Hirdetés
-
LOGOUT.hu
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Koszi, itt talaltam megoldast. Teljes kengyelt tudtam csak venni es annak az aljabol lehet kicsavarni a kis adaptert. Aztan amikor hazaertem, akkor jottem ra, hogy vegig nalam is volt egy ilyen es azt a kengyelt is szet lehet csavarni, amit az allvanyhoz adtak, csak ugye pont ezt nem vittem el a boltba megmutatni, hogy mit keresek. Pedig szerintem probaltam is kezzel szetszedni elotte, csak annyira szorosan van rajta, hogy meg se moccant. Mindegy, zenesz csaladban biztos el tudom passzolni valakinek.
-
IO.sys
őstag
válasz 0xmilan #95401 üzenetére
Egyszer nagyon kellett egy fűrész. Ünnep volt, hosszúhétvége. Volt egy fűrészlapom és egy fám. Két napot töltöttem azzal, hogy építettem egy fűrészt, majd amikor kész voltam és levágtam a bútordarabot, másnap találtam az erkélyen egy fullos fűrészt, amiről tudtam persze, hogy ott van, csak el volt rakva.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Exian
addikt
Számtech szakik, ismét egy hálózati kérdés. Adott egy laptop, ami nem hajlandó csatlakozni egy UPC/Vodafone szolgáltatói otthoni routerre. Olyasmit ír csak, hogy "Erre a hálózatra nem lehet csatlakozni". Ugyanez a gép bármilyen más routerre tud csatlakozni gond nélkül.
Próbaképpen dugtam a gépbe egy USB-s wifi adaptert, a helyzet változatlan, ugyanúgy nem tud arra a routerre csatlakozni.
Van rendszerszinten valami, amit meg kellene nézni, vagy van valami extra beállítás, ami miatt nem tud csatlakozni? Mit, hol nézzek meg?
Gondoltam arra, hogy esetleg DHCP-vel le van tiltva a gép MAC addresse, vagy ilyesmi, de a router most látta életében először ezt a gépet. Illetve, attól még az USB-s adapterrel csatlakoznia kellene, hiszen az más MAC addressel rendelkezik.
Ötlet?
A gép amúgy újra lesz telepíve, reményem szerint utána helyre áll és tud majd csatlakozni az adott Vodafone routerre, de azért érdekelne, hogy miért nem tud most csatlakozni se a gyári wifi kártyájával, se USB-s adapterrel. Meg aztán lehet, hogy reinstall után sem fog tudni csatlakozni erre a routerre, az pedig szívás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
-
Exian
addikt
Kösz mindenkinek, túl sokat még nem tudok, elhoztam a helyszínről a gépet. Kap úgy is SSD-t és új rendszert. Ha utána sem megy, akkor jön a router bohóckodás... biztos a router környékén van jelenleg a gond, mert ahogy írtam, minden más routerre simán csatlakozik, ott helyben mobillal csináltam hotspotot, arra is simán csatlakozott és ment a net a gépen, de a gép gazdájának elmondása szerint máshol, más routerrel simán ment. Csak ez a fránya Vodafone router nem tetszik neki, vagy fordítva, a routernek nem tetszik a gép, wifi adapteről függetlenül.
hcl: nem driver gond, írtam, hogy USB-s adapterrel sem megy.
[ Szerkesztve ]
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy sima, egyszerű tolatóradart beszereltetni a kocsimba, nem kell kijelző hozzá, csak csiporásszon és ne karattyoljon [videó], csak ezüst színűek legyenek az érzékelők. Van ajánlott típus, esetleg olyan szerviz Pécsett vagy a környéken, ahol ilyen vásárolható és be is szerelik?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Exian
addikt
válasz tamas.nick #95412 üzenetére
Beszerelésre tudok szakit, de szerintem hozzá vinni kell, amit be akarsz szereltetni, ám az is igaz, hogy amikor nekem a riasztót+központizárat szerelte be, akkor ő szerezte be és azt raktuk be. De ez már régen volt. Amúgy profi beszerelő, mobil kihangosítókat, riasztókat, kp. zárakat, hifit szerel.
[ Szerkesztve ]
-
Exian
addikt
Igényfelmérést gyanánt kérdezem: van esetleg valaki, aki átvenne tőlem "nagyobb mennyiségben" 2.5" és 3.5" merevlemezeket?
Nincs időm, kedvem, lehetőségem egyesével hirdetgetni, jó lenne, ha valaki jönne és vinné mindet.
Méretek vegyesek, 500 GB, 1 TB, 2 TB.
Ha valakit esetleg érdekel, összeírom pontosan, hogy mi van. Árban persze úgy lenne kalkulálva, hogy olcsóbb lenne, mintha egyesével adogatnám el.
-
Bigemperor
senior tag
Eladó pöpec RC autó: [link]
-
zsolt19900
őstag
válasz tamas.nick #95412 üzenetére
létezik "rejtett" is, ami a lökös belsejére ragasztódik fel és mágneses teret "gerjesztve" a kocsitól egy bizonyos távolságra tudja kiszámolni és jelezi, hogy mennyire van a tárgy
beszerelni sem valami nagy vásziszdász, adsz neki egy testet és a pluszt megblankolod a tolatólámpa pluszáról és kész kb
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
rnrn
aktív tag
Sima ügy két Pfizerre egy harmadikat szerezni? Jön az oltási hét 22-től, gondoltam megpróbálom.
Tapasztalatok? Köszönöm! -
UHHH
senior tag
Szia Norbi és más oltakozni vágyók!
A pécsi oltópontról pár szó:
Sima ügy, nem is kell időpontot foglalni, ha van időpontotok, akkor is mehettek "máskor".Javaslatom: Menjetek hétköznap reggel (ha tudtok, akkor akár 8 előtt), akkor még kevesen vannak. Délben már megjön a sok külföldi oltakozni vágyó hallgató és pár perc plusszal kell számolni.
A 4 hónap teljen le a 2. oltás óta! Remek LOT számú oltásokat adnak.
Minden flottul megy, vigyetek előre kitöltött doksit [itt töltsétek le] , MEG EGY TOLLAT!
Ezen felül kitölteni egy PTE-s papírt (két oldala van, arra figyeljetek).
Tapasztalat: A 15 perc kötelező várakozással együtt 20 perc alatt megvan az egész.Válogatósaknak: Moderna nincs minden nap, hétfőn lesz. Pfizer és Janssen az van.
A dokibá szerint sokan Pfizert kérnek, azok vannak főleg betárazva.
Harmadikra is simán megkapjátok a Pfizert, nem kötözködnek, hogy miért megint azt akartok.
Javaslom, vegyétek fel az oltást, mert ...[ Szerkesztve ]
-
Bird
addikt
Nekem 2 astra utan adtak Jensent. Lett egy franko szivizom gyulladasom, de megnyugtattak hogy a 40 ev alattiak 20%nal ez eloforul...
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Bird
addikt
Fáradtság, szúró mellkasi fájdalom. Ultrahanggal mutatták ki kardiológián. Bal szívfél nagyobbodással klassz dolog. Bár inkább ez, mint a fél tüdőmmel elvigyen a covid.
Kaptam rá ACE blokkolót, elfér a másik 4 mellé....[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz IO.sys #95432 üzenetére
Centaur v. szerológiai tesztet keress, vérvétellel csinálják. Pl. a PTE-n: https://kk.pte.hu/hu/hirek/hir/13932
10k huf / tesztNincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tud-e esetleg valaki kölcsön adni egy kisebb méretű monitort?
Egy gép összerakasa után a teszteléséhez lenne rá szükségem.HDMI és DP kábelem van itthon, úgyhogy azzal szeretném csatlakoztatni.
1 napról lenne szó összesen, ha valaki tud segíteni az írjon.THX
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
rnrn
aktív tag
Kaposvárott vagy a környékén tudtok olyan helyet, vállalkozást, tulajdonost, önkormányzatot, aki és ami örülne néhány száz kb. humusz-lösz keveréknek? Gyakorlatilag a főlső néhány tíz cm lenne lehúzva egy területen, ennek keres egy ismerősöm helyet, s gondoltam bedobom is is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz IO.sys #95438 üzenetére
Csak 4 hónap az a félév [link], Inkább kérjél oltást... A fertőzöttség után kialakult védettséget ennyi idővel a fertőzés után amúgy is havonta ellenőrizgetni kellene, hogy ne vaktában menjél neki a 4. hullámnak. Semmi garancia nincs rá, hogy ha most még van elég antitested az decemberben is meglesz még. Oltásnál ez nem lenne kérdés erre a hullámra.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Ferdzsoo
addikt
válasz CPT.Pirk #95439 üzenetére
Erről van valami infó hogy mondjuk 6 hónapra az oltás után vs 6 hónapra a fertőzöttség után mennyi az ellenanyag átlagosan valakiben?
Vagy csak azért írod hogy akkor most ha olt akkor biztosan védett lesz?[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Janoska26 #95441 üzenetére
Oké, érted hogyan gondolom. Ezekkel tisztában vagyok.
A kérdés arra irányult hogy van erről valamiféle statisztika (bár ennek is nehezen hiszek) vagy csak ő gondolja így...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Ferdzsoo
addikt
A statisztikát úgy értelmezem mint az időjárást:
Álltalában van benne valami de lehet hogy totál mellette van az egész.
Pl mondjuk egy twitteren indított pollnak amire reagált mondjuk 50.000+ ember jobban tudok hinni mint egy kozmetikázott állami statisztikának. De ez az én egyéni problémám, tisztában vagyok vele..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Janoska26 #95441 üzenetére
Ez így nem fedi a valóságot. Az elkapásra is kisebb az esélyed, és ha el is kaptad, kisebb mértékben fog benned reprodukálódni.
Ferdzsoo: nagyon egyén és életkor függő a dolog. Mostanra érnek be az első rendes kutatások vagy tesztek ezen a téren. Főleg akkor van nagy különbség, ha valakin gy.k. tünet nélkül ment át a coid, mint pl. rajtam. Aki ilyen szerencsésen megúszta, annak a kialakult immun válasz is eleve alacsonyabb, így nem volt kérdés, hogy utána amint lehetett, elmentem oltásra.
Ismerek olyat, aki az első és a második hullámban is elkapta és meg is szenvedte a covidot.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Topikgazda
válasz CPT.Pirk #95447 üzenetére
Miért ne fedné? Elkaphatod? Igen, fertőzhetsz? Igen. Az esélyekről nem tudok mit mondani, én 3 nap alatt átmentem rajta oltás nélkül is. Az a baj nincs 2 egyforma ember és nincs 2 egyforma szervezet, és 2 egyforma reakció sincs az oltásra és a betegségre sem. Nekem szerencsém volt, ezért nem is tartom szükségesnek, hogy beoltassam magam. Feleségem már nem volt ilyen jól, neki be is adták, a srácok tünetmentesek voltak. Bár a nagyobbik mivel már elmúlt 18 megkapta...Én nem tagadom az oltást, de szükségességét sem látom, hogy beadják. Bár ha lassan mindent csak ezzel a nyüves kártyával lehet akkor kötélnek állok
[ Szerkesztve ]
-
Sir Riccio
addikt
válasz Janoska26 #95448 üzenetére
Ami biztos, hogy kisebb eséllyel kapod el és ha elkaptad kisebb eséllyel leszel szarul és/vagy halsz bele ha beoltatod magad. Nekem ez elég, hogy oltassak, ha kell akkor fél évente. A magyar lakosság nem bír el még egy lezárást sem mentálisan, sem financiálisan. Én mellesleg kötelezővé tettem volna, kérdés nélkül mindenkinek az első pillanattól kezdve és akkor nincs kérdés és valószínűleg sokkal kevesebből megúsztuk volna ezt az egészet. De a magyar ember okos, öntudatos és tisztelni kell a jogait meg az akaratát, úgyhogy pár évig még küzdünk majd ezzel az egésszel és viseljük ennek a fene nagy öntudatosságnak a terheit.
[ Szerkesztve ]
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Janoska26 #95448 üzenetére
Csak abba kötöttem bele, hogy az "ugyanúgy" nem stimmel. Ezt konkrét tanulmányok cáfolták.
Egyébként mi nem a delta variánst kaptuk el, akkor még nem volt az országban. Most nagy bátorság a kizárólagosan fertőző delta variánst oltás nélkül várni, nem javaslom senkinek.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen switch-et vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ukrajnai háború
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Automobilista 2
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest