Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matthew
őstag
Üdv raid guruk!
Eddig 2x36 raptorom volt 0-ás tömbben de nemrég elpasszoltam az egyiket és már hiánbyzik, azonban támadt egy fura 5letem. Mi lenne ha 2 db 30/40 GB-os laptop (2,5'') vinyót kötnék raid0-ba? Szerintetek mennyire lenne gyors? -
code1005
senior tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Persze hogy nem, nem is látom értelmét miért tette bele ezt a lehetőséget az Nvidia.
-
Criton
veterán
Hi !
Lehet hülye kérdés de érdekel
Az alaplap P4c800 , tudja raid-et. Adott egy SataII 250gb os samsung meg egy PATA 250GB os samsung, így megoldható a raid vagy 2 sata vinyó kell ?
Előre is köszönöm a választ -
Comanche
tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Igen, engem is ezek a Non dolgok bosszantottak, úgynézem működik, de még próbálgatom, köszi....
-
Comanche
tag
A kérdésemre senki nem tud mondani semmit? Vagy minek kérdezősködöm, ha megy rendesen?

-
_seth_
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Nekem ha jó pillanata van akkor burst nélkül is eléri a 101-105 közötti tartományt.
''TCQ&NCQ hatása'' na ez az ami nekem nincs pontosabban az egyik vinyó (amit múlt héten vettem) NCQ-s de a másik nem (az pedig kb akkor lett vásárolva amikor 160gb volt a plafon vinyókból).
Ha elkezdek pl 3 másolást akor kb 8mb/secre áll be mindegyik, 1 másolásnál ez kb 18-19mb/sec (a raid0 tömbön belül persze, most nincs másik vinyóm) de ha egyszerre azaz egymás után végigkattintok a gyorsindításnál lévő ikonokon így is sokkal gyorsabban behozza a progikat.
Nekem is 128K a blokkméret a tömbben, 64/128 között lehetett választani a létrehozásakor. -
Freddy TNT
őstag
Én bármit csinálok atomstabilan 75-80 Mb/s körül marad. Average 80MB/s fölé nem megy sajnos, pedig illene
. Viszont érezhető a TCQ&NCQ hatása, na meg a jobb raid vezérlő ugyanis szinte agyonüthetetlen több egy idejű file-művelet esetén is.
Az integrált silicon image vezérlővel csak másolni + esetleg cd-t írni lehetett egy időben de semmi többet. Most meg bármibe belekezdek bírják a vinyók.
A burst speed viszont az Istennek sem megy 100 MB/s fölé. (98Mb/s jelenleg.) Ezt még egy UDMA 6-os vincsi is felülmúlja.
Jó volna valami azonos típusú alaplappal összemérni,de sajnos nem ismerek senkit itt a Ph-n sem, akinek ilyenje van+RAID0

szerk: silicon image-el 4 vagy 8 kilobyte-os volt a blokkméret most meg 128. De ugyan annyit teljesítenek...
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
[link]
(a nagy ''szakadékok'' itt azért vannak mert amikor screenshototo csinálok leesik 50mb/secre a sebesség, egyébként stabilan 100-110 fölött megy)
Nekem ennyit tud burst speeddel de nélküle még mindig ingadozik 60-75-100 között, erre azt mondták, hogy a block mérettől függ a sebesség.
Azt, hogy neked miért nem megy 100 fölé nem tudom
[Szerkesztve] -
vazzz
őstag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Szerintem a lapod nem tud tobbet.
-
Freddy TNT
őstag
Valaki tud valami épkézláb ötletet adni, hogy miért nem kúszik a burst speed-em 100Mb/s főlé ?
2*Samsung SATA II 160GB + promise fastrak tx2300.
Egyébként minden klaffol. Bár ha jobban meggondolom, akkor a régebbi két 80-as vincsim sem kúszott 100Mb/s fölé (burst speed)
Talán az alaplappal van valami gond ?

-
Comanche
tag
Az lenne a kérdésem:
A bekapcsolás után, a felvillanó boot képernyőt, ez követi:
Raid
Array 0 RAID 0 Normal
Serial CH O Master Sammsung....
Serial CH 1 Master Sammsug
Non Raid
Non Define
Press / TAB / Key into user Windo
Ez most akkor jó?
Mit jelent? -
vazzz
őstag
-
need
addikt
válasz
mr_ricsi
üzenetére
kiegésziteném azzal hogy ha az nVidia raiddel csinálod akkor igen is kell elöször álitgatni a biosban még pedig ezek az opciok közül kell beálitani..és utánna hozzuk létre a RAID 0 tömböt..!
IDE Primary Master RAID
IDE Primary Slave RAID
IDE Secundary Master RAID
IDE Secundery Slave RAID
First SATA Master RAID
Second SATA Master RAID
Third SATA Master RAID
Fourth SATA Master RAID
a kivastagitottat kellett enabledre rakni...!!
[Szerkesztve] -
Comanche
tag
Lejebb olvastam a hőmérséklet kérdésében, valaki jutott már valamire? mármint, hogy akkor ugye a kettő winyót egynek érzékeli a rendszer és akkor az everest például milyen hőmérsékleti értéket mutat? valyon a kettőből jön ki neki valami átlagszerű, vagy mégis csak az egyik egyikét méri?
-
Comanche
tag
Ha érdekel valakit, bár lehet már leírták, tegnap összehoztam, 13 perc alatt fent volt win, elötte meg a 150 Gb-ot vagy 4 perc alatt megformázta! Elég szimpatikus a dolog, bár még nem volt mindent idő mkipróbálni!
-
need
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
csatlakozom a véleményedhez és szerintem megéri a RAID rendszer van pár kép ami érdekes..rar teszt..dvd irás..a szokásos mérések és everest is..!
[link]
[Szerkesztve] -
10GoBall
aktív tag
Egy kis okosítást, ha kérhetnék!
Adott egy IC7 lap, 2 db azonos SATA vinyó. A lap 2 db sata csatival rendelkezik. A cél egy raid0-ás felállás lenne.
Azt több helyen olvastam, hogy a raid0-nak csak akkor van értelme, ha külön csatornán van a két vinyó. A mostani használatban a 2 hdd egy csatornán, mint master és slave látható.
Ezen felállás alkalmas-e érdemleges raid0-ás kialakításra?
Minden segítséget előre is köszönök. -
Comanche
tag
Na sikerült megcsinálnom, úgyhogy tárgytalan...
-
Comanche
tag
Sziasztok!
Az a nagy gondom (már másfél napja olvasgatok...) szerettem volna csinálni egy RAID0-át!
A számítógép viszont nemszeretné,hogy én szeressem: Nagynehezen sikerült egy tömbbé varázsolnom a két winyót(2xSamsung 80GB SATA) Már ezt is csak a via raid toolsal sikerült, mert a raid biosába, vagy mibe nem negyon sikerül belépnem! Van hozzá, egy gyári kislemez RAID célra, de nem akar működni! Bootolásnál meg kiírja A: error B:error elvileg egy kislemez van benne, de a win is kettőt lát és csak az egyiket lehet használni! Telepítésnél kiválasztom az xp-hez való drivert, továbbengedem, fel is másolja a fájlokat, elkezdené telepíteni, eztán egyszercsak írja, hogy hibás, sérült a kislemez vagy a cd! És akármit csinálok, itt vége... Az XP eredeti, és már vagy 15x fel lett telepítve, tökéletesen működik! A kislemezről meg elötte rendesen dolgozik! Akkor mi a nem jó? A vis raid tools-al 60k-s ra csináltam a tömböt, nemtudom, az jó e! A BIOS-ban rendesen látja via raid 0 nak egyben a kettőt, de nem tudom, mi a gond! Pedíg csináltam másik kislemezt is, leszedtem a gyártó oldaláról, de az sem megy! Az igaz, hogy nem tudom hol kellene, vagy kelene e egyáltalán a BIOS-ba átállítani, vagy engedélyezni a RAID-et, meg a kislemezre is irt valamit, nincs egy hetes a lapm és ebben nem igazán találom ezeket a beállításokat! Mi lehet a gondja? Mit rontottam el? -
Freddy TNT
őstag
80 akárhány már jónak számít. Az ingázásra nem tudok magyarázatot adni...
hacsak nem gyorstesztet csinálsz,mert azok szoktak ingázni. A hosszabb tesztek meg ''stabillabbak'' -
_seth_
veterán
Az mitől lehet, hogy most is pl csak 33mb/sec az átlag sebessége a 2x 120 GB seagate 7200.7-es vinyóknak raid0-ban???
-
_seth_
veterán
Már készen is vagyok
Raid 0.
Nem volt egyszerű de csak a floppy, win telepítés F6 része... nem akarta a floppyról beolvasni a drivert. -
_seth_
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Értem

nForce 4 SLI Intel Edition + 2x 120 GB Seagate SATA lesz Raid 0-ban
-
Freddy TNT
őstag
Én nemrég használom ki az SATA II funkcióit a két samsungomnak.....semmi különbség leszámítva, hogy egyszerrre akár több mindennel is foglalkozhatok. Asszem a TCQ és NCQ-nak köszönhető, vagy csak simán a jobb raid vezérlőnek.
A silicon image-el ha másoltam másik vinyórol, vagy oartíciórol partícióra,akkor elég nehézkesen lehetett megnyitni újjabb mappákat. Most azonbn szinte zsonglőrködök másolgatás,cd írás,turkálás, dc-zés és egyebekkel egyidőben. Sebességre azonban változatlan. Sőt ha nagyon kukacoskodni akarok akkor 3-4 megával lassabb
-
_seth_
veterán
Sata raid0 és sata 2 raid 0 között van sebességbeli különbség?
-
Freddy TNT
őstag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Talán majd egy új RAID biosz-al kijavítják ezt a kis hibát.

-
Freddy TNT
őstag
válasz
gabor128
üzenetére
Silicon image-nél konkrétan semmit sem kell beállítani. Ha kártya, akkor csak be kell tenni és rádugni, majd a RAID beállításokat nem piszkálni. Ha integrált,akkor az alaplapon Jumperrel vagy a biosban engedélyezni kell, majd szintén nem piszkálni a RAID beállításokat. A win alá driver (van direkt RAID-es és nem raid-es a silicon image-hez pl. Utána már lehet is használni.
Nem szokott csak úgy elromlani/elállítódni. Talán valaki elpiszkálta. -
steve@prhw
őstag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Kicsit megkésve (sok a meló...) reagálnék: Sata 1-es vezérlőre direkt válogatta Az SATA 2-es vincsiket ?
A lap tulajdonságai szerint a 3 GB-s átvitel (póriasan és helytelenül sata II) ismerete emelt szintű óvodai feladat ennek a lapnak....
Intel ICH7R South Bridge:
1 x UltraDMA 100/66/33
4 x Serial ATA (3Gb/s)
RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 és Intel Matrix tároló technológia.
ITE 8211F vezérlő:
2 x UltraDMA 133/100/66 két merevlemez támogatással
Silicon Image 3132 vezérlő:
1 x belső Serial ATA (3Gb/s
1 x külső Serial ATA (3Gb/s)
RAID 0, RAID 1, JBOD, RAID 0, 1, 10, 5 további port szorzóval
A tapasztalat szerint meg mégsem teljesen...
-
gabor128
aktív tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Na pontosan ezt kérdezném, hogy hogyan?
Mert ahhoz, hogy egyáltalán használhassam a Raid ide kábeleket Bios-ban be kell állítanom a Raid funkciót, nem?
Ha beállítottam, akkor lehet választani, hogy milyet akarok. Asszem azt irja ki, hogy Stripe 1+0.
Erre a kábelre két winyot tudnék rárakni.
Az lenne akkor mégegyszer a kérdésem, hogy Raid funkció nélkül hogy tudom használni ezen a kábelen a winyot? Milyen beállításokkal?
Köszi -
Freddy TNT
őstag
válasz
gabor128
üzenetére
A RAID vezérlők tudak működni sima PATA (vagy SATA) módban is. De biztos, hogy te nem RAID 0-ban használtad.
Ha egyszer már működött,akkor mennie kell. Talán letiltottad biosban, vagy kikapcsoltad egy jumperrel az alaplapon.
Azért mondták, hogy vegyél egy olcsó raid kártyát,mert az is pont ezt tudja. Ha nem kell a RAID funkciója, akkor rá tudsz tenni 4 vincsit. -
gabor128
aktív tag
Üdv!
Asszem ez a legmegfelelőbb téma a kérdésemre:
Van nékem egy MSI P4P800-E Deluxe; Van néki 2db IDE csatorna, 1 RAID.
1.IDE: rajta van a 2 DVD (iro/olvaso)
2.IDE: rajta van 160/200GB samsung
Továbbá van egy 80GB Maxtor.
Minden PATA.
Ezt a maxtort szeretném rárakni a raid-re, mivel már csak oda fér, rack-be.
Első egynéhány alkalommal sikerült is, asszem raid0-ban winfos felismerte 80GB-ot, tudtam rá másolni,stb.
Azonban újabban NEM ismeri fel akármit is csinálok vele, kénytelen voltam leszedni az egyik DVD-ROM-ot és annak a helyére be.
Ezt a 80-at sima adathordozóként használnám, nekem nem kell maga a RAID funkció, csak mivel nincs több csati erre tudom rárakni.
Mondták hogy vegyek IDE-(RAID) vezérlő kártyát, de az ugyanazt tudja mint az alaplapi, nem?
Szóval az a kérdés, hogy ha egy ilyen 80-as, vagy más winyot be akarok tenni a gépbe, azt hogy oldhatnám meg, hogy ne kelljen mást lehúzni???
JA: van rajta SATA csati, de az nem érdekel
[Szerkesztve] -
~DD~
tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Értem.. kár
Köszi. -
Freddy TNT
őstag
egyel feljebb már mondtam, hogy lehetséges ugyan különböző vincsiket használni,de nem hozza azt a teljesítményt, mintha két egyforma lenne.
Az RPM talán a legfontosabb. Állítólag erre nagyon érzékeny a RAID. A különböző méretű vincsiknek az a hátránya, hogy le kell mondj a nagyobb vinyó többletéről, valamint a lassabb vinyó visszafogja egy kicsit a tömböt. A különböző gyártók termékei között pedig a sávváltási, idő szokott különböző lenni, ami megint csak nem túl jó,de nem kizáró ok. A Cache mérete szintén nem túl jó ha különbözik,mert a nagyobb cache-el rendelkező vincsinek mindig be kell várnia a másikat, ha annak kiürül a gyorsítótára -
Freddy TNT
őstag
válasz
DonnieBrasco
üzenetére
Lehetséges. A Sata II-es vinyót lejumperolod 1-re és már használhatod is őket.
Teljesen egyforma vinyókat célszerű használni,de volt már nekem samsung és maxtor is összeraid-elve. Ilyenkor a lassabb visszafogja a gyorsabbat. -
need
addikt
válasz
DonnieBrasco
üzenetére
lehet hogy nem én vagyok a te embered hisz nekem is csak 2 napja van RAID-em de azt tudom hogy a legelsődleges szempont az 1forma vinyó..!mivel 1x is és 1x olvas mind a 2-ön..!
ha méretben 2 nem egyforma vinyót teszel össze pl.200 G és 250 G akkor az egész csak 400 G lesz...és ugrott a 50G..!
[Szerkesztve] -
~DD~
tag
Üdv mindenki..
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 120 GB-os Seagate
-8mb cache
-Modell azonosító: ST3120026A
-7200rpm
-Merevlemez neve: Barracuda 7200.7 Plus 120026
winchesterem. Ehhez szeretnék egy másikat, hogy RAID 0 -ba tudjanak üzemelni. Én ezt néztem ki: [link], csak ez 2mb gyorsítótárral rendelkezik. Ez nagy baj lenne? Vagy ajánlanátok egy másikat? Vagy csak ugyan ilyen HDD-vel működne a raid 0? Más közeli boltban nem láttam megfelelőbbet... Vagy inkább a gyorsítótár egyezzen meg, mint a márka?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
DonnieBrasco
tag
válasz
DonnieBrasco
üzenetére
A deszka sima A8N-SLI
DB -
DonnieBrasco
tag
Sziasztok,
Most vettem egy SATA2-es Maxtor winyót, és arra lennék kíváncsi, hogy régebbi SATA1-es Seagate winyóval (nyilván kisebb jóval) lehet-e RAIDben használni?
Ha igen, van-e értelme?
Köszi!
DB -
need
addikt
tutod vannak dolgok amiket ritkán csinálunk..ilyenek pl. a bios frissitések a particionálás..a raid csinálás..és kurvára elfelejti az ember...(((
ciki a dolog néha..én a bios fölött ültem 1/2 órát mert kurvára elfelejtettem már hogy hogyan kell...!..a perticionálás is elég sokáig tartot..és olyan jó lett hogy szét is ment az op rendszer..viszont most jó..addig nem is fő a fejem amig nem kell majd újra..!
viszont más modot nem ismerek a vinyó pitaszkáláshoz mint a P.magicet sajna
-
dilipok
veterán
aha
király! amúgy a PQ magic 1 sz*r. nekem is elrontotta a 160as wincsimen a particiót. 120giga ment kárba. az is bizit hogy soha többet nem fogom azt felrakni a gépemre. inkább megoldom máshogy. olyan szinten elrontott vmit a vinyón, hogy az xp telepítő particionálója 8gigásnak látta. hát gondolhatod milyen ideg voltam... -
need
addikt
egyszerű volt a probléma..vagy is igy most már annak tünik..!!!
amikor telepitéskor nyomogatod neki az F6 akkor beolvassa a kislemezt..
ezen 2 db vezérlő van..!én mindig csak az egyiket raktam fel..!ez volt az első gond..!
''vazz'' megsugta mind2 kell..!
na de nincs vége még..
Annak rendje modja szerint szépen beillesztettem a 2 lemezt és az amikor a végleges telepités kezdődött volna akkor kiírja hogy rakjam be a kislemezt mert kesesi az nvidia.sys-t..nvidia.inf..stb..stb..hiába volt bent a kislemez és hiába bent volt a xp telepítő nem találta..((én még ilyet nem b@szt@m!!
Hirtelen vezérelt ötlettöl elövettem a másik Xp lemezt ami Sp I volt..és láss csodát..
Nyomom az F6 és felrakom neki mind a2 vezérlöt és megyen tovább..és újra csak kerreg a kismeghajtó...és felrakja az nvidia sz@rok@t..!!
Na de a vége sem volt roka sz@r..!
2 db partició volt a gépen 20G és 464G...na most mi legyen...?
szétkéne csapatni a 464G..na akkor elő a Particion Magiccel..!és olyan jól sikerült hogy a gép fel sem ált..! volt is öröm ne tudd meg
Elő a kislemezt amin a particion magic volt szépen megcsináltam a felosztást olyanra amekkorára szerettem volna..és kezdődött a telepités..!
éjfélre kész volt minden és most jó minden
hát kb ennyi...
-
pitom
tag
Ha az xp-vel csinálnék dinamikus lemezekből (csíkozott) raid 0 tömböt egy 80-as és egy 120-as vinyóból, akkor szerintetek a fennmaradó ~40G-t nem lehetne még felhasználni? A zixpé ezt engedné? Valamint lassabb lenne ez a megoldás, mintha az alaplapi sil 3112 végezni a dolgokat? Ez gondolom jobban terhelné a procit mint az alaplapi vezérlő... Mert nem lenne hülyeség az a + kb 40G, amit így nem lehet használni. (most ''hardveresen'' megy)
És még valami, meglévő rendszerről lehet raid0-át csinálni egyáltalán?
[Szerkesztve] -
need
addikt
gyöztem
[link] -
need
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
köszöntem mindent

örök hála érte még kinlodok 1 kicsit a dologgal..! -
need
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
két raid vezérlös a lap..
[link]
1ik a silicon image..ehez tartoznak a deszkán a 4 db piros csatik..!
másik a nVidia raid itt a 4 feketére kell tenni a vinyót..!
Persze sunyiztam már másik raid lemezzel is..még pedig az MSi cuccossal de akkor is úgyan ez volt..
-
Freddy TNT
őstag
Nem kevés az. Csupán párszáz kilobyte az egész. Bár attól függ, hogy mennyire keveset darál nálad.
Nem nézlek lámának,de ugye tévedni emberi dolog: biztos, hogy a jó RAID vezérlőhöz telepíted a drivereket és nem a másikét teszed fel ?
Ha biztos jó,akkor próbáld ki egy másik lemezzel, valamint a gyári cd-n lévő driverrrel és valami frissen letöltött verziót is. Ennek ha tényleg minden jól van összelőve működnie kell !
A másik amit egyel feljebb a kollega említett,bár én ilyesmivel nem találkoztam.
'' üzi hogy cumi nincs meghajtó..!'' ez kék hátterű ? Mert ha nem látja a vincsit akkor is a kék hátterű telepítőnek kell kiírnia fehér betűkkel
[Szerkesztve] -
need
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
én a keresési időt a lemezen tull rövidnek találom..!
igen úgy van megjelenik 1 kék keret és ott van a 2 vezérlő..kiválasztom az enyémet és ütök 1 entert..! akkor lemezel..majd a további cuccok...ott nem nyomom T mert mindek..csak folytatom kicsit még nyüszög.másol...meg ilyenek.. de már nem nyull a lemezhez..majd sötét képernyő..és jön az üzi hogy cumi nincs meghajtó..!
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Pedig minden rendben látszik.... A pontosítás végett:
kéri a lemezt, berakod, kerreg, megjelenik egy kis ablakszerű izé amiben kiválasztod a te vezérlődet majd enter, eztán kerregés a kislemezből és sötét képernyő,majd nincs hdd felirat ?
Ennek úgy kéne mennie, hogy:
kéri a lemezt, berakod, kerreg, megjelenik egy kis ablakszerű izé amiben kiválasztod a te vezérlődet majd enter, eztán kerregés a kislemezből és megint bejön egy szöveges rész, ahol aszondja, hogy további cuccok telepítéséhez nyomj ezt és ezt ha meg nem akkor ezt és ezt. Eztán elkezdődik a tényleges telepítés
Ha az első sztori van akkor szerintem csinálj valahogyan egy másik kislemezt,mert rossznak tűnik. Ha a második verzió szerint jártál el akkor valami nem világos nekem, ugyanis a telepítő végig abban a förtelmes kék színben pompázik -
need
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
úgy keztem hogy elöször a biosban engedélyeztem az raidet..kiválaszottam hogy First és Second Master Raid..!
Majd újra inditottam..!
Újra indulás után F10 és itt létrehoztam a 2 vinyobol az 1 tömböt..!
belöttem mindent...ez nem volt bonyolult és a Bootolást is beálitottam..!
látja is a gép a dömböt szépen irja is..!
Na ekkor jött az Xp telepités az elején hogy ''más gyártótol származó bla-bla'' itt nyomtam az F6 és kérte is a lemezt..!
kereget 1 kicsit..majd jött a sötét képernyő..gondolom ekkor vizskálja a meghajtókat..és
itt azt irta ki hogy nincs meghajtó a gépben
SP II rakok fel eleve de leprobáltam SPI is...azzal sem ment..
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
Hmm ez érdekes. Akkor tisztázzuk :
A bootolás elött és a RAID bios-ában is rendben van a RAID0 tömb ugye ?
Xp telepítése elött nyomtad az F6-ot, kislemez be, drivert kiválaszt,driver fel,majd nincs meghajtó című hiba ?
Ha jól emlékszem akkor neked kétféle RAID vezérlőd van. Láma kérdés,de felteszem: biztos, hogy annak a drivere van a kislemezen,amelyikre kötötted a vincsiket?
Milyen windows-t akarsz feltelepíteni ? (legalább integrált SP1-es kell,de az integrált SP2-es javasolt) -
need
addikt
SoS SoS SoS..!!!
Segitséget szeretnén kérni...!
Ma belekeztem ezzel a deszkával a raid 0 rendszer létrehozásához..!
Annak rendje modja szerint megcsináltam a tömböt látja is a bios..és engedélyeztem is mindent..!
Bisoban lát mident és amikor áll fel a gép akkor is irja a létrehozott RAID tömböt..!!!
Viszont amikor az Xp telepitem az elején szorgalmasan nyomom az F6 gombot adom is neki a lemezt fel is rakja a raidet legalább is kelepel a meghajtó..!
Pár perc mulva amikor telpiteni akar nem lát meghajtot a gépen..
Azt irja ki hogy nincs meghajtó..semilyen
Mi lehet ennek az oka hogy nem tudom felrakni az XP-t..!?? -
kraftxld
félisten
Még csak elméleti kérdés.
Adott egy gép, winxp-vel (raid5 moddal) és 4 db 250-es vinyóval szoftveres raid5-ben.
Ha érkezik a gépbe még 4 db 250-es vinyó, adatvesztés nélkül ki lehet terjeszteni a raid5 kötetet mind a 8 vinyóra?
Közben megtaláltam
[link]
''Because of this fault tolerance, administrators favor using RAID-5 volumes when data integrity and data input/output speed are both important. RAID-5 volumes cannot be mirrored, and they cannot be extended. Any file system can be used on a RAID-5 volume, including the FAT file system, the FAT32 file system, or the NTFS file system.''
[Szerkesztve] -
Freddy TNT
őstag
válasz
steve@prhw
üzenetére
''direkt azért válogatta így, hogy menjen a sata II, ''
Sata 1-es vezérlőre direkt válogatta Az SATA 2-es vincsiket ?
Nekem ez nem tiszta. Nem tök mindegy, hogy Sata 1 vagy 2 a vinyó, ha a vezérlő csak 1-es ?
Gondolom lejumperoltad Sata1-re.....vagy hogy lett jó ? -
steve@prhw
őstag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Üdv mindenkinek!
Új hét, egyelőre széthullás nélkül.... Nagyon úgy néz ki, hogy a sata II a gáz, nem bírja stabilan a raid vezérlő...
A teljes sztorihoz hozzátartozik, hogy aki a gépet összerakta, direkt azért válogatta így, hogy menjen a sata II, nekem kvázi tökmindegy, de úgy néz ki, hogy sata I lesz ebből. A mentés ütemezett scripttel történik, egyszerűen kiszedi az oracle adatbázis megfelelő rekordjait, tömöríti, majd dvd-re írja. Ez minden nap lefut különbözeti mentéssel, hétvégére pedig teljessel, az eddigi tömb-borulások ilynekor töréntek, de ez lehet véletlen is. -
pitom
tag
Raid 0-ba pakoltam egy 80-as és egy 120-as satás samsungot, és kb 150 GB lett belőlük. Én azt hittem ilyenkor a kisebb vinyó kapacítása marad, hogy van ez?? Milyen chunk size-ot érdemes beállítani?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Alaplapom tudja...hdd 8k/db.
-
Freddy TNT
őstag
-
Freddy TNT
őstag
válasz
steve@prhw
üzenetére
RAID bios frissítés,driver frissítés ? alaplap-bios frissítés ? Mivel mented le péntekenként ?
Másik RAID vezérlő ? (akár csak egy hétre is valakitől kölcsönbe) SATA 1-el sem vesztesz SEMMIT. Ne ragaszkodj annyira az SATA 2-höz. Ha meg máshogy nem megy akkor végképp nem vesztesz csak jól jársz ha működni fog 
A jumperelés szerintem nem árt neki, hiszen csak azt szabod meg, hogy SATA 1 vagy SATA II-legyen.
A Spread spectrumról gőzöm sincs,de úgy tudom, hogy az FSB esztelen túlhúzásával kinyírod az SATA vinyót.......de lehet, hogy az IDE-set is. Igazából nem tudom, hogy hogyan és miért. Valamelyik hozzászólásban olvastam itt a PH-n. -
Gorneck
legenda
2 db 7200es 2mb cache-sel ellátott sata hdd-ből is lehet raid-et csinálni? 2mb cache nem kevés?
[Szerkesztve] -
code1005
senior tag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Azért én raid-ben a ''biztos, hogy a jumperelés semmiféle adatvesztést nem okoz''-ra nem vennék mérget...
[Szerkesztve] -
steve@prhw
őstag
Azért mégiscsak van reakció, thx...
Szóval: a lap támogatja a sata II-t, ezért is lett ő a kiválasztott (Oracle alapú ügyviteli rendszer, illene minél gyorsabbnak lennie...). Ami biztos, hogy a jumperelés semmiféle adatvesztést nem okoz, ez tuti.
Minden nap ütemezett mentés fut rajta, de érdekes módon a hiba mindig a pénteki ''nagy'' mentésnél jelentkezik. Egyszerűen degradálja a tömböt a rohadék, pedig a vinyó tökéletes. Másra már én sem tudok gondolni, mint a sata II-kompatibilitás sztochasztikusságára...
A spread spectrum clockingban bíztam még, mert valahol olvastam, hogy a rendszerórajelhez igazít (mit? hogyan? különben hogy megy?).. Szóval igazi jó leírást nem találtam, kíváncsi vagyok, mi lesz hétfőn, másnem marad a sata I mód... -
hobizoli
nagyúr
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Nekem is esett mar szet, de azert, mert lefekudt az egyik HDD...de HPT vezerlot hasznalok
hobizoli -
Freddy TNT
őstag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Nekem is esett már szét RAID tömb,de én az olcsó,integrált silicon image vezérlőt hibáztatom.
-
code1005
senior tag
válasz
steve@prhw
üzenetére
És inkább ide írj, többen olvassák...
[link] -
code1005
senior tag
válasz
steve@prhw
üzenetére

Ugyan nem vagyok szakértő, de a sata I-re való átrakás lehet segítene a dolgon. A lapod támogatja a sata II-őt, de már hallottam olyanról hogy gondok voltak vele raid-ben. Tehát ha teheted akkor jumpizd át a wincsiket sata I-re.
Viszont várd meg Liksoft-ot is, nem tudom a jumperelgetés okozhat e adatvesztést... -
steve@prhw
őstag
válasz
steve@prhw
üzenetére
Vazz, ezzel a hsz-szel moderátori rang nélkül is halálra tudok ítélni topicokat... Feketemacska mágia RuleZ...
-
steve@prhw
őstag
Üdv mindenkinek!
Már feldobtam a problémát az alaplap topicjában és a sata II topicban is, de semmi reakció nem érkezett, utolsó próbálkozás...
Társ(anya)vállalatunknak van egy ASUS P5LD2 lapra épülő alkalmazásszervere, raid1-ben szaladgáló wd120 GB-s SATAII vinyókkal. Chieftec táp, no tunning, fő a biztonság, stb, stb.
Ez mind szép és jó lenne, de 1-2 hetente széthullik a raid tömb. Az eseménynaplóban arra utaló megjegyzések vannak, hogy az egyik vinyó nem reagált határidőn belül, majd a vezérlő degradálta az egész tömböt. Vinyócsere, újjáépítés, egy hét múlva ugyanaz. Természetesen a kivett vinyó tökéletes...
Ötletem nincs, lehetséges, hogy a spread spectrum clocking bekapcsolása hatással lehet erre (eddig nem kapcsoltam be)?
Most az egyik wd-t maxtorra cseréltem (SATA I), kíváncsi leszek... Ha valakinek ötlete van, ne kíméljen, pls...
Új hozzászólás Aktív témák
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
De úgy látom az inteles.
Az alaplap P4c800 , tudja raid-et. Adott egy SataII 250gb os samsung meg egy PATA 250GB os samsung, így megoldható a raid vagy 2 sata vinyó kell ?

. Viszont érezhető a TCQ&NCQ hatása, na meg a jobb raid vezérlő ugyanis szinte agyonüthetetlen több egy idejű file-művelet esetén is.

2*Samsung SATA II 160GB + promise fastrak tx2300.

És még valami, meglévő rendszerről lehet raid0-át csinálni egyáltalán?