Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID

Hozzászólások

(#2544) heki02


heki02
tag

Sziasztok!

Lenne egy Láma kérdésem.Nemrégiben vettem 2db WD Raptor 74GB-os HDD-t amiket Raid0-ban szeretnék használni. Az alaplapom típusa asus p5k deluxe,amin 6db sata hely van.Van egy 200Gb-os Samsung hdd-m is amit csak a fontosabb adatok tárolására használnék,és amin jelenleg az XP van.
A helyzet a következő amint bekapcsolom a biosban az alaplapi sata raid vezérlőt és beállítom a raid0 kötetet, a két WD-re, onnéttól kezdve nem tudom elinditani az Xp-t a régi samsung hdd-ről.Hiába állítom át hogy onnét bootoljon,ha el is kezdi,/amint megjelenik az Xp betöltési grafika/ rögtön kék képernyő és újraindul.
Mondom magamban,ok leszarom. Beállítom cd-ről való bootolásra, és feltelepítem az XP-t a raid0 tömbre. Így is úgy is arra hajtok. Erre amikor oda érek hogy ki kéne választani melyik hdd-re, meg melyik particióra szeretrném telepíteni,azt írja hogy a winfos nem talál hdd-t a gépben. Még a régi samsungomat sem.Amikor meg a biosban mindegyiket látja. :W
A hdd-k mind kipróbált jól működő darabok külön külön remekül és gond nélkül üzemelnek.Még garanciálisak is. Szintúgy a lap. Szóval mi lehet a gond. Bios frissités?
/Bár jelenleg a legújabb van fent./
Már arra is gondoltam,hogy veszek egy régebbi Pata-ás hdd-t az adatoknak és azt a lapon lévő Jmicron chip-re kötöm akkor talán lehetne őket egyszerre használni. Jelenleg a Jmicron pata-ás részén 2db Asus DVD-író van,az e-sata részen pedig semmi,viszont oda nem tudom rádugni a sata-ás hdd-ket. :F

Jó volna pár ötlet! :R

Senki sem lehet tőkéletes, belőlem is hiányzik a hiba!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  RAID
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.