Hirdetés
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Megfordult a fejemben egy durva tuning
RAID 0+0
Van most is RAID 0-ás tömböm de szerintetek hogy kötök be 4-et ? Mikor ki kell választani, hogy melyikeket akarom akkor egyszerűen megcsinálja a gép vagy létre kell hozni két RAID-0 tömböt majd azokat is RAID 0-ba tenni ?
-
Bordács
aktív tag
Nagytudásu és tapasztalt kollégáktól érdeklődnék,hogy RAID0 szabad-e,lehet-e
defragmentálni? aggályaim vannak
Köszönöm előre is
Bordács-proci -
kiszu
senior tag
Tud valaki valahol egy olyan leírást ,hogy miként tudok létrehozni raid tömböket, ezeket utána.hogy kell kezelni,telepíteni rá oprendszert.
Mert a neten mindenhol a raid elvi működéseíről írnak,meg a raid fogalmáról,de mást nem találtam.
Hardveres raidra gondoltam,mert az alaplapom tudja,azon belül pedig raid 0-t szeretnék kivitelezni. -
kiszu
senior tag
válasz
Sztojcsi
üzenetére
Na,ez az te pontosan megértetted ami a gondom volt.
Remélem nem én voltam értetlen,csak biztos nem szakszerűen tettem fel a kérdéseimet.
Nekem egy gigabyte ds4 alaplapom van ,ami kezeli a raid 0, 0+1, 5-t is.
Az még a jövő zenéje,hogy mindezt a gyakorlatban,hogy fogom kivitelezni.
Még nem csináltam,ma kezdtem el ezzel a témával foglalkozni -
lakisoft
veterán
Ez igen - akkor úgy kell értenem itt az előbbi okfejtést hogy össze rakhatok raidbe egy 80 GB-s seagate-et és egy 80 Gb-s samsung vinyót? üdv, lakisoft
-
lazydog
addikt
válasz
Sztojcsi
üzenetére
brd kolléga látom megelőzött.
Lehet különböző méretű és típusú vinyókon RAID-et csinálni, de az általad is felsorolt hátrányok miatt, nem igazán érdemes.
A hardver RAID esetén, ahol az alaplapon lévő chip, vagy külső kártya kezeli a lemezeket, csak teljes, fizikailag létezők adhatók hozzá a RAID tömbhöz. Másrészt a RAID létrehozásakor minden törlődik, tehát az esetleg particionált terület is.
IIyen kevert megoldás csak szoftver RAID-nél lehetséges, ahol dinamikus lemeznek formattált partíciókból áll a tömb.
Megfelelő alaplappal, vagy kártyával ATA lemezek is RAID-be köthetők, sőt akár SATA és PATA is lehet vegyesen (az első bekezdésbeli hátrányokkal számolva).
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
válasz
Sztojcsi
üzenetére
Kérdésenként:
1. menne, elvileg bármilyen HDD-ket össze lehet kötni, persze olyan korlátokkal, amit te is írtál.
2. RAID vezérlőtől is függ, de elvileg lehet olyat, hogy csak kisebb területet kötsz RAID-be, a többit pedig sima tárterületként használod. Általában ez nem az olcsóbb vezérlők funkciója. Ehelyett esetleg lehet software-s RAID-et használni, ott ez minden esetben működik.
3. Természetesen lehet. -
Sztojcsi
tag
Én arra lennék kiváncsi hogy 2 különböző vinyón is lehet e raid-et csinálni? Ha igen mennyire lehetnek különbözők a vinyók? pl lehet egy 400gigás 8mb cache-es sata1-es samsung vinyót egy 500 gigás 16mb cache-es sata2-essel raidba kötni? Nem baj ha mindegyik a lassabb sebességen megy meg mindegyikből csak 400 giga látszik. Csak menne?
Ja és még valami Kiszu kérdéséhez kapcsolódva. Mert szerintem neki is ez volt a problémája. Hogy azt akarta hogy a 2x70gigája legyen csak raidban és a 2x180 meg nem. Tehát lehet e olyat hogy először perticionálom a merevlemezeket és csak utána kötöm raidbe. Pl van egy 160 meg egy 80 gigás vinyóm és először a 160-ast particionálom 2 db 80 gigásba és utána csak az egyik 80 gigásat teszem a raidbe a másikat simán használom. Ez lehetséges?
Utolsó kérdés. IDE merevlemezeket is lehet raidbe kötni?
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
Úgy látom, még mindig nem vágod.
Nem kell semmit feláldozni, a RAID-be kötött lemezeken is lehet rendszer. Így két darab vinyó is elég lehet.
Lassan írom, hogy érthetőbb legyen!
1. Veszel két darab 160 GB-os vinyót (lehetőleg teljesen egyformát).
2. RAID 0 tömböt csinálsz belőlük. Így a kettő egyetlen 320 GB-osnak fog látszani, és így is kezeli őket az XP.
3. Létrehozol ennek a 320 GB-nak az elején egy 70 GB-os partíciót.
4. Telepíted a 70 GB-ra az XP-t.
5. Használod a két darab, 70+250 GB-os partícióból álló, RAID 0 tömböt. -
lazydog
addikt
Ez esetben három darab vinyóra lesz szükséged.
Két darab egyforma 36 GB-os, (vagy 40 GB-os) RAID 0-ban, ez egyben fog látszani, cirka 80 GB-osnak.
És kell egy 360 GB-os, amire csinálsz 2x180 GB partíciót.
A RAID legalább kettő darab vinyóból kell álljon. Érthető vagyok?
[Szerkesztve] -
kiszu
senior tag
-
kiszu
senior tag
Sziasztok.
Adott 2 db azonos tipusú és méretű vinyó.
Western Digital Raid edition 250, ,16 mb cache-val.
Ezeket szeretném raidba kötni és rátenni egy xp-t programokkal.
De nemm kell rendszernek 250 giga,elég lenne csak 70-70
Ez lehetséges raidnál?
Tehát,hogy particionáljam mindkettőt 70/180 arányba. és mindkét vyinyó első 70 gigáján menne a rendszer raidban,a maradék 180 meg menne simán és különbözö adatok lennének ezeken a vinyókon .
Ha lehetséges,akkor melyik raidetérdemes? 1 vagy 0 ?
Remélem érthetően írtam le a kérdésem.
[Szerkesztve] -
lakisoft
veterán
Sziasztok! SATA 1 vagy SATA 2 RAID kártyát érdemes venni ? úé. érezhetően gyorsabb a SATA2-es? köszi
-
szacsee
nagyúr
Hali!
A következő kérdésem, lenne hozzátok. Vettem egy ASUS M2N32 SLI Deluxe alaplapot, amin két raid vezérlő van: Sil 3132 ( Raid 0,1,0+1, Jbob) illetve Nforce 590 SLI MPC (Raid 0,1,0+1,5,Jbob).
Melyiket használjam?
Van-e valakinek ezekkel a tipusokkal tapasztalata, vagy ha megvettem a vinyókat (raid 0-hoz), akkor próbáljam ki midegyikkel?
Milyen vinyót vegyek raid 0 - hoz (2db), samsungom van én meg vagyok vele elégedve, igaz nem valami sebesságbajnok.
A lényeg az, hogy gyors legyen, halk, megbízható kb 2x200-250 GB-osra gondoltam.
A válaszokat előre is köszi!
-
lazydog
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Én RAID 5-re vágytam, ezért vettem ezt. De nem merem ebben a módban használni, mióta elvesztettem a 4x160 GB-os tömbön lévő adatokat.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
lazydog
üzenetére
Nekem TX2300-as. De szerintem a sima PCI fog rajta valamicskét....az audigy2 legalábbis biztos akkor veszi el a sávszél egy részét mikor a legjobban kéne
Na meg van mellette még ez meg az.Persze használom szórakozáson kívül is másra,de akkor is egy kicsit többet várnék el tőle. Ettől függetlenül sokkal stabilabb mint a 5-10.000-es kategória.
