Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Néha néha még elgondolkodom egy 77 re váltáson
Anno ugye volt nem kis mizéria mire meglett a tökéletes ( számomra ) Oled. Adott egy 65E9 es hibátlan szép és hibátlan távval. Szerintem mai napig ez a legszebb és különlegesebb megjelenésű az üveg lapjával. Alig alig van használva így kiváncsi lennék az össz órájára , de a kérdésem az lenne mennyit érhet jelenleg ha eladnám? -
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Erdeklodnek mi a reális ara egy februarban 3eves lesz, 65E9 hibatlan olednek? Ismet feljott az agyam a 77essel
3evbol szerintem az elmult hetekben volt szinte csak hasznalva igazan. -
Kriszbmx
tag
Nálam is van asszem 1-2 halott sub... asszem... Ugye egyszerre vettük a 65E9 et. Én ebben nem cseréltettem még panelt. Az ez előtti oledekben 4x cseréltettem mire visszakaptam az árát. Most február óta meg letakarva pihent a garázsban az E9
Most lett kész az új nappali és vittem be a házba. Nem tünt még fel semmi szemmel látható hiba. Az is mikor feltünt a hiba asszem úgy vettem észre, hogy külön végig futottam rajta vagy 10 centiról minden alapszinnél. De már nem akarom így nézni
3 méterről gyönyörű a kép. HA lesz benne valami olyan hiba ami világít csillog vagy feltünik akkor szolok a szervíznek. azt nem tudom van e még gari
Örülök, hogy végre túltettem magam ezen a tinting hibákon, négyzetrácsosodáson,stb stb
Fórumont csak megszokásból nézem néha néha... -
Kriszbmx
tag
válasz
Hami33
üzenetére
Szia.
Mivel az LG szervíz nagyon rugalmas van lehetőség cserélni. Nekem a 65c8 ból 3 panel csere lett, majd végül vissza kaptam az árát. Ekkor vettem karácsony előtt 770 ért egy 65C9 et amit kibontás és bekapcsolás után már félig vissza is csomagoltam, majd jópár óra járatás után teljesen becsomagoltam és vissza is vittem. Mikor mondtam hogy mi a baja , szó nélkül vissza adták az árát. Végül most januárban rendeltem meg egy akció ( vagy félre árazás ) során a 65E9 et ajándék hangfallal és ez hálistennek maradt is. Volt bennem félsz , nem ok nélkül.
Első 65C8 képe mintha egy börtön rács mögül lett volna nézve. Fixen fekete szellemkép csíkok voltak vízszintesen és függőlegesen. Szervizes látta nem kérdezett cserélt.
Második panel olyan tintinges volt a szerelő mondta maga hogy inkább hoz újat...
A következő csíkos és tintinges volt. Ekkor felhívta a központot mi a fene van.
Megjegyzem ami nekem volt fura hogy az uccsó panel ami jött a fólia úgy volt rajta mint amit mi tettünk vissza. Ergó sanszos hogy valami használt volt. De sebaj mivel ez is csúnya volt így mondta , hogy inkább intézi a pénz vissza fizetést. Gond nélkül megtörtént, de mikor mentem az áráért, hoztam is egy C9 et... Amit ugye vissza is vittem.
A 65E9 em sem 110% hibátlan, DE annyira minimális és VÉGRE szimmetrikusan van rajta a 2 szélén csak pár centi és a fentiekhez képest minimális , hogy ezt nyugodt szívvel meghagytam.
Ez nem rózsaszín mint a többi hanem mintha picit zöld árnyalat lenne.
De ég és föld a C8 és C9 hez képest. Nem csak a tinting zavart hanem hogy random helyeken volt rajta. Egyiken a tv bal szélétől 1 centire egy 20 centi széles sáv majd kb fél méter szép fehér és a maradék megint rózsaszín. Meg volt még pár verzió.
Nyilván gondolhatod mennyire kényes a szemem ha ennyit szarakodtam és futkostam, de úgy voltam vele ha ekkora összeget fizetek tv-re még ha sajnos macera is , de legyen már olyan amibe bele nyugszok.
A mostani 65E9 számomra tökéletes. A képe is jó. Végre élvezem is ha nézem
-
Kriszbmx
tag
Igen azt olvastam, hogy ha kozvetlen hozzam vagy nagyon kozel csap be akkor mindegy... de van valamennyi letjogosultsaga egy ilyennek? Vagy az amit egyik masik gyarto iger,hogy javitja a keszuleket ami bele volt dugva ?! Mediaban is kiemeltek hogy a legdragabb extra garinal is csak akkor el a javitas ha egy tulfeaz vedos elosztoval egyutt szallt el a tv. Na most akkor ha igy is ugy is elszall minden akkor minek ?
-
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy Ti használtok valami túlfesz védelemmel ellátott elosztót, vagy szimpla 1es csatit a konnektorba? Valamit tervezek amit kinéztem az APC PM1W-GR 1es verzió. Nem tudom ez elég lenne e önmagában a tv nek. Vagy valami nagyobb J értékkel ellátott verzió kellene ami elosztós is. Eddig sem volt sose ilyen jellegű problémám, de nem is volt ilyen értékű elektronikám
Remélem nem most fogom bevonzani...
Tudom van ennek a témának is fóruma, de engem az érdekelne hogy konkrétan itt TI használtok e valamit...Mediában pl : [link]
-
Kriszbmx
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
-
Kriszbmx
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Lehet
De ezen a videón ha megnézitek 2:10 nél oldalról látni, hogy az is dől kicsit. [link] -
Kriszbmx
tag
Sziasztok :)
Vegre ugy fest bevalni latszik az 5. Oled!
Mar csak elvezem a tartalmakat es nem a hibakat keresem illetve hozza jon,hogy halistennek tinting se nagyon van ;) Amit latok az szinte megvan szokva mert a masik szoba lcd tvje bal oldalt kicsit bevilagit es az E9 is bal szelen tintingel de annyira mininalis, hogy a kenyes szememmel is nagyon nagyon ritkan latom.
Inkabb csak elvezzuk a Netflix / HBO go / letoltott 4k filmeket. Kabel tv nincs bekotve ra....
Vegre remelem hu tarsam lesz egy ideig! Heti 1-2alkalommal van max bekapcsolva 1 film erejeig.
-
Kriszbmx
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Nálam 3-3.1 méter. Nem mondom hogy kicsi a tv , de simán elférne a 75. Ezért nem hagy nyugodni! Térérzet meg amiről írsz az akkor van ha a kanapé elejére ülök. Az kb 2 méter. Ha hátra felfekszem és chipsz kóla van akkor már " csak" gyönyörű kép van.

Ezért filózom a nagyon.... -
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Csak szimplán érdeklődöm, hogy a 65" tévét átlagba ki milyen távolságból nézi? -
Kriszbmx
tag
válasz
hunspikey
üzenetére
Most aktiváltuk az 1 hónap ingyen netflixet. Valóban gyönyörű minden. De mennyi idő kell , hogy ott maradjon a Netflix ? E9 sorozatnál is kérdéses a dolog? Amúgy azt nem értem hogy maradt ott? Nyilván statikus tartalom, de ha egy heti tévézést nézek, ahhoz képest a Youtube / Netflix pár mp csak a menü.
-
Kriszbmx
tag
Ugyan mennyit ment NETFLIX ezen a tv-n?
Facebook poszt oled csoportban :
"Thanks for the add! I have a OLED 65B6 that I purchased from Best Buy in Nov 16. Didnt get a warranty... I recently noticed my kids watching Sponge Bob and he was green! He's supposed to be yellow lol. Doing some quick research it seems I'm screwed, $3k paperweight? **did a youtube solid color check, what do you think?"
-
Kriszbmx
tag
Nos sajnos több ok miatt sem jött össze a 75Q90 teszt.
Mikor írtam, hogy fizetem akkor ültem a budapest bankos pultnál, mivel kártyával -10% az akción felül is. Megjegyzem még holnapig 850ezer és ebből jön még le -10%!
Nos a probléma az volt, hogy volt már BB kártyám , de nem kellett így gondoltam lemondtam.
Mivel a héten láttam és nyomkodhattam élőben egy 75Q90 et otthoni körülmények közt,nagyon bejött a mérete és a képe is, mondom hozok haza egyet és teszt , valamelyik majd marad.
Nos mivel lemondtam a kártyám , még nem telt el 3 hónap ( erről nem tudtam hogy fontos ) így nem csinálhatok újat. Ezért pénteken elutasítottak. Kerestem havert akivel ma ismét elmentem Pestre és akkor legyen az ő nevére egy kártya. Ekkor egy újabb hölgy ült a pultban aki immár péntek óta a 8. személy volt akivel beszélek, mivel miután elutasítottak kértem egy másik személyt is hátha tudja miért illetve felhívtam a bb bankot is többször. A 7. személy közölte azt az infót is, hogy a kártyám lemondása miatt nem lehet újat most.
Ma pedig kiderült még egy dolog amit az előző 7 személy nem közölt , viszont nagyon kedvesen bólogattak és intézkedtek ( volna ) , de a mai hölgy közölte sehogy nem tudom megvenni a -10% ra!
Ugyanis ez a kedvezmény innentől állandó lesz a BB kártyával az MM-ben , de nem elég akkor igényelni mikor vesz az ember valamit, hanem a vásárlásnál már lennie kell a kártyának az aktuális hitel kerettel! Ez nagyon nem mindegy! Jelen esetben kell valaki akinek van kb 800e. kerettel kártyája.
Szóval ha bárki megy élni ezzel a lehetőséggel vagy előre menjen be a BB bankba és emeltessen hitel keretet ha nem elég és / vagy ha tud, vagy max részletre hozhatja el , de akkor nincs -10%.
Így 2x utaztam fel Pestre, beszéltem egy halom MM és BB ügyintézővel de 2-en sem tudtak 1féle dolgot mondani
Szóval jelenleg a 65E9 van , mert nem vagyok hajlandó már annyit adni amennyi a Q90 akciósan. Tesztelni meg nem szaladgálok vele, mert ha maradna drágán maradna.
Picit a Q90 ről :
Első benyomásra van tartalom ahol nem mondja meg senki hogy Oled vagy Qled.
Iszonyatosan szép HDR videóknál és a fekete sem tűnik szürkének.
Szerdai nap Pesten megnézhettem egy Q85 öt is. Q85 és Q95 közt szakadék van.
Q90 már elég közel állt képileg ahhoz amire számítottam.
Ami feltűnt, hogy a Q85 nél ha széles vásznas videót néztem és valami figura kiment a fekete sáv közelébe az kivilágított. A Q90 nél a két fekete sáv nem világított be.
Az extra fényerő ha homogenitást néztem fehér képen , nem tudom a száraz adatokat, de az oledemen itthon világít , a 75Q90 nél hegesztő szemüveg kell ! Az brutális amit az a nagy dög világít, és ezt néhány HDR videón nagyon megmutatta.
Ami negatívum számomra és ezt akartam tesztelni, hogy a képi tudása tudja e a többi részét feledtetni maga a tv agya, használhatósága, lejátszója.
Az LG 65E9 menüje villám gyors, könnyű, lejátszója szinte gondolkodás nélkül tesz bármit akár 60-90gb os filmekkel is. Soha nem akadt még meg sehol.
A samu tizen rendszere nagyon gyér az LG hez képest. Gyors a maga nevében de az LG ebben nagyon oda ver. A Q85 ös le is fagyasztottam fél perc alatt. A Q90 már egész jó, de akkor sem kerek a kezelési érzet.
Miután pesten megnéztem a Q90 et hazaértünk majd megnéztük ugyan azokat az oleden is. Azt éreztük , igen az oled még fölötte van. Nem szakadék van közte, de más a képe!
Mérete miatt a 75Q90 és a kép miatt tudott volna kárpótolni oleddel szemben úgy az egész használhatósága érdekelt volna saját környezetben.
A Q90 fekete képen kisugárzás a világos részek mellett nem sokkal feltünőbb mint az olednél , mivel az oled is ragyog mikor nézek ilyen tartalmat vagyis a szememnek csillognak a dolgok rajta, a Qlednél is hasonló. KB csak telefon képernyő amin látni az eltérést.
Ami az oledre nekem feltünőbb hogy részletgazdagabb, valahogy a színek és a kontúrok mások mint a Q90 nél. Lehet ez a végtelen kontraszt műve.
Boltban mikor fut a Q90 demó messziről lerí , hogy köze nincs az oled képhez. De lehet állítani rajta és akkor már befeketedik, csak vesz le a fényéből. Viszont még akkor is tud annyit mint az oled, vagy többet.
Szerintem ha csak a kép a kérdés és pl az ami nálam , hogy 65 oled vs 75Q90 simán vállalható lenne. Abszolút korrekt a Q90! DE a többi alatta fényévre van az oledtől.
De ezt elengedtem mára....
Az oled még itt van , próbálom magam meggyőzni, hogy jó ez a méret is és végre jó a panel tv minden....
-
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Erdeklodok ha netan nagyobbra valtas miatt megvalnek a 65E9 tol ami idei gyartas , tinting es banding mentes 1 hetes tv, erdekel e valakit innen megvetelre?! Csak mert vegre hibatlan es akkor nem elallok tole hanem tovabb adom 660 ert amennyiert nincs a neten mashol. Legalabb nem lotto illetve kiprobalhato. Nem fogom sehol hirdetni itt koztetek teszem ki most csak :) Ha senki akkor amennyiben nagyobb lesz 1hetem van meg vissza vinni ,csak sajnalnam ert ebbe jo a panel :) -
Kriszbmx
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
En csak azt tudom, hogy a 600 ert vett elso 65C8 am osszes csere paneljat a szerviz 500ezer ftert rendelte euroban. De nem problemaztak mert a gyarto leirta nekik... csak a szerviz pillazott mert nem volt meg ekkora ertekkel dolguk.
Ez az ures panel, egy vezerlovel kozepen. -
Kriszbmx
tag
válasz
rothfb
üzenetére
Arenaban multheten a 65E9 es egy 75os nanocell volt egymas mellett a standon. A 75 os meret iszonyatosan bejon es meg azota is filozom maradjon e vegre a hibatlan 65E9. Viszont a nanocell es az Oled kozott fenyev volt. Elinditottam mindketton ugyan azt a tartalmat egyszerre youtubrol. Mintha 2 kulon musor lett volna.
-
Kriszbmx
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nalam is csak subpixel a halott.
-
Kriszbmx
tag
Ha egymas melle teszem a tv 1/3 an illetve valahol egy alaktalan hatalmas elszinezodott foltot, vagy egy alpixelnyi pottyot, amit valoban ha oda megyek es keresem csak akkor latom akkor ha most maradna a homogen felulet mar boldog lennek. Nyilvan mint irtam mindenkinek mas az ingere. Lehet a tobbiben is volt, de sokkal nagyobb dolog zavart. Ha par nap mulva is pozitiv a velemenyem akkor marad. Ha most csereltetem es kapok egy pixel hiba mentes de fel tv rozsaszin lesz agyverzest kapok. Az elozo cserelgeteseknel egyre csak szarabb panelokat kaptam. Probalok optimista maradni vegre.
Ami egy kis felhasznaloi resz.
Optikaval van az erositohoz kotve es ha kell "center" akkor a tv hangjat veszem fel.
Viszont az uj AI hangnal ha felhangositom a tvt vizhang lesz a nagy hangfalakhoz kepest. Ha "center" kell legyen a tv akkor AI hang kikapcs es egyutt szol a nagyokkal.
Tovabbra is szepen szol a tv.
Tavja az elso C8nak jobban bejott azon szurkes szalcsiszolt volt vagy valami hasonlo. Ez full fekete...
Olvasgatva ezt a kalibraciot stb, pl szamomra ez sem mervado. Szakerto vilagos szobat allitgattam be picit, es ennyi. Amikor HDR van akkor meg magatol odateszi magat. Nagyon orulnek ha vegre korrekt maradna a szine. Bar mar annyira pesszimista voltam hogy kimertem a falon a 75q85helyet. Erre ugy fest marad ez :D
Hangfalra vegkepp nem volt szuksegem, de kivetelesen az is meglepett ;) -
Kriszbmx
tag
válasz
alaves
üzenetére
Oszinten szolva jelenleg jaratom. Megnezunk par filmet, teljen el kis ido. Ha a feher tintinges dolog nem jon elo ami vadul jelen volt az utobbi C9 nel akkor marad.
A pixel hiba meg lehet az elozo 4tvben is ott volt, de egyet sem neztem at 15 centirol. Ezen most kivancsisagbol vegig mentem. Lett 2 de ha megmeredek sem latom azota akarhogy keresem tartalom kozben.
Itt ugy latom kiderult engem pl ez nem hozott lazba, de a oda f@sott tinting paca kikerget a vilagbol. Remelem nem jon elo most ilyen. -
Kriszbmx
tag
Megjott vegre a 65E9 + ajandek hangfal kombo.
Elso benyomas, ugyan akkora mint a tobbi 65os sajna ez se nez ki 77esnek :D Pofasabb a megjelenes ezzel az uveg lappal!
Hangja sokkal jobb es szelesebb stereo mint a c8/9
Kepe eddig ennek a leg homogenebb. Jelenleg futtatom rajta a szep logo mentes 4k tartalmakat jaratasnak kozel se max fenyeron.
Na es atnezve a szokasos "szeretem ha faj" dolgokat.
Szurkes kepnel zero banding!!
Sarga kep, picit zoldes bar lehet mar az agyam a szarakodasoktol lat bele dolgokat.
Feher a tv bal szelen egy 10centis fuggoleges savban erosen feher mint egy edge ledes lcd. Viszont nem egy random helyen rozsaszin a kep, hogy kiverje a szemem. Eddig ezt toleralja a szemem a legjobban! Talan rozsaszines de csak ha mar gyozkodom magam, hogy az. Viszont akkor sem egy foltban paca.
Ha mar halott pixel is feljott atfutottam. Van 2 is. De ez jelenleg egy picit sem hozott lazba, mert fene se fogja 15 centirol nezni a tvt. Lefotoztam igen latni, de ennyire kozelrol es kesz. Eroltetem a szemem de nem csillant meg be sehol mashol a kanaperol.
Jelenleg fut a tv mellett eleve mas hangfalak vannak.
-
Kriszbmx
tag
válasz
djpundro
üzenetére
Volt C8 es C9 is 65os meretben. Cserek lettek, panel hibaval, illetve egyiken eleg eros tinting volt. Jelenleg varom a 65E9 et.
Kozben en is talonban tartom a 75Q85 ot.
Csaladban van egy Q70.
Oszinten egyik olednel sem veltem felfedezni ,hogy egy lcdhez kepest szurkebb lenne!
Engem a tinting zavart, de az mas teszta.
A q70 eloben egy regi tvhez kepest kibaszott jo, es szep kepe van. Fenyero is jo, szin is szep. DE az oled a tintingel egyutt is magasan folotte van.
A 75Q85 csak akkor lesz, ha az E9 is bajos lesz vagy a szemem nem szokja meg az esetleges tintinget. Akkor elengedem az oledet de ez sajat dontes. Akkor kiprobalom a 75q85 ot. Azt elore tudom,hogy olyan durva szin nem lesz, csak hatha a merete majd karpotol . Megvarom mig a 65e9 arara csokken.
Azota is jarkalok mm be mig varom az erkezest es nyomkodom egyutt a q85 q90 es az oledeket. Boltban is latni hogy szebb az oled. Nekem meg paromnak pedig pont az oleden volt minden feher feherebb es a szinek szinesebbek.
De konkret velemenyt csak akkor tudnek a q85 re mondani ha lenne otthon egy egyutt az E9 el. Ha nem lenne epp ajto ablak csere akar rendelnek is egyet melle, aztan vagy vagy :) -
Kriszbmx
tag
válasz
Vincent-Vega
üzenetére
-
Kriszbmx
tag
válasz
Szatura
üzenetére
Nezopont kerdese a hiba talalas.. neki sorban tobb panelban volt jonehany halott pixel, nekem meg sorra hoztak valoszinu bontott hasznalt panelokat. Az uj C9 meg Hangsulyozom Szamomra annyira tintinges szines kepe volt hogy visszavittem.
Most meg mindketten ranyumtunk egy fura akcioban szereplo 65E9 re. Amit varunk mindketten. -
Kriszbmx
tag
En mikor visszavittem a 65C9 et meglestem parat ott de a dunaplazaban hatalmas feny volt. Nem sokat ert.
Majd masnap mentunk ujra pestre de basszus nem tudom melyik plazaba lenyeg,hogy a tv osztaly volt a sotet sarok.
Ott kertem tavokat, miutan belementem miert nezegetem kaptam egy teszt pendriveot is mivel wifi nem ment minden egyforman. Azon volt mindenfele homogen szin meg teszt kep. Panat es a sok koztuk 77es Lg-t os atnyomkodtam. De akkor sem ugyan az mint otthon csendben , sotet szobaban... plusz a kirakott tvken itt ott volt beeges meg foltok.. bar azt nem tudom miert mikor folyamatosan porog rajta minden reklam...
Sajatomat meg bekapcsoltuk mikor elhoztam hogy okes munkodik, de az elso par oraban eleve tok mas kepe van mint utana. Az meg eleg fura, hogy okes sracok futtatom par orat addig nezelodok, majd jovok... :) -
Kriszbmx
tag
Nekem is foldelt minden es bugott a melylada. Akkor vettem eszre ,hogy a kabel rengetegben ossze ert a tap es az rca kabel. Kozel voltak egymashoz. Maskepp vezettem el ,most semmi...
-
Kriszbmx
tag
En egyetlen dolog miatt vettem meg most gyorsba ezt a 65E9et... ez pont az a keret volt amit mar kiadtam mult ev majusaban, de jopar szivas utan decemberben megse tv volt a nappaliban hanem az kp a kezemben... most ez a tv beugrott egy limitbe, teszek egy utolso probat immaron az E sorozattal. Ha ez sem akkor vissza megy es iden egy darabig ( vagy amig egy masik marka 75 os merete nem esik lejjebb joval ) nem veszek tvt... :)
-
Kriszbmx
tag
Udv
Mivel jelenleg 660 ezer a 65E9 + hagfal kombo ranyomtam egy rendelesre. Szoritok magamnak veeeeegre legyen egy jo.
C8 / C9 utan meglesem ezt is.
Ha jo lesz marad, ha nem akkor vegleg elallok az LG mellol :) Vartam hogy ez mikor megy le arban. Ha ez is vissza megy akkor vegkepp megvarom hogy lemenjen a 75Q85 vagy 75Q90 samu ara , vagy netan egy pana oled...
Iszonyatosam megfogott az LG minden teren, es bizom benne lesz vegre egy olyan aminel a szemem kevesbe szurja ki a szin dolgokat :) -
Kriszbmx
tag
válasz
nitro16
üzenetére
Nem is a szükséglet miatt, csak ha már adnak akkor az is valami... Jelenleg épp egy hasonló dolgot építettem a műhelybe. Ha pl a tv maradt volna és ez is akkor a műhelybe pont jól jött volna
Minden esetre , egyenlőre tv nézegetés és várakozás hogy lejöjjenek az árak az egekből... -
Kriszbmx
tag
Ez csak azért érdekes mert decemberben karácsony előtt ugye vettem egy LG65C9 et az MM-ben, de megse említették az ajándékot!!! És asszem előtte lévő nap vettek itt a fórumon E9 et és ahhoz is járt. Most nézem a promócióban, hogy benne van a C9 is.... Bár vissza vittem ugye 3 nap múlva egyéb ok miatt. Így tárgytalan, csak nézelődök azóta is mit vegyek helyette.
Viszont épp külföldön vagyok és mire hazaérek már nem lesz akció sem...
-
Kriszbmx
tag
Boldog Karit mindenkinek :)
Mai nap a csaladba kerult egy 55Q70 qled.
Nyomkodtam vegre egy ilyet sotetben.
Nyilvan nem ez a csucs, de kivancsi voltam.
Ugye a C8 es C9 es 65 os oledemen mar van jopar video amit rongyosra meztem, igy a Samun is teszteltem.
Oszinte leszek! Sokkal fenyesebb volt nehany dolog! Feketet , Oled feketet viszont kanyarba sem tudott.Ha nem lett volna Oledem azt mondom hub@zmeg de szep a kepe egy sima regebbi lcd hez kepest. De volt oledem es parom aki amugy a tinting hibat kevesbe latta a 65C9 en egybol ravagta,hogy nagyon szep de semmi extra.
Valoban szep es eles,de 65C8/9en elinditva ugyan azon 4 es 8k demokat szinte behuztak a tvbe... mintha megfoghattam volna a targyakat elolenyeket. Ezen meg csak szimplan szep.
Kivancsisagbol neztem tiszta feher kepet. Oszinten szarabb volt mint a vissza vitt C9.
Tartalomnal ahol 4k demo videon farkasok vannak telen a hoban, a ket szele tok mas szin volt.
Allitgattam local dimming, es minden mas kep opciot, de nem volt az az atuto oled elmeny.
De amennyiben valaki szep kepet akar es netan felre tesszuk az oled szinhibakat ,stb nem tudom meger e 150-200ezer tobbletet az a plusz ami az oled. Nyilvan en is oled fele hajlok,de abszolut nem leirando.
Itt most egy akcios 55q70 rol beszelek.
Amit szeretnek megfogdosni meg az egy 75q85 vagy q90 Samu.
De ha az sem erint meg jobban akkor valoszinu januarban veszek par C9 vagy E9 et hatha kifogok egy szamomra kevesbe zavatot :) Netan egy Pana gz950. -
Kriszbmx
tag
válasz
alaves
üzenetére
Mai nap bementem 3. jára is egy MM be de ma a westendbe. Elég jó készletük van. Az eladó srácok noha semmit nem akartak rám beszélni, de foggalmuk sem volt azokról a dolgokról amik amúgy felhasználó szinten akár nem tetszést válthatnak ki.
Nyomkodtam ma 55 és 65E9 et. 77C9 et PanaGz1500 at 55 ös méretben. Sonyt kihagytam..
Az 55 ös méretben szinte teljesem más a képe mint nagyban. Nyilván bolti fény ár mellett még ha itt nem is volt túl sok fény tök más mint itthon tök sötétben.
55E9 szinte hibátlan. 65E9 beégés volt benne valami reklám valamikor oda éghetett
De amúgy abban már benne volt a folt ami otthoni fényben más jelentős lenne.
77C9 nél f@szt se érdekelné csak lenne a szobában
Amúgy fura módon nem volt kiemelkedően gáz. El is fogadtam volna. Pana kijelzőjét ott akkor a kirakott tvk között fényesebbnek láttam holott az LG ket felvettem élékre és maxra. Homogenitás azon az 55 ös GZ1500 on elég szép volt fehér színnel, de a sárga zöldes volt de nem sávban hanem mintha flip flop festés lett volna. De az 55 E9 is szebb volt mint a 65E9. Ami az összesen feltűnt hogy a teljesen sárga képe mindnek zöldes volt. Arra gondoltam nem e az ottani lámpa okozta ezt. Vagy épp mert egy panel mind.
Egy dolgot erőltettek a srácok hogy megbánom a panát az LG vel szemben amint jön majd pár film vagy file amit nem játszik le és kell mellé ezt meg azt vennem még és eleve már sokkal drágább mint egy C vagy E9.
Ott bent a boltban inkább az jött le hogy 55 ös modelleken homogénebb kép volt mint a nagyokon. 77 es más tészta mert azt könnyezve csomagolnám ki hogy van egy ilyenem
Összességében pedig nem tudom jó e egyáltalán egy bolti tv ilyen tesztre. Videókat file formátumok lejátszására tökéletes teszt. A modellezésem miatt az előző tvt is úgy vettem a hálóba hogy laptop, RC táv és szimu kábel, aztán mentem sorra a tvken mi tud jobban megjeleníteni így képet a szimulátorhoz ha gyakorolni akarnék.
Q led is megfordult fejembe, de abból csak egy ami igazán a 75Q85r. ( Q90 túl dárga... ) Nyomkodtam azt is és a tizen cucc is ismerős mivel itthon samu a másik. Nem tudom mit lehetne kihozni belőle itthoni körülményben ha végig megy az ember a beállításokon. Fura egy két dolog benne, de kitudja... Tudom az a fekete sose lesz benne, de lehet más miatt kárpótolna és nem b@szna fel mint ezek a foltok...Agyalok még nézegetem az akciókat nem e ki lehet valamit fogni majd.
3 tv van előttem amit ki akarok próbálni valahogy :
65E9
65Gz950
75Q85r samu -
Kriszbmx
tag
Cserekor a kijelzot cserelik azzal a fekete kis panellal. Ami marad a tap a pc es a hangszorok meg a tv aljan levo manualis beallito gomb. Az ami kozepen van az a vezerlo elvileg ahogy a szervizes mondta. Viszont semmi kalibralas stb... volt nala service tav, de egyikunk se tudta mi micsoda benne. Lenyeg h 3x volt pofaval le a tv. Uj kijelzo a kis fekete panellal osszerak es bekapcs.
Ez -->nem Ezt :) -
Kriszbmx
tag
Akinek mostani idei panaja van tudna csinalni kepet nekem akar privatba is ha ide nem akarja kitenni teljesen 100%feher keprol?
-
Kriszbmx
tag
Egyénként tegnap búcsút vettem a C9 től össze csomagoltam. Ma mikor vissza utaztam vele Pestre az MM be a raktárnál mondja a fickó jóó akkor fáradjak fel vele az emeletre az üzletbe megnézzük mi a baja. ( jelzem 3 napon belül voltam. De ugye folyamatosan ment a járatás miatt kisebb szünetekkel. ) Mondom hogy hibás a képe. Jó kapcsoljuk be... Jön egy kolega , kérdi miért vittem vissza. Mondom fehérnél sárgás sáv van benne. Mutatom fényképen neki. Jah ne vidd sehova, lehúztuk a dobozt megnézte minden benne, nyomott egy pecsétet és menjen aa pénzért nyugodtan . WOW. Fent miután vissza kaptam az árát, besétáltam és nézegettem most már más máskát is. Összefutottam fent azzal aki lent rábólintott. Mondja azért nem is volt kíváncsi nem vagyok egyedül vele, nem 1et vittek már ugyan ezzel vissza!! Nem akartak semmit rámbeszélni, és végig nyomkodhattam a Qledeket és a Pana GZ950 et is . Qled háááát. Még világosban is kijött a fekete szín meg a local dimming bla bla... Nem feküdtem le tőle. A pana GZ950E pedig már beégett volt. A reklákokból az egyik gyanítom elég sokat lehett rajta mert néha tisztán olvasható volt mi volt a képre merevítve. DE! mikor a youtubon elindítottam a color test videót, fura módon eltünt a beégés semmit nem láttunk belőle ( lehet valami MM adás szellemkép volt? ) és a fehér is fehér volt, meg minden szín teljesen homogén. Menüjét és a távot meg ugy az egészet nem tanulmányoztam alaposan, de kolegámmal akivel az eddigi C8 C9 est is nézegettük itthon hogy mi a hibája nem láttunk semmit a Panán. Mondta ott az egyik eladó miután tudta hogy vissza vittem a C9 et hogy C8 ból kevesebbet, C9 ből többet vissza vittek már..Ezért sem kötekednek. A többiből nem nagyon, de nem is visznek annyit. Ez lehet azért mert jobb az LG reklámja és a marketingje...
Így most ott boltban kicsit kiábrándultam a Qled Q90 es felső kategóriból , a Pana megtetszett, de szívem szerint az LG ami bejön. Talán következő egy E9 lesz.
Összességében , jó lenne látni egy panát is itthon a megszokott környezetben, ahhoz hogy bármit is lehessen mondani. -
Kriszbmx
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
C9 nagyon bejön! A menű, a táv, mindene a kinézetet nem is mondva
DE őszintén most kicsit meguntam, hogy 4tv ből egyik szarabb volt mint a másik. De ebből ugye 2 bontatlan tv és 2 gyanusan használt csere panel.
Nem játszom tvn. Amire használom, Youtube és minőségi filmek kb hetente 1x... ergó többet van dísz funkciója mint használati
DE akkor ne lessek már sárga sávokat.
Őszintén azt az 1 millát még megvárnám nem annyira akarok elszaladni...
Ha a képe jobb a GZ950 nek mint a C9 nek már örülnék. -
Kriszbmx
tag
-
Kriszbmx
tag
Nos a 65c9 vissza lett csomagolva. Holnap utazok egy utolsot ...vissza adom.
Nem tudom hozok e iden valamit mert kicsit belefaradtam.
Lehet kiprobalok egy TX-65GZ950E vagy megmezek valahol sotetben egy 75Q85 qledet. Vagy hagyom egyenlore es ha olcsobb lesz veszek ujra egy C9 et hatha belenyulok vegre egy "szinte" hibatlanba...
Tuti jo cucc es nagyon nagyon sokan nem erzekenyek a temara.. pl parom se ezen, se a tobbin amit vissza vett tolem az lg nem problemazott ( hozzateszem nem is o fizetett erte ) ,de mielott becsomagoltam o is eszre vette hogy sarga a tv. Es nem teszt kepelet jatszottam le.
Jelenleg ez a csucsa a tv iparnak, de ha mar ennyire dicseritek az Panat lehet kiprobalom.
De mi az ami tuti TUTI nem szinhibas vagy csikos vagy foltos vagy sargafeher :) -
Kriszbmx
tag
Ez a sárgás cucc nem hobbiból írom és nem az LG lejáratása a cél, meg az Oled fikázás mivel akkor fene se vette volna meg a tvt 770 ért... ennyire senki nem dilaj. Ha valakinek tökéletes minden szín és minden kép az örüljön. Nekem a C8 első panelja gyártási hibás volt, mert mintha egy bortön rács égett volna bele. Semmi nem szedte ki... Utána kaptam valószínű 2db már nem új hanem "használt" panelt aminek más más baja volt. Nyilván egy olyan aki előtte a képcsöves mátra tvt nézte az lefossa a bokáját mert a hibákkal együtt is szép volt, de az én pénztárcám lett elég vékony , így várnám hogy szebb legyen. Végül nem cseréltek többet kaptam az utalványt. Elhoztam egy új bontatlan 65C9 et. Csíkok és minden más ami az elején volt eltünt. Ebben legalább a fehér kivételével minden gyönyörű szín. A fehér az ami arra hasonlít mintha nyáron oldalról besütne a nap a szobába, és becsillan sárgásan. Bármerről nézem. Nem én vagyok begolyózva, mert bárkit leültetek elé észre venni... Itt is hozzáteszem mikor filmet nézek szép! DE! Ha a filmben van hó... hófehér tesla bemutató... teljefér köd részlet.. ha azon a sávon halad át a kép ahol sárgásabb ott a fehér sem lesz teljesen fehér... Gyanítom nem a ház a van rossz vízér fölött, és nem a csilagok állása... DE elszomorodtam hogy 770 ért megkaptam egy most valóban csík mentes de kicsit defektes fehérű tvt.
Milliószor szebb a képe mint az LCD tvt-knek. Bárhol bármilyen boltban ha tudják hogy célirányosan OLED tv amiért jöttem megse próbálnak Qledre beszélni... Ergó az van amit itt is olvasni. Nem egy a kettő... csak szorosan a nyomában. Bár kiváncsi lennék otthon egy magasabb szériás Qledre. DE gyanítom ezt a képet nem adja így vissza mint ez... De még ma este megszülöm vissza viszem , vagy megtartom.. Holnap lesz a 3 nap vége. -
Kriszbmx
tag
Kerdes. Masnal is a feher szin foltokban savokban kissebb nagyobb reszen sargas ? Az elozo 3panel most meg az uj C9 kepe is egyedul ami zavaro a feher kepernyonel sargas szin... mindegy hideg vagy meleg arnyalat hdr vagy barmi mas. Film , youtube minden kozben latszik.
-
Kriszbmx
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Gratula! En tegnap vettem 700+70ert egy 65C9 et. Azota folyamatosan fut 4-5orat es egy frissites. Jelenleg minden csik es folt eltunt a kezdeti agyverzeshez kepest.
De ugyan az az 1 dolog ebben is benne van mint az osszes eddigiben ami nalam volt... feher szint nem tud homogenen. A tv egy adott resze sargasabb...
Ez a c8 mind a 3 paneljaban benne volt. Gyonyoru kepe van. De ezekszerint nem tudnak normalis fehert eloallitani. Ritkan nezek havas filmet de pl egy youtube video elotti feher megjelenesu reklam egybol felhivja ra a figyelmem :D
A 65E9 tud valamivel tobbet a C9 tol a megjelenesen kivul? -
Kriszbmx
tag
válasz
renatto
üzenetére
Nyilvan nem.erre kell :) csak mikor a 3. Panel utan plusz 140 et radobva 770 ert 5ev nyugalommal hazahozom maskepp nezi az ember. Plusz most a kezdeti bokam lefosom a gyonyortol atvaltott az alapos teszt szemre. De nyugodt vagyok jaratom! :) Amugy nyilvan tartalomra szep de volt az elozon 2 panel ami ott is kijott.Ami zavaro inkabb tartalomnal a feher szin ha nem homogen hanem sargas. A sarga meg zoldes... ez a 3panel volt tobbek kozott.
-
Kriszbmx
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
3panelt csereltek a majusba vett 65C8 ban. Azota mar csemegeztem eleget. Remeltem ebben nem kell ilyenekkel talalkozni. Mert a c8 2 utolso paneljanal meg a gyanu is fenn allt hogy hasznalt panel. Ez viszont uj.
-
Kriszbmx
tag
Jelenleg 770 ert eleg szomoru vagyok.
bal szelen ugy 8centis fuggoleges sav ,plusz jobb szeleken is csikos.igen a masikat elejen a leiras szerint jarattam... ezt is jaratom reggelig. Most egy frissitot atkuldok. Aztan elinditok valami 10 oras logo nelkuli videot... 3 nap van nyilvan vissza vinni ha nem javul.
Ora indul :) -
Kriszbmx
tag
Mennyi a valoszonusege,hogy kari kornyeken megy 700 ala a 65c9 az MM nel? Fekete penteken 750 volt... most 700...iden lesz e alatta?!? Tudom senki nem jos :)
-
Kriszbmx
tag
válasz
Skorpio.59.j
üzenetére
Annak igencsak orulnek :)
-
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Erdekesseg keppen irom, hogy a 3.hozott panel ami bal szelen csunyan csikos volt eltunt. A feher es a sarga szin tovabbra is foltos,de ma hivtak,hogy vigyem a tvt a szervizbe adjak a csereutalvanyt.
Akarmerrol kozelitem a dolgot,hogy nagyobb legyena kovetkezo mint ez a 65c8 mindenhogy horror az ar...
77c9 gyilok...75Qledektol attol tartok megbannam...
Igy valoszinu elugrok es hozok egy 65c9 et. Csak plusz 100ezer most a c8hoz kepest.
Gyanitom semmi egetverot nem fogok esztevenni,csak az uj talp es a hatlap :) -
Kriszbmx
tag
Most az iment neztem meg az MM ben egymashoz kozel a Samu Qe75Q85 es az Lg65C9 et. Ugye a 65C8am lesz cserelve igy a szemem mar megszokta az oledet.
Meglepett vagyis fura volt ,hogy nem akart sem a samus sem az lgs srac rabeszelni a Qledre. Mondtak hogy nagyon jo , de ha van vagy volt mar oled akkor a C9 et vegyem.
Csak hat a merete... eleve 70 folottit akartam anno is , de 77 es oled mar csillagaszati. Igy valoszinu amint nalam a c8 vetelara veszek egy C9 et. -
Kriszbmx
tag
Ez eleg hatarozott volt koszonom mindkettotoknek :D
Akkor marad a 77esC9... almomban .... -
Kriszbmx
tag
válasz
renatto
üzenetére
Igen nekem szinte 100% ban Youtube meg letoltott filmek es nem valogatok formatumba. Amelyik a legnagyobb ha lehet 2060p legyen es nezzuk :) Amugy van egy regebbi samum is ledes lcd es az is minden evo a tizen rendszerrel. Viszont az Lg tavja, hasznalati elmenye ossze sem vetheto egy tizen vagy egy androidos tv vel... volt ugye par napog egy sony androidosom is 70 es meretben.
75os Q85 samun filozom meg, mert eleve is 70+osat kerestem de olvasok jokat es rosszakat is. Vagyis pro kontra dolgokat.
Nagyon kivancsi lennek eloben nem bolti korulmenyek kozott egy 65 C9 es egy 75Q85 Qled kepere. A Qled erosebb fenye es latvanya potolna e az Lg oled kontrasztos fekete es szines kepet... -
Kriszbmx
tag
Az iment olvasgatva a teszteket egy ujabb erdekes es ha mar megszoktal valamit annal idegesitobb dolgot talaltam.
Idezem egy Pana FZ950 tesztbol :
"A fejlődés hiánya ugyanakkor nemcsak a menürendszerre jellemző, de egy ennél fontosabb részre, a médialejátszóra is, ami konkrétan semmit nem változott a tavalyi modell megjelenése óta, így megint csak ugyanazt tudjuk elmondani, mint az EZ950 esetében. A rendszer a képfájlok közül csak a JPG-et hajlandó felismerni, zenéből csak az MP3, a WMA és a FLAC megy, és elméletben hiába támogatja a legnépszerűbb videoformátumokat, nálunk néha előfordult, hogy a méretesebb (értsd 30-40 GB) .mkv fájlok lejátszása egész egyszerűen meghaladta a tévé képességeit, és a Dolby True HD, a DTS HD Master Audio és a Dolby Atmos kódolású állományokkal sem nagyon tudott mit kezdeni. "Mindemellett csak pozitiv velemeny volt rola.
Ez csak annyira hivta fel a figyelmem ,hogy ha nem Lg65c9 lenne akkor alaposan probalgassam vegig vetel elott. Mivel most a Lg65C8 am meg nem aladt meg semmin. Nem volt meg olyan amit ne jatszott volna le. Barhonnet szedtem filmet, sose neztem a formatumot, kepeket is , fileokat is.
2060p filmeket pedig neha 90gb mkv fileba szedem es kulso 1teras vinyoval csatlakoztatom. Gondolkodas nelkul lejatsza es magatol valt HDR modra. -
Kriszbmx
tag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Igen ahogy olvasom a kinti fórumot van aki 20tv-t küldött vissza mire kapott egyet ami szinte hibátlan volt. Na ez vad azért. Ha nincs 65 ös méretben hibátlan, akkor milyen lehet a 77 vagy 80 fölötti?
Igen a W széria valóban más
Amúgy valami miatt azt amit írnak GZ200 mennyivel homogénebb mint a többi, valami miatt csak másabb. Akkor ha nem a panel talán a vezérlése..
Egyenlőre a sok kommentből az jön le , hogy a saját C8 asom 2. panelja kb az amit tudnak a tv-k. Ott "csak" a 100% fehérben volt sárgás folt.. Minden más okés volt. Ehhez képest a mostani amit kaptam a fehérben sárgás folt van, a sárgában zöldes és még függőleges beégés szerű csíkok is vannak.
Ha lenne egy panel amin újra max a 100% fehér a bajos , DE csak kicsit, akkor úgy vagyok vele a teknika ennyit tud, mindemellett gyönyörű a kép
-
Kriszbmx
tag
Ezen az oldalon is írnak érdekes dolgokat [link] és az LG C9 is dobozból kivéve produkált máshol is hibát. Egy TV van amit dicsérnek a Pana GZ200 , hogy az nagyon tud valamit , mivel minden téren homogén és nincs benne hiba. De 1milla fölött van..
Emagon néztem C9 et oké 650 de ha csak 4 évre is kiterjesztem a garit az plusz 116 ezer :/
Ezek a színbajok amik miatt újra és újra kacsintok egy Q led felé... De ott meg a fent írt dologtól tartok.
Vagy el kell fogadni hogy tőkéletes nincs, de remélem valahogy lehet mérsékelni a hibát , vagy kifogni valamit ami kevésbé kíván kompromisszumot. -
Kriszbmx
tag
Nézegetem a választékot.
Maradnék az OLED mellett a Qleddel szemben. ( Azért mert bárhol nézek utána még mindig a kontraszt és a fekete árnyalat ami a legnagyobb eltérés és gyanítom ha megszoktam az LG OLED képét este teljesen sötétben már zavarna egy Qled, gondolom én.. )
SONY BRAVIA KD-65AG8BAEP illetve az SONY BRAVIA KD-65AG9BAEP valamint az LG65C9 ami tetszik megjelenésre. Mivel nem falon lesz, így a gyári talp is a látvány része. Falon nyilván mindegy lenne, mind ugyan az.
Kérdésem annyi, hogy melyik gyártó panelja vagy komplett terméke hajlamos kevésbé a Vertical banding / color tinting hibákra? Nyilván nekem is volt 1 hibás C8 amibe kaptam még további 2 hibást gariban ,de melyik az amelyikkel jó eséllyel nem nyúlok bele újabb sárgás zöldes színhibába, sárga árnyalatos foltos fehér képbe, illetve csíkokba vagy inhomogenitásba?
I -
Kriszbmx
tag
válasz
renatto
üzenetére
Az MM ben vásároltam 600 + 45 ezer kibővített nyugalom
Jelenleg a 600 ról kapok csere utalványt. De jelenleg az MM ben 750 a C9 így + 150 mert a 45 ezret átkötném az újra.
C8 jelenleg már egyik helyen sincs. Azt pedig nem tudta megmondani a diszpécser, hogy vissza kaphatom e az árát, illetve a biztosítási díjat. DE ha vissza kérném, akkor is hozzá kell tennem máshol , plusz max a gyártói gari lenne rá.
Jelenleg még a 75-80as méretben nézek Qledet. De amennyire néztem a C8 vételkor is , nekem az OLED képe jobban tetszett! Q ledből nem tudom melyik ami már valóban elég profi és nyujt OLED szerű filmes élményt?! -
Kriszbmx
tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Megnéztem a Panát. Megjelenésre az LG mostani kinézete sokkal jobban bejön. Képre nem tudom lenne e valami extra eltérés. Szerintem mindkettő a csúcsot tudja.
Amúgy igen , gyanítom így került hozzám is már nem elsőre sz@r panel...
Igazából a bajom az hogy ahonnan vettem MM sem ott sem országos szinten nincs C8. Így ott vásárolva gondoltam a C9 et. Ami drágább még. -
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Nos nem lesz 4. panel. Kapok egy levasarlasi utalvanyt. Markanal maradnek de plusz 150 ezer a 65C9! Megeri a tobbletet? Illetve mivel tud tobbet mint a C8? Az legalabb garantaltan uj tv es uj panel lenne. Nincs kedvem kiserletezni mas karkaban, ez tetszik es ismerem is. Csak legyen homogen szep csik mentes a kepernyo. :)
Illetve mi lenne ami netan szoba johetne 650-750 ezer magaslataban? -
Kriszbmx
tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A zsak az mindket alkalommal jatszott de nem figyeltem le volt e hegesztve. A mostanin viszont latszik a keszitett kepeimen szigetelo szalag es nem remlik hogy frissen teptuk volna fel. A doboz az le volt tuzve de az nem jelent semmit. Na ezt is nezem legkozelebb. Amugy valoban furcsalom hogy ennyi szart nem gyarthatnak egy kupacba. Max a 4. Utan kerek egy uj komplett tvt es ennyi :)
-
Kriszbmx
tag
válasz
rothfb
üzenetére
Ez ma nekunk is megfordult a fejunkben a szervizes sraccal. Mivel a folia kozel ugy volt rajta mint amit mi tettunk at az elszallitandora... full buborek. A kovetkezonel megnezem alaposan azt,hogy latni e a csavarozas nyomat. Amugy egyenlore nem nagyon foglalkozom tv vasarlassal. 5evig rendben van a dolog... ha a 4. sem lesz jo akkor kerek valoszinu egy ujat. C9re rafizetni nem annyira akarok, de majd meglatom mennyiert ajanlanak fel. Mas markat esku nem is neztem meg... ezt sem utana jaras utan vettem hanem egy sony 72oran beluli visszavitele utan kertem egy tvt amibe ne lehessen belekotni kepileg :) Majdnem sikerult :)
Amugy a hangfal egy Jbl kisse tuningolt par. Full bitumen lapozott sar nehezek es merevek. Speci kabellal belul. Yamaha 5.1 erosito de csak 2.1 ben jelenleg. Es egy 30 as aktiv mely melle.
-
Kriszbmx
tag
Sziasztok!
Neha irok ,hogy mi a fejlemeny a majusban vett LG65C8 al :)
Elso korben a gyari kepernyo hibas volt. Szemmel lathatoan valami szogletes motivumok voltak hologram/ beeges szeruen benne. Allo kepnel szep volt de film kozben mintha racsokon keresztul meztem volna.
Kijottek megneztek hoztak uj kepernyot a rajta levo vezerlovel. A kovi kepernyonek megorultem hogy na ez mar f@sza nem csikos! Boldog voltam... amig nem neztem egy 4k sarkvideki filmet aminel olyan volt mintha a hoba lenne hugyozva.... ennek a kepernyonek a bal szelen ugy 20 centi sargas aztan feher ugy 40 centit majd ujabb 40 centi legalabb sargas es a jobb szele feher. Hagytam mondom ilyen... aztan annyit basztatott nezes kozben csak bejelentettem. Ki se jottek megnezni ,ugyan az a szerviz ma jott az uj kepernyovel. Jelenleg a 3. van benne ami rosszabb mint az 2. Homogenitas zero... feher kepnel full foltos, sargaban zold foltok... es a kep bal szelen fuggoleges csikok mintha valami tapeta egett volna bele. Kerdezte a szerelo vissza tegyuk e a regit. De inkabb kertem egy 4. Kepernyot de mar hoznak hozza komplett elektronikat is. Szinte uj tv.. ha a 4. is hibas vagy latvanyosan rossz, valaszthatok hogy elviszik es komplett ujat kapok vagy rafizetek netan egy c9 re vagy a penz vissza es valami mas.
Nos elso korben le a kalappal a szeviz elott!
Most mikozben a 3.kepernyot raktuk bele mar azon filoztunk mik lehetnek a csikok... nem allando mint az elsoben, hanembizonyos szinek bizonyos arnyalatanal. Felhivta a kozpontot a szerelo, elmondta mit lat es mondtak ,hogy ennek nem lenne szabad ilyennek lennie. Ezert is ajanlottak fel a 4.kepernyot panelokkal.
Igazabol imadom a tvt nem hasznalom napi szinten csak ha van idom akkor a modjat megadva filmezes es csoki ropi chipsz :)
Nem szidom a markat , de rohadtul furcsalom hogy 600 ezer ft ert ilyen a kepe sorban...nem tudom azzal a szinhuseggel es homogenitassal amugy mot lehetne kezdeni....
-
Kriszbmx
tag
válasz
Strezi
üzenetére
Igazabol szerimtem ,csak amig nem kap jelet addig dereng. Mivel ha mar megy es ujra kilepek a menube minden tok sotet. Es hasznalat kozben is. Ez csak a tok sotet szobaban bekapcsolat koveto par mp amig a demo festmenyek be nem jonnek. Utana mar mimden ok :) Szerintem ez normalis akkor
-
Kriszbmx
tag
válasz
Celtis
üzenetére
Az a baj foto valoban nem adja vissza. Most probaltam mimdenfele kepmodban allitani, szinhomersekletek stb... de barmerrol nezem raallt a szemem es latni. Eloben eroteljesen latni. Foton az elso panel hibaja se jott ki eloben meg mindenki azt kerdezte mi az a sok csik a kepen...
Picit oszinten szolva csalodott vagyok, mert egyik reszrol brutalis szep a kepe, de nem gondoltam hogy lesz ilyen "mellekhatasa" az olednek.
Szep 4k filmek es YT 4k videok alatt nem is annyira foglalkozok vele mert ritka a nagy feher reszlet. De most leszedtem egy filmet 4k ban kb 80gb egy repulo katasztrofa hegyvideken havas teruleten. 5percet neztem es agyverzest kaptam xD 2ora havas videk sargas hoval ... :D -
Kriszbmx
tag
Egyebkent ki milyen modban nezi a tvt? En nem szoktam kapcsolgatni. Eredeti beallitason fut. Hdr magatol kapcsol ha olyan filmet szedek le. Csak ,azert kerdem nem e van olyan kepmod az eredetin kivul ami elnyomja a sargas csikot a feher kepen.
Rtings oldalt neztem de mem lett teljesen vilagos mi a leheto legjobb kepbeallitas. Bar gondolom ez is ember fuggo...
A kepe gyonyoru eszembe nem jutna megvalni tole
Új hozzászólás Aktív témák
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- 3D nyomtatás
- Samsung LCD és LED TV-k
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- OpenMediaVault
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Anno ugye volt nem kis mizéria mire meglett a tökéletes ( számomra ) Oled. Adott egy 65E9 es hibátlan szép és hibátlan távval. Szerintem mai napig ez a legszebb és különlegesebb megjelenésű az üveg lapjával. Alig alig van használva így kiváncsi lennék az össz órájára , de a kérdésem az lenne mennyit érhet jelenleg ha eladnám?
3 méterről gyönyörű a kép. HA lesz benne valami olyan hiba ami világít csillog vagy feltünik akkor szolok a szervíznek. azt nem tudom van e még gari
Vhiktor