Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz
Sasi001
üzenetére
Második panel csere után nem is adnak csereutalványt. Most addig cserélik amíg van panel. Legalábbis, ha a rendes garanciaidőn túl van a tv, és csak a panel garanciális. Az ügyfélszolgálat ezt írta nekem. Nekem most cseréltek a CX-ben a 3. panelt. Ha van panel még, akkor cserélnek. Ugye most a 2 év újra indult a panelra. Én még 2020-12-ben vettem a tv-t.
-
hunspikey
őstag
válasz
Dareiosss
üzenetére
Soha életemben nem láttam egyik barátomnál, boltban - akárhol homogén panelt. Nincs.
Egyszerűen el kell fogadni, hogy nem létezik. Van jobb, rosszabb, van nagyon sok ami kicsit inhomogén de valós tartalmon egyáltalán nem látszik, van ami látszik ha keresed és van ami látszik mert kizökkent a műsorból. Szerintem kizárólag ez utóbbit kell gariztatni.
Nekem Szkutyi féle panelem volt a C9-ben, ráadásul nem csak függőleges sötét sávokat tudott, hanem volt benne egy 25 centi széles horizontális sötét sáv is - ráadásul mint minden 65C9 ez is tintingelt mint az állat, annyira, hogy pöccintenem kellet 7-et a sárga HUE-n, el a zöldtől. Megtartottam 4 évig? - Meg! Miért? Mert a faszt se érdekli ha csak nézem a műsort és nem látszik, nem zavar! Gyönyörű képe volt, minden haverom azért vett OLEDEt mert látta a C9-esemet. A csíkos inhmogén szar C9-esemet
Titeket szerintem a tudat zavar hogy nem hundert procent a panel és hogy tesztábrával meg lehet találni a jelenséget - de van egy rossz hírem: sose lesz az.
Ennyi erővel mérjél sűrítést a kocsid 4-6-8 akárhány hengerében és dobd ki az egészet, mert lesz eltérés... Vagy hívj bulldozert a házadhoz mert nem egyformán homogén a homlokzati hőszigetelésed, illetve ablakokat is népszavával verjétek ki azonnal a helyéről mert ahány darab, pont annyi féle Uw érték mérhető.... Ja magaddal se bánj kesztyűs kézzel mert mindig más hangulatban vagy
-
Sasi001
őstag
Samunál pont az oled szervíz tapasztalat hiánya miatt nem lehet kijelenteni, hogy szar. Amit minden negyedik hozzászólásában megemlít. Ismerősnek pixel hiba miatt cseréltek panelt (s95b) zokszó nélkűl, mégsem írom, hogy jó a szervíz. Nekem a C1-ben a második panel csere és a csereutalvány már nem ment simán hiába istenítik sokan az Lg szervizet. Én is a fórum alapján vettem Lg oledet ami számomra rossz döntés volt egy évig küzdöttem a panel cserékkel, de ez az én személyes véleményem.
-
Oneil85
csendes tag
válasz
lala666
üzenetére
Én sem láttam ennyiért 65 g3 at. Black Friday alatt az emagon magasabbak voltak az árak, mint a bf előtti electro hétvége alkalmával. Ugyanis én az electro hétvégén vettem a televíziómat. 10%al tudtam elhozni 806e ft ért. Pár nappal előtte 796e ftért volt beszerezhető az emagon. Persze az nem jelent semmit hogy én ennyiért láttam.
-
válasz
Sasi001
üzenetére
Szerintem a gyakori LCD-k között is a Samsungnak volt az egyik legrosszabb ügyfélkezelése, nézheted LG-hez is.
Volt szerencsém megtapasztalni és fórumot végigkövetni anno ott.
Pont az OLED Samsung szervíz tapasztalat hiánya miatt írja Celtis is amit ír az eddigi hozáállásukra alapozva. -
-
Sasi001
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Oled garanciás ügyintézésről beszélünk most, nem évekkel ezelőtt , hogy jön ide az egyéb termékekhez való hozzáállás ami az Lg-nél is elég gyatra tapasztalatból mondom. Mivel nem LCD vagy vasalóról van szó feleslegesen írod le, hogy szar a garanciás ügyintézés mert fogalmad sincs, hogy milyen. Szerencsére nekem sincs.
-
boborján2
senior tag
Őszintén szólva , a samu tv vásárlástól nekem is a topik vette el a kedvem..Na meg az hogy 4k alatt nem lehet(ett) kapni "értelmes" tv-t. Max csak erős hiányosságokkal.
Ugyanakkor számtalan samu eszköz van itthon , tv-porszívó-telefonok meg mittudomén még mik. Soha egy sem romlott el.(bár a led tv képe erősen megfáradt,de az már 10. éves)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Dareiosss
üzenetére
Ügyfélkezeléssel, szervizzel van náluk a legnagyobb probléma. Bár nekem nem volt velük gondom azon kívül, hogy kicsit be vannak lassulva. De érdemes követni a Samsung TV -s topikot, ha valakinél az a márka is szóba kerül.
Egyébként ha nem OLED -ről van szó, akkor rengeteg náluk a hibás készülék. Főleg panel problémák.
Szerk.:
Viszont a nagy számok törvénye is rendesen torzítja a panaszok számát. Mert emlékeim szerint a Samsung még mindig kiemelkedő, ha az értékesítések számát nézzük. -
Sasi001
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Nálad a Samsung szervíz fikázása valami berögződés lehet ami folyamatosan visszatér. Nem az Lg- nek dolgozol? Az Lg szervíz sem frankó egyedül az oled vonalhoz állnak hozzá normálisan. A Samsung oled hozzáállást meg nem igazán ismerjük, egy ismerősömnél volt gond de szó nélkül cserélték a panelt. Az első panel csere simán ment nekem is a C1-nél a másik már nem volt egyszerű és hozzátenném, hogy mindegyik panel szar volt. Szerencsére a Samuval nincs gondom.
-
Celtis
veterán
válasz
magickonfig
üzenetére
Pl. az egyik sztori, De van ott még, akár az enyém is jópár évvel ezelőttről.
-
lala666
őstag
válasz
magickonfig
üzenetére
Samsung oledeknél még nem hallottam, lcd-nél van egy jó pár...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
magickonfig
tag
válasz
boborján2
üzenetére
Philipses vagyok eddig
, és nem volt egyszerű , de lekopogom ma elvitte a futár garis javításra. ( pixel, panel uniformity, DV - HDR kikapcsolódás sötét jeleneteknél)Szívesen meghalgatok pár elriasztó Samsungos gari storyt egyébként
ui. : azért elég szomorú, hogy fél-egy milliós oldekkel még ennyi probléma van ...
-
Dareiosss
senior tag
Ne haragudjatok, de még jó, hogy legalább a garira odafigyel az Lg, mert ha nem tenné ennyi szart a világon nem tudna eladni.
Továbbá a vásárlók kb 85% ának fingja sincs sztem erről a jelenségről azt se tudják, hogy erre kérhetnek garit. Így viszont aki észreveszi és rögtön kicserélik, nem indul meg a népharag.
Szvsz ezért marad továbbra is jó az lg gari. Az egy más kérdés, hogy ezek szerint hatalmas mák kell, hogy jó panelt kapjon az ember. -
boborján2
senior tag
Valaki sötétítsen már fel
Ha az oled tvben a pixelek önálló életet élnek, akkor a szélein hogyan tudnak a pixelek nem színhelyesek lenni? Azok nem olyan pixelek mint a többi? Mert szerintem de. -
hunspikey
őstag
válasz
gugika
üzenetére
Ez azért nem teljes egésszében igaz... a 65 colosok sajnos két oldalt mindig is tintingeltek. Nálam a c9 mindkét oldala hue shiftet mutatott be, azaz egy sárga slide esetén enyhén a zöld felé hajlott két oldalon. A 77G3-nak meg hulla érdekes módon egy ici pici fehéregyensúly tintingje van a jobb legszélén egy kis sávban, itt hidegebb a panel wb-je - de valós tartalmon nem látom, pedig kerestem

-
-
Celtis
veterán
Az szubjektív hogy kit mi zavar.
Pontosan! Ezért is furcsa ha valaki megkérdezi, hogy az ő készülékén tapasztalható probléma az elfogadható-e vagy sem. Mindenki döntse el maga, hogy mi zavarja és mi nem. És ha zavarja, akkor álljon el a vásárlástól vagy verje ki a szervizből a javítást.
-
boborján2
senior tag
válasz
magickonfig
üzenetére
Egyszer legyen a samuval garis ügyed😃
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ott valami nem stimmelt, vagy a hangnem, vagy a szerződéses szerelő nagyon nem tudja az LG garancia politikáját. Ha korrekt levelet fogalmaz az ügyfélszolgálatnak az LG weboldalán akkor nem lehet probléma. LG-nél nem megengedhető, hogy csalódott OLED TV ügyfél létezzen. Ha a szerelő kekeckedett, rövid úton bontják majd a szerződését.
Nálam egy ilyen WBC kijelzőt cseréltek WBE-re:
Használatnál:
-
Vhiktor
Topikgazda
Pont a napokban keresett meg egy csalódott g3 tulaj, hogy valós tartalomnál is látszik egy 5 cm vastag függőleges sötét csík a képen, egyszer cseréltek Neki panelt, ugyanaz a hiba, erre azt mondták szegénynek, hogy ez teljesen normális ilyen a technológia és most már nem akarják neki cserélni...
Ezt csak azért osztottam meg, mert eddig én is Istenítettem a garanciás hozzáállást, erre tessék.
-
szkutyi
addikt
Nem is ezt hoztam fel.Direkt. inkább megmutattam hogy van sokkal roszabb is
Inkább arra alapoztam amiket itt lattam, és amit másokkal beszéltem erről.de lényegtelen.biztosam.borzalmas az övé, ha ennyien latjátok azt amit én nem..nincs is ezzel semmi probléma. Lehet ezt szépen is...
Ui. De a személyeskedést nem tűröm! Majd ha én is, akkor elfogadom....de így nem.. -
szkutyi
addikt
Mi ezen a szubjektív?hogy az enyém sokkal szarabnak látom?mind1..szóval kuss van mert "friss"tulaj vagyok...aha oké...lehet friss tulajként tobb rálátásom van egyes dolgokra mint egy laikusnak....
De tudtommal ez egy fórum, és ő véleményt kért, bocsi nem tudtam tényleg hogy csak a veteránok válaszolhatnak.
Ha zavar miért nem cserelteted? Én nem látom valós tartalomnal, így jött is Viktor kalibralni ..lehet a szintevesztes is rátesz. -
gringoka
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
Az megoldható valahogy egy lg c1-en , hogy műsorokat vegyek fel külső vinyóra telekomos android box-ról? -
válasz
szkutyi
üzenetére
Ezek szubjektív dolgok. Néha próbálj lefűzni erről, hogy mindenkinek mndíg megmondod a frankót erről pár hónap OLED birtoklása után.
Nekem is van LG C2 monitornak a Philips 706 mellett és bizony zavar az ,hogy Focinál sárgás néha a színezete a fűnek az Lg-n a bal szélén. Amíg nem láttam nem zavart ,amikor észrevettem azóta mindíg látom. De már mindegy, ez van .
Aki teheti, ebbe ne nyugodjon bele. -
szkutyi
addikt
-
gugika
csendes tag
Sziasztok!
Kb. 2 hete volt panel csere, LG 65 C1.
Ilyen az új panel homogenitása, lg szervizes szerint ez teljesen normális.
Kétlem!
Szerintetek?
-
akika85
csendes tag
Sziasztok a tv-m 4k (S95B) ,van Blu-ray lejátszóm is. Az lenne a kérdésem egy 4K UHD film lejátszásához másik kell ,vagy elég a sima Bluray lejátszó?
-
Partz
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
A kérdés így hangzott;
"Kb. 3,5-4 méterről nézzük majd (kanapé), ahhoz szeretném kényelmesen belőni."
Erre válaszoltam, ezeket figyelembe véve. Kanapé magasságával kalkuláltam, ami azért adott. Tisztában vagyok ezekkel a méretekkel-aranymetszés szabályaival, mert építész a szakmám. Ezen felül van az egyéni preferencia, ahogy írtam és az egyedi méretezés.A 80-90centis állvány magasságok a CRT korszakból valók. Az se véletlen, hogy 40-50 centisek a ma kapható tv állványok, ehhez jön még a tv talp magassága.
De ne off-oljuk szét a topicot ezzel.
-
KnicksFan
csendes tag
Sziasztok! LG C1-hez képest mennyivel jobb a C3? A méreten kívül. 55-ről 77-re váltáson gondolkodom.
-
*Tata*
senior tag
Olvasom a hozzászólásokat, ami kimaradt a tapasztalatokból. Az S95C nél ha nem a tv- n van a box a kijelző teljes felülete több órás használat után sem melegszik egyáltalán.
Sajnos ez az S90C nél és az LG G3 nál ez nem mondható el, reméljük a későbbiekben ez nem lesz ott gond. -
Quadgame94
őstag
Fentiek szerint egy 65" G3 alját ~50-65 centire szerelném a padlótól, de ezt az egyedi preferencia, meg nézési szokások is befolyásolhatják.
Na meg attól is az ülés magasság mekkora. Nagyon sok tényező van egyébként és a távolság is fontos. Nálam 75 centi lenne inkább és kb. 2.3m nézném. -
Partz
senior tag
Szia,
Házimozi ajánlás szerint a képernyő közepe, illetve a kép felső 2/3-a közé kéne esnie a szem magasságának.
Egy kanapén ülve nagyjából 100-110cm közé esik egy átlag magas ember szemmagassága, ebből könnyen kiszámolható tv mérettől függően, milyen magasra kéne szerelni a készüléket.
Fentiek szerint egy 65" G3 alját ~50-65 centire szerelném a padlótól, de ezt az egyedi preferencia, meg nézési szokások is befolyásolhatják.
-
hunspikey
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ez az általános testtartástól is függ. Én fekszem az ágyban a TV előtt, ezért nem kérdés, hogy jelentősen feljebb van a kép osztósíkja mint a szemem, mivel állandóan lefelé kéne kukkucskálnom különben. De a nappaliba az ülőgarnitúra nyilván ülőpoziciót ad ami azt eredményezte, hogy pontosan szemmagasságba tettem a TV horizontális osztósíkját.
-
VincentVG
senior tag
válasz
Mauzes
üzenetére
pontosan ugyanez van nalam is. ezerszer pihentetobb ha enyhen lefele nezek.
mondjuk en viszonylag kozel is ulok hozza, ez is rasegit a "monitor nezesi szog preferenciara valszeg +++ nyilvan atlag nappaliban egy nagyobb screen-nel kb kivitelezhetetlen. vagy butan nez ki. -
Mauzes
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Igen, ülési és fej pozíció kérdése is lehet. Én pl. kb normál módon ülök, tehát nem felfelé néz a fejem.
-
Quadgame94
őstag
válasz
Mauzes
üzenetére
Na ez nálam pont ellenkező. Sokat kellett keresgelni amíg 70 cm magas tv szekrényt találtunk és még arra lábakat is tettünk (IKEA FTW). Ilyen 30-40 centi magas szekrényekre rakott tv-ket sosem értettem. Valami borzalmas. Az ember úgy is hátradől... lefelé nézni nagyon rossz úgy.
-
Mauzes
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Valószínűleg egyéni preferencia kérdése, de nekem más a tanácsom. Szerintem úgy ideális, hogy a képernyőnek a felső része van szemmagasságban, ha egyenesen felé nézel. Ez azért van, mert a szemgolyónak lefelé sokkal "könnyebb", pihentetőbb néznie, mint felfelé. Mindenki próbálja ki. Én pl. monitor kapcsán olvastam és alkalmazom ezt a tanácsot, és nagyon jó. Tévénél is nálam ugyanígy működik.
Persze a tévé messzebb van, mint egy monitor, így más nézési szögek érvényesülnek, de semmiképp sem úgy tenném, hogy érezhetően felfelé kelljen nézni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- DOOM - The Dark Ages
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Revolut
- Milyen okostelefont vegyek?
- Képregény topik
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Akkor most a Auchan akció az nagyon jó ár érte. Főleg, hogy nincs szállítási díj sem.
. Kicsit tényleg elrettentő a Samsung, bár mást is szívesen meghalgatnék a szórás miatt .

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
, és nem volt egyszerű , de lekopogom ma elvitte a futár garis javításra. ( pixel, panel uniformity, DV - HDR kikapcsolódás sötét jeleneteknél)