Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6251) shtirley válasza kovadam1 (#6250) üzenetére


shtirley
tag

Itt láthatod, hogy mikor melyik firmware jelent meg rá. Ha ettől gyakrabban frissítget, akkor ott biztos valami nem ok.

(#6252) Geth


Geth
addikt

Úgy alakult hogy hamarabb költözök a platformról, mint terveztem :DDD
A ~6,5 éves, 0-24-ben járatott, folyamatosan frissített TS-251 tegnap este különösebb előjel nélkül meghalt.
Arra lettem figyelmes, hogy a ventije maxon pörgött, a 2 HDD LED pirosan világított, nem reagált semmire, hálózatról leesett, HDMI-n nem adott képet.
Power cycle után ugyanez.
Másnap reggel takarítás, kondik rendben, a tünetek viszont maradtak (HDDk nélkül is piros LEDek), annyi különbséggel, hogy a venti normál sebességen pörgött.
Rákeresve a tünetekre volt találat QNAP fórumon és redditen is, elvileg kuka.
A RAID1-ben tartott WD REDeknek úgy néz ki semmi baja, most pakolom át a már hónapok óta porosodó utódjába (később router is lesz), a 2x4 GB RAMot majd elpasszolom.

Ez volt az első alapvetően csak hálózaton elérhető masinám, sosem volt vele semmi gond (eddig). Ment rajta torrent, plex, HDMI-re kitett kodi.
Viszont konfigurálhatóság szempontjából nekem túl zártnak bizonyult, ezen az entware és társai egy kicsit tudtak segíteni, de mindenképpen csere lett volna.

Ha valaki esetleg mégis tudna valami mágikus módszert a feltámasztására, ne tartsa magában (a fórumokon ez senkinek sem sikerült).
Ha valakinek esetleg kell a működésképtelen gép (az eredeti 1x1GB RAMmal) ház, tálcák tudomisén mi miatt donornak, ingyér viheti (Bp.).

További jó qnapozást, több szerencsét :)

(#6254) mozeer


mozeer
csendes tag

Sziasztok, nekem lenne egy qnap ts.253 pro Nas szerverem amihez vettem 1 dvblogic tvbutler usb sticket. Az lenne a problémám, hogy 2-3 hónapig tökéletesen működött majd egyik napról a másikra elvesztette a csatornákat a dvblogic saját programja (Plex media szerver az megtalálja őket) bármivel próbálkoztam nem tudom ujra hangolni. Többször újratelepítettem, minden változtatás után NAS újraindítva, manuálisan töröltem a könyvtárat hogy minden fájl tényleg törölve legyen, de semmi változás "Tuning fail" üzenetet kapok csak.
A Plex megtalálja a csatornákat de azt a samsung tvn nem tudom nézni mivel a live tv opció az én tvmen nem érhető még el, öreg a tvm hozzá.
Valaki találkozott már ilyen hibával? Mit próbáljak még meg?

(#6255) Addel válasza mozeer (#6254) üzenetére


Addel
senior tag

Ha ez mindigtvről szedte, akkor nem lehet az az oka, hogy átálltak h.265/HEVC kódolásra ?
[link]

(#6256) mozeer válasza Addel (#6255) üzenetére


mozeer
csendes tag

nem hiszem mivel digi kábelről szedem és a plex megtalálja a csatornákat

(#6257) shtirley válasza mozeer (#6256) üzenetére


shtirley
tag

Nem változott valami a kábel rendszerben? A Diginél szokott előfordulni túl magas jelerősség, amit az ilyen tuner stickek nem szeretnek. Néha kell neki pár dB csillapítás.

(#6258) Mr Bond 007 válasza shtirley (#6257) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Diginél jellemzően optika jön a végpontra. Ott mi változna tv kábelen? Nem inkább a upc/vodára gondoltál? Mert ott igencsak gyakori. :K

(#6259) mozeer válasza shtirley (#6257) üzenetére


mozeer
csendes tag

Nem hiszem hogy változott volna, most kaptam 1 tippet és letiltottam a plexet. Így megtalálja a csatornákat ezek szerint nem volt elég a dvr beállítások törlése. Újratelepítem a plexet remélem nem fog ismét össze akadni.

(#6260) xpert


xpert
csendes tag

Sziasztok, hátha valaki szeretne cserélni, qnapot synora.
Üdv!
https://hardverapro.hu/apro/synology_ds115j_7/friss.html

[ Szerkesztve ]

(#6261) mozeer


mozeer
csendes tag

Sziasztok olyan kérdésem lenne qnap ts-253pro Nasom van tudtok ajánlani digitális tv tuner alkalmazást? Olyat amivel tudom használni a tvbutler dvblogik usb sticket. Tudtommal tvheadend nem kezeli más opciót pedig nem találtam qnapra.

(#6262) KovA válasza mozeer (#6261) üzenetére


KovA
tag

Szia,

Nálam egy tvmosaic server fut egy TS-453be -n amit tv adással egy 4tuneres HDHomerun ""etet". Akartam ajánlani mert ha jól láttam a TVButlert is kompatibilis vele, de meglepve latom hogy a TVMosaic/DVBLogic lehúzta a rolót .. :( (Egy vagy 2 hete még nem mutattak ennek semmi jelét..) ..
Hosszútávon így most én is kereshetek valami más megoldást ...

Az utolsó release-k még elérhetőek az oldalukon, de nem tudom mennyire érdemese energiát beletenni.. (persze még egy darabig menni fog az SW .. )..

Üdv..

https://kova.hu/konfig

(#6263) shtirley válasza Mr Bond 007 (#6258) üzenetére


shtirley
tag

Látom nálad nem Digi van otthon. :D
Szerinted a tuner sticken optikai bemenet van?
Az UPC-re - állításoddal ellentétben - kevésbé jellemző a túl erős jel, inkább a gyenge a jellemző.

Konkrétan arra gondoltam, hogy az ONT és a végpont között történhetett kábel, esetleg koax csatlakozó csere, amitől jobb lett a jelminőség és magasabb a jelerősség. Ez néha okoz gondot a Diginél, csillapítani kell a jelerősséget. De mint olvashatjuk alább, megoldódott.

(#6264) shtirley válasza mozeer (#6259) üzenetére


shtirley
tag

Nem szerencsés egy tuner eszközt egyszerre két szoftverrel és egyben driverrel használni. Nem nagyon szokott működni. De te tudod.

(#6265) Mr Bond 007 válasza shtirley (#6263) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

De az van... Bemegy az optika a modembe, amiből kijön a lan, tel, tv. Panelben lehet máshogy van.
Képzeld egy másik városban 4 szűrőt kellett a modem mögé tenni, hogy ne dobálja el upc/vodánál... (jelenleg most 2db van mögötte) Magyarázz még kérlek! :U

[ Szerkesztve ]

(#6266) mozeer válasza shtirley (#6264) üzenetére


mozeer
csendes tag

Nem is azt szeretném! A plexre szükségem van de nem a tuner miatt mivel a plaex live tv dvr opriciója nem a legjobb, de mivel a dvblink appal össze akad azért gondoltam másik programra.

(#6267) shtirley válasza Mr Bond 007 (#6265) üzenetére


shtirley
tag

Na látod, tudod te!
Csak akkor azt nem értem miért szálltál bele páros lábbal a hozzászólásomba.

(#6268) Mr Bond 007 válasza shtirley (#6267) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Ne nézd hülyének a másikat, és akkor nem szállnak beléd ;)

(#6269) _ap_


_ap_
csendes tag

Sziasztok!

Vásároltam egy QNAP NAS-t, ami ma be is üzemelődött, illetve épp folyamatban van és már megakadtam.
Első körben kisebb harcot vívtam tárállomány/kötet fronton, mert előbbi a 960 gb-os vinyóból kevesebb mint 800gb-t (!) akart rendelkezésemre bocsájtani még 0%-os ssd túlfoglalás mellett is, úgyhogy lett egy kötet, így csak 100gigát vesztettem :( (Ha esetleg itt van valami tipp amivel még több tárhelyhez juthatok a saját lemezemen akkor azt szívesen veszem, mert ez így eléggé WTF)

Amint ezen túltettem magam szembesültem azzal, hogy formázás után - mert miért is ne lenne elég 100 giga - még rátelepített nekem minden szar törölhetetlen applikációt, létrehozott egy adag törölhetetlen mappát.

Ennek egy részét már sikerült kiirtanom, letiltanom, de van ami kifogott rajtam.
Hogy az anyámba szedem le pl a Multimedia Console-t illetve a Public meg a Web mappákat? Előbbivel az a baj, hogy fórumon olvasgatva hiába tiltom le, attól az még indexelni fog, meg thumbnailgyártási kisiparost játszik, noha semmi szükségem rá. Utóbbinál meg önmagában nettó vicc mondjuk a Web mappa, amikor a webszerver funkciót (minden mással együtt ) letiltottam.

Szóval akinek van QNAP-ja kicsit segíthetne, hogy tudok belőle egyszerű mezei hálózat meghajtót csinálni, mondjuk úgy a megvásárolt tárhelyből nem nyúl be 100 gigát (!!!) miközben ebben azok a programok nem is szerepelnek amiket mindenképp telepít, akár akarom, akár nem. Semmi szükségem előre definiált megosztott mappákra, illetve leszedhetetlen alkalmazásokra, csupán egy hálózati meghajtót szeretnék az én saját könyvtárstruktúrámmal.

Lehetséges-e egyáltalán, vagy az már irreális elvárás? :)

Köszi!

http://brianmaze.hu

(#6270) Mr Bond 007 válasza _ap_ (#6269) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Feleslegesen vettél nast, ha semmi szükséged a hozzáadott szoftverekre... Kb megfizetted a prémiumot azért amit nem fogsz használni. Ennyi erővel vehettél volna egy micro szervert, és egy linux/freenas is elég lett volna. Olcsóbban kijössz. Valószínűsíthetően a 100 gb arra tűnt el mert engedélyezted a snapshot replica-t. Meg pár gigát be nyel alapból a rendszer számára az összes háttértáron. (de nem ennyit) Nehéz így látatlanban okosat írni. A könyvtár szerkezetet se nagyon kéne bántani, ez direkt ilyen. Indexelést ki lehet kapcsolni, nem kell emiatt leszedni a media console-t se.

[ Szerkesztve ]

(#6271) _ap_ válasza Mr Bond 007 (#6270) üzenetére


_ap_
csendes tag

Igen, ezt (mminthogy felesleges számomra egy nas) felvetettem a "Milyen NAS-t vegyek?" topikban, de hát ott eléggé Qnap/Synology/Asus trió az amit ajánlanak, és hát semmi kedvem szervert építeni, telepíteni, linuxozni.

A 100 giga már akkor eltűnt, amikor még a lemezzel semmit nem csináltam. Ha tárállományt akartam létrehozni, kiírta, hogy a végén a 960-ból 796-t fogok megkapni, úgy hogy kikapcsoltam/letiltottam előtte MINDEN funkciót az eszközön, nem kértem semmilyen plusz szolgáltatást, védelmet stb. Egyedül a szimpla RAID-et nem tudtam megkerülni (amit igazán nem is értek mi akar lenni??) azt mindenképp ki kellett választanom.

Ha statikus kötetet hoztam csak létre, akkor a 960-ból 867 lett az enyém. Ha figyelembe veszem a bináris/decimális értékmegadást, 30 giga akkor is kvázi kuka, mert az eszköz magára a lemezre 895 gigát ír, de a létrehozott kötet már csak 867 giga tud lenni max. Ha vastag vagy vékony kötetet, illetve tárállományt hozok létre, akkor még ennyi se.

Gondolkozom rajta, hogy kiszerelem az ssd-t és ránézek gépen, mi van rajta, de pont ezt a szerelgetést, szüttyögést akartam elkerülni. Ezzel az erővel tényleg építhettem volna szervert.

A public és a web mappákkal csak az a problémám, hogy web egyáltalán nincs beüzemelve, se sql, se webszerver, se semmi. Akkor miért kell lennie egy ilyen könyvtárnak? Ugyanígy a public is. Nem kívánom úgy használni az eszközt, hogy vannak benne publikus adatok. (Igen, persze, tudom, ne másoljak bele semmit, na de na.)

Azon gondolkozom, hogy le tudom-e csapni netről valahogy a NAS-t? Vagy ő a háttérben mindenféleképpen felmegy, ha a hálózaton van net? (Egyébként ez is milyen már, én belső hálózatra szeretnék adattárolót, nem pedig egy neten lógó bármikor megtörhető publikus drive-ot.) Nem tudom mi az ami az eszközre van "égetve" de élek a gyanúperrel, hogy az alkalmazásokat meg egy csomó szart a netről ránt le önhatalmúlag.

http://brianmaze.hu

(#6272) Geth válasza _ap_ (#6271) üzenetére


Geth
addikt

hát semmi kedvem szervert építeni, telepíteni, linuxozni.
Akkor mindig lesznek kompromisszumok.

Ha semmi extra nem kell, Neked a statikus kötet lesz a legjobb választás. A szabad helynél még vedd figyelembe hogy egyrészt az fs-nek (ext4) is van overheadje, illetve ide dolgozik a rendszer (QTS) is. Már nincs meg a QNAP-om, de úgy emlékszem a 2 TB vinyónál 1800 GiB alatt volt a komplett felhasználható szabad terület. Ez van.

A gyári mappákat próbáld meg ne abuzálni. Pontosan ahogy írod: ha nem kell, nem használod. Elég lehet számodra egyetlen share használata (beépített vagy új), a többiről egész egyszerűen ne vegyél tudomást, ne csatold fel, stb. A jogokat leveheted róla és ennyi.
Ezek a gyári sharek függetlenek a logikailag kapcsolódó funkcióktól.
Pl. azért mert letiltod a Multimedia Console-t (én se használtam), attól még a Multimedia share az kőbe van vésve.

Minden további nélkül kikapcsolható az összes internetre nyitható szolgáltatása (pl. qnap id).
Ha valamit nem sikerülne kikapcsolni (én nem találkoztam ilyennel), ott a tűzfal :)
A firmware és alkalmazás frissítéseket természetesen manuálisra állíthatod és nem fog önhatalmúlag lerántani semmit.

Lehet érdemes lenne az ilyen bő lére eresztett hsz-ek írása helyett ismerkedni a rendszerrel és a fórum meglévő tartalmával (akár ez, akár más qnap fórumok).

(#6273) _ap_ válasza Geth (#6272) üzenetére


_ap_
csendes tag

Egyrészt nagyon köszi az infókat, másrészt pedig tényleg az a baj, hogy hosszú a hsz-em? :D

Komolyra fordítva, igen, majd lehet, egyszer átrágom magam 6200 hozzászóláson, de ennek biztosan nem most lesz itt az ideje, mert napi pár órám van csak foglalkozni a projekttel, amibe inkább a célirányos keresések férnek bele, nem az általános olvasgatás.

És igen, biztosan le van írva az is valahol, hogy lehet-e más OS-t telepíteni QTS helyett, de inkább kérdeznék. Lehet? És ha lehet mit? FreeNAS kihullik mert nem ARM-es és ugyanemiatt az elsőre nagyon szimpatikus openfiler is, de például az omv elvileg fel tudna rá menni. Gyakorlatilag megoldható? Illetve ki mit tud ajánlani, ha csak a file-funkciók a lényeg?

A méretparámra reagálva, ami feltűnt, hogy a kezelő szerint csak 55 mega multimedia console és 15 mega malware remover van telepítve, mégis a részleteknél azt látom, 15 giga foglalt tárterület. Érdekes összevissza számok felületenként...

http://brianmaze.hu

(#6274) Biga123 válasza _ap_ (#6273) üzenetére


Biga123
addikt

Ha ennyire nincs időd, akkor ne állj neki custom os-t varázsolni a nasra .
Tilts le mindent , hozz létre egy sharet állítsd be a jogosultságokat és használd network share ként, ennyi. A default shareket el lehet hide-olni törölni nem. UPNp t kapcsold ki a routeren, ill ne add hozzá kivételként a tűzfalhoz, és akkor már kifele se tud menni .Kész is vagy :C Használd.

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6275) Mr.ReD


Mr.ReD
csendes tag

Sziasztok,

adott egy Qnap TVS-472-XT és egy LG UJ670V TV. A tv-n szoktam nézni a filmeket, NAS-ról streamelve, Wifi-n. Eddig (kb 1 év) minden jó volt még 4K-s filmet is lejátszott szakadás nélkül. De mostanában vagy nem látja a NAS-t a TV, vagy ha látja akkor kb fél percenként bufferel. Hiába indítom újra, PLEX-el sem jó. Vettem egy hosszabb UTP kábel-t, na azzal meg sem mukkan a TV, sőt ha be van dugva a switchbe még laptopról sem érem el a NAS-t? :W :W
Mi lehet erre a megoldás? Azért nem értem mert ma is 1x teljesen jó volt, de utána megint nem.

GoT

(#6276) Alex91 válasza Mr.ReD (#6275) üzenetére


Alex91
félisten

TV-t kell 230V-bol kihuzni... Meg a gyorsinditast kikapcsolni a TV-n...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6277) Mr.ReD válasza Alex91 (#6276) üzenetére


Mr.ReD
csendes tag

Köszönöm, most működik..erre tutira nem gondoltam volna.

GoT

(#6278) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Üdv!
Adott egy Qnap 212-es nas.
Most cseréltem PC-t, és az új gépen keresztül nem látom a NAS-t a hálózaton.
Ha az IP címet adom meg, akkor elérem, de az azon lévő adatokat nem tudom a PC-n megnyitni.
Mit kellene be-átállítanom?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#6279) Alex91 válasza HUTCHDB (#6278) üzenetére


Alex91
félisten

Pc-n az smb1-et, esetleg...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6280) HUTCHDB válasza Alex91 (#6279) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Ezt hol kellene engedélyeznem?
Eddig régi win 7-es gépet használtam, most váltottam win 10-re...

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#6281) Alex91 válasza HUTCHDB (#6280) üzenetére


Alex91
félisten

Rakeresel...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6282) HUTCHDB válasza HUTCHDB (#6280) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Megvan, és meg is oldotta a problémámat, vagyis azt, amire rákérdeztem.
:R

Viszont a NAS transmission-ja nem működik, hibát dob:

"No data found! Ensure you drives are connected or use"

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#6283) HUTCHDB válasza HUTCHDB (#6282) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Megoldva...

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#6284) HUTCHDB


HUTCHDB
nagyúr

Újabb kérdésem lenne... :B
A 2 lemezt is befogadó 212-es NAS-t eddig 1 HDD-vel használtam. Most viszont betettem egy másik HDD-t, és azt szeretném, hogy a NAS magától egyszerre mentse a 2 lemezre a feltöltött anyagot, kvázi biztonsági mentésem legyen automatikusan a 2 lemezen mindenről amit fontosnak tartok.
Ezt hogyan tudom megtenni?
(Néztem a biztonási mentéseket, de sajna nem jöttem rá a megoldásra.)

Ehhez kapcsolódó lenne a másik kérdésem.
Amióta betettem a 2. HDD-t, azóta sem a fájlkezelőben, sem a total commanderben nem látok csak 1 db HDD.t. Ez nekem nem jó, azért (is) bővítettem, mert már az 1-es HDD majdnem fullon volt.
Hogyan tudom a másik HDD-t elérni a windows-ból?

:R

[ Szerkesztve ]

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#6285) andras707


andras707
csendes tag

Szia nem ismerem a konkrét típust, de úgy sejtem raid 1 opciót keresel, amikor az írási sebességed leesik, de cserébe az olvasási sebességed kétszeresére nő, s adatredundanciád van.
Nekem ts-351-en 4.4.3-as rendszernél a vezérlőpult/tárhely és pillanatképek menüpontnál található a lemezkezelés.
Itt van Jbod és Raid kapcsoló.

És most térek át a feltételezések földjére, anno direkt nem az egész lemezt formáztam meg csak 75%, hogyha raidra bővítek legyen merre nyújtóznia a vinyónak. Hogy ez szükséges-e valóban nem tudom, majd kijavítanak mások.

Ezt találtam a témában:
https://www.qnap.com/en-in/how-to/tutorial/article/online-raid-level-migration/

(#6286) andras707


andras707
csendes tag

Multimédia kapcsán meg én kérdeznék egyet, adott ts-351 és a hdmi kimenete.
1. Milyen lejátszóval tudom az elérni hogy zökkenőmentesen tudja a nas hardware-re támaszkodva lejátszani egyszerű stereo vagy max ac3-as hangkocedcel h264-es avc1-es videót?
2. Milyen szoftver tud netflix szerű menüt biztosítani?

A videostation Hd és a hdplayer csalódást keltő volt ezen a téren.
A videostation Hd codecet hiányol , a hd player meg sehogy sem volt hajlandó szépen strukturáltan mutatni a felmentett tartalmakat, s nem volt képes akadozás mentesen lejátszani a videókat.

3. Qnapra van valami netflix kliens amivel be tudok lépni a profilommal?

[ Szerkesztve ]

(#6287) Alex91 válasza HUTCHDB (#6284) üzenetére


Alex91
félisten

Ha raid 1-be tetted, akkor sehogy...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6288) Alex91 válasza andras707 (#6286) üzenetére


Alex91
félisten

Esetleg Kodi, de ahogy nezem nem lbiztos, hogy egyszeru menet lesz...

Gondolom regi TV-d van. Alternativ megoldas egy uj, szines, szagos TV vasarlasa, vagy egy dedikalt kulso lejatszo megvetele...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6289) HUTCHDB válasza Alex91 (#6287) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Ezt nem értem.
Két hely van a NAS - ban, hogyan tegyem be akkor a 2 vinyót, hogy működjön?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#6290) Biga123 válasza HUTCHDB (#6289) üzenetére


Biga123
addikt

Az, hogy a második lemezt fizikailag betetted az kevés.
Ha az első lemezről akarsz egy duplikálást akkor mirrort (tükrözést) kell csinálnod ez a raid 1 , amit a többiek is mondtak.
Amíg nem hozol létre az új lemezen valamilyen logikai kötetet, addig nem fogod látni sehol. és a létrehozásnál kell eldöntened , h mire van szükséged. Raid 1 , Jbod. picit olvass utána az alapoknak.

Viszont ha kell a tárhely akkor csak a Jbod az opció, mert ha raid 1 be teszed akkor nem fog növekedni a tárhelyed ;) akkor viszont nincs redundancia .

[ Szerkesztve ]

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6291) sanyijedi válasza andras707 (#6286) üzenetére


sanyijedi
őstag

plexet próbáltad?
bár official már nem támogatott, de a "QNAPClub" repo-ban még fent van
itt egy HowTo

Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 16

(#6292) Mr Bond 007 válasza sanyijedi (#6291) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Plexet nem szednék qnap clubról, inkább a plex honlapjáról. Az a biztos.

(#6293) Biga123 válasza Mr Bond 007 (#6292) üzenetére


Biga123
addikt

Viszont a playert kénytelen onnan szedni, mivel HD station on keresztül menne.
De a szervert mindenképp énis a plex oldaláról szedném.

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6294) sanyijedi válasza Mr Bond 007 (#6292) üzenetére


sanyijedi
őstag

nincsen már hd station támogatás, így nem tudja a weboldalról szedni.

Samsung Galaxy S25 + Apple iPhone 16

(#6295) Alex91 válasza HUTCHDB (#6289) üzenetére


Alex91
félisten

Ha nem vetted meg hasznalatba, akkor kulon kotetkent kellene felvenni, es akkor a masik lemezrol lehet adatokat replikaltatni ra. Vagy raid 1, ilyenkormindket lemezen ugyanaz lesz tükörben, de ilyenkor a kisebb lemez merete lesz az oszzes kapacitas, igy plusz tarhelyed nem lesz.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#6296) HUTCHDB válasza Biga123 (#6290) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Köszönöm az infót.
:R

A helyzet az, hogy van bajom bőven ezzel a NAS-sal.
Vagyis eddig minden patent volt, éveken keresztül szolgált.
Tegnap új pc-t állítottam hadrendbe, és egyúttal a NAS-ba is vettem egy HDD-t, mivel szeretném biztonságosabban tárolni az adatokat, vagyis másolatot is csinálni a fontos, családi dolgainkról.
Be is tettem fizikailag a második helyre az új HDD-t, de azt első körben nem is látta a NAS.

Ezt követően kivettem a régi HDD-t, annak a helyére tettem be az újat, majd formáztam, így már prímán láttam, hozott is létre néhány könyvtárat.

Ezutan visszatettem a régi HDD-t, és próbálkoztam a duplikálással, de nekem nem sikerült, viszont közben sikerült úgy elcsesznem a dolgokat, hogy a NAS-ról eltűntek az addig torrenthez használt alkalmazások, így a transmission, és a nálam teljesen jól működő serviio is.

Igazabol én ezt a két alkalmazást használtam eddig.

Transmissiont sikerült visszatennem, igaz egy ezer éves verziót, de azt már frissíteni nem tudtam és a hozzátartozó gui-it (szerintem így hívják azt az alkalmazást, amihez nem kell a NAS -ot megnyitogatni egy egy torrent hozzáadáshoz) igy erre meg mindig keresek megoldást.
A serviio -t sem tudtam beállítani a megosztani kívánt könyvtári egyszerűen nem tudtam beállítani, és ráadásul próbaverziókent indult...szerintem ez is valamilyen fizetős dolog lett.

Természetesen a rendszer elfelejtette a beállításokat is, így a portokkal is szenvedtem, mert a visszatöltés nem
akart menni, de hajnalban, mikor abbahagytam az egész kínlódásomat, úgy tűnt már elindult a visszairány is.

Egyébként csináltam egy backup-ot a NAS -on az egész műveletsorozata előtt, viszont azt meg nem találtam meg, hogy azt hogyan tudom visszatölteni, és az egyáltalán tartalmazhatja az alkalmazásokat, és azok beállításait...

Szoval a másolás egyik HDD-ről a másikra kicsit elcsúszott, mert jött más, alap funkciót probléma is, ráadásul volt egy időszak, amikor a régi HDD adatait nem is láttam...no akkor elég ideges lettem, azt hittem eltűntek a dolgaink, de hála istennek ebből a szempontból minden ok.

[ Szerkesztve ]

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#6297) Mr Bond 007 válasza Biga123 (#6293) üzenetére


Mr Bond 007
őstag

Én azt nem használtam előtte se, mert csontra fagyott tőle a nas. Kodi jobb. (Van plugin plex szerver integráláshoz ha jól emlékszem) Viszont arra a hd station alkalmatlan hogy 4k-t nézzen rajta. Egyik se fogja elbírni azon a nason. Csak úgy ha az okos tv dekódolja plex appal lejátszva.

[ Szerkesztve ]

(#6298) HUTCHDB válasza Alex91 (#6295) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Ahogy írtam, használatban van a régi és az új HDD is, de nem tudom, hogy ez ahogy leírtam jó-e?

Annyi jutott eszembe, hogy lehet a PC-be teszem be az új HDD-t, és oda egyszerű másolással atteszem a fontos anyagokat, és akkor nem kell foglalkoznom ezzel a duplikalassal.

Esetleg a transmission gui alkalmazására van valakinek ötlete?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#6299) Biga123 válasza Mr Bond 007 (#6297) üzenetére


Biga123
addikt

H már kodi akkor nem kell a plex szerver :D

(#6296) HUTCHDB :
hát így elsőre fel se fogom mit csináltál :DDD

[ Szerkesztve ]

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

(#6300) Biga123 válasza HUTCHDB (#6296) üzenetére


Biga123
addikt

Összefoglalnám az ámokfutásodat.:
volt egy működő nasod 1 régi lemezzel , szervióval, transmissionnal.
Átálltál win10 re ezért a win 10 be engedéjezted a 2 millió éves sérüléken smbV1 et , ahelyett h a nason állítottál volna magasabb verziót.
Vettél egy új lemezt , amit betettél a nasba de nem hoztál rajta létre kötetet, ergo nem látta semmi (természetesen).
Utánna megcserélted a lemezeket és az új lemezre felhúztál egy szűz QTS-t . és most keresed a régi telepített dolgaidat . Javíts ki ha valami nem stimmel.

---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.