Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség! 2 Ahogy én csinálom.......
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
dave0825
üzenetére
A csevegő topikból lassan szakmai topikot
csinálunk,de talán még ennyi belefér. 
Igaz,eddig szóba se került, de szerintem a leírtak alapján, a motorkód: Z1.4XE
Megnéztem a videót.Végig padlógázon mentél,a fordulat mégse ment 4200 fölé,nem engedi az ECU,hogy tovább pörögjön, vagyis jelenleg vész üzemmódban működik a motor. (ezt már korábban is mondtam) Húzd szét a csatiját,szerintem semmi nem fog változni,vagyis ő lesz a bűnös.(a csati helye a képen)
Szerintem ezért a vez tengely jeladó a rossz:
"….A vezérmű tengely jeladó-jelet küld a motor-szabályozó modulnak (ECU). Az ezt a jelet "szinkronizáló impulzusként" használja a befecskendező szelepek megfelelő sorrendben történő kivezérléséhez. Az ECU a vezérmű tengely jeladó érzékelő jelét arra használja, hogy meghatározza az 1. sz. henger helyzetét a munkaütem közben….. Ha a motor működése közben a vezérmű tengely jeladó érzékelő jele eltűnik, a tüzelőanyag-befecskendező rendszer számítás-alapú szekvenciális befecskendező üzemmódra áll át az utolsó tüzelőanyag-befecskendező impulzus alapján, és a motor működésben marad…... Működése számítás-alapú szekvenciális üzemmódban történik, amelyben 1:6 annak esélye, hogy a befecskendezési sorrend helyes…." (valszeg ezért is világosszürke szinű a gyertya, = benzinszegény a keverék,)"…p0505 hibakódot villogott ki, ami alapjárati léptetőmotor hiba…"

P0505 Alapjárati levegő szabályzó rendszer
"…Ha megtaláltam volna a motortérben a léptetőmotort, megnéztem volna,… csak nem találtam meg, hogy hol van…"
Azért nem találtad az alapjárati motort,mert nincs neki.Az alapjáratot,az ECU működteti a pillangószelep mozgatásával.Valszeg érzi hogy koszos,betapad,nem könnyen mozdul,(az elmozdulással + levegőt adna) ezért is dobja a hibakódot.
"…Elég olajosnak tűnik, amit nem igazán értek, mitől lehet…."
A ráégett olajos koszosság oka: a szelepfedélből visszavezetett olajpára lerakódása,ráégése a pillangószelepházra,szelepre.A vastagabb cső (1) a vékonyabb cső (2) pedig alapjáraton vezeti vissza a kertergázt a pillangószelep alá. (A kép alapján megérett a tisztításra)
A muskátlis láda gondolom a „rezonátor”
Méréssel a beszívott levegő hőmérséklet érzékelőt is ellenőrizheted,hogy jól működik e.(nem ártana)
Beszívott levegő hőmérséklet érzékelő (IAT)
A beszívott levegő hőmérsékletének (IAT) érzékelője egy termisztor, azaz olyan ellenállás, amelynek értéke a motorba beáramló levegő hőmérsékletének függvényében változik. Alacsony hőmérséklet magas ellenállást (4 500 Ohm -40 °F [-40 °] hőmérsékleten), magas hőmérséklet pedig alacsony ellenállást (70 Ohm 266 °F [130 °C] hőmérsékleten) eredményez.
A motor-szabályozó modul (ECU) egy belső ellenálláson keresztül 5 voltos feszültséggel látja el az IAT-érzékelőt, és a feszültség változása alapján határozza meg az IAT értékét. A feszültség magas, ha a beszívott levegő hideg, és alacsony, ha a beszívott levegő meleg. Az ECU a feszültség mérésével állapítja meg a beszívott levegő hőmérsékletét.
Ha a szívócsatornába áramló levegő hideg, az IAT-érzékelő a gyújtásidőzítésben is szerepet játszik.Ennyit tudtam segíteni,bocs,ha túl hosszú voltam

Új hozzászólás Aktív témák
- TCL Elite 2.6kW és 3.5kW klíma AKCIÓ
- Konferencia kamera + mikrofon egyben - vaddi Conferenceshot AV Camera távirányitóval
- Új Miele Triflex HX2 porszívó 2 év garancia
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Apple iPhone 13 Pro Max Blue 256GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R7 2700 8GB DDR4 256GB SSD RX 6500 XT 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
csinálunk,de talán még ennyi belefér.