- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Ezt nem gondoltam volna, pedig te jól is beszélsz angolul.
Lehet amúgy , hogy igen szoros összefüggés van az iskolázottság és az ilyesfajta viselkedés közt.Remélem fogsz találni idővel olyan munkát, amit szeretsz is, kvalitásaidhoz illik is, és meg is becsülnek. Tényleg őszintén kívánom.
-
NoLF
veterán
én csak annyit tudok mondani, hogy egy igahúzó patkány vagyok jelenleg, semmibe néznek, a bevándorlók értékelnek, a helyiek ugráltatnak (még a 19éves agyoniskolázott kiskurva is) és kinevetnek, ha nem tudok valamit úgy mondani, ahogy kéne, hanem az akcentusom miatt félreérthető. órákig mesélhetném, csak kicsit fári vagyok most de mégis reagálni akarok
viszont ma, na kérem, ma eljött az, amit még nem láttam.
odajött a general manager mikor ment haza, nevemen szólítva elköszönt, és kezet fogott velem. ilyenre még nem volt példa.az okát viszont tudom: 3 nap alatt, 25 óra munkával 25x6,08x0,8=121,6 font nettó fizetésért (számomra, a cég részéről ez nyilván 25x6,08x1,valahány font, := 200 mondjuk) hoztam ennek a kis féregnek 4500 fontot. clear cut case.
panaszkodni pedig nem fogok, hisz kb nettó dupla annyi jattot tehetek zsebre ezidő alatt, mint amit nettó fizuként megkapok erre a 25 órára.
és most megpattintok egy sört és eldőlök mint a rongy.
-
válasz
BlacKSouL #25194 üzenetére
durva amúgy, hogy japper cégeknél mi megy.. nagyon semmibe veszik a külföldieket, ezt egy volt kollégám is mesélte, aki a D betűsöktől jött át oroszlányba. nincs megbecsülés, cserébe elvárják, hogy teljesen kiégesd magad, a sok túlórát, stb stb. sosem dolgoznék japán cégnél, százszor inkább német, vagy amerikai. barátnőm mukakezdéskor, teljesen kezdőként rögtön csúcskategóriás mobilt, meg egy elitebookot kapott. szóval én a helyedben még gyorsan el is jönnék onnan, sokkal jobban jársz a németekkel az autóiparban.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát #25177 üzenetére
Nálunk a cég költségeinek a 80-85%-át az anyag (alkatrész) költség teszi ki, tehát a japánok elmondása szerint is sok van a vállunkon, beszerzőkön. Tehát elvárások vannak, csinálunk mindent amit tudunk, igyekszünk mindent megcsinálni, amit a fizikai határok engednek, és igyekszünk néha 6-7 ügyet párhuzamosan kezelni(ami gyakorlatilag fizikai képtelenség).
Elvárás, hogy kommunikáljunk bármilyen nációból származó angolul beszélő partnerrel, értsünk a matekhoz, a logisztikához, gépészethez, anyagszerkezettan, kémia, számvitel, meg egy kis jog. Ha kell utazunk, akár 18-24 órás "műszakot is simán vállalunk. A fizetés nem épp versenyképes.És a megbecsülést akkor hogy jellemzi az, hogy kollégám 6, én 4 és fél éve egy tetves nyomorult notebookot nem kaptunk se a külföldi üzleti útjaink miatt, se az ideérkező vendégek miatt, se azért, mert minden héten szervezünk vagy résztveszünk értekezleteken, dolgozunk műszaki rajzokkal, excel táblákkal, bemutatókkal, stb.
Van viszont notebookja az összes japánnak, az összes magyar menedzsernek, azoknak is akik reggeltől estig az irodában ülnek az asztalnál, meg a karbantartásnak akik PLC programoznak, illetve úgy 2-3 embernek még. Összesen durván 20 notebook van a cégnél. Van 28 irodista. És 15 irodistának nincs notebookja. Kb 6 ember van aki rendszeresen megy üzleti útra. Utóbbiból 2-en vagyunk beszerzők, a többinek van notebookja.
Autó... Egy 250k-s laptopot nem érdemlünk 6 és 4 év alatt...
De már megy a terv. 2 db Probook-ra jön az ajánlat, méghozzá olyanra amilyet kinézünk. Ha aláírják, akkor kussolok. Ha nem, akkor megyünk elbeszélgetésre...
-
fokukac
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
kételkedem #25174 üzenetére
Viszláttal értek egyet. És az én esetem még talán rosszabb is , mert én még angolul sem beszélek perfekt sőt. Mégis befogadtak, alkalmaznak, sosem hallottam egy rossz szót sem tőlük , még csak egy megjegyzést sem, hogy nem vagyok "bennszülött". Sőt.
Bár mindig elsírom magam, mikor együtt énekelnek, általuk ismert dalokat, (gondolom mint nekünka Gyöngyhajú lány) , tudod, a közös emlékek, stb. Na ezek hiányoznak,hogy nem tudom velük énekelni, velük átélni.
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #25187 üzenetére
Elképzelhető, osztrákokkal nem dolgoztam soha, se nekik nem dolgoztam. De egyébként ha már odáig eljut az ember, semeddig nem tart másik céget keresni ha elviselhetetlen a helyzet. Csak hát mi magyarok nagyon szeretünk panaszkodni, semmi se jó általában, szóval én erős fenntartással kezelem ezeket a nagyon negatív beszámolókat.
Ja azért az megvolt, ahogy a kolléga burkoltan bár, de jól leszólta a sofőr munkát? Ez magyarként mindennapos élményem volt, kint egyetlen egyszer sem történt meg.
-
lujó55
addikt
Nem láttátok a makkát?
Lenne neki egy jó állás, csak repülni kell hozzá -
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #25177 üzenetére
szerintem a németek sokkal nyitottabbak, mint az osztrákok, pláne, a vidéki osztrákok. Gondold meg, Ausztria úgy csatlakozott az EU-hoz, hogy pl. a a tiroli hegyekben nem vehet senki külföldi házat, ezt elérték.
(Amúgy eleve sokkal több bevándorló van a németeknél, és szerintem már az is plusz pont, hogy látja, hogy rendes európai ember vagy Te is, nem valami beilleszkedni képtelen, illetve azt élből visszautasító török/közel-keleti bevándorló)
-
Mawyx
őstag
eltört, nem másik, nem csak leesett és koszos lett, nem, ez esett le és eltört, pont ez, a legkedvesebb; elfogyott; nem volt rá idő; nem sikerült; letiltották; egy korábban esélyes leendőnek vélt melóhely már interjú időpont megbeszélés alatt utasítgatott...a mai termés, de [link]
-
lujó55
addikt
válasz
Viszlát #25177 üzenetére
így már minden világos.
egyszer próbálj ki egy olyan munkakört, ahol azt várják el tőled, hogy innovatív legyél, folyamatosan új ötleteid legyenek amiket rohadt nehéz keresztülvinni, mert "külföldi" vagy. az igazvérű viszont akármekkora hülyeséget kitalálhat, arra mindig van keret megvalósítani.
maga a 22-es csapdája -
Ma lazulás van, Grace Potter and the Nocturnals - White Rabbit jellegű feldolgozását hallgatom, egész kis fülbemászó lett, tetszik. Délután kellene egy kicsit tanulni, pénteken újabb vizsga, de ilyen éves bohóckodás csak, de attól még elég parás vagyok, de ez nálam már csak így megy. Azért remélem hogy nem fog esni ma az eső, esetleg csak estefelé, mert még lenne dolgom.
#25158 NoLF: Tényleg van valami a levegőben, én is sokszor későn fekszem, korán kelek, máskor meg már este 9-10 óra körül álmos vagyok, mármint otthon.
Gratulálok az egy éves évfordulódhoz.
-
tbs
addikt
válasz
Viszlát #25177 üzenetére
A trükk: tudni kell hol a helyed. Ott Te életed végéig csak "vendég" leszel. Mo.-n is ha egy vidéki faluba kerülsz, csak az odaszületett gyerekeid lesznek igazán "odavalók". Nincs ebben semmi fura.
Mondjuk a németajkúaknál nálam is villog az übermens lámpa, de messze ők a legkorrektebbek(!). Csak tudd, hol a helyed...
-
Viszlát
addikt
válasz
Sokaktól hallom én is ezt, de nekem egészen más a tapasztalatom. Szintén egy házaspár által vezetett német cégnél dolgoztam most jó ideig, fuvarozással foglalkoznak, körülbelül 100 alkalmazottal. Mivel munkahelyről van szó, az elsődleges alapja a munkáltatóval való kapcsolatnak az elvégzett munka milyensége. Magyarként furcsa lehet ez a hozzáállás, mert itthon majdhogynem ciki, ha valaki igyekszik a lehető legjobban elvégezni a munkáját. A legtöbb dolog a haveri alapon dől el, kivel vagy jóban, kivel kevésbé, miközben a legtöbben mindenkit lenéznek és igyekeznek éreztetni mindennemű vélt vagy valós felsőbbrendűséget.
Ennél a cégnél is volt egy-két ilyen ember, de a körülbelül egy hónap után a többség (és természetesen a legfontosabb, hogy a főnökék is) már csak arról beszélt, hogy pontos vagyok, a partnerektől csupa jó visszajelzést kapnak rólam (pedig nem beszélek németül, csak angolul), nyugodt szívvel bízhatnak rám rázósabb melókat is, mert tudják, hogy meg fogom oldani. Két hónap munka után a főnök behívott magához és közölte, hogy vett nekem egy új autót, amit csak én fogok használni és a legjobb felszereltségi szinttel rendelte meg. Mivel négy hétig az autóban éltem, ez egy olyan gesztus volt, amiből egyértelműen kiderült, hogy megbecsülnek és figyelnek az igényeimre, szükségleteimre.
A jól elvégzett munka tehát egy jó alap, amire aztán lehet építeni haverkodást, barátságot. De mint munkaerő, soha egy percig nem éreztem azt a munkáltatóm részéről, hogy kevesebbre tartana bármelyik német sofőrjénél, sőt... Az idő múlásával aztán jó barátság is alakult ki közöttünk, ami kölcsönös tiszteleten alapszik. A kezdetektől tudták, hogy számomra ez csak egy közbenső lépcsőfok és Anglia a végcél, mert szeretnék visszatérni az IT szektorba. Óriási meglepetés volt számomra, hogy emiatt semmiféle negatívum nem ért, sőt, amikor szóltam, hogy eljött az idő, a főnököm azt mondta, nagyon örül, hogy alakul az életem, de nagyon sajnálja, hogy egy jó sofőrt elveszít.
Egy szó mint száz, korrektségben és tisztességben messze felülmúlták az eddigi főnökeimet és maximálisan meg volt becsülve a munkám (amit itthon is ugyanígy végeztem, csak az elismerés maradt el).
-
lujó55
addikt
válasz
+1
info confirmed (sajnos) -
bobsys
veterán
válasz
Errefele is beszelnek ilyet, en meg nem talalkoztam ezzel. Nalunk nem igy van illetve az ugyfeleimnel sem latom ezt, igaz ha valami bajuk van es nem ITs azt nem nekem fogjak eloszor elmondani
-
kételkedem
addikt
Tegnap találkoztam egy ismerősömmel, aki Ausztriában egy kisebb, családi vállalkozásban működő hotel vezetőjévé küzdötte fel magát.
Relatíve jól él, jó a kapcsolata a munkaadójával, szereti a munkáját. Az az egy esik rosszul neki, hogy bármit csinál, ő sosem lesz osztrák, vagy német. Sosem fogják úgy megbecsülni, mint egy "bennszülöttet".
Ezt mindenhol így van, vagy van akit egyenrangú munkavállalóként fogadtak el külföldön?
-
fokukac
nagyúr
válasz
Winner_hun #25167 üzenetére
kenjél rá mééég páclevet
-
NoLF
veterán
zzzzzzssssss azzeg ezt a napot... és mi lesz még holnap.
-
stranger28
addikt
válasz
Winner_hun #25167 üzenetére
wtf?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #25166 üzenetére
Kicsit ződ és a külső rész sötétebb.
-
Winner_hun
félisten
láccik
-
Vigneau
félisten
válasz
kételkedem #25140 üzenetére
Én is 33 évesen váltam, el is vitt 6 millát ez az "üzlet". Mindez 3 éve volt, most meg lehet, hogy utcára kerülök én is. Azért nem adom meg magam olyan könnyen, az tuti - legalábbis bízom magamban. Szép dolog, hogy ilyen időket élünk.
-
ToBeY
nagyúr
Megint nem sikerült elintézni az útlevelet,mert ismét rossz a rendszerük.
De legalább rendes volt az ember ideszólt telón -
fokukac
nagyúr
valami van a levegőben,
én is rosszul aludtam tegnap, pedig hulla fáradt voltam.
szombaton a bnőm keltett reggel 7-kor, mert tanfolyamra ment.
vasárnap apámnál voltam Szegeden, ő 5:20-ig hagyott aludni
ma pedig ezek után magamtól felébredtem 5-kor.
persze, aztán 6 körül visszaaludtam, és így sokkal álmosabban kelhettem 7-kor... -
NoLF
veterán
válasz
kételkedem #25157 üzenetére
képességeim sora végeláthatatlan
gera: nem tudom most mi van velem, egy pár erősebb este után képes vagyok 12 órát is húzni, most meg nem megy... remélem hamar vége szakad, mert ez a hét sokat ki fog venni belőlem, az tuti.
apropó május 21én volt, hogy 1 éve érkeztem Albionba
-
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30 #25137 üzenetére
nem az volt, hogy nem akartam aludni, hanem hogy nem tudtam, hiába próbálkoztam. szerintem olyan 7 körül sikerült elszunnyadni, s tessék, dél van és már kakukkolok...
-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac #25151 üzenetére
Engem is akkor, de én pont előtte használtam el a megtakarításaimat (deviza hitel felvétele), a végkielégítéssel meg sokra nem mentem. Vagyis az optimizmusom szivatott meg, úgy voltam vele, hogy nehogymár 10 év tapasztalattal ne kapjak munkát... aztán nem kaptam.
Csak azt bánom, hogy akkor egyből nem ültem repülőre, de hát utólag könnyen okos az ember. Így most sokkal nehezebb, de nem lehetetlen. -
fokukac
nagyúr
válasz
Viszlát #25149 üzenetére
Persze az egyéntől függ...
Engem is kirúgtak (a cég kétharmadával együtt) 2009 tavaszán, de én élveztem.
Gyakorlatilag életem két legszebb hónapja volt, miután kirúgtak. Olyan dolgokat csináltam, amire korábban nem volt időm, kirándultam, bicikliztem, filmet néztem, stb. Megnéztem pl. 4 évad 24-et...
persze ehhez, hogy ezt értékeljem, kellett az is, hogy előtte évekig napi 16 órát üljek egy sötét és büdös irodában, és a kb. másfél évre elegendő tartalékom sem volt elhanyagolható (így utólag viszont már úgy látom, bárcsak betörlesztettem volna a chf-hitelembe az egészet... )
persze, aztán szerencsém volt, 2 hónap alatt találtam másik helyet.
-
stranger28
addikt
válasz
Viszlát #25149 üzenetére
Pedig ez egy hiba, agyi kihagyás, pontatlanság, eltérés, anomália, stb. Az én agyamban minden nap 2-3x megfordul, mégsincs szükségem orvosra, mint a legtöbbnek. Családi környzetről ne is beszéljünk.
Ezek után én merem saját hibának nevezni, mert én egyáltalán nem vagyok szerencsés. És bizony büszke vagyok, bármennyire is szánalmas dolog.
Az öli meg magát, aki meg akarja ölni magát, nem csak úgy véletlen történik. Írnak levelet, megtervezik, tudatosul, hogy végük, nem kelnek fel utána és jön a sötétség. Biztos sok idióta hisz a túlvilágban is, meg a sok istenes népbutításban, aztán könnyebben teszi meg.
Én is felfelé tartok viszont, és ennek kell örülni, mert ennyi maradt.
/Bocsi az előbbi trágárságért, de az nagyon kellett oda./
szerk: Akik pedig családokat hagynak hátra adóssággal, azok mit képzelnek magukról? Honnan veszik a bátorságot, hogy az ő adósságukat a kölykök fizessék, szarérhugyér dolgozva? Az ilyeneket - sajnálom -, de nem tudom embernek nevezni.
-
Viszlát
addikt
válasz
stranger28 #25146 üzenetére
Az arányokat szerintem jól érzed, a megfogalmazással azonban nem tudok egyetérteni, mert elég durva dolog ezt hibának nevezni. Függ a neveléstől, családi környezettől is az, hogy mennyire erős személyiséggé válsz felnőtt korodra, ezekre pedig nincs befolyásod, olyan amilyen.
Én éppen ezért mindig úgy fogalmazok, hogy szerencsés vagyok, mert egy jó családban nőhettem fel. Az elmúlt három évben én is elbuktam mindent, nálam is a munkahely elvesztésével indult a lavina. Igaz, saját családom még nincs, de így is elég nagy pofon volt az élettől, olyan körülményekbe kényszerültem bele, amikre rémálmaimban sem gondoltam volna korábban. Kemény munka árán most már felfelé haladok, bár még igen hosszú az út. De teljesen őszintén mondhatom, hogy soha meg nem fordult a fejemben az öngyilkosság, viszont ezt nem gondolom érdemnek (lásd a fentieket).
-
stranger28
addikt
válasz
Tothgera30 #25147 üzenetére
Manapság már mindennaposak ezek a bukták. Nézz szét..
Másrészt ott az igazság a soraid között. Túl kell élni. És ha elvitték a házat? Vigyék a kurva anyjukat, veszek másikat. És ha nincs munkád? Inkább szart pucolok, de biztos nem fogok éhezni. Milyen érzés? Szar. Mit tudsz tenni? Túlélsz.
És, ha megölöd magad? Mire mész vele? Szerintem mindenki fejében megfordult ez már manapság. Nem is tudom milyen top helyen vagyunk öngyilkosságban, meg régen is voltunk, ha jól tudom. Tudnád te hány ismerősöm döntött így, és hánynak lett volna később lehetősége talpra állni. Utána megint elesik nyilván, de feláll b+.
Ennyit még ehhez a témához: [link]
Mennyien élünk még így...
-
válasz
stranger28 #25146 üzenetére
Azért annyira nem mindennaposak hogy a hiteles autót/házat lefoglalja a bank, és a semmiért fizet. Azután már ha a munkahelyről is kirúgják, és elindul a lavina, akkor eléggé maga alá temethet mindent. Most őszintén, én is kikattannék és nem látnám tovább értelmét hogy éljek. Nem mondom hogy boldognak kel lenni, mert én sem vagyok az, de néha egy kis örömöt lehet csempészni a hétköznapokba, és talán ennyi elég is hogy túlélje az ember. De mint korábban említettem, nekem is hozzátatozóm ebbe a csapdába esett (bár nem hitel, de érzelmileg felőrölte magát), így akkor megviselt engem is a dolog.
-
stranger28
addikt
válasz
kételkedem #25143 üzenetére
80%-ban ez az alany hibája. 20% a külső tényező, balszerencse. Ez az én tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Saját is és mások kárára szerzett is. Vannak emberek, akiken egyszerűen nem lehet segíteni.
(#25144) Tothgera30: Ezeket pedig általában hamar megszokja az ember, mivel ezek mindennapos dolgok szinte. Aki ettől ennyire kiborul...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Sajnos nem egyedi a jelenség...
Pár hónapja az egyik legjobb barátom nevelőapja vetette vonat elé magát, milliós adósságokat hátrahagyva. Olyan adósságokat, amikről a családja nem is tudott - szégyellte elmondani...
elképesztő ez a mai világ. -
válasz
Pedig elég könnyen el lehet oda jutni, már akkor is ha csak úgy érzi hogy nincs már kiút, esetleg minden amit épített/létrehozott, a szeme láttára semmisül meg.
-
kételkedem
addikt
válasz
stranger28 #25142 üzenetére
Nem tudom hogyan jut el valaki odáig, hogy maga ellen forduljon. Szerintem a külső tényezők mellett (romló anyagi helyzet, magánéleti gondok) kell hozzá egy fajta lelki beállítottság is.
-
stranger28
addikt
válasz
Ilyen az élet. Megölni akkor sem kell magadat...
-
tbs
addikt
válasz
-
kételkedem
addikt
A hétvégén öngyilkos lett egy 33 éves ismerősöm, egy 50 éves pedig elrepült Dániába, hogy egy farmon dolgozhasson. Bár látszólag semmi köze a két esetnek egymáshoz, a reménytelenség, a kilátástalanság a mozgatórugója mindkét történetnek.
A fiatal sráctól elköltözött, majd elvált a felesége, maradt viszont a kocsi és lakáshitel. A vállalkozása is egyre kevesebb pénzt hozott. Az idősebb több szakmával, évtizedes gyakorlattal került utcára. Megfutotta a szokásos köröket, de gyakorlatilag mindenhonnan elküldték, 50 évesen már nem kellett sehova.
-
Te sem tolod keményen
. Egyszer meló + suli után még fennmaradtam a haverokkal italozni, este pedig otthon még gépeztem, összesen lehetett vagy 26-27 óra az ébrenlét időtartama, este azért már igencsak fájt a szemem, és nyitva tartani is alig tudtam, meg néha-néha kimaradt ez-az, azután persze feladtam és kidőltem
. Szóval inkább próbálj aludni és pihend ki magad
.
-
NoLF
veterán
válasz
lujó55 #25135 üzenetére
valami lehet a levegőben, hisz 14 órát melóztam, kb 25 km-t mentem közben, 1850 fontot kerestem az étteremnek, meló után söröztem több, mint 2 órán át, és a mellékelt ábra szerint még mindig nem alszom, pedig ma is 4től zárok... meg holnap, meg azután, meg azután, meg azután, meg azután, s végül vasárnap déltől.
ja nem, kedden reggel 10től zárok...
-
Mawyx
őstag
Macska éjjel 2-kor ki, 4-kor be, 5-kor ki, felrobbanok, ezt direkt csinálja
vágok egy lyukat a bejárati ajtóra neki
-
neduddki
nagyúr
válasz
Winner_hun #25129 üzenetére
HI!
lattam:- ) koszi
udv
neduddki
-
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #25123 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
válasz
Tothgera30 #25125 üzenetére
Enyémre is ráférne már 1 tupír úgy érzem, avagy akkor ez ilyen ragályos dolog lehet védőoltást kéne ellene
UI: Igaz rám is rámférne 1 változás -
lujó55
addikt
válasz
Tothgera30 #25123 üzenetére
nekem is cserélnem kéne már.
mondjuk nem ugyanazért amiért te, egyszerűen csak unom már. -
Elég hosszú sztori, mármint hogy az,... hogy miért. Egyszerűen letudhatnám annyival hogy letelt a két év és cseréltem Sam Fisher-t (...akkoriban úgy éreztem magam mint a főhős abban a bizonyos játékban...). De mivel az életemben történt egy-két változás, barátok jöttek-mentek, lassan végleg elköltözöm, talán komolyodtam és voltam sokáig melankolikus, de a legfontosabb, hogy ezidáig volt egy nőnemű egyén is, életem szálai között, akivel már nem fogok találkozni/beszélgetni, neki állítok ezzel emléket (un. "kék hajú lány", aki amúgy fekete, egy különleges tinccsel
). Tehát két év nagy idő, eltelt, hát túl vagyunk rajta, ezt is megéltük, próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, változni, lassan felépülni, rossz emlékeket és eseményeket felejteni, emiatt változtattam az avatart. Szerintem ez így elég magyarázat, a többit esetleg/talán/csak privátban osztanám meg, szigorúan magánjellegűen.
...bár először ugyan ilyenre gondoltam,mint az előző (ha már változtatni lehet), de kell a változás, talán így jobb, és egy kis emlék is...
-
Tim82
félisten
válasz
Tothgera30 #25121 üzenetére
Új avatar? (Oké, ez nyilvánvaló, de az okra lennék kíváncsi, hogy miért.
)
-
Asztali gép összetéve, nagyon király, már csak az új lapot várom
.
-
csapos2
addikt
válasz
neduddki #25111 üzenetére
Hát.. ööö... nos... a butus csacsi feltette ezt a dolgot, amit linkelni tetszett. De ilyen volt is fent, amikor a rendszert raktam, akkor természetesen feltettem a kapott verziót. Ez a jelenlegi, szépen összekócolta a vga kicsinyke agyát. ;-] Visszatettem a gyárit. Most ismét működik, de csak úgy, mint eddig. Az említett felbontásokat, vagy nem ismeri, vagy velem akar kitolni, és nem ajánlja fel.
Pedig a vetítéshez nem volna rossz...
Azért értékelem a segítő szándékát önnek is és Tim úrnak is.
-
lujó55
addikt
503 volt egész reggel, 9-kor feladtam és inkább elkezdtem purhabbal játszani.
kérdés: mivel lehet a purhabot PE műanyag felületről szakszerűen eltávolítani. Magyarul: véletlenül hozzádőltem az ajtónak és a ruhámon volt egy kis nyers purhab. a szép fehér műanyag ajtó sárga lett. nem akarom összebarmolni, ha nem lehet leszedni róla, akkor ott marad, mert nem feltünő, csak engem bánt. -
bobsys
veterán
As miert van, hogy tobbnyire 503-ashibat kapok ha hozza akarok szolni?
Egyebkent, visszaerkeztem Sydneybe, volt 3 nap Los Angeles is, ha erdekel valakit -
csapos2
addikt
Szia mindenki!
Adott egy ATi Radeon X1950 vga. Alapjáraton nem ajánlja fel az 1366X768 és az 1280X720-as, de még az 1280X800 felbontást sem. Van valami módja, hogy rávegyem az említett megjelenítési formákra?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #25083 üzenetére
Aaalvás. De előtte még frissítő fürdés
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest