Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7701) Alex91 válasza Dorian (#7700) üzenetére


Alex91
félisten

En elso korben vennek egy nagyobb hdd-t, ez valoszinuleg uj nas vasarlasa eseten is meg kellene lepned. Erre cserelni a nas-ban levot. A beallitas, masolas kicsit idoigenyes, es maceras lesz sajnos. Ha az uj hdd-vel is gond lesz, akkor johet az uj nas.
Amit meg megneznek, hogy masik eszkozzel, nem a jelenlegi PC-vel is lejatszani rola, nem-e azzal van a gond…

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7702) Dorian válasza Alex91 (#7701) üzenetére


Dorian
félisten

Közben megnéztem egy laptopról, és tévedtem: a fájlrendszert a nas-ban lévő vinyón NTFS-nek írja.

A HTPC-vel mi gond lehetne? Amúgy a kliens laptopon is csomószor előfordul, hogy egyszer látja, egyszer nemlátja a nast.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7703) Alex91 válasza Dorian (#7702) üzenetére


Alex91
félisten

Szerintem az nem lesz ntfs…

Meg a halozat is lehet xar… Kabel vagy wifi a kapcsolat? Ha kabel, probaltad masik kabelel is?

[ Szerkesztve ]

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7704) Dorian válasza Alex91 (#7703) üzenetére


Dorian
félisten

Lehet, hogy nem NTFS, mert amikor vettem, rémlik, h vmi saját formátumot használ, de most egy kliens gépről ránéztem, ez írja.

Kábeles kapcsolat van, az emeleten van a NAS, onnan CAT6 jön a PC melletti (10/100) swich-be, onnan CAT5E a PC-be. De próbáltam hogy a NAS-t lehozom a PC mellé (így nyilván más volt a kábel is), és másik swich-csel is, akkor is előfordultak a korában írtak.

Azért keresed itt a hibát mert szerinted ennek a NAS-nak kellene bírnia egy átlag 30 MB/s-os bitrátájú anyag továbbítását úgy, hogy tele van a HDD és közben esetleg töltenek le róla?

Közben próbáltam egy nagy fájlt átmásolni róla egy másik gépre wifin. Épp most szakadt meg a másolás (olyan 18 % környékén): Total C: "Nincs ilyen meghajtó" Win fájkezelő: "a Win nem tud kapcsolatot létesíteni a nass-sal"

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7705) Alex91 válasza Dorian (#7704) üzenetére


Alex91
félisten

Torrent akaszthatja, a tele lemez is, esetleg a hdd-vel van valami gond, de ez a 100-as halo se valami acelos, de fullhd-nak siman mennie kellene. Probaltal mar total nelkul masolni rola?

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7706) peti85 válasza Dorian (#7704) üzenetére


peti85
senior tag

Ez egy QNAP fórum, ahol általános segítséget kaphatsz, mint ahogy látod próbálnak is segíteni, de ez a Te topikod, itt nagyobb eséllyel tudnak segíteni: [link]

Legelső lépésként a NAS-t és a PC-t is közvetlenül a routeredbe csatlakoztasd legalább a tesztek erejéig, majd én mindenképpen megpróbálnám leállítani az összes szolgáltatást (Torrent, DLNA,...) ami nem feltétlenül szükséges a fájlmegosztáshoz, gondolom SMB-t használsz. Vagy esetleg DLNA-n transzkódolva próbálkozol?
Ha így stabilan és megfelelő sebességgel megy a másolás, akkor egyesével el lehet indítani a szolgáltatásokat és megnézni, hogy melyik után jelentkezik ismét ez a hiba.

A fájlrendszer biztos hogy nem NTFS, hanem valamilyen Linux-os lesz. Ezt a NAS webes felületén tudod megnézni legegyszerűbben. Windows-ra is fel lehet csatolni Linux-os fájlrendszert, így a winyókat közvetlenül a PC-re csatlakoztatva is átmentheted egy új NAS beszerzése után az adataidat. Vagy akár lehet hogy az új NAS le is kezeli egy külső házban közvetlenül rácsatlakoztatva.

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#7707) Dorian válasza peti85 (#7706) üzenetére


Dorian
félisten

"megpróbálnám leállítani az összes szolgáltatást (Torrent, DLNA,...) ami nem feltétlenül szükséges a fájlmegosztáshoz, gondolom SMB-t használsz. Vagy esetleg DLNA-n transzkódolva próbálkozol"

Na itt már erősen érzem, hogy boomer vagyok, mert ebből semmit sem értek :DDD (azon kívül, hogy a torrentet le tudom állítani, ezt csináltam is ahogy korában írtam.)
Azt hiszem jobb, ha hívok egy informatikust, hogy szakértse meg.

Ha az jön ki valóban a NAS a gyenge, akkor milyen NAS-t javasoltok, amibe legalább 2 HDD-t bele lehet tenni, erősebb és ha esetleg hülyék (mint én) is be tudják állítani (nem mint a Zyxelt) az még jobb lenne.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7708) peti85 válasza Dorian (#7707) üzenetére


peti85
senior tag

Azt is írd le hogy mire használnád, mert az "erős" NAS-ok Intel/AMD procisak, amik általában többszörösébe kerülnek az ARM-eseknél. De sokakat az ARM-es is teljesen jól kiszolgál.
Én pl. használtan vettem egy QNAP TS-228-at. A QBittorrent egész nap megy rajta és mellette kiszolgál 2 PC-t és két médialejátszót FullHD filmekkel SMB-n. Ezt még elbírja. De minden más szolgáltatást kikapcsoltam rajta, nincs DLNA és hasonlók. Plex-et próbáltam, felejtős, illetve Transmission torrent kliens is használhatatlanná tette, egyedül a QBittorrent megy rajta úgy, hogy mellette használható marad.
QNAP vagy Synology elég jó és felhasználóbarát szoftverekkel rendelkezik, akár varázslószerűen is be lehet állítani a főbb funkciókat. Esetleg még ASUStor, de ezeken belül rengeteg típus van.

HP Elitebook 8560w DreamColor | Realme GT Master Edition | Samsung Watch 5 Pro | Panasonic P50S10E | nVIDIA SHIELD TV 2015 | Polk MagniFi MAX

(#7709) bandigyerek válasza Dorian (#7700) üzenetére


bandigyerek
senior tag

Figyi, cseréld le. Úgy is az jár a fejedben. Az egy lassan 10 éves NAS hozzá illő belsővel. Veszel pár pofás HDD-t, ráütőd az időt mire átmásolsz mindent, de megéri. Nekem egy D-link NAS 320L volt. Lehetett rajta filmet nézni, de akkor a port is le kellett törölni róla, hogy az se fogja. Most egy 431-P2 -es van és az itteni srácok ajánlásával az 1GB memóriát feltoltam 8GB-ra (neked most gondolom 512MB van). 4 HDD - 4 funkcióval és nyikkanás nélkül 4K TV-re ha az a fontos. Sokba fájt, de nem bántam meg.

(#7710) MadBlade


MadBlade
tag

Udv mindenkinek!

A segitsegeteket szeretnem kerni, remelem jo helyen kopogtatok a problemammal.

A helyzet a kovetkezo:
- Adott egy QNAP TS-453 Pro
- Adott egy regisztralt domain name
- Adott egy wordpress alapu website a fent emlitett NAS-on futtatva

Azt szeretnem valamilyen csoda folytan elerni, hogy ha valaki begepeli a bongeszoje cimsoraba a weboldal domain cimet, akkor a weboldal ugy jelenjen meg nala, hogy nem az IP cimet, hanem a bepotyogott domaint lassa...
Jelenleg, ha bepotyogom, hogy http://valami.valami, akkor megnyitja a weboldalam, de a cimsorban mar a http://valami.valami helyett az IP cimmel kezdodo oldalcimet (http://***.***.*.***./bigyo/ize) latni...
(Jelen peldankban az "ize" a wordpress alapu weboldal gyokerkonyvtara)

Van koztetek valaki, aki meg tudna mondani hogyan tudnam lamasagomat ujabb szintre emelve ezt a problemamat athidalni?

Elore is koszonok mindennemu epito jellegu kommentet! :R

Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )

(#7711) Dorian válasza peti85 (#7708) üzenetére


Dorian
félisten

és bandigyerek:

Mire használnám:
Full HD BD remuxuk (és a jövőben valószínűleg 4K filmek), zenék streamelése, fotók archiválása, torrent (5-6 db filmnél egyszerre nem szokott lenni több fel-letöltés, mert nem nagyüzemben csinálom).
Esetleg jó lenne, ha távoli eszközről is lehetne képeket nézegetni, adatfájlokat megnyitni, torrentet indítani, de film, zene csakis az itthoni hálózaton.

Az elvárás:
A filmek zökkenőmentesen menjenek, és ha lehet, ezt a pár darab torrentet ehhez ne kelljen előtte kikapcsolgatni. Minimum 2 HDD hely legyen benne, ha több az nem feltétel, de erős plusz pont.
A helye a vendégszobában egy beépített szekrényben van (van helye szellőzni és ott 20 foknál nem több a hőmérséklet), nem kell totál csendesnek lennie, de a Zyxelnél sokkal hangosabb azért ne legyen ha lehet. Minél felhasználó-barátabb a beállítási felület annál jobb.

DLNA, SMB és hasonló számomra varázsszavakról finn gomb sincs.
Nem tudom, hogy szükséges-e gigabitesre fejleszteni a hálózatot, ha jól tudom a behúzott CAT 6 erre alkalmas, a UPC-s router nem tudom, de max veszek egyet, meg egy ilyen swich-t is.

Árakról fogalmam sincs, de mivel a filmezés a fő hobbim, hajlandó vagyok 150-et is rászánni HDD-kel együtt, persze csak ha tényleg szükséges ennyit.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7712) Alex91 válasza Dorian (#7711) üzenetére


Alex91
félisten

Eloszor is egy uj switch, pl.: [link] , de van belole 5 portos is.

A minimal konfig: Qnap TS-230 [link]
HDD: [link] , mondjuk ez, ha kell a biztonsag, akkor 2 db RAID1-ben.
Azert vedd figyelembe, hogy jobb lesz a jelenleginel, de meg mindig beleposzint!

Ami erosebb: Qnap TS251D-2G [link] , ehhez az ertekhatarba kisebb hdd fer: [link]
Ez meg jol bovitheto, eros, nem beleposzint, de ez az aran is latszik ;).

Hozzateszem, hogy USB-n lehet hozza tenni kulso hdd-t is, bar azt dlna-n nem valoszinu, higy el lehet erni, de smb megosztassal le lehet rola jatszani mondjuk a filmeket.

4 lemezesbol Synology-t ajanlom az SHR miatt.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#7713) MadBlade válasza MadBlade (#7710) üzenetére


MadBlade
tag

Fentebbi problema (domain szolgaltaton keresztul) orvosolva, ime a kovetkezo kerdes:

Hogy a nyavajaba tudnek FTP kapcsolatot letrehozni ezzel a nyomorult NAS-sal?!
Probaltam koveetni beturol-beture EZT az utmutatot, de egyszeruen a legvegenel (a "Remote Connections" resznel) elakadok, ugyanis a Host Scan-nel nekem nem talal semmit es nem is fogad el semmit, amit manualisan bepotyogok...

"Unable to add the remote host. The system could not connect to the host or the host is not supported." hibauzenettel finoman elkuld a verbe.

Valakinek valami otlet? :F

[ Szerkesztve ]

Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )

(#7714) Csorbi válasza Alex91 (#7712) üzenetére


Csorbi
addikt

Ne említsük a RAID-et meg a biztonságot egy mondatban légyszi, nem arról szól a RAID. Hibatűrésre szolgál eszközmeghibásodás esetén, semmi másra. Semmilyen biztonságot nem ad, ne keltsünk vele hamis biztonságérzetet.

(#7715) Addel válasza Csorbi (#7714) üzenetére


Addel
senior tag

Hagyjuk már ezt, senki nem a menzetbiztonsági minisztérium szerverét üzemelteti otthon, úgyhogy azon lovagolni ,hogy a raid1 hibatűrése elég biztonságos-e vagy sem, szőrszálhasogatás. Max a nélkülözhetetlen adatokról egy külső vinyós backup, nálam ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#7716) Csorbi válasza Addel (#7715) üzenetére


Csorbi
addikt

Mindenkinek a SAJÁT adatai a legfontosabbak ;)
Aki érti amit írtam, az érti. ;]
Annyira nem fontos cuccoknak meg ugye minek is a RAID1 otthonra...? :U

(#7717) bandigyerek válasza Addel (#7715) üzenetére


bandigyerek
senior tag

"külső vinyós backup" +1 Az én fotóim is a NAS-on vannak. De alkalmanként egy külsőre csinálok mentést, aztán vissza a fiókba. (Ez a RAID 1+) :)

Dorian: Axel91 nagyjából össze is írta a dolgokat, én láttam egy 3 fiókos bővíthetős memóriásat nem aranyáron, az is opció lehet. Ennél is kell egy külső videónéző/dekódoló (pl.TV) mert nem tudom, hogy ha NAS-nak kellene csinálni, akkor mennyire bírná. Amit Axel91 másodiknak linkelt, abban van HDMI csati is, az biztos komolyabb ilyen téren.Távelérésben nem tudok segíteni, mert nem használok. Torrentre a QNAP saját letöltőjét nyúzom, teljesen jó.

