Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partz
senior tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Megszoktam hallgatni a zsűri véleményét az ilyen események után, mert tényleg a világ legjobb szakemberei vannak ott.
Interjúkból kiderül, hogy összességében a Sony-t, főleg ezt az idei modellt ők se ajánlják, mert gyárilag nagyon el van cseszve. Ez az egész arról szólt, hogy kalibrálás után melyik modellt mennyire sikerül közel hozni egy referencia Sony BVM-HX3110 (4000 nites stúdió monitor) képéhez.
Ők 2 modellt emeltek ki amik kimagaslottak az idei mezőnyből a Panasonic Z95B-t és a Samsung S95F-et (ehhez a Samsungba a színek miatt szerviz menübe is belekellett nyúlni). Amúgy ha a HDR pontozást nézzük ez a 2 modell fej-fej mellett vitte az eseményt.
LG sajnos elég bugos hdr tartalmaknál, poszterizáció, volt már firmware, de még így se tökéletes, kikapcsolhatatlan képélesítés, kikapcsolhatatlan contrast booster, stb. Jó lett az idei rgb tandem panel nagyon, de azt mondják vhogy most a processzort nem sikerült még teljesen szinkronba hozni vele, tavaly ez jobban ment nekik. Ez a Sonynál is sok esetben így van, de ott mégis vhogy sokkal közelebb áll ez az egész végeredményben a referencia szinthez, szigorúan kalibrálás után.
-
-
Tyrone89
senior tag
csak próba egyelőre, 15 perces részlet a Blade Runner 2049-ből (Dolby Vision) [link]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Csandi
üzenetére
Nem tudom megválaszolni. A muazeres problémát kizártnak tartom, ez direkt ilyen. Egy időben tok jok voltak gyarilag.
Valószínűleg lehet az van, hogy ez tetszik az embereknek egy felmérés alapjan, fogalmam nincs. Illetve sony erőlteti az idióta custom white pointjat, de az nem jo vizuálisan sem, kivéve dolby vision sötét kepmodban mert ott visszamerve pont d65 (0.31272 0.32903) lesz. -
-
Csandi
addikt
Az átlag ember a marketing, a márkanév meg az "ez a legdrágább akkor ez a legjobb" elv miatt veszi meg.
Aki meg itt fórumozik megveszi aztán bekalibráltatja, vagy nem azt veszi hanem LG/Samsung-ot.
A gyárban miért ilyenre csinálják az Vhiktor biztos jobban megtudja válaszolni, szerintem köze lehet hozzá a műszernek amivel csinálják, a feladatot végző ember szakértelmének meg talán a márka is úgy van vele, hogy "úgyis veszik le van szarva".
-
Vhiktor
Topikgazda
Nyilván valamit csinálnak minden márka eseteben. Az hogy most a sony miért ilyen tre a gyarilag legszinhelyesebb kepmodban is azt tőlük kell megkerdezni. Nem lehet azzal magyarázni hogy az tetszik az embereknek, mert minden tvn van jó pár képmód és általában a vivid tetszik az átlag vásárlónak.
Azert ez ultra gaz.
-
KTTech
veterán
válasz
eL Geri
üzenetére
Ha lett volna 77-es méretben a G3-asnak megfelelő Panasonic, biztosan azt vettem volna, de sajnos csak 65-ös volt a legnagyobb... a színkezelése, feldolgozórendszere a Panának áll legközelebb az ízlésemhez. Most meg még nem érzem, hogy bármiben is korlátozna a G3-as.
-
pjen
félisten
válasz
Vhiktor
üzenetére
Szia. Valamit nem értek. Gondolom a kész Tv t valamilyen szinten kalibrálják a gyártósor vegén. Én még úgy tanúltam egy kamera nézi és ahhoz behúzzák a szineket.Nem tudom most mi van, de ha van valamilyen fokú gyári kalibració az lehetne szín helyes is.. Vagy ezzel a szakember álltal nézhetetlen színvinággal jobban eladható a tv?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
eL Geri
üzenetére
En szoktam irni mindket markarol, csak hát sokaknál kiveri a biztosítékot ha nem azt irom amit ők gondolnak. Mindkettő rettentően túlarzott. Egyebkent pananal meg jobban megertem az arazast a gyari kalibracio minosege miatt, de a csapnivaló gyari sony kalibricional viszont nem. Kb a legrosszabb a szinhelyessege a piacon gyarilag, szakmai szemmmel nézhetetlen képpel, persze kalibralas utan top.
A 2 markanal csak a márkanév van megfizetve, ugyanolyan hibákkal rendelkeznek. Panara es sonyra is jellemző volt anno a panel rothadas. -
blakey
titán
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
eL Geri
üzenetére
Fulll kamu a g5 ilyen szintű lehúzása. Dobozból kivéve sdr eseteben szinte tokeletes gyari kalibracoval rendlekezik, erre itt kap egy shit pontszámot.

Csak gratulálni tudok a Value Electronics "szakertelmének"
Hdr esetében meg a qd oled fölénye vitathatatlan, ott nincs mit tenni.
-
Tyrone89
senior tag
Predator Badlands 2. előzetes HDR-ben. Nem töltöttem fel youtube-ra, szóval ez most drive [link]
-
-
blakey
titán
-
so_ha
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Próbál nézettséget generálni, de bevallottan nem szakértő, láthatóan kissé idegbeteg (számomra) a figura. Neki a kalibrált kép "kimosott/élettelen", amit szerinte az emberek nem szeretnek. A mérhető paraméterek objektív adatok, a pontos vizuális összehasonlítás
elég szubjektív, még ha referenciaként egy mastering monitorral hasonlítják össze a tesztalanyokat. -
n@p@lm
addikt
Sziasztok!
Év vége felé tervezek beruházni egy C5-ös LG-be.
Jelenleg egy tízenpár éves Samsung készülékem van, amihez csatlakoztatva van egy Mi Box S média lejátszó.
Jelenleg így oldom meg a streamet (Netflix, Skyshowtime, HBO, Youtube).
Ami azt illeti a "virágbolti" mkv filmeket is le szoktam csípni mert vannak amik a legal streamingen csak eredeti nyelven vannak fent és én magyar szinkronnal szeretném megtekinteni.
VLC Media playert használok, van egy NAS-om, tökéletesen tallózható a NAS, onnan játszom le.
Az lenne a kérdésem hogy WebOS alatt ezt hogyan tudom megoldani?
Arra létezik VLC kliens?
Vagy van saját "beépített" media playere ami megbirkózik mkv file-al és akár dts hanggal? Illetve tudja-e tallózni a hálózatot? -
eL Geri
őstag
válasz
so_ha
üzenetére
Hm, érdekes, hogy az LG G5 minden kategóriában a legrosszabb számot produkálta.
Nem akarok márkahívő lenni, tőlem igaz is lehet... de akkor is érdekes, ezt azért nem gondoltam volna.
Bár igaz, hogy itt a fórumon a Sony-król, meg Panasonic-okról ritkán esik szó, talán a magasabb árazásuk miatt is. -
Buxi72
csendes tag
válasz
tibaimp
üzenetére
Ez engem is érdekelne. Mire eldöntöttem, hogy 77 collos Lg C4 a kiválasztott, addigra úgy tűnik kifutott. Pár hete, ha jól emlékszem az Euronicsban volt 640 ezer körül, bár akkor lehet az is már kiállíott darab volt. Most várunk, talán a 77-es C5 ára is lemegy 700 ezer környékére az év vége felé.
-
so_ha
senior tag
-
eL Geri
őstag
válasz
tibaimp
üzenetére
Tavasszal van az LG Oled-eknél generáció váltás. Utána ki is szoktak futni az előző évi darabok, nyárra már nem szoktak maradni.
Én ugyan a G szériát követtem így kb. 2 évig, ott ez volt a jellemző.
Ha mégse fut ki a megjelenés után olyan 1,25 évvel a boltokból, akkor annak van valami oka, pl. a G2-nél volt, hogy a G3 annyival jobb lett, hogy a kutyának se kellett már a G2, nem tudták olyan olcsón adni, hogy azt vegye bárki is a G3 megjelenése után.
Illetve az életciklus kifutásának legvégén még az a veszély is megnő, hogy már csak kiállított darabok vannak, amik ugyan olcsóbbak, de Oled TV-ből nem ajánlott kiállított darabot venni. -
Laraxior
titán
S90C-nél nem tudjátok, hogy lehet-e fixálni az utolsó használt csatornát?
Konkrétan az erősítő lenne, ha egyszer rányomok egy netflixre, vagy akármire, elég nehezen találja meg újra
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy itteni tapasztalatok szerint, az LG OLED TV-k ára hogy szokott alakulni egy adott évben?
Pontosabban megfogalmazva: idén terveznék 65colos C4 szériát venni. Néztem tavaly a C3 november végén, a Black Friday alatt volt talán a legolcsóbb ~500.000 Ft.
Viszont véletlenül bementünk pár hónapja a miskolci MM-be és ott látom, hogy a szintén tavalyi C4 ott most ~480.000 Ft. Én későbbre terveztem a vásárlást, idén november környékére, csakhogy közben figyeltem, kb. el is fogyott a C4 készlet, ennek hatására szépen fel is ment az ára ~600.000 Ft-ra...na, gondoltam, szép...
Általában ez így van, elfogy az előző évi készlet a OLED65Cx szériából, vagy ez idén valami "anomália"?
-
lipispan
csendes tag
Sziasztok, Tudnátok segíteni abban, hogy milyen árat képvisel napjainkban egy LG OLED 55C11LB (2021) Lenne esélyem venni egyet, de nem vagyunk képben az árral. Remélem nem offtopic! Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
-
roseA580
aktív tag
válasz
Lestat3
üzenetére
"Újonnan" (2021-es gyártmány) kapható legolcsóbb garanciális OLED TV!
[HORIZON 55HZ9930U/B]Saját tapasztalat:
https://prohardver.hu/tema/milyen_tv-t_vegyek_2/hsz_99293-99293.html
-
SeatZola
őstag
Sziasztok!
Múlt héten megjött a megrendelt Samsung 65S90D. Nem rossz, de nagyon nem olyan a minősége, mint a másik oldeemnek az LG 65G3-nak. Valaki tudna segíteni normális/ideális/ajánlott beállítások ügyében? Annyi, hogy ezen a tv-n nincs klasszikus kábeles antenna már nálam, ezen a sweet.tv megy, meg Netflix és Skyshowtime.
-
Tyrone89
senior tag
Reméljük már nem lesz gond az oldallal.
Ennek örömére az új Avatar előzetese tőlem, youtube [link]
-
so_ha
senior tag
Vincent Teoh: LG C5 teszt
-
Vhiktor
Topikgazda
Nagy nehezen újra üzemel az oldal.
Nem tudom mennyi bejegyzés maradt meg, lehet az összes, az összefoglalóban viszont nem vagyok biztos hogy az utolsó állapotot tükrözi. -
John D'oh
senior tag
Re
-
dropi
senior tag
Nah, zajszűrés mégis tökéletes, csak a Netflix tréfált meg. A londoni terrortámadás doksit néztük, és az valami borzalmas minőségű volt, nem is értettem, most meg az oceánjáróról eltűnjt csajos doksit, am viszont tökéletes. (A nithuszárok meg is nézhetnék, hogy mennyi a max, mert nekem ez brutál jó HDR-nek néz ki).
-
blakey
titán
válasz
alaves
üzenetére
Nálam jól működik nagyon régóta használom, minden szempontból a legjobb, több alkalmazással is együttműködik, minden hálózatból elérhető és minden eszközön jól működik. 754-en, C2-n is jól működik, sőt, a 10 éves TV-ken is jó, Kodi, Infuse, MrMC mind jól kezeli a Plex adatbázist.
-
vata666
tag
Köszi szépen a válaszokat. Ma volt, kellett egy Tv áramtalanítás(77s95d)...Servioo és plex kombó. Most este kipróbáltam és megy akadás nélkül a nagy bitráta is. Természetesen minden úgy van állítva ahogy kell. Azért is volt furcsa. Amúgy van egy zidoo is itthon. NAS rol ment előtte a többi, de egy ideje gond van vele és félretettem.
-
szkutyi
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Érdekes nálam meg pont fordítva..a plex atom stabil, sőt amióta átjottem telekomhoz, már megy a távoli lejátszás is DIRECT PLAY-BEN(eddig is ment, csak transzkorolt kisebb minőségre)...minipc a szerver, a lejátszók pedig össze vissza az országban LG c3, iPad, Samsung tv, iPhone, Samsung s23u, Chrome cast, Telekom box, xiaomi box.
-
alaves
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Nekem a plex-el semmi nem sikerült eddig. A 754-en próbáltam napokig, de mint később kiderült csak 720p volt a max. felbontás. Több napomba került mire kiderítettem a Philips ügyf.szolg.-on keresztül, hogy a saphiOS-on béta plex app. volt. A C1-en napokig próbáltam, de sehogy sem látta a PC-t a plex. Az S90C-n meg sem próbálom a plex-et, mert nem szeretném ismét felidegesíteni magam
A serviio atomstabil. -
alaves
addikt
válasz
vata666
üzenetére
Ha pro full verziós az is, akkor nem valószínű hogy van jelentősége. Nálam jó (telekom giganet/PC-utp-n/TV 5 GHz wifin). Pl. ha arról a HDD/SSD-ről megy a lejátszás, amelyen a torrentelés is megy, akkor pl. akadhat vagy ha a TV 2,4 GHz-re csatlakozik (a TV hálózat állapotnál a kis kék antennán 5 GHz felirat kell hogy legyen). Azt tapasztaltam, hogy a Samsung nem szereti a fixre rakott 5 GHz-es csatornát és az azonos SSID-t együttesen.
Nagy bitrátánál még a cpu terheltség is számíthat (gyengébb gépnél). Továbbá a PC-re kötött külső HDD/SSD-k működési paraméterei. Stb. -
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Most tűnt csak fel, hogy a media szerveren (PC) tárolt 4k filmek egy része (container kivétel nélkül mp4) akadnak, megállnak, pufferelnek az LG C4-es TV-n PLEX lejátszáskor, viszont régebbi nem OLED LG TV-ken gond nélkül megy minden továbbra is akadásmentesen. (Network hiba nincs, direct play, és a többi tv-n végzett teszt miatt a PLEX is okésnak tűnik így). Februárban vettem a C4-et, előtte C1 volt, azon minden 4k film (MKV, mp4, ts) ment hibátlanul PLEX-en keresztül. Jól gondolom, hogy az utóbbi pár hónapban jött egy LG WebOS frissítés a C4-re, ami ezt a problémát okozza? Ha a feltételezésem helyes, akkor tudtok valamit arról, hogy mi a pontos ok, és hogy van-e rá valamilyen megoldás?
Előre is köszi!
-
alaves
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Azon a tizenOS upgrade sem fog segíteni, ugyanis (már régebben is leírtam), hogy a Samsung belső lejátszója bizonyos fájlméret (bitráta) fölött pufferelés nélkül csak úgy pörget előre-hátra, ha nyomsz egy pause-t és utána pörgeted gyorsan vagy lépteted lassan.
-
John D'oh
senior tag
válasz
anderledani
üzenetére
Vontar X4 + Coreelec
-
Calogero
addikt
válasz
anderledani
üzenetére
Neten keresztül nézed a filmet?
Wifi-n vagy kábelen csatlakozol a netre?+1 szavazat a külső lejátszóra.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
anderledani
üzenetére
Kell venni külső media lejátszót.
-
anderledani
őstag
2024-es samsungon valaki kapott már tizen os9-es firmwaret? Nekem még mindig 1301 van és nem lát frissítest. A support weboldalon is ez a verzió van fent csak
-
hunspikey
őstag
válasz
Turbo73
üzenetére
A b8-at védeni kellett mert pár perc alatt oda kokszolt akár, de a c4-nél nem ez a helyzet. Mai LG-k egyike se indít tűzijátékot fél perc után. Nincs rá szükség. Dolby Vision filmek esetén ha megfigyeled, pause után kb 10 másodperccel leveszi a fényerőt kb sdr 10-es értékre és ott vár 30 percet. Ezalatt nem lesz semmi baja akár milyen hihetetlen is.
-
alaves
addikt
válasz
torma1981
üzenetére
HDMI 2.1 (48 Gbps) meghatározza a lehetőségeket, a 165 Hz egy másik paraméter rovására megy csak. Ha 48 Gbps határán mozgó adatmennyiséget használsz 3m-en, akkor jó kábel kell, mert ha nem visszi át a teljes jelet, akkor pillanatnyi képkiesések lehetnek (a HDMI bitperfekt). Én ezt venném: [link] Ha biztosra akarsz menni és nem baj hogy hosszabb, akkor viszont ez az AOC [link]
-
MrTwister
őstag
Most One-tól vagy Telekomtól jó áron tudnék elhozni részletre egy 65-ös G5-öt (OLED65G51LW). Ugye ez a falra szerelhető verzió, talp nélkül. A talpas változat az LS végű. Falra azért nem tudnám szerelni, mert tetőtérbe kerülne a TV és ott csupa ferde falfelület van csak a tető dölésszöge miatt, tehát csak az asztalra helyezés jöhet szóba. Na most kissé borsos áron, de kapható hozzá külön talp. Ez lenne az: SA-G5SN65. Viszont ezt nem igazán találom beszerezhető formában sehol sem. Itt rendelhető: [link] , viszont ez a távoli Ausztrál kontinensen egy pöttyet messze van hozzánk.(biztos nem is szállít ide meg ha mégis irdatlan borsos áron gondolom...) Nem értem, hogy miért nem kapható Európában is ez a talp kiegészítő? Részletre találtam talpas verziót pl. itt: [link] Viszont ez még 0% THM-mel is bő 120 ezerrel több mint pl. a One-nál.
Honnan tudnék ilyen talpat szerezni?
-
M@trixfan
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Én gondolkodom 97”-ban az abszolút csúcs minőség miatt a plazma és vetítés után. Le is írtam már a szempontjaimat miért, csak úgy emlékszem a projektoros topikba. A brutális ár miatt, legalábbis számomra, ez lakberendezési koncepció és a jövőre orientálódás kérdése, nagyon meg kell rágni.
Az a nehéz, hogy akármilyen kontraszt van, mindig egy fényforrást nézel közvetlen. A vetített kép selymessége bír egy természetes realizmussal még 150:1 kontraszt mellett is, hiszen ez nem a kontraszt függvénye. Nyilván ezt sarkítom, kell a jó kontraszt is.A másik pedig a mozgásmegjelenítés. Nyilván nincs választás, semelyik megjelenítő sem impulzus üzemű. BFI pedig az elve miatt felejtős, hogy nem scanning típusú, nagyon alacsony a frekvencia még mindig szerintem.
Nagyon csábítanak a nagy LCD panelek, de minden képen, videón látom azt az LCDs képi világot és “tejfölösséget” a panelban amit mindig is utáltam. Persze lehet a kamerák így reagálnak az LCD spektrumára.
Az könnyítené a döntést ha az áráért 110”-115” lenne az OLED.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- Újszerű Hisense 55A85K OLED TV 4K/120Hz
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4681
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo X13 G1I - i7-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest