Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narancs89
csendes tag
Ti melyiket választanátok?
PANASONIC TX-55GZ950E most 429 000 Ft, részletre 0% THM
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_panasonic-tx-55gz950e-4k-uhd-smart-oled-telev%C3%ADzi%C3%B3-1292693.html?rememberMe=true&langId=-1955" LG OLED55C9PLA most 468 000 Ft ajándék LG OK55 hangfallal
https://www.alza.hu/55-lg-oled55c9pla-d5620841.htm
Elnézést ha nagyon rápörögtem, de már több mint egy hónapja várok egy értelmes ajánlatra
-
allein
addikt
Sziasztok. Meglévő OLED garanciás készülékre, lehethés +3 év garanciát regizni az LG oldalon, erről tudtok valamit?
-
Narancs89
csendes tag
Sziasztok!
MediaMarktban a PANASONIC TX-55GZ950E most 429 000 Ft, részletre 0% THM-el. Szerintetek mennyire jó vétel? Érdemes még várni jobb ajánlatra? C9 érdekelne még. BF nagy csalódás volt, 1 hónapja ez az első normálisabb ajánlat amit találtam. Nagyon köszönöm!
-
Narancs89
csendes tag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Szia a -7000 kupont megtaláltam, de az ajándék LG OK55 hangszórót hogy lehet megjátszani?

Köszönöm
-
renatto
őstag
-
55 C9 Alza -n most 453.000 Ft (460-7 kuponnal) + ajándék LG OK55 [link]
-
válasz
junior19
üzenetére
"Ha a teáltalad megjelölt 60Mb/s-t tudná az usb 2.0, akkor nagyon kevés anyagot lehetne lejátszani róla 4k hdr-ben."
Ezt a mondatodat nem értem. Én nem jelöltem meg, hogy 60 MB/s-ot tud. Amit ha tényleg tudna, tényleg nem is lenne gond a lejátszással. Az is igaz, hogy az általam ténylegesen megjelőlt 40 MB/s (gyakorlati) is elég erre. Én azt mondtam, hogy a 60 MB/s az elméleti sávszélesség. Valójában nem tud annyit egy 2.0 pendrive sem. De tévedhetek is. Ennek ellenére azt mondom, hogy az igaz, hogy a 2.0-ás USB elég 4k hdr lejátszására, hiszen a boxomon is csak 2.0-ás USB-k vannak.
Én inkább a tápellátásra fókuszáltam, hogy az lehet kevés, de Clay már rámcáfolt és elfogadom az állítását. Igaza van. Mindettől függetlenül egyáltalán nem bánom, hogy egy USB 3.0 is található a tv-imen, mert az egy dolog, hogy megy 2.0-ásról is, de azt viszont max leterheli, míg a 3.0-ásnak meg sem kottyan bármelyik külső vinyó. Tehát kizárt, hogy puszta marketingből épített a Pana 3.0-ás USB-ket is a tv-ibe, amik valószínűleg jóval drágábbak is, mint a 2.0-ás portok. -
junior19
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Az 1-es pontod nem igazán helyes.
Pontosan az usb 2.0 60 MB olvasási sebességre képes, amit 8 -al kell szorozni, s megkapjuk a 480 Mbit/s-ot, ami bőven meghaladja egy HDR-es BD adatsebességét is. Az usb 2.0 adatsebességi átvitele önmagában nem lehet probléma, az áramfelvétel az más téma.
Én olyan 15-20 MB-el szoktam másolni a HDD-re, s nincs gond a lejátszással.
Ha a teáltalad megjelölt 60Mb/s-t tudná az usb 2.0, akkor nagyon kevés anyagot lehetne lejátszani róla 4k hdr-ben. -
daneel_hu
addikt
válasz
renatto
üzenetére
Aki komolyabban akar 4K/HDR filmeket nézni annak a legjobb megoldás a külső lejátszó.
Bizonyos esetekben még a 5Ghz-es WiFi-n is megakadhat egy 4K/HDR film, amennyiben hálózatról akarod lejátszani.
Egyszerűen túl szűk a keresztmetszet a tévénél...A zsinór pedig teljesen felejtős.
-
renatto
őstag
-
daneel_hu
addikt
E8-ra jött 05.10.40-es FW.
C-re is? -
-
Clay
senior tag
válasz
rothfb
üzenetére
Külső HDD tápgondot, csak régebbi 2.0-s hordozható cuccoknál láttam, függetlenül az aljzat típusától. Újabb, főleg 3.0 vagy type-c-nél nem, hiába volt 2-es aljzaton. Az enyémet még a telefonom is meghajtja, pedig az biztos nem ad ki többet, mint 500mA. Igen tudom, a 3-s max 900mA-t tud. Szóval ilyen szempontból mindegy a tv USB aljzata. Nem mindíg kell bedőlni a marketingnek.
-
válasz
halinorbi
üzenetére
A fenti linket érdemes elolvasnod.
1. A 60 Mb/sec az elméleti sávszélesség az USB 2.0 esetében. Még sosem láttam ekkora sebességet a gyakorlatban, amit biztosan tud a gyakorlatban is az max 40 Mb/sec.
2. Az USB 3.0 nem csak a fájlátvitelben hozott változást, hanem nagyobb áramerősséggel is hajtja meg az eszközt, amit hozzá csatlakoztatnak. Kimondottak külső vinyóknál ez fontos. Az én tv-imnél is van mindkettőn USB 3.0, írják is a leírásban, hogy kimondottan külső vinyókhoz ajánlott azt használni.
Tehát, ha valaki külső vinyóról néz filmeket, nagy hülyeség volt olyan tv-t vennie, amin nincs USB 3.0. Lesz olyan winchester, amit rákötve az USB 2.0-ra, le fog állni menet közben, terhelés alatt.
-
halinorbi
csendes tag
-
halinorbi
csendes tag
Sziasztok! Az nem gáz, ha a kinézett OLED tévémen nincs USB 3.0 foglalat? (pedig 2019-es modell) Fogja bírni az adatátvitelt?
-
renatto
őstag
válasz
Kiratheonly
üzenetére
Értem, köszi és grat!
-
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"Sokkal több E-t vettek itt, csak le is léptek mert nincs problémájuk."
Ezt ők mondták?
Mondjuk pont ez a jó a másik két komolyabb gyártónál, náluk nincs difi az olcsó és a drágább modellek között kép-, panel-, összeszerelési minőségben!"Aranyos vagy mindig megnyugtatod magad, hogy milyen jó a Panasonic oled.
De ennek örülök, hidd el.
Itt most azt kell érteni, hogy mondjuk egy GZ950 az = GZ2000 minőségével?
Mert ha igen, akkor azért ebben nem lennék biztos. Sőt semmenyire sem.
Maradjunk annyiban, hogy mindenki azt vesz amit akar, demokrácia van.
Elhiszem, hogy jó a Pana, de szerintem az is jó amit mi vettünk - sok különbséget azért ne feltételezz ezeknél az oled-készülékeknél, hiába más a "gyártó". Ugyanaz a panel, ugyanaz a technológia.Ha lesz időm, befotózom a 65E8-at pár színnel, így 1 év = 3000 óra után.
Valószínűleg elégedetten csettintenél akkor is ha Panasonic logó lenne rajta.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
"Sokkal több E-t vettek itt, csak le is léptek mert nincs problémájuk."
Ezt ők mondták?Mondjuk pont ez a jó a másik két komolyabb gyártónál, náluk nincs difi az olcsó és a drágább modellek között kép-, panel-, összeszerelési minőségben!
(#34352) grabber:
Boltban persze nem mondják, jajj, szar az oled, ne vegyél. Igaz, a Samu qled promóter azért ott van.
LG is már rég lehúzhatta volna a rolót, ha nem lenne ennyire elnéző a hibás készülékekkel!!!
-
daneel_hu
addikt
válasz
grabber
üzenetére
Valójában a "beégés" az kiégés, kifakulás.
Ha egyszerre fakul, öregszik minden subpixel a képernyőn, akkor sosem fog "beégni". De ez szinte lehetetlen. Akkor látszik a "dolog" ha a képernyő egy része gyorsabban öregedett mint a többi. Pl a képernyő egy részét nagy fényerővel, statikus elemmel öregbíted. (főleg piros, sárga, vagy rikitózöld színek (logók vagy hírsávok) a problémásak).
A tévélogók többsége azért még így is fehér, ez nem akkora gond.És mivel ezt az öregbítést kumulatív kell értelmezni, sokkal könnyebb ilyen hibát előidézni mint a többség gondolná. Magyarul mindegy, hogy 1x nézed a statikus elemet 100 óráig, vagy 10x 10 óráig. Az eredmény nagyjából ugyanaz...
Ettől függetlenül ha jól van beállítva a készülék, és vegyes tartalmat nézel rajta, akkor évekig hibamentesen kell(ene) működnie.
Nekem beégett egy 2016-os E6V-m, másfél év kellett hozzá. 50+os oled fény, vörös statikus elem ugyanott. Mondjuk 1000 óra elég volt egy 1%-os degradációhoz.
Ez így nagyon karcsúnak tűnik, de az egy 2016-os készülék volt, az újabbakra még védelmet is írtak. (pl. statikus elemek fényerejének csökkentése, pixelshift stb...)
+ 2018-as LG-paneleknél 40-50%-kal nagyobb a red subpixel.
Szóval azért történtek előrelépések.Ezt csak az idő fogja megmondani, hogy mennyire hatékony amit eddig fejlesztettek a paneleken, elképzlehető, hogy a szerviznek sok dolga lesz 1-2 éven belül amikor a 2018-as készülékek 2-3 évesek lesznek. Ezt senki nem tudja - csak az elméletet -, a gyakorlat esetleg más mutathat majd, senki nem tudja.
-
válasz
renatto
üzenetére
Egy szóval nem mondtam,hogy szar az OLED!!! Másnak is ajánlottam. Azt mondtam,hogy megbízhatatlannak tűnik ennyi panel csere után és erről egy rohadt szót nem szólnak a boltban. Te sem azt mondod,hogy forumtárs. Baromi jó az OLED,de készülj fel lehet hogy panelt kell majd cserélni,mert vannak bajai. Kicsit megbízatatlan,de megéri így is,mert a gariztatás is flottul megy.
Csak te egód sérült abban,hogy szóvá mertem tenni,hogy sok a garis hiba szerintem és ezt előre nem mondja senki. Ezek után nem azt mondod,hogy számoljuk meg tényleg több-e a gond az OLED-del,hanem még rám támadsz,hogy hülye vagyok. Az OLED-ről senki sem mondhat egy rossz szót sem. Ha rajtad múlna még ban-t is kapnék mert le mertem írni,hogy panel csere,meg beégésrothfb: Magamra veszem. De nem ócsároltam az OLED-et. Linkeltem neked is a saját véleményemet a QLED-ről. Ott is ajánlottam az OLED-et. Nem kell szembeköpni magad,de ha gariztatni kell a termékeket akkor tudod,hogy már menet közben nem az a termék amit megvásároltál. Ha veszel egy szuper tv-t akkor végig legyen jó.
-
Senki sem védelmezi az oledet. A lényeg az amit renatto mondott, aki ide jön és ócsárolja, szídja az oledet, az mire számít? Itt az összes oled tulaj rengeteg pénzt fektetett ebbe a technológiába... Nem fogjuk szemen köpni saját magunkat, de nem is akarjuk. Mi látjuk, tudjuk, érezzük az oledet, nincs szükség olyan megmondó emberekre, akik messziről sem láttak oled tv-t. Egy eset kivétel, ha kérdez értelmesen.
-
válasz
daneel_hu
üzenetére
Akkor magyarán nincs valós realitása az OLED fakulására épeszű felhasználás mellett. Úgy is előbb égne be,mint hogy kiégjen.
Ez megint felvet egy kérdést,hogy aki most OLED-et vesz az valószínűleg 4 év múlva megteheti,hogy lecseréli egy jobbra simán. Nem azt,hogy én 2011-ben megvettem fotószerkesztésre a DELL IPS monitoromat és azóta is azt használom.
Sajna van olyan családtag,aki folyamatosan a kedvenc sorozatait nézi a TV-n nappal és akkor éghet be az OLED. Sajna még mindig csak a sötét szobában HDR filmek nézésére a legjobb az OLED -
válasz
lala666
üzenetére
Most nem azért, mert nekem is az egyik tv-m 65FZ950, de nagyon jó tv. Kérdés, hogy ismerősöd miért akarja eladni, odaadni. De ha hibátlan, én nem sokat gondolkodnék... A C7V-t nem ismerem, de a Pana csak max egy éves. Újkorában közel egy milkát kértek érte, én már csak tudom. Ha most csak 140-et kellene ráfizetned, az szerintem nagyon korrekt ajánlat. De csak akkor, ha a tv hibátlan.
-
gu007
aktív tag
Ma én is megkaptam az 55C9-et.
egy 42ln5400 után odab@sz
tesztképeket nem néztem, nem is áll szándékomban. Az rtings ajánlása alapján beállítottam. Nagyon tetszik a látvány -
daneel_hu
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
Mi (is) gyártással is foglalkozunk (cég). Mármint gyártással is, de ne műszaki cikkre tessék gondolni.

Van egy elég erős keretszerződésünk, fix időintervallumra.
Eleve csak határidőre teljesíthetünk, amennyiben minőségi kifogás áll fenn, akkor orvosolnunk kell a problémát, a kiesett időszakra pedig kötbért számítanak fel(!).
Amennyiben az "orvosolt" probléma után is minőségi kifogás áll fenn, a megrendelő fenntartja a jogot arra vonatkozólag, hogy mással gyártassa le a termékeket. A különbözetet és az időhátrány okozta kárt nekünk kell megfizetnünk, akik szerződésben állnak a megrendelővel.Ez csak egy példa arra vonatkozólag, hogy bármilyen szerződés hibás teljesítése esetén mennyire meg lehet fingatni a gyártót. Márpedig ha javítás után is szar egy készülék, akkor jogod van a szerződést semmisnek tekinteni. (tévé vásárlása = szerződés, a teljesítés = hibátlan készülék).
Ez magyarán azt jelenti, hogy már a második panelcsere előtt küldheted őket a p***ba.
-
johnwillow
tag
Alzától vásárolt valaki c9-et? Mennyi időre szállítanak? Mo-i garanciával? Köszi!
-
torma1981
veterán
válasz
torma1981
üzenetére
(#33346) daneel_hu
Igen, erre is van törvény. (eu-s)
Amennyiben a jótállási idő alatt a készülék meghibásodik és a szerviz javítja, majd később ugyanaz a probléma fenáll (jelen esetben itt egy panelcsere oldotta volna meg az első problémádat), akkor kérheted a szerződés előtti állapot visszaállítását.
Ezt azért találták ki, mert vannak olyan termékek amelyek tervezési hibával kerülnek forgalomba, és ilyen esetben sem járhat rosszul a fogyasztó.
Ezt a csere szót felejtsétek el, ilyen nincs.
Te döntöd el mit csinálsz, nyilván a többségnek tévé kell, tehát ekkor így is úgy is csere lesz.
De a kiindulási pont a szerződés előtti állapot visszaállítása.
-
alaves
addikt
válasz
lionshamlet
üzenetére
Használd az rtings beállításait, valamint trumotion, BFI ízlés szerint.
-
dh66e
veterán
válasz
blaca83
üzenetére
leírtam, hogy javítást illetve újabb B7-es szériát nem szeretnék.
Ilyet nem kérhetsz jogszabály szerint amennyiben a hiba javítható pl panelcserével.Ezt csak tartós problémák vagy javíthatatlan és gazdaságtalan javítás esetén kell ajánlania a szervíznek akik az lg-vel lebokszolják a mikéntet.
-
nitro16
senior tag
-
renatto
őstag
válasz
blaca83
üzenetére
Minek vitték el a tévét?! A panelt kellet volna kivinniük és cserélni, bár ehhez előbb ki kell menni fényképezni és rendelni egy panelt.... az nincs tarcsiba a raktárban.
LG biztos nem küld neked házhoz tévét, az fix. Épp ezért kapsz csereutalványt, de azt nem vagy köteles levásárolni a boltban, kérheted a pénzt és megveheted ott ahol szimpi vagy olcsóbb.Nem értem mit "kavar" a szerviz, hisz neki teljesen mindegy mi lesz a végeredmény, neki pénzbe nem kerül. A boltbak már annál inkább.
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Múlt héten hétfőn bejelentettem a hibát (55B7) az ügyfélszolgálaton és szerdán jöttek is a szervizesek és el is vitték a tévét.
Egy idős úr volt a szaki aki meg is állapította kapásból, hogy panelhiba. Mivel fényképezőgépet nem hozott megkért, hogy csináljak pár képet és küldjem el a TV papírjaival együtt elektronikus úton a cégnek ahol dolgozik.Ezt meg is tettem és leírtam, hogy javítást illetve újabb B7-es szériát nem szeretnék. Csereutalványt vagy újabb szériát, mondjuk egy B9 esetén elfogadok.
Mivel nem hívtak telefonon és az email-re sem válaszoltak, ma este felhívtam a szerelőt. (Sajnos a kaposvári szerviz már bezárt)
Azt mondta, hogy ő nem tud semmit az ügyintézés további menetéről de úgy tudja, hogy a főnöke és ahogy Ő nevezte a "mérnök srác" rendelt egy újabb panelt.Most felhívtam a központi ügyfélszolgálatot és a diszpécser elmondta, hogy ez természetesen nem így működik ahogyan a Rotech Szerviz Kft. intézkedik az esetemben.
Elmondása szerint a szerviznek kötelessége jelezni az LG Társosztály felé, hogy ez már nem az első meghibásodás és én nem szeretném ezt a továbbiakban.Továbbá azt is mondta, hogy tudomása szerint újabb szériát az LG-nek nem áll módjában címre küldeni végfelhasználónak.
Ergo csak a csereutalvány marad lehetőségként és a MM-ban kell levásárolni.Egy kikötést hozott még fel a diszpécser, hogy az elbírálás során a "Társosztály" elvileg dönthet a javítás mellett, de nem szoktak.
Kérte, hogy ha tudok akkor holnap beszéljek a Rotech Szerviz Kft. vezetőjével és ha értetlenkednének akkor nyugodtan irányítsam őket hozzájuk.Itt tartok most és kíváncsi leszek mikor lesz újra tévém...
-
renatto
őstag
"Én nem a hsz-ek valóságtartalmát elemeztem"
Pedig lehet nem ártana. Te is csak kiragadtad, ami nem szimpi és ennyi... az teljesen mindegy hogy van vagy nincs valóságtartalma. Értem. Vagyis nem... Ha valaki benéz ide, hogy beböffentse, miért sz@r az OLED és hogy ő QLED-et vett, mert az nem ilyen, az komolyan nem értem mire számít?!
Kezdem azt hinni ez valami beavatási szertartás....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Sokkal több E-t vettek itt, csak le is léptek mert nincs problémájuk.

Egyébként az avforums-on sincsen E-probléma a 2016-osok óta. A 2016-osokkal sok beégéses gond van de az sajnos igaz a B-re és a C-re is.Pont ezt mondom, hogy válogatják a W-hez a paneleket. (eleve LG Signature jelzést kap)
Ettől még mázlival kaphatsz egy hasonló minőséget B-ben is csak erre kicsi az esély.
Szinte semmi, maradjunk annyiban. -
alaves
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Ha használsz interpolációt a mozgásmegjelenítéshez és zavarnak az artifact-ok és a röccenések, akkor cseréld, de célszerű lenne inkább 65"-re váltani.
A B7-em 3. kijelzője ~2500 üzemórás (ebből HDR ~100 üzemóra 60 fényen) kizárólag 17-25 OLED fényen, ~40x lefuttatott pixelfrissítővel: szép homogén kép minden színen, banding alig van, tinting nem látható. Szinte sajnálok majd megválni tőle a 65"-re való lecseréléskor.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Pont az LG B/C lenne a Suzuki 1.2 GL, a G/W meg a Suzuki 1.2 GLS.

Igen, uazt a panelt kapja a B is meg W is, max a kalici szigorúbb a W szériánál.
Mondjuk itt topikban nincs G/W tulaj, hogy kiderüljön milyen is valójában, azért az LG-ből kiindulva nem lepődnék meg dolgokon
E tulaj meg talán 2-3 van itt. Tegye fel a kezét!
-
alaves
addikt
válasz
lionshamlet
üzenetére
Főmenü ---> Energiatakarékos üzemmód: Automatikus ---> ki (és állítható lesz az OLED fény).
-
Milyen tapasztalait? Van/volt oledje?
Ez olyan, mintha mondjuk én elmennék a Qled topicba és olvasgatnám, majd látnám a problémákat, amiket leírnak a userek és egyszercsak beírnék és elkezdeném ecsetelni a Qled hibáit, amiket mások leírtak. Plusz szídnám, hogy így meg úgy, idézgetnék mások (Qled tulajok) beírásából és vitáznék egy évek óta Qledet használó felhasználóval, miközben én max a boltban láttam olyan tv-t. Érzed a visszásságot?
Persze bárki hozzászólhat, hiszen ez nem egy zárt fórum, de azért meg kell maradni a realitás talaján. Kérdezni kell, nem kijelenteni. -
lala666
őstag
Hali! Érdemes vajon lecserélnem a c7v -met, pana fz 950 re ? Van egy viszonylag jó ajánlatom.
-
renatto
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
A pixelfakulásra ott az első rtings burn-in teszt, ahol az IPS panel teljesen mattolva lett.
-
Hzi
aktív tag
-
lionshamlet
senior tag
válasz
lionshamlet
üzenetére
Erre valaki?
[link] -
daneel_hu
addikt
válasz
grabber
üzenetére
"Az hogy idővel nem csökken a fényereje,nem ég be. Azért elég csak megnézni az topikot,ki hányszor cserélt már panelt. Az olcsóbb LCD-ből több fogy mégsem hallani ennyi panel cserét.
Már mindenki azon röhög,hogy lejárat előtt cseréljen panelt,mert beszarik addigra már. Erre mondom,hogy ez nem a megbízhatóságot jelenti."Kár, hogy ma nem voltam... látom megy a flame rendesen.
De hát dolgozni is kell, különben sosem lesz 77W9-esem.
Rtingsnak volt egy oled-tesztje, 8000 óra alatt 0,5% alatti fakulást mértek, értsd: semmit, nullát.
8000 óra az nálam pl 3 év intenzív használat.
Ha 16 000 óra alatt fakulna 1%-ot (értsd: 6 év intenzív használat), akkor így jártam. Ez azért röhejes mert addigra lesz új tévém.
Szerintem egy olcsó LCD tévén hamarabb fakulnak a pixelek.
És a RTINGS nem 20-30-as oled fénnyel csinálta a tesztet - jóval magasabb értékkel -, egy jól beállított tévé az nagyjából ilyen fényerővel megy SDR tartalomnál.A beégés pont abból eredhet, hogy a kumulatív használat meglátszód(hat) egy-egy subpixelen, ezek jobban fakulnak az adott helyen. Ez általában rosszul beállított tévéken fordul elő 2018 óta, vagy extrém brutál fényerővel terhelt készülékeken, statikus elemekkel.
Tény, hogy figyelni kell erre.De ha valaki szépen beállítja a készülékét, akkor majdnem semmi esély nem lesz arra vonatkozólag, hogy beégjen a masina. És akkor a család is használhatja agyatlanul...
Bár azt mondom, 2-3 év alatt még így is gond lehet ha valaki folyamatosan piros vagy zöld hírsávokat néz napi szinten órákig. De aki így tesz, az tényleg nem tudom minek vesz ilyen tévét.
Azt nem tudom mit csinál a cucc mondjuk HDR-es játékképpel, folyamatos statikus vörös HUD-dal. (valszeg' beég)
Az itteni panelcserék nagyon nagy része főleg tint probléma és dead pixelek miatt történt.
Beégés ha jól emlékszem összesen 3 volt, ebből egy 2016-os, és 2db 2017-es készülék égett be. (vagy 3, ebben nem vagyok biztos)
2018-as modell szerintem egyik sem, de javítsatok ha rosszul emlékszem.
A 2017-es "beégés" is mintha 1-1 LG és Pana téglalap hiba lett volna (ez inkább a pixelfrissítés hibája), tehát összesen 2 készülék produkált beégést, a 2016-os E6V-m és Alaves B7-ese?Ettől még persze jövőre megszaporodhatnak a 2018-*as hibák, jöhetnek beégések amikor ezek a készülékek már 2 éve üzemelnek legalább. Majd meglátjuk.
Összességében úgy gondolom, hogy túlzásokba esel.

Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Esik a hóóó!!
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3943, 100% Akkumulátor
- LG 55C4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De tudhatnád már, hogy képtelen vagyok más gyártóban gondolkodni. 
egy 42ln5400 után odab@sz

Vhiktor