoltál, akkor ezzel tisztában vagyok. Szerintem nagyon ritkán halnak meg a kingston SSD-k, így szerintem nem lesz gond ebből a szempontból.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem, semmi baja. Nem egyedi eset. Rengeteg külföldi topik van erről. Ha berakod egy HP gépbe, akkor vidáman működik. Akár egy Microserverben is. De más gyártójú szerverekben és munkaállomásokban is működik. Konzumer lapokkal szokott gondja lenni, van, akinél egy frissítés az alaplap BIOS-án megoldja a problémákat. Nekem van egy Adaptec kártyám is, így nem foglalkoztam vele tovább.
Linuxban nem vagyok elég guru, hogy frissítsem a BIOS-t. -
djculture
félisten
válasz
radi8tor
üzenetére
Ja jobban muzsikál de cserébe ha újabb ssd-t veszel folyamatosan gariztathatod. Már olyan se egy van hogy felbontom és sekép se hang már rossz. Meg 2 napig megy és crc error, eltűnik örökre. Nem bóvli márkákról beszélek még mielőtt valaki okoskodna...Nagy istenített samsungból is van az adatmentő kolléga asztalán több mint 200 db. A régi 2-3 éves ssd-k meg még mindig mennek. De igazság szerint a nagyobb hdd-k frontján is rengeteg hibás van. Szerintem a gyártás után való szúrópróba ellenőrzésen(meo) spórolnak a gyártók.
Raid0 kötetbe rendezett ssdnek meg van értelme már ha újabb alaplap és tudja így is a trimet, persze nem sebességbe hanem mert egy adott írási mennyiség megfeleződik a két ssd között, használattól se melegednek ennyire. -
-
darealkilla
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Követtem a leírásodat, miután bemásolom az iastorA és iastorF fájlokat, majd
újraindítom a gépet, BIOS-ban RAID-re állítom a vezérlőt...
és ezután is a
disk read error has occurred...press ctrl alt del to restart
hibaüzi jön elő.Talán a rendszervinyómmal nincs rendben valami....
Elővettem egy másik vinyót, új win telepítéséhez.
Raid-re állítom a vezérlőt, létrehozom a tömböt és a szóló (nem tömbtag) vinyóra simán elindul a win telepítés,
itt nincs is semmi gond. -
-
n00n
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
És CD-ről is be lehet tallóztatni? (Mert ugye CDről megy a telepítés)
Hiába nyomkodom az F6-ot simán tovább ugrik...

SZERK: Akkor megválaszolom magamnak mindkettő kérdést. Jól látom, hogy csak floppyről lehet (és később kéri csak be, ha nyomogatom az F6-ot). Így viszont biztos, hogy nem kell hozzá driver (Sil 3512) driver, mert nincs floppy meghajtó a gépbe és valahogy rákerült a Windows.
-
-
davidsz
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Leírás szerint így van. Sőt leírás szerint nem támogatott P67 lapban, de működik Win 8 alatt.
Win 7 alatt sajnos 77 lapban sem működött. Itt a puding próbája az evés. Sajnos a leírás és a gyakorlat más.
SSD RAID0 még nagyon gyerekcipő és nem biztos a kimenetel.
Gyakorlatban is kell 1-2 hónap mire azt tudtam mondani, hogy megy a TRIM és nem csak írja, hogy megy.
Win 7 esetében is megörültem, aztán jött egy hónap elteltével a lassulás.Jó lenne mondjuk több tapasztalat e téren. Lehet mondjuk azért nincs, mert egyszerűbb venni egy nagyobb SSD-t, mint 2db-ot és küzdeni vele.
Boot lassabb, mert a vezérlőt be kell tölteni - ez kimaradt.
-
davidsz
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
A gyakorlatban így néz ki a dolog:
Inteles vezérlővel csak Win8 alatt működik.
Teszteltem, próbáltam már többször is ezt az SSD - RAID dolgot. Win 7 alatt hiába teszteled, hiába írja, hogy van TRIM. A gyakorlatban 1 hónap után olyan lassulás lesz vele, mintha behúzták volna a kéziféket.
SSD fórumban többször írtam erről -
szelesjanos
tag
válasz
radi8tor
üzenetére

@Pali79:
Nincs játék a gépen, egyszerűen a sok program miatt ami fent van egy idő után elszemetelődik úgy, hogy csak 10-20GB szabad helyem van...
A Pinnacle Studio, pedig nem is hajlandó megkezdeni egy BluRay kódolást, ha nincs legalább akkora szabad hely a rendszer lemezen, mint amekkora a készítendő iso file. -
xatos3
senior tag
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
A dolog érdekessége hogy amikor indítottam a gépet akkor "hardveresen" nem tűnt fel neki a dolog, Windows indulás után a Rapid Storage Driver vette észre a dolgot, valamit variált, kért egy újraindítást és ezután jelezte a RAID bios member disk-nek a két vinyót. Windows és kellékei maradtak az eredetiek, csak a legszükségesebb drivereket telepítettem (USB3, stb). Rapid Storage Driver amúgy is a legújabb volt, így ahhoz sem nyúltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Opel topik
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Padavan firmware
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

storgate)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)