Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mankiboj
csendes tag
kipróbáltam, hogy a modemből egyből a laptopba dugom a kábelt (a router kihagyásával). úgy megy rendesen.
-
aag
őstag
Na-szóval, mégsem fúrtam át a falat. Továbbra is jó lenne megoldani, hogy bejön free hotspotról az internet wifin a gépembe, majd onnan be egy ruterbe, abból meg wifin a többi gépemhez.
Léccike aki tudja a megoldást segítsen!
-
krealon
veterán
A megoldas 2 reszfeladatra bonthato.
1, A gep, ami befogja a free hotspot jelet, lesz a "router". Operacios rendszertol fuggo az internet megosztas megvalositasa. A WiFi adapter lesz a "router" kulso (internet fele nezo) oldala, a kabeles kapcsolat pedig a belso halozat csatlakozasi pontja.
2, Ha nem szeretnd a tobszoros cimforditassal keseriteni az eletedet, akkor a routert "AP uzemmodban" kene hasznalni. Ez routerenkent mas-mas modon megvalosithato.
-
jNk
senior tag
Linuxot használva gondolom nem okoz gondot egy script file-t készíteni ami a gép indításakor automatikusan lefut :
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth0 -j MASQUERADE
iptables -A FORWARD -i eth0 -o eth1 -m state --state RELATED,ESTABLISHED -j ACCEPT
iptables -A FORWARD -i eth1 -o eth0 -j ACCEPTeth0: wifi kártyád
eth1: lan kártya a router wan portja feléeth1 fix ip: 192.168.10.1
router wan fix ip: 192.168.10.2
átjáró: 192.168.10.1
dns: 8.8.8.8 és 8.8.4.4A router lan oldala szabadon választott
-
attiati
veterán
válasz Soma01 #17486 üzenetére
Bűn lassú, kb 300kbyte le és 4-5kbyte fel (mikronet). De havonta 1 hétvégén használnánk megosztva, és csak böngészés, szóval valami teljesen átmeneti olcsó megoldás kéne.
Abban reménykedtem, hogy egy sima kábellel össze tudom kötni sorban a két gépet. Naivan Szóval mindenképpen vennem kell valamit. Melyik a legolcsóbb wi-fi router, ami nem full fapados, és meg mernéd venni?
-
krealon
veterán
válasz attiati #17515 üzenetére
Kereszt (cross) kabellelel osszekotod a 2 gepet.
Windows eseten (DHCP hianyaban) kitalalnak a gepek maguknak egy 169.254. kezdetu IP cimet (akar 1 perc is lehet), majd a "Netbios over IP" protokoll felett megindul a harc a nevkiszolgalova valasert. Ez a folyamat akar 15 percig is eltarthat.
Ha ez veget ert (mert az egyik gepen sem blokkolja a tuzfal program a file es nyomtatomegosztast), akkor a halozati listaban feltunik a 2 gep nev szerint.A turelmetlenebbek "nem megy ez a rohadt halo" felkialtassal ujrainditjak a gepeket, igy soha sem jutnak el a "stabil" allapotig.
Amig folyik a harc a nevkiszolgalova valasert (master browser), a gepek mar elerhetoek IP cim hivatkozassal (nev helyett). Pl:
\\<masik gep IP cime> -
verb003
tag
sziasztok!
új netet kaptam, routerbe megy be a modem, beállítva, ez kész, a dinamikus ip-t hogy állítsam? tp-link router.beállításnál: WAN Connection Type: PPPoE vagy itt a dinamikus ip már?
utánaSecondary Connection: Disabled Dynamic IP Static IP (For Dual Access/Russia PPPoE)
itt a dinamikus elött a pipa. így teljesen rendben van?
mbp 13 - i5 2.4, 8gb.
-
jNk
senior tag
A routerek többsége gyárilag tiltja wan oldalról a webes hozzáférést, azt előbb engedélyezni kell, értelem szerűen a lan oldalról.
Egyébként azt gondolod hogy valaki bedob majd egy linuxos programot egy nagy piros gombbal, amire kattintva egyszerűen lesz net mindenhol úgy ahogy akarod ?
A krealon és általam vázolt megoldás egy kis olvasgatással és előre gondolkodással jár, cserébe önerőből és ingyen lesz neted ahogy szeretnéd.
Hagyhatod ezt egy linuxot és hálózatot is használó ismerősödre, amíg ő dolgozik rajta te azt csinálsz amit akarsz.
Vehetsz egy AP-t is, ami a géped helyett fog csatlakozni a hotspot-hoz és kábelen továbbítja a routeredhez a netet.
Várhatsz egy másik fórumozóra aki lehet hogy mond egy másik egyszerűbb/könnyebb megoldást -
aag
őstag
"Egyébként azt gondolod hogy valaki bedob majd egy linuxos programot egy nagy piros gombbal, amire kattintva (...)"
Igen, szeretném azt hinni, hogy ennek az időnek is be kell következnie egyszer. 2012-őt írunk. Már régen beszélgetni kellene a számítógépemmel magyarul és ő megértené, megcsinálná amit akarok. De úgy tűnik nem errefelé halad a világ...
A routerek többsége gyárilag tiltja wan oldalról a webes hozzáférést, azt előbb engedélyezni kell, értelem szerűen a lan oldalról.
OK, de mi az engedélyezése? Ez?
router wan fix ip: 192.168.10.2
átjáró: 192.168.10.1
dns: 8.8.8.8 és 8.8.4.4Sajnos ez még kevés. Nincs kapcsolat.
Egyébként szolgai módon megcsináltam amit írtál és köszönöm is, de ugyanúgy nem működik ahogy eddig sem működött.
Hagyhatod ezt egy linuxot és hálózatot is használó ismerősödre, amíg ő dolgozik rajta te azt csinálsz amit akarsz.
Az-az igazság, hogy szeretném magam megcsinálni és fejlődni általa. Sajnos vannak olyan hibajelenségek, amik nem adnak hibaüzenetet és akkor a zember csak pislog, hogy most mivan...
[ Szerkesztve ]
-
atos19881101
senior tag
Nem értem, hogy az emberek miért várják a sült galambot a szájukba itt a fórumon. Mi csak útmutatást adunk, a megoldás a kérdező fél dolga. Létezik a google kereső, csak tudni kell használni néha. ... ha pedig nincs meg a megfelelő tudás, akkor szerintem nem kell vele időt vesztegetni. (én sem kezdek neki rakétát építeni ha halvány lila fingom nincs felőle ...)
/** while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut) **/
-
krealon
veterán
"A routerek többsége gyárilag tiltja wan oldalról a webes hozzáférést, azt előbb engedélyezni kell, értelem szerűen a lan oldalról.
OK, de mi az engedélyezése? Ez?"
Leforditom: Egy geppel racsatlakozol a router egyik LAN portjara. Altalaban automatikus cimkiosztassal (DHCP) a gep ilyenkor kap helyi (lokalis) IP cimet a routertol. Az alapertelmezett atjaro (default gateway) a router cime (ezt a halozati kapcsolat reszleteinel lehet megnezni). Bongeszovel megnyitva a http://<alapertelmezett atjaro IP cime> hivatkozast bejelentkezik a router konfiguracios oldala, ahol bejelentkezes utan kulonbozo dolgokat lehet beallitani. Tobbek kozott a "Manage/remote contol from WAN" opciot.
Es mivel nem irtad meg a pontos tipusat a routerednek, tovabbi segitseget nem tudok adni a bealltasban.""Egyébként azt gondolod hogy valaki bedob majd egy linuxos programot egy nagy piros gombbal, amire kattintva (...)"
Igen, szeretném azt hinni, hogy ennek az időnek is be kell következnie egyszer. 2012-őt írunk."
Igazad van. Ha kulcsrakesz megoldast szeretnel, akkor lehetoseged van pl Apple MAC sorozatbol valasztani.
-
jNk
senior tag
A problémákat is megoldó beszélgetés a gépekkel még odébb van, addig sajnos neked kell billentyűzettel és egérrel beállítani a dolgokat
krealon jól leírta a router wan port oldali elérhetőség megoldását, de az igazából csak egy kényelmi funkció, bőven ráér akkor foglalkozni vele amikor már van fix wan ip címe és az ubuntunak is fix lan ip címe, ami pingre válaszol egy számítógépnek ami a routered wifijére csatlakozik.
-
-
törölt tag
válasz atos19881101 #17528 üzenetére
Megkérdezi valóban mindkét gépen újratelepítettem, de semmi haszna!
-
attiati
veterán
Sikerült részleteket megtudni.
Invitel mikrohullámú net: tetőn levő műholdról jön a net kábelen egy szűrőbe (valami POE csatlakozóba) és a szűrő LAN csatijából megy tovább a gépbe. Ezt a netet szeretném megosztani egy laptopra.
A dolgot bonyolítja, hogy le kellett jelenteni invitel felé a gép hálókártyájának IP címét, és csak ezen a gépen megy a net. (ez az IP cím módosítható, de havi 1-2 napon kellene megosztani a netet, így nem szeretném módosítani, ha nem muszáj). Milyen megoldások jöhetnek szóba a netmegosztáshoz?1. asztali gép folyamatosan bekapcsolva, és arról továbbosztani a laptopra? Ehhez mire van szükség?
2. Wifi router? Asztali gépre menne LAN-ról, laptopra pedig wifi-ről. Be lehet állítani a wifi-nek egy olyan IP címet, hogy úgy érzékelje a szolgáltató, mintha az asztali gép lejelentett IP címével kommunikálna?Ha jól tudom, akkor hivatalosan nem engedélyezett megosztani két gépre. Ezt hogy tudják ellenőrizni?
-
Topikgazda
válasz attiati #17531 üzenetére
Az nem IP cím lesz hanem MAC cím.
A legegyszerűbben egy router-rel lehetne megoldani, csak klónozni kell a jelenleg használt gép MAC címét a router-re, van ehhez megfelelő menüpont a router-ben, és már megy is annyi gépen amennyiin csak akarod.
Egyáltalán nem figyelik a szolgáltatók, hogy te megosztod-e otthon a net vagy sem, sőt hiba bejelentésnél még szokták kérni, hogy iktasd ki a router-t,Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni a következőkben? : Adott egy idegen, nyitott hálózat amit az ablakom alatt mérve stabilan tudok használni. (17ms ping stb..) De csak ezen az egy helyen. Kérdéseim: Ha az ablakba rakok egy routert aminek van repeater funkciója akkor az veszi a jelet és tovább osztja a ház többi részébe? A repeater alkalmazásakor nem feleződik a sávszél? Ebben a routerban van repeater funkció? : LINK
Köszi a segítséget.
-
Soma01
veterán
válasz szabifotos #17533 üzenetére
Nincs benne.
Ebben van: TL-WR743ND vagy TL-WA730REMeg van pár 54-es, amiket nem linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Soma01
veterán
válasz szabifotos #17533 üzenetére
Én már nem is tudom minél feleződik (a max elérhető sebesség). WDS-nél tuti. De szerintem repeater-nél is.
-
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #17536 üzenetére
Ne is, nem is ajánlom, de a döntés nem az enyém.
-
szabifotos
senior tag
Köszi a válaszokat! Akkor ha feleződik a sávszél, egy másik megoldás lehet: ha 2 routert veszek egyik a kliens ami veszi a jelet a másik a router ami szórja? Vagy milyen megoldás lehet még hogy ne feleződjön a sávszél?
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz szabifotos #17539 üzenetére
Úgy már tuti, hogy jó lesz, nem fog feleződni.
-
Topikgazda
1; Veszel egy TP-Link 743ND-t ami veszi a wifi-t és kábelesen tovább osztja és kábelen használod.
2; Veszel egy kliens módban is üzemelő AP-t (ez lehet egy TP-Link 743ND is) + akármilyen wifi router-t vagy AP-t.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Soma01
veterán
A 743 tud WISP-hez kapcsolódni, szerintem úgy nem feleződik a sebesség.
De mondja meg valaki, hogy is van ez pontosan.
Ha felezi akkor 1 AP kell (743 vagy 730), a másik oldal lehet szintén 743 vagy 730 vagy bármilyen más, akár 1 sima router is, AP is... -
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #17541 üzenetére
-
sicklife
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ZTE zxv10 W300b routerem szeretném beállítani a wifit de sajnos hiába írom be 192.168.1.1 et nem nyitja meg hogy be tudjam állítani.(Inviteles vagyok ha ez segít) Ebben kéne egy kis segítség választ előre is köszönöm
További szép napot.[ Szerkesztve ]
"Akkor most vegyél egy ilyet vagy vedd meg ezt" :D
-
attiati
veterán
válasz Gubek-Einste #17532 üzenetére
És a másik megoldás (hálókártyával megosztani)?
Cross kábelem már van, és ha jól láttam, akkor 1000 ft alatt kapható hálókártya? (TP-Link TF-3239DL)Ez mennyivel rosszabb, mint wifis routerrel? Figyelembe véve, hogy heti pár óráról van szó (e-mailezés és kevés böngészés). Olyankor úgyis menne a másik gép is, így az áramfogyasztás sem számít. És a cross kábel is megvan már.
[ Szerkesztve ]
-
jNk
senior tag
válasz Soma01 #17542 üzenetére
WISP módban a wifi port működik wan portként, tehát csatlakozik egy AP-hez és mellette már nem tud fogadni klienseket.
Egyébként funkciótól függetlenül, legyen az repeater(kliens és ap egyszerre) vagy csak sima ap, egy wifi rádióban a maximálisan elérhető sávszélesség mindig eloszlik az aktív kliensek között. -
atos19881101
senior tag
-
sicklife
csendes tag
válasz atos19881101 #17548 üzenetére
Avval sem tudok belépni
"Akkor most vegyél egy ilyet vagy vedd meg ezt" :D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest