Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7451) Alex91 válasza Mátésum (#7450) üzenetére


Alex91
félisten

Ennel az egy videonal van gond, vagy masiknal is?

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7452) Gaben92


Gaben92
őstag

Na tele lett végül a pisztoly, előkotortam az összes elfekvőben lévő HDD-t és kimentettem tegnap mindent, mondom nyomok egy full reset-et. Aztán "ha már lúd legyen kövér", gondoltam és lekaptam a QTS 5.0 RC-t. Fel is ment szépen, de újra már nem indult. :DDD Kb tizedik force restart után sikerült eljutnom addig, hogy be tudtam jelentkezni de 1-2 perc alatt összekakkantotta magát. A vicces az, hogy annyira használhatatlan lett, hogy még az újrainicializálás se ment végig. Setup alatt újraindult. Ki kellett vennem a HDD-ket, berkani őket egy külső házba és Win alatt törölni az összes partíciót mindről, úgy már végigment az inicializálás. Most telepítgeti magát aztán jöhet a Storage Pool, RAID, VM-ek visszaállítása, stb.

A dolog amúgy onnan indult, hogy a rendszeres crash és "file system not clean" hibaüzenetek odáig eszkalálódtak, hogy a QuLog center is teljesen behlat. Indításkor dobott egy hibát, hogy nincs kiválasztva default share (pedig volt) és ugyan tegyem már meg. Storage Pool alatt azt mondta, hogy nincs létrehozva Storage Pool (a QTS 5.0 első indításakor viszont elvileg volt), szóval valami nagyon nagyon elszaródott a háttérben.

Most telepítek aztán majd jövök valami infóval heteken belül. Hogy miért 5.0RC? Egyrészt szívtam eleget a 4-el, másrészt ha már clean install akkor inkább az 5.0-val kezdtem mert úgy is jön 1-2 hónapon belül és legalább nem marad szemét a 4.5 után.

Azt amúgy már most oda kell adnom az 5.0-nak, hogy az inicializálást azzal kezdi, hogy kér egy felhasználónevet és közli, hogy "ő lesz az admin, az alapértelmezett admin user pedig le lesz tiltva". Haladás. :D

[ Szerkesztve ]

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#7453) Mátésum válasza Alex91 (#7451) üzenetére


Mátésum
aktív tag

Basszus, egy kicsit sok a meló mostanában és ez eszembe sem jutott... :W
Tesztelem.

(#7454) tacsk0


tacsk0
aktív tag

Van egy ts230 nasom 4.5.4.1787 fw-vel, nem reg frissult... Viszont most nem mukodik a nyomtatas. Ra van kotve USB porton keresztul egy hp p1005 nyomtato ami eddig hibatlanul ment. Most a windowsban inaktiv allapotban van. Alap hibajavitast vegig csinaltam (telepites/torles/hozzaadas/ujrainditas/mas usb port beallitas). Maga a nyomato mukodik 2 laptoprol is teszteltem USB kabelen keresztul. Szerintem az fw miatt nem megy. Van valakinek hasonlo tapasztala? Regebbi fw hogyan tudok visszatenni?

[ Szerkesztve ]

(#7455) tacsk0 válasza tacsk0 (#7454) üzenetére


tacsk0
aktív tag

logok kozott:
\"/usr/lib/cups/cgi-bin/printers.cgi\" not available: No such file or directory

(#7456) Gaben92 válasza Gaben92 (#7452) üzenetére


Gaben92
őstag

Rövid helyzetjelentés…

A QTS 5.0 RC eddig atomstabil. Pár napja fut még csak de a 4.x ennyi idő alatt már legalább kétszer összeomlott. Amire én gyanakszom (akinek vannak rendszeres “File system not clean” és “system was not shut down last time properly” problémái az ránézhet), hogy Storage and Snapshots-ban a Storage / Storage and Snapshots fül nekem azt jelezte már a kezdetektől, hogy nincs Storage Pool létrehozva. Elvileg Storage Pool nélkül nem is használható a NAS, de valahogy annó nekem a Quick Setup így hozta össze. SSH-ban ha lekérdeztem nem is volt default volume. Gondolom valami cron job egyszercsak emiatt össszefosta magát aztán szépen lassan a többi is (lásd QuLog center probléma az előző hsz-ban). Valahogy olyan szinten sikerült szétbarmolnia magát a rendszernek, hogy 5.0 telepítés teljesen megölte aztán az újrainicializálásba is crash-elt amíg 0-ra nem gyalultam a HDD-ket.

Az 5.0 amúgy kb olyan mint eddig. A legszembetűnőbb változás, hogy mindegy nagyobb lett. Nekem speciel olyan érzésre mint mikor egy FHD monitort 640x480-as felbontásra állítasz, nem igazán jön be… GUI változott egy-két helyen és kikerült pár app App Centerből amennyire észrevettem de a 90%-a a rendszernek ugyanaz. A főbb módosítások elvileg inkább a géptető alatt vannak (teljesen új Kernel). Érzetre ugyanolyan gyors mint a 4.5, erőforrást se eszik többet és mint írtam eddig stabil. Azért nagy pluszpont, hogy végre az admin user alapértelmezetten tiltva van és az inicializáláskor megadott felhasználó lesz az admin, de azt még továbbra se sikerült megoldani, hogy SFTP-n keresztül más adminisztrátor is tudjon mappát létrehozni az admin-on kívül. Plex plugint próbáltam telepíteni és engedélyeznem kellett az admin user-t, hogy fel tudjam másolni azt a pár fájt a .qpkg mappába. Hasonlóképp SSH-n is csak az admin usernek vannak jogai bizonyos dolgokhoz a többi admin jogú usernek nincs. Kicsit ilyen “fél-admin” érzés, ennek mondjuk örültem volna ha megy már.

Mindenesetre most várok, hogy előjön-e a probléma megint, de perpill bizakodó vagyok, hogy mostantól stabil lesz a dolog.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#7457) shtirley válasza Gaben92 (#7456) üzenetére


shtirley
tag

Nincs köze hozzá. Nálam sincs Storage Pool, nincs sok értelme két lemeznél. Static volume van RAID 0-ban. Természetesen soha nem csinálja a fs not clean problémát, kivéve ha kitépem belőle a tápot.

(#7458) Gaben92 válasza shtirley (#7457) üzenetére


Gaben92
őstag

Na igen, csak a gond ott van, hogy legalább 1 Storage Pool kötelező QTS 4.2 óta (talán), csak a quick setup guide QTS4.x-ben erről megfeledkezik és valamiért enged létrehozni Static volume-ot anélkül, hogy előtte a Storage Pool létre lett volna hozva. Emiatt nem volt nálam sem. QTS 5.0 nem is enged volume-ot létrehozni. Ha megpróbálod akkor egyből dobja a hibát, hogy “faszikám, nincs Storage Pool létrehozva. Húzzál vissza, csinálj egyet aztán majd hozhatsz létre volume-ot.” Tapasztalat. :D

Csak tippre mondom, hogy nálam ez okozott galibát mert mindig éjszaka fosta össze magát a rendszer amikor cron job-ok futottak. Valamelyik gondolom hibára futott állandóan a hiányzó path miatt aztán nullreference exception vagy valami hasonló jósággal letérdelt az egész, az utóbbi időben már naponta. Az 5.0 mindenesetre azóta is atomstabilan fut, de majd akkor mondom biztosra, hogy ha egy hónapot kihúz crash nélkül.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#7459) shtirley válasza Gaben92 (#7458) üzenetére


shtirley
tag

Nem kötelező, mitől lenne kötelező? Nincs egy hónapja hogy lemezeket cseréltem, mert csapágyas lett a hét éves WD Green lemezeim egyike és rettenetes hangja lett (egyébként felület hibája nem volt). Vettem két WD Red Plus-t és kicseréltem őket. Természetesen inicializálni kellett őket, de a 4.5.4 sehol nem erőltette a Storage Pool-t. Egyébként vagy ezt csinálsz vagy azt. Ha Pool-t csinálsz már nem tudsz Static Volume-t csinálni, csak thin vagy thick kötetet, de mint mondtam, annak semmi értelme két lemeznél. Én RAID 0-át használok, mert van külső mentésem a teljes adat tartalomról, így tökmindegy hogy mi van a tömbbel, mert ott a mentés. (A fontos tartalom még egy plusz helyre is mentve van.)

