Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
Új hozzászólás Aktív témák
-
markussandor
senior tag
válasz Dolphine #40246 üzenetére
Hasonló cipőben jártam nyáron, annyi kivétellel, hogy mi relatív új házat vettünk, így a falakhoz (gipszkarton) nem kellett nyúlnunk.
Mivel annó koaxot húztak a két szobába és a nappaliba, így azzal be tudtam húzni az ethernetet.
Mivel IPTV-nk van 3 éve, így nem is kell más. A régi digi antennavezetékkel behúztuk az optikát a nappaliba, így ott lett a szolgáltatói router.
A TV alá pedig tettem egy 4 portos switchet a multimédiás kütyüknek.
Minden más wifiről megy.
Illetve tettem a padlásra egy POE switchet a kameráknak.
Én vettem 100m CAT5e fali kábelt, már majdnem el is fogyott :-)Mivel van lehetőséged bontani, minőségi CAT6 kábeleket húzass be, mert jó pár évig nem fogod piszkálni!
Ha tudod, hogy ki lesz a szolgáltatód, és hogy milyen fajta kábellel dolgoznak, akkor könnyű a dolgod. -
Dolphine
addikt
válasz markussandor #40252 üzenetére
Köszönöm a tanácsot és Neked is Core2duo6600!
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Core2duo6600
veterán
válasz markussandor #40252 üzenetére
Nálunk most az a gond, hogy már nincs benne a falban a koax és idejött a digi tv szempontból elavult a koax, kihuztuk, ill. azzal huztuk be az cat5e-t mert nem gondoltam volna, hogy valaha is ideér.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Stitch
őstag
Szisztok, nem vagyok jártas a hálózati dolgokban, ezért fordulok hozzátok segítségért.
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy egy szolgáltató routerére csatlakoztatott eszköz adatai (pl. webkamera képe vagy egy Wifis adatgyűjtő adatai) elérhetőek legyenenek az ország másik feléből?
Az még megvan, hogy a router IP címe folyamatosan változik, ezért arról kell valami információ. De milyen felületen tudok továbblépni az eszköz felé? (annak már, ha jól tévedek helyi IP címe van)
-
Topikgazda
válasz Stitch #40255 üzenetére
A folyamatosan változó IP címre a megoldás a DDNS használata de ez csak akkor működik ha publikus IP címet kapsz. A szolgáltatói eszközök nem vagy csak korlátozottan teszik lehetővé a DDNS használatát így érdemes lenne saját router-t használni és a szolgáltatói eszközt modem/bridge módba állítani ha lehetséges.
Külső hálózatról a belső hálózati eszközöket port forward-dal lehet elérni vagy is azon szolgáltatásokat amelyeket távolról elkívánsz érni, azon által használt portokat ki kell forward-olni a router-en. Ehhez az adott szolgáltatást nyújtó kliens eszköznek fix-ált IP címet kell adni, a legjobb megoldás ha a MAC cím alapján történik ez meg a router-ben.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Stitch
őstag
Core2duo6600, Gubek-Einste: köszi a válaszokat.
Kezd összeállni a kép, eljutottam a DDNS-ig és pont ott akadtam el a gondolatmenetben, amit aztán olvastam a hozzászólásodban. "A szolgáltatói eszközök nem vagy csak korlátozottan teszik lehetővé a DDNS használatát" - de akkor erre megoldás lehet a modem/bridge üzemmód.
Ez mit is jelent pontosan? A mögötte lévő eszköz kapja meg, a jó esetben publikus külső IP címet?
A szolgáltatók a publikus IP cím kérdésre határozott választ tudnak adni? Bár gondolom szolgáltatója válogatja...[ Szerkesztve ]
-
Stitch
őstag
Most egy kicsit összezavarodtam.
A kábelmodem IP címe egy 10-el kezdődő cím, a számítógépemre egy 89-el kezdődő címet dob az ip4.me. Még ott van a 192-es helyi IP-je is a gépemnek, amit a router ad.
Az első kettő közül melyik ami publikus lehet? Kívülről mindig a szolgáltatói modemet tudom elérni és azon keresztül port forwardolni vagy jó esetben egyből a gép is elérhető?
-
törölt tag
válasz Stitch #40259 üzenetére
A 89.x.x.x a valódi, azt kell kívülről elérned.
(bocs, azt hittem, a digi-s topikban vagyok. Ezért vágtam rá ilyen határozottan - ettől függetlenül, a felsoroltak közül csak ez a cím lehet publikus, a több ú.n. "nem route-olható" cím, azokat kívülről nem lehet elérni. Meg elvben azokat sem, amik 100.x.x.x alá tartoznak, de olyat már láttam "kopogtatni" a routerem külső lábán, szóval nem biztos)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
törölt tag
válasz krealon #40245 üzenetére
Ez milyen problémákat okozhat? Amikor tavasszal hazahoztam az új modemet, nálam is 192.168.0.1 lett az IP, a router pedig váltott az 1.1 végződésre. Azóta vannak kisebb-nagyobb problémáim az internettel és a LAN-nal is.
Kellene valamit visszaállítanom vagy milyen beállításokat kellene megcsinálnom?
-
MODERÁTOR
válasz #46372352 #40271 üzenetére
Reset-et hogyan csináltad? Áram alatt tartottad nyomva a reset gombot 5-10mp-ig? Ha esetleg nem, akkor csináld meg így. Egyébként reagál rá a router? A reset gomb nyomása közben, vagy amikor felengeded, felvillannak a led-ek? A PC kap IP címet a routertől? Pingre sem válaszol a router IP címe? WiFi SSID látható?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
crystalmeth
csendes tag
Sziasztok!
Aki tud kérem segítsen, van 1 gigabites router ami internetet szolgáltat 9 gépre switchekkel, ez a router egyben helyi hálózati ipket is oszt ennek a 9 pcnek...de a bibi ott van hogy ha a routerrel gondok vannak, nincs hálózat sem, és a szervergép amin egy ügyviteli program fut ami osztódna a másik 8 pcre ezáltal nem szuperál...hogy válasszam szét a belső helyi hálózatot úgy hogy legyen minden gépen net, de ha halálozik a router akkor a belső hálózat érintetlen marad és a 8 pc lazán megy tovább és az ügyviteli programomat továbbra is el lehet érni hibamentesen.
azaz hogy csináljak belső helyi hálót és internetet egy szerveren keresztül másik 8 gépre, úgy hogy kell net is minden gépre és az ügyviteli programomnak is futnia kell minden gépen...2 hálókártyával? mert azzal logikusnak tűnik (de úgy tudom ahhoz win server oprendszer kell mivel a sima otthoni win nem kezel több átjárót) ja és a wifinek is mennie kellene...+ van 3 nyomtatóm is aminek szintén belső hálón mennie kellene...
Előre is köszönöm a segítségeket, ha kérhetem a válaszadókat privát üzenetet írjanak legyenek kedvesek!
-
MODERÁTOR
válasz crystalmeth #40276 üzenetére
Szia!
Bennem először is az merült fel, ha egy router ilyen kimaradásokat produkál, akkor azt le kell cserélni. Egy jól működő és hibátlan router hónapokig, de akár évekig is elmegy anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni.
-
jerry311
nagyúr
válasz markussandor #40278 üzenetére
+ a carrier grade NAT 100.64.0.0/10-es tartománya.
-
törölt tag
Sziasztok,
Továbbra sem működik mappa megosztása Win10 alatt, csak akkor ha resetet nyomok a hálózati beállításokra.
Előzőleg fix ip-t rendeltem a géphez, jelszavas felhasználóval be tudtam lépni, majd ez megváltozott egy HDD-SSD csere után.
Most már sem a jelszavas sem a jelszó nélküli megosztás nem működik, nem tudok belépni a mappába az adott gépen sem.
Akár fix ip-t adok vagy akár csak átállítom a duplexet máris nem működik a megosztás.
Hálózat reset megoldja, de az auto negotiation a duplexnél nálam okozott késlekedést oldalak betöltésénél, érezhetően lassabb volt a netezés úgy.Közben eljutottam odáig, hogy a diagnosztika ezt az üzenetet mutatja:
The device or resource (gépnév) is not set up to accept connections on port "The File and printer sharing (SMB)".
Már minden létező beállítást megnéztem, de nem jutottam előrébb. Segítsetek mert kihullik a maradék hajam is.
-
Borisz76
veterán
válasz #54715584 #40283 üzenetére
Már javasoltam korábban a hálózat alaphelyzetbe állítását de tán nem segített....
Nem frissítetted véletlenül mostanság a Win-t ?
Csak mert nálam pl az "Őszi frissítés" teljesen meghülyítette a gépet.
A KODI-t használom filmezésre és az istennek sem akarta megtalálni a hálózati adattáramat.
Kézzel IP-t megadva ment de a normál tallózással nem látta.
Mondjuk ez lassan 3 hete történt....ha nem több.Egy rendes tiszta telepítés gatyába rázta.
Most nincs más ötletem.....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
válasz Borisz76 #40284 üzenetére
Frissítettem, de a probléma nem akkor lépett fel. A frissítést már megoldásként próbáltam, de nem segített.
Reset segít, de ha minden automatán van (még úgy is, hogy router DHCP-n oszt IP-t) néha az oldalak nem töltődnek be, csak pörög a töltés ikon, lomhább a netezés, FF is képes belefagyni oldalakba.
Ma a routert is reseteltem, minden beállítást megadtam újra, a NAS-okat is gatyába ráztam, már csak ezt a megosztás dolgot kellene megoldani.Végső megoldás egy Win reinstall lesz, de szeretném elkerülni ameddig lehet, mert nagyon belaktam már a gépet és ha van erre a problémára megoldás akkor még picit várnék.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Borisz76 #40286 üzenetére
A router egy TP-Link TL-WR1043ND, amit ma reseteltem is.
Valahol van egy elfekvő router, de az napok / hetek kérdése, mire ideér, de körbekérdezek hátha van ismerősnek kéznél.A hiba onnantól áll fenn egyértelműen, hogy meghajtót cseréltem, aztán lehet csak annyi a baj, hogy valami beállítás összekuszálódott, azóta meg pláne.
Nem tudom van-e olyan opció, hogy a Win alaphelyzetbe áll, de a programok és a beállítások megmaradnak? -
törölt tag
Mit tudhat egy non-caching lokális proxy, amitől az egyszálas letöltések felgyorsulnak, ha rajta hajtom át a forgalmat?
Van egy virtuális gépbe telepített tinyproxy-m, az ubuntu default konfigurációjával.
Távolról, pl. Ausztráliából, hihetetlen lassan tudok csak letölteni.
Úgy 200KB/s körül van a csúcs. Ha beállítom, hogy a gépem ezt a proxy-t használja, akkor 1.75-2MB/s ugyanez.
Cache nincs benne.Ma esti teszt logja: https://pastebin.com/rzq2nAN9
Hasonló, csak wget helyett aria2c 5 szálon, proxy nélkül 600KB/s, proxy-val 3MB/s.Van valakinek ötlete?
ISP: Digi... (párszor már korábban is felmerült bennem a gyanú, hogy minden eddig infóm ellenére, lappang egy transzparens proxy a hálózatukon és talán a lokális proxy ezt hagyja figyelmen kívül?)[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz #54715584 #40287 üzenetére
A TP-Link TL-WR1043ND pontosan melyik verzió ?
Mert nekem V1 van pl....ami több mint 6-8 éves...pontosan nem tudom de öreg.
Egy idő után pedig kiszáradnak a kondik a routerben és elkezd hibázni.
Dobálja a wifi jelet stb...
A router verzióját az alján található cimkén találod meg....valahol a típuszám mellett/körül.
V4 a legfrissebb modell.Másik :
A bios-ban alítottál esetleg valamit ?
Már a HDD-SSD csere kapcsán ?Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
törölt tag
válasz Borisz76 #40289 üzenetére
A router V2, a szoftver rajta V3, a topik összefoglalójában található módszerrel flasheltem még talán tavaly. Csak azért, hogy ha a netszolgáltatóm átállítana IPv6-ra, akkor ne legyen probléma. Egyébként valóban kicsit régebbi router.
Annyit nem említettem még, hogy van egy switch is útközben, de ez eddig nem okozott problémát.
BIOS-ban csak annyit állítottam át, hogy a 2. lemez az nem HDD hanem SSD. Asrock lapom van, integrált Intel hálókártya. Nem a saját driverével, mert azzal nincsen internet, hanem a Win10 féle driver van fent, az működik. Ha felteszem a gyártó lapjáról a netdrivert, pár perc után megszűnik a kapcsolat.
Amikor cseréltem a lemezt, akkor nem szedtem le a megosztást, utólag viszont minden beállítást módosítottam, kiosztottam az olvasás/írás jogokat minden felhasználóra, módosítottam az engedélyeket, örököltettem a jogokat ésatöbbi.
Viszont még mindig gyanús, hogy reset után jó, utána bármit módosítok nem jó.
-
Jocy
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Tp-link Archer C7 v4-es routert, ezzel kapcsolatban van egy kérdésem.
A szomszédom beszállt a netem költségébe, így wifin kapott tőlem elérést.
Ezen az új eszközön van külön vendég wifi is, így ha ezen keresztül kapja a netet akkor a hálózat többi eszközét illetve a megosztásokat sem fogja látni? Csak internet hozzáférést akarok adni neki, mást nem.
Ez így kivitelezhető ennyivel, vagy mást is be kell még állítanom?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #54715584 #40293 üzenetére
Közben rájöttem, hogy a UPC modemet lehet routerként is használni. A Workgroup-ot sehogy sem láttam a belső hálón, viszont a gépen el tudtam érni az osztott mappát, bármilyen változtatást is hajtottam végre a hálózati beállításokban.
Visszaraktam a routert és azóta megint nem működik rendesen.
Még mindig nem értem egy HDD csere hogy okozhat ilyet, bár az előzőek értelmében meg a router nem működik rendesen, de lehet tényleg a Win a ludas, és azt kellene újratelepíteni. -
Topikgazda
-
Borisz76
veterán
válasz Gubek-Einste #40297 üzenetére
+1
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #40297 üzenetére
Jól látod, ez már szenvedés.
Közben még néhány dolgot kipróbáltam, így kiderült, hogy a gyártó drivere is működik.
Már készül közben az új Win telepítő. -
Danex
addikt
Hello, a segítségeteket szeretném kérni. Olyan problémába ütköztem, hogy egy panelház 2. emeletéről kéne levinnem az internetet a pincébe. Kábel mint lehetőséget szinte biztosan kizárnám.
Nincs valami ötletetek ,hogy valósíthatnám meg? Gondolkoztam ,hogy Wifi antenna ki az ablakon, lent pedig egy másikkal megfogni, illetve az áramot a pincébe a lakásból kapcsoljuk fel, így felmerült bennem az, hogy a hálózati vezetékeken át küldeni, de ezt csak hallottam, hogy létezik, tapasztalatom 0 vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest