Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#81401) Balinov válasza rbalint88 (#81400) üzenetére


Balinov
félisten

Avensisnel kisebbet nem akarunk, idén még jön egy kutya is, meg oltva a nagyszülők is gyakran jönnének.

Auris olyan, mehh.. Vera az Avensis után amúgy sem szeretne Toyotát

Amit ő néz az a Tucson, vagy ix35. Mindkettőt vezettem nyaralaskor 2 hétig. Ix35 nálam helyből nem bejövős, Tucson már sokkal inkább, de mégsem mazda6 kombi. Esetleg i40 kombi :W

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#81402) Freddy76 válasza Jahno (#81399) üzenetére


Freddy76
addikt

Ez várostól is függ, állítólag egyes vidéki városokban jó a helyzet, máshol kilométeres a várólista.

Az én esetemben az a gond, hogy ez nem pénzkérdés. Van végre egy rendszer, ami jól működött, tényleg volt oltás (én jó döntésnek tartom, hogy bevállalták az oroszt és a kínait is), ráadásul nagyon flottul ment, a rendszer is jó, erre egy ilyen triviális hibát csak Aranka tud javítani az egy szem asztali gépén.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#81403) cdl válasza Balinov (#81398) üzenetére


cdl
senior tag

Nem szeretnél Te dieselt erre a felhasználásra szerintem. Keress benzinest vagy CX_5-öt mondjuk. Abból több a benzines.
Komolyan, ne csinálj problémát magadnak, jön az.
Ha említetted a Tucsont: ha lehetőség a suv, CX-5 legyen. Jobb a Mazda (ha a 2.5-ös motorral veszed. Ha 2000-el van csak, akkor inkább Tucson 1.6 t)

Jahno, köszöntelek a való világban :) Fél évente beakad Nálam is. De eddig megúsztam 2-3 nap fájdalommal.

[ Szerkesztve ]

(#81404) m3ss válasza Balinov (#81401) üzenetére


m3ss
veterán

tucsonok tok jol neznek ki sztem. uj plane, de a regebbiek is. meglepoen praktikusak is ezek a crossoverek.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#81405) gorgo


gorgo
őstag

Feind 2020 Cabernet franc rose. 1200 Ft, Aldiban. Megyek, veszek mééég! ;)

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#81406) rbalint88 válasza m3ss (#81404) üzenetére


rbalint88
addikt

Ja, Tucsonbol csak dct valtosat nem szabad venni, amugy jok. Nem a crossover praktikus, csak az utobbi idoben elfelejtettek kombit gyartani. :W

(#81407) Mercutio_ válasza Jahno (#81399) üzenetére


Mercutio_
félisten

A szó amit keresel: lumbágó ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#81408) Jahno válasza Mercutio_ (#81407) üzenetére


Jahno
őstag

Doki azt mondta, hogy meg kell lesni, mert előre túl sokféle latin kifejezéssel tudna idegesíteni, annak meg sok értelme nincs.

(#81409) j.bravo


j.bravo
addikt

Skacok, relatíve régen, de mintha lett volna itt is szó tévékészülékekről. Elzarándokoltam a szaktopikba is, de túl sokat kérdezek, vagy inkább a gaming/házimozi vonalra vannak ráállva, úgy gondoltam nem hátrány ha itt is kérdezek. :R

Első körben apóséknak keresünk 50" körülit, ez a maximális méret ami elfér. 43"-ról indultunk de egy bútorátrendezéssel a 48-50 még elfér.
Szinte kizárólag a szolgáltatói adás lesz megjelenítve. Nincs blu-ray meg ilyenek, laptop is szökőévente (vagy akkor se) kerül rá amikor nyaralási fotókat mutatnánk.
Ha esetleg iPhone képét ki lehet rá lőni, az előny, ha még ezen túl androidos telóét is, az is, de nem feltétel. 90% hogy netflixre, hbo go-ra meg ilyesmire se kell számítani.

1) a beépített DVB tuner kiválthatja a Digi/T-home/egyéb szolgáltató set-top boxát, vagy (idehaza) ez esélytelen, mindenképp használni kell majd a boxot és távirányítóját?
2) a (maximális) frissítési freki jelen esetben mellékes? (külön beszerzett jó minőségű tartalomnál illetve játéknál számítana csak?)
3) a VA vagy IPS kérdés még vízválasztó, vagy manapság egyre kevésbé lényeges? Azaz, a VA jön fel betekintési szöget, színtelítettséget tekintve, az IPS-nek pedig egyre kevésbé szürkék/foltosak a feketéi?
4) Ekkora méretben már nagyon ritka az fHD modell (bár a kábelen ennél jobb adás nem jön, sőt sok a HD-ready, sőt SD). Ügyesek már a felskálázásban az 1-2-3 éves 4k modellek, szépen jelenítik meg a fHD képet, vagy inkább keressünk kitartóan fHD-t?

A keret 150k körül van, lehet feljebb menni indokolt esetben, de a 200k-t nem karcolnánk meg azért.

Whatever.

(#81410) Mercutio_ válasza Jahno (#81408) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ja, "sima" gerincsérv is lehet :K

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#81411) rbalint88 válasza j.bravo (#81409) üzenetére


rbalint88
addikt

Samsung ue50tu7022 sztem jo lesz, mediaban 145 es biztosan tud airplayt.
Esetleg lg 50up78003lb, bar az 160k mar, cserebe rendes talpa van, nem a ket tyuklab.
nekunk a telekomos box csatornakinalatat tudja kezelni a 3 eves samsung

(#81412) Jahno válasza j.bravo (#81409) üzenetére


Jahno
őstag

"a beépített DVB tuner kiválthatja a Digi/T-home/egyéb szolgáltató set-top boxát, vagy (idehaza) ez esélytelen, mindenképp használni kell majd a boxot és távirányítóját?"

Kiváltja, aztán majd ki tudja merre mennek tovább. Diginél ugye azon lepődtem meg, hogy TVbe nem is kell modul, hanem olyan cuccot adnak ami egybe van építve modullal mindennel, bedugod a TVbe és megy. Ez is csak a fizetős csatornákhoz kell, az alapcsomag jön simán és kész. Mielőtt Vodára váltott az UPC, ott a settopboxhoz más kártya kellett, mint a TVhez. Külön mondod, hogy TVbe lesz, olyat adtak, műxik. Voda most ezerrel dobozokat cserél és irány a felhő, szóval tök tudja mi lesz a vége.

(#81413) j.bravo válasza rbalint88 (#81411) üzenetére


j.bravo
addikt

Köszi, meglesem. 10% difi nem dealbreaker természetesen.
Az AirPlaynek igazából tényleg csak örülünk ha van; nem feltétel.

Soundbar vagy hasonló nélkül is élvezhető hangot adnak ezek már? Apósnál ha külön hangrendszer kell, az erős ellenérv.

Jahno: ez azért jó hír, a jövőt nyilván nem látjuk előre, de ha ha darabig egy eszközzel és távrángatóval kevesebb, az jó.

Whatever.

(#81414) Jahno válasza j.bravo (#81413) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem a hang pont fordítva van. Akad odahaza olyan kövület TV-m, amiben még külön 2 utas hangszóró, meg közép van és szól, mint az állat. Megvettem most a modern laposakat, azoknál meg szerintem egyre inkább arra gyúrnak, mint a PC hangszórónál. Csipog ha baja lenne és tesztelheted vele van-e (Sokol rádió) hangja az adásnak, többi másra külön cuccot igényel.

(#81415) m3ss válasza rbalint88 (#81411) üzenetére


m3ss
veterán

en ugyanezt (csak nagyobb meretben) a 7022-es samsung tvt mentem nezegetni electroworldben, es ott mutattak tcl kinai tv-t hasonlo arkategoriaban. mindenben agyonverte, memc mozgasmegjelenites pl durvan jo 24hz-en. hangja is sokkal jobb, kontraszt, black level is. hdr-bol is ujabb szabvanyt tud, bluetoothbol is. vagy el voltak direkt kalibralva (kerdeztem, elvileg nem) vagy tenyleg ennyivel jobbak.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#81416) Balinov válasza m3ss (#81415) üzenetére


Balinov
félisten

Itt árulnak tcl tvket, éppen 2 hete nézegettem az egyik boltban, sztem klafa, és a hangja is jobb volt mint a mellette lévő Pananak. Androidos volt a tcl is, azért voltak kipakolva egymás mellé.

Kollégám is egy androidos tclt használ, iptvvel, sky sports 60fps azt mondja olyan fluid, mint a T-1000es

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#81417) j.bravo válasza Jahno (#81414) üzenetére


j.bravo
addikt

Erre számítottam :DDD , csak a másikban reménykedtem :U
Az itthon használt pár éves lapos HD ready Samsung még kb a híradóra is hallgathatatlan, alapzaja is mint a nagykörútnak. Helyette egy 2.1-es Creative valamiről hallgatjuk, így bírható, csak ugye plusz egy kapcsolgatandó eszköz :U
Utoljára én is CRT-ben találkoztam jó hangú TV-vel. Bár, húgomék 2-3 éves nem belépő samsungja mintha már oké lenne, de csak háttérzajként tapasztaltam, konkrétan nézve még nem.

m3ss, Balinov: akkor nem zárjuk ki a kevésbé ismert márkákat se, bár ha a szerviz vagy az alkatrészellátás nehézkes lehet, az szintén pontlevonás.

rbalint88: a kettő közül az LG szimpibb. Philipsek, pl 50PUS7805/12 figyelemre érdemesek, vagy inkább nem?

Whatever.

(#81418) rbalint88 válasza j.bravo (#81417) üzenetére


rbalint88
addikt

Azokat nem ismerem, ahogy a tcl-t se, de arrol jokat hallok altalaban en is. Samsungunk van, a kovetkezo valoszinu LG lesz (oled). De kis szerencsevel a mostani kitart addig, amire a 8K lesz az altalanos :) a hangja szar az osszenek sztem, nalunk rendes erosito es hangszoro (csak sztereo) van hozza. Mivel ugy van osszekotve, hogy a tvbol megy a hang az erositobe, ezert anelkul nemafilm van :)

(#81419) gorgo válasza j.bravo (#81409) üzenetére


gorgo
őstag

Fél éve vettem egy Philips 43PFS6805 típusú fhd tv-t. Kiváló. Szép, homogén nem foltos fekete, amúgy semmi extra, csak szimplán jó. Hangja elmegy, fejhallgatón konkrétan hallgathatatlanul zajos szar, viszont van optikai kimenet az be erőlködőbe azt ha kell szól rendesen. Olcsó is volt és ami tetszik benne, hogy 38 wattot eszik. Ami nem tetszik benne: csak távirányító, még fokapcsolo gomb sincs, meg vagy 10-15 sec amíg bekapcsol.

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#81420) gorgo


gorgo
őstag

"Lopott bicikli" hö-hö-hö!! :P mindenkinek szép napot! :DDD

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#81421) Mr.Csizmás válasza gorgo (#81419) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

philips PUS-okat tudom ajánlani, nálunk már a második megy az évek alatt (elsőt cseréltük) 43pus6703, aztán 50pus8545 lett.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#81422) Mercutio_ válasza m3ss (#81415) üzenetére


Mercutio_
félisten

TV-t összehasonlítani nem a boltok megvilágított terében az igazi :N és érdemes megnézni melyiken milyen funkciók vannak be- vagy épp kikapcsolva, milyen színmód, fényerő, stb. ettől függetlenül lehet az adott tv jó.

MÁS: Úgy néz ki a vártnál előbb elkel a lakás, most megy a fejvakarás merre lenne érdemes (és merre nem) min. 2 szobást nézni. Megéri-e a felárat (rezsi, életminőség(?)/komfortérzet, stb ) egy újépítésű, vagy inkább valami normálisabb ex-airbnb lakás, vagy ...? :U
Eredetileg káposztás maradt volna, de vagy full lelakott, vagy látvány/ízléstelenül felújított a felhozatal, így merült fel a beljebb költözés.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#81423) #31733248 válasza #31733248 (#81317) üzenetére


#31733248
törölt tag

.mf, két hete tettem fel Neked azt az egyszerű kérdést, van-e egyáltalán olyan fősodratú téma, amiben másképp gondolkodsz, mint a Telex, vagy a 444 újságírói? Azóta egy sem jutott eszedbe? Mert ha nincsenek ilyen témák, akkor elkönyvelheted, hogy ugyanolyan áldozata vagy a propagandának, mint azok, akik mindent elhisznek, amit az Origón olvasnak...

#81335 gorgo

"Dugódíj. Hát én holnaptól bevezetném. Lássuk meg a hatását. Ha 25%-kal csökkenne a forgalom, kapnék annyit a pénzemért, hogy azt mondjam, kérem a dugódíjat. Kevesebb stressz, kevesebb barom, és időben, IDŐBEN nyernék. Nem 140 percet autókáznék naponta, hanem csak mondjuk 90-et."

Ez csak addig tetszene Neked, amíg meg tudod fizetni. Az a kérdés, hogy mikor jön el az a pont, amikor mások már kiszállnak a drága dugódíj miatt, de Te még nem. Ha mondjuk napi 5 ezer lenne a dugódíj, akkor garantáltan csökkenne a forgalom, viszont a sötétzöldek által tervbe vett (Budapestre érkezőkre kivetett) 500 forint semmit nem ér. De negyedekkora forgalomnál is dugó lesz, ha tovább folytatják az utak átengedő kapacitásának csökkentését. A belpesti kerületekben már így is csak harmadakkora kapacitással üzemel az útrendszer, mint régebben. Nem csak a biciklisávok miatt, hanem azért is, mert rengeteg utcában akadályozzák az autóforgalmat, jellemzően a forgami irányok megváltoztatásával.

#81422 Mercutio_

Nekünk elsősorban a belpesti kerületekben vannak ingatlanjaink, ezek tapasztalatai alapján mondom: egy belülről tisztességesen felújított lakásnál a környékén levő újak átlagosan 600 ezerrel kerülnek többe négyzetméterenként. Mérlegre kell tenni, megér-e ennyit. Egy biztos: jövőre a jelenleginél sokkal jobban visszaáll az Airbnb, az árak a belső városrészeknél a piaci átlagot meghaladóan emelkedni fognak.

(#81424) .mf válasza #31733248 (#81423) üzenetére


.mf
veterán

Ez egy bírósági tárgyalás, hogy válasszal tartozok?
Nem volt kedvem válaszolni a "don't feed the troll" elvet követve, mivel eddig sokszor bizonyítottad már kisarkított kijelentésekkel, hogy előszeretettel kelted a feszültséget.
De ha nagyon érdekel: több téma is volt már, amiben nem értettem velük egyet, és ettől az ellenzéki összefogástól sem remélek sok jót. De nem értem, hogy ennek mi köze lenne ahhoz, hogy a Fidesz-kormányzat és embereik sok lépése kimeríti a hűtlen kezelés, sikkasztás, befolyással való visszaélés, és még rengeteg bűnügyi kategória fogalmát, és azt, hogy hívő-táboruk ezt miért nem hajlandó elismerni, miért nem rója fel nekik, még tapsol is hozzá.
Aki nem ismeri el, az cinkos vagy hülye. Hülye, mivel ennek negatív következményei vannak, amik már kezdenek is manifesztálódni: romló versenyképesség és gazdasági teljesítmény, elhibázott gazdaság- és iparpolitika, EU-val feszült viszony miatt EU-pénzek apadása ill. kifizetések befagyasztása, ezt ellensúlyozandó hitelfelvétel miatt növekvő államadósság, infláció, elmaradt reformok, oktatás és eü romokban, stb. Mindezt egy konjunktúrás évtized után.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#81425) m3ss válasza #31733248 (#81423) üzenetére


m3ss
veterán

"mf, két hete tettem fel Neked azt az egyszerű kérdést, van-e egyáltalán olyan fősodratú téma, amiben másképp gondolkodsz, mint a Telex, vagy a 444 újságírói? "
ilyesmikert nem birom amikor politizalnak az ismeroseim, rokonaim. mindenki felul az egyik vonatra, ez altalaban mar gyerekkorban kialakul es utana tortenjen barmi nem valtozik a velemenye, jellemzoen evtizedek mulva sem. nincs az a dontes, legyen barmilyen radikalis amit hozhatna valamelyik oldal hogy az o velemenyuk atformalodjon. de miert? ha elismerik, hogy neha valamiben az o csordajuk hibazott/rossz iranyba ment el akkor az nagyobb arulas lenne mintha eladtak volna az anyjukat :DDD mi ertelme egymassal beszelgetnetek olyan dolgokrol, amiben ugy sem valtozik semennyit a velemenyetek semmilyen iranyba? azt meg plane nem ertem, hogy miert nem vmi politikai topicban megy ez?

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#81426) #31733248 válasza .mf (#81424) üzenetére


#31733248
törölt tag

Egyszerűen csak kíváncsi vagyok, néhányan ugyanis olyan töménységben adjátok vissza a kritikus gondolkodás leghalványabb jele nélkül a Telexen olvasottakat, mintha az Origo olvasói fórumának inverzét olvasnám.

m3ss, én egyik vonatra sem szálltam fel, mindkét oldallal szemben erősen kritikus vagyok. Nekem egy tisztességes jobbközép párt kéne, de nincs.

(#81427) Jahno válasza #31733248 (#81426) üzenetére


Jahno
őstag

Akár csak az ellenoldal :-D Mondjuk nekem még jobb, egy csomó narancsos haverom megmondta, hogy faszkalap lipsi vagyok és a kutyájuk is intelligensebb nálam, máskor mikor a jelenlegi vezetés egyikmásik intézkedésével véletlenül egyet mertem érteni, akkor jött a másik fele, hogy pfúúúúj köcsög FideSS meg minden. Érteni egyik sem akarta, de ez a baj a sajtóval. Egyikbe bedobják, hogy rohad le a Lánchíd, majd olyanok kezdenek el ugrálni rajta, akik tegnap még azt sem tudták melyik tiszai hídról van szó és milyen körítéssel, csak mennek a szitokszavak és a milliárdok. Így nehéz előbbre venni. Ugyanez most a "direkt lerohasztják Budapestet és hát a hajléktalanhelyztet, pfúúúúj Karácsony" Közben ez is ilyen volt 5 éve, 11 éve meg 17 éve (van róla pár poszt és egyéb írás a múltban is, csak kár vele dolgozni, senkit nem érdekel). Blaha felújítás? Haverom napi 3 posztot szült, hogy ezzel szeretné tönkretenni Karácsony Pestet és a közlekedést. Ok, nekem itt a napi GPS logom, ha nagyon kell akkor előző években sokkal többet autóztam, előszedem mentésből a 10 éves átlagot, de jelenleg ez nem szar, nem tart sokáig, volt már ilyen felújítás máskor is. Mire rendesen kipicsogta magát arra vége lett a felújításnak, jöhet a következő téma :-D Rá is kérdeztem, hogy hát mi van akkor itt Csepel felé meg M0 környékén amivel évek óta szopunk, arra csak annyi a válasz, hogy egyszer meg kell csinálni, ezzel jár és utána jó lesz. Így nehéz érveket ütköztetni, főleg ha Csepellel lassan 1.5 éve szopunk, nyakunkon a következő és ez a 1.5 év is azért lett hosszabb mert elmértek egy olyat, amit párhuzamosan is lehetett volna csinálni. Amit a kormány médiája mond, annak tapsol, csillagos ötös, csak úgy kell. Mellé mindenki is hülye, oszt akkor mi olvassunk valamilyen médiát? Vadászkiállításnál sem lehet dűlőre jutni, nem tudod ellenőrizni, jönnek a megfejthetetlen számok, olyan homályos statisztikák, hogy mi számít bele, vagy mi nem és ez akkor miben térül meg nekünk. Marha nehéz eldönteni.

(#81428) Jahno


Jahno
őstag

Aztán amíg abban nehéz hiteles infót gyűjteni, hogy a mentőből.megye határon átrakták-e a beteget, vagy sem, addig ilyen nagyobb horderejű dolog még nehezebb. Ki mit lát belőle, vagy mit akar.

Ja, sógor rosszul lett, február 22re kapott időpontot. Azóta mondjuk meg is operálták, lett volna hátra meg pár napja.

(#81429) Mercutio_ válasza Jahno (#81427) üzenetére


Mercutio_
félisten

A homeless dologra szvsz az is rátesz 1 lapáttal, hogy a metró középső szakaszának felújításával kiszorult onnan egy csomó.

Ettől még én se vagyok boldog, ahogy az 1-es villamoson utazó melegedő bűzlő arcoktól se :( szimplán csak egy lehetséges magyarázat a "többen vannak mint korábban" érzésre.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#81430) Jahno válasza Mercutio_ (#81429) üzenetére


Jahno
őstag

Felőlem számolhatunk darabra is, csak ugye elég rendesen sarkítanak. Az Örsnél volt egy banda, amit elrugdaltak, most megjelentek máshol, csak nem annyira újkeletű a jelenség, mint ahogy előadják. Vagy ez a kosz, mocsok, szemét és nem takarítják Budapestet, nálam meg a seprűs autó mindig itt megy el a szokásos útvonalán, mikor reggel ballagok dolgozóba, közmunkások szedik a csikket, cserélik a kukákat. Ma locsolóautó is ment egy kört a környéken, de biztos megmagyarázzák, hogy nem jól csinálja a melóját. Igen, lehetne minden jobb és 110%osabb, csak ne azt mondjuk, hogy most semmi nincs és 20 méteres kupacokban áll a szemét és mindent is direkt csak most, csak Karácsony tiszteletére leptek el a hajléktalanok és bezzegrégenilyennemvót.

(#81431) Jahno válasza #31733248 (#81426) üzenetére


Jahno
őstag

Én nem tudom, alapban az összes sajtótermék egy hulladék és lassan már a Hírcsárda lesz a legértelmesebb. Én ezt a FreeTelex meg egyéb mozgalmakat sem értettem, meg igazából mindegy, mert a HVG techrovatának csúfolt izé is egy bulvár fos, félrefordítanak cikkeket, ferdítenek, kihagynak belőle, vagy úgy írják meg, hogy teljesen más essen le belőle. Mellé még képet lopnak azok is. Az Inderigóról nem is beszélve, de főoldal ha szembejön, akkor talán Origó a legnagyobb mocsárgyár, az félelmetes. TV2 média csoporttal meg egyéb személyes jellegű bajaim vannak, mert épeszű ember azoknak nem dolgozik, olyan a fizetési meg a hozzáállási morál, mellékesen ha civilként írok egy érdeklődő levelet akkor szép hosszú semmitmondó választ tudnak írni és így nehéz elfogulatlannak lenni :-D

Egy magát szakmai lapnak tartó valami is tucatfos, felhoznak 1-2-3-5 éves híreket, minden napra ugyanaz, ugyanúgy. Napi 20 poszt értelmetlenségekről, kvázi minőségi tartalom nélkül mindenféle fronton. TocalCar, Alapjárat autüós fronton, de most fotós fronton is kibasztam a biztosítékot, mert valaki linkelt nyomtatott újságot a feketefehér fotózásról és a zónarendszerekről, mondom bammeg, elmúlt 50 évben annyit papoltak ilyesmikről, ezermillió oldal, tanulmány, minden is született, mit lehetne még hozzátenni?

És ha már politika akkor tök jó az is, hogy valaki csak az egyiket nyomja, mint valami szócső, másik meg a másikat és egymás arcának mennek, mert AZT CSAK ÚGY LEHET. És már minden fekete-fehér, nem azt nézik, hogy 1-2 intézkedésével talán egyet is bírsz érteni, vagy félig, vagy az is elképzelhetetlen, hogy nem hat meg. Itt már Szeged-külsőről megmagyarázza a paraszt, hogy hülye vagyok és a kocsog Karácsony miatt szopok a dugóban, mert ezzel akarja direkt tönkretenni a fővárost, és Ő tudja. Én meg nem tudom, de kérsz egy logot?

(#81432) Mr.Csizmás válasza #31733248 (#81426) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

na mert a random kesma "a hanyatló nyugati óvodákban a zubilobbisták jogot követelnek a zubi zászló kihelyezésére" szintű Völkischer Beobachter szellemi utód cikkek persze szerző nélkül nagyon nincs pariban a "fősodratú libsi" médiával. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#81433) Lassú Víz válasza Jahno (#81431) üzenetére


Lassú Víz
őstag

10-15 éve elég volt esténként a házak körül lévő parkolóhely. Ma már nagyon kevés, de nap közben alig marad benne több autó mint akkoriban. Egyébként jelentős utazási időt lehetne megspórolni, ha a kedves autósok pl. elindulnának a zöld jelzésre és nem pedig a telefon baszogatásával lennének elfoglalva. (Utána 3 másodperc alatt nyom egy 0-70-es sprintet, de mögötte a suzukis a hülye.) Jöhetnének már a stabil és biztonságos önvezető rendszerek, nem hiszem, hogy bárkinek élmény a vezetés a dugóban araszolva.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#81434) Mercutio_ válasza Jahno (#81430) üzenetére


Mercutio_
félisten

Olvasd újra.
Pont azt írtam, hogy nem lett több, csak jobban szem előtt vannak.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#81435) Jahno válasza Mercutio_ (#81434) üzenetére


Jahno
őstag

Én is azt próbálom mondani, hogy nincs nagy változás és sem mérvadó növekedés, sem Bp látszólagos direkt lepusztítása amit előadnak.

De valahol van egy posztom lassan 10 évvel ezelőttről, hogy a Király utca (ami menő belváros), egyre putribb és ott sokkal több lett az ilyen alak. Most meg ritkán járok arrafelé.

(#81436) tvamos válasza Lassú Víz (#81433) üzenetére


tvamos
nagyúr

A metrot, a villamost, a buszt vezeti a sofor. Arra kene felszallni. Lehet nyomkodni a telefont. Legfeljebb nehany + atszallassal er oda a nyomi. Meg persze valahogy kieroszakolni a fovarostol, hogy surubben jarjon, ha az kell.
Nem tudom, ez mennyire opcio mondjuk...

(Huhh... jo sok h.sz-rol lemaradtam.)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#81437) #31733248 válasza Jahno (#81427) üzenetére


#31733248
törölt tag

Szerintem itt valahol a kettő között van az igazság. Azt nyilván csak a propagandasajtó állítja, hogy bárki is szándékosan le akarja rohasztani Budapestet. Azt természetesnek tartom, hogy ha a Blahához hozzányúlnak, akkor dugó lesz, végülis hatalmas forgalmú utak keresztezik. Viszont Karácsony csinált egy rakás olyan dolgot, ami jogosan akasztott ki rengeteg embert. Igen, például a Lánchíd is ilyen, amit naná, hogy nem a pandémia alatt újítottak fel, hanem utána kezdtek neki és tényleg milliárdokkal többért.

Ugyanakkor az is igaz, hogy ami az M0 körül megy, az nemzeti szégyen, immár 30+ éve. Leginkább azért, mert még mindig nem ér körbe és rendszeresen a dugók az alulméretezettség és az ilyen-olyan építkezések miatt. Hajléktalan probléma régen is volt, most is van, de tényleg romlott a helyzet.

A hazai "szakcikkeket" ne is emlegesd, azokat szinte kizárólag félműveltek írják, ha van benne politika, akkor még ordító elfogultsággal is.

#81432 Mr.Csizmás

A libsi médiában naponta megy a propaganda sulykolása különböző témákban, csak már megszoktad, :K ezért fel sem tűnik. És igen, pont az LMBTQ-témában talán a legjobban, végülis ez a libsik nagy, nemzetközi szintű kampányának része. Bocs, de a f@szom sem kíváncsi az újabb transz miniszterről szóló hírekre, meg arra, hogy a harmadik részben melyik, a gyerekek által megkedvelt mesehősről derül ki, hogy meleg, a nagy libsi érzékenyítés jegyében.

(#81438) Lassú Víz válasza #31733248 (#81437) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Mert a libsi sajtó... Kerületi ingyenes izé, címlapon fejléc alatt piros háttér akkora betűvel, hogy végigérjen az A4-es papíron, "15 éve történt a Gyurcsány féle rendőrterror" Az, hogy valakik szétverték a tévé székházát, tankot indítottak be, barrikádot építettek valahogy a feledés homályába merül. Félreértés ne essék, nem az akkori kormányt vagy intézkedéseit védem, csak egy példa arra, hogy tényszerű újságírásról már régen nem beszélhetünk. Agymosás van, és a hívek megerősítése.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#81439) Freddy76 válasza Lassú Víz (#81438) üzenetére


Freddy76
addikt

Nos, ebben a kérdésben hajlamos vagyok inkább a kormánypárti sajtóval egyetérteni, bár tény, hogy erősen túloznak. Ami akkor történt Budapesten, valóban súrolta a rendőrterror határát, az pedig, hogy utána Gyurcsány miniszterelnök, a rendőri vezetők pedig ezredesek és tábornokok maradtak, számomra legalább annyira érthetetlen és felháborító, mint az, hogy a miniszterelnök fogalmazni képtelen barátja, apja, veje pár év alatt kizárólag állami megrendelésből lesz multimilliárdos. Az pedig különösen érthetetlen, hogy egy ilyen "ember", mint Ferenc, még ma is politizál, és a feleségét pedig tolja a miniszterelnöki szék közelébe.

Én szívtam a könnygázt, igaz messziről, de így is sz.r volt. De ismerek olyan embert, aki kábé 160 centi és 50 kiló, a bíróságon pedig a nagydarab készenlétis rendőrök egybehangzóan állították, hogy félelmet keltett bennük, ahogy macskakövekkel dobálta a sorfalat...

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#81440) Jahno válasza Freddy76 (#81439) üzenetére


Jahno
őstag

És amúgy dobálta macskakővel?

(#81441) Mr.Csizmás válasza Freddy76 (#81439) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

feri a fidecc nemezise, 12 ev alatt egy tilosban parkolasert se rancigaltak meg, vajon miert? :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#81442) tvamos válasza Jahno (#81440) üzenetére


tvamos
nagyúr

Az tokmindegy. Ha dobalnak, ha nem, akkor sem kuld ra a fokapitany rendori azonosito nelkuli embereket a tomegre, ha akarmit is csinalnak. Azert vannak a rendorok, hogy kezeljek a helyzetet. Mindig vannak hulyek, de az, hogy a rendorfokapitany legyen a legnagyobb, azert nincs jol.

(#81439) Freddy76
Es a legkemenyebb, hogy mindezek utan meg ki is tuntette a fopolgi.

Mondjuk amikor katona voltam, kellett satorban korbe-korbe menni, amikor be volt tolva a konnygaz granat, A tenyleg nem kellemes. De legalabb most eszembe idezted... :)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#81443) Freddy76 válasza Jahno (#81440) üzenetére


Freddy76
addikt

Emeltél te már fel macskakövet?

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#81444) Jahno válasza Freddy76 (#81443) üzenetére


Jahno
őstag

Ahamm.

(#81445) Studi válasza Freddy76 (#81439) üzenetére


Studi
addikt

Egyrészt én nem szeretnék olyan helyen élni, ahol ha valami nem tetszik az embereknek, akkor gyújtogatnak, autókat borogatnak és rendőrt dobálnak macskakővel. Tudom, hogy így szokták a tengerentúlon, meg a franciáknál, de én mégis annak a híve vagyok, hogy a véleményeket kultúrált formában fogalmazzuk meg. Tehát a gyújtogatás/autóborogatás/rendőrökre való támadás ellen igenis tenni kell valamit.

Másrészről viszont azzal tökéletesen egyetértek, hogy Feri nem volt a magyar politika sikersztorija. Tett, amit tett, van, amivel egyet lehet érteni, van, amivel nem. De a személye akkora feszültséget szült, hogy jobban járna mindenki, ha nyugdíjazná magát. Ugyanez lenne persze helyes a másik oldal fejétől is, de ott sajnos a holdudvar is elég problémás.

(#81446) gorgo válasza Studi (#81445) üzenetére


gorgo
őstag

Mongyon le mindenki! Meg fel!
Se zene, se jó csajok :(

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#81447) tvamos válasza gorgo (#81446) üzenetére


tvamos
nagyúr

[link]

(#81445) Studi
Nem tudom, hogy ez megoldhato-e. Amig van penz lefizetni, vagy megfelelmlieni a hoborgoket, addig van nyugalom.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#81448) Freddy76 válasza Studi (#81445) üzenetére


Freddy76
addikt

Az gond, hogy nagyon sok olyan ember hátán térdelt akkor rendőr, aki egyáltalán nem borogatott autót, és nem dobált molotov koktélt. A rendőrök akkor válogatás nélkül b@szták a falhoz, aki szaladt előttük, és akit utolértek, és valahogy mindenki ellen rögtön lett pár rendőr tanú, aki látta a gazok cselekményeit. Én akkor még nem voltam ügyvéd, láttam sok érintett panaszát, és azt is láttam, hogy sokan töltöttek hónapokat úgy elzárva, hogy semmit nem csináltak. Feri meg közben ahelyett, hogy lemondott volna, kitüntette a rendőri vezetőket, maradt a helyén, majd igazi úriember módjára pár hónappal a teljesen nyilvánvalóan vesztes választások előtt lemondott. És még mindig velünk van.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#81449) Jahno válasza Freddy76 (#81448) üzenetére


Jahno
őstag

Haverjaim panaszai is érdekesek lehettek, előtte itt pfujjogtak és gyűjtötték a macskakövet, rugdalták a kukát és játszották a kemény csávót, aztán pár hét múlva utólag már mindenki békés járókelő volt, csak a kutyát vitte le sétálni és vélelenül arrafelé járt. Ilyen ez. Asszem az a 2006 örök színdarab lesz, pedig már kezdtem azt hinni, hogy lassan elfeledtük. Meg úgyis mindeni ott volt aztán másképp emlékeznek a kezdetek kezdetére és a többire is.

(#81450) Jahno válasza gorgo (#81446) üzenetére


Jahno
őstag

Én inkább lentről mondanék fel, ha lehetne :DDD Fentről lemondani az olyan kispógári.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.