Az igazi az lenne, ha PCI-X-es alaplapban ülne.....
Ettől függetlenül mértem rajta már 100Mb/s is... De az akkor volt mikor egyedül ült a lapban. -
lazydog
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Értem a problémát, nekem is PCI-os Promise FastTrak S150 SX4-M kártyám van. Nem vagyok vele elégedett, pedig itthon ez is 60 K körül volt, egy jó éve.
Szívesen lecserélném az általam linkelt finomságra.
Ha ilyenre cserélnék a régieket, az már nem lenne alsó kategória.
-
lazydog
addikt
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Promise SuperTrak EX4350. Ettől jobbat, és olcsóbbat nem kapsz ebben a kategóriában. [link]
-
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Már lassan belehülyülök a keresésbe, így arra gondoltam inkább megkérdezlek titeket
:
Szükségem lenne egy PCI-E -s RAID vezérlőre 2 vagy 4 portos elég. Az alacsoyabb árfekvésben érdekelne. (max 35.000)
Ha van ilyen kártyátok vagy ismertek ilyet akkor legyetek szivesek megosztani velem.
Előre is köszönöm
-
M6454
tag
válasz
lazydog
üzenetére
Sorry, de nem butítottam! Hogy kell azt, vki mondta h van a vinyón egy jumper, de az nekem nincs.
[link]
Vagy máshogy kell?
SATA Controllert a windows telepítés alatt kellett feltennem (vagy nem?) a kapott floppyról. Ez meg van. Fel lehet azt windows újratelepítés nélkül esetleg tenni? -
brd
nagyúr
Biztosan ismered a viccet a parasztbácsiról, aki az állatkertben nézegeti a zsiráfot hosszasan, majd megszólal: - ilyen állat pedig nincs. Nos, így érzem most magam.

Tehát van egy RAID vezérlőd, azon 2 db HDD és a RAID vezérlő azt írja, hogy ez a 2 db HDD RAID 1-be van kötve egymással és OK (Optimal, Consistent, akármi, de nem Failed, Missing member, stb.) a tömb állapota. Majd bármilyen programmal megnézed a háttértárolókat, ezt a 2 HDD-t látod? Akkor vagy a RAID vezérlő szar, vagy más HDD-ket nézel.
Mégegyszer: a drivernek ehhez még semmi köze nem lehet, mert akkor bootolni sem lehetne egy ilyen tömbről, hiszen boot előtt még semmilyen driver nincs, csak a BIOS, meg az adott vezérlő programja és ennek a kettőnek együtt már egyben, RAID 1-ként kellene látnia/láttatnia az adott tömböt és nem külön a 2 db HDD-t. -
M6454
tag
válasz
lazydog
üzenetére
Van 1 Via Raid Tool nevü progi a gépen, meg még windows telepítése közben F6 és floppyról tettem fel ami kellett. Vagy még más is kéne?
brd:
Bootolás alatt a megjelenő képernyőn kiírja, h van egy RAID tömb és aláírja h melyik két fizikai lemezből áll.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
Akkor nincs létrehozva RAID. Drivertől függetlenül ez a helyzet. Maga a kártya nem mutatja a RAID-be kapcsolt HDD-ket egy RAID eszközként. Tulajdonképpen a RAID tömböt egy külön ''HDD''-ként kellene látnia minden programnak (és az eredeti HDD-ket pedig ezzel egyidőben nem). Disk Management, win telepítő, PQMagic, akármi. Ugyanazt kellene, hogy mutassák.
-
lazydog
addikt
Ha kettőslátásod van, azt mindenképpen kezelni kell.
Valami még nem az igazi.
Egy másik jobb, de komplikáltabb út: (angol XP-m van)
Control Panel ---> Administrative Tools ---> Computer Management ---> Disk Management
Itt is egyben kell látnod a meghajtókat, tehát RAID 1-nél a 2x500 GB-ból 1x500 GB lesz.
Click a kívánt betűjelre és format (NTFS)-re. -
lazydog
addikt
Ugyanott lehet formázni, ahol bármely más közönséges vinyót.
Legegyszerűbb a Sajátgép-ben. Jobb kattintás a meghajtó betűjelére, majd Format.
Természetesen egyszerre formázza a két diszket, mert ilyenkor már egynek látja. Ha RAID 0-át választottál, akkor jelen esetben 2x80=160 GB lesz a névleges tároló terület. -
cl.aci
aktív tag
sziasztok.
Lehet hülyeséget kérdezek, van 1 ecs k7vta alaplapom alplapi raid támogatással, erre lehet csak 1 vinyót kötni, vagy csak 2-őt vagy többet? -
lazydog
addikt
A RAID beállításoknál kell létrehoznod a RAID-tömböt.
Tehát kijelölni azt a két vinyót, amit majd RAID-ként fogsz használni. Csak ezután fog egy darab drájvnak látszani a kettő, és RAID 0, vagy RAID 1-ben működni, attól függően, mit választottál a létrehozáskor.
A piros színű Új nevű gomb mellett látsz egy Válasz nevűt is. Azt használd, mikor válaszolsz valakinek. Innen tudjuk meg, hogy kinek válaszoltál.
[Szerkesztve] -
M6454
tag
Köszi szépen!
BIOS-ban van ''SATA Devices Configuration'' menüpont ahol van olyan almenü, hogy ''Configure SATA as'' és itt RAID van kiválasztva (IDE és AHCI a másik két lehetőség), de ez sajna eddig is megvolt. (Ha itt nincs RAID beállítva, akkor nem is jelenik meg bootolásnál a RAID beállítások képernyő). Szóval vmi más a problémám. -
M6454
tag
Sziasztok!
RAID beállítással lenne egy kis problémám. Alalplapi RAID vezérlővel szeretnék használni (alaplap: MSI 915P/G Neo2) RAID1-et, 2 db SATA winchesterrel. Bootolásnál megjelenik egy képernyő, ahol a beállításokat tudom módosítani, itt a gép látja mindkét lemezt és be is tudom állítani a dolgokat, de Windows alatt szintén látom mindkét meghajtót, szóval mégse működik a dolog. Ha valakinek van vmi ötlete légyszíves segítsen!
Köszi -
Diablo1
csendes tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy nem tudom eldönteni, hogy raid5-be vagy raid0-ba kössek 4db vinyót. A biztonság miatt inkább raid5-be kötném, de úgy hallottam, hogy nagyon lassú, még 4db vinyónál is. ÉS minden helyen mást írnak.
Tudna nekem valaki írni egy RAID5-ös, 4 vinyós írási/olvasási teszteredményt?
Előre is köszönöm!
-
porker
tag
válasz
lazydog
üzenetére
Ott a pont. Ahhoz képest sok, hogy most nem brandet akarok venni, illetve jövőre kell úgyis komolyabb beruházásokat eszközölnöm a gépparkban és még illetve: mert a 150 ezres kategóriától legutoljára nem voltam elájulva.
De ilyen alapon persze elégedjek meg most a szoftveres megoldásokkal és ne akarja légvárat építeni
-
porker
tag
Szép jó napot Urak!
Van-e valakinek tapasztalata Windows XP alá egy megbízható RAID-re?
Egy kisebb céges szervert szeretnék összerakni, előzőleg Adaptec 2930-al volt egy RAID5-öm, de most nem szeretnék 150-et költeni a kártyára, ezért RAID1-re gondoltam még mindig SCSI alapokon. Viszont szempont lenne az is, hogy ha esetleg az alaplapom búcsúzik, akkor is viszonylag rövid idő alatt lehessen helyreállítani a rendszert... tehát ne kelljen az egész Win-t újratelepíteni. Válasszak Windows szoftveres RAID megoldást ?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
Gollam6
csendes tag
Hello!
Beszereztem egy RAID 10-et ADST114 vezérlővel, 4×160GB Seagate SATA merevlemezzel, összeépitettem, xp install, minden, tök jol ment, egyszercsak váratlanul ezt irta: Error 2007.01.01 at 15:19:04 Member dropped. Set 0 dropped Channel 2 device on adapter 1 due to a port error. SRB status was Device Selection Timed Out.
Reseteltem, ujra bevette a raidbe és elkezdte rebuildelni. Szerintetek ez mi lehetett?
Ja és az miért van, hogy csak úgy elkezdi szinkronizálni a winyokat? Raid 1-ben egyszerre kellene írnia mind2 winyora nem? -
A`rpi
addikt
Hy all azt szeretném megkérdezni hogy 3-HDD vel lehet e RAID 0-at csinálni?
(P5B-Deluxe) raid vezérlőjét használom és 2-DB SAMSUNG HD160JJ HDD-t (RAID 0 )
és a közel jövőben be szerzek +1 SAMSUNG HD160JJ és ha meg lehet csinálni 3 HDD vel akkor +nézem hogy van e valami sebesség növekedés ha van akkor lehet így használnám...
Üdv: Árpi -
brd
nagyúr
Hogyne lenne, ha tudod, hogy ez kb. mit fog jelenteni a gyakorlatban. A hibás mérésnek sok oka lehet, pl. inkompatiblitás, programhiba, vagy egyszerűen olyan méretű I/O kérést küld a vezérlő felé, amelyben az adott eszköz (vagy RAID tömb), gyengébb eredményt ad...
Igazi filetesztre egy sima másolás, vagy FC-test, vagy a Sandra File Benchmark tesztje jó. -
Ottoka
őstag
Tehát ha olyan eredményt ad, amit soha nem fogsz elérni a mindennapos használatban, akkor van értelme a mérésének? Talán akkor olyan módon kellene tesztelni egy winyót vagy raid tömböt, amilyen feladatokkal a napi használat során találkozunk.
Egyébként azért írtam hogy valótlan eredményt közöl, mert nekem mért a Promise hardveres raid kártyán levő 2db raptor 150gb-os raid0-ban levő tömbömre 45Mb/sec eredményt, közben 100-120Mb/sec sebességgel tudok ide oda másolgatni róla. Magáról magára 40-50Mb/sec között másol. -
brd
nagyúr
Ha így nézzük, az összes eredménye valótlan, hiszen filemásolással azt a sebességet sosem fogod elérni.
Ugyanis nem a filemásolást méri, hanem azt, hogy a HDD-ről, bizonyos helyeken, bizonyos méretű adatblokkokat folyamatosan olvasva (a filerendszertől függetlenül) mekkora átvitelt képes elérni az adott HDD. A filemásolás egy kicsit másképpen zajlik. -
Szmuki
tag
hali all!
valaki tudna mondani hogy egy sata 2 raid 0-nak mennyi az átlagos másolása?
sima sata raid 0 nálam 77mb(HD Tach 270eredmény).csak kíváncsi lennék rá hogy mennyivel lehet gyorsabb. -
lazydog
addikt
-
lazydog
addikt
Nyilván a szabad, jelenleg nem használt csatikra kéne dugni, amik jelenleg nem RAID módban működnek.
A gond inkább az, hogy gondolom a RAID 0 a rendszervinyód is. Ha így van akkor egy harmadikra telepített XP-ről kell indítanod, illetve arra telepíteni az előbb link-elt programokat. -
need
addikt
-
need
addikt
Üdv mindnekinek!
Mostanába a kék halál kerülget
szeretném megtudni mi az oka..!
A vizsgálodásom első tárgya a Raid 0 vinyoim!
Van valamifele teszt progi ami megvizsgálja esetlegesen a vinyó hibákat, vagy azt hogy a raid nem jó...?? -
karib
addikt
Feldobom itt is a kérdést, hátha valakinek már van tapasztalata:
Van valami infó, hogy a Vista milyen SATA RAID tömbökre szeret/hajlandó települni? Jelen esetben a versenyző déli hidak:
- VIA VT8237
- ULI M1573 (ATI)
- NVIDIA nForce3 250Gb
- Intel ICH6R (i915)
Egyelőre úgy néz ki, hogy a VIA esetében hiába csinálunk előre RAID tömböt (tükör), a Vista simán átnéz rajta és csak az egyik diszkre települ. A VIA honlapja sajnos nem túl informatív Vista ügyben. Az NV-nél van Vista telepítési útmutató, az Intelre meg gyanítom, hogy gond nélkül menne.
Mégis a legjobb lenne a VIA-t működésre bírni, vagy alternatívaként egy ATI chipes alaplap jöhetne szóba leginkább (funkciók alapján - a többi platformál többet kellene cserélni a gépben).
Ötletek? -
lastminute
csendes tag
sziasztok
segítségre lenne szükségem. az alábbi konfigban létre szeretnék hozni raid0 tömböt. aránylag átolvasgattam ez előzőeket de a kérdésemre vonatkozóan nem találtam leírást.
lépések:
- bekötöttem a 2 vinyót, biosba felismertettem, engedélyeztem
- bootoláskor F10 beléptem, hozzáadtam a 2 vinyót látta is a 300 GBot
- megkérdezte hogy ''disc clear'' ? mondtam: Y.
- win telepítésnél F6, hozzáadtam a 2 drivert
de a winxp 2 külön meghajtót lát. fura módon az egyiket 300GB nak a másikat 150GB nak
szerintetek mit rontottam el?
majd viszamentem a raid biosba ujra azt mondtam neki hogy clear disc, de már vagy 6 órája csinálja. ez normális?
egyáltalán mikor létrehozza a raid tömböt az sok időbe telik vagy nálam valami geb@sz van?
mihamarabbi segítségeteket előre is köszi -
lazydog
addikt
Hello liksoft!
Megint szívat a Promise FastTrak S150 SX4-M kontrollerem.
Pár hónapja eldobta a RAID 5 tömbömet. Ezután már nem mertem RAID 5-öt rábízni, így lett belőle két darab 160 GB-os RAID 1 tömb. Most ebből is elhajította az egyiket.
Szerencsére most nincs adatvesztés, szóló vinyóként az alaplapra rádugva mindkét lemezen olvasható a tartalom. A HdTune felületellenőrzés szerint hibátlan mindkettő, és a konkurrens DriveSitter program is jónak találja őket.
A HDSentinel egyiken 65 bad sector-t, a másikon 97-et talál, és 138 nap élettartamot ígér, a szigorúbb (server) beállításban. A Health értéke 28 %.(Fair)
Meglepő módon az enyhébb (Default) módban 101, illetve 77 napot jósol, és a Health is tovább romlik 245, illetve 21%-ra (Poor).
A Promise Array Management programban, a Disk Status: Free, és nem tudom újraépíteni a tömböt. Ezt csak a boot során, a kártya BIOS-ában tudom megcsinálni. Elvileg itt létrehozható az új tömb adatvesztés nélkül, mégis tartok attól, hogy megint elvesztem a cuccom.
Kezd ezzel a sz@rral tele lenni a hócipőm. Mi lehet ez a hülyeség, mit tanácsolsz?
Itt a Sentinel rövidített riportja:
Physical Disk Information - Disk: #2: HDS722516VLSA80 --
Hard Disk Summary
-----------------
Hard Disk Number. . . . . . . . . . . . . . . . . 2
Hard Disk Model Id. . . . . . . . . . . . . . . . HDS722516VLSA80 (S-ATA)
Hard Disk Revision. . . . . . . . . . . . . . . . V34OA6MA
Hard Disk Serial Number . . . . . . . . . . . . . VN6DTECDEK5H4A
Hard Disk Total Size. . . . . . . . . . . . . . . 157065 MB
Current Temperature . . . . . . . . . . . . . . . 36 °C
Health. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #####--------------- 28 % (Fair)
Performance . . . . . . . . . . . . . . . . . . . #################### 100 % (Excellent)
S.M.A.R.T.
----------
No. Attribute Thre.. Value Worst Data Status Flags
1 Raw Read Error Rate 60 100 100 000000000000 OK Error-Rate, Statistical, Critical
2 Throughput Performance 50 100 100 000000000000 OK Performance, Critical
3 Spin Up Time 24 135 135 000000D200EA OK Performance, Statistical, Critical
4 Start/Stop Count 0 100 100 000000000151 OK (Always passing) Event Count, Statistical
5 Reallocated Sectors Co.. 5 100 100 000000000061 OK Self Preserving, Event Count, Statistical, Critical
7 Seek Error Rate 67 100 100 000000000000 OK Error-Rate, Statistical, Critical
8 Seek Time Performance 20 100 100 000000000000 OK Performance, Critical
9 Power-On Time Count 0 100 100 00000000054A OK (Always passing) Event Count, Statistical
10 Spin Retry Count 60 100 100 000000000000 OK Event Count, Statistical, Critical
12 Drive Power Cycle Count 0 100 100 000000000151 OK (Always passing) Self Preserving, Event Count, Statistical
192 Power off Retract Cycle 50 100 100 000000000166 OK Self Preserving, Event Count, Statistical
193 Load/Unload Cycle Count 50 100 100 000000000166 OK Event Count, Statistical
194 HDD Temperature 0 152 152 000000150024 OK (Always passing) Statistical
196 Reallocation Event Count 0 100 100 000000000061 OK (Always passing) Self Preserving, Event Count, Statistical
197 Current Pending Sector.. 0 100 100 000000000000 OK (Always passing) Self Preserving, Statistical
198 Off-Line Uncorrectable.. 0 100 100 000000000000 OK (Always passing) Error-Rate
199 Ultra ATA CRC Error Co.. 0 200 200 000000000000 OK (Always passing) Error-Rate, Statistical -
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Van 2 db maxtor 6v160e0 vinyóm. alaplapi raidvezérlőn beállítom a raid 0-t. Elkezdem telepíteni a winxp-t. beadom neki az általam floppyra másolt drivert és simán feltelepül. Mikor először akar elindulni valami kék képernyő viillant be és újraindul. Aztán azt írja ki, hogy rosszul lett leállítva és bejön a jól ismert választási lehetőség hogy csökkentett módban idíthatom vagy stb. Mindegyiknél újraindul. Ekkor átállítottam a sta2-ről sata1-re a vinyókat és kicsit tovább tülrődik de ilyenkor is újraindul. Átraktam az egyik vinyót a 2. sata-ról a 4.re de ekkor is ugyanaz van. Raid 1-ben rendesen elindul a frissen telepített winxp csak a stripe-al van baja. Mi lehet a gond? Nforce4-4x-es lapom van Asus a8ne-fm/s. Amúgy ha az eredeti 80-as vinyóról indítom a rendszert akkor simán működik a raid0. Csak az onnan indított windows baszaxik. Lécci mondjatok valami okosságot! -
-
G.A.
aktív tag
Két szimpla kéréds: Van egy RAID, nem tom melyik, amelyikkel ha két egyforma wincsit ''összekötünk'' akkor az adatátvitel gyorsabb lesz. Melyik ez a RAID és mennyivel gyorsabb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 6. nap: Bloodstained: Ritual of the Night
- Konteó topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Netflix
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Minden, ami Unreal Engine
- Windows 10
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
RAID 0+0
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)