Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
need
addikt
köszönöm a válaszod..

az általád ajánlott ADAPTEC kártya nem mostani gyerek én úgy olvastam hogy kb 2003 környékén került k.forgalomba a sebességére max 100 mb/s irtak.
feltételezem ettöl még jó választás lehet..ha ilyen kártyám lenne akkor engedélyezi a 64 bites vista feltelepitését...??
-
Bali27
addikt
Sziasztok. Játékok alatt számit valait hogy Raidban van e vagy sem a winchester?
MErt most nem tudom a raides tömbre installáljak, vagy a sima winyóra? -
KTTech
veterán
Áramszünet esetén mindig esélyes egy jó kis adatvesztés, különösen szép nagy gyorsítótár esetén (ha nincs valami védelem). De a tömb ettől még nem fog szétesni, legfeljebb egy újraellenőrzést fog végrehajtani (tehát ellenőrzi, hogy az adatfolyam és a paritásbit folyam konzisztens-e, ha eltérést érzékel, akkor javít).
-
KTTech
veterán
Legközelebb megiszom a kávém, mielőtt írok... elfelejtettem, hogy a 2410SA-hoz nem kapcsolható backup battery, így tárgytalan... egyébként egy olyan akku lenne, aminek az a feladata, hogy egy esetleges áramszünet esetén megőrizze a cache memória tartalmát addig, amíg ki nem tudja írni a vezérlő a lemezre, tehát leginkább egy mini UPS-re hasonlít.
-
need
addikt
picit idéznélek... met nem pontosan értem mire gondolsz vagy mi lenne amit irtál..

"apróságra" azért még felhívnám a figyelmed: az általam ajánlott ADAPTEC kártyához erősen ajánlott megvenni a backup battery-t"
ez egy külön áló valami olyan mint 1 szünetmentes tápegység vagy inkább mind a deszkákon a gombelem...???
-
DejaVu
csendes tag
hát ez még mindíg csak "elvileg" , gyakorlatban ha raidre állítom a sata vezérlőt biosbol , akkor a 2 320as hdd-t és az írót látja csak
egyszer villant fel bootolásnál a mobil rack tartalma , mellette egy syncronizing felirat , de mire betoltött a win , megint semmivalakinek más ötlet ?
-
KTTech
veterán
Jó kérdés... SW RAID-el nem nagyon foglalkoztam még... de valószínű arról van szó, hogy hozzáigazítja a rendszer a különböző HDD-k kiosztását egymáshoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt kapd. Ez FélHW/HW esetben teljesen automatikus.
A strip size az egyéni: leggyorsabb, ha 128K-t használsz nagy fileok esetén 16K alatt nem érdemes próbálkozni sem, csak ha speckó adatbázisokat futtatsz. Általános felhasználásra a 128K ajánlható. Az allocation unit maradhat 4K.
-
OddMan
őstag
diskpart
select disk 0
create partition primary align=64 size=xxxxLeírná nekem valaki, hogy a partíció igazításnál (align) mit igazítunk mihez és miért érdemes ezt megtenni?

Éppen egy raid0-át szeretnék kipróbálni és rájöttem, hogy egy csomó mindent lehet itt állítgatni, ami beleszólhat a teljesítménybe.
Elöször is a raid0-nál beállíthatunk strip size-t, ami 4k és 128k között lehet, aztán az ntfs partíciónkat igazíthatjuk amikor létrehozzuk, majd az "allocation unit size" foglalási egységet is beállíthatjuk. -
Bali27
addikt
Sziasztok.. Megjött a 3. WD winchesterem.. 2db 250es Raid0 ba van, a 3. 320Gb os meg ugy szinglibe... Ilyen 700 megás fileokat 91mb/seccel nyomja át a sima winyóra a raid tömbröl

Amugy a Vista energiatakarékoskodási részét winchester és raid viszonylatba ki kell kapcsolni??? Mert mi van akkor ha pl tölt a gép torrentröl pl , és kikapcol a winyo...? vagy egyáltalán olyankor kiakpcsolhat?
-
DejaVu
csendes tag
akkor már csak a hogyan a kérdés ...
az alaplapi biosban ha a sata vezérlő módját raid-re állítom/csak így tudom raid 0-ba rakni a 2 db 320ast/ , nem látja a rack-ben lévőt -
DejaVu
csendes tag
A következő problémámat vázolnám:
gigabyte ma69g-s3h alaplapom 4 sata eszköz fogadására képes amikre
1 dvd írót
1 sata mobilrack
illetve 2db 320as hdd-t szánoka 2 db 320ast szeretném raid 1 ben használni
az író értelemszerű
a mobilrackben pedig hordoznék meló és otthon közt ami szüksége külön hdd-nkivitelezhető az ötlet?
-
KTTech
veterán
Nem feltétlenül kötelező a 3 db egyforma HDD, de ajánlott a legjobb teljesítmény érdekében
1 "apróságra" azért még felhívnám a figyelmed: az általam ajánlott ADAPTEC kártyához erősen ajánlott megvenni a backup battery-t, mielőtt egy esetleges fagyás/áramszünet miatt inkonzisztensé válna a lemez (eltérne az adatfolyam a paritásbitfolyamtól). (pl. azért mert az adatok egy része még kiírásra vár a gyorsítótárból, és egyszercsak elveszik...). Persze legtöbb esetben javítható egy komplett rebuilddel, de az időigényes dolog... -
KTTech
veterán
Khm... a RAID0 teljesen más cucc...
1 meghajtót fogsz látni, a 3 meghajtóból 2 kapacitásával (tehát 3x500GB-nél 1TB a felhasználható, a maradék a paritás). A felhasználható kapacitás a következő módon számítható ki: (N-1)*Smin (N= felhasznált HDD-k száma, Smin= legkisebb merevlemez kapacitása). A paritásbitek (amik a redudanciához kellenek) a mindegyik lemezen szét vannak szórva. -
Reac^
őstag
válasz
DeSanto
üzenetére
Ez 3HDD? Köszönöm majd meglesem ezt a beállítást.
De remélem nem csak nekem fura, hogy 2 tömb közül az 1ik csak 85-45ös tartományban olvas, amikor az adott tömb hdd-i egyenként 65-35öt hoznak...
Ezért is kérdeztem, hogy lehet-e 3at egybe rakni, hogy mindenféleképp kombinálok, hogy kiderítsem mi a fő probléma.

-
need
addikt
volna még 1 dolog..
gondolom ha meg van a raid 5 tömb akkor ezt is úgyan úgy lehet particionálni mint a raid 0 tömböt..viszont az érdekelne hogy hogy ha pl 3 vinyóval csinálom a raid 5-öt akkor ebböl 2 lesz a tömb 1 pedig a háttér tároló.. vagy inkább gyorsitó tár..? vagy a 3-ik vinyó is úgyan olyan elem lesz mint a másik 2 vinyó...???
hogy van ez...??
-
KTTech
veterán
3HDD-nél már működik a RAID5 és ettől felfele. Sebesség: nagyon gyors olvasásban, lassabb írásban: olvasásnál hasonló a RAID0-hoz, írásban - ha rendes HW-s vezérlőd van - akkor kb. mintha szimpla HDD-re írnál. Stabilitás: 3HDD-nél, ha 1 kiesik, akkor még megmaradnak az adatok, de nagyon lelassul a rendszer.
-
need
addikt
Sziasztok..
Kellene nekem 1 kis info a hardweres Raid 5-röl..
olvastam a googliban rolla de nekem nem sok derült ki..!
Érdekelne hogy mennyi a minimum vinyó amivel ez a rendszer müxik...?
mennyire stabil és gyors a Raid 5 tömb...???
-
tbs
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Elvileg igen. Lehet, hogy újra be kell állítani, de az okosabb vezérlők buknak a saját diszkszignójukra...
Gyakorlatilag a vezérlő biosától függ... Szagoltam már ilyet is meg olyat is. A RAID0 egyik esetben sem zuttyant meg... Öööö. Illetve egyszer igen, fordítva dugta az ember vissza a vinyókat...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kraftxld
félisten
Egy kérdés:
Van egy Sil3112 chipes sata kártyám, rajta 2 db 200-as vinyó raid 0-ban, ha ezeket leszedem a kártyáról, ideiglenesen rárakok egy teljesen másik 200-as vinyót, majd visszarakom a raid0 tömböt akkor rendesen menni fog tovább? -
KTTech
veterán
-
Reac^
őstag
válasz
DeSanto
üzenetére
Ez nem jött le a tesztekből... Csak egyenesebb a grafikonja a HD-snek. Az SP-seknek több kilengése van is picit lassabbak. Viszont külön-külön mindegyik 65-35mb/s-t hoz. Amint raidbe kerülnek, valamelyik kombináció csak 85-45mb/s-ig gyorsul míg a másik 12-60mb/s-ig (ez lenne ugyebár a normális). Most rá kell jöjjek melyik a mumus, viszont attól még nem leszek sajnos előrébb. Ugyanis mindenképp 4 hdd kell, valszeg a mumum cserélve lesz hogy müködjön rendesen a raid01.
A megfelelő kiosztást is megtaláltam már. Rendszernek 50+100gb R10, ugyanezen a tömbbön 4xR0 a maradék 300gb-ra. És így csak 150gb-ot áldozok fel.

3db vinyót lehet R0-ba rakni?

-
OddMan
őstag
Alaplapi nVidia chip-es alaplapom van 2db samsung 500GB-os hdd-vel raid1 tömbben.
Mostanában néha megfagy a gépem és az a gyanúm, hogy valamelyik samsung hdd-men bad sector van. Szóval szeretném a hdd-k állapotát ellenőrizni.
A probléma, hogy raid1 tömbnél a hdd-ket külön, külön nem lehet tesztelni.
A hd-tune progi képes magát a tömböt ellenőrizni csak kérdés van-e ennek értelme?
Attól tartok, hogyha csak az egyik hdd-n van bad sector, akkor a tömb eltakarja a hibát, mivel a másik jó hdd-röl kiolvassa a helyes adatot és a hd-tune nem veszi észre a hibát.
Persze ez nem biztos inkább csak spekulálok... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
DeSanto
üzenetére
Nagyon szépen köszi a választ. Egyébként én is nézegettem, lehet hogy megfogadom a tanácsod. Az általam publikált webshop-ban csak SP2004C van, az mennyivel lassabb mint a HD?
De ezt is néztem: Samsung 250Gb HDD
Csak ez meg "túl" olcsónak tűnik, nem?

-
DeSanto
őstag
válasz
tzsolesz
üzenetére
A RAID-hez egyforma vinyók kellenek.
Ahhoz hogy te RAID-et csinláj egy ugyan olyan WD250-est kellene venned.
Mivel te azt a vinyót meg akarod tartani így gondolom az adatokat sem akarod elveszteni hogy RAID tömböd legyen.
Bármilyen vinyót vehetsz mellé ha nem akarsz RAID-et csinálni.Pl nekem bejött a Samsung HD200HJ vinyó 200Gbyte-os és közel olyan gyors mint a 750Gbyte-os.
11400-ért vettem boltban. -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
Kérdésem a következő.
Venni szeretnék egy új vinyót, lehet hogy see-max-ot, de majd ti megmondjátok mi lenne probléma mentes egy WD250-es mellett. Ez a vinyó egy iszonyat hangos(kerregő-berregő SATA2es vinyó 8 lemezzel, három hónapos, és csak SATA I módban képes menni minden alaplapban, és nem valami gyors) Például ha úgy hagyom este letölteni valamit, néha amiko seek-el felkelek rá olyan hangossan karrog, és rezonál az egész.
A lemezről:
Lemez modelszám,WDC WD2500JS-60MHB5
Lemez revízió,10.02E04
Lemez sorozatszám,WD-WCANKL621027
Teljes méret,238472 MBÉppen ezért szeretném ha a rendszer átkerülne egy jobb, és gyorsabb vinyóra, ez meg megmaradna benne adattárolónak (filmek, zenék, progik stb..)
Van rá KB 10K HUF-om.
Nem tudom éppen hogy hogyan menne ez a vinyó egy másikkal RAID-ben, de ezek közül szertetnék választani: amiket eddig meglestemJó lenne azért minimum egy 160Gb-os, és minimum 8M gyorsítótár. Ti melyiket ajánljátok a WD mellé, és mik a tapasztalatok?
Fontos hogy csendes legyen, mert nem akarok megint melléfogni.
-
sinick
senior tag
Lebontottam a 2 x Seagate 500GB 32MB felépített RAID0 tömbömet. Okok:
Nincs TLER így az esetleges bad sector kezelés veszélyes lehet. Lassan bootol az ICH9 AHCI eszköz. A tesztekben lenyűgözött, de a mindennapi használat során nálam(!) kevesebb az előnye, mint a veszélye.Köszönöm mindenkinek a hozzászólását! További jó raidolást!
-
Reac^
őstag
ITT egy kép. Külön vettem a 4 samsung vinyót 2x2 raid 0-ra. Egyikre toltam windózt. Lemértem mindent, és érdekes adat jött ki:
A különböző HDD-kből felálló tömb olvas gyorsabban!? Míg a két egyező hdd (SP1614C) Olvas úgy kb mint ha nem is lennének raidben. Ez mi?

Most jön az hogy szedjem szét a raid-et és nézzem meg 1-esével a vinyókat?!

-
KTTech
veterán
válasz
csatahajós
üzenetére
Nem bukja: azonos lappal símán menthető... vagy másik azonos vezérlőkártyával. De ez minden RAID-re igaz, ami nem szoftveres.
-
KTTech
veterán
válasz
csatahajós
üzenetére
Ha RAID0 tömböt szétszedjük, megsemmisülnek az adatok... Egyébként vannak olyan vezérlők, aminél van upgrade lehetőség, pl. Intel ICH7-8-9 sor.
-
KTTech
veterán
válasz
csatahajós
üzenetére
1. kérdés: igen
2. kérdés: nagy valószínűséggel nem -
csatahajós
senior tag
3432-re valaki? Pls...
Köszönöm előre is
-
Reac^
őstag
itt egy kép a storage manager-ből. Lehetséges, hogy az a ludas, hogy a 4.dik hdd típusra nem egyezik a másik 3mmal?

-
Reac^
őstag
Na történések. Ki szeretném próbálni ezt az 1 hdd-n több féle raid dolgot. Nos csináltam egy új tömböt. 4x160 ugyebár. Csináltam egy 0+1et 150GB-osat, erre húztam egy új wint (sajnos ugyanaz a jelenség mint amit fentebb linkeltem). Továbbra is a vezérlő biosában voltam, csináltam ugyanebből a 4hdd-ből egy raid0-t. Viszont a méretét nem engedte állítani és magától beállt 300gb-ra... Hmm most hogy leírtam leesett, hogy miért
(na m1 már nem törlöm ki).Inkább aztat mondom, hogy amikor telepíteném az Intel Storage Matrix-ot, akkor szól hogy ez egy régebbi verzió mint ami fenn van, tölöm e a fennlevőt? Mondom ez érdekes, ennyire rámentek a raid-re ennél a módosított XP-nél? (mondjuk ez ott volt a leírásban is és az elején 10percet csak raid vezérlőket töltöget)...

-
KTTech
veterán
-
Reac^
őstag
Na ehhez szóljatok hozzá pls: 4x160samsung Raid01 ICH9R. Windows XP Freedom II. (Nem kellett semmilyen driver a telepitéshez, és amikor felment az xp akkor sem kellett semmilyen driver). Lehet hogy felkéne nyomnom az alaplapi driver lemezről a cuccokat? Mondjatok valami okosat, mert ha lehet ezt ma szeretném beüzemelni jól.

-
csatahajós
senior tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni a következőben. Jelenleg egy Asus A8N-SLI Premium lapom van (Nforce 4 és Silicon Image RAID vezérlőkkel) és tervezem, hogy beújítok 2 darab 640GB-os WD-t rendszernek RAID 0-ba, ak ét meglévő 320as WD-mből meg csinálok egy RAID 1 háttértát tömböt a fontos adatoknak.
1. kérdésem, hogy elvileg a két kölönálló vezérlő lehetővé teszi-e hogy két különálló RAID tömböm legyen (tehát a 8 SATA portból 2-t az egyik, 2-t a másik vinne) és ezen felül a maradék szabad SATA portra feldughassak még optikai meghajtós stb. illetőleg hogy a RAID1-es tömb létrehozása jár-e táblatörléssel a két vinyó számára (gondolom igen csak megerősítést szeretnék).
2. kérdés, hogy egy DFI 790FX-M2R-re tervezek váltani a nyáron, viszont azon más vezérlők vannak (legalábbis a Silicon Image megvan mind2-n de nem hiszem h ugyanazok lennének) és nemtom, hogy lehetséges az hogy aRAID0 tömböt "átvigyem" a másik lapra anélkül h imsét táblát kéne törölni...
Köszi
-
need
addikt
Sziasztok..
Nem nagyon ismerem a raid kártáyák tipusait..!
Élénken érdekelne pár hardwer márka ami jól müködö hardweres raid kapcsolatot tesz lehetővé.
sata II vinyokat akarok rákötni..! -
brd
nagyúr
Valóban nem mondta senki, de sokan azt hiszik, hogy a 2 (folyamatosan együtt, egy gépben futó) HDD-n lévő adat már biztonságban van.
Erre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy nem, ez nem így van.
Erre jó a RAID01, hogy hardverhiba (kifejezetten merevlemezre értendő) esetén ne tűnjön el több órányi melóm. A szalagok meg vannak, elölről lehet kezdeni, de az sok-sok órás plusz meló... Meg aztán, ha épp esküvői képeket dolgozok fel, nincs időm arra, hogy a HW esetleges bénázása miatt megálljak 1-2 napra...
Így van, pontosan erről van szó, erre jó, hogy ilyen HW hiba esetén tovább tudj tovább dolgozni vele.
-
Bali27
addikt
Erre már tényleg nemtudom a választ.Valamelyik PH tweszt volt.. 2-t is néztem.. Mind1
. De sztem hadjuk az egészet. A semmiröl beszélünk már 1 órája.. Sokmindentöl függ milyen gyors.. Ki kell próbálni, ha megéri akkor meg kell hagyni.. Nekem lesz 1 raid0 meg +egy 320as wd,, Remélem beválik.. -
KTTech
veterán
A PH! tesztben különálló rendszerként nézték a HDD-ket. Abban tényleg nem remekelnek a WD-k. Én a WD-k előtt vettem 4db Samsung T166-ot, ami ott a tesztben a legjobb volt. RAID-ben viszont nem brillíroztak... 3-at visszaadtam, helyettük jött a 4 db WD320REII, szintén 166GB/tányéros. Ezek már mást mutattak valós RAID felhasználásnál. Viszont a megmaradt Samsungról 80MB/s-el símán másolok a RAID tömböm fele. Az viszont biztos, hogy jót tenne a HDD-imnek a 16MB cache helyett a 32MB
De ezt a "hiányosságot" majd pótolja a hardveres RAID vezérlő, amit kinéztem magamnak... azon lesz 128MB, és valószínű RAID5 tömböt fogok létrehozni, ha meg lesz 
-
sinick
senior tag
Sokmindentől függ a sebesség: nálam 32-es a csík, WBC nincs bekapcsolva, TCMD-ben 65535 a pufferméret. Üresben még nem hajtottam.
Partíción belül nemtom' mennyivel másol, egszer másoltam tömbön belül egyik partícióról a másikra és ott olyan 30-40 Mb/s volt. Másik vinyótról a tömbbe az tuti 50-55 volt, de az vegyesfelvágott volt méretileg, mert komplett mappaszerkezeteket másolam. De itt ugye adva van a másik vinyó max. átivteli sebessége is.
-
KTTech
veterán
Na igen... de csak 1x legyen egy BS a síma HDD-n, máris repül a tömbből... az RE2-nél meg marad benne, ennyi előnye van a TLER-nek + a megnövelt élettartam. Melegedést nem tapasztaltam, pedig egymás felett van 4 db, de hűvösebbek, mint a szintén felettük levő Samsung 320-as (kézre).
-
Bali27
addikt
-
-
sinick
senior tag
Igen, ICH9R.
Kipróbáltam volna a Gigabyte rédvezért is, mert annak sokkal gyorsabb a bootja (az ICH tököl vagy 8-10 mp-et bootoláskor a pöttyökkel, majd vagy 3-at amikor megmutatja a sata cuccokat).
Csak a GSATA RAID mellett valamiért az XP telepítő CD nem akart bootolni (minden más bootolt, az xp-nél meg kiírta a gép BIOS üzenetet, hogy "boot faliure, press...", mintha nem lenne aktív partíció).
Szerk.: 32 per hdd, összesen 64MB.
-
Bali27
addikt
2 Seagate 180at? Akkor kukába a WD vel... Mert nekem 90-120 között irja..(HD-TUNE) Multkor PS ben nagy filet exportáltam.. Max 102 MB/seci ment...
Amugy pár napja olvastam az RE-s WDkröl tesztet... Aszem Prohardver Winchestertesztek..
NEM AJÁNLJÁK... 1/ tetük, 2 hangosabbak mint az AAKS meg stb, és rohadtul melegszenek.. De ha nem hiszed olvasd el te is.. -
KTTech
veterán
Az én tömböm sebessége a Raptoros tömbéhez képest. A két konfig kb. azonos volt... leszámítva, hogy nálam 3.6-on ment a quad, abban meg 2.4-en. A fő különbség a kis fileok és a párhuzamos műveleteknél volt. A masszív nagy átvitelt igénylő feladatokban nem volt nagy különbség.
A DQ6 lapon levő ICH9R-t használom, sajna még nincs HW Raid vezérlőm...
-
KTTech
veterán
Senki nem mondta, hogy nem kell a mentés, csak van, amikor elég macerás dolog... pl. sűrűn foglalkozok DV szerkesztéssel a képek mellett. A nyers DV-ket kiírogatni elég macerás lenne... főleg, amikor egy akár 100GB-s adatfolyam van... Erre jó a RAID01, hogy hardverhiba (kifejezetten merevlemezre értendő) esetén ne tűnjön el több órányi melóm. A szalagok meg vannak, elölről lehet kezdeni, de az sok-sok órás plusz meló... Meg aztán, ha épp esküvői képeket dolgozok fel, nincs időm arra, hogy a HW esetleges bénázása miatt megálljak 1-2 napra... az túl sok kieső időt jelentene. Itt már van mentés, mielőtt elkezdem, de 5 percenként azért nem írok ki pár DVD-t.
-
brd
nagyúr
A RAID nem adatbiztonságra való, meg kellene már érteni (nem elsősorban neked írom
)! Egyik változata sem!
Hanem elsősorban arra jó, ezért lett kitalálva, hogy (megfelelő vezérlővel és az olcsóbbak sajnos nem tartoznak ide) a RAID-en lévő adatok elérése még 1 (vagy a RAID típusától függően több) HDD halála esetén is szünet nélkül biztosítva legyen (vagyis, hogy ne legyen üzemszünet). Aki mást állít, az nem szakértő. Mert mi van pl., ha memóriahiba miatt rossz adat kerül felírásra a tömbre? Vagy vírus kerül a rendszerbe, ami szándékosan tönkreteszi az adatokat? Ezeken nem segít a RAID...A RAID1-nél meg (pláne HW-es esetben) nem szabadna lassulnia az írásnak, legfeljebb 5, max. 10%-nyi értéket, ha ennél több, akkor szemétre a vezérlővel. Korábban asszem linkeltem már ide teszteket, a win-be épített (tehát software-s) RAID1 sebességéről, nézd vissza a topicot. A HW-es megoldásnak pedig annál jobbnak kell lennie...
-
sinick
senior tag
Ami fájdalmasan érintene az kb. 200 mega, az elfér a 320-ason. A többi az film meg iso, szóval ideiglenesen meghatna, ha eltűnne.
De ki a franc fogallkozik még otthon otthon állandóan adatmentéssel meló után, tíz éve nincs otthon semmiről sem biztonsági másolatom, pedig űztem ezeket a dolgokat úgynevezett "szakember" szinten is.
A vinyókat még meggondolom, de szerintem 30MB/s Average Speed miatt (én nem tudom, sosem mértem ilyeneket) nem érdemes 60 ropit kidobni.
-
Bali27
addikt
2 raptor? Mennyi 180MB/sec? Na 2 sima winyoval meg 90-120.. Ha szted megéri a feleslegespénzkidobást???
Én a 160 as és a 200ASBÓÜL CSINÁLNÉK EGY RENDSEZR RAID0-ÁT.. 40 gb elveszik, de iylen terrabájtoknál már.... A 2 500 asbol meg megint csak raid0 át, vagy valahogy raid01 et ....
ÍDe én csak Laikus vagyok... -
KTTech
veterán
Oprendszernek a leggyorsabb 2x74GB raptor lenne RAID0-ban. A most vett 2x500GB-ből megy csinálj egy RAID1 tömböt az adatoknak

Költséghatékony, de gyors megoldásnak még mindig a RAID01 a legjobb esetedben... gondolom Te is úgy vagy vele, hogy ha bármi is elveszik, az fájdalmasan érintene...
-
sinick
senior tag
Mert tele vagyok vinyóval! Most vettem gépet 2x500GB HDD-vel és azt akartam raidba rakni, csak előtte nem nagyon informálódtam, hogy mi hogyan működik. Nekem az mondták, hogy a RAID1-is gyors. Eredetileg ezt akartam, aztán betévedtem ide...
Rendszernek így totálfölös 2x500GB. Akkor inkább vettem volna két 74-es WD Raport, mert mellette most odahaza van elfekvőben három tökéletes (vagyis nincs Bad Sector):
- 320GB 16Mb Seagate (kétéves)
- 160GB 8MB WD (négyéves)
- 200GB Samsung (féléves, mert azt csak hirtelen kellett egy IDE-s vinyó kb. 100GB-nyi DV AVI-s kamera felvételeget hurcolászni)Fontos adatnak beállítom a 320-ast. A többit meg elosztogatom a rokonságban...
... vagy ...
... Veszek még 2db 74-es WD Raport kb. 62-ért vagy 2db 160-es WD RE2-őt kb. 25-ért csak rendszernek és lebontom az 500asokról a RAID0-át (maradhat sima sata vinyóként), vagy veszek még két darab 500-as Seagatet 40-ért és építek egy RAID01-et.
-
Bali27
addikt
Csak azt nem tudom hogy az Op rendszeres tömbön lévő x64 es Vista alá 16 os vagy 32 es csíkszéllel menjen?

-
Bali27
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(több, mint 100MB, tesztekben láttam 150MB/s-es értékeket is, de régi HDD-kel. az újabbakkal csak gyorsul

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)