- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Quadgame94 #93698 üzenetére
Nyilván egy android topikban mernék olyat írni ,hogy iPhone ugyanennyien betámadnának….
Itt sem szabad leírni ,hogy Sony ,okos aki csendben marad és csak nevet az egészen ,És ilyeneket látnak :
idekeversz olyan dolgokat (erős hardver) aminek semmi köze az alap állításhoz (BFI)
gondolom sokan el is hiszik (sajnálom őket). -
Quadgame94
őstag
válasz
PlayMax #93695 üzenetére
túlzásba viszitek.
Sajnos egy olyan emberrel mint veled nem lehet vitatkozni. Megint mindenki más megy szemben az autópályán még a szakértők is csak te vagy az aki jó irányba tart. Mindenki, ismétlem mindenki rossz irányba tart csak te nem. És mi visszük túlzásba.
Én szerintem utoljára írom le: Te vagy az elfogult. Te mész szembe az autópályán nem a több tucat ember aki ki akad attól amit írsz. A vélemenyedet/tapasztalatodat/preferenciádat megint szent igazsgágként adod elő. Vitatkozol a tényekkel és idekeversz olyan dolgokat (erős hardver) aminek semmi köze az alap állításhoz (BFI). Mint amikor azzal érveltél hogy a Sony tisztességes gyártó ezért kell venni. Aha. Az. Minden jót neked a továbbiakban!
-
-
Sasi001
senior tag
Most már ki vagyok képezve sanyibol. Rendelek is egyet de nekem a 80-as nem kell megnézem milyen a 95.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
szkutyi #93691 üzenetére
10x többet szemeteltek itt páran ha meghalljátok azt a márkát ,amit már direkt le sem írtam ide 2/3 hete mint én.
Azonnal megy a lázadás ,túlzásba viszitek.Írtam ,hogy lépek ,megköszönöm ha senki nem reagál ,
Írjátok bele a topik összefoglalóba ,hogy az a bizonyos márka ellenes társaság a többség ,és senki meg sem merjen szólalni róla mert “túl drága” és kapni jobb kínai alternatívát helyette (szerintetek).
Aki meg azt vesz azonnal hülye marad , -
Quadgame94
őstag
-
szkutyi
addikt
válasz
PlayMax #93679 üzenetére
Valahogy te mindig tudod überelni magad...
Lg-sony bfi ugyan az...bfi itt is, ott is...kapsz egy kozbeszúrt fekete képkockát és kész...undorító..sötétítő kurvara és vibrál a kép...
Alábbi képen látszik is: [kép]
Ráadásul 60hz-es nálad, szóval még jobban látszik is a villogas mint pl nálam az LG c3-on...ezek után már elképzelésem sincs neked mi olyan gyönyörű űber hiper szuper azon a tv-n ilyen beállításokkal. -
so_ha
senior tag
válasz
hunspikey #93667 üzenetére
A döbbenet, hogy mindez még a kék pholed nélkül.
A Samsung elvileg 2025-ben a telefonokba már ezt építi be. -
PlayMax
nagyúr
válasz
torma1981 #93673 üzenetére
Ha egy játékot 25 helyett 60 vagy 120 fps el játszod annak nincs sok értelme?
Mert kb. ilyen számomra az egész ,csak itt filmet nézünk és nem játékot.
25 el egy videó olyan mintha a TV összefosná magát és végig akadozik elég kellemetlen érzés.
Na ez az igazán "undormány".Dareiosss
Milyen villogás?
Életemben nem láttam még olyat... -
PlayMax
nagyúr
válasz
szkutyi #93670 üzenetére
A nélkül egy filmet ,de még egy sima kabel tv t sem tudnák végignézni ,
Celtis
"A mozgásmegjelenítési probléma a kijlező működési elvéből következik. Olvasd el az rtings oldalán a "stutter" magyarázatát. Ebben egy fikarcnyit sem javult az OLED az évek során."
Na ez egy hatalmas nagy badarság ,ha erős hardver van a panel alatt akkor nem jelent semmilyen akadályt a folyékony mozgásmegjelenítés (kell hozzá erő az biztos ami nem minden TV ben van).
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem ameddig az OLED nem kap egy jobb vagy olcsóbban gyártható alternatívát, az ára nem fog tovább esni, ha félretesszük a magyar anomáliákat. Az OLED prémium kategória és úgy is fogják árazni, ameddig nincs versenytárs. Persze elméletben a 8K is lehet versenytárs, de a megfelelő content gyártásra és fizetőképes továbbításra (streaming service) alig van hatása a TV gyártóknak. Ha eljön az ideje a 8k-nak érdekes lesz látni, hogy milyen lesz a 8k-s LCD és 4k OLED TV-k viszonya már csak azért is, mert LCD paneleket sokkal többen, sokkal olcsóbban tudnak gyártani, így nem függenek 1-2 panelgyártótól. A mikroLED is lehet alternatíva, legalábbis a prémium szegmensben. Szóval lesz ami alulról, lesz ami felülről támadja majd az OLED árazását. 5-10 év és kiderül.
-
Celtis
veterán
válasz
Joco_77 #93660 üzenetére
Nagyon jól látod, hogy a demo videók gondosan kerülik a problémás pontokat.
Vigyél magaddal teszt videót. Ilyesmit.
Persze előtt nézd meg otthon ugyanolyan távolságról (pontosabban azonos látószögből, ha méretvátlás is lesz)Ja igen, a plazmádon be van kapcsolva az interpoláció (IFC)? Mert ha igen, akkor nincs is miről beszélni.
-
Joco_77
senior tag
válasz
Vhiktor #93659 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy a különböző "nagy" boltokban csak olyan demókat látni ahol szép kerek billiárdgolyó nagyságú szivárvány színeiben pompázó cseppecskék ugrabugrálnak koromfekete háttér előtt, illetve marhaszép az izzó parács előtti lassú kardkovácsolás is meg az üvegfújás....ezek mind lassú mozgások (gondolom nem véletlenül) Itt mindenki tudja miről beszélek. Sehol egy akciójelenet. Ismerőseim körében a QLED a max, de majd hátha látok valahol élőben és akkor megnézem
-
krx21
nagyúr
Kérdésem, hogy az LG-nek sikerült már orvosolni a tipikus panel rothadást a széleken?
-
Celtis
veterán
válasz
Joco_77 #93651 üzenetére
A mozgásmegjelenítési probléma a kijlező működési elvéből következik. Olvasd el az rtings oldalán a "stutter" magyarázatát. Ebben egy fikarcnyit sem javult az OLED az évek során.
A BFI csak szimulálja az impulzusos megjelenítést, de súlyos ára van. Csökken a fényerő és vibrál a kép (ahogy a plazmán is vibrál) Van egyébként BFI talán minden LCD és OLED tv-n ma is, de nem hiszem, hogy sokan használnák. Lehet, hogy a 120Hz-es BFI jobb volt, de szerintem annak hiányával sem veszítesz semmit.
Vagy megszokod a darabosabb mozgást vagy enyhén rátolsz egy kis de-juddert. -
Joco_77
senior tag
válasz
Vhiktor #93652 üzenetére
Jó de igazából akkor rövidebbre fogom a kérdéseket, mert nem konkrétan csak a BFI re vonatkozott, hiszen ezer másféle megoldás szóba jöhet technikailag gondolom:
Van olyan jó a C3 mozgásmegjelenítése mint egy régi jó plazmának az utolsó szériákból? Van aki váltott arról ?
-
Joco_77
senior tag
Sziasztok
Mostanában gyakran álmodozom Panasonic Plazma - > Oled TV cserén.
50 colos van 55C3 at nézegettem az itteni hozzászólások alapján de ha úgy alakul akkor akár 65C3 is lehet a vége de valószínűbb, hogy 55 ös lesz.
1 kérdésem lenne... Annakidején amikor először felmerült bennem a csere...(ez már pár éve volt) akkor még az volt, hogy bár jobb képe van az OLEDnek de a mozgásmegjelenítés jobb a csúcsplazmáknál(az enyém egy 50GT60 egyébként ami abban a méretben elég jó), ugyanis OLED nél még nincs BFI, amitől majd "folyamatosabb" vajsimább lesz a mozi az olednél is akár csak a plazmáknál.
Mintha azt olvasnám külföldi oldalakon, hogy "lekéstem ezt a vonatot" mert a BFI volt pár széria OLEDNÉL viszont ismét nincs. Helyette van OLED MOTION PRO pl az LG nél ? Ez pl van C3 nál is? Vagy ha nincs már nem is szükséges, mert a mostani OLEDeknél már alapból klassz a mozgásmegjelenítés?
Ahogy látjátok sötétben tapogatózom, ezzel kapcsolatban ha valakinek van információja nagyon megköszönnémszerk:
Ilyesmit persze találok: "There is no OLED Motion Pro anymore. There is only 60 hz OLED Motion on newer C3 and G3 televisions. LG is anti consumer and removed BFI 120hz on newer tv set"
Reddit és társain, ami persze nem szentírás mint tudjuk:
[link]Ja a tvt csak filmezésre használnám, játékot továbbra is csak pcn és monitoron tehát az a cél.
-
Vhiktor
Topikgazda
Igaz nem oled, de kint van az új tesztem.
Szíves engedelmetekkel megosztanám, kell a megtekintés a csatornánakA következő teszt C3-ról lesz
-
bghistvan
senior tag
Üdv, sziasztok!
Ma érkezett meg végre a 65C3 oledem (egy Q80at váltott), és azoktól szeretnék kérdezni akiknek fali konzolon van, hogy milyen csavarokkal rögzítették?
Egy Stell sho 5610 van a falon, arra raknám fel ezt is (egyelőre talpra van állítva), de a Q80 vastagabb csavarokkal volt rögzítve......
Milyen csavarokat vegyek, hossz /átmérő?
Illetve koppra be kell te kérnem őket? ( oled vékony panel miatt kérdem elsősorban)
Távtartó gyűrűk vannak.Köszönöm
-
so_ha
senior tag
Stop The Fomo: Brighter OLED TVs in 2025 (3.700 nit)
-
Scholes9
nagyúr
Mit össze nem szenvedtem míg sikerült
-
Scholes9
nagyúr
-
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #93631 üzenetére
Samsung S90C gen1 vs gen2 kijelző:
-virtuális távirányító [link] : mute119 > OK> hos. menü > 1234 > szerviz menü >
-normál táv.: "advanced"-re menni + a hangerőt 5 másodpercig lenyomva tartani > "EPA"-ra menni > 'ana_peak': 500-as > gen 2.
Back addig amíg lehet, majd TV kikapcsolása.
Továbbá a szerviz menüben az S90C-ből lehet S95C-t varázsolni: fényerő növelés (kb. azonos a C1>G1 bűvészkedéssel) -
Scholes9
nagyúr
Na tudja valaki, hogy lehet megnézni milyen panel került az S90C TV-be? Olvastam a neten mindenfélét már. Annyit kiderítettem, hogy itt készült Magyarországon és 2023 novemberben
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Dareiosss #93575 üzenetére
A Samsung volt az egyik első, vagy talán az első OLED panel fejlesztő, aztán a kék LED probléma miatt nagyon hosszú időre kiszálltak az OLED TV gyártásból. Azalatt az LG hozzá szokott hogy nincs konkurenciája. Jó ideig senki másnak nem volt OLED tévéje, később meg a Sony, Pana, Philips és még páran LG panelre építettek. Erre írtam hogy az LG-nek nem volt valódi versenytársa.
-
ricsip
addikt
Jó lenne, ha mkv kiterjesztésű fájlok esetén is kezelné a dolby visiont
Ez csak akkor fog menni, ha egészen pontosan single layer single track formában készült el az a konkrét mkv. Ha ezt így nem írják le a lopott film orgazdái az info-ban, akkor nem fog működni a DV, csak a HDR10 mód.
-
Zuzui
friss újonc
Sziasztok!
Oled vásárlás előtt állok, 500000 forintot szánnék rá.
Elsősorban remux uhd filmnézésre es ps5-re használnám. 55 colosban gondolkodom.
Körülnéztem és a következő modellek jöhetnek szóba:
LG C3
Sony bravia A80L
SAMSUNG QE55S90CATXXH
Philips 55OLED718/12Jó lenne, ha mkv kiterjesztésű fájlok esetén is kezelné a dolby visiont, de nem ez az elsődleges szempont.
Melyket ajánlanátok? Az LG modell ára elég baráti, megéri például a Sony-ra egy százassal többet költeni? -
PATTA86
csendes tag
Ez mennyire normális jelenség, ha kikapcsolás után lefutott a pixel frissítés és a kattanó hangkor így becsíkozódik a tvnek az alja, amikor a kattanás hallatszik?
1 hónapos tv, 1 hetes új panel...65G2
A régi CX ilyet nem csinált, ott csak hang van semmi nem látszik a kijelzőn, főleg nem ilyen csíkozódás -
-
patrikcoc
senior tag
Sziasztok! Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy kuka? LG 55B7, 2 éve volt panel cserélve a 25%-os window / LUT hiba miatt, most meg ez… Feketén is látszódik. Panelcsere óta HDR-nél nem koromfekete a fekete. Ez a hiba kikapcsolás után is látszódik, amíg fut a 4 órás pixel refresh, utána eltűnik.
Van még 2 OLED-em (B9, CX), ezeknél a sarkoknál van pár halott pixel… -
PlayMax
nagyúr
válasz
undercover #93610 üzenetére
50% kedvezménnyel sem vennék onnan semmit ,nem hogy TV-t.
De ha vlkit ennyire érdekel pár ezer ft. és képes akár hónapokig is várni sztem nincs abban az anyagi helyzetben ,hogy megtehesse vegyen egy ekkora összegű készüléket.emag ,
És mi van akkor ha ezek a akciós készülékek mind selejtek ,vagy van vlmi apró bajuk?
Nem éri meg inkább a biztonság egy normális helyről vásárolni akár rendes áron… -
undercover
őstag
Utána jártam a témának, ahogyan igértem, de jelenleg az emagon vannak a legnagyobb akciók, ha valakit az LG OLED érdekel. Samsung oldalán ott -15%-ot összelehet hozni, de drágábbak a készülékek alapárai.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Vhiktor #93607 üzenetére
Ha már itt tartunk a deltaE is consumer dolog. Igazán profi helyeken nem foglalkoznak vele hanem a színek koordinátája számít és fényereje. Itt is nagy különbség van egy olcsóbb és drágább műszer között.
Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy olcsóbban nem lehet jó eredményt elerni, de el lehet, de egy dragabbal még jobbat
Ahogy mondtam pl ekete közeli részeknél hatalmas különbség van köztük.Az hogy kinek ez emnnyit ér meg az más kérdés.
Autónál sem mindegy hogy visz el A-ból B-be, pl amikor kiszalsz akkor ketté törik a derekam úgy fáj, vagy éppen teljesen fittnek, kipihentnek érzed magad, stb. De mindkettonelvitt ez tény.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Celtis #93606 üzenetére
Így nincs értelme. Ennek úgy van értelme hogy mersz egyet az olcsóval, majd mersz egyet a drágaval úgy hogy közben nem állítottál semmit. De ehhez nem 20 pontos mérés kell, hanem sokkal sokkal több. Mint ahogy írtam a fekete közeli részeket egy olcsóbb meg sem tudja mérni. Ott végtelen a deltaE eltérés a drága műszer javára. Nem véletlenül vannak consumer és profi eszközök.
-
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #93605 üzenetére
Na ja, csak az autónál a cél, hogy elvigyen A-ból B-be. Ezt tudja az olcsó és a drága is. A minőség csak egy extra.
Kalibrálásnál viszont a végeredmény, a színhelyesség a cél. Ez igencsak összemérhető a két készülék esetén.
Én szívesen látnék egy teszt eredményt. DeltaE out of the box, kalibrálva az olcsóval, utána kalibrálva a csúcsműszerrel. Mindig is érdekelt, hogy valójában mennyire pontosak ezek az eszközök. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Celtis #93604 üzenetére
Pontosabb lesz. Bizonyos esetekben és felhasználási területeken elengedhetetlen. Azért nem igazán lehet összehasonlítani pár 100ezer forintos műszert több millióssal.
Ez ezerszer potnosabban mér, a fekete közeli részletekről nem is beszélve (azt is meg tudja mérni amit egy olcsóbb műszer már nem), illetve 10.000 nitre képes.Kicsit olyan miint egy átlag autót összehasonlítani egy luxus autóval.
-
torma1981
veterán
válasz
undercover #93601 üzenetére
Igen az 55, 65 az kb ugyan az. A 77-es pont az lett drágább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Berserker: Khazan
- Házi hangfal építés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged