Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech

addikt

válasz fokukac #42902 üzenetére

Igazad van, a maximumár még fontosabb, hogy szűrje a hiénákat. Engem nem érintett, mert soha nem ültem be utcán várakozó taxiba, mindig telefonon rendelek, de teljesen jogos, hogy ne húzzák le a Keletinél a külföldieket a taxis hiénák. Kár, hogy csalás ezután is lesz, talán még több lesz a feketéző ilyen árak mellett.

bandus: valóban nem jól írtam, de ez nem az a "várakozási" díj, amiről te írsz!

A rendelet szerinti definíció:
    idővel arányos egységdíj: a szolgáltatás közben a taxaméter által az eltelt idővel
    arányosan felszámítható díj (mértékegysége: forint/perc).

A fizetendő viteldíjat a taxaméter az alapdíjból, a távolsággal arányos díjból és az idővel
    arányos díjból – a határsebesség figyelembevétele mellett – képezi. A határsebesség az a
    sebességérték, amelynél nagyobb sebességgel haladó személytaxi taxamétere a távolsággal
    arányos díjnövekményt, e sebességérték alatt pedig az idővel arányos díj növekedését
    rögzíti.

Az idővel arányos egységdíj 15 km/óra határsebesség érték alatt alkalmazható.

Tehát a 25 perc helyett akkor szerencsés esetben csak 5-10 perc lenne. Belvárosból csúcsban menve viszont elég reális, hogy a gyorsforgalmiig az idő felénél pörög ez is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés