Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
heki02
tag
Közben,én is gondoltam erre. És az alaplaphoz kapot cdről felmásoltam a sata raid vezérlő driverét egy flopyra,amit az XP be is kért telepítésekor F6 billentyűvel. Ott fel is telepítette magának, a szokásos /ez a szoftver nem ment át a winfos logo tesztelésen,biztosan telepíti/ kérdései után.

A csuda a dologban az,hogy most már ott tartok hogy telepítéskor felismerte őket. Meg is őrültem. Telepítés a raid0 tömbre./nem tudom,hogy normális-e ,amit a telepítéskor így írt ki,hogy 144gb alatta pedig külön-külön 74gb és elnevezte őket G: és H: meghajtóknak. ami kicsit fura tekintve,hogy össze vannak kapcsolva Raid0-ban/
Gondoltam jó lesz így mert amikor kijelőltem az egyiket hogy arra telepítsen,akkor miután megformázta,megformázta a másikat is. Na mondom most már f@sza.
Erre miután feltelepítette magát,és elindult, mutatja az XP a két 74Gb-os Raptort külön-külön. Meg a samsungomat /200gb 2db partició 20gb és 166gb/.
Ráadásul a C:meghajtó a samsungom 20gb-os része /ami akkor szokot lenni amikor arról indul az XP/ d:166gb-os rész g: az egyik raptor amire újonnan települt,és arról is indult az XP h: pedig a másik raptor.
Na most akkor mi is van???
Akkor hogy kezelheti külön a két raptort ha össze vannak fűzve Raid0-ban?
-
heki02
tag
Sziasztok!
Lenne egy Láma kérdésem.Nemrégiben vettem 2db WD Raptor 74GB-os HDD-t amiket Raid0-ban szeretnék használni. Az alaplapom típusa asus p5k deluxe,amin 6db sata hely van.Van egy 200Gb-os Samsung hdd-m is amit csak a fontosabb adatok tárolására használnék,és amin jelenleg az XP van.
A helyzet a következő amint bekapcsolom a biosban az alaplapi sata raid vezérlőt és beállítom a raid0 kötetet, a két WD-re, onnéttól kezdve nem tudom elinditani az Xp-t a régi samsung hdd-ről.Hiába állítom át hogy onnét bootoljon,ha el is kezdi,/amint megjelenik az Xp betöltési grafika/ rögtön kék képernyő és újraindul.
Mondom magamban,ok leszarom. Beállítom cd-ről való bootolásra, és feltelepítem az XP-t a raid0 tömbre. Így is úgy is arra hajtok. Erre amikor oda érek hogy ki kéne választani melyik hdd-re, meg melyik particióra szeretrném telepíteni,azt írja hogy a winfos nem talál hdd-t a gépben. Még a régi samsungomat sem.Amikor meg a biosban mindegyiket látja.
A hdd-k mind kipróbált jól működő darabok külön külön remekül és gond nélkül üzemelnek.Még garanciálisak is. Szintúgy a lap. Szóval mi lehet a gond. Bios frissités?
/Bár jelenleg a legújabb van fent./
Már arra is gondoltam,hogy veszek egy régebbi Pata-ás hdd-t az adatoknak és azt a lapon lévő Jmicron chip-re kötöm akkor talán lehetne őket egyszerre használni. Jelenleg a Jmicron pata-ás részén 2db Asus DVD-író van,az e-sata részen pedig semmi,viszont oda nem tudom rádugni a sata-ás hdd-ket.
Jó volna pár ötlet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A vezérlő szerint meg Raid 0-ban vannak. 64kb-os sávozással 138.5Gb összmérettel.A samsung pedig külön.