- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
kételkedem #25174 üzenetére
Ez itt a világ végén egyáltalán nem így van.
A "bennszülöttek" teljesen korrektek, és ha beilleszkedően áll az ember a dolgokhoz akkor teljesen partnerként meg egyenrangú félként kezelik. Sőt ha bizonyítasz a munkahelyen meg nem a saját távolról hozott hülyeségeid erőlteted a többire hanem a jó dolgokat akkor még könnyeb a helyzet. -
tildy
nagyúr
válasz
Viszláttal értek egyet. És az én esetem még talán rosszabb is , mert én még angolul sem beszélek perfekt sőt. Mégis befogadtak, alkalmaznak, sosem hallottam egy rossz szót sem tőlük , még csak egy megjegyzést sem, hogy nem vagyok "bennszülött". Sőt.
Bár mindig elsírom magam, mikor együtt énekelnek, általuk ismert dalokat, (gondolom mint nekünka Gyöngyhajú lány) , tudod, a közös emlékek, stb. Na ezek hiányoznak,hogy nem tudom velük énekelni, velük átélni.
-
Viszlát
addikt
válasz
Sokaktól hallom én is ezt, de nekem egészen más a tapasztalatom. Szintén egy házaspár által vezetett német cégnél dolgoztam most jó ideig, fuvarozással foglalkoznak, körülbelül 100 alkalmazottal. Mivel munkahelyről van szó, az elsődleges alapja a munkáltatóval való kapcsolatnak az elvégzett munka milyensége. Magyarként furcsa lehet ez a hozzáállás, mert itthon majdhogynem ciki, ha valaki igyekszik a lehető legjobban elvégezni a munkáját. A legtöbb dolog a haveri alapon dől el, kivel vagy jóban, kivel kevésbé, miközben a legtöbben mindenkit lenéznek és igyekeznek éreztetni mindennemű vélt vagy valós felsőbbrendűséget.
Ennél a cégnél is volt egy-két ilyen ember, de a körülbelül egy hónap után a többség (és természetesen a legfontosabb, hogy a főnökék is) már csak arról beszélt, hogy pontos vagyok, a partnerektől csupa jó visszajelzést kapnak rólam (pedig nem beszélek németül, csak angolul), nyugodt szívvel bízhatnak rám rázósabb melókat is, mert tudják, hogy meg fogom oldani. Két hónap munka után a főnök behívott magához és közölte, hogy vett nekem egy új autót, amit csak én fogok használni és a legjobb felszereltségi szinttel rendelte meg. Mivel négy hétig az autóban éltem, ez egy olyan gesztus volt, amiből egyértelműen kiderült, hogy megbecsülnek és figyelnek az igényeimre, szükségleteimre.
A jól elvégzett munka tehát egy jó alap, amire aztán lehet építeni haverkodást, barátságot. De mint munkaerő, soha egy percig nem éreztem azt a munkáltatóm részéről, hogy kevesebbre tartana bármelyik német sofőrjénél, sőt... Az idő múlásával aztán jó barátság is alakult ki közöttünk, ami kölcsönös tiszteleten alapszik. A kezdetektől tudták, hogy számomra ez csak egy közbenső lépcsőfok és Anglia a végcél, mert szeretnék visszatérni az IT szektorba. Óriási meglepetés volt számomra, hogy emiatt semmiféle negatívum nem ért, sőt, amikor szóltam, hogy eljött az idő, a főnököm azt mondta, nagyon örül, hogy alakul az életem, de nagyon sajnálja, hogy egy jó sofőrt elveszít.
Egy szó mint száz, korrektségben és tisztességben messze felülmúlták az eddigi főnökeimet és maximálisan meg volt becsülve a munkám (amit itthon is ugyanígy végeztem, csak az elismerés maradt el).
-
lujó55
addikt
válasz
+1
info confirmed (sajnos) -
bobsys
veterán
válasz
Errefele is beszelnek ilyet, en meg nem talalkoztam ezzel. Nalunk nem igy van illetve az ugyfeleimnel sem latom ezt, igaz ha valami bajuk van es nem ITs azt nem nekem fogjak eloszor elmondani
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a politizálás!
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Háztartási gépek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest