Hirdetés
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
DVlad
őstag
-
Monngoose
aktív tag
Több választ is kaptál eddig a kérdésedre, nekem is lenne néhány javaslatom és össze is foglalnám az eddigieket.
ARC
A "sima" ARC hátránya, hogy nem tud HD audio hangot átküldeni az erősítőre. Többek között ezért (is) találták ki az eARC-t. Ha jól veszem le, tervben van egy új LG oled tv is. Az LG C9-es széria már rendelkezik ilyennel, úgyhogy a C8 ellenében ezt javasolnám (jövőállóbb). Persze ehhez majd egy eARC képes erősítőre is szükséged lesz, ha a TV lejátszójával, vagy a médialejátszóból közvetlenül a TV-be csatlakozva szeretnél HD hangú filmeket lejátszani.JELENLEGI ÁLLAPOT
Jelenleg, ha médialejátszót használnál, akkor
a) ha az erősítőn keresztül futtatnád át, akkor - bár HD hangok lennének - a HDR nem menne át és egy szürkés színmosott, fakó képet kapnál.
b) ha a HDMI közvetlenül a (leendő) TV-be menne, akkor a HDR nem lenne gond, a HD hangról viszont le kéne mondanod (hacsak a médialejátszódon nincs külön HDMI kimenet a hangnak ill. nincs eARC-s erősítőd).Azt látom, hogy a jelenlegi erősítőd megbirkózik a HD hangokkal, azt viszont nem tudom, hogy a Dolby Atmost ill. a DTS-X-et kezeli-e. Ha nem (és azt is szeretnél), akkor kell egy új erősítő is (persze eARC-s
).És miután ilyen jól bevásároltunk, az összes gondod megoldódik!

P.S.: Fentieket proly01 figyelmébe is ajánlom, elég sok a közös pont.
-
janos666
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Mozgásban csak akkor van különbség, ha be van kapcsolva a TrueMotion (dejudder, nem a BFI), egyébként nincs.
Színkezelésben is csak HDR-ben tér el (szerintem nem a proci miatt, az marketing, de persze ettől még ezzel azonosítható be számunkra, hogy mit tud a készülék, hogy melyik Alpha számot írják rá).
A sötétszürke kezelés pedig egyelőre nyitott kérdés, mert az A9 már megkapta az erősebb dithert, de ígéret az volt az A7-re is. Én személy szerint nem bíznék az ígéretben (csak azért írom, hogy nem feltétlenül hardware kérdése ez sem, bár igen, jelenleg ugyan így az Alpha számozásból derül ki, hogy mit kapsz). -> Így szerintem ez lenne a döntő érv, mert ez még az SDR-t is érinti. -
renatto
őstag
Xbox-on az új Dolby Access app már DolbyVision-ben fut.

-
alaves
addikt
-
stilo18
addikt
[Hisense O8B] oled tv teszt
-
daneel_hu
addikt
válasz
snecy20
üzenetére
Karácsony előtt önmagában baromság BF-et tartani, bár nem vagyok kereskedő.
Ha az lennék, akkor az eladatlan cuccoktól próbálnék megszabadulni.
Asszem' évekkel ezelőtt olvastam egy MM-es beszámolót arról, hogy decemberben az éves forgalom 30-40%-át megcsinálják úgy, hogy nem ócsítanak.
Az oled azért eléggé kelendő még ahhoz, hogy szaré-hugyé árulgassák.

"Vagy nem tudom pontosan hogy van....de nincsenek ilyen -50-70%-os OFF-ok egyáltalán, de még _valós_ -20% se."
Pont ez az.
Amit karácsony előtt biztosan eladsz 100%-os kisker áron, azt nem fogod BF-en -70%-on vesztegetni. Öngyilkosság. -
renatto
őstag
Ha jól látom a 4K-t tudja, de a HDR-t nem. De ha a médialejátszó 4K, HDR képes és a tévébe megy, akkor ez nem lesz gond.
-
Fisha
őstag
válasz
Celtis
üzenetére
Köszi a választ, bár nem jó hír. Nem találtam egyértelmű utalást arra, hogy tudja-e, ami mondjuk inkább arra utal, hogy nem (denon avr-1713). Pontosan milyen szabványt kell ehhez keresnem?
Ha nem megy át rajta, akkor még működhet kicsit kicsavart setuppal így?
Minden az erősítőn megy át a TV felé, egyedül a medialejátszó megy a TV-be közvetlenül és ő meg arcon át küldi vissza a hangot az erősítőbe? -
snecy20
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Monitorok, TV-t terén mindenképp így érzem én is.
Pár kivétel akad, de az nem a boltok jószántából van így, hanem mert egy-egy gyártó tervezetten így akarja, és valamelyik modellje köré csinál így egy akciós kampányt.
Ez nálunk nudli a valódi BF-ekhez képest, de mintha lenne is arra honi szabályzás, hogy beszerzési ár alatt nem lehet semmit adni. Vagy nem tudom pontosan hogy van....de nincsenek ilyen -50-70%-os OFF-ok egyáltalán, de még _valós_ -20% se. -
snecy20
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Jaja, az vitathatatlan hogy a kijelző felülete is jóval nagyobb.
Nem tudom hogy lesz-e még idén ezekre komolyabb akció, ami akciózások most futnak az lófa*, viszont ha megnézzük a megjelenéstől számítva az árgrafikonokat, akkor elmondható hogy már így is szépen beesett néhány modell ára. -
Celtis
veterán
1. Igen, ARC kell. Ezt már jóval korábbi modellek is támogatják, nem csak a 2018-2019-esek. Persze nagyon alap TV-k nem.
2. Nagyon is lehet. Ha az erősítő nem támogatja pl. a 4k-t vagy deep color-t, akkor vagy nem megy át a kép vagy csak lebutítva megy át ahhoz képest, mint a mit a Tv és médialejátszó is tudna. Meg kell nézni az erősítő leírásában a támogatott formátumokat. -
Strezi
őstag
válasz
devil-k
üzenetére
Ha opció hogy közelebb ülj a "vászonhoz", akkor szerintem a 65 OLED jó alternatíva. Mivel duplájára nő a felbontásod a projektorhoz képest, közelebbről is kényelmes lesz nézni. Így ugyanakkora, ha nem nagyobb látóteredet fogja betölteni a kép.
Én is néztem nemrég nagyobb tévéket, LG 82" - 86" vagy a Samsung 82" Q70 is is befér egy milla alá. De az csak LCD (nem tudom VA vagy IPS-e)... -
snecy20
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Az biztos hogy így lenne, főleg hogy monitorban van itthon egy 48,5''-es Acer, onnan az 55'' csak kisebb ugrás, a 65'' viszont nagyobb ugrás lenne. Mondjuk kicsit sokallom azt +50%-os felárat 55'' B9 vs. 65'' B9. között, jó lenne ha még november végéig lemenne valahol egy 50-essel.
-
daneel_hu
addikt
válasz
szuszinho
üzenetére
Ezért biztosan nem várnék egy percet sem.
Nem derült még ki, hogy a két év gyári garancián felül mit biztosít a +3 év év kiterjesztett garancia. (gondoskodás)Elméletileg a +3 év mögött nem az LG áll, hanem egy másik cég.
Avforums-on lehetne nézegetni a garanciális topikban, hátha van olyan akinek 5 év volt eredetileg (UK-ban nem tudom ki adott ilyet), és gondja volt a készülékkel. Ráadásul ezek a készülékek főleg 2016-osok lehettek, a 2017-esekre most jár le a 2 év gyári gari.Telekomnál talán lesz 5 év, de ott csak B9-et tudsz rendelni.
Ja nem... mintha Panasonicnál is lett volna ilyen akció mostanában.
-
szuszinho
őstag
Idén nem lesz 5 éves akció? Meg akarom rendelni a tv-t.
-
daneel_hu
addikt
válasz
devil-k
üzenetére
77C8PLA volt bontott csomagolású (előélete nem derült ki...) nagyjából 1 000 000 bruttóért.
De ugye ez 1db.
Volt akció is amikor 1,2 millához közel volt az ára, de ez 2018-as modell és még akkor nem volt 2019-es.A 77C9PLA viszont most 1,8 millió.
Be fog esni 1,5m körüli árszintre... de ennél sokkal olcsóbbra ne számíts az elkövetkező hónapokban.
Szerintem a 2019-es modellek tavasszal kezdenek majd drasztikusan esni. (árban)65 col az biztos nem fog pótolni egy 83 colos méretet.
A 77 és a 65 között ugye van 40% területi növekedés, és a 65 és az 55 között is pontosan ennyi van. A 83-as az érzésre 60%-kal nagyobb mint egy 65 colos. Az nem kevés.
-
snecy20
nagyúr
Látom van még Pana TX-65FZ800E 65'', kicsit 600e-n belül... érv/ellenérv/tapasztalat erről a modellről?
-
devil-k
nagyúr
válasz
blakey
üzenetére
A dilemma nálam ennél nehezebb:
- van egy FHD projektorom, amit filmnézésre használok >>> ennek az üzemidejét sajnálnám Netflixre és sorozatokra használni
- ezért gondoltam egy OLED TV-re
- sajnos, olyan áron nincs 4K vetítő, ami leverné egy OLED képét...
- lehet kapni lézeres vetítőt, aminek az izzója 20.000 órát bír... de annak a képminősége.... hagyjuk....
- azon is gondolkoztam már, hogy eladom vetítőt és veszek egy 80" valahanyas OLED TV-t. Mivel a szoba ahol mozizom nem olyan brutál nagy, így sosem fért be oda egy 110"-es vászon... nincs miért sírni. A mostani vásznam is 83". -
Strezi
őstag
válasz
proly01
üzenetére
Az a helyzet, hogy a TV nem tud streamből Atmos hangot lejátszani semmilyen formában. Ha a virágbolti verzióban az van beállítva alapértelmezettnek akkor áll ki hibára. Ha a DD hangsáv, akkor pedig elindul. Normális lejátszókban ki lehet választani a kért hangsávot lejátszás előtt, ott mennek ezek a verziók is (Emby, korlátozottan XPlay is). TV belső (DLNA) lejátszójával nem opció sajnos.
-
snecy20
nagyúr
-
Fisha
őstag
Enyhén off. TV-HDMI-ARC témakör. Jelenleg (még nincs oled) az erősítőn van nálam minden hdmi átfűzve. Ezt terveztem az érkező olednél is, de felmerültek bennem kétségek.
1. Szeretném használni a TV okosságát, és mint lejátszót is használni bizonyos esetekben. Ehhez akkor ugye mindenképp kell majd ARC nekem, hogy "visszamenjen" a hang az erősítőbe? Ezt ugye minden modell támogatja? LG 2018-2019-es széria leginkább a kérdés.
2.Lehet-e problémám az erősítővel a fenti lánc esetén ha mediaplayerről jön a jel, rajta átfűzve? Olyasmire gondolok, hogy nem fog átmenni rajta a 4k jel pl? Vagy ez ilyenkor full passzív működik, nem kell parázni azon, hogy régebbi típus az erősítő, és erősítőt cserélnem azért, hogy UHD/4k-zzak?Előre is köszi a megnyugtató válaszokat.

-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
65-75" méretben van valami best buy? Semmi másra nem használnám, csak film és sorozat, semmilyen (smart) sallang nem érdekel. HM, lejátszó stb. van.
Köszönöm

-
renatto
őstag
válasz
tutitibi
üzenetére
Nálam régebben volt akkorán az 55" és a középvonal így magasan volt. Sokat használtam állva, de filmezésnél, bőven felfelé kellett nézni. 65" esetén ez további +10-15cm lehet. Szerintem hosszútávon, nem hogy nem kényelmes, de már fárasztó lehet. Most 61cm-es állványon van, de úgy érzem még egy 65" pont elmenne ezen, bár 19cm-t le is tudok kapni belőle...
(#32720) Monngoose proly01 (#32718) pont így van ahogy írtad.
A stream-elős appok mind DD+ használnak (Netflix, Amazon, Hulu, Disney+..), azok jók lesznek. A filmek 95% Dolby TrueHD szóval, azok nem fognak megszólalni. Hangminőség: 384-1536Kbps vs 3.000-8000Kbps....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Gigi01
üzenetére
Egy átlagos nappaliban nem 4-5 méterről néznek tévét, abban biztos vagyok.
Vagy igen, de akkor nem 65 colról beszélünk.Ülőgarnitúrán cc 40 cm magasan ülsz... én pl 186 cm vagyok, ha beülök 40 cm magasra akkor nagyjából 90 cm magasan tudok "nézni".
És gyakran fekszem rajta, akkor még kevesebb. 
-
daneel_hu
addikt
válasz
tutitibi
üzenetére
"de ezen az állványon van alul a házimozi erősítő és a center hangsugárzó is. Pont középen a TV alatt. Ha 40 centi magas az állvány akkor ezek nem férnének el alatta."
Döntsd el mi a fontosabb, TE magad vagy a kütyűk...

80 cm az messze nem optimális, nálam 45 cm magasan van a talp és még mehetne lejjebb.De van aki símán beteszi - lakberendező tervek alapján - a kandalló fölé.
-
daneel_hu
addikt
"Ha a Pana tudna 24p judder free PC mode-ot, akkor mar valtanek is rogton!"
Azért a GZ2000 és a C8 nem egy árkategória.
1,4m vs 600k br. (saccra)
Nem akarom lekicsinyíteni ezt a HDR-hibát, de azért Alavesnek igaza van abban, hogy a tinting nagyobb gond. És az kialakulhat egy idő után is, tehát nulla garancia van arra, hogy vásárláskor tinting-mentes készülék később nem lesz ilyen.
Ráadásul ezen a HDR-hibán lehet reszelni szoftveresen, a tintingen aligha.Egyébként mi volt a baja eddig a csókának a GZ2000-el?
-
Alzánál azért van elég jó akció ma! LG OLED55B9PLA + ajándék LG RK7
-
janos666
nagyúr
Ha figyelem, látok benne egy kevéske magentát szabad szemmel, de semmi durva, telefonos fényképen pedig nem is látszik: Cinema (gyári) , Technicolor (CalMAN kalibrált) , SDR-ba konvertált (ISF Night, CalMAN kalibrált)
Holnap megnézem a másik filmet. -
Monngoose
aktív tag
Vett már valaki az Alzán LG oledet?
Az érdekelne, hogy adnak-e hivatalos LG garit, vagy csak a szokásos "hozzájuk kell vinni" 2 évet (az esetleges későbbi panelcsere miatt kérdezem). -
chros
őstag
Pana tulajok figyelem!

@jk82 harmadik Pana GZ2000-e szinte tokeletes, ez jo hir. Mivel meg megvan neki a C8, igy egymas mellett latja a 2-t.
Es eszrevett egy fura HDR-ben, sotet tartalomnal jelentkezo hibat az LG C8-n.
(Ez B8-nal is igy van.)
Sajnos fogalmam sincs, mi a kulonbseg a kulonbozo Pana modellek kozott, igy lehet, hogy a nem csucs modellek mashogy viselkednek, de a GZ2000 biztosan remek!Ha a Pana tudna 24p judder free PC mode-ot, akkor mar valtanek is rogton!
@Janos: a te kalibralt C8-odon is reprodukalni tudod a hibat? Mert ha igen, akkor ennyit az Alpha9-es chipek jobb szinkezeleserol

-
-
proly01
őstag
Sziasztok!
Nem tudom igazából ezzel kapcsolatban hová kellene írnom,de a kérdésem a következő...
Minden feltétel adott.... letöltök egy 2160p dolby atmos-os filmet a "virágboltból" a tv ( LG C8) belső lejátszóján elindítom és kiírja,hogy a tv nem tudja lejátszani a hangot... vagyis a dolby atmost! Viszont van amin pedig gond nélkül lejátsza. Ez mitől van? Benne van a névében hogy yx,,,,2160p.dolby atmos és mégsem az vagy nem ismeri fel a tv. Mondjuk aquaman-nél.Aztán van egy full alap sorozat rész ami dolby atmosos szintén ott meg Simán lejátsza.
-
snecy20
nagyúr
Üdv srácok,
Erre az LG 55'' B9-re érdemes rámenni? [link]
Kuponozva kb. ~410e + RK7 Bluetooth hangszóró.
Kérdés, hogy nov. végén lesz-e ennél lényegesen olcsóbban akár ez, akár a C9.
Vagy a 65''-es variánsok ~500e körül. -
zozika84
őstag
Üdvözletem!
Hamarosan boldog tulaja leszek egy LG 55C9nek. Elsősorban filmezéshez és játékhoz (Ps4Pro) használnám. A különböző beégés elleni védelmeket betanultam itt a fórumon, illetve a képbeállítást is meglestem (Rtings). A kérdésem az lenne, hogy a TV Game módban is tudja a 4:4:4-et vagy csak PC módban? Csak mert nem egyértelmű, hogy ebben a két variációban ugyanannyi az Input Lag, vagy sem.
Illetve tudtok tuti tippet bejáratásra vonatkozóan? -
szanozs
aktív tag
Sziasztok! Mi a véleményeztek az LG OLED55B9PLA készülékről. Média martktban ma még 400k-ért megrendelhető. Nagyon nem ismerem az OLED tv-ket, esetleges gyakori hibájukat.
[link]
Megéri???
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).

A stream-elős appok mind DD+ használnak (Netflix, Amazon, Hulu, Disney+..), azok jók lesznek. A filmek 95% Dolby TrueHD szóval, azok nem fognak megszólalni. Hangminőség: 384-1536Kbps vs 3.000-8000Kbps....
Vhiktor