- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z0C!
őstag
bringás témához hozzászólva.
hálistennek ?! nem pesti vagyok...
Miskolcon kicsit jobb a helyzet...bár itt is vannak vasparasztok. Mondjuk pont egy tahó miatt hiányzik 1 fogam.
Igazából azokkal a bringásokkal van baj akik apukamegvetteabringátakettesátlagra feelingesek. lába alig ér le a pedálra de ő CCzik meg ugrabugrál.
számtalanszor volt példa hogy csórikám teker mint gép, de alig halad mert rosszul volt beállítva a váltó és az úton hegymenetben tekert...és meg elsuhantam mellette...
ha autóval lennék 1-2 bringásra simán ajtót nyitnék....
na de peacerühellem a hal illatát
-
Winner_hun
félisten
keopsznak mióta van új avatarja?
Igaz a kicsit ugyanúgy továbbra is gáz mint ahogy az az előző avatarjánál is volt.. -
venember83
nagyúr
Érintőlegesen a témához kapcsolódva.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #10696 üzenetére
Egyrészt nem az Erste székházban dolgozom, ahogy azt amúgy jól tudod... másrészt meg legfeljebb este 22 után, mert addig tart a holnapi műszakom. Amúgy kerekezz inkább velem akkor haza a Duna Plazától a Pöttyös utcáig, amit - elvileg - végig bringaúton meg lehet tenni, aztán majd szentségelsz egy sort és nem a bringásokra fogsz.
Btw, amikor forgalomba (= tulajdonképpen bárhova, ahol autókra számíthatok) megyek, elvből nem tömöm be a fülemet (de ettől függetlenül ismerek olyan pályát, ahol nyugodtan hallgathatok zenét bringázás közben - de oda autónak nincsen bejárása). Abban egyetértek, hogy aki ezt csinálja városban, annak jár a headshot, de az arány még mindig jóval kisebb, mint hiszed.
Ja és én egyszerűen nem szállok el attól, hogy kétkerékre ülök. Az ócska, felújított bringámmal, aminek vannak gondjai (csak épp nincs 100-120 ezrem egy új, az én méretemre való bicajra), nem leszek király és nem tekinthetek el az óvatosságtól.
-
fokukac
nagyúr
Nem érted. Nem jónéhányat látok, hanem majdnem mind, aki az utamba esik, valamit úgy csinál, hogy veszélyes. ez van, elbeszélünk egymás mellett várlak holnap 7:50-kor az erste-székháznál, beszállsz mellém, és megmutatom, miről beszélek. De jöhetsz fél 7-kor a Vígszínházhoz is...
Ui. amúgy jól esik, hogy Benned pl. van életösztön. Az általam felhozott társadalmi csoportban nincs. Mennek, mint a meszes, a fülük be van dugva, és kacskaringóznak az úttesten, várva, hogy mikor üti már el őket valaki. Csak azt csodálom, hogy lehet, hogy még életben vannak.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #10693 üzenetére
Értem, tehát ha látsz jónéhány szabálytalan bringást, akkor mindenki, illetve a halmaz 90%-a idióta, nem tud bringázni, óvatlan, ügyetlen, elővigyázatlan, stb.
Btw, én pedig azt tapasztalom, hogy az autósoknak úgy 30-40%-a imád bevágni a bringasávba (pl. ma hazafelé a Károly körúton/Múzeum körúton), szeretnek be is parkolni egyébként oda, sőt, a kedvenc részemen, a Könyves Kálmán körúton úgy szeretnek parkolni menni (!) a buszpályaudvarhoz át a bringaúton, hogy előtte "elfelejtenek" jelezni. Ezek mind csak mai dolgok, úgy a 12. esetnél hagytam abba a számolást, fontosabb volt a hazajutás, mint a vérnyomásom felesleges emelése.
De nyilván erről is a bringások tehetnek. Mert autó mögött csakis sokkal felelősségteljesebb emberek ülhetnek...
Én amúgy általában halál óvatos vagyok (jó, van a közelmúltból ellenpélda is, amikor egyszerűen gyalog átkelve majdnem elbaszott az autó, amúgy zebrán, mert annyira fáradt voltam, hogy nem néztem körül rendesen, de ilyen egyszer fordult elő), gyűlölök autók között tekerni és kb. három hetente egyszer lennék hajlandó (de az Astoriánál pl. úgy van megoldva a "bringasáv", hogy muszáj...), mindig van nálam lámpa, prizma stb. És még így is időnként leizzadok, mert teljesen szabályosan menve számolhatok pl. a hirtelen begyorsuló autókkal a Lágymányosi híd alatt, amelyek imádnak kanyarból vakon elővágódni, úgy, hogy nekem van zöld. Soroljam még? Vagy veszel nekem is videokamerát?
-
fokukac
nagyúr
Az autósok meg lehet, hogy trollok, de van rendszámuk, biztosításuk, és ha koccannak, nem halnak meg. Ha egy biciklis elém esik, akkor nincs esélye...
Gondolkozom rajta, hogy miért gondolom ezt a biciklisekről. Talán azért, mert minden nap idiótákkal találkozom?
Volt egy kósza gondolatom, hogy beszerelek az ablakba egy kamerát, és felveszem a közlekedési szituációkat, amikbe keveredek. Komolyan hihetetlen, hogy az alatt az 5 perc alatt, míg az árpád-hídtól beérek a vígszinházig, 5 perc alatt hány idiótával találkozom...Amúgy pedig: az, aki beeresztette a bicikliseket egyenrangúként az autók közé, az nem volt normális.
Védtelenek, csak ezt nem veszik észre. Az pedig, hogy azt hiszik, hogy rájuk csak szelektíven vonatkoznak a szabályok, és átmehetnek pl. a piroson, mehetnek az ideális íven, cikk-cakkozva, jelzés nélkül, este lámpa nélkül, szembe az egyirányú utcában, továbbá, hogy igen jelentős hányaduk fülhallgatóval közlekedik, esetleg kapucnival, sehallselátdömötör-módjára, igen csk elgondolkoztató.Mondjuk sokukon látszik, hogy soha életükben nem bicikliztek korábban... főként nők... egyenesen menni sem tudnak, úgy ülnek, mint otthon a karosszékben, magasan van a súlypontjuk, dűlöngélnek...
Az ÖSSZES biciklist elzavarnám Dániába, egy tanulmányútra, hogy nézze meg, hogy ott hogyan közlekednek.
Én 20 éven át bicikliztem, nagyon sokat kis utcákban, de soha eszembe nem jutott volna, hogy a Hungária körúton menjek az autók között, vagy akár a Margit-hídon.
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #10688 üzenetére
a biciklisek 90%-a szimplán őrült
Persze, természetesen, az autósok meg mind ma született bárányok, csak a bringások 90%-a az, amelyik ilyen elmebeteg és vérengző. Ilyenkor elgondolkodom a Te józan eszeden...
Egy alapvető probléma szokott lenni az ilyen megfigyelésekkel: 10 bringásból kilenc nem hullajelölt, de azokat nem fogod észrevenni, mert ők szabályosan közlekednek... De azért szép általánosítás volt, már meg is alapoztad, mennyire kell Téged ilyen témában komolyan venni.
valószínűleg mostantól nemhogy kocsira, buszra se szállok, hanem kénytelen leszek villamosozni vagy gyalogolni.
Épkézláb ötlet, bár azzal, hogy kiszállsz az autóból, már Te is gyanús vagy, hogy esetleg liberális csökevény vagy.
-
fokukac
nagyúr
a biciklisek 90%-a szimplán őrült (ma is elütöttem majdnem hármat, míg elértem a Vígszínháztól a Lehel térig, mert szembejön az egyirányú utcában, a neki a BAL oldalon, mert nem néz oldalra, és mert ő az autók között akar az új jobb széléről jelzés nélkül balra menni. pl. Érdekes amúgy, hogy amint kiérek az Újlipótvárosból, egyből lényegesen lecsökken a számuk...).
A buszsáv vagy biciklisáv meg lényegében mindegy, áteresztőképesség-szűkítő forgalmi akadály
Bár a szélső sáv eddig is biciklisávként működött a hídon, ahonnan a tisztelt ízi rájderek időnként átrántották a bringát a villamossínra, ha ott jobban lehetett haladni.Na mindegy, a Maaaargit-hidat sikerült úgy elb.szni, hogy valószínűleg mostantól nemhogy kocsira, buszra se szállok, hanem kénytelen leszek villamosozni vagy gyalogolni.
Vagy esetleg átköltözni Budára.
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #10679 üzenetére
De jó is lenne Pécsett lenni... Egy rugóra jár az agyunk, azt hiszem.
Verus: szóval Húsvétkor te szoktál locsolni?
-
Tim82
félisten
válasz
fokukac #10685 üzenetére
Annak függvényében, hogy FB-n jöttél betrollkodni egy kis bringásköpködésre, ugye vágod, hogy cseppet máshogy volt érthető a bringasávos megjegyzésed, aranyapám?
Btw, a Margithídnál kb. a felújítás első 4 hónapján belül látszott, hogy nagyon el fogják cs*szni. Nem értem a meglepődésedet, én tudtam, hogy abból - a Szabadság-híddal ellentétben - semmi jó nem fog kisülni...
Egyébként meg nap mint nap halálra bosszantom magam, hogy mennyire szarok az ún. "bringautak" Bp.-n. Nem véletlenül szokták "emelni" a hangulatomat a ghostbike-ok a Stefánián...
-
fokukac
nagyúr
Ez van, aranyapám, troll vagyok. Csak naponta kétszer átmegyek a hídon, általában busszal, néha villamossal, ritkán gyalog vagy kocsival, és szétb.sz az ideg, hogy hogy lehet valamit így elizélni. 30 milliárdért erre futotta... Hiába 1 méterrel szélesebb, nincs biciklisáv, de van új kandeláber-sor, és híd-közepi lámpa
A hídfőig áll a sor... (mindkét irányba)
Itt a piros, hol a piros?
Nagyon korszerű megoldás, szerintem az Árpád-hídra is kéne egy ilyen.
Külön felhívnám a figyelmet a szimmetrikus vonalvezetésre!
És, ha netán átjutottál, akkor ne hidd, hogy vége van
Új zebra a Balassi utcánál. Eddig is volt, csak lámpa nélkül, de az nem elég trendi...
Azt, hogy a budai lehajtót hogy szúrták el a lámpával, már meg se említeném.
Igaz, az fél éve volt. -
lorcsi
veterán
a westend körül van valami jó étkezde ?
-
Verus
senior tag
A klasszikus nekem valahogy nem jön be... de az erotikát tartom, férfitesteken lecsorduló vízcseppek --- hm --- jó ok, néha a kevesebb több
Viszont kár hogy nincs szemöldökemelgetős smileym, pont ide illene
Vénember: Nyilván nem unatkoztak, biztos malmoztak...csiki-csuki.
ÉKE
-
venember83
nagyúr
Ja, a kolléganő se volt morcos. A hétvégén meglátogatta a távbarátját, állítólag sokat esett az eső, és ezért kénytelenek voltak a lakásban ülni szinte egész hétvégén. Szegények. Azonban minden bizonnyal kiötlöttek valami társasjátékot, és nem unatkoztak, legalábbis a mai kedélyállapotból ítélve.
-
fokukac
nagyúr
Gyerekek, a Margit-hidat úgy b.szták el oda-vissza, hogy azt tanítani kéne a közlekedésmérnököknek a BME-n, de komolyan.
Zebra a híd közepén, végén? Dugó, oda-vissza.
Zebra és lámpás kereszteződés a lehajtónál? Dugó, torlódás.Elképesztő, hogy ebben az országban csak az elkúráshoz értenek. Tényleg hihetetlen...
Már várom, hogy kijelöljék a buszsávot.
Vagy biciklisávot...
-
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #10640 üzenetére
Hát, hogy Bon3ss vacsira hívtak, ugye.
Kedves pécsi fórumtárs: Ja, a fakanálra, seprűre, usw.
-
bnss
veterán
"Át tudom érezni milyen, de azért na, látok benne egy kis erotikát is bocs"
A hungaroringi elázás után érdekes jelenség lehettünk - az arcokból ítélve -, amikor elázva, póló nélkül mentünk kvázi végig Pesten a "nagykörúton". Ha választani lehet, inkább a klasszikus vizes pólós versenyzőket részesítem előnyben.
Z0C!: a piros zászlónál már indultunk vissza Pestre, ha már gatyáig eláztunk, legalább a dugót ússzuk meg az M3-ason jelszóval. Kérdésedre a válasz: igen, Pesten váltásruha várt a hazaútra.
-
.bableWes
őstag
válasz
kételkedem #10673 üzenetére
ezért utálom tanulni öket. amig a "kék függöny" a könyveb azt jelenti, hogy: "az erkölcs, lélek nyitottság, bezártság" addig a költö tényleg azt gondolta, hogy kék a függöny.
persze kis tulzás, de a lényeg benne van
na mindegy már csak két magyar tétel... -
kételkedem
addikt
válasz
.bableWes #10669 üzenetére
Ez annak az ékes példája, mikor valaki ír valami zagyvaságot, melyre úgy tekint, mintha vers lenne. Valakik ezt addig elemzik, csűrik és csavarják, míg mindenki el nem kezd csodálkozó nagy kerek szemekkel bólogatni, hogy tényleg, ez egy vers! Nem is akár milyen, hanem kifejező, ritmusos, a léleknek csoda jó!
A vers elemzéseket egy időben nagyon szerettem. Aztán előfordult, hogy számomra a leírtak egészen mást jelentettek, mint ami a tantervben elő van írva. Persze azt kellett megtanulni, amiről valaki úgy gondolta, hogy a vers csak azt jelentheti, amit ő lát. Onnan kezdve már nem szerettem annyira a verselemzéseket....
-
Z0C!
őstag
-
.bableWes
őstag
"A vers 13-14 szótagos ún. nibelungizált alexandrinokból áll"
ez mi a fa szom? -
bnss
veterán
válasz
venember83 #10616 üzenetére
A főzőkanálra gondolsz?
kételkedem: ne tetézd, kérlek!
---
Szebb napot! Persze, hogy akkor esik az eső, amikor nincs nálam esernyő és az autó is szervizben van. Eredménye: elázás, szerencsére nem annyira, mint nem oly régen a Hungaroringen.
-
-
válasz
kételkedem #10660 üzenetére
Mondom hogy ma valami női érzékekkel van valami, mindegyik hölgy "panaszkodik"
-
Dylen
senior tag
nem vagyok éhes egész nap, a salátákat se bírom megenni, mi bajom van?
-
Verus
senior tag
Mindenki nyaljon sót de komolyan
Én egyetlen morcos nőt sem láttam ma.
-
Z0C!
őstag
válasz
kételkedem #10656 üzenetére
pont ezért nem szeretem a halászlevet..
-
Z0C!
őstag
válasz
Winner_hun #10649 üzenetére
csukd be a szemed, úgy falatozzál
(Indul a bakterház) -
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun #10649 üzenetére
Azért a neve húslves,hogy legyen benne hús is
-
Winner_hun
félisten
.
-
A hölgyek ma nagyon érzékenyek, vigyázzunk férfitársaim
-
Mawyx
őstag
nem birom felfogni miért nem lehet már ezeket a kicseszett eredményeket kiírni végre
bezzeg nekem következő órára ki kellett javítanom a dolgozatokat, éjnek éjjelén a madridi reptéren is javítgattam, hogy meglegyen... szegény én, meg nem értett lélek, oh jajj, avagy ideges vagyok-e ma, de jól mondom
na jól van -
.bableWes
őstag
válasz
kételkedem #10637 üzenetére
semmit, csak tologatta a fünyirot meg furni akart...
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10638 üzenetére
Kedves venember! A fenti sorokból hogyan sikerült kiraknod azt, hogy a cimborám kannibál?
Egyébként csirkecombot sütöttek, bár szerintem ez most nem sikerült olyan finomra, mint az előző. -
Z0C!
őstag
reggelt.
csipásan ébredve...
úgy érzem magam mint akin átment egy metaforikus 18kerekű kamion... -
venember83
nagyúr
válasz
kételkedem #10637 üzenetére
Bon3ss vacsira a barátomék hívtak egy kis tárcsán sült húsra! - Mióta barátkozol kannibálokkal?
-
kételkedem
addikt
válasz
venember83 #10572 üzenetére
Nincs, de Gyulaháza közel van, onnan hoztam.
(#10603) Bon3ss vacsira a barátomék hívtak egy kis tárcsán sült húsra!
#10636) .bableWes jó, hogy elment, de mit vitt magával?
-
.bableWes
őstag
jo reggelt mindenkinek. elment a szellem vagy a nagy zöld sáska
-
lujó55
addikt
Nagyon komolyan gondoljuk, mert már nehezen bírjuk a távkapcsolatot. Eddig működött úgy a munka, hogy néha fel kellett járni Pestre, de most már rendszeresen ott kell lennem, mondjuk úgy, hogy a hét több napján. A baj csak annyi, hogy egy olyan ház amilyen most nekünk van itt Egerben, szinte megfizethetetlen a fővárosban.
Reggelt mindenkinek, tessék szétnézni a garázsban, a gendzsik éjjel nem pakoltak-e át valamit! Érdekes ez a poltergeist...
-
tildy
nagyúr
Nálunk ma szóltak, csak egymardhat, vagy annyi sem.Azt hiszem ideje munkát keresni.
-
NoLF
veterán
előbb kellett mennem, de időben végeztem, a tesztem pedig 90% úgyhogy holnap úgymond vizsga, aztán mehet az igazi menet
-
.bableWes
őstag
hisz valaki a szellemekben?
most hallottam valami zajt a garázsbol és lement, hogy mi volt az... 2 orája voltam lent utoljára szal emlékszem, hogy mi hol volt. erre a fünyiro nem a helyén van, hanem kb 5 méterre a helyétöl, a láncfürész a szekrénybe és a furo meg kirakva az ut közepére, ugy, hogy be volt dugva a konektorba.
na most. család - anyukám és két tesom alszik, apám németbe - ajto, kapu, garázsajto zárva azt csak belülröl lehet nyitni. kutya nem ugat, kocsin 2 ajto nyitva, lámpák felkapcsolva. pedig ma utoljára reggel mentem vele, hozzá se lett nyulva.
kicsit fura...
visszapakoltam mindent, kocsit lezártam kiváncsi leszek, lesz e még ma valami hasonlo.amugy nem ez volt az elsö ilyen hasonlo eset itt az utcában és az udvarunkon...
-
fokukac
nagyúr
Az elmúlt 3 napot a nagyszüleim falujában töltöttem. Csend volt, és béke, finom kaják, sok gyümölcs, a paradicsom maga.
Most jöttünk haza, "a pesti oldal legkedveltebb lakótelepére".
Leparkoltam a kapu elé, hogy kipakoljuk a cuccot. Amint leállítom a motort, üvölt le egy nyanya a másodikról, hogy ne álljak oda, mert jön reggel a kukáskocsi, ésígyúgymegamúgy. Bazzeg, Isten szeme mindent lát... 1/4 12-kor éjszaka, pünkösdhétfőn... Még meg se érkeztem, már üvöltenek velem, és nekem kell bizonygatni, hogy el fogok állni.Egyre kisebb a tolerancia-szintem. Útálom ezt a várost, ezeket az embereket, panelprolikat, akik körülvesznek, egytől egyig...
"A dudva, a muhar lehúz, altat, befed - s egy kacagó szél suhan el a magyar ugar felett."
A f.szom kivan már a magyar emberekkel, de komolyan...
-
zolynet
veterán
válasz
lujó55 #10619 üzenetére
nem volt egy nagy szám vagy különlegesség
párom halászlét evett, én pedig húsos tálat ubisalival, +4üdítő
szóval semmi extra ... ha még hozzáveszem az utiköltséget akkor
már jobban megérte volna kimenni a Zöldfa étterembe lávakövön sült húsokat enni (nem lehet mindig oda menni)
-
lujó55
addikt
A lényeg, hogy le tudtam beszélni róla. Mondtam, hogy nem lenne nyugis az életünk a szomszédoktól.
Éjjeli visítozás ahogy a befüvezett luxusprostik pancsiznak a medencében, ferrari bömbölés ha a gyújtást nem tudják a benszülöttek beállítani, géppuskaropogás, ha esetleg valami tartozási kényes ügy van, stb.
Most Gödöt és Dunakeszit nézegeti, ott is vannak ám drága kúriák. Tudni kéne mikor öntött ki a Duna utoljára
Én mindenesetre megyek vacsizni aztán tente.(#10618) zolynet: 2400Ft/fő?
Mit ettetek?
-
-
Z0C!
őstag
amúgy nem értem itt a 100milliós luxus kéglik tulaját sem...
azt fűteni kell, takarítani kell...nekem itt a 100m2-s lakást hetente takarítani kell/kellene és alig bírom
a fűtés rezsije meg ááá
jó mondjuk ha 100milláért házat veszek ott még van pénz akkor..gondolom én.bár abból a pénzből vennék egy bérházat...kiadnám, még jövedelmező is volna...tetőteret beépíteném..medence, azt had szóljon
-
lujó55
addikt
Hogy a csudába tudnám lebeszélni az asszonyt, hogy ne is álmodjon Fótligeti luxusvilláról!
Mondom neki, hogy valami csendes pihenő övezetben nézzen valami kisebb kulipintyót. Erre kinézi a 80M feletti nepperingatlanokat. Nóóóórmááális? Még a kocsi javítására sincs meg a zsé... -
bnss
veterán
válasz
kételkedem #10564 üzenetére
Irigyellek egy kicsit, no nem a hajnali sikeres duguláselhárításért, hanem a lecsótól kezdve.
(Jól esett a pihenés, de jobb lett volna, ha rendesen lábra tudtam volna állni.)
---
Szép estét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged