Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nem egy túl árvizes környéken lakom, így csak max a rokonság szempontjából érint a hirtelen olvadás, meg amiatt, hogy napokig mocsárszagot árasztanak utána a földek, de ha decemberig többé nem megy 0 fok alá a hőmérséklet, és legalább havonta 2-3 nap lesz amikor minimum 1-2 órára kisüt a nap, akkor máris jobban fogom érezni magam.
Azzal hogy leesik 20-25 centi hó, önmagában még nincs baj. Azzal van a bajom, mikor hosszú hetekig köd, felhő, pára van, meg a sok nedves lucsok, sár, salak, kavics amit felsoroltam. Mert érdekes módon létezik olyan hely a világon, ahol hideg van, hó is, de mégis képes a nap is sütni. És sokkal havasabb vidékeken is megoldják a síkosságmentesítést anélkül, hogy hegyoldalnyi zúzott követ meg saras salakot kellene kiszórniuk, mint itt nálunk teszik. A kocsi ablaktörlője állandóan megy, literszám fújom az ablakmosót rá, mégis összevissza csikargatja a sok mocsok amit az előttem haladó természetesen vastagon szór fel rá. Mindig nem tarthatok 200 m-es követési távolságot, mert akkor meg megelőznek és azok szórják fel.
Természetesen hó nélkül meg simán el tudom képzelni az életem. Nap nélkül már egyre kevésbé. Volt osztálytársam Angliában van. Azt mondja ott is esik olykor 1-2 napig, de pontosan tudják, hogy utána meg kisüt a nap, és egy ideig úgy is marad. Itt viszont a napos és felhős/ködös napok aránya fájdalmasan erősen az utóbbi felé billen. Télen horror, nyáron meg a sok eső miatt dettó.
Arról már nem ejtek szót, hogy a novembertől áprilisig tartó hosszú hidegekben a semmibe elfűtött pénz, amit a fűtésre költünk sokkal több, mint ha melegebb van. Én szeretem ha nem kell pénzt adni a fűtésre, ugyanakkor én sem fagyok meg, és nem vagyok állandóan megfázva.
Vannak akiket egyáltalán nem befolyásol, hogy a szervezetük megkapja-e a megfelelő mennyiségű napfényt, és az azzal együtt járó hatásokat, az én szervezetem igényli. A japánok képesek állandóan bezárva, csaknem oxigénmentes környezetben dolgozni, élni, nekem napfényre, oxigénre szükségem van.
Tudom azt is most már, hogy az ország 90%-ban nincs is hó, nincs hideg, rengeteget süt a nap, és 9 millió ember hóra, hidegre és napfénymentes időre vágyik, de én pont a szopóágas 10%-ban vagyok.No mindegy, én most még nézegetem a képeimet, megnézem milyen is az ha süt a nap, és megpróbálok nem kinézni az ablakon, élvezem a kapott élmények hatását, megpróbálom odaképzelni magam, remélve hogy holnap reggel nem 10 perc hólapátolással kell kezdeni a napot.
Ja, az említett +10, +12 fok az általában úgy értendő, hogy Szeged 14, Pécs 15, Budapest 10, Salgótarján 3.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus Elite R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB ZALMAN S2 TG 750W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest