Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
renatto
üzenetére
Az élő fába is belekötsz? Miért nem lehet elfogadni, hogy engem, meg pár embert k..ra zavar a tinting. Ha téged nem zavar, úgysem fogod megérteni.
Videót miről meg minek csináljak? Nekem nincs oledem. Neked van mégsem látod. Majd pont egy telefonos videótól fogsz megvilágosodni? Amúgy ez krx21 E9-e. De pont tegnap linkeltem neked képet valós tartalomról is. Mi kell még?
-
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Vidéken vállal valaki OLED kalibrálást (65B9)?
Köszi
-
PuMbA
titán
válasz
renatto
üzenetére
Szerintem nem az én szöveg értelmezésemmel van gond. A cikkben az IHS Markit állítja, hogy 2022-től kevesebbet fektetnek be az LCD TV technológiába. Hol van itt arról szó, hogy halott technológia az LCD? Az LCD már sokkal régebbi, mint az OLED, szóval nem csoda, hogy kevesebbet fognak belefektetni, hiszen már csúcsra van járatva. Ettől még lesznek LCD TV-k bőven.
-
renatto
őstag
"De ez csak TV-kre vonatkozik" De komolyan, szöveget értelmezni tudsz?! Továbbra is TV topikban vagyunk, így persze hogy abban a témakörben írtam. Én. Ti már tökön-paszulyon elkóboroltatok, csak hogy kapaszkodjatok valamibe...
Remélem jön a Gazda - aki házasodna
- és átrakja ezt a lomtárba vagy az LCD topikba, egykutya.
-
PuMbA
titán
-
torma1981
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Érdekes itt Pécsen nem is szólt semmit. Ez tuti hülyeség. A panel az Lg-töl jön. Mi köze van, hogy kap fizetést?
-
renatto
őstag
Lehet ideje lenne elolvasnod a topic nevét!
"OLED TV topic" ti kalandoztatok el, hogy mentsétek, a menthetetlent, nem én...
-
Celtis
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Én meg azt nem értem miért nem zavar, ha a kép egyharmada másmilyen színű?
Meg ahogy mozog valami, és a mozgás közben változtatja a színét.
Az 5%-os bandingot ne keverd ide, az nem érdekel, meg az se ha van egy tucat döglött pixel. Kit érdekel, ha csak nagyítóval, közelről venni észre.
Kicseréltem a közepén meg a szélén egy kis részt. -
renatto
őstag
Ebben is tévedsz, de már meg sem lepődök.
-
-
tothl
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Es minek ment ki egyaltalan panel nelkul?
Amugy egyszeru.
Visszamondod majd bejelented ujra. Akkor mar tudni fogjak hogy mi a baja es ha megvan a panel majd kijon erte ujra. -
Farkassacred
őstag
" LCD-k között a legjobb is ipari hulladék... tehát az egész - már amúgy is halott - technológia."
Láttatok ti már valaha macbook pro kijelzőt (500 ezer és 1 milla közötti ár kategória, vagy hp specte 4k kijelzős laptopot ami glossy (kb 600 ezer forintos kategória). Na ott kezdődik a normális ips technológia, azalatt akár tv akár monitor, csak félig selejtes, szürke feketéjű termékekről beszélhetünk, bár nem elfelejteni, hogy a monitorok 80-90 százaléka hányadék matt kijelzőjű, ami megint csak homályosít.. Egyébként tv-t, monitort venni tisztán szerencsejáték, vagy bejön vagy nem..
-
renatto
őstag
válasz
rothfb
üzenetére
Pedig a pixelhibát nehezebb kiszúrni. Nekem hiába volt vagy 6-8 db kb 3-5cm-en belül már 1 méterről mozgóképnél kihívás volt látni felette meg láthatatlan. A tinting, banding, azért még 2-3 méterről is jól látszik, bár szerencsére valós tartalomnál sosem tűnt fel.
De lehet egy délutánt rászánok már és váltva fogok fehér és sárga háttérképet nézni.
-
válasz
Celtis
üzenetére
De hogy áll rá a tintingre a szemed? Vagy a bandingra? Nekem kiváló a szemem, rendszeresen ellenőriztetem (szerintem a szem talán a legfontosabb érzékszerv) és átlag tvnézés közben akárhogy keresem, nem látom egyiket sem.
A halott pixel más tészta, azzal én is bajban lennék, nem viselném el. -
DVlad
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ott lett minden elrontva, annak a megszűnésével...
-
Pro Koryak
addikt
Plazma megszűnése után most lcd vs oled megy.
Minek kell ez?
Akinek nem jön be, menjen va/ips csodákat nézni. Ott is ugyan úgy panel, összeszerelés függő a történet.
Plusz, ha lcd-n elfogadható képet akarsz nézni jelenleg, akkor:
1. 16óra után villanyt kapcsolsz
2. 8-16óra között nézed -
Celtis
veterán
-
-
renatto
őstag
Szerinted ezek a hibák "ipari hulladékok" szinten vannak, azt el tudom fogadni. Viszont akkor az LCD-k között a legjobb is ipari hulladék... tehát az egész - már amúgy is halott - technológia.

(#35569) Darth_Revan Ezt még nagy duzzogva el is fogadom, bár ha a talpat rá lehet rakni egy tévére egy házban, ott a panelt is ki lehet cserélni...
Viszont minek elvinni a tévét hetekre? Én ezt kérdezném meg. Mert tényleg kérdéses, hogy mit fognak csinálni vele addig... és egy vatta új készülékről beszélünk!És téged nagyon zavarna, hogy nem kap pénzt?!
-
torma1981
veterán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Majd mond neki rendelje meg a panelt és ha itt van jövőre vigye a tv-t ennyi. Én ezt csináltam nálam. Majd persze hetekig a hideg, ki tudja milyen körülmények között tárolja a tv-t.
-
válasz
renatto
üzenetére
LG véleménye alapján a helyszíni javítás csak lehetőség, ha a szerelő úgy dönt hogy a helyszínen nincs megfelelő körülmény a cserére akkor elviheti.
Azt mondjuk tényleg nem lehet értem hogy ha a helyszínen hadja a TV-t az alkatrész érkezéséig akkor miért nem kap pénzt a munkájáért ?
-
DVlad
őstag
válasz
renatto
üzenetére
Nincs igazad.
Az LCD-nek a sajátosságai az általad írt tulajdonságok (fekete hiánya, stb.), de az OLED technológia tud jó panelt (majdnem tökéletes homogenitás, stb.) és ipari hulladékot szintén. Ez utóbbiból sokkal többet, mert ha szigorúbb válogatás lenne a gyárban, akkor még mindig 7 számjegyű árcédula lenne az alja, hiszen a panelek nagy részét kukázni kéne. Az itt látott elrettentő darabok is hulladékok, sosem lett volna szabad eladni őket/beszerelni egy készülékbe, de ha el lehet adni, és csak egy töredéke áll elő panasszal, akkor simán megéri így csinálni a gyártóknak.
Épp így kezdődött az LCD monitoroknál is, pixelhiba mentes panel alig létezett. Ott is az volt, hogy rengeteget kellett selejtezni a gyártás után, mert "csak" pár hibás pixelig mehetett eladásra, és volt válogatott, pixelhiba mentes monitor garanciával, de sokkal drágábban.
Szóval eladják a szemetet a népnek, mert kevesen panaszkodnak, és megéri. -
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Uh, van baj bőven... Ezért van az, hogy kijelenteni, hogy az LG-nek jó a szervize, az hülyeség, mert sok múlik a helyi cégeken, amik szerződnek az LG-vel. Nekem is rossz tapasztalatom van a tatabányai szervizzel. Többek között ezért sem merült fel, hogy oled tvnél LG-t vegyek. Vettem Panákat és amúgy ugyanaz a cég a szerviz, mint az LG-nél
.
De legalább eddig semmi gond velük, ne is legyen. -
renatto
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
B, B, BBBBB!
3 pixelhibával azért el lehet lenni évekig is, még akár 10-el is, szerintem. Én mondjuk lehet csak 1-1,5 év múlva jelenteném be, ha már ők ezt javasolták. És 99% hogy nem fog megjavulni.Azt viszont kajak nem értem minek elvinni a tévét? És hetekre?! Értem hogy nem jön meg a panel csak jövőre, mert Karácsony van, de addig miért ne nézhetném a tévét, amibe nem kevés lecsót toltam? Hacsak nem ők akarják nézni hetekig addig, mert ugye alkatrész nélkül szerelni tuti nem fogják...
Pláne hogy kb 20-30 perc a panelcsere helyszínen, pakolással mindennel.
Telefonon bejelentettem, délután szerviz hívott hogy küldjek képet. Majd újra, hogy megrendelik a panelt kb 7-10 nap, szóval várjak. Időben hívtak is, hogy jönne a panellal. Helyszínen kicserélte kb 30 perc alatt...És ameddig a munkalap nyitva van, nála kell lennie a tévé(M)nek?! Ez óriási figura!
Komolyan felhívnám LG-t újra és megkérdezném - rögzített vonalon - hogy ez tényleg így megy?
-
-
Mondtam neki hogy akkor rendeljen panelt és addig használjuk így. Panel megerkeze után még szóljon és ha addig "meggyógyulnak" a hibás pixel diodak akkor szólok és akkor utaznia sem kell.
"Azt nem lehet, mert nem tudom lezárni a munkanaplot és addig nem fizetnek ki, főleg igy hogy 200km-t utaztam Szolnokrol"(Debrecen kb 60km-re van de az LG a sokkal messzebb lévő szolnoki szervizre hajlandó csak rábízni)
-
Tulku
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
-
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Magyarországon vagy? Úgy értem ez a szervizhozzáállás itthoni?
-
Hát nem tudom, de nekem egy tv-nél a legfontosabb a képminőség. Mivel egy tv esetében azt fogom bámulni, mindenképpen elsődleges az, hogy törekedni fogok a lehető legjobb képminőségre. Ez a "nincs minden esetben szükségem a legjobb képminőségre" dolog egy baromság. Ez legfeljebb akkor lehet igaz, ha mondjuk olyan helyre veszel tv-t, ahol az év nagy részében nem tartózkodsz, vagy nem nézel tv-t. Oda tényleg felesleges a legjobb tv-t venni, de ha rendszeresen nézel tv-t, oda törekedni fogsz a legjobbra. Ha mégsem, annak két oka lehet, vagy nincs rá pénzed, vagy igénytelen vagy. Vagy esetleg elképzelhető, hogy neked nem különösebben fontos a tv, nem nézed, vagy ritkán. Ebben az esetben viszont nem értem, mit keresnél egy tv-s fórumban.
-
krx21
nagyúr
válasz
Darth_Revan
üzenetére
"az pedig ki van zárva hogy helyszínen javítsák és az is hogy az alkatrész megérkezéséig a helyszínen marad,"
Ezt mégis hogy gondolták???
-
C9 3 pixelhiba
Most volt szerelo és 2 lehetőséget ajánlott fel: január előtt úgy sem tud érkezni Lengyelorszagbol alkatrész így vagy elviszi és januarban valamikor visszahozza, az pedig ki van zárva hogy helyszínen javítsák és az is hogy az alkatrész megérkezéséig a helyszínen marad, úgy az ünnepekre oldjam meg a TV-z ahogy akarom.Vagy
A szakértő véleménye alapján subpixel hiba meg tud magától javulni, ezért mondjam le a javítást és márciusban jelentsem be megint ha addig nem javul meg....
Még mindig nem a rugalmas prémium szervíz amit meséltek mások és ami miatt LG mellett döntöttem

-
válasz
Celtis
üzenetére
Na ez rám is igaz. A büdös életben nem hallottam olyanról, hogy tinting, meg banding. Megvettem a tv-ket, elkzdtem olvasni a fórumot és fogalmam sem volt továbbra sem, hogy mik ezek. Komolyan rá kellett keresnem, meg itt megkérdeznem, hogy mik ezek. Igazából azóta sem értem mi ez a hiszti ezekkel kapcsolatban. 5%-os szürkénél látszik némi banding mindkét tv-n és némi rózsaszínes tinting is látszik full fehérnél, de pusztuljak el, ha értem, miért megy ezekkel kapcsolatban a nyavajgás. Még életemben nem láttam ennél szebb képet, mint az oled tv-jé. Sima tv-zésnél semmi zavaró képhiba nincsen.
Mennyivel lenne jobb egy olcsóbb lcd? Nem ég be.
Oled sem, ha ésszerűen használják.
Meg aztán ha valahol van bőven képhiba, akkor az az lcd, led tv. -
alaves
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nem véletlenül nézem minden forráshoz az OLED kijelzőmet (még PC-hez is)
Nemigen tudnék visszaszokni még egy csúcskategóriás LCD-hez sem, de
Kriszbmx kollégának lehet nem lesz más választása, hacsak nem szerez valahonnan mondjuk egy 65E7V-t, mert lehet hogy a 2017-esek alacsony tintingje már őt sem zavarná. -
PuMbA
titán
válasz
renatto
üzenetére
"Tehát egy pillanatra lehet sz@r a kép?! "
Miért ne lehetne? Ha nem a drága hangrendszeremet hallgatom, hanem a munkahelyen egy laptopra rádugom a 2000Ft-os fülhallgatót, akkor inkább ne hallgassak zenét?
Tökre nincs igény OLED képminőségre egyes esetekben, mint ahogy nekem sincs igényem a drága hangrendszeremre minden esetben. -
renatto
őstag
Aha, értem. Tehát egy pillanatra lehet sz@r a kép?! Akkor ezt a technológiát neked találták ki és nézheted folyamatosan is, hisz nem is érdekel. Akkor ez a mosott, szürkés kép neked tetszik? És a feketét nem is igényled? Akkor jó neked. Ám feketéd szemből sem lesz. De felhő akkor is.
Ez az "1mp" lehet 5-10 perc is.
Igen. És állok közben, tudom, le is ülhetnék. Hiába állok, nem adom el a kanapét, ha mégis leülnék valamikor.
Pláne hogy többször foci is megy a tévében, azt meg szinte felesleges is nézni... meg amúgy is gagyi a tévéadás. 
De ettől függetlenül az LCD ezen a téren sz@r. Hiába próbálod szépíteni. Lehet téged nem érint/zavar, de ez nem jelenti azt hogy ez nem létezik, vagy hogy ez amúgy nem is hátrány. -
PuMbA
titán
válasz
renatto
üzenetére
Léteznek nem felhős LCD-k, ha megnézed az RTINGS-es méréseket és fotókat
Az enyém is ilyen. 0.5%-os fényerő eltérés van az egész képernyőt nézve, feketeség esetén." Nálunk a nappaliba oldalról lehet bemenni és ha éppen főzök, csak besétálok a konyhából és ránézek a tévére"
És ha csak ránézel a TV-re akkor miért kellenek tökéletes színek meg fekete? Arra az 1mp-re míg megnézed, hogy éppen mi megy? Ez épp egy lényegtelen szempont.
-
renatto
őstag
Értem és mi lesz a megoldás? Egy nagyon felhős, helyett egy felhős panel?
Majd írd meg mire jutottak, kíváncsi vagyok mivel fognak zárni (új panel/tv csere/ez ilyen
). De azért még 1 fecske nem csinál nyarat. 
"Ez csak ritkán probléma egyébként. Senki sem néz TV-t nagyon oldalról"
Ez biztos nem igaz. Nálunk a nappaliba oldalról lehet bemenni és ha éppen főzök, csak besétálok a konyhából és ránézek a tévére, nem megyek minden alkalommal, még 4-5 métert hogy középről lássam.

És tök mind1 is, mert attól még sz@r a képe oldalról.
A végén már nem is baj, hogy nincs"fekete" az LCD-ben, mert van aki nem szereti a kontrasztos képet. Szóval akkor már előny is!
-
PuMbA
titán
válasz
renatto
üzenetére
"Tinting/banding ide vagy oda, ha egy LCD-re kihívná a szervizt valaki hogy "foltos" a képernyő "feketén", kiröhögnék."
Ez nem igaz. A Samsung topikban elolvashatod, hogy most mennek ki valakihez, akinek egy legalsó kategóriás NU7102-es LCD-je van, megnézni a felhősödését.
"de hát oldalról egyre sz@arabb a képe.... akkor ne nézd onnan, ülj középre, mert ez ilyen! "
Ez csak ritkán probléma egyébként. Senki sem néz TV-t nagyon oldalról...mindig arra törekszünk, hogy minél középebbre kerüljünk, hogy minél nagyobb felületet lássunk a képből. Hányszor ül le valaki TV-t nézni úgy, hogy na most direkt nagyon oldalról fogom nézni....senki.
-
renatto
őstag
válasz
athomi
üzenetére
A beégéstől mindenki be van sz@rva, csak mint a mellékelt ábra mutatja az esetek 99% azzal nincs is gond.
Az hinni, hogy a tökéletes technológia létezik...Amúgy azért itt el vannak túlozva a hibák rendesen. Tinting/banding ide vagy oda, ha egy LCD-re kihívná a szervizt valaki hogy "foltos" a képernyő "feketén", kiröhögnék.
Ahogy akkor is ha azt mondaná, hogy ez a "fekete" szürke...
Azt már nem is mondom egy VA panelnél, ha előjönne valaki azzal hogy, de hát oldalról egyre sz@arabb a képe.... akkor ne nézd onnan, ülj középre, mert ez ilyen! 
Ehhez képest OLED-nél több esetben volt rá példa, hogy cserélték az ilyen paneleket. Pedig ez ugyanannyira az OLED technológia sajátja, mint a fentebbiek az LCD-jé.
Aki a fentebbiekkel tud együtt élni az vegyen olyat.
De meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem, hogy az miben is jobb az OLED-nél? Jah, hogy az nem ég be.... hát persze!
-
athomi
veterán
válasz
rothfb
üzenetére
Szerintem meg az a korrekt, ha beszélünk a hibákról, mert a tesztekből amik készülnek ezek nem igazán derülnek ki, és jó lenne ha a leendő vásárlók tisztában lennének vele, hogy az OLED sem tökéletes. Ahogy látom van bőven tulaj, aki azt gondolta vásárlás előtt, hogy a beégés veszélye ellenére kap egy közel tökéletes technológiát. És ezek a hibák nem csak tesztábrán vehetőek észre.
-
PuMbA
titán
válasz
athomi
üzenetére
VA paneles LCD-knél szívás, hogy igencsak változó a betekintési szög. Szüleim Samsung UE40F6100-asa baromi jó, 25m2-es szobában két fotel vagy egy 3-as kanapén akárhova ülsz, mindenhol jók a színek és a feketék
Az én VA paneles UE43KU6000-rem betekintési szöge közelébe sincs ennek, szinte azonnal csúsznak el a színek. -
válasz
AxBattler
üzenetére
Igen, már bennem is fogalmazódott valami hasonló. Folyamatosan megy a hibakeresés. Gyerekek, aki oledet vett, használja, ne tesztábrákat nézegessen. Ne keresse a hibát. Aki keres, az talál.
Akinek meg nem tetszik az oled, vegyen ledet és azzal majd biztos elégedett lesz... -
AxBattler
félisten
válasz
athomi
üzenetére
Persze az OLED is messze a tökéletestől, itt meg ha kicsit oldalról nézem, akkor a sárga átcsap zöldesbe, a fehér meg ilyen hidegebb, kékesebb árnyalatba.
Na jó. No offense, de asszem' itt jött el az ideje annak, hogy abbahagyjam a topik követését, ti. még a legdrágább kákán is lehet csomót találni. -
athomi
veterán
Tegnap néztem szülőknél egy Samsung UE48H6400 VA paneles LCD-t. Azért így 2-3 hét OLED után tényleg feltűnt, hogy a fekete még egy VA panelen is messze a feketétől, és a betekintési szög is elég gyenge, kicsit oldalról nézve már élettelenné válik a kép, olyan mintha valami szürke fátyol kerülne a kijelzőre, meg mintha fényerőt vesztene. Persze az OLED is messze a tökéletestől, itt meg ha kicsit oldalról nézem, akkor a sárga átcsap zöldesbe, a fehér meg ilyen hidegebb, kékesebb árnyalatba.
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Hát nem tudom srácok, tinting vagy banding ide-oda. LCD nincs partiban még egy gyengébb oled-panellel szerelt tévével sem.
Van lehetőségem (inkább kényszer) gyakran LCD-t nézni, bár nálunk csak egy idősebb LG van a gyerekszobában, de tágabb családi körben van azért egy-egy jobb példány is.Felüdülés ezek mellett oledet nézni. Más szint.
-
jilian
addikt
válasz
jilian
üzenetére
Amit még elfelejtettem írni az az, hogy igen a TV "büdös".
Kezdeti órákban tényleg ilyen hülye szagot árasztott de ez full normál, minél többet megy annál jobban megszűnik.És szerintem kezdem az egész tv újra 0-ról való beállítását mert az ismerkedés során mindent "elállítgattam".
Lehet valakinek segít :
Akinek kevés az angolja, amíg az rtings-es beállításokat próbálja magáénak tudni, állítsa a nyelvet angolra így könnyebben megtalalni a beállításokat.Hol találom azt, hogy mennyi óra van már a készülékben?
-
renatto
őstag
válasz
EasyLife
üzenetére
Valószínűleg azért mert "veszteséges" Atmos-t tartalmaz a videó, de azzal eddig sem volt gondja az LG OLED belső lejátszójának (B7-en is ment). Sőt, ezeket a hangokat korábban is át tudta engedni már, külső forrásról (pl XboxOneX) eARC-nélkül is. A "veszteségmentes" TrueHD Atmos az, ami nem megy és ez nem "csak szoftveresen vannak letiltva".... A belső, netes streaming alkalmazások mint Netflix, Disney+ mind a "veszteséges" változatot használják (Atmos), így azokkal működnie kell.
-
lionshamlet
senior tag
válasz
EasyLife
üzenetére
"A HDMI 2.1 szabvány nagyobb sávszélességű visszirányú HDMI eARC (Enhanced Audio Return Channel) csatornája már a tömörítetlen Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, és az ezekbe csomagolt Dolby Atmos, DTS:X valamint a sokcsatornás PCM tömörítetlen audioformátumok továbbítását is lehetővé teszi. Amennyiben a TV és a külső hangrendszer is rendelkezik eARC funkciójú HDMI csatlakozóval, az előbbi a legmagasabb minőségű audioformátumokat is képes továbbítani az utóbbinak, akár egy a TV-hez csatlakoztatott Blu-ray lejátszótól is. Vagyis a forráskészülékek jeleit nem kell többé az AV vevőerősítőn átvezetni, és a TV-ben működő megfelelő támogatással rendelkező alkalmazásokkal elért streaming szolgáltatások tartalmainak legkorszerűbb hangsávjai is továbbíthatóak a külső hangrendszerhez."
Ennek ellenére mégsem működik tv-erősítő között a dts:x, atmos.
Így ez kapufa, mindenképp kell egy közbenső forrás - mediaplayer. -
EasyLife
aktív tag
válasz
sakal83
üzenetére
Per pill még nem tudok nyilatkozni, barátkozunk. Beépített demo videóval(dolby visionos) sikerült atmos-t küldeni a soundbarra, tehát működik a dolog, csak szoftveresen vannak letiltva ezekszerint LG-nél a dolgok. Csináltam DLNA-t szervert plexen így közvetlen a beépített videó lejátszóval tudom a filmeket elindítani, így DTS és Dolby már működik de a trueHD-re már azt írja nem támogatott hang.
-
EasyLife
aktív tag
Helyzetjelentés Samsung Q90R soundbar 65C9: Kiderült, hogy a hátsó hangszorókkal van a baj, valamiért nem szolnak csak ha surround módba kapcsolom ami meg elvileg valami virtuális keverés de akkor is csak nagyon halkan. Atmost egyáltalán nem küldi át a tv legalábbis appból(plex,youtube, airplay) ... állítólag csak ha valami külső lejátszó van rádugva (apple tv, bd lejátszó). Fórumokon azt olvastam, hogy samsung már pár hónapja csinálja az eARC normális támogatását. De úgy érzem ezekkel az appból nem lehet atmost kicsikarni dolgokkal az LG is eléggé leszerepelt.
-
renatto
őstag
válasz
Kriszbmx
üzenetére
Ahogy korábban is írták neked, a tinting a 65"-ra jellemzőbb, 55"-re nem is nagyon volt panasz ilyen téren... Tesztábrán - 2 év után - már láttam én is sárágán, de amúgy soha. Viszont az 1 órás frissítő rontott rajta.

(#35515) tutitibi Ez így rettenetes.
Elég szivárványos. Max OLED fényen van? Nagyon világít.... -
Kriszbmx
tag
válasz
alaves
üzenetére
Mai nap bementem 3. jára is egy MM be de ma a westendbe. Elég jó készletük van. Az eladó srácok noha semmit nem akartak rám beszélni, de foggalmuk sem volt azokról a dolgokról amik amúgy felhasználó szinten akár nem tetszést válthatnak ki.
Nyomkodtam ma 55 és 65E9 et. 77C9 et PanaGz1500 at 55 ös méretben. Sonyt kihagytam..
Az 55 ös méretben szinte teljesem más a képe mint nagyban. Nyilván bolti fény ár mellett még ha itt nem is volt túl sok fény tök más mint itthon tök sötétben.
55E9 szinte hibátlan. 65E9 beégés volt benne valami reklám valamikor oda éghetett
De amúgy abban már benne volt a folt ami otthoni fényben más jelentős lenne.
77C9 nél f@szt se érdekelné csak lenne a szobában
Amúgy fura módon nem volt kiemelkedően gáz. El is fogadtam volna. Pana kijelzőjét ott akkor a kirakott tvk között fényesebbnek láttam holott az LG ket felvettem élékre és maxra. Homogenitás azon az 55 ös GZ1500 on elég szép volt fehér színnel, de a sárga zöldes volt de nem sávban hanem mintha flip flop festés lett volna. De az 55 E9 is szebb volt mint a 65E9. Ami az összesen feltűnt hogy a teljesen sárga képe mindnek zöldes volt. Arra gondoltam nem e az ottani lámpa okozta ezt. Vagy épp mert egy panel mind.
Egy dolgot erőltettek a srácok hogy megbánom a panát az LG vel szemben amint jön majd pár film vagy file amit nem játszik le és kell mellé ezt meg azt vennem még és eleve már sokkal drágább mint egy C vagy E9.
Ott bent a boltban inkább az jött le hogy 55 ös modelleken homogénebb kép volt mint a nagyokon. 77 es más tészta mert azt könnyezve csomagolnám ki hogy van egy ilyenem
Összességében pedig nem tudom jó e egyáltalán egy bolti tv ilyen tesztre. Videókat file formátumok lejátszására tökéletes teszt. A modellezésem miatt az előző tvt is úgy vettem a hálóba hogy laptop, RC táv és szimu kábel, aztán mentem sorra a tvken mi tud jobban megjeleníteni így képet a szimulátorhoz ha gyakorolni akarnék.
Q led is megfordult fejembe, de abból csak egy ami igazán a 75Q85r. ( Q90 túl dárga... ) Nyomkodtam azt is és a tizen cucc is ismerős mivel itthon samu a másik. Nem tudom mit lehetne kihozni belőle itthoni körülményben ha végig megy az ember a beállításokon. Fura egy két dolog benne, de kitudja... Tudom az a fekete sose lesz benne, de lehet más miatt kárpótolna és nem b@szna fel mint ezek a foltok...Agyalok még nézegetem az akciókat nem e ki lehet valamit fogni majd.
3 tv van előttem amit ki akarok próbálni valahogy :
65E9
65Gz950
75Q85r samu -
Calogero
addikt
-
jilian
addikt
Hát nekem most lesz egy hete hogy megvan a 55c9....
kurv@r@ nem néztem semmilyen teszt képeket. 5%gray meg a társaik....
Csak simán beüzemeltem ment a film meg a ps4 pro..
Hát köszönömderohadtulmajdnemmagamalápisáltam, ez bámulatos, ezek a színek, meg szerintem a hangzása is odab@sz.Szerintem a panel "állapotára" csak akkor fogok úgy ránézni, ha valami tényleg böki a szemem. (persze meg 23 hónap múlva)
Addig meg csak simán használom.
-
daneel_hu
addikt
Az még hagyján, de szerintem az iPad (iOS) brutálisan szaturálja a képeket.
Egy ilyet símán manuálisan kell befotózni, szerintem élőben ezt nem így látod.Ezért is teljesen értelmetlen telefonos képekkel megfotózni homogén színeket.
Nyílván van eltérés persze, de tuti nem ekkora.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Apple Watch
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Xbox Series X|S
- Google Chromecast topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 3D nyomtatás
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- LG 55" B1 OLED hibátlan!
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
- és átrakja ezt a lomtárba vagy az LCD topikba, egykutya.
Alma és körte, az OLED és az LCD egymás mellett megférő dolgok és nem fog meghalni vagy leváltódni semmi.
De lehet egy délutánt rászánok már és váltva fogok fehér és sárga háttérképet nézni.

Komolyan felhívnám LG-t újra és megkérdezném - rögzített vonalon - hogy ez tényleg így megy?

Vhiktor