(#7460) Veron


Veron
őstag

szeretnék NASon lévő képet linkkel megosztani. ezt a photo stationben egy kattintással el lehet intézni, de ennek ellenére sem el a képet. gondolom minden létező helyen megpróbáltam megakadályozni ezt a lehetőséget a korábbi biztonsági hiányosságok miatt, de most mégis szükségem lenne erre. valaki le tudná írni mit kell tenni, hogy működjön? köszi!

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#7461) Veron válasza Veron (#7460) üzenetére


Veron
őstag

Ts-128a modellről van szó

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#7462) fajvedo válasza Veron (#7460) üzenetére


fajvedo
csendes tag

Szia!

Én lehet megpróbálkoznék VPN-el, nem vagyok hálózatbiztonságban jártas lehet most nagy ostobaságot mondtam.
Én távolról VPN-el kapcsolódok a NAS-hoz. Az adott felhasználónak be tudtam állítani, hogy milyen mappákat láthasson, írási és olvasási jogot is be lehet állítani.

Itt egy videó:

https://www.youtube.com/watch?v=QOR7KJFx4xo

(#7463) Veron válasza fajvedo (#7462) üzenetére


Veron
őstag

köszi a segítséget, de a VPN nem játszik. szülőkkel kell megosztanom a gyerek fotóját és ők nem fognak VPN-ezni. erre jó lett volna a qnapcloud link, de valamiért nem működik most.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#7464) shtirley válasza Veron (#7463) üzenetére


shtirley
tag

Google Photos? Tökéletes erre a célra.

(#7465) Csorbi válasza shtirley (#7464) üzenetére


Csorbi
addikt

Tárhelyileg nem annyira :DDD

(#7466) shtirley válasza Csorbi (#7465) üzenetére


shtirley
tag

15 giga? Én pont erre használom. Képeket osztok meg a szülők felé családi eseményekről és a lányomról már több mint tíz éve, és félig sincs. Túl sok képet nem érdemes felpakolni egy eseményről mert úgysem nézik végig. Ráadásul az egyszerűségéhez kétség sem férhet, nem kell pilótavizsga a szülők részéről a megnézéséhez. Nem kell mindenféle jogosultsággal meg védelemmel bajlódni és azonnal nézhető gépen, tableten, mobilon.

[ Szerkesztve ]

(#7467) Biga123 válasza Veron (#7463) üzenetére


Biga123
addikt

"gondolom minden létező helyen megpróbáltam megakadályozni ezt a lehetőséget a korábbi biztonsági hiányosságok miatt,"
Akkor ezen kell elgondolkodni.
Ha megtiltottad h a nas kivülről elérhető legyen, akkor nem fog menni.
Szvsz ha nem default 80 - 8080 as porton engednéd ki akkor én annyira nem látom problémásnak a dolgot, + a 2fa t belőni és akkor már tuti nincs para.
De a google drive valóban egyszerűbb.

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#7468) Szabi2121


Szabi2121
tag

Sziasztok

Nekem egy Ts- 228 A tárolóm van.
Ezt Lg 2 db Lg tv vel használom valamint egy pár laptoppal.
A tv-k nél van az a gondom, hogy a merevlemezen lévő filekat van, hogy mind a 2 tv-n másnak nevezi el. Valamint van amit 2x mutat az egyik tv-n megjelenítéskor valamint a fileok neveit egységesiti valami iszonyat értelmetlen szóra. Kompatibilitási hiba lenne? Az indexeles nem oldja meg… Korábban már kérdeztem hasonló hibák miatt, de ez most már kb. Fél éve megy és nem tudom kiszűrni a hibát. Ebben szeretném kérni a segítségeteket.

köszönöm

(#7469) KerryVTR


KerryVTR
tag

Sziasztok!

Frissítettem a NAS-t (TS-253Be) ma reggel, és most a status led pirosan világít.
A Qfinder megtalálja, de azt írja, hogy még nincs inicializálva. Azt kéri, hogy formatáljam meg installálás előtt a merevlemezt.
Egy csomó adat van a lemezeken, ami tükrözve volt.
Ilyenkor már esélytelen megmenteni, vagy van valami metódus vagy sorrend amivel még segíthetek rajta, hogy megmaradjanak az adatok? Gondolok itt arra, hogy esetleg az egyik vinyót kiszedem, a másikkal indítok, stb...? Járt már valaki így?
Van valami tippetek erre?

A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm! :)
Kerry

(#7470) qnadam válasza KerryVTR (#7469) üzenetére


qnadam
veterán

helló,

ext4 fájlrendszer van rajta, legrosszabb esetben számítógépre dugva olvasható.

más helyzetben (a nas online volt, csak a /home nem volt elérhető) beszéltem a supporttal, és ugyan csak 1-2 nap múlva, de távolról meggyógyították. a te eseted nyilván nem fog menni távolról, de simán lehet, hogy tudnak segíteni.

mindenesetre ha a két vinyón ugyanaz van, az egyiket biztosan kihúznám a kísérletezés idejére.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#7471) Gaben92 válasza KerryVTR (#7469) üzenetére


Gaben92
őstag

A helyzet az, hogy kijött az 5.0. Ha QTS 4 alatt valami nem volt rendben (nem is feltétlenül veszed észre) akkor az 5.0 első induláskor nyomj egy full crash-t és onnan nem lehet felállítani sehogy. Ha megpróbálod inicializálni akkor pedig inicializálás közben crash-el le. Az egyetlen mód, hogy működésre bírd, hogy kiveszed a lemezeket és gépre dugva törlöd az összes partíciót, csak ez után lesz képes inicializálni. Természetesen mindent be kell állítani újra nulláról.

Ha nem volt RAID vagy pedig Raid 1 volt akkor gépre dugva az adatok menthetőek de aki RAID 0-n van annak ez sanszos, hogy teljes adatvesztés lesz.

Szóval óvatosan az 5.0 frissítéssel! (Ezt nyilván nem neked, hanem a többieknek.)

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#7472) Csorbi válasza KerryVTR (#7469) üzenetére


Csorbi
addikt

Sok ember ilyenkor eszmél arra, hogy a RAID1 az nem backup. Nagyon nem az.

(#7473) qnadam válasza Gaben92 (#7471) üzenetére


qnadam
veterán

tegnap bátran rányomtam a gyia gombra, szerencsére gond nélkül végigment :) mondjuk van backup, bár mire google-től visszahúzom azt a tizenvalahány terát...

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#7474) Gaben92 válasza qnadam (#7473) üzenetére


Gaben92
őstag

Nálam már 2 hete fut az 5.0RC (TS-251+-ra még nem jött ki a végleges) de már most stabilabb mint a QTS4 valaha is volt, szóval nálam eddig bevált. De azért kíváncsi leszek, hogy mikor megkapja az összes eszköz az update-et akkor hány embernek lesz problémája. File System Not Clean problémával küzdők helyében én backup nélkül nem állnék neki az tuti.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#7475) qnadam válasza Gaben92 (#7474) üzenetére


qnadam
veterán

nekem az előzővel se volt gondom, igaz nem is nagyon fut rajta semmi, ami nem függ össze a fájlszerveri funkciókkal :) csak egy qvpn meg dockerben egy omada controller.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#7476) KerryVTR válasza qnadam (#7470) üzenetére


KerryVTR
tag

Rádugtam win10-re, de raw partícióként látja sajnos csak, bármelyiket dugom rá.
Még egyelőre nem csináltam semmit vele pont azért, mert én is az egyik kihúzására gondoltam. Csak számomra az a kérdés, hogy amelyik benne marad, megformázom (ezt kéri a telepítő), akkor utána másikat visszadugva látni fogja-e azon az adatokat?!

(#7477) KerryVTR válasza Gaben92 (#7471) üzenetére


KerryVTR
tag

Nekem már az 5.0.0.xxx verziója futott egy ideje, és most egy frissebb érkezett, amit telepíteni akart. Tehát nem a 4-ről lett volna frissítve.

Most ennyit látok egyelőre, de innen tovább még nem mentem, mert formázásra nincs lehetőségem a NAS-ról...

(#7478) KerryVTR válasza Csorbi (#7472) üzenetére


KerryVTR
tag

A nagyon fontos dolgokról van és volt is back up, több helyen is. Persze volt rajta olyan amit sajnálok, ha elveszne, de nincs olyan ami nem megismételhetetlen. Jobban zavar, hogy az elejétől megint mindent be kell majd állítgatni, amit ráadásul 2-3 éve csináltam utoljára.
Nincs sok emlékem ezekről már... :)

(#7479) Csorbi válasza KerryVTR (#7478) üzenetére


Csorbi
addikt

Ezeket a beállításokat is menteni szokták időről-időre.

(#7480) KerryVTR válasza Csorbi (#7479) üzenetére


KerryVTR
tag

Na azt nem csináltam valóban, mert azt nem tudom hogyan kell. De már késő...majd legközelebb. :)

(#7481) Gaben92 válasza KerryVTR (#7476) üzenetére


Gaben92
őstag

Win10 nem fogja látni alapból. A fájlrendszer ext4, az meg linux. Windows alá külön driver kell hozzá, anélkül nem tud vele mit kezdeni.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#7482) KerryVTR válasza Gaben92 (#7481) üzenetére


KerryVTR
tag

Köszi! Utánanézek! :)

(#7483) mrfree75


mrfree75
csendes tag

Sziasztok!

Van egy TS-128A NAS-m, de ezt nem támogatja a QTS 5. A Product Support Status oldalon ez a NAS már EOL-ként jelzett, de OS és security update-nél még active support szerepel. Van tippetek, hogy meddig várható rá security update?

mrfree

(#7484) Baloo27 válasza KerryVTR (#7482) üzenetére


Baloo27
aktív tag

Paragon linux file systems for windows- ezzel tehetsz egy próbát.

(#7485) KerryVTR válasza Baloo27 (#7484) üzenetére


KerryVTR
tag

Köszi, próbáltam! De nem működik vele.
Diskinternals-szal is. Ott kiderült, hogy csak raid recoveryvel lehetne visszaállítani, de az 900 dollár lenne. Nyilván ez nem opció.
Rendeltem egy sata-usb adaptert, azzal majd megpróbálom rákötni a NAS-ra usb-n keresztül, hátha...

(#7486) qnadam válasza KerryVTR (#7485) üzenetére


qnadam
veterán

ha raid1-ben voltak, akkor nem kell raid recovery, mert ugyanaz van mindkettőn.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#7487) KerryVTR válasza qnadam (#7486) üzenetére


KerryVTR
tag

Feltettem a drivert a winhez, ami kiírta, hogy a raid hibás. Azt írta recovery kell, azt is letöltöttem, végigment, és amikor már láttam a fájlokat, kiválasztottam, hogy hova másolja, akkor kiírta, vegyem meg a programot hozzá. Ez került volna 900 dodóba.
Nem tudom van-e más megoldás, de mivel még sosem találkoztam ilyennel korábban, nem vagyok benne profi...sajnos... :)

(#7488) Gaben92 válasza KerryVTR (#7487) üzenetére


Gaben92
őstag

Jobban jársz egy Ubuntuval. Letöltöd, pendrive-ról fut és telepíteni se kell. Azzal ki tudod másolni a cuccaid valahova aztán lehet próbálkozni az adatvesztéstől való félelem nélkül.

If it ain't a Rotor, it ain't a motor.

(#7489) KerryVTR válasza Gaben92 (#7488) üzenetére


KerryVTR
tag

Köszi! Ezt megpróbálom... A NAS már működik amúgy újra, csak még nem tettem bele a második lemezt a mentés miatt.

(#7490) sanyijedi válasza KerryVTR (#7489) üzenetére


sanyijedi
őstag

ha létrehozod ugyan azokat a shared foldereket mint ami volt, akkor menni fog és meglesz minden adatod

beteszed a lemezt majd shared foldereknél hozzáadod
én így migráltam 228ról: link

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 16

(#7491) KerryVTR válasza sanyijedi (#7490) üzenetére


KerryVTR
tag

Köszi Neked is! Valamelyik csak bejön a lehetőségek közül. :)

(#7492) KerryVTR válasza Gaben92 (#7488) üzenetére


KerryVTR
tag

Megpróbáltam. Ezt írja:

"Unable to mount location. Can't mount file"

(#7493) KerryVTR válasza sanyijedi (#7490) üzenetére


KerryVTR
tag

Sajnos így nem tudom megoldani, mivel nem ismeri fel a második lemezt.

(#7494) Biga123 válasza KerryVTR (#7493) üzenetére


Biga123
addikt

[link]

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#7495) KerryVTR válasza Biga123 (#7494) üzenetére


KerryVTR
tag

Köszi! :R
Sajnos ez is csak addig free, amíg megmutatja mit talált, de ha menteni szeretném, akkor 200 dollárt kell fizetni az ultimate verzióért.

(#7496) Pille99


Pille99
tag

Sziasztok,

van valakinek Qnap Ts-451 Nashoz 4.2.6 környéki firmware ???

Előre is köszi

[ Szerkesztve ]

(#7497) bela85


bela85
aktív tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.. nem is igazán tudom, hogy ide kéne írjam, vagy inkább a Plex fórumba..de talán inkább ide tartozik.

A NAS-om (TS-231P2) amióta frissült az új rendszerre(5.0.0.1808) és QuFirewall program is aktiválódott.. páromnál nem látja a szervert az androidos tv Kodi playeren keresztül Plex pluginnal.
Már próbáltam a QuFirewall beállításainál, hogy ne csak Magyarországról lehessen csatlakozni, próbáltam direktben a Plex-en kiírt IP címet engedélyezni, de semmi.. egyszerűen nem látja a szervert. Ha kikapcsolom a QuFirewall-t akkor látja és működik.
Van esetleg valakinek hasonló tapasztalata, vagy ötlete mit lehetne beállítani még..mert megvallom őszintén a QuFirewall jó lenne, mivel nem lenne annyi belépési kísérlet a szerverre...

Köszönöm előre is a segítséget!

[ Szerkesztve ]

(#7498) sanyijedi válasza bela85 (#7497) üzenetére


sanyijedi
őstag

hol van a párod? párod külső IP-jét kell megadni, hogy azt ne blokkolja
QuFirewall a kívülről jövő IP-ket blokkolja, nem a plex belső/külső címét hanem ahonnan azt el szeretnéd érni.
fontos a sorrend, azaz felülről lefelé olvassa fel a szabályokat, ezért a "Deny" okat alulra kell tenni, kivétel az "IP access protection"-t, ebbe a pool-ba kerülnek a rendszer által tiltott IP-k (sokszor próbálkozó IP-k), érdemes esetleg megnézni nem került e ebbe bele a párod IP-je

ha Magyarországon van, akkor add hozzá a QuFirewall-hoz a plex külső portját TCP-n, ami általában 32400
további plex portok: itt

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 16

(#7499) bela85 válasza sanyijedi (#7498) üzenetére


bela85
aktív tag

Szia!
Szintén Magyarországon van.. és az érdekes, hogy a külső IP címe az más, mint amit a Kodi (plex pluginnal) kiír, mikor Firewall nélkül rá tud csatlakozni és nézni filmet. De próbáltam már azt amit ott kiír IP-t is engedélyezni külön, bár igaz a sorrenden nem változtattam.. lehet az a gond... ahogy utolérem kipróbáljuk! Köszönöm addig is az ötletet és a tippet! :R

(#7500) Biga123 válasza bela85 (#7499) üzenetére


Biga123
addikt

Valószinüleg natolva van.
De azzal sokra amúgy se mész ha az ő ip jét engedélyezed, hiszen az bármikor változhat (dinamikus IP) szal marad a port engedélyezés, ahogy sanyijedi is írta.

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.