Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
robber4
aktív tag
válasz
Xaels
üzenetére
Kezdetben úgyis az lesz igen .
Viszont ha már nektek is van ps5 . Pár dologban amit jó tudnom segithetnétek
Amit eddig tudok az ps plus netes játékhoz előfizetés.
Valamilyen egyéb beálitások menüben ami hasznos/fontos?
Illetve valahol valamiket bekell e regisztrálni?Ilyen általános dolgokra lennék kiváncsi. -
robber4
aktív tag
válasz
Xaels
üzenetére
Jaa nem csak amiatt venném.Ott az Ea fc mivel fociszerlmes vagyok igy az is sokkal jobban van optimalizálva ps5 prora. Na meg ugye pcn televan csalóval kiégetett teljesen .
Aztán jön a gta 6 ami elősször csak konzolra. Otta bf6 is .
Naa meg ami miatt akarok konzolt az az hogy meguntam a sok hibát pcn.
Millióegyezer baj van velük. Az új nvidia driverek rosszak. Ha akarnék bfet játszani akkor igényeli az új drivereket amik hát emlitettem rosszak .Egyik játék megy ezzel a driverrel normálisabban a másiknál akadozások vannak . Ezerféle komponens ezerféle hiba .Ott meg kifejezetten játékkonzol egy hardver . Sokkal kevesebb a hibalehetőség.Szóval nem egy játék és nem egy szempont miatt akarok áttérni konzolra meg nem is véletlenül kifejzetten csak a pro-ra.
-
Elderath
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
A legutolsó kínai UE5 játék köröket ver a nagy sony exkluzívokra ebben a genben kinézetben meg animációkban. Régen Sony exek voltak a legjobban kinéző játékok, ebben a genben vicc kategória az is amit nyújtanak
-
S e t h
nagyúr
Eneba 11% kód:EAZY
-
_drk
addikt
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
A történet teljesen szubjektív, nekem nem jött be, lassan is haladt, mellék sztori is kevés volt azok se igazán jók.
Én értem a számurájos hitvallást, de mikor mondta neki nagybátyja hogy egyedül menjen szembe 1000 mongólnak, hát okés, mégse értem és inkább nem is érdekel.
Mellett a gameplay kb 20 óra után kifulladt. Az open world nagyon üres és az is unalmas lett kb ennyi idő után.Engem úgy kiégetett az a játék, hogy 3 hónapig a gépet se kapcsoltam be.
Ez a Yotei meg ahogy írják többen, inkább egy DLC. -
KaitouP
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Remélem nem komoly a kérdés...
Az teljesen más téma hogy adott játéknál mekkora a render res., ha az 1440p a válaszott, akkor az lesz az output res., még 120Hz mellett is. -
-
robber4
aktív tag
válasz
markknight
üzenetére
TEhát akkor összeségében mi az amit javasolnátok kezdetben egyenlőre kezdésnek sajnos most ennyi pénzel tudok gazdálkodni aztán majd meglátjuk kicsit később de most ezt csak igy tudom megoldani .
-
KaitouP
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Tévedés, natívan támogatja már egy pár éve az 1440p kimeneti felbontást a sima PS5 is. [link] Én is így játszom.
-
markknight
nagyúr
válasz
KaitouP
üzenetére
Méretet mondjuk nem írtam, ez igaz, de 24 col felett már nagyon cink az 1080p és alatta sem a legjobb. 1440p-s monitor meg felesleges, nem támogatja a PS5 azt a felbontást.
Én amikor 21 colon játszottam a Rebirthöt sima PS5-ön, akkor nagyon elfogadhatatlan volt ahogy performance-ban kinézett a játék. Amikor megvettem a Pro-t, akkor már nagyon tetszett, aztán rögtön utána szerettem volna 4K-t, így amikor meg már azt megvettem akkor túl szögletes lett minden, szóval alapesetben nekem a sima 1080P vs PS5 Pro kombó annál a játéknál sokkal jobban tetszett.
Egyébként ja, nagyon számít ám a méret mert 27 colon jobban fest egy játék mint 32-n mondjuk. Ha meg TV-ről beszélünk, akkor elég fontos, hogy milyen közel ülsz a TV-hez. Minél közelebb vagy, annál rusnyább lesz minden.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Nem arról van szó hogy esetleg FHD-n „nem látszik hogy mire képes a Pro", hanem arról, hogy veszek egy erőgépet, mellé meg egy hangyafingot, amin sokkal kevésbé látni, hogy "mire képes a Pro".
Nem mellesleg a linkelt monitorok közül 27"-os méretre FHD-t javasolni... Ott a PPI kevés is lehet, bár ha arra nem érzékeny a szeme hogy FHD-n játszon, akkor talán a PPI-re se.
PC platformon még egy erősebb konfig esetén is értelmezhető lenne egy 24"-os FHD ha kell a 300-400+ FPS, de ez még PS5 Pro-n sem játszik, csak 120-ig.
Én 27" mellé 1440p-t javasolnék, és olyan modellt keresnék, ami PS5 támogatott a VRR-t illetően. (Van ilyen, legutóbb egy Samsungot néztem.) De nem vagyunk egyformák.
-
robber4
aktív tag
válasz
markknight
üzenetére
160hz-n pl egy 60hzs játék az nagyon töredezett lenne nem?
-
robber4
aktív tag
válasz
markknight
üzenetére
Amit még olvastam nemtudom mennyire igaz hogy konzolhoz is javasolják monitorokhoz hogy legyen vsync támogatott,gsync vagy freesync hogy a képtörést elkerüljük?
-
markknight
nagyúr
válasz
robber4
üzenetére
Például. Van itt egy pár: https://www.alza.hu/120-hz-monitorok/18871051.htm
IPS legyen és még arra figyelj, hogy ha HDR-eset választasz, akkor ebben az árkategóriában az egy kalap kaki, csak elrontja a képet. Az legyen az első dolgod, hogy kikapcsolod.
Ha meg nem tetszik, akkor fogod és visszaküldöd az alzának, aztán heló. Olyan sokat nem tudsz veszíteni.
Ha már kínai és ha még tudsz egy kis pénzt hozzá rakni, akkor én ezt venném: https://www.geekbuying.com/item/KTC-H27P22S-27-inch-Gaming-Monitor-524632.html
Itt van róla videó is, kiváló ár/érték arány: https://www.youtube.com/watch?v=P_7cphST7js
-
robber4
aktív tag
válasz
markknight
üzenetére
Milyen monitorra gondolsz? Ami jelen esetben pl alzán megtalálható?
Ami megfelelő lehet ps5 prohoz. Aztán lehet ha úgy van attól még később belehet szerezni akár egy jobbat is. Milyen kinai állam által finanszirozottak vannak? -
markknight
nagyúr
válasz
robber4
üzenetére
Egyébként sima Full HD monitoron is nagyon szépen látszik mire képes a PS5 Pro, de ezt sokan nem igazán szeretnék elfogadni. Nézz körbe, Alzának is van ilyen monitora meg vannak különböző kínai állam által finanszírozott márkák, ott is kaphatsz olyat ami tudja a 120hz-t.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
robber4
üzenetére
Kiindulási alapnak én a helyedben átböngészném ezeket: [link]
Monitoros topikban készséggel segítenek kiválasztani a megfelelőt a kollégák. Az biztos, hogy annyi pénzért amit írtál (a felső határig), belépőszint van, kompromiszumokkal... Az meg méltatlan egy PS5 Pro mellé.
Nem a legjobb hasonlat, de kicsit olyan a helyzet, amint amikor valaki 50-60 m² panelban lakik, de vesz magának egy újabb BMW-t.
Pro gép mellé egy jobb OLED monitor illene, vagy egy kisebb méretű OLED tv. -
robber4
aktív tag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Ps5 pro sokkal gyorsabb .Folyékonyabb is igy mindenféleképpen igy hogy konzolt veszek igy csakis a jobbat. Pl láttam egy két ismerősnél akinek sima ps5 van Ea fc 25-ben fifa másnéven lassú volt a menü is. Pro-n pedig folyékony volt.
Kezdetben elég lenne egy 120hz-s 1080p monitor aztán később pedig tudnék fejleszteni. -
robber4
aktív tag
Sziasztok.Ps5 pro vásárlás előtt állok és ahoz szeretnék egy nem túl drága ilyen max 100-200 euró közötti 120hz monitort vásárolni ami megfelelő ps5pro-hoz.Tudnátok ajánlani valamit?
Battlefield 6 az támogatja az egér és billentyűzetet majd konzolon? -
VTom
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Teljesen más az élmény ha játszod, és 25 óra játékban töltött óra után nézed végig a befejezést, mintha youtube-on nézed az egészet.
Megosztó játék, akinek bejön, annak nagyon, akinek nem, annak nagyon nem. -
Farkassacred
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Szerk.
"És grafikában még lehet, hogy a Gta új része se lesz kiemelkedő az a durva.." Mint amit az Rdr1 után láthattunk legalábbis a kettőnél már, olyan biztos nem lesz.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Elderath
üzenetére
Ez alapján minden játék úgy néz ki mint egy ps4-es DLC. Túl sokat vártok szerintem.
A Gta 6 lesz a következő mérföldkő, mind grafikában, mind merészségben, de gondolom ezt nem kell részletezni. Viszont közte is lesznek jó játékok, lásd Goy.
A soulslike játékokról is azt mondják, hogy már totál ugyanazok. Az Ac játékok is, a lövöldék is.. És grafikában még lehet, hogy a Gta új része se lesz kiemelkedő az a durva.. -
S e t h
nagyúr
Wuchang fejlesztők eltolták, legalábbis a ps5 verziót, redditen ki is vannak sokan akadva és a frissítés elkerülésére biztatnak(net off).
Én ma nem voltam konzol közelében, így nem tudom milyen lett és akarom-e frissíteni.
Egyrészt a játék könnyebb lett, mert végre lehet gyógyulni és ha elesel sem ver agyon a boss mielőtt feltápászkodnál.
Megjegyzem még ezek mellett is lehetett eddig simán játszani, volt dodge és parry, de ezek szerint sokaknak kellett a könnyítés.
Szóval a játék ennyivel könnyebb lett, gyorsabb heal és felállás, viszont valamit eltoltak, mert állítólagosan a mozgás darabossá, akadozottá vált.
Pc-n volt korábban ilyen, ott orvosolták, erre most mi megkaptuk, hotfixben reménykednek többen.
Ps5 tulajok panaszkodnak inkább, ps5 pro esetében nem tudom mi a helyzet. -
Elderath
addikt
Kijött megint egy kis yotei videó... hát ez nálam nem lesz day 1 majd talán alacsony áron egyszer. Szegény még mindig úgy néz ki, mint valami PS4es DLC. Az a LOD valami szörnyű.
-
F-ECT$
titán
válasz
markknight
üzenetére
Milyen 15 éves plecsni?
Egyébként olyan 2M körül fogyhatott eddig, nem az a hirtelen megtérülős játéknak tűnik.
-
törölt tag
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Mégse, csak pont ugyanolyan. Nincs feltétlen ezzel baj. Erre van kereslet.
-
_drk
addikt
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Ez pont ugyan olyan!
-
-
RangerFox
Topikgazda
Csak én vagyok úgy a Yotei-jel, hogy egyre több gameplayt látok belőle, annál kevésbé érdekel?
Én ezzel a játékkal játszottam már, Tsushima volt a címe... -
PTM
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Email is jött a héten, hogy adnak "csak nekem" 10% kedvezményt a játékra, alap vagy deluxe kiadásra is.
-
pzstm
titán
válasz
markknight
üzenetére
még rá kéne vennem magam lehet az egyre is hogy újra nekiessek, hátha közel két órányi szenvedésen túljutva valami élvezhető lenne benne számomra is
-
markknight
nagyúr
válasz
pzstm
üzenetére
Eladások fényében sztem nem fogják megváltoztatni ezt az 1 éves szerződést már ha van ilyen. Aztán meglátjuk.
Ha csak sima 1-2 órás traial lenne már akkor is gyanakodnék, de ez az 5 óra mindent elárul. EA Games szokott ilyet adni Forma 1-re, hogy hátha játszol vele annyira karrierbe, hogy érdekelnek a továbbiak, de itt ez egyértelmű fail.
Persze a kommunikáció sokat számít, hiszen a 15 éves plecsni ott figyel promó képen, így könnyen azt hinné az ember, hogy mekkora jó arc ez a Sony, közben meg tudjuk amit tudunk.
-
Frod
addikt
válasz
markknight
üzenetére
Gondolom csak a legnagyobb tier-be, szóval 🤷
-
pzstm
titán
válasz
markknight
üzenetére
lehet 12 hónap helyett akár még hamarabb jön más platformra/platformokra akkor
(tudom sehova nincs még bejelentve......majd véletlenül pont 1 év múlva megjelenik máshol is
) -
markknight
nagyúr
Trialt kap a Death Stranding 2 PS-re. Gondolom milyen remekül fogyhatott a játék.. Méghozzá 5 órát
-
PTM
senior tag
válasz
bazsimano
üzenetére
Nézd meg az Astro's Playroomot.

Ha tetszik, akkor az Astro Botot is tudom ajánlani, bár néhány opcionális pálya abban szívat azért. De maga a végigjátszás könnyed.Ratchet & Clank: Rift Apart is nagyon tetszett nekem, laza és jó akciódús.
Majdnem minden PS4-es játék fut PS5-ön is, igen. Kb. 10 kivétel létezik, de azok kisebb, alig ismert játékok.
-
bazsimano
őstag
Sziasztok! Nagyon kezdő kérdés
Milyen játékot tudtok ajánlani? Fifan es f1en tul, valami könnyebb mászkálos, vagy gokartos (mario kart szerűség) ?
Előre is köszönöm. Jah és akkor problémamentesen lehet ps4es játékok között keresgélni ps5re , ugye? Köszi! -
Petreszku
senior tag
Sziasztok! Aki szereti a metroidvania stílust annak bátran ajánlom a Biomorph című játékot. Tartalmas van benne minden platforming, harc és sok gyűjtögetni való.
-
raziel01
veterán
Nálatok mennek a letöltések? Egyszerűen nem indul el semmi letöltés, be sem rakja a listába.
-
Villa7
aktív tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
van benne értelmes kampány mód? google alapján nem egyértelmű
-
Bazsi1987
őstag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Bf6 mellet milyen ez a cucc?
-
Mike
veterán
válasz
markknight
üzenetére
a ds4 meg 20 alatt volt
-
IntelKiller7
nagyúr
-
VTom
veterán
Az Echoes of the end-et nem próbálta valaki?
-
-
PTM
senior tag
válasz
-)Verso(-
üzenetére
Patch notes (Steam link):
WUCHANG: Fallen Feathers – Patch 1.5 -
válasz
markknight
üzenetére
Algoritmus 🤷 Nekem még ha beírom a YouTube keresőbe sem dobja ki😂😂😂
Amúgy mit hoz ez az új patch, mondjuk nekem már mindegy, mert platináztam csak kíváncsiságból...
-
PTM
senior tag
válasz
Scholes9
üzenetére
Reddit alapján vegyes azért, mert politikai okokból belenyúltak a lore-ba is, gyakorlatilag cenzúrázták. Én semmit nem tudok a kínai dinasztiákról vagy hogy a cenzúra mennyire töri majd meg a játék narratíváját, csak a leírásból játékos szemmel is visszás változásoknak tűnnek ezek.
-
Sliderxy
senior tag
válasz
Beegabor81
üzenetére
"Kojima például túltolta nagyon a kikacsintásokat, 4.fal áttörését."
Már tudom mire céloztál, tényleg elég szarul időzített, totál oda nem illő és haszontalan jelenet volt. -
S e t h
nagyúr
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
markknight
üzenetére
Megjött a kedved hozzá? Hajrá érdemes, ha bírod a műfajt. Jelenleg 35 óránál járok kb max a 3/4-nél.
-
markknight
nagyúr
Most látom csak, hogy ez a Wuchang amúgy Unreal 5.. Mondjuk nem úgy néz ki.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem poénból írtam , mivel volt , hogy a keresztfiam is elállította és így vissza tudtam rakni angolra. Szóval működik.

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Steam Deck OLED 512GB (2024) + 512GB SD kártya Újszerű, keveset használt
- Xbox Series X+ kontroller+ akku
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Pro gép mellé egy jobb OLED monitor illene, vagy egy kisebb méretű OLED tv.
Mondjuk előtte kb. egy héttel Silent Hill f megjelenés, legalább a Yotei-t nem "kell" megvennem

Kendek