Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:39:27

LOGOUT.hu

Path of Exile topic

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18801) Har_melin válasza sirdond (#18799) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

csak éppen amire panaszkodik, az nem bug.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#18802) sirdond válasza Har_melin (#18801) üzenetére


sirdond
őstag

nem baj írja csak le, nekünk úgy sem hiszi el...
sőt, ha ott mondják neki, szerintem akkor sem hinné el.

(#18803) tibee77


tibee77
őstag

Hat az durva kari mit ne mondjak...talan std-n tudnek egy ilyet összerakni, talan....tripla critmultis jewelek, dupla hatredes, chest implicitje nagyon beteg.a srac vagy atom nagy kocka vagy elköltött egy csomo forumgoldot. XD

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#18804) sirdond válasza BoneDragon (#18800) üzenetére


sirdond
őstag

4,7k ehp + 3,5k evasion? igazi glass cannon :DDD

(#18805) BoneDragon válasza tibee77 (#18803) üzenetére


BoneDragon
veterán

Nagyon kiváncsi lennék, hogyan hoznak össze egyesek ilyen karaktert. Vesznek currencyt? Vagy adnak nekik valamennyit? Vagy tényleg ilyen jók? Nem értem. Én meg örülök ha kitolok a Molten Strike buildemmel 200k-t, bár az is elég már shaperre is. Itt kb 0.1 mp-ig élhet shaper, skippelve az összes phaset.

(#18806) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Essence-t lehet használni jewelre / abyss jewelre? Ha igen, akkor melyik érték számít ott, ahol a tooltip nem írja a jewelt?

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#18807) sith7 válasza TrollBalint (#18798) üzenetére


sith7
nagyúr

shaper influenced map volt, és azon jelent meg Zana, és ami térképet megnyitott ott volt Jun, meg a Syndicate

Én nem tudom kinek mi volt beállítva, de a saját minionjaimat nem láttam, hömpölygött a tömeg minden irányból. Meg is feküdtem 2x

(#18808) tibee77 válasza BoneDragon (#18805) üzenetére


tibee77
őstag

Liga elejet kell nagyon meghuzni.ertsd ugy hogy az elsö heten alig alszol igy te ersz el leghamarabb a magas tier-en elerhetö cuccokhoz.aztan ha mar van kis töked mar barmit csinalhatsz. snipeolhatsz traden jo cuccokat, eladod öket nagy haszonnal, currencyt flippelhetsz, estleg carry servicet csinalhatsz.de ezekhez mind sok-sok jatekidö kell.nekem a legjobb ligam a legacy volt, joval 200ex fölötti vagyon haracsoltam össze.akkor csinaltam az elsö wanderemet, nyomtam a sextantos,duplabeyondos, istentudja milyen modos shaped shore-okat es dölt a love.akkor meg nem ismertem annyi buildet igy a traden se csinaltam olyan jo bizniszeket hanem csak mapoztam.akkor jött össze egy liga alatt 38 ex, csak dropbol.jo volt nagyon.azota egyre kevesebb idöm van jatszani de nem gaz mert igyis minden ligaban lemegy minden content 1 honap alatt kb., szoval a penz nem minden.a lenyeg hogy a jatek fun maradjon es szerintem az aki nolife modon tolja hogy minnel több penze, challenge legyen minnel hamarabb az mar nem fun.

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#18809) Har_melin válasza TrollBalint (#18798) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Igen, a Jun-t beadó mapokon a Lab és az Intervention elvileg fix, a harmadik találkozás vagy Fortress vagy Transport. Viszont olyan előfordulhat, hogy az Interventiont mondjuk a Fort közben dobja be, vagy hasonló.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#18810) la_cc válasza BoneDragon (#18800) üzenetére


la_cc
addikt

Mi skill fa ez... :DDD :DDD

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#18811) TrollBalint válasza Har_melin (#18809) üzenetére


TrollBalint
addikt

Elvileg nem fordulhat elő, mert azt írták valamelyik patch notes-ba, hogy ezek nem fedik egymást. Egyszer volt olyan, hogy amíg nem beszéltem az intervention-ös emberkékkel, addig a transport nem indult el.
Tegnap mondjuk pont az erőd megközelítésekor jött az intervention, de biztos, ami biztos alapon inkább eltávolodtam. Mégiscsak jobb a békesség :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#18812) Har_melin válasza sith7 (#18807) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

A research lab néha nagy szívatás tud lenni még direkt sebzéses buildnél is, a minyonokkal alkalmasint különösen. Mit érdemes tudni róla:

- az alaprajza elég fix. A jobb alsó sarokba érkezel, innen átmégy a bal alsóba (egyenes szakasz, itt sokszor nincs is még ellenség), és innen a térkép átellenes, jobb felső sarkába kell átjutni. Néha vannak zsákutcák, de általában a megyek előre/fel, ameddig lehet és ott fordulok el jobbra, végig amíg lehet, megint fel, stb.

- a ládákban, ellenfeleknél lévő loot elég nulla, nem kell vele foglalkozni. Ha a végén leverted a tagokat és a térkép jelzi, hogy esett közben valami, akkor persze vissza lehet érte menni, de egyébként nem érdemes nyitogatni.

- célszerű valami flame dash, phase run skill, amivel az ajtókba betömörülő ellenfeleken átjutsz és utána rittyented magadhoz a minyonokat.

- én inkább bukom a labot, de nem rohanok a biztonságos játéknál gyorsabban, akármit ketyeg az óra, mert egy gyengébb védelmű buildet nagyon könnyen szét tudnak szedni. Ráadásul főleg a végén az effekt orgia alatt tényleg nehéz időnként látni, hogy most hova is kellene célozni?

Védd a fákat - egyél hódot!

(#18813) Har_melin válasza TrollBalint (#18811) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Nekem az erődnél és a transportnál is rendszeresen felbukkantak. Lehet, hogy tudomisén három-öt egység kell legyen a két spawn pont között, de attól még a megjelenő nyomoroncok már együtt ütöttek... :((

Védd a fákat - egyél hódot!

(#18814) BoneDragon válasza tibee77 (#18808) üzenetére


BoneDragon
veterán

Én amit ebben a ligában elértem már annak is örülök, kipróbálnám 1x mit tud az a WO build bossokon, de kb ennyi. Mióta játszom, most értem el először uber elderhez, csak be kell rakni a fragmenteket a map devicebe, de nem merem. Félek csúnya fail lenne. :DDD Lehet meghirdetem traden, hátha valaki lenyomja nekem...

(#18815) sith7 válasza Har_melin (#18812) üzenetére


sith7
nagyúr

köszi a részletes elemzést :R

nem egyszerű, az tuti, tényleg nem láttam semmit :N

szerintem ma megpróbálom megcsinálni a 3. labirintust is, - eddig még nem volt kedvem hozzá - ami +2 asc pontot kapok , azok eléggé megdobják a minionok statjait.

A 4. labirintus úgy rémlik azt írtátok róla, hogy nem egy egyszerű dolog :F

(#18816) mrkog


mrkog
tag

Van egy tornado shot mf karim, ami 10-es mapon már nem rendelkezik megfelelő sebzéssel.
Az lenne a kérdés, hogy ha enchantolok egy +2 tornado shot arrowt a fejesemre, az kb mennyivel dobhatja meg a sebzést? Most jelenleg 5 nyilat lő, akkor lenne 7 tehát kb 30-40%-al?
Mert a POB-ba nem ír változást a damage-ben nálam.

acc: Von_Schwarz

(#18817) TrollBalint válasza Har_melin (#18813) üzenetére


TrollBalint
addikt

Akkor még jó, hogy visszafutottam :)

(#18815) sith7: A 4. lab a legnehezebb igen, de ahhoz nem is tudsz egyszerűen lemenni, mert kell hozzá a 6 trial, ami full random bukkan fel mapokon. És nincsen garancia, hogy mindegyik felbukkan. Én kb. 3 - 4 hét alatt csináltam meg, de az utolsóra már a chaten jelentkeztem, mert nekem egyszerűen nem adta be azt a trialt, a többi 5-t többször is.

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#18818) rumkola válasza mrkog (#18816) üzenetére


rumkola
veterán

nagyon sokat számít a +2!

(#18819) brunnehilde válasza Har_melin (#18812) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Erre jó a storm brand. Berohanok közéjük, le az Orb Of Stormst, Brand Recall, esetleg Righteous Fire, aztán ész nélkül tolom a flaskákat (plusz evasion, plusz dodge, phasing). :DD

Ne is mond ezt a reflectiont. Én elder vagy shaper modoknál sz*ptam be állandóan, hogy nem ellenőriztem a map elején. Eltüntetném teljesen a játékból, vagy lecsökkenteném annyira, hogy megnehezitse a dolgod, de azért ne dögölj bele egyetlen pofontól, és legyen lehetőséged védekezni ellene, mert ennek igy nem látom értelmét.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#18820) sith7 válasza TrollBalint (#18817) üzenetére


sith7
nagyúr

értem, akkor megcsinálom a 3 -ast és majd valami lesz ...

[ Szerkesztve ]

(#18821) Har_melin válasza sith7 (#18815) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

hosszabb, mint az előzők és persze Izaro is erősebb, de egyébként a csapdák ugyanazok, ugyanúgy működnek.

Arra figyelj majd, hogy merci és über fokozaton már megjelenik a labban Argus is, egy masszív phys dmg-et toló boss. Mindig egy nagy, kétszárnyú ajtó mögött van, véletlenül nem tudsz belefutni, de ha csak a normál szörnyikékre számítasz, akkor kínos lehet.

Über labhoz előbb meg kell majd még csinálnod 6 trialt, amit mapokon ad be, mindegyik csapda típushoz egyet. (Hasonlóan normal lab előtti hat trialhoz). Ez sajnos random, az is, hogy lesz-e trial a mapon, az is, hogy melyik.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#18822) Har_melin válasza brunnehilde (#18819) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

Én igyekszem rá figyelni, de tényleg jó lenne, ha legalább mondjuk fixen az első sor lenne akkor, ha van ilyen. Most is valahol a negyedik-ötödik volt és átsiklottam felette. Aztán kiléptem a portálon, jött az első pakk és máris halott voltam. Ezért se nagyon komplettírozom most már az atlaszt, mert semmi kedvem egy T15 q20-as mapot kidobni azért, mert a vaal megváltoztatta rajta a modokat.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#18823) Har_melin válasza mrkog (#18816) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

map clearingnél igen, hiszen annyival több ellenfelet tudsz egyszerre eltalálni. Bossok ellen csak akkor, ha a TS-nél működik a shotgun (bocs, irgalmatlanul régen toltam ilyet, nem emlékszem, hogy most hogyan van).

Védd a fákat - egyél hódot!

(#18824) tibee77 válasza mrkog (#18816) üzenetére


tibee77
őstag

Azert nem csinaltam meg sose ts buildet mert a fejws encsa kb. kötelezö hozza hogy legyen eleg dpsed mf-kent.amugy ez az enchantolsz dolog nem lesz egyszerü csak szolok.rengeteg labot kell menj hogy beadja.persze beadhatja enchanted fossil is de ahhoz meg lehet hogy egy tonnanyi penz kell.

Bonedragon:ha kicsit hamarabb szolsz akkor segitek de mar leszereltem sajna a karimat amivel übereztem.ha meg sose voltal nala akkor 1 set szinte tuti nem eleg.ki kell tapasztalni azt a harcot.annyi minden megölhet hogy felsorolni is nehez.az egyik legnagyobb segitseg ha jugg vagy, vagy kaomcsikad van.azok a legveszelyesebb szituk amikor elder belassit es közbe shaper radküldi a szaros gömbjeit.azon kivül szerintem nem veszes.

[ Szerkesztve ]

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#18825) sith7 válasza Har_melin (#18821) üzenetére


sith7
nagyúr

ok, majd figyelek :K

a dmg - el eddig nem volt gond, mindig a csapdákkal szívtam meg, néha a lagg miatt , ami most már nincs

(#18826) brunnehilde válasza Har_melin (#18822) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Persze, én is igyekszem. Aztán abban a pillanatban, hogy kimegy a fejedből, gyorsan emlékeztetnek rá, hogy figyelj jobban, mert egyből egy ilyet dob. :D Totál felesleges. Sem a shaper, sem az elder mod nem éri már meg, a gyenge drop miatt, meg ezért, hogy kukázhatsz mapokat.

Őőő... nem lettek rövidebbek a guardian mapok? :U Tök fura. Vagy csak én toltam régen ezeket.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#18827) tibee77 válasza brunnehilde (#18826) üzenetére


tibee77
őstag

Vagy inkabb a stormbrand-nek van sokkal jobb clearje mi t az elözö buildednek. 😃

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#18828) mrkog válasza tibee77 (#18824) üzenetére


mrkog
tag

Köszönöm a válaszokat, és lehet kicsit nagyképűen fogalmaztam,azzal, hogy enchantolok egyet. Úgy akartam írni, hogy veszek....:)

acc: Von_Schwarz

(#18829) brunnehilde válasza tibee77 (#18827) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Ez igaz. De akkor is. :P

Hihetetlen milyen arcok vannak. Jön venni 28 chiselért 20 chaost. Berak 38-at, figyelmeztetem őt, hogy ne, ez sok. Köszönet nincs, helyette bemegy a szindikátus hideoutomba és kifosztja a raktárat, amit trade előtt még nem volt időm megcsinálni. B*zd meg köcsög.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#18830) rumkola válasza brunnehilde (#18829) üzenetére


rumkola
veterán

ennek a játéknak sajnos szánalmas a multija és annak szabályrendszere

(#18831) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Érdemes lehet ezekkel foglalkozni craft szempontjából? Tegnap szereztem őket Nexusban.
Az övet akár még saját használatra is el tudnám képzelni, de akkor is kellene rá valami Energy Shieldesebb (bár a Bated Breath-nél jobbat eddig még nem találtam)
De a miniosos jewelt mindenképpen eladásra tervezném, a szintjük 70 és 80 közötti.


brunnehilde: Standarden ennyire gyökerek vannak? Ligában én még sose futottam bele ilyesmibe, de nálad már nem először olvasok hasonlót.

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#18832) rumkola válasza TrollBalint (#18831) üzenetére


rumkola
veterán

szerintem nem érdemes ezekkel foglalkozni

(#18833) brunnehilde válasza TrollBalint (#18831) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Szerencsére nem ez az általános, de gyökerek mindenhol vannak és ez most kimondottan gusztustalan volt és felhúzott. Az a gond, hogy egyáltalán ilyesmire lehetőséget ad a játék.

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#18834) tibee77


tibee77
őstag

Barikadozd el a portalt.emlekszem en regen könyvespolcokat raktam köre. 😂

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#18835) TrollBalint válasza rumkola (#18832) üzenetére


TrollBalint
addikt

Pedig már azt hittem megindulok a gazdagság és a craftolás útján :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#18836) sith7 válasza tibee77 (#18834) üzenetére


sith7
nagyúr

azért ez hihetetlen ... meg ez a közös loot rendszer ... egyáltalán szoktak / szoktatok party - ba menni ?
idegenekkel gondolom halál lehet ... aki kapja marja ... nem is értem, miért ilyenre csinálták ... :F

(#18837) brunnehilde válasza tibee77 (#18834) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Értem, ezt ajánlották a poe fórumán is. De én hogyan fogok közlekedni utána? :D Minden alkalommal, ha Oriathba, vagy más városba megyek, vagy minden halál után, el kell majd távolitanom? :U

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#18838) gdevil


gdevil
aktív tag

Mapozgatok már egy ideje, és most egyszercsak megjelentek bizonyos mapokon színessel jelölve bizonyos bossok.

Az a kérdés, hogy ezek a bossok mikor ( vagy minek a teljesítése után) szoktak megjelenni az atlaszon?
:R

[ Szerkesztve ]

(#18839) Mirman válasza gdevil (#18838) üzenetére


Mirman
őstag

Ha elég sok napon van Elder influence .

(#18840) brunnehilde válasza gdevil (#18838) üzenetére


brunnehilde
senior tag

20 mapból ha eldert csinálsz, akkor megjelenik az elder a haverjaival. :))

[ Szerkesztve ]

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#18841) gdevil


gdevil
aktív tag

Köszi srácok!

(#18842) TrollBalint válasza gdevil (#18838) üzenetére


TrollBalint
addikt

Így van, ha 20 mapra kiterjeszted az elder influence-t akkor megjelenik a 4 haverjával. Az eldert csak akkor tudod leverni, ha előbb a 4 haverját zúzod le. Azok sorrendje viszont lényegtelen.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#18843) BoneDragon


BoneDragon
veterán

Huh lement az első uberelderem. 9 portál kellett hozzá, de megvan! :C Még most is remegek. :D

(#18844) brunnehilde válasza BoneDragon (#18843) üzenetére


brunnehilde
senior tag

Grat! :C Én még mindig nem vettem rá magamat. Gyenge a szivem. :D

Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal..

(#18845) Pszicho


Pszicho
tag

Tier 6 Burial chambers citromsárga map.
2 karival is próbáltam, segítőt is hívtam, levert mindkettőnket a boss. Gyepáltuk és az élete még bőven 2/3 -ig volt. Közben szaladgáltam, nehezítésként még körbe is vették a bosst a mobok, így nehezebb is volt sebezni.
Épp ma toltam le tier 4-5 -ös citromsárga mapokat, de azokon valahogy jóval könnyebb volt megölni a bosst.
Talán most egy darabig csak tier 5 mapokig próbálkozok.

(#18846) Mirman válasza Pszicho (#18845) üzenetére


Mirman
őstag

Más játékkal kéne próbálkoznod és ezt abszolút minden rosszindulat nélkül mondom . Ez nem az a játék ahol ész nélkül bele szaladsz mindenbe és várod az arany esőt.

Sárga maprol beszélsz pl . Milyen sárga nap , milyen rollok voltak rajta stb .

(#18847) San398 válasza sith7 (#18797) üzenetére


San398
őstag

Azt ugye tudod hogy a minionok szintje nem nővekszik ahogy haladsz a játékban előre?? Ha pl. lvl60-as szintű területen idézel zombikat, spetre-t akkor ha nagyobb szintű területekre mész akkor is 60-as szintűek lesznek a minionok! Ezért amikor nagyobb szintű területre lépsz mint amikor utoljára idézted meg a minionokat akkor érdemes a nagyobb szinten ujra idézni őket. pl. bemész az első T1 mapra ami ha jól emlékszem 68-as szintű, érdemes azzal kezdeni hogy rögtön ídézel zombit spectre-t mert akkor azok is 68-as szintűek lesznek, ha bemész az első T2-es mapra akkor ajánlatos megint ezt eljátszani. A minionoknak life, life regen, elemental resistance mindig kell, ezek nélkül elég halandóak, a chaos ellen sokat nem tudsz tenni.

-----====A jóban az a rossz, a rosszban az a jó, hogy minden múlandó.====----- PÜ-re illik válaszolni!!

(#18848) Pszicho válasza Mirman (#18846) üzenetére


Pszicho
tag

Pontosan nem tudom már a rollokat.
Volt 60% increase area effect és még pár roll, amik nem számottevőek.
Pont elég ha chaos sebzés talál el, arra csak 0% a resistem a tornado shot rangeremmel, a coc assasinommal pedig 30%, de hiába mert az assasin már a pálya elején feküdt a moboktól, a rangerrel legalább eljutottam a bossig. Most a Tier 6-os promenade maphoz hívtam valakit és segített leverni a bosst.

(#18849) tibee77 válasza Pszicho (#18848) üzenetére


tibee77
őstag

Na most mar linkeld be a karilapod tenyleg, kivancsi vagyok.

poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters

(#18850) Har_melin válasza Pszicho (#18848) üzenetére


Har_melin
Topikgazda

pont ezt akartam mondani én is: linkeld be a karaktered, linkeld be a buildet, aminek alapján mégy, akkor meg tudjuk nézni, mi lehet a gond.

Egy biztos: mentálisan próbáld magad felkészíteni arra, hogy nem mindenki szembe jön az autópályán. A játék nincs "elrontva", nehéz, de nem aránytalanul. Kezdők is képesek nálad alacsonyabb szintű karakterekkel is megbirkózni a szintjüknél tíz szinttel alacsonyabb mappal, ez egyébként szinte bármilyen buildre igaz. Nyilván lehetnek mumusok, egyes buildekkel szó szerint játszhatatlan modok (pl. nekem most az ele reflect), de ez egy másik kategória. Ha valami nem megy, akkor ne azzal állj hozzá, hogy az egy bug, vagy a készítők hülyék, hanem próbáld megtalálni, miért nem megy.

Ha látjuk a buildeket, egyszerűbb lesz véleményt mondani.

Védd a fákat - egyél hódot!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Path of Exile (ARPG)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.