(#7718) Dorian válasza Alex91 (#7712) üzenetére


Dorian
félisten

és bandigyerek:

Köszönöm a javaslatokat! Számomra amúgy most esett le, hogy ez a topik egy NAS márka topikja. Eddig azt gondoltam, hogy a címben a QNAP az biztos a hálózatokkal kapcsolatos informatikai betűszó :DDD Mondtam, h teljes homály nekem ez a téma :)

Valójában "Milyen NAS-t vegyek" topikot kerestem, de úgy látom ilyen nincs. Ez a márka mondjuk a Synology-hoz hogyan viszonyul? Olcsóbb, de nem olyan jó? Ugyanolyan jó csak más márka?

(Természetesen a lejátszást nem a NAS fogja végezni, az csak az adatot küldi a HTPC-nek. Főleg, hogy a NAS a ház túloldalán van az emeleten, egy 25-30 m-es CAT 6-os kábellel csatlakozik.)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7719) Csorbi válasza Dorian (#7718) üzenetére


Csorbi
addikt

Milyen NAS-t vegyek?

Azért "nagyúr" ranggal ezt igazán illett volna megtalálni... :U

[ Szerkesztve ]

(#7720) Dorian válasza Csorbi (#7719) üzenetére


Dorian
félisten

Még csak fel sem merült, hogy nem a szerveres és nas-os témacsoportban van.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#7721) Csorbi válasza Dorian (#7720) üzenetére


Csorbi
addikt

A kereső bárhol megtalálja, de megkértem egy moderátort és átrakattam a kedvedért, valamint kiemelt topiccá is tetettem. :)

[ Szerkesztve ]

(#7722) Asgeloth88


Asgeloth88
csendes tag

Sziasztok,

Bocsánat az amatőr kérdésért, most állítottam be az openvpn-t működik is, csak mivel dinamikus az ip, ezért most nem is értem el, de az új config fájjal jó. Most, hogy nem ajánlatos használni a qnapcloud-t, Ti ddns-re mit használtok vagy kihagytam valamit ami kezelné az ip változást?

(#7723) Biga123 válasza Asgeloth88 (#7722) üzenetére


Biga123
addikt

Én a qnap ddns ét használom, csak a qlink meg nincs felrakva.
Szal a myQNAPcloud ból csak a ddns t használom.
upnp letiltva, szerviz publikálás 0, myQNAPcloud Link nincs telepítve, access controll Private/Only me,
És a Let's Enccrypt es cert automatikus megújítással.
Nekem így évek óta semmi gondom.
(default portokat kifele nem használok, admin user letiltva)

[ Szerkesztve ]

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#7724) Asgeloth88 válasza Biga123 (#7723) üzenetére


Asgeloth88
csendes tag

Köszönöm a segítséget, kipróbálom.

(#7726) Stukker1987 válasza headhunter (#7725) üzenetére


Stukker1987
senior tag

Én pont ezzel a 473a-val szemezek csak kicsit húzós az ára és keveslem a cpu-t

Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.

(#7727) Mr Bond 007


Mr Bond 007
őstag

Megint buli van Qnap-nál: [link]
Új malware szedi áldozatait, Redditen is szaporodnak a károsultak.
Ez most keményebb lehet az átlagnál, mert elég látványosan reagáltak.

[ Szerkesztve ]

(#7728) Christian79


Christian79
tag

Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy van egy TS-230-as NAS-om. Feltelepítettem rá a qBittorrent 4.3.9.0-t. Hogy tudom megváltoztatni a letöltési könyvtárat az általam meghatározott mappára??? Próbálkoztam már mindennel, de a programon belül mindíg ugyan abba az elérhetetlen helyre teszi. Egyébként a program tökéletesen működik és igen gyors!
Előre is köstzönöm a segítséget!

(#7729) Addel válasza Mr Bond 007 (#7727) üzenetére


Addel
senior tag

Nem érint, nálam alapból tiltva van az upnp és csak a szükséges portok vannak nyitva a routeren.

(#7730) sanyijedi válasza Mr Bond 007 (#7727) üzenetére


sanyijedi
őstag

egyrészt többször elhangzott itt, hogy az UPnP-t érdemes kikapcsolni, ahogy default portokat sem szabad használni:
pl 8080, 443, 22, 9091, 1194, stb..

Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 16

(#7731) Kekmen válasza Christian79 (#7728) üzenetére


Kekmen
senior tag

WebUI-ban, beállítások, letöltés, alapértelmezett mentési útvonal. Ha pl Download a mappa neve, akkor: /share/Download/

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#7732) Christian79 válasza Kekmen (#7731) üzenetére


Christian79
tag

Köszönöm, sikerült, csak rosszul adtam meg az elérési utat! :R

(#7733) saxoolondon2 válasza Christian79 (#7732) üzenetére


saxoolondon2
csendes tag

Szia, nekem is ts-230+qbittorrent 4.3.9 kombóm van, a letöltés teljesen oké, viszont a feltöltésem siralmas, te elégedett vagy a feltöltéssel is? Működik rendesen nálad?

(#7734) Kekmen válasza saxoolondon2 (#7733) üzenetére


Kekmen
senior tag

Nem lehet, hogy passzív vagy, azért nem megy a feltöltés rendesen?

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#7735) saxoolondon2 válasza Kekmen (#7734) üzenetére


saxoolondon2
csendes tag

hát a legjobb tudásom szerint nem vagyok passzív, open port check-el nézem a portot amit a qbittorrentben megadtam és nyitva van, változtatni is próbáltam, próbáltam a 6881-6889 részt is meg 60606 portot kísérletezés szempontjából mivel az upnp be be van kapcsolva mindig ki is nyitja amira módosítom, ezért szerintem port dolog rendben van, vagy rosszul gondolok valamit?van még valami egyéb beállítás amin elcsúszhat a dolog? jelenleg 83 aktív torrent van seedbe rakva, laptopról kb napi közel 10giga ment fel ncore-ra, most a nassal napi pár 10 mega

[ Szerkesztve ]

(#7736) Kekmen válasza saxoolondon2 (#7735) üzenetére


Kekmen
senior tag

Jól gondolod, bár én az upnp-t nem használnám, hanem egy fix 60000 feletti portra állítanám be a klienst és arra csinálnék egy porttovábbítást. Azt még próbáld meg, hogy az összes torrentet leállítod, majd pár perc múlva elindítod (ezt már csak akkor ha kész a porttovábbítás és működik is). Nekem firmware frissítés után már csinálta a NAS-on lévő Qbittorrent, hogy hiába volt minden rendben látszólag, passzív voltam (Bithumen-en ellenőriztem) a peer listában. Ezt a fenti dolog oldotta meg. Azóta firmware frissítés előtt mindig leállítom az összes futó torrentet és csak akkor indítom el, ha minden kész. Ez lehet az egyik ok. A másik, hogy túlseedeltek a torrentek amiket futtatsz, vagy csak egyszerűen nincs letöltő. 10 mega az nagyon kevés/ nap.

[ Szerkesztve ]

"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."

(#7737) Biga123 válasza Kekmen (#7736) üzenetére


Biga123
addikt

Vacakok ezek a "native" qpkg s bittorrent kliensek, sokáig idegenkedtem a container station től, de csak rá kell érezni, azóta deluge fut. Ugyan a vezérelhetősége nem a legacélosabb ( abban a transmission verhetetlen) de sokkal részletesebben be lehet állítani.
Kénytelen voltam próbálkozni mert a vodás net nem bírta a sok szálat , a deluge meg 20 kapcsolat melett is kimaxolja a 150mbps es netemet. A feltöltésem szándékosan le an korlátozva 1 szálra , mert lehal az egész net itthon (köszönöm vodafone).
Docker a te barátod . Sokkal stabilabb még a dockerben futó transmission is , de a qbittorenttel is sokan szívtak itt is a fórumban.

[ Szerkesztve ]

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#7738) Christian79 válasza saxoolondon2 (#7733) üzenetére


Christian79
tag

Szia! upnp-t nem használom, portot nyitottam neki a routeren. A feltöltés háááát elég változó. Valamikor /friss anyag/ egy napig nem talál meg senki, de van hogy egy anyag 5MB/sec-el hasít felfelé. Úgy vettem észre én is, hogy nehezen tudnak hozzám kapcsolódni. A programban a hálótati kapcsolatot jelző ikon persze zöld... Lehet a qBittorrentben kellene a beállításokon módosítani. Gondolok itt az egyidejű kapcsolatokra feltöltésnél, illetve a szálakra. Bár én úgy vettem ki a leírásokban, hogy minél kevesebb szálon jön illetve megy egy anyag, annál kevésbé terheli meg a NAS-t és a routert. A le és feltöltési sebességem 30MB/sec, illtve 5 MB/sec. Ilyen sebességnél a hálózatban /gigás net optikán/ marad erőtartalék a "többi felhasználónak a hálózaton". A procija a NAS-nak 30% körül dolgozik a beállított max. letöltésnél, szerintem teljesen kiváló.
Egyébként ma jött frissítés a torrent progira, 4.4.0-lett, nem tudom mit változtattak, nem nagyon vettem észre különbséget.

[ Szerkesztve ]

(#7739) Addel válasza Christian79 (#7738) üzenetére


Addel
senior tag

Szerintem csak simán szét van seedelve az ncore meg hasonlók, itt ugye nincs kec-mec, aki nem seedel kidobják. Itt nekem is alig van feltöltés, de ha nyitott trackerről töltök le, akkor van feltöltésem ezerrel, majd kiakad tőle a nas. :K

(#7740) Christian79 válasza Addel (#7739) üzenetére


Christian79
tag

Igen, valószínű, hogy ez is nagymértékben közrejátszik.

(#7741) hardcastle


hardcastle
csendes tag

Sziasztok,
tapasztalat megosztást kérnék:
van egy TS-228-as NAS-om, most üzemelem be, 2 db purple WD 2TB-os vinyóval. A merevlemezeket használtan szereztem. A NAS figyelmeztetést ad mindkettőre, olvasási hibával. A SMART adatok mindkettőnél határértéken belül vannak, minden OK minősítésű.

Nem tudom érdemes-e így a vinyókat beüzemelni és feltölteni a mindenhol tárolt dolgaimmal? A NAS-nak higgyek vagy a SMART-nak? Csináljak rajtuk HDD Sentinel check-et? Vagy simán tegyem félre a vasakat és vegyek új merevlemezeket?

Előre is köszi a hozzászólásokat.

(#7742) Csorbi válasza hardcastle (#7741) üzenetére


Csorbi
addikt

Legyen először egy teljes HDS vizsgálat.

(#7743) hardcastle


hardcastle
csendes tag

HDD Sentinel jó lesz ehhez?

(#7744) Csorbi válasza hardcastle (#7743) üzenetére


Csorbi
addikt

Hát nem arról beszélünk? ;)

- Csináljak rajtuk HDD Sentinel check-et?
- Legyen először egy teljes HDS vizsgálat.
(HDS=Hard Disk Sentinel)

(#7745) cigam válasza hardcastle (#7743) üzenetére


cigam
félisten

NIncs HDD Sentinel, a HDS pedig a Hard Disk Sentinel rövidítése. Vagyis a merevlemezeket tedd be a gépbe, a Windows-os gépbe, és ott ellenőrizd le őket.

Később kicsit nehezített pályán akár a NAS-ra is telepítheted a HDS Linux-os, ARM verzióját. Ezt időzítve rendszeresen futtatva képes olyan jelentést készíteni, amit megeszik a Windows alatt futó program. [link] [link] [link]

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#7746) hardcastle válasza Csorbi (#7744) üzenetére


hardcastle
csendes tag

Jogos :)

(#7747) hardcastle válasza hardcastle (#7746) üzenetére


hardcastle
csendes tag

Igen, évek óta nem volt feltelepítve nekem, elnéztem. Köszi a korrekciót :)

(#7748) hardcastle


hardcastle
csendes tag

Két és fél órája fut a felület olvasási teszt (a cirka három és félből) az egyik vinyón, eddig minden rendben. Azért, gondolom, nincs mese, végig kell csinálni :)

(#7749) Csorbi válasza hardcastle (#7748) üzenetére


Csorbi
addikt

Ne csak olvasás legyen.
Minimum egy "ÍRÁS+olvasás" teszt!

(#7750) hardcastle válasza Csorbi (#7749) üzenetére


hardcastle
csendes tag

OK, átálltam arra. Köszi a help-et!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.