Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz
AMD Power #37185 üzenetére
Ez nem igazság kérdése, csak a világ eléggé sokrétű, ráadásul a statisztika eléggé komplex dolog. Negyedéves szinten sajnos sok következtetést nem lehet levonni egy adat alapján, ráadásul a negyedévek nem egyformák, van egy csomó szezonális tényező, ami miatt elég nehezen összehasonlíthatóak.
Hidd el, én is szeretném, ha végre túllennénk ezen, de nem látom semmi jelét a javulásnak a gazdasági életben, sehol. Ha meg is áll a zuhanás, nem azért, mert mostantól növünk, és tele vannak az emberek/cégek beruházási kedvvel és/vagy forrásokkal, amikből ezt meg lehet valósítani. UGyanúgy nem tud senki előre tervezni, ahogy egy éve se tudott, meg kettő.
Csak már lassan elértük azt a szintet, hogy a bizonytalanság miatt elhalasztott, de kényszerűségből hosszabb távon ki nem hagyható beruházásokat most már lassan tényleg el kell végezni, mert a beruházási rátánk már az amortizációt sem fedezi... (és ha nincs beruházás, a GDP sem fog növekedni, a mostani beruházások teremtik meg a GDP 1-2-3 év múlva való növekedésének a lehetőségét)
De ez nem a fenntartható növekedés jele. Ahhoz új tőke kell, kiszámíthatóság, és bizalom. A nélkül nehezen fog menni. -
fokukac
nagyúr
válasz
AMD Power #37179 üzenetére
Azért lehet, hogy korai még az örömöd, több okból is.
Ha megnézzük az alábbi ábrát, azt láthatjuk, hogy negyedéves szinten 7 db, negatív v. nulla közeli érték után sikerült felmutatni egy darab, 0,7%-os növekedést, ráadásul az extra rossz 2012 Q4-es eredmény után. Azért ez már valami. Jobban teljesítünk, hálleluja!
Arról nem is beszélve, hogy egy negyedév nem jelent semmit. Lehet, hogy ez csak egy egyszeri dolog volt, nem elképzelhetetlen, hogy a következő negyedév megint mínuszos lesz. (Ahogy pl. 2011 Q1-ben is történt).Sőt, ha jobban megnézzük, akkor az látszik, hogy a tündérmese kezdete óta - negyedéves szinten - az az egyetlen, 2011 Q1-es eredmény nevezhető igazi növekedésnek (meg ez a mostani). Az összes többi negyedéves adat (9 db) negatív, vagy stagnálás-közeli. Közben azt hallgatjuk 3 éve, hogy majd jövőre, beindul a növekedés, most már tényleg. Hát, végre ideje lenne.
-
válasz
AMD Power #37182 üzenetére
és ezt a kijelentésed mire is alapozod?
az egy dolog, hogy elhiszed, amit a kedves vezetőink mondanak, de hogy ennek túl sok gazdasági alapja nincsen az is biztos, és egy tervezett 0,3%-os éves gdp volumenindex annak ellenére, hogy pozitív, azért nem jelzi egyértelműen, hogy kint vagyunk a recesszióból
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
AMD Power #31968 üzenetére
nem bírnak velem...
A velem egykorúaktól és +2-3 éviektől is még sokszor hülyét kapok. Kiskorom óta +4-5 évvel idősebbek a legjobb barátaim ráadásul kulturált társaság innentől kezdve hál'istennek megszerettem a beszélgetést de nem csak a hülyeségről hanem komoly témákról is.
Én olyan vagyok hogy ha valaki nincs mellettem folyamatosan agyban, akkor onnantól kedve meghalt. Szétszívom a vérét. Meg csipkelődök (verbálisan) folyamatosan. Felveszem ezt a "mű"egó stílust és ez sokaknak nem jön be.
Barátaim szerint harsány és irányító vagyok és ezzel nem bírnak a pasik...Csak akkor irányítok ha az adott illető nincs mellettem agyban...
Szóval vicces. Mert 22-es csapdában vagyok. A saját korosztályomtól hülyét kapok, a 4-5 évvel idősebbek pedig megismerés nélkül azt mondják hogy áá.. a kis tizenéves ....
szerk: általában vagy meg akarnak csak fektetni, vagy egy titkos második szeretőnek... felvállalni nem nagyon szeretnének vagy az már bajjal járna vagy nem lenne olyan kényelmes... ez meg évek óta
-
-
zolynet
veterán
válasz
AMD Power #30806 üzenetére
nemnem, sőt megtoldottam a hétvégét még 3nappal
téli kép Gyenesdiáson
készül a joghurt torta, aztán megyünk megsétáltatjuk a blökit ... pokoli napnak/napoknak nézünk elébe -
BlacKSouL
addikt
válasz
AMD Power #29547 üzenetére
A kerámialap nem túlzottan szereti, ha a hasznos főzőfelületénél kisebb aljú edényt magas fokozaton sokáig izzítanak rajta. Lehetséges, de nem szereti. Ráadásul majdnem olyan gazdaságtalan, mint a régi vaslaposon. Szerintem is a kotyogósról kéne lemondani és napi 10 adagnál már simán megéri egy eszpresszógép. Én 1500 Ft-ért vettem préselős küblit, amivel elég érdekes a kávé, de nem rossz. Viszont azóta is agyalok hogy kéne venni valami eszpresszót.
-
fokukac
nagyúr
válasz
AMD Power #29547 üzenetére
szerintem símán, elvégre attól is felforr a víz? a kotyogó meg szabályoz, nem?
bájdövéj, én kapszulás nespresso-t vettem, ég és föld. Olyan kávét csinál, hogy nyammi, sehol máshol nem iszom azóta olyan jó kávét, mint otthon.
Igaz, egy adag így kb. 110 Ft, de egy 300 ft-os ikeás tejhabosítóval olyan kapuccsinót rittyentek magamnak, hogy csuhajja. -
-
-
-
Viszlát
addikt
válasz
AMD Power #28529 üzenetére
Válasza:
Általában minimálbért ajánlanak, plusz műszakpótlék, nagyjából 90 nettó körül, ehhez hozzájön a borravaló, ami nyáron jó, télen nem igazán (havi szinten 8ezer volt a legkevesebb és 35 a legtöbb). Ahol több fizetést ajánlanak, ott általában nem engednek ki grundozni, vagyis nincs borravaló és a végén rosszabbul jársz, mert annyival meg nem adnak többet. Viszont télen nem kell a mínuszban kint fagyoskodnod.
A munka alapvetően nem nehéz, csak monoton és unalmas, de fizikailag nem igazán megterhelő (állást azért bírni kell), az árufeltöltést általában a nők csinálják. Néha egy-egy gázpalackot azért el kell bírni pár méter erejéig. Hogy összességében mennyire gáz, az 90%-ban a főnöktől függ, ha egy barom, akkor pokollá tudják tenni az életed, de ez azért nyilván a legtöbb munkahelyen így van, itt annyival rosszabb, hogy nappalos műszakban 9 órán keresztül a nyakadban liheghet ha olyan. Az sem mindegy, hogy a kollégák milyenek, ha hiányzik pénz az elszámoláskor, az egész műszak fizet, nem csak a pénztáros, ez sajna mindenhol így megy.
De ha kifogsz egy jó helyet, normális emberekkel, akkor egyébként egy laza meló, viszonylag jó fizuval. Nagy hálózatoknál általában több a munka (eleve nagyobbak a kutak is), viszont jóval kisebb eséllyel kell a helyi minimaffiával együtt dolgoznod, meg mindenféle üzemanyagos üzletekben részt venned ha ott akarsz maradni, mint a magán, félreeső, kisebb kutakon.
-
Mawyx
őstag
válasz
AMD Power #26417 üzenetére
Amikor nekünk voltak 1napos autós lehetőségeink, akkor elmentünk a következő helyekre, mind 1napos kirándulás volt, legkorábban reggel 7-es indulás és este max 7óra fél 8 visszaérkezés jöhetett szóba.
Szentendre (séta a parton)
Esztergom (bazilika)
Visegrád (vár)
Eger (vár)
Győr (séta)
Komárom (vár)
Balaton (víz)
Pannonhalma (apátság)
Gödöllő (kastély)
és kétszer volt Szlovákia (várakat imádom)
Abony (állatkert)
Tudok képtárat mutatni, ha érdekel. -
Tim82
félisten
válasz
AMD Power #26417 üzenetére
Szentendre belvárosa úgy összességében, gödöllői kastély, zsámbéki templomrom, ráckevei kastély... most ami kapásból eszembe jut. Ja igen, a gödi biológiai állomás is jó hely, gyerekkoromban sokszor voltam ott. (Most már azt hiszem, pár száz forintot elkérnek a belépésért, akkor még ingyen volt.)
-
degu
senior tag
válasz
AMD Power #25275 üzenetére
A villanytuzhelyek *platniai* 0,8,es 2,0kWh kozott fogyasztanak./Ha maxon megy az adott lap/
Tehat ha a 0,8-as lapot- 2-es fokozaton hasznalod,akkor kevesebbet fogyaszt,de hosszabb ideig adja le ugyanazt a homennyisegt!
Tehat -eben guba!
En leolvasnam az oraallast,azutan feltennek egy csu"lkos bablevest foni,Maximumra tennem a lapot,azutan,ha forrni kezd,visszakapcsolnam a minimumra.Csak eppenhogy forrjon.
Amikor kesz a bableves,akkor megint leolvasod a villanyorat,es megtudod,hogy egy atlag,egyfogasos kaja mennyi aramot fogyaszt. -
degu
senior tag
válasz
AMD Power #21259 üzenetére
Azert,mert azzal kezdtek,hogy lerohasztottak az Ikarus-t /ami fenykoraban napi 24 buszt szallitott a KGST-nek,meg szerte a vilagnak-baromi occson.../
Miutan kiiktattak a konkurrenciat,megjelentek a meregdraga Volvo-buszok,amiket megvetettek ! a BKV-val,vagy ami meg kiralyabb buli vol BERELTEK.
/Ehhez csak a megfelelo bankszamlara a megfelelo embernek,a megfelelo osszeget kellett elhelyezni./
Es akkor csodalkozunk,hogy le van rohadva a BKV buszallomanya?
Ki jart volna jol,ha az Ikarust eleszti ujra allambacsi,teremtve ismet egy csomo munkahelyet,
nem pedig nyomatni a penct /a MI penzunket!/ a BKV kakukkfiokainak a jollakatasara?
/Eleg volt jo harsanyan kijelenteni,hogy..1 millio uj munkahelyeket teremtunk/
-
lujó55
addikt
válasz
AMD Power #21257 üzenetére
ehhez nem tudom miért volt szükség ennyi időre...
most végre kiszámolták és a fejükre csaptak: heuréka!
lehet, hogy ha korábban előveszik a papírt és a ceruzát rájöttek volna, hogy a BKV sem lenne ennyire leamortizálva, ha normális utak lennének Pesten. Vagy pl. teljes 0-ás körgyűrű kéne, nem völgyhíd -
fokukac
nagyúr
válasz
AMD Power #10374 üzenetére
A múltkoriban behaladtam a közeli éjjel-nappaliba, úgy éjfél tájékán. Egyszer csak bejött 4-5 részeg, miközben fizettem, és az egyik, mikor meglátta a kezemben a sört, odajött, és azt mondta, jó hangosan, mattrészeg hangsúllyal: "Ne igyál, pajtás! Hidd el, az alkohol nem old meg semmit!"
vinnyogtunk a röhögéstől a boltossal -
fokukac
nagyúr
válasz
AMD Power #8885 üzenetére
Irígység, magyar szokás, dögöljön meg a másik tehene, mi?
Kapitalizmus, magántulajdon szentsége, mondanak neked ezek valamit? Szerinted, ha csak úgy elvennének ekkora vagyonokat, ki fektetne be ebben az országban?
Az államadósságot nem ő hozta össze, hanem a politikusaink, akik olyan szociális intézkedéseket hoztak, amivel szavazatokat vásároltak, persze ennek nem volt meg az alapja. (amúgy az adójóváírás is ilyen)Javaslom, költözz Kubába, az biztos Neked való rendszer.
Ui. És még ragozni sem tudsz. Nem csoda, hogy még nem vagy milliárdos!
-
fokukac
nagyúr
válasz
AMD Power #4116 üzenetére
szóval: az éber kormány tudomására jutott, hogy valami gaz ármány miatt vannak emberek (úgy 70-80%), kiknek az új adókulccsal kisebb lett a jövedelme. Nem értik ugyan, de haladéktalanul kommandót állítanak fel, akik lecsapnak a gaz munkaadókra, nehogy szegény emberek károsodjanak. Vagyis , mindenki nyugodt lehet, a kormánytól megvédi a kormány. Persze , ezért illik hálásnak lenni.
"A kormány vállalta, hogy az egykulcsos szja hatására senki nem járhat rosszul, senkinek nem csökkenhet a fizetése. Ennek része a családbarát adózás, a közszolgák bérének kiegészítése, valamint a 2011-es béremelésekről szóló megállapodások. Orbán szerint számos helyen bércsökkenést tapasztaltak a magánszférában, ez azonban nem fogadható el. Ezért akciócsoportokat állítottak fel és lépésket tesznek a helyzet megoldására, hogy a magánszektorban se csökkenhessenek a fizetések."
komolyan mondom, ez a duma egyszerűen elképesztó... :
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- EAFC 25
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- LED világítás a lakásban
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Monitorkalibráló eszközök
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Villanyszerelés
- Direct One (műholdas és online TV)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- DJI RSC2 Pro Combo kit - újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB InWin 301 Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170 i7 6700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 600W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest