Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
Több órát beszélgettem a Geminivel és a következőre jutottunk: a fogyasztó alaplapok PCH-ja által kínált RAID csak FakeRAID, legalábbis ha a lényeges RND4K részt nézzük. A RAID modul egy plusz layer ebben az egészben, tehát nagyrészt csak lassíthatja a dolgot. Tehát rendszer futtatására nem optimális. Korábban írtad, hogy te nagy fájlokkal dolgoznál, tehát maga a RAID0 erre jó választás. Két lehetőséged van: vagy használsz csak FakeRAID-et (valószínűleg most is az van), amit a PCH biztosít, ebben az esetben a nagy fájlok kezelése megduplázódik, viszont az 4K sebességek visszaesnek (rendszer), vagy pedig a mostani RAID-et csak a nagy fájlokra használod, veszel egy harmadik SSD-t, amire a Windows-t telepíted. Utóbbihoz nyilván kell egy harmadik SSD, viszont lesz duplázódott nagy fájlos sebességed, és lesz normális 4K sebességed is. Itt megnézheted az én eredményeimet. Szerintem semmi nem szorul benne magyarázatra. Ez egy teszt rendszer, csak kíváncsiságból löktem össze, nem használom. X470-es alaplap, tehát réginek mondható. A RAID modul 2021-es, tehát ez is régi, hiába 2025-os a BIOS. Két PCIe 5.0-ás SSD-t használtam, de nem sok jelentősége van, mivel az alaplap csak 3.0-ás. Kiindulva abból, hogy te viszont egy current-gen rendszert használsz, azok a 4K értékek siralmasak! Nem tudom, hogy mi lehet a gond nálad, de rendszernek ezt végképp felejtsd el. Egyébként rendszernek is jó a RAID0, csak normális, dedikált vezérlővel.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Macbook Pro M3 Max 16" - 64 GB/4TB/ AJÁNDÉK MAGIC KEYBOARD 3/ 27% ÁFÁS!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest