Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claude Leon
senior tag
válasz Cheesy #16490 üzenetére
Bazz
Ebbe én is belefutottam, néhány éve költözéskor, 2 távoli szoba között is igy volt összeberhelve, az egyik laptop elbírta úgy, (lehet, hogy fix 10mbitre kellett állítanom), a másiknál pedig volt link, de csak egy irányba ment csomag
(edimax router volt a másik oldal)
De nem azonnal jutott eszembe megvizuálni a kábelvéget, úgyhogy értetlenkedtem valameddig -
Chris'o75
tag
Bocs ezt nem ide kellett volna
[ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik a világon, aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem
-
n_stolz
tag
válasz n_stolz #16477 üzenetére
Továbbra is probléma van a hálózattal. Router nélkül megy a net. De ha a routert csatlakoztatjuk, akkor már nem működik, nem kapnak netet a gépet.
Az ADSL modem: D-link 360R, a router TP-Link wr340gd.
Azt hallottuk, hogy az ebben a típusú ADSL modemben lévő kondenzátor, ha fel van púposodva, okozhat gondot. Megnéztük, fel van púposodva.
Lehet összefüggés? Lehet ez a probléma okozója ?
Köszi előre isn_stolz
-
mezis
félisten
válasz krealon #16504 üzenetére
Nem biztos !
Láttam én működni több púpos, sőt kirobbant tetejű, kifolyt elkóval alaplapot és monitor vezérlő kártyát is ! És ezek közül volt amelyiknek kapacitása is volt még valamennyi és az ESR értéke sem volt túl rossz.Mindenesetre az ilyet cserélni kell (már amennyiben lehetséges). A csere elkó mindenképp "low ESR" típusú legyen.
mezis
-
bul07
nagyúr
Megtudom osztani a nettet egy routerel ha a bejövő internetnek semmilyen adatát nem ismerem
Adott egy teleház és annak az egyik géphez menő internetét kellene megosztani két gép között( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Alex91 #16509 üzenetére
Fix ip-s a bejövő de az hogy utána hogy van elosztva
Amúgy volt Dunaweb(Invitel megvette) Mikrohullámú internetje amit szétosztanak 15 gép közöt és az egyik géphez menő internetet kellene megosztani
Vettek egy TP-Link routert , azt kellene valahogy rávarázsolnom[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Alex91
félisten
Akkor router wan portjara beallitani azt az ip-t, amit a jelenlegi gep kap (ha bvaloban fix ip-s). Aztan a router van portjaiba bedugni a ket gepet, es dhcp-re loni be oket. (Alapban ez van, de a jelenlegi, ha fix ip-s, akkor ott be kell allitani, hogy dhcp-rol kerjen ip-t.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
bul07
nagyúr
válasz Alex91 #16511 üzenetére
Nem tudom hogy mindig fix ip menne ehez a géphez, mert ahogy tudom egy switch osztja szét a nettet a gépek között de ez se biztos, el van zárva így megnézni se tudom
Tehát nekem ezt úgy kellene beállítanom hogy router vagy switch mögött a router az első router vagy switch hozzáférése nélkül
Nem lenne egyszerűbb ha azt mondanám hogy vigyék vissza a routert és vegyenek egy switch-et[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Alex91
félisten
-
bul07
nagyúr
válasz Alex91 #16513 üzenetére
Köszönöm az infót
Majd délután megyek megnézni és kipróbálok mindent
Szívesség gyanánt nézem meg, de jó lenne ha sikerülne( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
legenda
-
mezis
félisten
válasz n_stolz #16507 üzenetére
Az elkók 100-200 Ft-os tételek. A szerelés kockázatos (túl sűrű, többrétegű nyomtatott áramkör). Közelben lakó ismerőssel érdemes csináltatni, mert egy profi szerviz óradíjjal közel leszel egy új router árához. Garancia meg csak pár hónap és csak a beszerelt alkatrészre.
Ha meg csak a modemmel van gondod, még inkább csere.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
bzolee5
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám akadt. Vettem egy TP-LINK WR-743ND-s routert és ezzel osztanám a T-HOME-os ADSL internetet. Ez előtt volt egy másik TP-Link routerem azzal tökéletesen működött, de ezzel nem kapcsolódik, folyamatosan újra próbálkozik, de nincs internet.
A modemmel nincs gond, mert router nélkül működik. A routert wireless broadband router-ként állítottam be, úgy gondolom ez is jóFrissítettem a firmware-t is a legfrissebbre és erről a hibáról írtak is a gyártói oldalon. Sajnos a frissítés nem oldotta meg a problémát, továbbra sem kapcsolódik az internetre.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
crazyzozy
tag
Sziasztok!
Két PC-t akarok összekötni.A hálózati megosztási központban látja is a másik gépet.Megosztottam egy mappát pl: g meghajtó.A problémám az hogy ha meg akarom nyitni akkor ezt írja ki: Nincs engedélye a\\ zoli-pc\g elérésére.kérjen engedélyt a hálózat rendszergazdájától. Nem értem,mert a g meghajtó meg van osztva,nincs jelszavas védelem,a hálózatfelderítés is be van kapcsolva.Csak a Users mappát engedi megnyitni.
Szerintetek mi lehet a gond? -
crazyzozy
tag
válasz atos19881101 #16527 üzenetére
Azt merre találom? Lehet hogy az a problémám.
-
crazyzozy
tag
válasz atos19881101 #16530 üzenetére
Gondolom a jogosultságok azt jelentik,hogy a megosztott mappát olvashatja,írhatja stb. a másik fél.Mert az be van állítva.Teljes hozzáférés.És még így sem jó.
-
crazyzozy
tag
válasz atos19881101 #16532 üzenetére
Igen, VIPRE-t.
-
zoltanz
nagyúr
Gondolkozok Wifi-s egér/klaviatúra beszerzésén, menniyre zavar bele ha net-et is ezen keresztűl használnám?
Lehet valahogy priorizálni a beviteli eszközöket, gondolok itt hard realtime-ra főleg?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz zoltanz #16537 üzenetére
a vezeték nélküli egér/billentyűzet nem router által megy, saját - közvetlen - kiosztása van, csak arra írtam, hogy amennyiben esetlegesen zavarná azok frekvenciája a wifi hálózatodat, úgy a saját hálózatodon belül van lehetőség módosítani a csatornát, ezáltal a frekvenciát!
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
geszti506
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy nagyon nagy problémám. van egy nagyon rossz,lassú internetünk és ha az nem lenne elég hogy lassú még ráadásul 2 en használjuk.(1 vagyok én 1 meg egy hívatlan szmély.)
tehát a lényeg: Valamien módon , úton ki lehet ne őt csukni a hálózatból?
ha igen hogyan?Légyszi segítsetek nekem a válaszokat előre is köszönöm.
(a hívatlan személy egyébként a szomszédunk aki szivatózik velünk.)
-
legenda
válasz geszti506 #16539 üzenetére
milyen módon kapcsolódik a hálózatodra a szomszéd? amennyiben például wifi útján, úgy elég titkosítani a szórást, és csak a jelszó ismeretében lehet majd felcsatlakozni!
zoltanz; egyrészt az legyen az ő gondja (is), másrészt a 11 - 13 csatorna azért elég sok lehetőséget ad, gyakran 8 - 10 wifi hálózat is jól megfér egy légtérben, ha minden beállítás rendben! néha még az sem gond, ha azonos csatornán megy két "összeérő" hálózat, ha a szomszédé nem túl erős!
[ Szerkesztve ]
-
gaben88
őstag
Sziasztok!
Van egy WRT320N-es routerem. Sajnos a legújabb gyári FW-vel se volt képes két xbox 360-nak is open nat-ot adni ezért feltettem a legújabb DD-WRT-t. Lehet, hogy véletlen egybeesés, de az lehetséges, hogy emiatt még kábelen se tudok 3/5-nél jobb eredményt elérni a speedtest.net-en a 25/5 helyett? :S De legalább most mind két box open natos live-on!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
fixerx
tag
Üdv mindenki, még mindig probálkozok de még mindig nem jutottam előrébb semmit sem.Már a 2. gépen próbáltam ki az usb-s wifi adaptert (TP-LINK TL-WN821N) de még azon sem tud csatlakozni a router WLan-hoz(TP-LINK TL-WR542G) , pedig látja csak hibaüzenetet dob ki ugyanazt mint az első gépnél , röviden Nem tud csatlakozni lehet hogy hatókörön kivül került a hálózat. Viszont a jel erőssége maximumon van.Lehet az adapter adta meg magát? Telefonról simán lehet csatlakozni a routerre(Nokia C5-03).Mikor megvettük simán tudott csatlakozni a másik gépen is mikor a másik gépen a szervizben ujratelepitették a windowst azóta nem működik.Esetleg valakinek valami ötlet?
"Olyan vagyok mint az ügyetlen fazekas,összetöröm a köcsögöket"
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Az lenne, a kérdésem, hogyha az alaplapomon van két gigabites hálózati csati, és win7 fut a gépen, akkor okozhat-e problémát, ha egyszerre két hálózatra kapcsolom a gépet?
Részletesebben:
az egyik csatin egy routerhez kapcsolódna, ami kábelmodem is egyben, ez mindig be van kapcsolva, ahogy a gép is amiről szó van. (tehát folyton neten van a gép.)A másik csatin egy gigabites hálózathoz kapcsolódna, ami csak napközben van bekapcsolva, ekkor azonban össze van kötve a fenti routerrel, mert a net is onnan jön.
remélem sikerült érthetően fogalmaznom
Előre is köszi a segítséget!
-
legenda
válasz fixerx #16548 üzenetére
amennyiben másik router által szórt hálózatra csatlkozna a wifi modulos munkaállomás, úgy a kettő közötti beállításokra lehetne szűkíteni a hibalehetőséget, mivel külön mind a két eszköz működik - jelenleg sajnos az sem biztos, hogy a wifi modulos oldallal önmagában minden rendben...
esetleg próbáld meg más/minden csatornán a szórást a router által!
illetve ha csak rákeresve próbálsz felcsatlkaozni, akkor próbáld meg úgy, hogy a munkaállomáson előre létrehozod a wifi profilt, a megfelelő paraméterek (ssid, titkosítás módja, jelszó) megadásával![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest