Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
carbo depo
fuvart is intéznek (ha kéred) és hasítva is kérheted a fát, ráadásul le is mérik mérlegen (gépjárművel együtt), nem pedig ránézésre mondanak egy mennyiséget.
Vegyes kemény hasított tűzifa kandalló- vagy kályha-kész méretre hasítva. -
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én elengedném a fatüzelést.
Rengeteg kompromisszummal jár és nagyon nem komfortos. Egyedül akkor éri meg vele foglalkozni ha okosabban van a fa beszerezve.
Piaci áron a gázzal van páriban, ha nem drágább , de a fával még sokat is kell foglalkozni. Talán munkanélküliként, sok szabadidővel megéri vele foglalkozni. -
rnrn
aktív tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Szeretnék azzá válni, nagyon testhezállónak érzem. 21 éve dolgom, sok tapasztalatom van már projekt menedzsmentben, ill. van vezetői tapasztalatom is.
A jelenlegi cégem állami és rettentő lassan halad minden. Úgy érzem, hasznos lenne Scrum csapatokban megoldani viszonylag gyorsan egyes feladatokat (akár belső erőforrással). Halálom ez a tehetetlenség, pedig a gárda jó (van szaktudás). Sokszor van tűzoltás, és talán ebben is tudna segíteni az agilis mentális, illetve a Scrum. Néhány esetben hozattam létre munkacsoportot, az jól működött, de nem honosított meg társasági szinten. Ebben is lehetne úttörő szerepem, ha rendelkeznék ezzel a képzéssel. Kedden indul egy tanfolyam, már egyeztettem is a szervezővel.Nálatok IT a terület? Én műszaki vonalon mozgok, most főként minőségügyi, folyamatszabályozási területen. Egy-egy szabályozó felülvizsgálata esetenként fél évet is elvisz, de még így sem lesz igazán jó az eredmény. Utóbbi miatt nem kezdjük újra, nincs idő, nincs akarat, van más sürgősebb.
Szívesen beszélnék veled is és a Scrumos kollégákkal is.
-
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Anyáméknál a 4 emeletes panelban a szigetelés óta végre eléri a hőmérséklet néha a 22 fokot télen. 1. emeleten laknak, alattuk az előző 30 évben meg mindig olyan lakott aki vagy spórolt és legalább egy szobát nem fűtött, és / vagy dohányzott mellé ami miatt állandóan szellőztetett. Szóval a padló nálunk mindig hideg, kell papucs, a hőérzeted meg...
Ugyanott a 4. emeleten ismerőséknél meg mindig 26 fok van, fűtés nélkül a legnagyobb hidegben is.
A lakásban 21 fok és alatta az nekem olyan, hogy ha leülök gépezni, akkor az egeret tartó kezem szó szerint átfagy egy fél óra után és kell valami meleg felület amin átmelegítem. Igaz ha hőkamerával nézünk embereket, akkor én vagyok mindig az, akik több fokkal hidegebb másoknál, különösen a végtagoknál.
Szóval a predátor a hőlátásával engem kapna el utoljára.Úgy egyébként a nyári meleget 27-28 fok felett viszont utálom.
-
-
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
PÉTÁV a lakások hőmérsékletét nem tudja szabályozni (csak az átfolyó melegvíz mennyiséget (hőmennyiség)) , ha van felszerelve a lakásba thermo szelep akkor a tulajdonos tudja kontrollálni a hőmérsékletet, hogy ne fűtse túl a lakását.
Lakóközösségi határozat alapján lehet kérni hőmennyiség csökkentést, de nehéz eltalálni az ideális fűtést a vegyes kisgyerekes, idősekből és fiatalokból álló közösségnél ...
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
"Létezhet olyan hogy lehal a wlan modul a laptopban? Elképzelhető hogy lehet ehez a géphez kompatibiliset bele kapni még?"
Igen, igen.
Szétszeded, megnézed, milyen csatis, 1-3 ezer Ft-ért kapsz megfelelőt. (Mini PCI, vagy mini PCIE szokott lenni, általában cserélhető.)Az USB is kerül ennyibe, és mindig macera, előbb-utóbb letöröd a csatit, ahogyan kiáll. A pici USB wifi kártyáknak meg az antennájuk csapnivaló, rossz a térerő velük.
-
Exian
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Jó eséllyel van belevaló wlan kártyám, de lehet, hogy egy USB stickkel jobb lesz. Van olyanom is, ha kell. Asus nanostick.
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Második dolog:
5-7 évnél régebbi monitor már ha színhelyes is lesz, akkor legtöbb esetben olyan sötét lesz a képe, hogy csak sötétben lehet érdemben használni.
Harmadik:
Csak Nvidia vagy AMD dedikált kártyával (egyes notebookba integrált dedikált vezérlők még jók) lesz jó a kép.
Integrált videovezérlők (akár CPU-ba integrált) és más dedikált videó chipek nem alkalmasak színhelyes megjelenítésre. -
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ja, hát akkor ez kell. Nekem csak egy 60 Hz-es kéne sötét szobába, csak mozira. Egyszer majd csak lejjebb megy ezeknek az áruk. Oda szerintem bármelyik oled jó lenne, mert még a mostani alapabb samsung HDR-je is kijön viszonylag (mondjuk nem hdr-t nézek, ha nem muszáj
). Bízom 2021-es árversenyben.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Uhh, majdnem ilyen Pana plazma tévénk volt anno, mikor a téli olimpiát először HD-ben adták. Azt a képminőséget utána meg se tudták közelíteni az IPS-es LCD TV-k. Egy jól beállított VA paneles LCD nagyjából hozza, de az igazi egy oled lenne, csak azt meg megfizetni... Ehh, régi szép idők.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ez akkor hasonlóan működik, mint a Spotify családi előfizetés. Nálunk az van használatban.
De pl az Android is tud ilyet és akkor ott vannak appok, amiket elég egyszer megvenni és a család többi tagja is használhatja (pl mi így használjuk családilag a Locus Map-ot). De pl a Google tárhelyet is lehet közös családi megosztásban vásárolni -
Exian
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Jah mi csak frisset veszünk mindig, fagyasztottat talán sosem vettünk. Igazából sokszor úgy vesszük, hogy Tescoban, Sparban 1-2 nappal lejárat előtt 50-75% akcióban kiszórják. Azzal sem volt még gond nagyon. Persze most lejárat előtt 48 órával az államé lesz minden... De így lehet, hogy még előbb, még frissebben kirakják akcióban, mielőtt eléri a 48 órás határt. Nah de persze legjobb a legfrissebb állapotban az ilyesmit megvenni.
-
-
Bird
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Biztosíthatlak, hogy nem lesz. 4-5 csillagos szálloda fejlesztés nélkül nem lehet kigazdálkodni.... Amit a pláza mellé terveztek 3 éve annak 1,5 millió lett volna a napi üzemeltetési költsége nyáron... Maga a projekt pedig 6 mrd ha jól emlékszem.
A harkányi fürdő fejlesztés is paraszt vakítás a 70 férőhellyel, ami nagyon limitált lesz nyáron...
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én még mindig kételkedek benne... főleg, hogy most adták át nemrég a harkányi harka részt, amibe beleöntöttek pár milliárdot, s egy pécsi fürdővel azt kb meg is fojtanák szerintem.
Mondjuk nem ártana nekik egy kis konkurencia, mert az árak finoman szólva se kedvezők, és még hétvégén is van arcuk elkérni 350ft/óra parkolási díjat.
-
Jadro
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
"A mintavételtől számított 72 óránál nem régebbi, negatív SARS-CoV-2 PCR teszt (PCR teszt) vagy a mintavételtől számított 48 óránál nem régebbi, az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszt felmutatásával"
Info itt: [link]
Két hete így volt. Lányomnak (12+) már kellett. Mi az antigént csináltattuk házhozjövős megoldással. Nyálból megcsinálják, 10 perc alatt megvan az eredmény és a papír.
A határon kérték a tesztet is és az oltási igazolványokat is. Csak ránéznek, talán még azt sem igazán nézték hogy mi van a papírokra írva.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ez érdekes. Olyat hallottam, hogy némely oltás boríthatja a menstruációs ciklust. Azt esetleg el tudom képzelni, hogy azt gondolják, hogy emiatt nehezebben/nem jön össze a dolog, de mint írtam én sem értek hozzá, csak azt mondom amit a hozzáértő orvos/biológus/virológus/eü dolgozó ismerőseimtől hallok.
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Mert az ma pozitív, jövő héten meg ki tudja? Meg embere válogatja.
Az oltás mérve van, ismert a hatása, a lakosság nagy részén ugyanazt a védettséget tudja.@Janoska26 : Nem védettebb az oltott, csak biztosabban védett.
Amúgy az oltás hatásairól már elég sok imeret van, kb. annyival leírható, hogy semmi bajod nem lesz."A vakcinánál sem tudják, hogy mennyi ideig ad védelmet
" - de, elég jól tudható."Ha valaki oltott, akkor az már védett ugye, a nem oltott az veszélytelen rá, ha meg veszélytelen akkor meg minek ez a megkülönböztetés? "
Hogy ne fertőzd meg a nem oltottat. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Azért kell oltani, mert ez a fajta védettség nem számítható. Kinek ennyi, kinek annyi antiteste és / vagy covid specifikus B sejtje lesz a fertőzés után X idővel.
Ismerek olyat, aki alig 6 hónap alatt 2x igazoltan elkapta és mindkétszer erősen átment rajta. Neki nem volt szerencséje az önálló védettség kialakulása terén, ez nagyon egyén függő dolog...Valamint az oltás ingyen van, miközben az antitest vizsgálat a kártya 4 hónapos meghosszabbításáért nem olcsó dolog és akkor még várhatsz is mire megjön az új, mert jelenleg totál káosz van a kártyák gyártásában. Az EESZT-s mobilapp meg azt hiszem csak az oltottak esetén használható a védettség igazolására.
-
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ennek semennyire nem lehet hinni
Ezt a táblázatot szedte szét minden kutató és statsztikus, hogy teljesen értelmetlen adatokból van összerakva. A kínai úgy van jobbnak kihozva, hogy alig van még alany, akit beoltottak volna a második körével 
Az elfogadottságon meg ne csodálkozz. Mi lett elsumákolva?
- kínai 3. fázis gyak. még véget sem ért, csomó mindenben titkolóztak az előzetes teszteknél is
- Kínai és orosz oltások engedélyeztetési módja (gyak. nem mentek át rendesen a magyar gyógyszerhatósági vizsgálatokon)
- hiányos dokumentáció a kínai esetén február környékén
- AstraZeneca teszteredményeket sem nagyon akarták nyilvánosságra hozni a bevezetésekor, ki is derült, hogy nem valami fényesek
...aztán valamiért nem akarják az emberek ezeket oltani. Ezek pedig nem politikai okok. AKi egy kicsit is követi a híreket, azért ezekről tudhatott.
@torma1981 : "Mi a bizonyíték, hogy a Pfeizer annyira jó? "
Klinikai tesztek.
Amúgy nyilván én is elfogadnám akármelyiket, de lehetett választani. -
torma1981
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Na ez az srácok. Most hirtelen mindenki oltat?? Eddig hol voltak az emberek? Mi a bizonyíték, hogy a Pfeizer annyira jó? Az orosz nem kell? A kínai nem kell?? Nehogy már hogy a médiának hiszünk. Eddig is csak azt mondta amit szerettünk volna. Semmivel sem jobb, vagy rosszabb a többi oltás. Nem az a lényeg, hogy ne kerüljön kórházba az ember? Arra meg bőven jó a többi oltás is. Nem értem mi ez a nagy megmozdulás. Ma oltanak a 2. orosszal. Én elfogadtam. 40 éves leszek. Miért ne fogadtam volna el. A kínait is elfogadtam volna. Most látszik mennyi a válogatós ember. Most bezzeg órákig álltak sorba. VICC.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- Suzuki topik
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB +256GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

" - de, elég jól tudható.
én sem vagyok ellene, de így, hogy átestem a betegségen semmi értelmét nem látom beoltatni magam...
Janoska26