Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
XH90 most kapott VRR támogatást, de ugye a PS még nem tudja, azt szeretném kérdezni, hogy ettől függetlenül érdemes-e aktiválni a HDMI portra a VRR-t?
Látható lesz valami különbség? -
Sanyi.mTs
addikt
Ma végre berakata a karácsonyra kapott Nioh remaster lemezt a gépbe. Telepítés után a kb 400MB-os frissítés telepítése (érzésre) 2-3-szor lassabb volt, mint amennyi idő a letöltése volt.
-
Sanyi.mTs
addikt
Igen.
Ami kicsit zavaró, amit már említettek, hogy néhány (kisebb) ellenség néha csak "karnyújtásnyira" ölt alakot. Ettől eltekintve nekem nagyon bejött. 30 fps verzió annyira nem zavart, nem volt döccenés.
Játszottam vele 4 órát, aztán megnéztem YT-n, hogy hol vannak a shell-ek és fegyverek. Kb csak ennyi csalást csináltam. Meg persze a végén néztem.egy kis segítséget még néhány trófea miatt.Shell és fegyver választásom:
Én Tiel + Martyr kard párossal csináltam, azzal eléggé lehet aprítani az ellenségeket. Ez egy hosszú kard és ennek a shellnek van a legtöbb staminája. NG+
Miután végigvittem a Mortal Shellt egyből bedobott az ng+-ba. Kicsit mintha erősebbek lennének az ellenfelek (még nem voltam boss-nál) és harden állapoban is sérülök kicsit. Így emiatt kicsit más taktikát kell alkalmazni a játék során. Azaz mindig legyen elég kaja nálad. -
pacni120
tag
válasz
LumentoFoto
üzenetére
Köszi a választ! Felhívtam az ügyfélszolgálatot - akik amúgy nagyon kedvesek voltak - és mondták, hogy 250 darab érkezett be, de annak ellenére, hogy szinte azonnal rendeltem, már nem tudnak kiszolgálni

-
sp8787
addikt
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Rajta van a dobozon.
-
ilovedigweed
senior tag
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Ez 18 vagy 48 Gbps-es?
Köszönöm

-
válasz
BusinessGuy
üzenetére
-
BusinessGuy
őstag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Tessék ugyanolyan minőségi kábel ráadásul 3m. [link]
A maradék pénzt meg költsd másra.
Változatlanul pénzidobás 5-10m alatt audioquest pearl és hasonló marketing parasztvakítással árult társai ilyen méretű hdmi esetén. -
LumentoFoto
tag
válasz
pacni120
üzenetére
Szerintem még ki se nyitottak még. Talán 10 órakor, s utána fognak értesíteni, ha van miről. Bár a Best Byte-tal kapcdolatban nincs jó tapasztalatom. Nem PS5 ügyileg, hanem sima PS4 játékoról volt szó. De a mai napig nem kaptam meg, pedig készleten volt. Szerencsére nem utaltam előre semmit se nekik, mert tőlük még nem vásároltam azelőtt, de ezután sem fogok.
-
pacni120
tag
Sziasztok!
December 23-án sikerült rendelnem a Bestbyte-ból végre normális áron egy PS5-öt. Kaptam egy automatikus üzenetet rendelésszámmal stb, de az üzenetben azt írták, hogy hamarosan telefonon/smsben is megkeresnek, de egyelőre semmi. A legtöbben személyesen vették meg a konzolt a mostani nagy dropnál, de nekem csak online volt lehetőségem megrendelni, félek, hogy a személyes átvétel prioritást élvezett és már nincs mit postázni...
Tudom ünnepek stb, de azóta persze már rég nincs raktáron. Ha én még "raktáron" jelzés mellett le tudtam adni a rendelésemet, akkor az a héten meg fog érkezni?
Van esetleg tapasztalatotok az ilyen bestbyte-os megrendelésekkel?
Előre is köszönöm! -
Medocsabi
addikt
válasz
tboy93
üzenetére
Én is kezdem a 65" tévét kicsinek érezni. Egyedül kb 2 méterre ülök, de ha pl feleségemmel ketten játszunk ( most pl a Last of us2-t, felváltva halálonként, és/vagy chapterenként), akkor a kanapéról,ami olyan 4-5 méterre van, és már hunyorgok szemüvegen is. Egy darabig nem fogok váltani, talán majd ha lejár az 5 év gari,utána. Egyedüli bajom ezekkel a 4k tévékkel, hogy a világ összes winchestere nem elég 4k filmekhez

-
Sanyi.mTs
addikt
Mortal Shell
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem nagyon berántott ez a játék. Első souls like játék, amit végigvittem. -
tretyak
aktív tag
-
szasanyi
félisten
Van olyan oldal/link ahol hiteles adatok vannak azon PS4 játékokról melyek free PS5 upgrade-t kaptak/kapnak?
-
szasanyi
félisten
válasz
ilovedigweed
üzenetére
OctogonAudilo ahol akkor még akcióban volt, bár a BF már véget ért.
-
MixY
tag
Sziasztok!
Szeretném megvenni PS5-re a SW: Jedi Fallen Order játékot (amúgy nem vagyok egy elvetemült SW rajongó, láttam a filmeket de ennyi, de valahogy most ehhez lenne kedvem
), és van bármi különbség a PS4 és a PS5 borítós között vagy csak annyi, hogy "há' hogy néz már ki hogy a kék borítóssal nyomod az új gépen?
".
Mert pl. Playitstore.hu-n 7.000 Ft a PS5 borítós, de aprón van PS4-es bontatlan is 5.500 Ft-ért. -
BusinessGuy
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Az lehet csak hdmi kábel esetén 5 méter alatt semmi pluszt nem nyújt. A nevüket fizeted meg hdmi esetén parasztvakító reklámmal 5m alatt feleennyiért ugyan ilyen minőségű kábelt kapsz pl az említett club3d-től. Nincs ellenszenv szimplán a hdmi kábelpiacon 5m alatt parasztvakítás amit tolnak indokolatlan felárral. 5m alatt hdmi esetén konkrétan hacsak nem humbug a kábel minősítése, nincs különbség. Amit az aq kínál 2 méteren azt megteszi egy sanberg is 5500 forintért...
Ettöl még 5m felett vagy más kábelek esetén ahol a minőség pluszt tud adni kiváló cég csak a hdmi 5m alatt pont nem ez a kategória maximum a kamuminősítéssel bíró szutyok kábelek ellenében amik nem bírják az adott gbps-t.. Pearl ugyan ez a kategória...zajszűrés hdmi esetén 5m alatt...Lol. -
szasanyi
félisten
válasz
BusinessGuy
üzenetére
Az AUDIOQUEST kábelek kiváló minőségűek! Nem tudom mennyi tapasztalatod van velük, nekem jelenleg is 4 különböző van itthon ( lassan 3 éve használom a gyártó különböző kábeleit) és soha sem volt minőségi vagy egyéb problémám. Több típusai különböző árakon kaphatóak (plusz üzletfüggő árak ugyanazon típusoknál is).
Nemrég vettem a PS5-höz egy Pearl 48G HDMI 2.1 kábelt 2.0m hosszban 10,5k áron, és tökéletes a célra. Tehát saját tapasztalataim alapján túlzónak érzem az ellenszenved.
-
KaitouP
nagyúr
válasz
Bobek198508
üzenetére
Persze ha az asszony mondaná neked, hogy jó lenne nagyobb, csak néznél mint hal a szatyorban.
-
válasz
dezfafara81
üzenetére
Nem kell kijelentkezni, úgy is jelszót kér ha olyan dolgot akar valaki csinálni...
-
dezfafara81
csendes tag
Sziasztok!
Meg is rendeltem a szünetmentest, köszi a tanácsot.Más: Ti mindig be vagytok jelentkezve a PS fiókba? Tehát érdemes-e néha kilépni, ha nem használom? Érhet valami baj, ha bent vagyok állandóan? Szokásom más alkalmazásokból kijelentkezni
. Csak én használom egyedül otthon a gépet amúgy... -
BusinessGuy
őstag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Felejtsd el az audioquestet, semmi értelme nevetséges a felár.
Feleennyiért is kapsz jó minőségű hdmi2.1-et pl Club3d...
Audioquest otthoni használatra pár méteres hdmi-ig nevetségesen túlzó árat kér a semmiért konkrétan.... 2.1hdmi kábelből ami semmivel sem nyújt kevesebbet 2m kb 5-10k között mozog... -
ilovedigweed
senior tag
Kértem hozzá adaptert, de még nem érkezett meg. Úgy tudom, hogy csak az Xbox bugos az avr-en, a PS nem. Tévedek?
Talashi

sting2, ez is egy opció, de úgy tudom, hogy az avr nem szól bele a kép minőségbe átengedés esetén. Lehet, hogy tévedek, javítsatok ki ha tévedek.
Illetve még egy kérdés, részben ide tartozik.
A PS kábele elég ahhoz, hogy az avr átvigye a Dune HD Real Vision 4k képét a tv-re a legjobb minőségben?
-
sting2
addikt
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Jó a kábel, de én inkább a képet " maxolnám" ki a Pőrlel..
PS5 - AQP kábel - TV - PS5 kábel - AVR.. -
Takashi
aktív tag
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Nekem pont ez a kábelem van, tökéletes!
-
Moby
veterán
válasz
ilovedigweed
üzenetére
Ez már a HDMI bugmentes kiadás, vagy kértél hozzá adaptert?
/egyébként a kábel jó, de csak akkor van értelme ellocsolni rá a pénzt, ha vagy már a bugmentes hdmi illesztő van a receiverben, vagy ha kértél hozzá adapter kitet
-
keIdor
titán
Szerintem egy 65”-össel már élvezhető lenne a dolog.
De ha nem fontos az OLED, meg jó a használt is, láttam már 75”-ös VA panelt 350 ezer körül, nem vészes.Én is 2-2.5 méterről nézem a 65”-öt, hihetetlen, hogy 25-30 éve ilyen kis 30” körüli CRT-ket használt az emberek többsége. És azon még játszottunk is…
-
ilovedigweed
senior tag
Sziasztok!
HDMI kábellel kapcsolatban kérnék segítséget.
Adott egy Playstation 5, egy Denon avc x3700h és egy LG C1 tv.A PS és az avr a gyári PS kábellel van összekötve, viszont szeretnék vásárolni az avr és a tv közé is egyet.
Kinéztem egy AudioQuest Pearl 48 HDMI kábel - 2 m kábelt és érdeklődni szeretnék, hogy ez megfelel e?
Köszönöm
-
Ck.
addikt
válasz
raziel01
üzenetére
Hát ja, de az is csak átmeneti kényszermegoldás sajna. Nagyon úgynézki, hogy a családi filmezéseknek is lőttek az elkövetkezendő jövőben egy időre.
szerk.: Köszi a tippeket Mindekinek, agyalok ezerrel a megoldáson. Az a baj, hogy ha játékra sok a távolság, akkor a közös filmes estékhez is.
-
válasz
dezfafara81
üzenetére
Sima szünetmentes az jó, olyan ami egy számítógéphez is megfelel. Pl. APC EASY UPS BV 1000 VA, mint az egyik legegyszerűbb megoldás.
-
Ck.
addikt
Én hülye azt hittem, hogy majd milyen jó lesz, ha most a költözésünket követően a korábbi hálószobából átköltöztetem a PS-t is (igazándiból a zAsszony ultimátuma), a 43 colos tv-vel együtt az új nappaliba.
Mára már azt gondolom, hogy nincs rajtam kívül még egy ilyen ütnivaló barom, aki egy 43” tv-vel a nappaliban feszítve akarja megváltani a világot a szemközti fal előtt levő kanapéból… [kép]
A mindenttudó online nagyokosok ábrái szerint harmad ekkora távolságból kellene néznem, vagy pedig dupla ekkora tv. Az egyik értelmetlen, a másikra a világ minden pénze sem elég egy költözést és egy Karácsonyt követően. 
-
dezfafara81
csendes tag
Sziasztok!
Ti mit használtok áramszünet ellen? PS5-höz lehet olyasmi szünetmenteset kapni, mint ami például számítógépnél van? Mit ajánlotok? Csak sima elosztóban van jelenleg, néha ritkán azért szokott lenni áramszünet, áramingadozás, stb... Nem örülnék ha tönkrevágná...
Előre is köszi a választ! -
raziel01
veterán
[link] Döntetlenre tenném. Jó a régi is meg az új is.
Az újban hidegebb a CPU de melegebb a RAM.
"“The memory difference… yes, it was 8C higher in the new model, but what matters the most is CPU temperature. The new heat sink looks to be better according to my data.”"Igazából aki újat akar venni annak nincs választása. A régit már nem gyártják.
-
RZozo
aktív tag
Nézegettem a régi és új konzolverziót, a régi 1016a és az új 1116a összehasonlító videóit.
A tartójának csavarozási megoldásán kívül (számomra ez lényegtelen) csak a hűtési megoldásában van jelentősebb változtatás. De nem egyértelmű, hogy ez előnyt vagy hátrányt jelent. Kevesebb hűtőborda, más ventilátor és hőelvezetés az új szériánál.
Vajon visszalépés vagy előrelépés ez a 2020-as szériához képest? Vagy csak simán költségcsökkentési okból lépte meg Sony és kevesebb hűtőbordával is hasonló hőelvezetést tud elérni?
Ki, hogyan gondolja, aki találkozott és összehasonlíthatta a kétféle változatot? -
polonic
félisten
válasz
Taurimod01
üzenetére
Igen. De csak a ps4-es játékokhoz jó a ps4 kontroller.
Jól gondolod, a ps4-es verzió kell így az it takes two-ból. -
Taurimod01
csendes tag
Ps5-ön lehet ps4 kontrollerrel játszani? Mert játszanánk az it takes two-t, es ha igen, akkor a ps4 es verzióval kell gondolom
-
Illye
tag
Sziasztok!
Fifa 22-t PS5-re hogyan tudnám a legolcsóbban bezsákolni?
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
Bryan65
tag
Sziasztok,
Megoldottot, köszönjünk a gyors válaszokat. További kellemes ünnepeket!
-
szasanyi
félisten
válasz
LumentoFoto
üzenetére
& Moby -
-
Moby
veterán
Az is ott az adatlapon, hogy 3 üzemmód lesz.
Fidelity: 4K@30fps
Performance: 1440p@60fps
Performance+: 1080p@120fps -
Moby
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Ott van a játék adatlapján minden:
Players who purchased UNCHARTED 4: A Thief’s End, UNCHARTED: The Lost Legacy, or UNCHARTED 4: A Thief’s End and UNCHARTED: The Lost Legacy digital bundle have the option to pay €10/ $10/ BGN20/ CZK270/ DKK70/ HRK80/ HUF3000/ ILS40/ INR500/ NOK100/ PLN50/ RON50/ SEK110/ TRY90/ ZAR180 to upgrade to UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection. The upgrade will be available starting at launch on January 28, 2022.
Mégvalami (ami úgyis el lesz felejtve megjelenésig): akinek psplusból van meg a 4, az nem fog tudni 3000-ért upgradelni rá! -
LumentoFoto
tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Akkor 10 dollár/10 euro az upgrade neked.
Az nem olyan vészes ár, persze nyilván ingyen jobb lenne, de most már nem fognak adni ingyen PS5 frissítést egyik címhez se.
Resistance trilógia remastered-et várnám nagyon. PS3-on csücsül jónéhány cím, amire ráférne egy kis update. Elég lenne nekik felbontás növelés, ill 60 fps, s tök jók lennének azok a címek is.
-
Bryan65
tag
Sziasztok,
Úgy néz ki, hogy megoldodott egy Samsung HDMI kábelel, de a dolog érdekessége az hogy a gyári Sony kábel nem volt jó. Minden bekapcsolva most viszont valamiért fixen 4k 60 hz-en mennek a játékok, Rainbow six siege-nél fura nekem főleg mert elvileg a legujabb ps5 siege updatetje szerint menni kellene 4k 120hz is.
-
szasanyi
félisten
válasz
LumentoFoto
üzenetére
Mind2 meg van lemezen. Mert ua. PS5 upgrade-del igen drága, csak mert újra kiadták.
Anno a kettő volt vagy 9k -
szasanyi
félisten
válasz
Kendek
üzenetére
Rendicsek, akkor az marad úgy. Egyébként TLoU Part II lenyűgözött, hogy mennyire jó az összképe, és hasonlóan a GoW is. Kíváncsi vok az új, exclusive PS5 gamek mit nyújtanak.
sp8787: azt mondta kipróbálta másik HDMI kábellel is, és nem változott semmi. Illetve ehhez a funkcióhoz nem is szükséges 2.1 verzió, úgyhogy ha 2 különböző kábellel sincs különbség akkor a hibát nyilván nem a kábel okozza.
Kendek #94017 - jól értem, hogy a 2 meglevő lemezes játékokhoz ingyenes letölthető lesz a PS5 upgrade?
-
Most jött az email, már elő lehet rendelni az UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection-t.

-
válasz
szasanyi
üzenetére
Az oké, hogy 100%-ra van beállítva az OLED fényerő (ez a helyes beállítása), de HDR esetén ez nem jelenti azt, hogy folyamatosan 100%-on is világít. Szóval nem kell állítgatni rajta semmit, a megjelenített tartalom alapján szabályozza, hogy mi milyen erősen világítson.
Nincs komolyabb jelentősége, hogy melyik HDMI portba dugod, kivéve ha eARC is kell, mert azt nyilván csak az adott port tudja.
-
szasanyi
félisten
Kendek #93932 - nálam a C1 100% OLED Pixel és 100 Fényerőn van HDR-ben, amit nem akarok folyton állítgatni, és jó lenne csak a HDR támogatású játékokban látni (ahogy a filmeknél is). Viszont kikapcsolni sem szeretném hiszen az OLED tévén elég komoly vizuális többlet a HDR (de ezt nyilván Te is tudod, mert úgy látom neked CX van) amit a régi LCD tévén ki is kapcsolnék, mivel ott többet rontott mint javított az összképen.
Más: LG C1/CX tévénél van-e jelentősége, hogy HDMI 1 vagy 3 esetleg HDMI 2 (eARC) portba csatlakozik a PS5? Illetve meg tudta-e vki oldani, hogy a konzolról az AVR-be a megfelelő hangsáv érkezzen, ha az a tévére van kötve?
-
LumentoFoto
tag
válasz
Bryan65
üzenetére
Ez érdekes. Mert a konzol indulásakor nálam nem ment a 120 Hz, mert akkor mág válogatós volt ezen a téren. Aztán kapott egy rendszerfrissítést, s azóta megy a 120 Hz a monitorommal.
Remélem hamar kiderül, hogy mi okozza nálad a problémát. Sajánlom, hogy nem tudtam érdemi segítséget nyújtani.
-
Bryan65
tag
Szia,
Kipróbáltuk és sajnos ugyan az a hiba fenn áll, nem tudjuk bekapcsolni a deep colourt mert megszünik a jel tv ás a ps5 között de azért köszi.
-
Bryan65
tag
válasz
LumentoFoto
üzenetére
Szia,
A rainbow six siege az új frissítéssel már kellett volna hogy menjen, de lemértem és 60 fpsnél többel nem ment és valószínű hogy csak 1080p-ben futott, mert ugye nem tudtok bekapcsolni a HDR és a deep colour funkciót. De azért köszi.
-
válasz
Bryan65
üzenetére
Jó helyen jársz, a HDMI Ultra HD Deep Colour-t kell bekapcsolni a tévén, és a konzolon legyen minden automatikuson. Ha nincs jel, akkor kapcsold ki mind a kettő készüléket, a tévét pedig áramtalanítsd is pár percre. Utána kapcsold be őket, és csekkold, hogy ad-e képet.
Jónak kell lennie, mert nálam is jó, és nekem is CX-em van. -
Bryan65
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni kaptam egy ps5-ös konzolt lg oled cx 55 tv-re kötöttem rá a 4-es Hdmi portra/de kipróbáltam már más hdmi porton is, olyan problémám van, hogy nem megy a hdr illetve a 4k/120hz. Csatolok képet is. Ha Depp color funkciót ha bekapcsolom akkor azt írja nincs jel. A ps5 képernyő beállításánál sem írja a 4k/120hz-et. Ha be akarom kapcsolni a HDR funkciót akkor vissza akarja állítani 1080p-re. AMD freesync funkció is inaktív.
Segítségeteket előre is köszönjük.
-
Peace
nagyúr
válasz
LumentoFoto
üzenetére
Én simán kiírok mindent FB-ra is játékokról és filmekről/sorozatokról egyaránt. Mit foglalkozol vele, hogy mi lesz? Vagy valaki értelmesen leírja a véleményét és lehet vele beszélgetni, vagy pedig ostoba idióta módjára fröcsög. Ezen utóbbit lehet ignorálni és továbblépni.
-
heihachi
addikt
válasz
LumentoFoto
üzenetére
Az elso resz meg csak-csak de a masodikkal nagyon nem sikerult megbaratkoznom. Egyik sem kerulne fel a top100-as listamra, ha lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Horgász topik
- World of Warships
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Csak én használom egyedül otthon a gépet amúgy...